- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
M.W.H
aktív tag
Üdv!
Két kérdésem van.
A gnome 3 at fellehet hekkelni valahogy?
Böngészőben hogy tudom beállitani hogy a backspace re egy lapot visszaugorjon? És amikor mc-t futtatok terminálba nyomok egy f10 et nem lép ki hanem azt csinálja mintha terminálban a file-fülre kattintanék. ezt hogy tudom átállitani?
Köszi
-
Legközelebb olvasd el a leírást is:
Emerald - Decorator for compiz-fusion
This package provides a decorator for compiz-fusion and a themer applicationCompiz - OpenGL window and compositing manager
Compiz brings to life a variety of visual effects that make the Linux desktop
easier to use, more powerful and intuitive, and more accessible for users
with special needs. -
-
-
V.Stryker
nagyúr
Feltettem az új 11.04 bétát. Nekem valahogy nem jön be ez az új asztal és alkalmazás kezelés. Be lehet állítani,hogy a régi legyen?
-
törölt tag
válasz
bnorbert989 #34882 üzenetére
sudo kedvenc_szövegszerkesztőd (mondjuk gedit) /etc/ufw/before.rules
ebben a
-A ufw-before-input -p icmp --icmp-type echo-request -j ACCEPT
sor elé egy #.
Elment és kilép.
Ja, és azért ez az ufw-s, mert ez az alapértelmezett (csak nem bekapcsolt) tűzfal az Ubuntuban. Ha eddig nem kapcsoltad be (és olyan eszméletlen sok szabályt sem állítottál be), akkorsudo ufw enable
bár ha bármi pluszt hozzáírsz konfig fájllal, azt figyelembe veszi, azt hiszem. De erről okosabbak.
-
Mahesa
tag
válasz
bnorbert989 #34882 üzenetére
vagy eldobsz minden ICMP csomagot (nem ajánlott) vagy csinálsz rendes láncszabályokat az ICMP csomagok kezelésére (ajánlott
)
Ha minden kimenő ICMP csomagot el akarsz dobni, akkor:iptables -A OUTPUT -p icmp -j DROP
Ha csak az ECHO REPLY csomagokat akarod eldobni, akkor:
iptables -A OUTPUT -p icmp --icmp-type 0 -j DROP
Amúgy befelé általában engedélyezzük az Echo Reply (0), Destination Unreachable (3), Source Quench (4), Time Exceeded (11), Parameter Problem (12), Information Reply (16) és az Address Mask Reply (18) ICMP csomagokat. Kifele a Source Quench (4), Echo Request (8), Parameter Problem (12), Information Request (15) és Address Mask Request (17) ICMP típusokat engedélyezzük.
-
RBJ
addikt
Letöltöttem az emerald theme managert van hozzá 9 theme be is teszem a listába.
Eddig oké. de, hogyan lehet aktiválni ezeket a thme kat? -
bnorbert989
tag
Sziasztok.IpTables-be hogyan lehet azt a szabályt engedélyezni hogy a pingelést elutasítja.Szóval ne legyen Pingelhető a Pingelni kivánt gép
-
Debian alatt nálam is ezt csinálta, az xset s off segített rajta.
Próbáld ki Te is, add ki a parancsot mielőtt filmezni kezdesz. Ha nem jó, akkor add ki sudo-val is és úgy is csekkold le. Ha valamelyik módon jó, akkor utána már belehet állítani könnyedén véglegesre, mert egyébként újraindítás után elszáll a beállítás. -
M.W.H
aktív tag
hejj
van valakinek arra ötlete hogy a monitorom ne kapcsolja ki film közbe magát? (beállitások rendben) és ha leveszem a monitor kikapcsolását restart után ujra ezt csinálja:S
észrevettem ezt a hibát már jó párszor és akkor csinálja amikor net nélkül telepitem fel az ubit.
Köszi előre is -
RBJ
addikt
akkor az ubuntu 11.04 ezzel a gnome 3 al fog kijönni? elégé le van egyszerűsítve az egész kinézet.
Hát ettől az ubi 10.10 is jobban néz ki. bocsi ha hülyeséget írtam volna. -
F34R
nagyúr
-
válasz
V.Stryker #34864 üzenetére
A GNOME 3 már kijött múlthéten.
(#34866) ngabor2: Nem kiadásfrissítésre gondoltam, hanem például eme PPA használatára. A 2.6.38-as kernellel észrevehető sebességnövekedésről számoltak be többen is, plusz a rendszer átlagos terhelése is jóval alacsonyabb lett.
(#34867) RBJ: Értéknek a kép elérési útvonalát kell megadni.
-
RBJ
addikt
storno. sikerult ubitweakkel.
de ezt a gconf igos dolgot nem kapisgálom. van egy use custom icon itt pipálási lehetőség van fentebb meg custom icon itt meg csak értéket lehet megadni. -
válasz
ngabor2 #34861 üzenetére
A pontos okát valószínűleg nem fogja itt tudni senki sem, főleg nem ennyi információból.
Én azt javaslom, hogy telepítsél egy frissebb Linux kernelt és teszteld egy ideig azzal is a dolgot, könnyen lehet, hogy pozitívan változik a helyzet.(#34862) V.Stryker: Igen, persze, hogy tudsz a véglegesre frissíteni. A héten csütörtökön jön a béta 2 is, utána pedig már csak két hét.
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv,
Tudom láma kérdés, de ha felteszem a bétát, akkor ha kijön a végleges, tudom majd simán frissítéssel a stable-re frissíteni?
-
ngabor2
nagyúr
miért dobálja el állandóan a hálózatot a notim?
03:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 4965 AG or AGN [Kedron] Network Connection (rev 61)
egy darabig megy, aztán megáll, csak az újraindítás segít. ha az iwlist-tel próbálok bármit csinálni, azt írja ki, hogy az eszköz foglalt.
lenovo x61s notebookról van szó, a router egy tp-link wlan router, pontos típust nem tudok.
-
Numspa
tag
Felraktam a bétát, tetszik, de nem tudom hova a fenébe dugták el a frissítést.
-
veze
őstag
telepitettem ubuntu 10.10-et..
és zavar hogy az ablakok fejléce fekete, meg hogy a bal sarokba másztak a gombok (x,tálcára rakó, stb) lehet ezen változtatni vagy tegyem vissza a 9.akárhányat? föleg a fekete zavar.
köszönöm a segítséget.. -
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Lenne egy problémám, méghozzá a 3D megjelenítéssel. A 9.10-es Ubuntut használom még, a probléma a beépített Sakk játéknál jelentkezett (glChess 2.28.0), 3D nézetre szerettem volna állítani, de hibaüzenetet kaptam, miszerint bizonyos támogatások hiányoznak.
Rákerestem, hogy mik ezek, és találtam is segítséget hozzá, és feltettem a hiányzó csomagokat, úgyhogy már nem hiányolja őket a progi, viszont 3D-re állítva enyhén szólva szétcsúszik a kép.
Máshol nem jelentkezett még ehhez hasonló hiba, azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet a probléma?
Esetleg a videokártya, vagy annak drivere lehet probléma, ha igen, azt hogyan tudom kideríteni?
Előre is köszönöm a segítséget. -
RBJ
addikt
a felső panel bal sarkában lévő ubuntu lehet valahogy színessé tenni?
valahol láttam ilyen képet. -
Tamoo
nagyúr
[link] Senki?
-
RBJ
addikt
Feltettem a babámnak a lubuntut. sity-suty megyen a gép vele. nagyon gyors.
egy bibi van nem ismeri fel a mobil netet , ha bedugom a stick et nem csinál semmit.
az ubuntu netbook verzió felismerte egyből.
hol tudom beállítani a hállózatot valahogy. -
DeFranco
nagyúr
válasz
ntomka #34842 üzenetére
Nem akksiról megy, folyamatosan be van dugva a gép. szerk: és természetesen be is van állítva a fényerő rendesen...
azóta sikerült megint eltolnom valamit: a "tálca" jobb alsó sarkában volt egy közvetlen kijelentkezés gomb, amit sikeresen eltüntettem. Azóta nem tudom visszarakni. Olvastam, hogy egy alkalmazás indító elemet kellene oda tennem, és arra beállítani a kijelentkezést, de amióta levettem, azóta nincs ott a jobb oldali beállítható elemek között, így nem tudom visszaállítani. Bárhogy keresem, nem jön össze a megoldás.
Az egyébként normális, hogy a menü-ben nem szerepel minden program, (pl. az energiagazdálkodás sem) és azokat amik hiányoznak úgy kell futtatásból előhúzni? Ezt nem lehet valahogy átállítani?
-
RBJ
addikt
válasz
CPT.Pirk #34837 üzenetére
Én úgy érzem kezdésnek nagyon jó nekem az ubi még csak 3 hete nyomom de nagyon megkedveltem. teljesen le is mondtam a win ről. suse próbáltam én is de a KDE felület nekem valahogy nem fekszik. eltévedek benne. Lehet most másképp látnám mert nagyjából már látom, hogy mi merre a linux on de tökéletesen megfelel az ubi arra amire nekem kell.
Mondjuk kicsit fapados de jó. -
DeFranco
nagyúr
Sziasztok! Nemrég telepítettem a Lubuntu-t barátnőm laptopjára (FuSi L7300 - VIA int. vezérlő).
Már kezdem belakni, de ami nagyon zavar, az az, hogy az egésznek elég hulla-fakó színe van a laptopon. Ha az asztali gépen indítom, már a load screen is máshogy néz ki, és a desktop is sokkal szebb, élénkebb, a "tálcának" is van színe, átmenete, a laptopon viszont mint ha csökkentett módban lenne. Ettől függetlenül a képeket, videókat jól jeleníti meg, csak a GUI elemei "sápadtak". Xp alatt nincs ilyen különbség a két gép között.
Az lenne a kérdésem, hogy ez a videovezérlő miatt lehet-e, illetve lehet-e rajta valahogy javítani?
Nagyon kezdő vagyok még a linuxban, ha hülyeséget kérdezek nézzétek el nekem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én használtam Mintet, ami leírás ment Ubuntun, az rajta is ment (nem volt ott semmi butítás, sőt, full jó menüt csináltak neki, nem kellett gnomos felső menüvel vacakolni). Viszont miután egy frissítés elrontotta a gcc-t benne, futtathatatlan kimenetet gyártott, és ezt hosszú idő után sem javították, mennie kellett.
Mint után OpenSuse-ra álltam rá, na az eléggé komolyabbnak hat tőle. Most viszont tanulmányok miatt Debianos lettem, kezdem megszeretni, valahogy nem hiányzik se az Ubi (én azzal kezdtem a Linuxozást), se a többi. Talán kicsit az OpenSuse... -
RBJ
addikt
válasz
Kendek #34834 üzenetére
Valahol úgy olvastam. De örömmel kijelentem, hogy maradok az ubinal.
Kiss kérdés. a képernyővédőt beállítom. a zárolást kikapcsolom mégis egy idő után csak fekete képernyő van.
be lehet állítani, hogy az aktuális képernyővédő állandóan menjen ne váltson át semmibe egy idő után? -
Tamoo
nagyúr
Hali!
Lenne egy kis gondom. Ubuntukor az üdvözlő hang, skype hangok ilyesmi... recsegnekzenehallgatáskor meg nincs semmi gond. Pár napja csinálja ezt. Mitől lehet?
-
RBJ
addikt
Elvileg a linux mint butitott darab az ubuntuhoz képest mégis most próbáltam live usb n ,mintha sokkal összetettebb és szebb lenne látványvilágilag. nagyon kíváncsívá tett a mint csak kicsit félek tőle mert mindenki jóformán ubis és ha bibi van nem tudok tanácsot kérni.
habár ha azt nézzük a mint ubi alapú úgy, hogy nagy gond nem lehet ha jól tudom. -
törölt tag
válasz
pethYeti #34831 üzenetére
Nem tudom mit kéne. Most próbáltam a minimális LXDE-t, de nálam ez lett. Logokban úgy láttam, mintha a Pulseaudio-val próbálkozás után halt. Nálad attól még nem biztos. Ha gondolod, próbáld! De az OpenBox-ot ugyan úgy rakhatod fel, mint bármi mást:
sudo apt-get install openbox
vagy Synapticban vagy az Ubuntu szoftverközpontban rákeresel. Egy tök üres szürke asztalt kapsz, de jobb klikkel előjön a menü, ahol mindent megtalálsz. Ha állítgatni akarod, azt is lehet, de azt majd más. Én még nem foglalkoztam vele.
OpenBox kevesebb, legalább 100MB-tal. -
M.W.H
aktív tag
volt már valakinek olyan gondja hogy betett egy satás vinyót és nem tudott rá másolni behalt a gép stb. pedig hd sentinelen kifogástalan...:/
van valami ötletetek? jelenleg ráakarok másolni 80 megát másol rá aztán széthal :S -
pethYeti
addikt
Lxde-t fel lehet úgy rakni hogy a saját programjait ne telepítse? Tehát ne legyen saját terminálja sem csak a megszokott gnome-terminal, ami persze kicsit furán jelenik majd meg.
-
Már hogyan lenne egy fogalom a kettő? Például Te az órádat visszaszoktad állítani egy órával, vagy helyre szoktad állítani? Te helyre szoktad hozni amit elcsesztél vagy visszaszoktál menni az időben, hogy ne kövesd el a dolgot?
Rengeteg ilyen példa lenne, egyáltalán nem ugyanaz valamit visszaállítani, mint helyreállítani. -
A rendszer-helyreállítást egy másik rendszerről kell elvégezni akkor, mikor a helyreállítandó rendszer olyannyira sem képes elindulni, hogy parancsokat tudj osztogatni. Tipikusan a legvégsőbb esetben kell a használatához folyamodni. Rendszer-visszaállítást meg akkor végezhetsz, ha visszaakarod állítani a rendszert egy korábbi állapotra. Ezt nem muszáj feltétlen akkor megtenni mikor baj van, lehet ezt azért is, mert kipróbáltál valamit, de nem tetszett, így könnyebb visszavonni a változtatásokat. Például az a Plymouthos probléma jó példa rá.
-
válasz
ntomka #34815 üzenetére
Éppen most publikáltam a Rendszerment új, 0.4.1-es verzióját. :-)
A GUI kicsit fel lett újítva és javítva, na meg pár apróbb funkció bekerült még az előző verzióhoz képest a repertoárba. Ezenkívül természetesen javítottam pár bugot, Natty-val le is fagyhatott az alkalmazás ablaka, vagy akár az egész rendszer.
Ha Maverickről csináltok majdan Natty-ra egy kiadásfrissítést, akkor amennyiben visszaszeretnétek állni a régebbi kiadásra, ne feledjétek el bepipálni a jelenleg használt fstab megtartását (habár ez nem annyira fontos) és a GRUB újratelepítését, hogy rendben elinduljon a visszaállított rendszer. -
-
RBJ
addikt
MIndegy csináltam egy gyors újratelepítést ez már a 4. két héten belül. az a baj, hogy míg friss a rendszer addig próbálgatok sok mindent és és összekutyulódnak dolgok. a win nél is ez volt míg az embernek kialakulnak a megszokot dolgai, programjai amit folyamatosan használ addig káosz lesz a gépen mindig.
Egy kérdés. Mikor feltelepül a rendszer akkor mindig van boot és kikapcsoláskor ubi logo.
De mint felkerül a nvidia driver egyből nem lesz.
csak karakterers bootoló képernyő van. -
RBJ
addikt
firefox om félig magyar félig angol lett. nem akar magyar lenni fullra.
hivatalos tárolóból van 3.6.16. ez a kép fogad, hogy telepítsem a nyelvi file t de mégse lesz jó.[link] -
ntomka
nagyúr
válasz
V.Stryker #34807 üzenetére
Ez nem hiba, fícsör. Ha a jobb szélen felhozod a panel beállításokat, ott a további beállításokat választod, akkor láthatod, hogy balra van rendezve a panelod. Egyébként meg a feladatkezelő lehet rossz helyen, ami egyébként széttolná az egészet, valszeg ezért húzódik be az óra középre.
-
-
Azt mondja a ./configure panacsra, hogy nem lehet azonos könyvtárba konfigurálni.
Ezt írja a leírás is, de ha a kötelezőnek feltüntetett --prefix=könyvtár paraméterrel megadok egy üres könyvtárat neki, akkor is ugyanezt írja ki.(#34804) Kendek: Köszi, de megpróbálkoznék először a GLIBC 2.13 feltelepítésével.
-
Sziasztok!
9.10-es ubuntum van, és szeretném rá felrakni a 10-es Iron-t.
Viszont ezt az üzit kapom futtatáskor:
"./iron: /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6: version `GLIBC_2.11' not found (required by ./iron)"Jelenleg ezek vannak fent:
2.10.1-0ubuntu19
2.10.1-0ubuntu15A csomagkezelő szerint a 19-es a legújabb, tehát innen nem tudok frissíteni.
Leszedtem egy GLIBC 2.13 nevű csomagot a netről, de egyelőre szenvedek a lefordítással.
Van tippetek valami egyszerűbb megoldásra?
Vagy simán rágjam át megem a kétszáz paraméteren?Köszi!
-
"Már többen jeleztétek, hogy nem tudjátok elérni a fullcircle.hu oldalt. Ennek az oka egyszerű, aggodalomra semmi ok.
Mint már többször említettem, egy kis meglepetéssel készülünk számotokra, melynek egyik előjele a mostani állapot. Az egyik legfontosabb, hogy tárhelyet váltottunk és hamarosan az FSF.hu által üzemeltetett barack szerveren lehet majd elérni oldalunkat, illetve a fullcircle.hu domainünk felügyeletét is ők fogják ellátni a jövőben. (Ezúton is köszönet érte.)
Jelenleg a domain átregisztrálása van folyamatban, ezért nem lehet elérni semmi tartalmat, de remélhetőleg hamarosan helyre áll a rend. Megújult tartalommal és plusz szolgáltatásokkal igyekszünk majd a kedvetekben járni. Amint újra elérhető lesz az oldal, természetesen tájékoztatunk róla benneteket. Addig is türelmeteket kérjük.
Akik nem tudnak meglenni a lefordított magazinok nélkül, azok továbbra is elérik őket a fullcirclemagazine.org letöltések oldalán." - by blaselinux @ ubuntu.hu
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB // Ajándék // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest