- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Hovi
aktív tag
Sziasztok,
Ubuntu 10.10-et használok GNOME felülettel. Pár hete kipróbáltam a KDE felületet, de mivel nem tetszett, le is szedtem. Azóta a frissítéskezelő felhoz egy csomó KDE-s frissítést is. Hogyan tudnám rávenni, hogy ne hozza ezen frissítéseket.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Atapi
senior tag
szerk: viszont azt írják, hogy 4-es verziótól már nincs ez a két külön verzió, hanem egy, open source verzió van, ami tud mindent.
-
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #35193 üzenetére
igen pont ebbe a pillanatba jöttem rá hogy le kell takaritanom és teszem is fel az oracle est...
az ose az minek a röviditése?
violáwkr@wkr-desktop:~$ sudo adduser wkr vboxusers
[sudo] password for wkr:
Adding user `wkr' to group `vboxusers' ...
Adding user wkr to group vboxusers
Done.kösz mindenkinek a türelmet hozzám
-
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #35191 üzenetére
ajh már jó tudom hogy tökhülyének nézek ki.... most ugy is érzem magam.
angolul használom nekem 3.2.8 as verzió van fent de file preference és ennnyi van ez alatt general, input, language, network... extended nincs sehol:@ ha magyarra állitom is csak annyi van hogy bevitel általános nyelv és hálozat
ez van fent -
Miért is ne lehetne a VMware-t telepíteni? Semmi bonyolult nincs abban sem.
Extension Pack telepítése:
VirtualBox -> Fájl -> Beállítások -> Kiterjesztők -> Csomag hozzáadása(#35187) RBJ: Attól, hogy jön ki egy újabb kiadás, az nem azt jelenti, hogy az egyel vagy kettővel régebbi már elévült. A normál kiadásokhoz jár másfél év támogatás, az LTS-ekhez meg három, desktop vonalon.
-
M.W.H
aktív tag
bammeg most jött el az a pillanat hogy felbasztam magam ubuntun... francért kell egy kiba virtualizálásnál az usb-kkel sz.patni a népet..
vmwaret meg gondolom nem lehet ráhekkelni -
törölt tag
Észrevetted?
10.10>2010. október
11.04>2011. április
11.10>2011. október
És mindez csak az Ubuntura vonatkozik.Itt nézelődj! -
RBJ
addikt
Megmagyarázná valaki, hogy miért olyan gyorsan évülnek el a linux verziók. pl most olvastam, hogy már az ubuntu 11.10 oktoberre van ütemezve.
-
Siriusb
veterán
válasz
#40553216 #35180 üzenetére
Alapból már csak OSE van v4.0-tól, s extension pack-kal lehet bővíteni, pl. az usb kezelés miatt: http://www.virtualbox.org/manual/ch01.html#intro-installing
-
Fooler89
őstag
válasz
pethYeti #35136 üzenetére
Chromium felső sávja és az alá tett banshee látható a képen.Na szóval, ha megnyitok egy ablakot amit előtte minimalizáltam, akkor az alatta lévő ablak felső sávja alá teszi be a másik ablakot. Ilyenkor amennyit lecsúsztatta az ablakot annyival van eltévedve az egér. Ubi 11.04.
A notepad++ wine komboval is ezt csinálta, hogy bele akarok írni az 5 sorba akkor szépen a harmadikba rakta be. Szóval el van tévedve pár sorral az egér.
Ráadásul kilőtte a felső sávot (nem volt x minimalizálás és maximalizálás) egyszóval jöhetett a parancs compiz --replace. -
dbius
veterán
válasz
Kendek #35175 üzenetére
Tegnap én is pont azzal szívtam, hogy Ubi alatt a Virtualboxban futtatott XP nem látta az usb cuccokat, pedig az extension pack fel volt telepítve.
Végül nálam az volt a gond, hogy a vboxusers csoportba nem voltam benne, mint felhasználó. Hozzáadtam magam, majd egy X restart után tudtam csatolni a szkenneremet is. - sajnos ubi alatt nem támogatott
-
-
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #35173 üzenetére
de fent van de se a privilage-s ben nem tudtam hozzáadni ugy ahogy a linkelt modon levan irva, se pedig a groups-ban nem láttam semmi vboxhoz hasonlót. ami érdekes mert énis ezen akadtam meg, nézegettem vboxhoz kiegészitőket (hátha az hiányzik) de nem találtam semmit. szoval nem tudom mért nem csinált group-ot magának:/ töröljem és rakjam vissza?
-
M.W.H
aktív tag
válasz
#40553216 #35168 üzenetére
akkor a gnome3 at amikor raktam berakott egy csomo amd 64 es cuccot is azokat is kikell vennem, és semmi gáz nem lesz. hehejj megfejtettük hogy kerültek ek oda
virtualboxos xp-m van csak nembirom rávenni hogy használja az usb-t ilyeneket találok mint ez de nincs ilyen privilage mert akkor viszont meg tudnám csinálni lakotárs laptopjáig meg lusta vagyok elmenni -
törölt tag
-
törölt tag
ŐŐŐŐ, izé...
De, te. Vagy aki felrakta a rendszert neked. Ezek nem hivatalos tárolók, maguktól nem kerültek a rendszerbe.
A Synapticban balra, lent az Eredet gombra kattintva próbáld kisakkozni, mi lehet benne! Vagy hogy mennyi ilyen Launchpad-es tárolód van!
Bár jobban belegondolva: a két négyes ugyan arra vonatkozik. Tehát a Gnome3-ról szól mind. Próbáld ki, hogy a gnome3 tárolói elől kiveszed a pipát, utána terminálban:
sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3
és a szokásos jelszó. Utána persze update, upgrade, és lehet frissíteni."tudok valahogy xp telepitőt rakni usb re unetbootinnal?">Szerintem nem.
-
M.W.H
aktív tag
válasz
Kendek #35158 üzenetére
hmm és erre van vmi ötleted? apt-get update végén ezeket a sorokat dobja ki.
Err http://ppa.launchpad.net maverick/main Sources
404 Not Found
Err http://ppa.launchpad.net maverick/main amd64 Packages
404 Not Found
Err http://ppa.launchpad.net maverick/main Sources
404 Not Found
Err http://ppa.launchpad.net maverick/main amd64 Packages
404 Not Found
Fetched 2,704B in 1s (2,686B/s)
W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/Ubuntu-desktop/gnome3-builds/ubuntu/dists/maverick/main/source/Sources.gz 404 Not FoundW: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/Ubuntu-desktop/gnome3-builds/ubuntu/dists/maverick/main/binary-amd64/Packages.gz 404 Not Found
W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/ubuntu-desktop/gnome3-builds/ubuntu/dists/maverick/main/source/Sources.gz 404 Not Found
W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/ubuntu-desktop/gnome3-builds/ubuntu/dists/maverick/main/binary-amd64/Packages.gz 404 Not Found
E: Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #35161 üzenetére
Mert nem kell kavarni a tulajdonjoggal, ha egyszer a saját mappában minden az övé. Csak a jogosultságokat kell beállítani. Szvsz.
De technikailag: mindig kell nyitni egy root nautilust, hogy ő maga is hozzáférjen, módosítson bármit. Minek? És minden fájl csak root joggal kerülhet bele, a root lesz a tulajdonos. -
M.W.H
aktív tag
Köszi meglesem amint vége a melónak.
-
M.W.H
aktív tag
-
Tehát letöltötted a Debian csomagfájlt, és a telepítése közben kaptad a hibaüzenetet? Egyszerűen töröld a hibás csomagtárolócímet a Synapticban, majd frissítsd a csomagtároló információkat és próbáld megint telepíteni.
Megjegyzem, hogy az Ubuntu tárolójában benne van a mindenkori legfrissebb Adobe Flash Player Plugin, így jobban járnál, ha egyszerűen frissítenél egyet. -
M.W.H
aktív tag
erre valaki?
-
törölt tag
"chown root /mappa parancs nem működik">Szerencsére.
Különben meg sudo kell elé. De jobban jársz a chmod-dal. Amit Kendek írt, az ugyan az, bár a gksu nem kell hozzá, mivel a saját tulajdonú fájljaidat manipulálod. Szerintem azért jobb a terminálos chmod, mert nekem volt már olyan, hogy elbasszarintotta, mikor grafikus felületen állítottam a jogosultságokat. Ha nem akarod a mappa elérési útját begépelni, akkor kinyitod a Nautilust, és a chmod -R 700(szóköz) után drag&drop behúzod a mappát a terminálba. Megjelenik a teljes elérési útja. Enter és örül.
-
RBJ
addikt
Nem kell itt olyan bonyolult védelemre gondolni. csak arra az esetre van ha valaki pl a babám gépezik az enyémen ne lásson olyat amit nem kellene neki.
egyszerű jelszót kérjen a mappa nyitásakor.
chown root /mappa parancs nem működik
sőt ha valami gui val rendelkező kis progi lenne az is jó. -
törölt tag
válasz
#40553216 #35148 üzenetére
Ezt persze a chown root parancs nélkül. A chmod bőven elég. Ha már csináltál chown root-ot, nyugodtan csináld vissza sudo chown -R teneved /home/teneved/mappa paranccsal.
-R a rekurzív jelölése, minden benne lévő fájlt is a te tulajdonodba ad.
(#35149) Kendek
Így igaz. De ez már messzire vezet. Bár érdemes végigjárni, szerintem. -
válasz
#40553216 #35148 üzenetére
De azt azért áruljuk el neki, hogy mindez mit sem ér, egy Live rendszert indítva bárki belekukkanthat a kérdéses könyvtárba. Normál esetben az is elég ha helyreállításmódban indítja a rendszert. Ha valaki nagyon akarja, akkor még a bejelentkezési jelszavát is átírhatja anélkül, hogy tudna róla, mert annak ismerete nélkül vissza is lehet állítani az eredetit.
Ha valóban védeni akarja a kérdéses adatokat, akkor más módszer nincs, mint a nem szabványos adathalmaz generálása valamely titkosító algoritmussal. -
törölt tag
chmod -R 700 /home/teneved/mappa
Ezzel saját magadnak van rajta olvasási, írási és futtatási jog, mindenki másnak (csoport és egyéb júzerek) tiltva van minden.
740>neked minden, csoport olvas, mindenki más tiltva
750>.; csoport olvas+végrehajt; .
760>.; csoport olvas+ír; .
770>.; csoport is olvas+ír+végrehajt; . -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Neked a fájl/mappa tulajdonosát kell megváltoztatnod root-ra. itt van a chown parancs szintaxisa, ez kell neked: [link]
Röviden, chown root /mappád parancs kell neked. Miután root lesz a mappa tulajdonosa, más felhasználó nem tud belelépni sem.
Egy teszt mappával próbálkozz először szerintem. Pl. root-kén indított MC-vel tudsz belelépni.
-
RBJ
addikt
végül is nem titkositani akarom csak jelszóval védetté akarom tenni.
azt nem találom sehol, hogyan lehet root védetté tenni. -
-
RBJ
addikt
az uj ubi natty t lehet live cd ként próbálgatni. nekem egyből telepítene.
-
RBJ
addikt
ubin lehet mappa titkosítást vagy van hasonló progi mint a win en a lockfolder stb.
jelszóval szeretném levédeni az egyik mappámat. -
Santosh
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy Ubuntu-hoz komplett témákat le lehet tölteni valahonnan? Elnézést, ha ezt már kérdezte valaki.
Üdv
-
Fooler89
őstag
válasz
Kendek #35128 üzenetére
Maradt a mail notification csupán pár órába telt beállítani, de most tökéletes.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy tud-e valaki egy jó alternatívát mondani, a notepad++ -nak? Ha jól értelmeztem valahogy le lehet fordítani linuxra. Ez igaz? Van itt aki már csinált ilyet?
Meg érdekelne egy olyan weblap szerkesztő program ahol van automata kiegészítés, netalán felsorolja a parancsokat, beszínezi őket, elkészíti a zárójeleket netalántán folyamatosan ellenőrzi a kódot, jelzi ha hibát talál. Windowson ilyen volt a php designer de itt ubuntun nem találom az igazit. Wineba meg borzasztó használni. -
M.W.H
aktív tag
megprobálom ezen az oldalon frissiteni az flash-t
http://get.adobe.com/flashplayer/?no_redirect
a leirtak módján és visszakapom hibának ezt:SFailed to fetch http://ppa.launchpad.net/Ubuntu-desktop/gnome3-builds/ubuntu/dists/maverick/main/source/Sources.gz 404 Not Found
Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/Ubuntu-desktop/gnome3-builds/ubuntu/dists/maverick/main/binary-amd64/Packages.gz 404 Not Found
Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/ubuntu-desktop/gnome3-builds/ubuntu/dists/maverick/main/source/Sources.gz 404 Not Found
Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/ubuntu-desktop/gnome3-builds/ubuntu/dists/maverick/main/binary-amd64/Packages.gz 404 Not Found
Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead.ez a gnome 3 as felület ppa-ja hogy tudom kitakaritani? vagy nemértem egyáltalán mit problémázik ezzel amikor a flash-t akarom telepiteni, amikor leokézom ezt dobja ki
-
válasz
Kendek #35116 üzenetére
Bingó!
Mielőtt szétvertem volna az egészet, rátaláltam erre egy Gnome-os fórumon isCsak ugye Xubi alatt nincs fent a Seahorse, feltettem, meg még egy kiegészítő csomagot, és sikerült kilőni... De gyak. az egész net tele van emberekkel, akiket idegesít a keyring-manager
Szerencsére ezzel a döggel eddig nem találkoztam, mert ugye nekem Kubuntum van
Köszi amúgy, most már kész a fullos Xubi, megy, mint a szél
-
mg105
senior tag
sziasztok! 10.10-es ubit használok, hogyan lehet beállítani, hogy az ikonokat ne lehessen ennyire finoman mozgatni az asztalon, hanem megmaradjon az a katonás rend, mint windowson? köszönöm a segítséget!
-
válasz
Fooler89 #35127 üzenetére
Múltkor gyűjtöttem össze párat, szemezgess.
Probléma lehet, hogy a Unity panelján nem jelennek meg az értesítési területen az ikonok. Engedélyezéshez telepíteni kell a dconf-tools nevű csomagot, majd Alt+F2-> dconf-editor
desktop -> unity -> panel, a systray-whitelist értéke legyen ['all'] -
Fooler89
őstag
Ubuntu Nattyra frissítettem és itt kéne nekem egy olyan email értesítő program ami a jobb felső sávban mutatná, hogy új e-mailem jött de ne kelljen hozzá levelező programot futtatnom.
Eddig a Cloudsn tökéletesen jó volt viszont nincs nattyra frissítésük.mobal: Nem találom sehol se, csak leírásokat találok róla. Ez működik a legújabb pidginnel?
Ha igen feltudnád nekem tölteni data.hu-ra és egy kis leírás róla mellékelni.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Szkeptikus #35124 üzenetére
Szerintem a Cairo-dock a legjobb és a legkonfigurálhatóbb.
-
válasz
Szkeptikus #35124 üzenetére
Telepítheted az Avant Window Navigatort, a Cairo-t, vagy bármi egyéb dokkot. A Szoftverközpontban találsz egy párat, próbálgasd ki őket.
-
Szkeptikus
tag
Sziasztok,
Gondolom nagyon láma kérdés, de tudna valaki segiteni, hogy hogyan lehet Ubuntu (GNOME) asztalra kirakni alulra középre gyorsinditó menüsort? Próbáltam rá guglizni, de tudom minek hivják igy nem találok semmit.
Ilyesmire gondolok, mint a képen:
Köszi előre is!
-
pethYeti
addikt
Felraktam az Oracle 10g XE-t ubuntura, megy is, de nagyon zavar a létrehozott oracle user:S Ha törlöm és fájlokat meghagyom nem indul, ha átírom az uid-t 1000-nél kisebbre szintén nem indul:S. Van valami megoldás erre?
-
RBJ
addikt
az uj ubuntuba lesz a külcsínen kívül mást változás?
Gondolok komolyabb rendszer változásra vagy megújulásra. pl gyorsabb lesz e a rendszer stb. ? olyan lesz mint pl vista ról win 7 re ugrás? -
Na jó, utolsó kérdés, még ezt nem tutam megoldani, amúgy tök kész a gép, és jól megy...
...de az idióta gnome-keyring-managert hogyan lehet kikapcsolni?
Az a bajom, hogy az Evolutionos jelszavak megjegyzése csak úgy meg, ha ennek a reteknek is be kell írni a jelszót...Ez meg egy egyszerű itthoni netezős gép, szóval perpill ez csak idegesít. Sehol nem találok rá megoldást a gúgliban.
-
-
-
-
-
Huhh, sürgős kérdés, tudtok Xubuntura mondani egy jó levélértesítő progit?
Alapból Evolutiont használ, de nem kéne, hogy állandóan fusson, mert nem egy erőgépen van a cucc.(Mondjuk alaból nem Xubuntut kellett volna hozni anyám gépére, de én el nem kezdem még egyszer nulláról konfigolni Lubuntuval
)
Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Game Pass előfizetés
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 6600 8GB Zalman S2 TG EVGA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest