Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#16243) Huma válasza pocokxx (#16240) üzenetére


Huma
addikt

"fejlett kommunikáció, az előre tervezés, az, hogy tud uralkodni az ösztönein. De még, ha ezeket úgyis magyarázod, mint túlélési stratégiát, akkor sem tud megmagyarázni pl. a művészeteket, a szertartásokat, vagy a nemzetek létrejöttét."

Ez mind a magas intelligencia hozadéka.
Az intelligensebb állatok (általában emlősök ill madarak) is tudnak előretervezni, kommunikálni és uralkodni az ösztöneiken, csak jóval csekélyebb mértékben.
A nemzetek létrejötte nem tudom hogy jön ide. Teljesen természetes, hogy létrejöttek mivel az ember társasági, csoportokban élő lény. Az intelligencia után ez a második fegyvere a túlélésre. De ha megnézed, rengeteg más élőlény is alkalmazza ezt a stratégiát. (Csorda, falka, stb)

"Ok, mondjuk elfogadjuk, hogy vízi sejtekből keletkezett az élet, de honnan keletkeztek a vízi sejtek....? Kell egy első ok... Nincs más értelmes magyarázat."
Az, hogy nem ismered a választ még nem jelenti azt, hogy nem is létezik. Régen az emberek szerint a világ korong alakú volt, hisz ha gömb alakú lett volna akkor lepotyogtak volna a túloldalon lévők. Egyszerűen nem volt más értelmes magyarázat a számukra mivel nem ismerték a gravitációt.

"Ennek ellenére úgy állítjá(to)k be, mint az élet keletkezésének magyarázatát."
Senki nem állítja be úgy. Az evolúció nem az élet keletkezéséről szól hanem az utána lévő fejlődésről ami által létrejött a mai élővilág.
Amúgy valószínűleg az őslevesben kezdődött minden, de hogy hogyan és miért azt nem tudni.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.