Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14668) rayoliviero


rayoliviero
veterán

Sziasztok!

Nemrég halt meg az Msi Z77A-G45 alaplapom. Hiba: Egyszer indítom a gépet és képet nem adott a monitor, ventilátorok pörögtek viszont. Próbálgatás alatt volt, hogy elindítottam és nem tudtam leállítani sem, folyamatosan újraindul leállt, majd megint újraindult leállt. Pórbáltam a gépet egy kölcsön táppal és memóriával, semmi, ugyanúgy nem működött.

Alaplapot bevittem egy szervizbe, másik procival sem működött, ugyanúgy nem volt kép. Viszont a procimat beletették másik alaplapba és az működött rendesen.
Tehát egyértelmű, hogy alaplap romlott el.

De kérdés, hogy mitől. Remélem nem rossz a tápom is és esetleg az ölte meg. A tápom egy éves, egy Enermax Modu 425, idáig soha nem volt vele baj.

Most akarok venni egy úja, drágább alaplapot. Érdemes leteszteltetnem a tápomat egy szervizben, mielőtt az újra rákötöm? A tesztelése nyilván pénzbe kerül és csak akkor csináltatnám meg, ha van értelme, mert van rá esély, hogy tönkreteheti az új alaplapot. szerizben nem is tudom, hogy tesztelik amúgy a tépot, mert ha csak tápteszterrel, azzal semmire nem megyek. Ha pedig a teszt konfigjukra kötik, akkor azt ugyanúgy tönkreteheti.

Ha teszteltetném, akkor már a memóriát is megnézetném, nem tett-e benne kárt az alaplap vagy a táp esetleg, ha hibás lenne.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.