Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#18646) kymco


kymco
veterán

Sajnálom, de nem tudom magamban tartani a véleményem. Jönnek ide vallás ellenes önkéntesek, és áltudományos, álhumanista szempontok alapján ítéletet hirdetnek a kereszténység felett. Orvosi műszóval legszívesebben leamputálnák a fertőzést, a kereszténységet a társadalom szöveteiről. És még áltudományosan meg is indokolják a vallásháborúkkal és tudományellenességgel. De valójában érvrendszerük sok esetben tudományos tv műsorok, mozi filmélmények, esetleg másoktól hallott, de magukévá tett nézetekből állnak. Tudományosságnak írmagja sincs jelen, ennek ellenére nagyképűen a tudomány oldaláról igyekeznek vegzálni a kereszténységet. Ez már bohózat.
A tudományosságot úgy kérik számon, hogy a középkor tudományos eredményeihez hasonlítják a mai tudományos eredményeket egybemosva a középkor tudományos világát a kereszténységgel. Ez több sebből végzik, de még megfejelik azokkal a városi legendákkal, amelyek mélyen gyökereznek, sokan beszélnek róla, sokat idézik, de ettől még nem igazak.
Idéznek filmekből, regényekből stb.. ezzel érvelnek... Hol van ez a tudományos érveléstől? Egy rendező, forgatókönyvíró, regényíró szubjektív szemüvegén ábrázolt világ szubjektív értelmezése... Ti kéritek számon rajtunk, keresztényeken a tudományosságot? Vagy idéztek bulvár tudományos kereskedelmi tv műsorokból, ahol egyetlen dolog számít, hogy a reklámokhoz biztosítsanak olyan műsorokat, amelyek az embereket a tv-hez szegezik... Hallottatok az Animal Planet legújabb botrányáról, ahol eljátszották, hogy a városba betévedt állatokat egy állatbarát különc hogyan juttatja vissza a természetbe? Hogy ezek az állatok nem maguktól kerültek az urbanizált világba, hanem a filmesek fogták be a vadonból, szabadon engedték őket egy-egy városi helyszínen, hogy aztán eljátsszák nekünk azt a mesét, amitől a tv elé ragadunk? És azt tudtátok, hogy ezek közül az állatok közül többen elpusztultak a forgatás alatt, de pótolták őket a filmes élmény kedvéért? Ha erre képesek a nézettségért, akkor más területen objektívek lesznek a nézettséggel nem számolva?
Egy ilyen manipulált világban valaki komolyan filmekkel és ismeret terjesztő műsorokkal érvel?

De térjünk vissza arra a toposzra, hogy a világ jobb lenne a vallási fanatizmus nélkül. Ez önmagában szépen hangzik, de hamis terápiát akar egy diagnózisra ráerőltetni. Mert mi lenne, ha nem lenne vallás? Az emberi gyűlölködésnek annyi lenne? Akkor mit tegyünk a nacionalizmussal? Azt is vágjuk le? Oké? Mi legyen a futball huliganizmussal? Tiltsuk be a focit? Mi legyen a fiatalok bandázásával, amik sokszor véres küzdelmekbe, esetenként halálba torkollnak? Mi legyen a családok közötti véres küzdelmekkel? Szüntessük be a családokat?
Gyönyörűen lehetne a társadalom szövetéről le-levágni a fertőzést, de mindezek után azt látjuk, hogy a végletekig lecsonkolt torzó sem mentes a gyűlölettől, a gonoszságtól.
Amiket egyesek le akarnak vágni, azok a jelenségek, amiben megnyilvánul az ember gyűlölete. Amennyiben egy szelepet lezárunk, máshol fog felszíne törni.
Ekézik a kereszténységet, mikor Jézus nagyon bátran kimondja hogy nem a jelenségek elfojtása vezet eredményre, mert a baj nem ezekben van, hanem az emberben benne... minden emberben.

És ezek az emberek, akik ennyire nem látják a világot, akik ennyire tudománytalan módon kritizálnak bújnak a tudomány mögé, mint valami amulett mögé, és gondolják, hogy most hű de nagyot mondtak. És nem tudják közben, hogy a Biblia sehol nem ír lapos Földről, hogy Galilei pitiáner módon sértegetett egy uralkodót a középkorban, hogy a pápizmus nem azonos a kereszténységgel...Ezek az emberek hirdetnek ítéletet az általuk bevallottan sem ismert kereszténység felett... mindezt a tudomány mögé bújva?

Őszintébb lenne, ha felvállalnátok, hogy mindez nem a tudományos érvektől meggyőzve teszitek, hanem zsigerből... és pont az a motivációtok, amit valójában gyűlöltök az általatok elképzelt kereszténységben.

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.