Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#12815) Noddy


Noddy
senior tag

Egy kis kitérő a napkeleti bölcsekhez.

Tényleg mágusok voltak, az eredeti szövegben ez szerepel, tehát mágiával foglalkoztak. A számuk nem ismert lehettek ketten vagy akár 20-an is. Ha jól emlékszek a három bölcs a 1500-as években terjedt el, előtte 24-es és 12-es számokról tudunk (ez is inkább kitaláció). Az ajándékok alapján gondolják, hogy hárman lehetnek (teljesen megalapozatlanul...). Az ajándékok érdekesebbek. Mivel ezek a tudósok ismerték a próféciákat, hiszen amiatt indultak el, tudták, hogy a messiás király, próféta és pap, ezért van az arany, mirha és tömjén. Hogy melyik országból jöttek jó kérdés, de ha belegondolunk az akkori helyzetbe nagy valószínűséggel egy helyről, nem különböző országokból (korabeli források alapján a mai Irak területén lévő városból).

Amiről itt inkább tanít a történet, hogy teljesen pogány emberek komolyabban veszik a messiás várását, mint a kiválasztott nép (se Heródes, se a farizeusok, papok nem mennek a bölcsekkel, pedig megtehetnék...).

Horka1:
Szépnek hangzik, hogy te válogatod össze, hogy mit gondolsz jónak, de ez alapján tökéletes gondolkodással kell rendelkezned, teljesen objektívnek kell lenned. Ehhez képest elég erősen szelektálsz szubjektíven. De ez lehet csak nekem ellentmondás. De ha jól értem, saját magadat biztos alapnak veszed, arra építkezel?

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.