Hirdetés
- Tökéletes töketlenség
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
Na átrágtam magam pár teszten. A Hero 10 mindent hoz amit szerettem volna, bár részinformációkból kellett sok mindent kirakni, nagyon casual a legtöbb teszter:
Van 5K 4:3 60 fps ami számomra a legfontosabb volt.
Van framek közti temporal noise reduction, majd meglátjuk mennyire hatékony.
A 4K 120 fps az bizony 5K-ról van oversamplingelve, így patika minőség.
A 2.7K 240 fps olyan mint eddig a 120 volt, vagyis megfelelő élesítéssel teljesen jó, habár a pixel bining miatt alapból eléggé soft.Úgy tűnik az 5K Horizont lock sokkal nagyobb látószög mint a Hero 9-nél volt. Ez jó hír, mert a H9-nél élhetetlen volt, ezért 4K Lock-ban mentem, az jóval wideabb volt, viszont érezhetően lágyabb is. Most éles is lesz és wide is.
Sokkal gyorsabb a ki-be kapcsolás, a felvétel start-stop, a menü reakció.
A melegedés viszont probléma ahogy néztem, csutkán hajtva a szenzort 5,3K 60 fps, vagy 4K 60 esetén (mindkét esetben teljes szenzor kiolvasás van vagyis 24Mp 60fps) 20 perc alatt túlmelegszik.
Az üzemidő ezekben a módokban gyengébb mint a Hero 9-nél, viszont 30 fps-es módokban meg jobb mint 9-es.Berendeltem, remélem szerdára itt lesz
-
Kukcaman
senior tag
A gopro már nem szeret történetet mesélni, csak infókkal szolgálni? Ettől függetlenül jó infók szó se róla
4K 120fps, nem fog leolvadni a reaktor?[ Szerkesztve ]
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy Panasonic AG-AC160/AEJ videókamerám, ha a system freq-et átrakom 59.94Hz-re, akkor nem engedi, hogy felvételt készítsek, de ha átállítom 50Hz-re, akkor már engedi.
Az első képen 1080p30-an, 59.94Hz van és felvételt nem lehet készíteni (rakatom bármilyen felbontásra, nem engedi).
Második képen 1080p50, 50Hz, ott már engedi a felvételt.
Miért van ez?
-
Tuninger
Topikgazda
Dave Dugdale elkezdte kiszórni a régi oktató videóit youtubera. Mindenkinek ajánlom mert rengeteget lehet belőle tanulni, én még régen fizettem ezért az oktatásért neki.
Egyben ez a válasz arra hogyan meccselj két profilt vagy két kamerát.
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #26789 üzenetére
Csak ennyi?
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #26787 üzenetére
Ahogy mondod, kevesen veszik észre.
Csak annyit veszek észre, hogy miért nem én tudok ilyen szép mozgással sétikálni -
hibavissza
veterán
válasz Kukcaman #26785 üzenetére
4:08. Nem igaz, hogy nem tűnik fel nektek, hogy màs jelenetekben sokkal kisebb mozgàsok làthatóak maradtak. Ahol pedig szemmel làthatóan az érzékelő àtmérőjének többszörösét mozdul az pedig smooth.
Ezért írtam, hogy a célcsoport ezreléke veszi észre. A lényeg igazàból megmaradt. Kínai mobillal is lehet videót csinàlni.
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #26777 üzenetére
Ott linkeltem egy másik csókát aki szintén dollyt csinált és neki is jó lett. Akkor szerinted itt is csalás van?
-
hibavissza
veterán
válasz Kukcaman #26783 üzenetére
Na, végignéztem. Egyetlen post effectet említ. Lassít. Egyébként van még egy rész, ahol jól láthatóan beránt a keze. Vagy újravették mindkettőt vagy rátoltak valami szuper pro post stabit. Nem fogom kockánként átvizsgálni, hogy melyik történt.
Ennyit a repülő szandálról.
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #26780 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Kukcaman #26779 üzenetére
Felteszem nem Resolve-ban csináltad. (?)
#26779Kukcaman
az úgy ment, ahogy kell
Hát épp ez az. Dolly-n is úgy megy, ahogy kell.
Se jelly nincsen, perspektíva is arra enged következtetni, hogy fizikailag is smooth egyenes vonalú mozgást végez a kamera. Közben POV felvételen meg rázkódik a keze. Egy egyszerű gimbal csak elfordulást stabilizál. Egyenes vonalú elmozdulást nem simítja ki.[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #26772 üzenetére
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #26775 üzenetére
Nem csal. Hazudik. Minden reklámban hazudnak. Teljesen nyilvánvaló a felvételen, hogy beráng a keze. Ennek nyoma nincs sehol. Ne felejtsd el, hogy ez egy promóció. Pénzt kap a telefon népszerűsítéséért. Ezzel most megbukott, de valljuk be a célközönség ezreléke fogja ezt észrevenni. Egyébként nem is néztem tovább a videót. Mosópor reklámot sem nézek.
-
kovsol
titán
Most nyílik majd az Etele pláza, és iStyle is lesz ott. Nyitási akcióban lesz majd MacBook Air M1 8 GB / 256 GB 339 900Ft ért. [link]
Hátha valaki épp szeretne venni ilyent videót vágni.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #26772 üzenetére
Csalna? Kevésbé ügyesebbnek is baromi jól megy vele a dolly, stabijától nagyon odáig meg vissza vannak tőle mindenütt. Ebben az egész kameramodul mozog! Lee emberünk pedig akrobatikus, pantomimes ügyességgel mozog. 'Sajnos' el kell hinni, hogy ez a beépített mini gimbal ilyen jó.
-
Teasüti
nagyúr
válasz hibavissza #26767 üzenetére
+1
Nekem is gyanús kicsit, hogy a dolly is túl hihető. Kézből ilyen repülős hatást szerintem képtelenség felvenni, de a gopro megbuktatta.
Én gimbal-ról nem tudok olyan egyenes vonalúan mozogni (járni, karból húzni), hogy a perspektíva kacsázása videóban látott tárgyakon, környező falakon ne látszódjék. Hiába az betonstabil match move hatékonyságú stablizálás így vagy úgy, azért a kamera fizikailag ha elmozdul a térben, akkor más szögből fogja venni a dolgokat és az bizony látszani fog, akár stabil akár nem.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
i1 Display? Studio is és a Pro is 1000 nit-ig van hitelesítve. A fölött kell csak a drága Plus (illetve szoktak még okoskodni, hogy a jövőre való tekintettel meg kell venni a Plus-t, de szerintem az hiú ábránd, hogy pár éven belül mindenkinek top HDR tévéje lesz, ahol a csúcsfény 1000 fölött van).
-
hibavissza
veterán
válasz Kukcaman #26770 üzenetére
Látod rángani a hátteret? Én nem. Csak a kezében tartott kamera rándul. Tartok tőle, hogy ez valami csoda post stabi (giro?) amit mindkét felvételen alkalmazott utólag. Azt nyilván nem tudta utólag kiszedni, ahogy a keze megrándul.
Ez nem von le semmit a képességeiből vagy a felvételek minőségéből, de a telefonnak semmi köze hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #26767 üzenetére
Nem csak a sapkáján lévő kamera rángatózik?
-
kovsol
titán
-
veterán
válasz Tuninger #26763 üzenetére
nehéz ügy, a c bajonett bázistávolsága sokkal kisebb, pl-lel van esélyed, de nagyon sok pl bajonettes obi benyúlik a bajonett mögé. itt van egy kisebb lista passzoló lencsékről.
vagy kibonthatod a tükröt kompletten, pár éve menő dolog volt a pl-re átépített 7dhanyas vagy, te disznó?
-
Tuninger
Topikgazda
Csak úgy funból bekérdezek, hátha vannak itt tapasztalt kolegák a témában.
Most néhány napja megint bekattant hogy kell egy EosM / 650D / 700D, le is maradtam, p_adam adott el egy 700D-t korrekt áron.A kérdés: milyen obit rakjak rá? Mondom a kondíciókat:
APSC 1,6x croppos EF mountos a kamera, de nem cél most a teljes szenzor használata.
Ami most felkeltette a figyelmemet az a legfrissebb hack:
2560x1440 24 fps, 3,24x fullframere vetített crop mellett. Erre keresnék -egyelőre képzeletben- objektívet. Vagyis BMPCC-re is való C-mountos obik a target.
Fényerős obikra Vannak izgalmas opciók, de természetesen maradnék ultralow budgeten, csak funolgatás, kísérletezés a téma, akár egészen beteg megoldásokkal mint ez a 8-50mm F1.4
A következő módok vannak most a fenti 3 kamerára:
full szenzor mód: 1728x972, ez megbízható, tuti, de aliasingos, és uncsi
full szenzor ami 5.2K anamorphicnak van csúfolva: 1736x2216 felbontással, itt szét kell húzni viszintesen a képet, kiütik a line skippinget kiolvasásnál, ezért ez aliasing mentes, 2,5:1 képarányú videót ad, ez is friss produkció.
crop mód 1920x1080 olyan 5x crop tájékán, ezzel lehetnek jók a CCTV obik amiket 1/2,33" szenzorra terveztek
crop mód 2560x1440 3,24x crop-on, ezzel lehetnek jók a BMPCC-re is jó vintage super16-os obik
crop mód 2,8K olyan 3x crop tájékán 2,35:1-es képaránnyal.Mint az látszik most főleg a crop módok mozgatnak, ezekhez kellene 1-2 ötlet.
A teljes szenzoros módra a jelenleg is meglévő Canon 10-18-cat illetve a Takumar 50 1.4-et tervezem használni.
-
-
Kukcaman
senior tag
-
mihulino
tag
A telefonos videókról jut eszembe...valamikor nyáron készítettem videót a gyermekről, Xiaomi telefonnal, illetve lett egy iphonenal is... premiereben annak rendje módja szerint megvágtam, nagyon büszke voltam magamra...majd jött volna a render, és egy Istenért nem akarja kirenderelni... próbáltam YT összes beállítással, próbáltam matchre rakva...semmi!
Valaki járt már így, hogy képtelen volt kirenderelni egy anyagot? Megoldás?
(nagy a nyomás a megrendelőtől,.. az asszony mindig kérdi mikor lesz már belőle valami ) -
Kukcaman
senior tag
Telefonos videó a ninja cipős fiatalembertől.
-
nozs23
addikt
Az uj iPhone Pro dolby vision mellett mar ProRes-ben is tudja nyomni 4k/30-ig. Illetve van "cinematic mod", ami gyakorlatilag portremod videohoz, tudsz focus shiftet csinalni, meg trackelni.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #26745 üzenetére
Az hogy 2 éve ígérem a topic osszefoglalót, benne naprakész gép ajánlóval :D
Egyelőre még meg akarom fejteni mi az és hogyan működik a HDR. Szkóp alapján kéne szintezni, nem mindegy mi az export és ez az app kell pluszban hogy a youtube elfogadja HDR-nek. Ráadásul csak fcpx alatt látom a gradem eredményét, Resolve alatt nem.
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #26742 üzenetére
A naprakész gépajánlóval mi a gond?
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #26734 üzenetére
Oda jutottam, hogy Firefoxon a YT videó visszajátszása sokkal jobb. Élesebb. Kontrasztban, színben itt nincs különbség. Esetleg más is megnézhetné.
-
syC
addikt
[link] Canon R3, fussatok a boltba!
•
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #26715 üzenetére
Nem javult a kontraszt konzisztencia, pedig bíztam benne [link]
Gyakorlatilag csak Mozilával látom majdnem ugyan azt, mint Ps-ben. Chrome, Edge hiába tud V4-et, nem jó. Rádob egy kis S görbét a képekre. Áttérek Mozilára.
Most videóval is letesztelem.... -
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #26726 üzenetére
Megcsinaltam, kijelzőn batarosan nezett ki, kiexportaltam 10bit h265-ben, feltoltottem youtubera.... eees nem billen be a HDR flag. Ezt a szenvedest mar a resolveos exportokkal is megküdöttem, de nem jartam eddig sikerrel
-
hibavissza
veterán
Tudom. Nem HDR képes monitorhoz használom mint már írtam. A pro is csak egy koloriméter egyébként. Picit bővített szolgáltatással.
Tényleg, Tuninger tudtál HDR-t színezni az 500 niten? Mondjuk ellenőrizni nem tudom hol fogod. Legutóbb a Media Marktban sem volt 1000 nites tv kiállítva.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz hibavissza #26723 üzenetére
HDR-hez a Pro Plus kell, sima Pro kevés HDR-hez azt olvastam csak gyorsabb mint a Studio (x2-x3).
-
_q
addikt
Gimbalnál POV mód esetén hogyan lehet megoldani, hogy gyors "hullámzó" mozgás legyen? A táncot akartam úgy felvenni, hogy dinamikát vigyek bele, élőben jónak tűnt, visszanézve a felvételeket viszont éppen csak minimális bedőlések vannak.
Gyorsabb/direktebb gimbal reakciót kellene beállítani vagy csak nem tartottam ki elég sokáig a gimbalt adott szögben, hogy legyen ideje lekövetni?#26720Kukcaman
Akkor már csak egy fő kamera kellene neked a szetthez -
_q
addikt
válasz hibavissza #26714 üzenetére
Studio vagy Pro verziót használod az X-rite-ból?
-
Kukcaman
senior tag
Köszi
Azért az ofisöl az erős túlzás
Ezeket a lencséket pont fellépés előtt kaptam 1 órával, szóval csak kölcsön.
Áhh, mostanában már nem is gondolkodtam lencsékben, de amúgy 14-140mm lenne, ha lenne Ehhez a géphez már nem hiszem, hogy akármit is veszek, max memória kártyát.#26711qnadam
"azt a trükköt lehet megcsinálni, hogy a bemutatandó számról készülnek el az énekes részek, a többi közeli meg mehet a többi zenéről."
Végül is igazad van, erre nem gondoltam volna. Mondjuk a zenekart sem ismertem (ott kiderült, hogy mégis tudom kik ezek a brigantik). De igazából utólag gondoltam ki, melyik nóta legyen alatta, és nem terveztem meg ez esetben. Viszont, ha az énekes szájmozgása fontos, akkor a dobé is az A gitárt még el lehet mismásolni. -
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #26714 üzenetére
Találtam egy olyat, h Basiccolor. Kíváncsi vagyok ez rendbe tesz vajon a driftlelést.
-
hibavissza
veterán
2 nap kínlódás után rájöttem, hogy a DisplayCal nem tud ICCv4-et. Asszongya' me' az nem kell. Asztpasztmek... Csávó elaludt a kő alatt. A gammám közben le-föl driftel alkalmazástól függően.
Guberálhatok valami szoftvert a Munki oldalán....[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Kukcaman #26706 üzenetére
Ez akár ofisöl klip is lehetne, ha tényleg meglenne a szájszinkron. A drónos pörgettyű és a gitáros lassítás nagyon baba!
A sok manuál lencse helyett nem akarsz inkább egy 14-140-et? Szerintem tovább nőne az anyagaid színvonala. Nem mellesleg lenne végre nagylátód is a sok közeli mellett.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
veterán
értem én, hogy miért ilyen, csak ezt a végeredmény nézője nem tudja
azt a trükköt lehet megcsinálni, hogy a bemutatandó számról készülnek el az énekes részek, a többi közeli meg mehet a többi zenéről.
vagy lehet olyan pörgősre vágni, hogy ne lehessen látni a szájszinkronthanyas vagy, te disznó?
-
Kukcaman
senior tag
-
_q
addikt
válasz qnadam #26707 üzenetére
Nekem is zavaró hogy mást énekelnek, mint ami zene rákerült, de fesztivál jellegű fellépésen, főleg ahol ennyien vannak 1 személyben, de még talán 2 fővel is nem tudom hogy lehet kivitelezni, hogy az ének passzoljon a látottakkal.
#26706Kukcaman
Nekem is hasonló a véleményem qnadam-al: látottak/hallottak közötti eltérőség, és a kevés távoli felvétel hiányzik. Az objektívek szerintem jól passzolnak ide. -
veterán
válasz Kukcaman #26706 üzenetére
engem nagyon zavar, hogy nem azt éneklik, amit hallunk. meg a repülés és a közeli közé nekem kellene egy establishing shot, amiből kiderül, hogy koncertet nézünk. meg általában több kép, amin a zenekart látjuk egyben a lassítás viszont jópofa.
bocshanyas vagy, te disznó?
-
Kukcaman
senior tag
Intim Torna Illegál-os srácokról készült videó kész is van, jöhet hideg-meleg [link]
Alap korrekció + HALD-ban elkészített LUT (PS Warm Contrast beépített preset-je, Premiere-ben 20%-ban felhasználva) -
_q
addikt
válasz Tuninger #26703 üzenetére
Köszi, egyelőre hagyom még, de ha lesz belőle valami látszat is, akkor lehet tartaléknak kelleni fog.
#26704qnadam
B kamera, de lehetne a mostani A5000 helyére is, néha fotóra szoktuk használni. Ha lesz értelme tartaléknak, akkor elmegyek ezirányba.#26702vond
GX80 jutott eszembe elsőnek, de ha tartaléknak kell, akkor esti felvételnél nem a legjobb, na meg matchelni se könnyű (nekem), ha esetleg B kamerának is befognám. A6300 tűnik megcélozható iránynak nekem is.
HLG nyers-et nálad a potplayer nem cseszi szét? Azt hittem az AWB eltolta a színeket, de most DR-ba betöltve teljesen jónak tűnik, ezek szerint ő automatikusan lekezeli. Potplayernél vöröses a bőrszín, windows lejátszóval meg kiég. HLG esetén valamit be kell kapcsolni külön vagy más lejátszóval nézzem a nyerseket? -
veterán
szerencsére nem kellett megoldani, nálam voltak a gépek, de az hosszú pár perc volt, mire meg tudtam nézni
tartalékgép: ha meg tudod oldani és csak ritkán van rá szükség, bérelj. ha nem, akkor két irányba is lehet menni: vagy egy akármi, ami tényleg csak tartalék arra az esetre, ha valami szétesik, ennek előnye hogy olcsó nekem az 5d3 mellé volt egy 100d, de szerencsére nem volt rá szükség. ha viszont úgy tartalék, hogy b kamera is egyben, akkor az drágább. az a6300 jó, de hosszabb távon rettentően tud melegedni sajnos.
plusz obival is számolni kell, manapság az is elektronika+finommechanika, az is el tud halni, le tud esni, bármi.hanyas vagy, te disznó?
-
Tuninger
Topikgazda
Tűzd ki célnak mostmár hogy csak a fotó/videóból keresett pénzt költöd fotós/videós felszerelésre.
B kamerának egy a6300 egy kittobival a legracionálisabb kb 180k körül. De majd ha megkerested az árát, csak akkor vedd meg...Első vidim: 2016 augusztusában asszem, 5D Mark II + 24-105 F4-el all day. Tömörített codeckel mentem magic lanternnel, egyetlen raw klipp készült a buli vége fele. Fcpx-ben vágtam, filmconvert a look.
-
vond
MODERÁTOR
Veszel használtan egy GX80-at 12-32-vel 90-100 ezerért (vagy 12-60-nal 120-130-ért), és úgy ahogy be vagy biztosítva. Persze, messze nem egy A7III, de ha minden kötél szakad, ezzel már valamennyire meg lehet menteni a napot. (Penge 4K25, vállalható FHD50, bitang jó IBIS, mondjuk még egy mikrofon bemenet jó lenne rá.) Nálam mindig ott van a táskában a kis cukika, csak itt a 12-35 van rajta, vagy a speedboosteres Sigma 10-20.
Gondolkodtam már én is, hogy mivel lehetne kiváltani Sony oldalon (hogy match-elni se kelljen a képet). Olyan HLG-t (esetleg még LOG-ot is) melyik olcsóbb Sony váz, vagy akár kompakt tud, mint amilyen az A7III-é?
Érdekes tény, hogy ugye mióta megvan a Szotyi, állandóan mondogatom magamnak, hogy fel kéne számolni az MFT részleget itthon, de baszki, viszem mindenhova, és jó részét általában használom is. Mi lesz így, rajtam marad minden?
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
_q
addikt
válasz Tuninger #26700 üzenetére
Köszi neked is és a többieknek is az eddigi hasznos hozzászólásokat, na meg a sok-sok technikai segítséget igazából mindenkinek. Ezek mind kellettek, hogy legalább neki tudjak menni egy ilyen napnak.
Felszerelésből adódó malőr után már a másodváz szükségessége is sokkal jobban felértékelődött a szememben, valami olcsóbb megoldás B kamerának lehet hasznos lenne, na de így is sok pénz van a felszerelésben, mennyiből jöhet ki vajon a minimum, mi a minimum?
Első videódhoz képest iszonyat sokat fejlődtél. Mikor volt az első és milyen felszereléssel mentél?
Pénteken volt az esküvő, szabin voltam és kb. hajnali fél 3-ra értem haza. Szombaton és vasárnap nem dolgozok, de a fiam most múlt 1 éves, jön a foga és 7.30-kor már nyűglődött nagyon, esélyem se volt tovább aludni.
#26699qnadam
Jó, hogy meg tudtátok oldani és nem kellett sokat csúszni. Ilyenkor úgy tűnik, hogy alig pár perc volt csak, közben ránézve az órára tudatosul, hogy basszus itt bizony már helyszínekről/jelenetkeről lehet lemaradni annyi idő alatt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- EA Sports WRC '23
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Karácsonyi, szülinapi, évfordulós és egyéb AJÁNDÉK ÖTLETEK!
- E-book olvasók
- Tökéletes töketlenség
- War Thunder - MMO Combat Game
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest