Hirdetés
Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
Ma este már volt időm megnézni mit is tud a cucc, sajna kis levegő még mindég van a radiba, de asszem az már benne is marad ennek ellenére a procc így viselkedik.
FSB1000-nek összehasonlításképp (U8-al) 3800MHz 1.32
Van egy kis különbség a két hűtés között jah és 4gigán ekkora fesszel U8-al már 90fok fölé ment és lekapcsolt a gép.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz Oibacsi #16150 üzenetére
Lehet, már egy jó ideje megszabadultam tőlük, csak a 1.5-es falvastagság és a nem-szabvány méret maradt meg bennem.
Hossszú: én akkor sem ajánlanám push-fit csatlakozóba más méretű cső beleerőltetését. Tőlem te is elkezdhetsz kötekedni, mondani, hogy ez akkoris talán lehetséges; de őszintén, tudnád nyugodt lelkiismerettel ajánlani bárkinek is, hogy egy ismeretlen típusú és márkájú push-fit csatlakozóba másfajta csövet erőltessen? Én inkább nem teszem.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
fsb1000
nagyúr
válasz SzlobiG #16151 üzenetére
Kösz! 20fok csökkenés az nagyon jó! Ez megjelenik megaherzben is? Azaz jobban tudod tuningolni igy?
Mert még mindig 69-en van a max maghő.A vized milyen hőfokú volt?? Ez is érdekelne, mert szerintem jones965 kvázi deltaT-je (3-6c) nem átlagos.... amiket eddig nézegettem teszteket meg méréseket a web-en kb duplája volt. Nyilván kevésbé "preciz" rendszerekkel.
-
SzlobiG
félisten
válasz fsb1000 #16155 üzenetére
Persze, hogy megjelenik 4gigán léggel sehogyse tudtam stabilizálni sőt kb 5perc után eldobta magát a prime most meg megy simán és a 60fokot se érte el a legmelegebb mag holnap megnézem 4200-t megy-e.
Azonos feszen és órajelen több mint 20fok (kb25) az eltérés csak kapásból a 4giga izgatta a fantáziám. Így meg 4gigán 1.38-as fesszel több mint 30fok a különbség mert u8-al már 90fok fölé ment és lekapcsolt a gép.
Sajna hőmérőm nincs, azt nem vettem a rendszerbe.
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz fsb1000 #16157 üzenetére
Azt nagyon nem ajnlom Vagy csak nekem sikerült belőle 3 rosszat beszereznem. Nemtom lested-é, hogyha egymástól 2 centire van a két szenzor, akkor olyan 4-5 fok eltérés van köztük. Én mindháromnál ezt tapasztaltam...
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
fsb1000
nagyúr
válasz Nyugdíjas #16160 üzenetére
Sajna tipusszám nincs a szobai hőmérőn... kinai egyencucc. Igy nem tudom azonos-e tiéddel.
Viszont csak 1db madzagos érzékelője van, a másik nyilván a házikójába építve.
Természetesen leteszteltem, és 0,2c a különbség, ha a dobozra ragasztom az érzékelőt.Szándékozom beszerezni 2db áramlásba helyezhető szenzort is, de addig belógatom a kigyenlítő tartályba ezt az obisat (Igy nem zárt a rendszer kénytelen felül lenni a tartály..)
Ami még hiányzik, az a Cpu hátoldali merevitő.... mert a Waterchill Antarctica Blokk-hoz nem járt. Erre jöhetne egy ajánlat.
-
Lucif-R
senior tag
válasz Nyugdíjas #16160 üzenetére
Ne is mond... az a két höméter mai napig 2-3°C eltéréssel dolgozik... szánalom vazzz...
fsb1000: Lehet igy önamgához képest pontos... de vesd össze egy másik akár ugyanolyannal... és akkor mond azt hogy okés Én annó vettem kettő db szenzorosat nem obis nem tecsós AQtunningosat... mondom sira... berkatam a két madzagos szenzor egy kancsó vízbe... egyik 23,5ött mutatott másik 26,5öt ja és néha előadta hogy hirtelen +/- 1 °C ot változott a hömért érték... mindezt úgy hogy 0,1°C pontosságal vannak...
Hogy őszinte legyek nem is tudom hogy lehet e kapni olyan hőmétert nem 10kért ami megbízhatóan azt mutatja amit mutatnia kell... de sztem nem nagyon vagy nem tom... nagyon arra hajazik most nekem ez a höméter dolog hogy kénytelen leszek kapcsolást csinálni és megépíteni mint a venti vezérlést...
-
lpc
tag
válasz Lucif-R #16162 üzenetére
Hát igen... sokat elárul ezekről a hőmérőkről, ha kipróbálod, hogy az olvadó jég szerinte hány fokos, valamint a forrásban lévő vízre mit mutat. Néhánynak van annyi önkritikája, hogy meg sem próbálja kijelezni, mert csak egy szűkebb tartományban mér, de ott is pontatlanul. Pl. mikor a víz szerinte tizedmásodpercek alatt képes fokokat változni. Én egyedül a pt100/pt1000 rendszerekről hiszem el, hogy széles tartományban tudják a 0,1 fok pontosságot (abszolult és relatív pontosságban is).
Mielőtt nekiesel hegeszteni egy hőmétert, próbálj meg egy céges ismerőstől keríteni egy kiselejtezett ipari hőmérséklet szabályzót. Képesek kidobni javítás helyett, akkor is ha csak tápegység (trafócsere - 1000 Ft), vagy kimeneti kör (mér, de nem kapcsolgat) baja van. Érzekelőt meg lehet már viszonylag olcsóbban is szerezni hozzájuk. -
fsb1000
nagyúr
-
SzlobiG
félisten
Nem bírtam magammal és még toltam a procinak és itt tartok vele: 4200MHz-1.44v.
Eszméletlen mennyire jó ez a víz ekkora hőtermelést így lehűt nem gondoltam volna.
-
Lucif-R
senior tag
válasz fsb1000 #16165 üzenetére
Óóóó... elnézésedet kérem esedezem bocsánatodért, Okés? amúgy meg csodálnám ha vennél egy másikat és az is ugyanazt mutatná... de legyen sőőőt én is örülnék ha lenne mert nagyon megszívtam azzal a két másik cuccal... majd valamikor szerválok egy alcoholos hőmétert és megnézem melyik a pontos azt a másikat meg szétverem egy kalapáccsal... rossz esetben mind a kettőt egy képet toljál fel pls a hőméterről amit te vettél mert ha a második is pontos akkor bevállalok egy olyat...
-
Oibacsi
őstag
Na emberek lehet kérdezni:
[link] -
Samanbacsii
őstag
válasz Oibacsi #16172 üzenetére
... Bírom ha kicsi a ház... Milyen tartályod van?
Hát a vincsi? Lepottyant?
Nem gondoltál arra, hogy hátra tedd a hűtőt? Akkor szipákolná még a lap felől is a levegőt... persze, ha nem melegszik a lapon a többi cucc akkor nem kell.
" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
Lucif-R
senior tag
válasz fsb1000 #16171 üzenetére
Hát ha a higanyoson van digitális kijelző akkor jöhet de tippelem nincsen... szal tegyél fel pls egy képet róla hogy esetleg más is tudja hogy melyik az a kommersz sz@r amelyik jobban mér mint az éppen hogy vizes cucchoz kitalált darabok.
HUNteree: másodszor is ha lehetne kérnem akkor ha nem tudsz értelmeset szólni, vagy valami értelmeset hozzászólni ami a topic része akkor fáradj át valamelyik fáradtgőzös vagy offtopicos helyre és ott postoljál ilyeneket... előre is kösz
szerk.: offbatétel
[ Szerkesztve ]
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Van egy full réz hűtőbordám, mit csináljak vele, hogy ne oxidálódjon? -
fsb1000
nagyúr
válasz jones965 #16137 üzenetére
Mégegyszer köszi a spirálos ötletet.
Elmentem ma a praktikerbe venni ezt a "kábelösszefogó" spirált.
Kicsit vaciláltam melyik méret legyen mert azt nem mondtad, aztán vettem 2 félét...
Az 15mm-s épp jó 10/8 csőre a 20mm-s meg lötyög a 11/8-on de azért egész OK.Arrra nem jötem rá, hogy tudtad olyan szépen kifeszíteni. Tanulmányoztam a géped fotóját, de nem látszik semmilyen kötés.
Hogy marad meg a cső 2 végpontján? Nelem szép lassan összehúzodik...Más: gondoltam ha már ott vagyok bevásárolok. Szigetelést megvettem addig OK, de szerettem volna venni praktikeres 10/8 csövet is.
Mondom az eladónak hogy 3m-t kérek 10/8-ból.
Azt mondja olyanról még nem hallott, csak 10x2 meg 8x2 méret van.
hmm? Aszongya az első méret a BELSŐ!! átmérő a másik a falvastagság..
Kiokoskodtuk hogy a 10/8 a 8x1 lehet, de sajna már azt is valaki mind elvitte.A csöveket nem láttam, megmérni nem tudtam, de tényleg a 10/8 = 8x1 ?
-
fsb1000
nagyúr
válasz Lucif-R #16189 üzenetére
Nehari, de nem értelek.
Ki mondta, hogy az a kinai tömegcucc jobb nint a vizeshez kapható hőmérő?
Én biztos nem.
Kár ezen túráztasd magad... szerintem olyankor kéne beleköss a mondókámba amikor tévedek, baronságot írok, stb. Hidd el megköszönöm ha értelmesen kijavítod.De amikor ilyen kitálaciókkal próbálkozol, csak tovább őszíted a szakállam...
Senki nem állította, hogy egy 1200 ft-os szobahőmérő jobb lenne mint bármi más. -
jones965
Modder
válasz fsb1000 #16191 üzenetére
Pontosan nem emlékszem hogy melyik méretű spirál volt.
Kétféle rögzítési lehetőség van:az amelyiket én alkalmaztam, hogy a TYGON 3603 ( from NYUGDÍJAS )11/8-as csőre szépen körbe rátekertem a spirált, folyamatosan tartva a kb 8mm-es távolságot és a 5-6 körív után szépen ráfeszült a csőre.
Másik lehetőség a zsugorcsöves megoldás. Miután rátekerted a csőre a spirált, zsugorcsővet rámelegíted, meghúzod a kívánt távolságra a másik végét és hasonlóképpen jársz el mint az elején. Így egy teljesen stabil spirálozásod lesz, jobb mint az enyém.
Mindenféleképpen olyan spirált válassz ami ráfeszül a csőre, különben nem éri el kívánt hatást, és a cső ugyan úgy megtörik.
Azért off, mert talán ez már más topik lenne.[ Szerkesztve ]
-
Lucif-R
senior tag
válasz fsb1000 #16193 üzenetére
Paranoia on the RUN!!!
1, Tied (kinai vacak) pontos (azt irtad)
2, Enyém (AQtunningos(valszeg ez is kinai csak vacakabb de vizescuccokközt árulják szal elvárná az ember hogy nem) vacak) pontatlan (ezt irtam)"Kár ezen túráztasd magad... szerintem olyankor kéne beleköss a mondókámba amikor tévedek, baronságot írok, stb. Hidd el megköszönöm ha értelmesen kijavítod."
>>> Nem tok róla hogy bármibe is belekötöttem volna a hőméterrel kapcsolatban most... de lehet tévedek... vagy skizo ( o-val nem 0val ) lettem és a másik énem postolt helyettem valamit ami kötekedés... de másik nickről mert visszaolvasva sem találtam kötekedést a hőméterrel kapcs. Nem túrázok köszi... fáradt vagyok ma ahoz... majd máskor..."De amikor ilyen kitálaciókkal próbálkozol, csak tovább őszíted a szakállam...
Senki nem állította, hogy egy 1200 ft-os szobahőmérő jobb lenne mint bármi más."
>>> Nem kitaláció... tény... sajnos... , nem próbálkozok azt a kiskutyák szoktak én vagy csinálok valamit vagy nem... tudod infós gondolkodás... vagy 1 vagy 0... 0,5 nincs Amúgy igazad van senki nem állította de most ez a nagy büsdös helyzet... legalábbis tegyük fel hogy Te sem és Én sem hazudunk a birtokunkba jutott hőméter pontosságával kapcsolatban... ( és miért is tennénk...??? ) Szakállat meg fessed be vagy vágjad le vagy ne törődj vele hogy Ő-szül/ŐSZ-ül korral jár -
fsb1000
nagyúr
válasz jones965 #16198 üzenetére
Bulitt, Jones: Köszi a válaszokat! Szerintem nagyon hasznosak olyanoknak aki még nem barkácsolt vizet a gépbe.
A kinyújtás valóban meghozta az eredményt. megnőtt a keresztmetszet is picit igy a 11/8-ra is rámegy passzentosan a 15mm-esnek árult spirál (600 ft 1,5m)
A 10/8-on kicsit lötyög igy és engedi megtörni, de ha kicsit sűritem akkor OK.A zsugorcső lesz a végső megoldás, de csak akkor látom érdemesnek, ha már megvannak a végső méretek.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest