Hirdetés
Aktív témák
-
szbalogh
addikt
Csinált már valaki gravitációs vízhűtést? Működik?
Nick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
Csinált már valaki gravitációs vízhűtést? Működik?
Esetleg ismertek valakit aki ilyennel próbálkozott? Vagy egy linket....
Köszi előre is!Nick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
http://www.vonslatt.com/proj-cc.shtml
-
-
szbalogh
addikt
Halihó házibarkácsolók!
Milyen alternatívák léteznek 12V-os erős (vízszállítás nem számít) pumpákra?
Eddig 220-as akváriumpumpa volt befőttesüvegben, de már unom a ki-be kapcsolgatást.
Esetleg létezik olyan ami alaplapról megy, az tudja szabályozni?
Olcsó megoldás kéne, természetesenÜdv. És köszi!
-
szbalogh
addikt
válasz Oibacsi #16995 üzenetére
Ja erre gondoltam, van is hozzá relém. Végső esetben így csinálom meg a mostani 220 szivattyúval. Eddig 2x 6mm-es csőben ment a víz, de át akarok állni 2x4-esre, mert túl sok helyet foglalt. Ezért kéne az erősebb szivattyú.
A házam 17x31x32cm-es
Amúgy a hűtött rész 2db maxtorDmax 10 (max 2x17W), 4050e (max45W), 780g csipszet (alapból passzív, de húzás miatt rakok ide is blokkot).
Minél kisebb legyen a szivattyú!Nick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
Hello!
Ilyesmi kis olcsó pumpája akad valakinek?
http://www.watercooling.com/index.php?l=product_detail&p=153
-
szbalogh
addikt
Vagy ilyen!
Thermaltake A7253 P400 PumpaNick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
válasz Nyugdíjas #17039 üzenetére
http://www.depo.hu/thermaltake/a7253_p400_pumpa
Itt 4.2 de volt valahol 3.8 is.
Valami baja van a Thermaltake-nek hogy nem ajánlod? Vagy csak az ára miatt mondtad, hogy felejtsem el? Nem vagyok otthon ezekben a szivattyúkban azért kérdem
Igazából kiszámoltam, hogy 85 L/h vízhozam is elég nekem a komplett 100W elszállításához. Inkább a hangtalan üzem és a magasabb nyomás sontos.Nick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
válasz Reset Elek #17047 üzenetére
100W -> 100J/s-> 360000J/h
Víz fajhő= 4200J/kg*K
1 fok emelkedéssel
360000 (J/h) / 4200 J/kg*K = 85kg/hNick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
válasz Oibacsi #17049 üzenetére
Persze az 1 fok nem reális.
Ha nem jó a hőátadás magasabb lesz a hőfokkülönbség a vizsgált rész két oldalán ezért egyre gyorsabb is lesz a hőátadás. Egy idő után ez a két legfontosabb részen ( blokkok és radi) egyensúlyba kerül. Ez lehet 20 fok különbség is, de egy végtelen nagy radival azonos szobahőfokkal és rendszervízhőfokkal 0 is.Nick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
válasz fsb1000 #17059 üzenetére
Igen, az már más kérdés, hogy a kijövő vizet vezeted vissza hűtés után, vagy 85 literes hordóból nyomod át a vizet és amikor elfogyott a kijövő víz 1 fokkal melegebb.
Ha a radiba 1 fokkal melegebb víz megy mint a szobahőfok valószínűleg nem fog visszahülni teljesen. Itt jön be a blokkok és a radi hatásfoka
A nagy nyomás tényleg csak ott fontos ahol sok blokk van. Hiszen minél nagyobb az áramlási sebesség (ami nő ha csökken a rendszer átmérője) annál nagyobb ellenállás ébred. De kell-e a nagy áramlási sebesség?
Ha lassan áramoltatod a vizet akkor a blokkbál relatíve magasabb hőfokú folyadék jön ki ami a radiban több fokot is hül le pont a kssabb áramlás miatt. Ha olyan eszeveszettül keringtetjük a vizet csak azt érjük el, hogy a rendszer két pontja között kisebb lesz a hőfokkülönbség, ugyanakkor a rendszer átlaghőmérséklete nem lesz nagyobb egy lassan keringtetett rendszerénél.
A lassab rendszer eélőnye, hogy elég kiseb szivattyú-> kevesebb fogyasztás (mostanában ez már szempont) és a gyengébb szivattyú olcsóbb is.
A víznek nagyon nagy a fajhője hogy ez megoldható legyen.Nick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
válasz fsb1000 #17066 üzenetére
Azért vettem egy fokot, mert kíváncsi voltam, hogy ekkor mennyi vízszállítás kell. Persze lehet kisebb vízáram is
A hatékony radi a lényeg. Meg az, hogy mennyit hűtesz. Ha több blokkod van számíthat a sorrend is. mondjuk a végén ne meleg víz jusson a legérzékenyebb részre. Nekem 3-4 blokk lesz. Először csak 3. Csipszet, proci meg a két vinyó. Melyik a praktikus sorrend? Hogy ne legyen nagy gobanc a gépben akkor csip->proci>vinyók->radi->pumpa. Szerintem az én energiatakarékos rendszeremhez mindegy is. Szerintetek?Nick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
-
szbalogh
addikt
válasz Lucif-R #17093 üzenetére
>>> Ennyierővel akár a föld lehet lapos is... meg a kocka lehet kerek is... már elmondtuk 1milliószor hogy NEM számít a sorrend ( max abban hogy mennyire lesz nagy gubanc a házadon belül ) Mivel a rendszerben levő folyadék adok pillanatban lévő max és min hőmérséklete ( pl radi ki és be csonk ) max ~1°C vagy ~2°C eltérést fog mutatni igy nincs olyan a rendszerben hogy "meleg víz" ( legalábbis abban az értelemben ahogy te irtad )
Mintha ugyanazt mondanánk nem?
-
szbalogh
addikt
válasz Lucif-R #17093 üzenetére
A hatékony radi a lényeg.
>>> Akkor a hatékony CPU blokk az lényegtelen... ééértem... szerintem a teljes rendszer hatékonsága jó ha minnél magasabb és nem csak a radié
Már nem nagyon lehet nem hatékony blokkot csinálni/venni. Ha már rézből van nem lehet rosz. Eg rézkocka is megteszi. Nekem is csak egy sima kocka volt semmi borda megy járatok.Nick: HE_Storm
Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Horgász topik
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Ingatlanos topic!
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Milyen joysticket vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Mesterséges intelligencia topik