Hirdetés
Aktív témák
-
ABnormal
őstag
-
Reset Elek
aktív tag
válasz R.Zoli #16793 üzenetére
Látom egy cseppet sem lettél szerényebb...
Sőt!Asszem többek nevében mondom, hogy érdekelne a belseje is.
Meg jo lenne egy teszt is, hogy lássuk, tényleg tudja-é azt a blokk, amit állítasz róla.
Ha földobnád ide a dp/Q, R'/Q grafikonjait is, az is sokat segítene.Bár tisztelem és becsülöm OC-t, számomra mégsem számít érvnek, hogy "érzi", mitől döglik a légy. Nem a 19 században vagyunk...
Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
-
WiZARD
addikt
ez a chipset blokk szerintem is "túlzás"
ha azt mondja, hogy azért drága mert highflow/szép/egyedi/aranyból van/rajta van az ujjlenyomata... akkor azt mondom ok.
de egy chipset blokknál azzal érvelni hogy jól hűt legolcsóbb alu zalman blokk is bőven jó chipsetre.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Játékos
addikt
Srácok-srácok!
Nem hiszem, hogy nem értitek, miről beszél Zoli! A csúcskategóriába szánt termékek mindigis aránytalanul drágák voltak! Gondoljon mindenki a legújabb GTX-ekre, vagy QX-ekre, amik ~10%-al többet tudnak, mint a teljesítménybe őket követők, és2-3-szor annyiba kerülnek...
Szerintetek egy Bugatti Weyron-t tényleg majdnem 300.000.000 (!!!) Ft-ért állítanak elő???Szebb jövőt!
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
WiZARD
addikt
válasz Játékos #16808 üzenetére
nem, bugatti veyron-t nem 800-900ezer €-ért állítanak elő, hanem 5 millió € körül, és teljes ráfizetéssel adják....
úgyhogy ez elég béna példa volt
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
válasz Játékos #16808 üzenetére
hmm most gondoltam végig, lehet arra akartál célozni, hogy ezt a chipset blokkot se 15K-ért állítják elő, hanem inkább 70-80k környékén, és örüljünk, hogy ennyiért kapjuk?
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Játékos
addikt
válasz WiZARD #16811 üzenetére
Ezen nagyot kacagtam!
De azt honnan tudod, hogy 5millió €-ért állítják elő? Erről nagyon nem tudok, de amennyiben így van, akkor tényleg rossz példa volt, viszont, mivel rájöttél magadtól is, hogy rossz példa, így tudod, hogy mit akartam mondani...Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
WiZARD
addikt
válasz Játékos #16812 üzenetére
keress rá gugliban veyron-ra. kb mindenhol megemlítik
lehet róla még egyéb érdekes adatokat találni. mint pl a 400 körüli sebességet kb 20 percig bírják elviselni a gumik rajta. de ez nem lehet gond, mert 15 perc alatt elfogy a full tank benzin 400nál
-
Játékos
addikt
válasz WiZARD #16813 üzenetére
Nagyon OFF, bocsi!
"Minden olyan megnyugtató és csendes, hogy elkezdek tűnődni azon, vajon tényleg képes lesz-e ez a sportkocsi megenni a McLarent reggelire? […] Négyes fokozatban picit rálépek a gázpedálra. A Veyron máris kimutatja a foga fehérjét. A másodperc tört részéig úgy tűnt nekem, hogy ezekről a hegyes fogakról vér csöpög és húscafatok lógnak. […] Körülbelül két másodpercen keresztül kicsit megnyomtam a gázpedált négyes sebességfokozatban 70 km/h sebességnél. Ekkor a Veyron úgy tört ki, mint egy Porsche 911 egyes fokozatban padlógázzal. Bár már napok teltek el az esemény óta, most is pontosan emlékszem, milyen érzés volt. Akkor se tudtam teljesen elhinni, és most sem vagyok képes rá..."
Akarok egyet!
Ja, és még ez:
"Nem hivatalos információk szerint így minden egyes legyártott Veyron nagyjából 4-, más források szerint 7 millió eurójába kerül a Volkswagennek."
Bocs az OFF-ért![ Szerkesztve ]
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
fsb1000
nagyúr
válasz ABnormal #16816 üzenetére
A hirdetésedben végignéztem a fotókat.
Nagyon komoly munkát végeztél. Ha fekvőben is ilyen jól teljesít, én biztos kiváncsi volnék az álló helyzetre is..
De a képeket látva nem hinném, hogy lenne nagy hőfok különbség, mert a vízes csőkigyó már a rézcső falán keresztűl is elég hőt vonhat el.
Ezt ugy lehetne igazolni, hogy a hőcsőben meg kéne szüntetni az alacsony nyomást, azaz megfurni.
.
De ezt majd a köv tulaj kiprobálja... gondolkodtam a vételen, mert érdekelne egy ilyen megoldás mit tudhat egy közepes CPU blokkal szemben. -
OC
őstag
Üdvözletem Mindenkinek!
Mivel látom, hogy mindenki alulárazottnak tarja a blokkot, gondoltam elmondom én hogy látom a dolgokat és próbálok mindenki kérdésére válaszolni, lehetőleg minél kevesebb offolással.
#16758 - Játékos:
Köszönöm szépen
#16761 - Cyberbeni: Elég sokmindent lehet ennyi pénzből venni, de ugyanilyen blokkot nem. Nem akarom ragozni a dolgot.
#16765 - Lucif-R: A h.sz. végén lesz kép. ;)#16767 - jones965: Nincs ronggyá lamellázva, nincs iszonyatosan túllihegve a teljesítménykérdés. Azért ezt a lentebb látható képeken is láthatod majd.
#16770 - jones965: Elég valószínű, hogy csúnyán elvérezne CPU-n. De nem is rossz ötlet, majd rádobom valahogy a quadra
#16771 - Cyberbeni: Ez egy kicsit már akadékoskodó h.sz.-nek minősül számomra. Igen, nincs lehetetlen, minden tönkretehető.
#16785 - Oibacsi: Például chipsetre, ezért is chipset blokk a neve (vicc volt félre ne érts).
#16789 - stevee251: Igen, valóban. Nem is vitázom ezzel. De szerintem ez kicsivel okosabb, mint a mips blokkok nagyrésze.
#16791 - Cyberbeni: Leragadtál a hűtési teljesítménynél attól tartok. Láss már kicsit messzebb az orrodnál. Nem fikázom Tody blokkjait (azt
megtettem már korábban és fejlődtek is azóta, de nem ez a lényeg), de ez kicsit más. Ha tetszenek Tody blokkjai, használd azokat.
#16796 - gyurczy: A Swiftech blokkja érdekes példa: műanyag tető, vörörézlemez körbemarva bordázat, minden nélkül talp. DE! Swiftech felírat!
A gravírra: ezt design-nak hívják kérlek, nem parasztvakításnak. Az lenne a parasztvakítás, ha azt mondanám, hogy attól jobb két fokkal ettől és ettől, mert gravírozott. Nem tévedsz sokat, csak ott a csúsztatás, hogy attól, hogy R.Zoli belinkelte ide, még nem biztos, hogy azért rajzoltam, terveztem, gyártattam, hogy csupán az itt forgó ~20 ember legyen a felvevőpiac.
"Sok baromságra költöttem már, a vízhűtésem sincs olcsóban, de 15K-t egy chipset blokkért én is sokallok." Detto. Én sem vettem volna meg anno és valszeg most sem venném meg, ha boltból kéne vennem, mert elég húzós ára van. Node nem is magamnak rajzoltam csupán és nem is tartozom a tehetős emberkék közé.
#16797 - SzlobiG: Ott a pont. Persze ez egy topic lehet beszélgetni róla, ezért van.
#16802 - Joshi: Lesz folytatás... ;)
OC lenni nickem, RZ lenni R.Zoli monogrammja, SC lenni Subcooling.hu logó, enyém meg lenni Subcooling.hu. Remélem így világos#16806 - Reset Elek:Látom nem hagyod ki most sem Zoli kóstolgatását. Mind1, ez a Ti dolgotok.
Már láthatod is a képet lentebb. Teszt tervben van magyar és külföldi oldal bevonásával is. Nem bizony, nem a 19. században vagyunk. Nem mentegetözök, csak megjegyzem, hogy egy motoros, egy autóversenyző sem tudja sem matematikai képletekkel leírni (pláne élesben kiszámolni), hogy mi alapján dönti annyira, fordítja úgy, vezeti azon az íven a gépet, amin halad. Egyszerűen érzi. El kell fogadni. Természetesen most szeretném
hangsúlyozni, hogy nem tartom magam zseninek és közelében sem érzem magam egy élsportólónak (vagy akár egy kicsit is komolyabb sportolónak, bár én is gyorsaságizgattam versenyszerűen). Ha lesznek tesztek, kapsz majd számadatokat, grafikonokat.#16807 - WiZARD: Aszem ez az ami nem történt meg. Senki sem mondta, hogy azért ennyi, mert jól hűt.
És a végén mindenkinek:
Én lennék a legboldogabb, ha olyan darabszámot rendelhetnék, hogy feléért adhassam a mostani árnak ezt a blokkot. Tehát hogy egyértelmű legyen: nem kaszálok hatalmas pénzeket egy-egy ilyen blokkon, ha eladom. Sajnos nem olcsó a megmunkálása és megvannak az egyéb költségek is. Remélem megtehetem a jövőben, hogy olcsóbban adjam, de ráfizetésért nem fogom csinálni, ez azért érthető szerintem.Bocsánat a hosszú h.sz-ért, próbáltam személyenként válaszolgatni, hogy akit nem érdekel, ne kelljen mindent végigolvasnia. Egyenként írogatva tuti pihenőt kapok mondjuk Thrawn-tól
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Üdv OC!
Azok közé tartozom, akik nem terveznek ilyen blokkot venni. (bár a jövő bármit hozhat..), de minden egyéni elgondolásnak és kivitelezésnek drukkolok.
Szóval GRATULÁLOK!Két téma érdekelne a blokkal kapcsolatban, ha nem üzleti titok:
1.
A talp és a tető közötti szigetelést hogy oldottad meg? Nem látok nutot O-gyűrűnek.2.
Korábban elhangzott R.Z.-től, hogy ez egy nagyon kis ellenállású blokk.
Az érdekelne hogy ezt miként mérted, mértétek ki?
Esetleg tudsz mondani viszonyítási alapot? Pl. olyasmit, hogy XY blokhoz képest Z százalékkal jobb az ellenállása. -
jones965
Modder
Jól látom hogy a blokk alja öntvény, és utólagosan van megmunkálva?
Most néztem meg mégjobban, és látom hogy nikkeleztetve van, tehát azért tűnt első látásra öntvénynek.A kialakításából most már jobban látszik, hogy cpu-n valószínűleg elvérezne.Bár egy kevés blokkszámú,(mondjuk csak ez egy cpu-n) nagy áramlású rendszerben ,lehet hogy kellő hatásfokkal bírna. Gondolom mint ahogy írtad is, ha lesz időd kiprópálod.
[ Szerkesztve ]
-
-
anrab2
csendes tag
sziasztok
milyen kész vízhütést ajánlotok?kb 30000-ig
ez jó?:www.aqua.hu/index.php?id=termekek&art_id=47356&%20[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
válasz anrab2 #16829 üzenetére
Két vinyóhűtő már kb 10k, a procira is ekörül van blokk, a maradék 10k nem elég radira, szivattyúra, csövekre, csatikra.
Ezek a gyári csodák meg háááát... Nem az igaziak.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
jones965
Modder
válasz anrab2 #16829 üzenetére
Amit belinkeltél vízhűtő csodát, ha alaposan megnézed, csak proci hűtésére
alkalmas-(atlan), tehát az általad említett 2 db vinyó és a későbbi bővítés még sehol nincs.
Ha mindenképpen csak 30 ezret akarsz most rászánni, ahogy Thrawn is említette, akkor külön cpu blokk valamint szivattyú + radi és sokkal hatékonyabb, megfelelő alapokkal rendelkező vízhűtésre teszel szert, mint a fentebb linkelt-től. -
gyurczy
őstag
Alulárazott?
Oké, parasztvakítás ügyben igazad van, kicsit elvetettem a sulykot, mindenesetre NEKEM nem nyom sokat a latba, hogy gravírozott-e, vagy sem, működjön jól arra, amire ki lett találva, nekem más nem igazán számít, jellemzően az optikát háttérbe szorítja a funkció.
Valóban nem az itteni 20 fős kemény mag lesz a felvevőpiac, bár sztem lényegesen többen olvassák a fórumot, mint ahányan hozzá is szólnak, én sem írok napi rendszerességgel pl.
Az írásod végét nem feltétlen értem. Egy terméket úgy gyártani és forgalmazni érdekes, hogy magad sem vennéd meg meglehetősen furi, mindazonáltal a vízhűtéses cumók kereskedelmében több tapasztalatod van, biztosan jobban el tudod dönteni, hogy mi az, ami életképes a piacon, én ilyen áron nem tartom annak a terméket, annak ellenére, hogy maximálisan profi a kivitelezés, szép és igényes az egész blokk úgy, ahogy van.
-
-
Lucif-R
senior tag
válasz szbalogh #16837 üzenetére
Nem CSAK a tunning miatt kell egy nem gyári szett és pl nem mindenki húzza homokká a prociját itt. Mellesleg az ilyen vizet szettek nem a minőségükről és amegbízhatóságukról híresek. És akkor még a hatékonyságot nem is említettem emelett 30kért már lehet venni daraban cuccot amit ha el akarsz adni nem kell fillérekért eladni, és bővíthető a rendszer is.
Amúgy ha nem tetszik a véleményünk nem kell kérdezni. Te kérdeztél mi megmondtunk hogy a gyári szettek... hááát... sz@rok.
szerk.:
De egy átlagos felhasználónál (mint én) talán ha egy nap pár másodpercet megy 100%-on a proci.
>>> Hülyeségeket meg ne beszéljél...[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
válasz szbalogh #16837 üzenetére
Hogy egy átlagos rendszer nem termel 60-70 watt hőt?
Energia takarékos procik talán 40-50 wattot csak, és akkor hol a többi komponens?
[B]Anrab2[/.B]:
xspc delta v2: -. 9500
laing ddc plusz: -15000
nexxos extreme II: -10500
-valamint csatik és cső, így igaz nem 30000-ből jön ki, hanem kb 38-4000-ből, de nagyszerű alapod van a későbbi fejlesztésre és nem utolsó sorban időtállób, mint a Tt terméke.[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
-
jones965
Modder
válasz fsb1000 #16841 üzenetére
1. Nincs rajta tartály, külön beszerzendő,vagy házilag kialakítandó.
2. Nem, ezek ráfolyásos szivattyúk, nem képesek felvenni a vizet önmaguktól, tehát a feltöltőnek a nevéből adódóan fentebb kell lennie.
Az emelő magasságuk terheletlen állapotban a kilépő csonk keresztmetszetére van kiszámolva. -
Cyberbeni
addikt
Sziasztok.
Megjött pár cucc a vízhűtéshez. (később majd lehet is rendelni, de még árazás és tesztelés)
itt vannak a képek: [link]
véleménnyilvánítás engedélyezett. -
Cyberbeni
addikt
válasz Lucif-R #16845 üzenetére
nem slim radik! kb ugyanolyan vastagok, mint nexxos extreme.
szerk.: de pill és lemérem.
szerk2: 45mm vastagok.
ja és azt elfelejtettem említeni, h duplához 16, triplához 24 csavar van a csomagban.
és sajnos a tartály tetején egy kicsivel kisebb a menet, mint G1/4", szóval sajnos nem lehet oda menetes ledet/hőmérőt rakni.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- RAM topik
- Whisky topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hardcore café
- Milyen monitort vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.