Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#18209) Noddy válasza llll (#18168) üzenetére


Noddy
senior tag

Na végre ide jutottam.

Az olvasó is értelmez, tehát elkerülhetetlen, hogy az értelmezésben megjelenjen az olvasó személyisége, de ettől a próféciák igazak. Ha Jézus születési helyét nézzük, a Babilóniai birodalom bukását, a Perzsa, Görög birodalom felemelkedése és bukása, Izrael mint állam új megjelenése... lehet sokáig sorolni. Lehet mondani, hogy ezek önigazolások, de ettől a tény tény marad amit régészet és történelem alátámaszt.

Keresztyénség a világon.

Jézus mellett mindenki rossznak érezte magát, mert Ő tökéletes volt. Ez egyeseket alázatra, bűnbánatra és bűnbocsánatra vitt, mások pedig megharagudtak emiatt Jézusra, mert ők tökéletesnek állították be magukat az emberek előtt és most kiderült, hogy mégse azok. A képmutatás hazugsága fényre került, de érthető hogy ezt egyesek rosszul viselték.

Én nap mint nap újra értékelem a teremtést. De köszönöm, hogy erre biztatsz.

"és azért fogalmaztam így, mert a kvantum részecskék, húrelmélet, bozonok legjobb tudomások szerint inkább csak elméletileg feltételezett vmik
amik egyre inkább igazolást is nyernek, de igazából konkrétan nem ellenőrizhetők, mert már túl vannak a hagyományos értelemben vett "ellenőrizhetőség" határain túl
"
Itt talán a Heisenberg féle bizonytalansági relációra gondolsz. De ez nem von le semmit arról, hogy a teremtett világot vizsgálod és nem egy azon túl lévő dolgot. Attól, hogy valamit nem tudunk (még) megmérni az nem lesz természetfeletti vagy túlvilági. Remélem érthető a válasz. Talán már korábban is írtam, hogy a keresztyénség nem a hülye emberek igazolása olyan dolgokra amit nem értenek. (pl. nem értettük a villámot, hát Isten csinálta a villámot...)

"és le is szoktak ülni egyeztetni a nem keresztény természettudósokkal és a nem ateista lelkészekkel?" Mint munkakapcsolat a ker. és nem ker. tudósok folyamatosan egyeztetnek. A lelkészekkel nem tudom mi a helyzet.

"ádámra, évára és Jézusra pl még nem volt jellemző az önzés, a hatalom, a vagyon és az élvezetek mindenek felett való hajszolása
na az ilyesmikben nem látom vhogy a fejlődés legcsekélyebb jelét sem
"
És erre a keresztyénségnek van válasza. De a te fejlődési rendszeredben látsz ebben előre haladást? 3000 év óta kevésbé önzőek az emberek? Aki pedig megtér tényleg megváltozik, a lelkében. Lehet nem lesz gazdagabb, vagy okosabb, de odafigyel és próbál szeretettel lenni az emberek felé.

Bizonyos betegségekben jobbak az esélyeik, más betegségekben nem. De egye fene legyen igazad :)

"no, ha így van ahogy te mondod, akkor azt vagyok képes megoldani, amire isten megadta a képességet!
tehát amire már nem vagyok képes, arra azért nem vagyok, mert isten az ahhoz való képességet már megtagadta tőlem
tehát ő tehet róla:)
emléxel?
már firtattam ezt is:
hogy ha már eccer megteremtett, akkor van-e joga bármilyen, a boldoguláshoz szükséges képességet megtagadni tőlem?
és milyen indíttatásból is tagadhatná meg vajon?
azon kívül, hogy nehogy már esetleg tényleg elboldoguljunk nélküle is??
visszautalnék a feltétel nélküli szeretetére:
csak nem a mi szeretetünket próbálja ezzel kisajtolni belőlünk?
"
Isten megadott mindent ami a boldogsághoz kell, csak te erre azt mondod, anélkül, hogy ezt megtennéd, hogy kösz de nem... Most ezzel mit lehet csinálni :) Mert a boldogság kulcsa lehet a komolyabb technika és ez meg is van ahogy állítod az ember esze által, de az emberek még se boldogabbak. Az ember boldogságának a kulcsa az egymás és Isten szeretete. De bármilyen ciki ehhez Isten kell... Lehet próbálni enélkül boldognak lenni, de nem fog menni. Vagy ha te elérted akkor gratulálok :)

Én segítenék és Isten is segített.

"a szabad átjárás (szomszédolás) lehetősége adott lenne
akár bármiféle időkorlát nélkül is
egyéb kifogás?:)"

Pont te mondtad, hogy nincs szabad átjárás... az emberek egymást zárják ki, egymás szabadságát korlátozzák, kölcsönösen... na mindegy, gondolkozz még ezen, de szerintem még egyszer se gondoltad végig, hogy mi lenne, ha megtudnád valósítani ezt a helyzetet. Szép dolog dolgokat mondani anélkül, hogy végig gondolnád. Van szabad átjárás vagy nincs? Persze lehet magyarázkodni, de mégse tudod megvalósítani amit akarsz akármennyire is mindenható lennél, mert az emberek egymást gyötörnék.

"te nem unnád meg előbb-utóbb az általad épített robotok bámulását?
kellene bennhagynod némi bizonytalansági faktort (szabad akarat?), hogy ez ne történhessen meg
egyébként csak idő kérdése hogy ráunj
tehetnéd a polcra az új játékodat is és megint ott állnál, ahonnan elindultál
"
Ha valami tökéletes és jó és megfelelően működik akkor azt nem lehet megunni. Egyébként, ha Isten örökkévaló, nem is rendelkezhet olyan dologgal, hogy megun valamit, Ő előtte 1000 év annyi mint egy nap és egy nap mint 1000 év. Tehát nincs olyan, hogy valamit megun.

A világ Jézust még a bűneset előtt is dicsőítette. Őreá nézve lett teremtve minden. Azért van dicsőítve, mert Ő a világ Ura, a Király. És ez a hatalomátadósdi előtt is volt. Leadta a hatalmat mikor lejött a Földre és visszavette, mikor a mennybe visszatért.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.