Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#3589) SystemRoot válasza kymco (#3584) üzenetére


SystemRoot
őstag

Idézem Raj Tamás főrabbi szavait:
"Jézust mi elsősorban azért nem tudjuk elfogadni messiásként, mert a próféták által hirdetett messiási kor még nem következett el. Így Önökkel együtt továbbra is várnunk kell, sőt, hitünk szerint tennünk is kell azért, hogy az a korszak mielőbb bekövetkezzék. Rgy ismert zsidó tudós, Schalom Ben-Chorin, egyszer egy teológiai vitában tréfásan azt mondta keresztény partnereinek: Köztünk csipán az a különbség, hogy mi várjuk Önök meg visszavárják a messiást. Ez nem probléma, hiszen ha eljön, majd megkérdezzük tőle: Jártál-e már itt a Földön?"

Tudtommal csak egy prófétának tartják Jézust, de általánosan nem messiásnak mint ahogy a bölcs főrabbi is mondja.

"viszont ez a felütés megingatja az állításod, miszerint az Ószövetség Istene és az Újszövetség Istene nem ugyanaz.... Ha az egyik a másik ihletője, akkor ez engem erősít...."

Nem értem hogy ezt hogy gondolod. Ami én mondok aszerint a Biblia az egy műalkotás ami különböző idők során bővült, tehát nem is Isteni eredetű semmilyen szempontból. Legalábbis amit mondtam abból ez következik szerintem.

"Isten a probléma megoldását politikusokra is, de nem csak politikusokra bízza. "

Ha ez így van, akkor nem Isten gondoskodik az emberek életéről hanem a politikusok. Te csak egy plusz felső irányítást teszel oda ami szerintem a tészta nyújtása. Én magam is álmodozom politikai pályáról, és én nem Isteni sugallatra tennék jó, és raknám rendbe az országot, hanem mert úgy gondolom így racionális, ez az érdekünk hogy mindenkinek jóléte megadasson.
Ok, akkor majd folyt köv.

Üdv.

[ Szerkesztve ]

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.