Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
pethYeti
addikt
Én felraktam egy Ubi 11.10 daily ISO-t. Másnak se engedi telepíteni a libreoffice magyar csomagjait?
Sőt elcipse-et se engedi telepíteni, ott is függőségekkel van baja.
-
pethYeti
addikt
Kicsit off:
LMDE alatt próbálnám beüzemelni az Openbox wm-t. Olyan gondom van, hogy ha bejelentkezésnél az Openbox session választom, egy pillanatra megjelenik a szürke háttér, majd fogja magát és visszadob a bejelentkező képernyőre.
Van egy program amivel külön ablakban be tudok jelentkezni a gépre, ott többnyire beenged ha az Openbox van kiválasztva.
Feltúrtam a google-t de semmit nem találtam

-
pethYeti
addikt
Hátha tud valaki segíteni.
Felraktam gnome alá a krusadert. De minden indításnál a /home/user/%i fület megnyitja, ami persze nem csoda hogy nem létezik. Már töröltem a beállításokat is de 0-ról is ezt írja.
Valami ötlet?
-
pethYeti
addikt
Tudna valaki segíteni hogy itt conky-ba hogy kellene +1-et hozzáadni?
${exec audtool --playlist-song $(exec audtool --playlist-position)}
-
pethYeti
addikt
Innen ezt az ISO-t le lehet valahogy tölteni?
http://community.linuxmint.com/iso/view/83 -
pethYeti
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
Letöltöd a .deb-et és telepíted.
@sheratan én használom a gnome panelt is, igazából csak alt+f2 miatt meg elrejtve látszik az árnyéka ami elég ronda.
-
pethYeti
addikt
AWN-be nem lehet valahogy kiküszöbölni hogy teljes képernyős alkalmazásnál ha leviszem az egeret akkor ne jelenjen meg a panel?
-
pethYeti
addikt
Ha nekem most RC van fönt akkor elég egy dist-upgrade?
-
pethYeti
addikt
gedit-nél nem lehet valahogy beállítani azt hogy ha bezárom a programot akkor következő indításnál megnyissa azokat a fájlokat amik bezárás előtt nyitva voltak(like notepad++)?
-
pethYeti
addikt
Engem az érdekelne hogy ez:
acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual deviceminek a hőmérséklete lenne?
-
-
pethYeti
addikt
Linux Mint alatt hogy tudom lecserélni a boot menü hátterét egy egyszerű feketére?
-
pethYeti
addikt
Hogyan tudnék mc-nek unity-re egy launchert csinálni?
-
pethYeti
addikt
Klasszikus felületnél a panelre jobb klikkelésnél másnál is ilyen gyönyörűen rajzolódik ki?

-
pethYeti
addikt
Csak én nem tudok frissítéseket keresni Fő kiszolgálón?
-
pethYeti
addikt
Felraktam az Oracle 10g XE-t ubuntura, megy is, de nagyon zavar a létrehozott oracle user:S Ha törlöm és fájlokat meghagyom nem indul, ha átírom az uid-t 1000-nél kisebbre szintén nem indul:S. Van valami megoldás erre?
-
pethYeti
addikt
Lehet off:
Felraktam az equinox témákat, nagyon tetszetős csak hiányzik a görgetősáv alatti feletti kis háromszög/nyíl, nem mintha valaha is használtam volna görgetéshez de zavar a rés. Valahogy nem lehet engedélyeztetni? A témán belül valamit módosítva esetleg?
-
pethYeti
addikt
Létezik olyan program ami egy esetleges Linux újratelepítés után felveszi a most felvett tárolókat, és fel telepíti azokat a programokat amik most fel vannak?
-
pethYeti
addikt
Üdv! Eclipse-ben mi a francért nem tudok java file-t fordítani? Futtatásnál csak ant build van:S
-
pethYeti
addikt
Lxde-t fel lehet úgy rakni hogy a saját programjait ne telepítse? Tehát ne legyen saját terminálja sem csak a megszokott gnome-terminal, ami persze kicsit furán jelenik majd meg.
-
pethYeti
addikt
KDE 4.6 mennyivel gyorsabb mint a 4.5? Pár hete próbáltam a Kubuntut de effektekkel használhatatlan volt effektek nélkül pedig szintén nem volt túl gyors:S
Ennyire nagy gépigénye lenne?

-
pethYeti
addikt
Üdv!
mkswappal hoztam létre 2gb swapot, látszik is fel is van csatolva de amikor hibernálni akarom hibákat ír többek között swap header not found.
Mit tudnék tenni?
-
pethYeti
addikt
Üdv!
Felraktam a nautilus-elementary-t majd amikor leszedtem ppa purge-vel akkor ez megmaradt és sehogy se tudom kiirtani:

-
pethYeti
addikt
Üdv!
Nagyon érdekel az új 11.04-es ubuntu. Ha kijön a béta felszeretném rakni, de ha a bétát felrakom arról tudok később véglegesre frissíteni?
Amúgy a béta mikor jelenik meg?
-
pethYeti
addikt
Üdv!
Sajnos időnként még mindig megfagy a képernyő. Egér mozog hang van, egyedül kattintani mozgatni nem tudok semmit. Ha nyomok egy ctrl+alt+F1-et ott hiába lövöm ki a nautilust, vagy bármit semmi nem segít csak a reboot. Nincs valami parancs ami abban a terminálban hatásos ilyen esetekben (reboot-on kívül)?
-
pethYeti
addikt
Az mitől lehet hogy rendszer indításakor a gnome-panel jobb felső sarkában az ikonok időnként rosszul jellennek meg, pl néha két hangerő ikon, vagy fehér csík volt most éppen a hálózat ikonon:S ?
-
pethYeti
addikt
Compiz-Config-ba mit kellene engedélyeztetni hogy ha egy ablakot húzok a második asztalra akkor a kép is oda váltson?
-
pethYeti
addikt
Megint felraknám a xorg-edgers -t, de ha felrakom, akkor utólag lehet törölni, vagy felülír olyan fájlokat is amik rendszerfájlok és nem visszaállíthatók?
-
pethYeti
addikt
Ha létrehozok külön swapot telepítés utána, akkor azt hogy tudom könnyen ki be kapcsolni? Ha kikapcsolom akkor felszabadul a hely is amit lefoglalt?
-
pethYeti
addikt
Hát csak újra rakom az ubit, szerintem az új nyílt meghajtó tesz keresztbe, mert konkrétan hang megy tovább csak a kép fagy meg teljesen csatra, és csak a ki-be kapcsolás segít.
Most viszont swap nélkül telepítem, de olvastam ha később még is kellene swap akkor könnyen tudok létrehozni és törölni, erre hol találok valami leírást?
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest