Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Kukcaman #27294 üzenetére
Tessék, itt izléses, visszafogott a vágás és a cinematic color is belül marad az én elvárásaimon. [link] Ez pedig a saját, de igazából csak a méregdrága vs. filléres eszközök vegyitésére jó példa ( talán ) DJI Pocket 2 4K60, DJI Mini 2 2.7K60 vs.Sigma 70-200mm Blackmagic RAW 12:1 4K60, Davinci Resolve 17 no cinamatic grading, no smooth cut. [link]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz #16729600 #27292 üzenetére
na csillantsad!
Végre tudom hogyan kell HDR-t exportálni Resolve-ból hogy azt megegye a youtube is, hála Jason Vongnak
És működik! Igaz nagyon hosszú idő míg a youtube feldolgozza. Persze HDR monitor hiányában csak lövöldözöm vaktában ami a megfelelő világossági szinteket illeti, de nagyon látványos eredményeket érek el scope-ok alapján, majd dobok samplet ha valakit érdekel. -
törölt tag
válasz Tuninger #27291 üzenetére
Nyaralós vidi 4K 60 ban készült minden, valahogy ezekre nincs türelmem csak össze lett dobva.Még smooth cut sincs hozzáadva, csak pár helyen, mert ugyebár Davinciék nem tudják megcsinálni, hogy ne kelljen húzogatni,röviditgetni a darabokat. Érthetetlen amúgy. Cinelike nem volt használva, mert nem volt kedvem szinezgetni és amúgy is a cinematic örület is kezd olyan lenni, mint a rövid vágás fétis. Ha petició érkezik itt, belinkelem a youtube vidit. De csak összelapátolt gyors meló. Amúgy drón jól szerepelt és amatör szemmel még akár koherens is a képi világ.Nem is fogok legközelebb saját használatra kinlódni gimball meg balackmagic kényelmetlen szereléssel.Youtube ugyis szetcseszi.
-
törölt tag
válasz qnadam #27289 üzenetére
Újabb hümmögés, sorry Fusion page ACES használatával köszönő viszonyban sincs a color page nézettel.( Davinci 17 ) Hiába reszelgeted azzal, hogy no LUTS, adsz hozzá transzform pontot. Én nem is használom ezek miatt.Amúgy digitális hordozó kivételével mondjuk youtube felületen megkülönbözhetetlen a végeredmény különböző eszközök között. Nemrég csináltam meg a nyaralós vidit és fizetnék annak, aki megmondja melyik részei készültek drónnal, filléres DJI pocket 2 vel és 'cseppet drágább blackmagic 4K val. ( jó fényviszonyok mellett persze )
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz MasterMark #27279 üzenetére
hanyas vagy, te disznó?
-
-
_q
addikt
válasz MasterMark #27279 üzenetére
Tuninger írt nem is olyan régen róla: #26368
-
Teasüti
nagyúr
Gondolkodott itt már vki egy Tesla kártyán videóvágásra?
-
veterán
asszem ez egy kicsit erős volt
aces 1.2 (és 1.1) bug
ugyanez aces 1.0.3-malhanyas vagy, te disznó?
-
Kukcaman
senior tag
válasz qnadam #27273 üzenetére
Mármint minden megrendezett és beépített emberek voltak nem? Az szerencsétlen dolog? - vagy rosszul értelmezem.
meg persze azt akartam írni az utolsó sorban, hogy olyan meglepetés, amiről a ceremóniamester nem tud, csak az írástudás valahogy elkopott
Az már kellemetlenebb#27274syC
Volt pár jelentkező erre a kihívásra is [link]
Ha megnyerem elmesélem milyen nehéz nyakban hordaniG80-al csinálta a gyerek.
[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
-
veterán
válasz Kukcaman #27271 üzenetére
szerencsétlen projekt akár jó is lehetett volna, de egy spontán, utca emberére épített koncepciót fizetett statisztákkal (őket ugye lehet tesztelni forgatás előtt) megcsinálni nem annyira jó ötlet.
meg persze azt akartam írni az utolsó sorban, hogy olyan meglepetés, amiről a ceremóniamester nem tud, csak az írástudás valahogy elkopott
hanyas vagy, te disznó?
-
syC
addikt
Kinek van "stromanja"?
•
-
veterán
válasz Kukcaman #27268 üzenetére
Neked mi a szereped a forgatásokon?
többnyire ennek a filmnek ésvagy fotóknak az elkészítése. de voltam már stream technikus meg operatőr is. utóbbit nem fogom belinkelni a 2/10-es imdb eredményével
csákberény szép.Az ittlévők csak kapkodnák a kamerát, kisebb izzadság cseppek társaságában
el szoktam mondani az ifjú párnak meg a ceremóniamesternek is, hogy nem vendég vagyok, nem szeretnék meglepődni. ha mégis meglepődök, akkor arról vagy lesz jó anyag, vagy nem. meg szokták érteni ha meg a vendégek úgy csinálnak meglepetést, hogy arról a ceremóniamester sot, akkor úgyis menthetetlenek...
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
Kukcaman
senior tag
válasz qnadam #27265 üzenetére
Az szép. Neked mi a szereped a forgatásokon? - Múltkor abból az autósból linkeltél egyet.
Csákberény elég felkapott forgatási helyszín.#27266MasterMark
Teljesen természetesnek hat. Így kellene minden esküvőt lebonyolítani. Az ittlévők csak kapkodnák a kamerát, kisebb izzadság cseppek társaságában -
veterán
válasz MasterMark #27266 üzenetére
az elején a drónos videókra van mentségem a videoassist anyagot kaptam meg, nem a rögzítettet, az meg már ilyen volt. egyrészt a rádiós átvitel nagyon darabos volt eleve, másrészt ha jól emlékszem, a drónos részt nem is 25 kockával vették fel, az assist viszont 25-tel ment.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz MasterMark #27261 üzenetére
anamorfot majd wfo-ban (wide fucking open) és akkor, ha lesz focus pullerem is mellé.
hanyas vagy, te disznó?
-
Kukcaman
senior tag
Ha egyszer csinálnál ilyet, az akkora durranás lenne, hogy be#&{>>#&sz és megnézném az biztos.
Úgy táncolnak mint az amatőrök, és pont ettől reális. Nem egy Randigurus, ami ugyanúgy jó, és a zene is alatta.#27256qnadam
Jó mix ez is, tetszetős. Majd valamikor mutathatnál egy-két munkádat, kíváncsi lennék rá, ha nem top secret. -
vond
MODERÁTOR
Én meg erre, visszacsempészve részleteket a klipből is.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
veterán
válasz MasterMark #27258 üzenetére
ha erre csinálsz esküvőt, mindenképp mutasd meg!
hanyas vagy, te disznó?
-
_q
addikt
válasz Kukcaman #27249 üzenetére
Szerintem is a dallam a lényeg elsősorban ezt figyelik az emberek, én se figyelem annyira. Viszont ha valaki még is meghall benne 1-2 mondatot vagy csak kíváncsi milyen zene megy a videó alatt, akkor furán jöhetsz ki belőle egy teljesen ellentmondásos szövegű zenével.
Egyébként nekem van egy elméletem. Ha jó zenét választasz, akkor fél siker, mert sokkal több ember figyelmét leköti egy kevésbé jó videó is. Ugyan ez fordítva, mindegy milyen zene megy egy cuki állatos videó alatt, ugyan úgy leköti az embereket.
#27253Kukcaman
Én is igyekszek mindig egy kicsit jobb vagy másabb videót készíteni, egy nüansznyival jobb a cél és akkor nem lehetetlen Kezdetben maszkolni akartam folyamatosan, majd rákattantam a bokeh hatásra. Most inkább mindenből egy kevés vagy akár van ami el is maradhat, de legyen élvezetes. Szerencsére mindig változik, így sose lesz unalmas. Majd ahogy #27242Márton fogalmazott, jöhet a kördiagram[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz kovsol #27250 üzenetére
Igazából nem éri meg, de ha nem csinálnék egyel jobbat az előzőnél - ez persze nem mindig teljesül - , akkor még mindig akció kamerával venném fel a videókat, mondván, hogy jól van az úgy. Szóval magam felé megéri pepecselni, pénzben még egyértelműen nem. Igen, referencia is fő szempont.
Te sem azért lettél jobb, mert fizettek érte - ez csak feltételes, nem kötekedés[ Szerkesztve ]
-
veterán
zenénél általában annyi igényem szokott lenni magammal szemben, hogy vagy passzoló legyen, vagy valami teljesen irreleváns. a teljes passzolást elengedtem mondjuk voltam olyan esküvőn (vendégként), ahol a zenekartól az üllői úti fuck esküvője is belefért, de ott a zenekar is barát volt.
mondjuk egyszer majdnem ska-p-t választottam egy spanyol reklám making ofjához, de szerencsére időben rájöttem, hogy nem kéneami sokkal lélekölőbb, az a stock zenék keresése, hogy azt mennyire gyűlölöm...
amit most vágok, annak az elején a tényleges bevonulózene lesz, utána egy kis caro emerald, úgy egy perc álomhajó (ami a saját poénjuk), a több meg még alakul. volt egy jó ötletem a bulira, de már elfelejtettem
szerk: eszembe jutott! icona pop ésvagy aronchupa. vagy mittomén.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
_q
addikt
Én is úgy csináltam eddig, hogy ha tetszett valami akkor egyből letöltöttem így előre gondolva. Esküvőt nem terveztem, de úgy voltam biztos könnyű lesz. A lassú számokat megtalálni viszonylag könnyűek, azokból több jött szembe, de bulis zenét nekem nehéz volt találni. Már kínomban elkezdtem más esküvői videókat keresni youtubeon, hát ha valaki használt valami jót. Meglepő volt, sokszor teljesen random zenét raktak a videó alá, nem is passzolt, nem éreztem egyiknél se, hogy na ez most hú de jó lenne nekem is. Illetve ami nehéz számomra, hogy tudom milyen volt élőben a hangulat, így van egy sejtésem vagy meglátásom mi illene a párhoz. Ezek után nekem nem megy bármilyen zenét a videó alá választani. Jól meg is bonyolítottam magamnak
Szóval összességében teljesen megértem a lelkiismeretes hozzáállásodat. Ja és ezzen nem akarok senkit megsérteni és nem mondom, hogy aki nem így tesz az nem foglalkozik ezzel az egésszel és neki mindegy, sokszor ugyan úgy jó eredmény tud születni, mert van az embereknek érzékük hozzá. Nekem több idő ráfordítás kell egy vállalható eredményhez.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
-
vond
MODERÁTOR
Sok szolgáltatót sajnos nem nagyon érdekel. Simán betolják a "szakítós" zenét is az esküvő alá. Mondjuk a megrendelők többsége nem is érti, vagy szimplán nem figyel rá.
Én ennél a legutóbbinál is előre leegyeztettem velük, hogy melyik két dal legyen. Viszonylag hamar megszületett a döntés. A lagzisat kellett cserélnem. De utólag azt mondom, jobb is. Nagyon jól illik ez a kettő egymáshoz.
Nekem van egy esküvős playlist-em Spotify-on, abból szoktam válogatni, meg állandóan bővíteni, ha meghallok valami olyat, vagy eszembe jut valami jó.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Teasüti #27241 üzenetére
Eddig egy esküvőt készítettem, ott azt mondták nincs kívánság ránk van bízva A legtöbb esetben meg saját magamnak készítek videót, ott megint nincs aki megmondja mit tegyek alá Cserébe olyat használhatok ami nekem legalább tetszik.
Eskövő videónál én is így tettem. 5 zenét használtam fel, ebből 3-at az eseményen, a pár által felhasznált zene volt, sajnos többet nem tudtam onnan felhasználni. Utolsó 2-t meg 2-3 napig kerestem.#27246vond
Nyomtam a lyricseket De jó is mert volt olyan zene ami tetszett, jó volt az ütem, de szakításról szólt Na most egy ilyet esküvő videó alá betenni[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Kukcaman #27239 üzenetére
Én jártam már úgy, hogy meg volt a fejemben, hogy mit akarok és folyton azt a lehetőséget kerestem, hogy mikor tudom megvalósítani. Majd végül sikerült megvalósítani, de nem teljesen úgy ahogy szerettem volna, majd utólag rájöttem egy csomó hasonlóaj jó vagy jobb pillanatról meg lemaradtam emiatt. Ezért mostanában 1-2 dolgot találok csak ki amit valahol láttam és megtetszett, de nem hajtom annyira, ha összejön tök jó, de inkább improvizálni próbálok.
Mostanában az akadt be nekem, hogy próbálok a zene szövegére is figyelni, ne csak jó legyen az ütem és tetszen (ez is fontos , akkor tudok élvezetesen vágni), hanem a szöveg is valamelyest passzoljon a látottakkal. Cserébe számtalan jó zene kiesik és sok idő rámegy.
-
-
Teasüti
nagyúr
Nekem a zene keresés viszi mindig el legalább 30%-át az időnek.
Azt nem neked kell keresni.
Megkérdezed őket mit akarnak alá. Aztán amíg nem választanak, addig készenlétben van a projekt. Optimális esetben csak annyit szoktam kérdezni, hogy jó lesz-e az a zene, amire bevonulnak, vagy amit játszanak nekik ceremónia alatt, vagy amire megy az első tánc, stb. Mivel ezt már egyszer megszülték az esküvő tervezésekor, ezért adja magát a dolog. Szerintem. -
Tuninger
Topikgazda
Lightroomból az a verzió ami rendelkezésre állt az nem volt M1 optimalizált és gondjaim akadtak ráadásul a "telepítéssel".
így kellett valami gyorsan helyette és gondoltam rápróbálok a Luminarra, úgyis minden youtuber azt nyomatta. Eleinte abból is régebbi verzióm volt, óriasi a sebesség ugrás a legfrissebb verzióval. Mondjuk az export meg bűn lassú.
Alapvetően nagyon kevés fotót lövök és az utómunkával sem szeretek fotónál pepecselni. A luminarnal ez az inteligensen a képhez igazodó preset nagyon tetszik. -
Kukcaman
senior tag
Az előre megírást magamra értettem. Szögek, jelenetek, mi-miután következzen - NA ez szokott ritkán bekövetkezni - Ritkán szoktam kifelé kommunikálni ezt a dolgot, még a végén jönnek a fantasztikus ötletek.
#27238Márton
Így van, van több is Főleg, ha egy adott stílust/gyorsaságot gondoltál ki
Vagy ahogy sok helyen láttam, oda nem illő módon rárakják azt a nótát a videóra, amit Peter Lindgren használta a B-roll-jában.[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Tuninger #27222 üzenetére
Miért a macbook váltással jött az ötlet Luminar próbára? Luminar AI, nem a 4-es igaz? A 3-ast láttam párszor ingyenesként promózni, mert jött az új, de nem próbáltam még.
Mondanám, hogy nézz rá az Affinity-re is PS helyett, de ha retust megoldja a Luminar akkor nem adna pluszt. Nekem bejött, tavasszal 8000Ft körül volt akcióban.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz qnadam #27232 üzenetére
Igen, a Luminar esetén kontrollt vesztesz. Vagy jól csinalja az automatika és örülsz vagy nem, és akkor eszed a kefét h mi a bánatot csinálj.
Én az AI retusáláson tátom a számat elsősorban, a klasszikus highlight recovery, shadow boost, kontraszt, HSL-ből meg hasonlót tudok kihozni mint LR esetén -
vond
MODERÁTOR
válasz Kukcaman #27233 üzenetére
Ja, az bizony nagyon jó lenne, ha így menne át minden a rostán. Mondjuk nekem eddig szerencsém volt a megrendelőkkel (vagy igggenjó munkát végzek ), komoly javításokra sosem volt igazán szükség.
Alexánál és Daninál elkezdtem egy eddig (legalábbis számomra) nem annyira látott "szolgáltatást" hozzátenni a munkához, miszerint kapnak egy egyszerű kis honlapot, amin egyből ott a videójuk. Nem nagy szám, hamar összedobtam (nevek+dátum+egy reszponzív iframe), de szerintem tök jó, hogy van saját webcímük, és könnyebben meg is lehet találni így, ha csak gyorsan meg akarják valakinek mutatni.
[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
Akkor viszont nem is kell bele olyan, ami csak kérdést vet fel Úgy értem, ha a kép nem ad hozzá - egy kívülállónak, mint nekem is - és csak pislogok, hogy miért van benne, akkor nem kell de nem ez fog levonni az értékéből az biztos.
"Ezt a világos-sötét dolgot én nem látom"
Csak hátteret mondom. Az egyiknél a nap szétcseszi a füvet, a másiknál meg csak fa van a háttérben és minden szép kontrasztos.#27227vond
Hacsak mindig ennyi lenne a probléma, minden frankó lenne, nem?#27216Tuninger
Mindjárt pirulok
Bőven lehetne gyorsabb is, ha előtte írnék egy forgatókönyvet, mit és hogyan kellene csinálni, milyen effektekkel. Ez viszi a legjobban az időt. Így nagyon kevés dolgot kellene felvenni meg válogatni. Meg egy gyorsabb gép...cofidis
Nemsokára jön két új téma is, remélem minél hamarabb, GranTurismo utána szabadon -
veterán
válasz Tuninger #27230 üzenetére
a stabilitással nem volt bajom (lehet, csak nem használtam eleget?), az eredménnyel annál több. legalábbis a mindenféle automatikák nekem semmi pluszt nem adtak, az meg aranyos, hogy tudok vele eget cserélni, de egyrészt nem igénylem, másrészt bonyolultabb esetekben még a határvonal is béna volt
hanyas vagy, te disznó?
-
Teasüti
nagyúr
válasz qnadam #27225 üzenetére
+1
Katasztrófa az a program. 3 főverzió óta kísérő bug-ok, instabilitás, gyenge teljesítmény és kínkeserves felhasználói élmény jellemzi. Ennél optimalizálatlanabb szoftvert már rég nem láttam.
Egy 3000 fényképes esküvőt csináljon meg benne az, akinek két anyja van!
De szerintem LR-en és C1-en kívül nincs élet, már ami raw konvertálást és katalogizálást illeti. Egy-egy kép feltupírozására jó a Luminar, plugin-ként használom jómagam is.[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Tuninger #27222 üzenetére
Eljutottam én is oda, hogy le fogom mondani az Adobe előfizetésemet. Sajnos máshova sokkal jobban kell az a pénz. Pedig ha egy mód van rá, szeretek mindent jogtisztán megoldani, és nem ügyeskedni. Ez most elég szarul is esik a lelkemnek. De sajnos ez van.
A télen megpróbálok átállni Resolve-ra. Most az A7III úgysem tud 10 bitet, úgyhogy elsőre elég lesz az ingyenes verzió is.
A Luminarra is ránézek valamikor, az mennyibe kerül? Sajnos nekem ki kéne váltanom legalább a PR, AE, AU, PS, AI, LR hatost, ami nem egyszerű, főleg ilyen hosszú idő után.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Teasüti #27212 üzenetére
Nem is válaszolok mindenre, tényleg nagyon nem a Te világod az ilyen videó. Monjuk ha csak rajtam múlna és lenne mind a forgatásra, mind a vágásra elég időm, akkor én sem ebbe az irányba mennék el, hanem valami egyedibbet csinálnék.
Jelenleg megpróbálom a minőséget azzal prezentálni, hogy megpróbálok szép, természetes, egységes kinézetet adni a videónak, meg takkra van vágva minden, plusz nem ugrabugrálok zavaróan a helyszínek és események között, meg az unalmasnak tűnő snittek ellenére próbálom annyira felfűzni a zenére, amennyire csak lehet. Kinek bejön, kinek nem. Evvan.
Egyébként az aláhúzott részben leírtad a lényeget. Az előbb már válaszoltam is rá. Nem tudom, felétek, vagy akár csak Pesten mi a téma, de errefelé nagyon ritka az olyan, hogy videósként ténylegesen végig (vagy legalább felesben) instruálhatsz egy esküvős napot. Vannak lopott percek, aztán ennyi. Mindenki szeretne már túllelni rajta, és ahogy az előbb írtam is, még mindig sokkal fontosabb a pároknak a fotó, mint a videó, így nagyobb figyelmet is fordítanak rá. Nincs sem idő, sem akarat, hogy nagyjából ugyanannyi időt szánjanak a videós részre is. Sőt, a legtöbbször az van, hogy már a fotózás is lóhalálában készül, mert megcsúsztak a készülődés közben, vagy valamit még intézni kell, mert nem úgy jött össze, stb.
Örülök, hogy a képenkénti kielemzés mellett legalább technikailag tetszik az anyag. Igyekszem e téren is olyat kiadni a kezeim közül, ami megüt egy szintet, és én is fel tudom vállalni. Már a forgatást is ilyen felfogásban próbálom intézni, de utána a válogatást, színezést, majd végül a vágást is. Valószínűleg kicsit túlzásba is viszem, és emiatt (meg persze a sok más egyéb teendő miatt) általában jól meg is csúszok a leadásokkal. Igyekszem ebben is fejlődni.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
Mióta megvan a Macbook, átálltam Lightroomról Luminarra ami a fotószerkesztést illeti. Volt múlthéten egy corporate fotózás amit csináltunk fotós haverral.
Kabaré... még a retus is mehet preset szinten, két klikkel megcsinaltam 180 képet, és alig alig kellett belenyúlni az AI munkájába... lassan úgy érzem az Adobe összes terméke le van maradva csúnyán, most hogy nálam a Lightroom is elbukott. Már csak az AE-t tartom valamire, de azt meg nem használom...Mondtam is neki hogy fotós leszek vazz, tized annyi meló. (Persze 4 nagyvakut lőttünk be fénymérővel hogy patent legyen a kép, ahhoz meg nem értek, de kicsire nem adunk, a "jó képeket úgyis a gép csinálja")
-
vond
MODERÁTOR
Köszi Neked is!
Ott támogattam meg az anyagot white dissolve-val, ahol kicsit szeparálni akartam a helyszínváltás, vagy éppen a zene lendületének változása miatt. Lehet, hogy új szemnek kicsit sok elsőre, nekem a helyén van mindegyik. Ezek nélkül - számomra - nem lennének rendes váltások.
A kastélyszálló többször is benne van, de mindig más plánból, és más napszakokban, ezért nem érzem én zavarónak.
A hold nappal is látszott, itt sem volt még sötét, de már kezdett lemenni a nap, mikor készülődtünk a vacsorára, lagzira. Nekem tök ilyen naplementés feeling-je van annak a képnek, nem érzem azt rajta, hogy már sötét lenne.
A picit alexpós buliról már írtam az előbb. Sajnos ennyit bírt a G9 f/2.8-on, meg ISO6400-on. Így éreztem egészségesnek, hogy nem húzom túlságosan fel, mert akkor tiszta zaj, meg sáv, meg blokk lesz minden. Szerintem táncparketten elmegy, főleg, hogy a fények meg néha vakítóak.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Kukcaman #27207 üzenetére
Köszi a véleményt!
Így, ahogy írod, a festmény tényleg fura lehet annak, aki nem volt ott. Úgy terveztem, hogy beteszek egy totált is a szobáról, ahol készülődtek, de végül nem fért bele. Olyan helyre meg nem akartam rakni, ahova rohadtul nem illik. Ez zavar egyébként a legtöbb esküvői videóban, amikor össze-vissza ugrálunk a helyszínekben, meg az időben. Nem tudom, nekem ez nagyon nem adja.
Ezt a világos-sötét dolgot én nem látom. Próbáltam az egész anyagot konziztensre összehozni, mind expó, mind WB terén. Ebből kicsit kilógnak a sötét táncparkettes jelenetek. Ott már muszáj volt sötétebbre hagynom, mert ennyit bírtam összehozni komolyabb zajtenger nélkül.
Először nem volt ilyen nagy szünet a két zene között, de aztán minél többször hallgattam meg, annál inkább oda kívánkozott még 1-2 másodperc, hogy kicsit szusszanjunk a kettő között, mert ott elég éles a váltás a stílusban és a hangulatban is.
Az oda-visszajátszós táncolós jelenetek annyira adták magukat, a zene is tök olyan ott, mintha oda-vissza menne. Nekem passzol, de megértem, ha másnak fura.
(Innentől már Teasütinek is szól. )
A zárójelentről már akkor tudtam, hogy az lesz, amikor elindultam feléjük forgó kamerával. Ez volt az egyik a kevés saját ötlet, instrukció közül, mivel sajnos ahogy szinte minden esküvőn, itt is nagyrészt a fotós irányított. Még mindig sokkal fontosabb az embereknek az állókép, mint a mozgó. Arra meg sajnos sem idő, sem hajlandóság nincs a párok részéről, hogy 2-3 órát kreatívkodjunk a fotóssal, aztán ugyanennyit a videósokkal is. Így aztán el is lehet szépen felejteni a fincsi dramaturgiát, meg a frankó kis sztorit az egészben. Nagyrészt lepattanózol a fotóson, aztán bízol benne, hogy azért sikerül értékelhető felvételeket készíteni, és a lelkiismeretes, odafigyelő vágással együtt értékelhető produktumot letenni az asztalra. Aztán vagy sikerül, vagy nem.
Mindig eltervezzük mi is, hogy itt majd aztán olyan sztorit kanyarintunk a nász köré, hogy ihajj, aztán persze sosem lesz belőle semmi, és örülünk, ha megvan nagyjából minden fontos dolog, és van lyuk a seggünkön a nap végére.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Mondom én, hogy fotózni kéne inkább. Megtanulni jól kommunikálni, kiadni az instrukciókat a párnak, ráfeküdni az expógombra, aztán másnap meg feldolgozni a jól sikerült 50-100-200 képet.
Mennyivel egyszerűbb a munka! Ninja járás se kell, meg stabil fogás se, meg se gimbal, se állványos kamera. Nincs audio.
Post meló megvan kb egy munkanap alatt. Hétről hétre egyedül szerintem csak fotózni lehet profitábilisan. Videót elképzelésem sincs hogy tudnék vállalni hetente egyet, csúszás nélkül. -
vond
MODERÁTOR
Lásd a Tuninger-nek írt válaszom. HA nem lennék ilyen szarcsimbók igazgatós, maximalista hülye, akkor én is össze tudnám dobálni két nap alatt a 8-10 perces highlights-ot. De sajnos nem vagyok ilyen. Próbálok leszokni róla, de nehéz. Itt is annyira követtem a zene ütemét, hangulatát, flow-ját, hogy az már néhol beteges, és közben még a kronológiából is próbáltam nem kicsúszni. És persze valószínűleg még így sem lett tökéletes, sőt, valakinek pont ez nem tetszik benne. Nem tudom, nehéz ügy. Mondom én, hogy fotózni kéne inkább. Megtanulni jól kommunikálni, kiadni az instrukciókat a párnak, ráfeküdni az expógombra, aztán másnap meg feldolgozni a jól sikerült 50-100-200 képet.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Tuninger #27213 üzenetére
Szerinted én nem szégyellem magam miatta? Dehogynem. Ez van, amikor ennyire szét van csúszva az életed, semmire nincs időd, átköltöztetsz egy komplett helyi tévét, szinte minden hétvégén mész forgatni, bevállalsz egy macskát is a kutya mellé, egyedül tartod fenn a 90 nm házat, a 3000 nm telket, főzöl, mosol, takarítasz, és mellette még szeretnéd építgetni a "vállalkozásodat" is.
Szerencsére megértő és aranyos volt a pár. Mondjuk a válogatott és színezett nyerseket átadtam nekik egy hónapon belül. Az azért egy szép csomag szokott általában lenni. Örültek is neki nagyon.
Ha lesz meló jövőre, akkor én is vagy minimum két hónapot fogok mondani, vagy kiadom a vágást ismerősnek. Mondjuk egyelőre nem tudom magamról elképzelni, hogy maradéktalanul tetsszen más vágása, de persze az esély megvan rá.
Én csak 1-2 helyen érzem szűkösnek a 2.35:1-et, de sajnos kellett, mert volt pár olyan snitt, ahol sokat kellett tolnom le-, illetve felfelé. Talán nem olyan vészesek a szélesvásznú kompótok.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
Részemről mindig csak egy kicsit foglalkozom egyszerre az anyaggal. Van mikor elkap a lendület és megvágok egyben 10 percet, de ez ritka. Na meg az első 3 hétben hozzá sem nyúlok. Így van puffer ha elcsúszok más melóval.
Idén én ugye kiadtam a vágást másnak, ő meg egy délután alatt megvágja, viszont ő nekiül és addig csinálja amíg kész nincs. Vele vállalhatnék 3 hetes határidőt is. Persze ha olyan színvonalon kéne teljesíteni mint amit Kukcaman szokott csillantani, akkor indokolt a 2 hónap.
-
Teasüti
nagyúr
válasz Teasüti #27212 üzenetére
Szóval ott tartottam, hogy fenék. Én ezt úgy oldottam volna meg, hogy feladatot adok nekik (mindig adok nekik feladatot, de csak úgy elnagyolva és a részleteket ők improvizálják): menya, tolj neki egy puszi majd fogd meg a fenekét! És ez annyira váratlanul szokta érni őket, hogy akarva akaratlanul is természetes reakciókat vált ki (ilyenkor már rég csattog a redőny, miközben adom az ukászt). Valamint lenne egy kis mozgás is a videóban, ahogy lecsúszik a keze. Te meg közben irányítanád a tekintetet a kamerával, ahogy a pusziról leereszkedik a kamera (esetleg reveal hátrafelé) és követi az ember tekintete a kezét (vagy a reveal a háttérrel egybekötve máris ad két érdekességet a jelenetben). E helyett az ott felejtett kéz az olyan semmilyen. Miért van ott? Hogy került oda? Mit csinál a menya? Hogy érzi magát a menya? Boldog? Szórakozott? Mi történik? Ugyanez igaz az összes eddig látott jelenetre, hogy olyan semmilyenek. Nincs cselekmény, csak be vannak állítva.
1:47 - ez tetszik, az éppen kiteljesedő zenével olyan igazi családi tv sorozat intro lehetne!
1:49 - nőt nem veszünk béka állásból. Nőt felülről veszünk csak, mert úgy előnyösebben mutatnak.
1:51-nél már jobb, ott a figyelem a faszin van, neki jól áll a kameraszög. Viszont én itt kiadtam volna a menyának, hogy ő nézzen fel a párjára, ne kalandozzon el a tekintete. Kicsit kevésbé lett volna beállított, ha az a feladatuk, hogy egymással törődjenek. Faszi adhatott volna egy puszit a homlokára, vagy vmi, menya ekkor szembeáll vele és ráhajtja a fejár a mellkasára. Pl.
1:57 - ez már megint milyen szög?
1:59 - faszi elaludt...
Rögtön ezután két profil kép, ami képnek tök jó, de ez nem egy videó? Küldjön már egy puszit a menya a kamerának, kacsintson a vőlegény, vagy bármi...
Na jólvan, én itt feladom, mert litániát tudnék írni, de inkább rövidre zárom annyival, hogy ez a videó nagyon, de nagyon-nagyon nem az én stílusom. -
-
Tuninger
Topikgazda
Mivel a kedves kolegák már kiosztottak derekasan, én új irányból támadok: 2021.06.19?! Oszt október 10 van? hát illik 3,5 hónapot váratni az ifjú párt?
Általában egyébként 1 hónap tájékán szoktak elkezdeni ficeregni, mondjuk én 2 hónapra vállalom a finalt.
Najó meg annyi hogy 2:1-es képarányban lenne légtér, így sokszor szűkösnek éreztem, pedig sok helyen meg tök jól kiadja.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Disclaimer: a következő észrevételeimet annak tudatában fogalmazom meg, h én fele ilyen jót se tudnék letenni az asztalra, valamint utólag könnyű okosnak lenni.
0:38 - naturál átmenet a sztoriban adta volna magát a vőlegény bemutatásához. Erre megy tovább a menyával. Ez kihagyott ziccer.
1:00-nél ehhez képest meg éles váltás a sztoriban, váratlanul.
1:10 - ennél jobb ötleted nem volt a pózoláshoz? Egy puszi vagy vmi? Ez a buksi simi ez nekem nem adja.
1:13 - túl statikus. Fénykép is lehetne.
A hintás jelenet mellé a fogkrém reklámmal nekem nagyon olcsó hatást eredményez. Ez már túl sok a lamour-ból, annyira, hogy az már fake. Pedig alapvetően nekem nincs úgy gondom az eskü videókkal, mint hibavisszának.
Sajnos ez az erőltetett mosoly visszaköszön utána is a kutyával. Egyáltalán nem természetes, ahogy reggel magára erőltette, majd a nap végén levette a szikszalagot az arcáról a menya. Ezt annak tudatában, hogy a fotós/videós dolga, hogy kihozza az emberből a valódi reakciókat és személyiségét, nekem hamar kitűnik egy fake mosoly.
1:37 - megint statikus póz. Szegények csak ott állnak ajakra szorított szájjal, mint lókuki a hideg vízben. Semmi cselekmény vagy rendezői szándék és a sztorihoz sem ad hozzá semmit.
A menya ráfog a fenékre, de nincs hozzá semmi kifejezés, nem fedezhető fel játékosság. Jó lett volna, megtörni kicsit a videó komolyságát, csak nem sikerült.
1:44 - na, végre egy igazi mosoly, jól sikerült a poénkodás. De! Fényképhez ennyi elég is lenne, de videónál megint visszaköszön, hogy statikusan be vannak állítva. Akkor legalább megforgathatta volna a lányt a sarka körül, vagy vmi... Persze ha ez a fotós kreatívja volt és te csak ott voltál a háttérben, akkor visszavonom (mert ez az általános, hogy a fotós írányít).Itt én most tartok egy kávészünetet, mert ha minden jelenetbe belekötök, lejár a komment írási ideje...
Technikailag amúgy teljesen elégedett vagyok mindennel, amit eddig láttam. Vagy hát úgy ordító hibát nem fedeztem fel és nagyítóval sem fogom végignézni.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz qnadam #27209 üzenetére
És "hol van" az arc a szemhez képest? Portrénál el tudom képzelni, hogy papírvékony dof-fal lesz különbség, de teljes alakosban szerintem ugyanaz... Szóval face af-nél mit csinál pontosan elméletileg? Mire áll rá? Orra? Szájra? Fülre? Szemre?
Persze félalakos vagy nagyobb méretben, ahol érdemben lehet mozogni az af mezővel az arcon.[ Szerkesztve ]
-
-
Kukcaman
senior tag
Az elején az a festmény, úgy néz ki, mintha utólag forgattál volna egy JPG-t - csak fura.
1:30 előtt még nagyon világos minden, utána sötétebb lesz a háttér is (sötét háttér jót tesz )
3:55-nél azt hittem vége van a sztorinak, sokáig volt a kiállás.
6:50-nél a fickó tánc snittek egymás után (+a visszajátszás miféle fetisiszták vannak errefelé )A zárójelenet parádés, arra nincs jobb szó. Főleg, hogy a zenére pontosan illik.
Lényegében nagyon király Forgások/arcok/követés. -
syC
addikt
válasz qnadam #27199 üzenetére
Nem tudom milyen jó az a7III eye af-je, de amikor a kép készült, nem ugrált a fejek/szemek között? Nálam az a6600 néha nem tudja melyiket válassza, ha pl rajta van 7-10 fej a képen (pl. hasonló kompozícióban, csak mondjuk olyan szögből veszem, amikor a pár mögött látszódik a násznép is), ezek miatt én szinte mindig manualban megyek szertartások alatt.
•
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest