- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oettinger01
őstag
A jó öreg 775-ös lapomat szeretném a csúcsra járatni, ami egy Abit IP35. Van hozzá Intel Xeon X5460 proci és Geil Black dragon 4x2Gb 1066-os ramok. Szerintetek ki lehet hozni 4Ghz körüli stabil futást így?
-
Szaki Bácsi
tag
Sziasztok. Kis OC-zásra adtam a fejem, lévén annó pont ezért vettem 4690K-t. Na most olyan dologba ütköztem, amivel még nem találkoztam. 10 perces stressz tesztekkel dolgozom első körben, és úgy ugrálok, feljebb vagy lejjebb. 4,3Ghz-n (43x100.0), 1,140v-s feszültséggel hiba mentesen le ment a teszt. Hőfokok is szépen 50-56 között mozogatk (mármint magonként). 4,4-en egyszerűen halott a gép. Kékhalál, kifagyás, amit el lehet képzelni. 4,4-en (44x100.0), 1,280v-n is 1perc 30 körülig bírja a gép, és kifagy, kékhalál, mikor milyen kedve van. Hőfok nem megy 65 főlé egyik magnál sem. Létezik, hogy egy 4690K-nak ennyi a vége?
Gép spec:
Z87-es Maxmimus VI Formula lap
Leadex Platinum 1200W táp
Maelstorm 120 hűtés
Delildet proci
Trident X 2400C10-es ramok. Ramokat fixen 2400-on tartam, első körben csak a procit szerettem volna stabilizálni.Most belőttem 4,2Ghz-re (42x100.0), 1,085v-n teljesen stabil. A magok 10 perc teszt alatt 47-51 fok közzött ingadoztak.
Én cseszek el valamit, vagy valóban ennyi lenne a prociban?
A segítséget előre is köszönöm.
-
EgyipTomiii
újonc
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem XFX MI-9300-7AS9 alaplappal történő tuninggal kapcsolatban.
Nem nagyon vagyok képben Intel S775 tuninggal, eddig csak AMD processzorom volt.Ahogy olvastam az már tiszta, hogy a processzor órajele a szorzó és az FSB rendszerbusz szorzatából jön ki, ahogy pl ennél a Gigabyte alaplap esetében is:
Viszont az én esetemben ami állítható az a szorzó, de az FSB órajel estében így néz ki (youtube példa):
Mi lehet a különbség a CPU FSB frequency illetve a CPU host frequency között?
Köszi a segítséget
-
czinegebeni
csendes újonc
Udv mindenkinek.
Van 1 ASUS M4A79 Deluxe lapom, meg 1 AMD Phenom X3 8450 2.1 Ghz 95W TDP procim. OC-ztam.
Fsb-t megemeltem es 2.56 ghz lett. A Voltaget hagytam auton. (Ilyenkor ha tobb kell adagolja maganak nem? )
A ram az fsb emeles miatt felment 800mhzrol 960ra, de az alap 667re vettem vissza es igy pont ujra 800mhz.Ilyen ht link speed es ilyenekhez nem nyultam. Kellene? Ernek el vele jelentos teljesitmenynovelest?
Elore is koszi a segitseget.
-
IO.sys
őstag
válasz
m4rk.89 #46292 üzenetére
Az XMP tudtommal szorzót is állít, nem csak RAM-ot. A beállításokat csináld meg, kapcsold még ki a spread spectrumot. Ha nem indul, a szorzót venném lejjebb, vagy emelnék a feszültségen. Az LLC-nél viszont a minél alacsonyabb szintre kell törekedni, különben idlében is enni fogja az áramot. Ha a sweet spotot keresed, akkor nem a legmagasabb LLC melletti szorzó lesz az.
-
m4rk.89
aktív tag
Sziasztok!
7700K processzort szeretnék húzni ASUS ROG STRIX Z270G GAMING alaplapban jó léghűtéssel.
4.5 és 4.8 GHz a cél, hőfoktól és tuningpotenciáltól függően.
RAM-ot XMP profillal állítanám és az alaplapon az alábbiakat próbálnám:1) Reset the bios to defaults (F5)
2) Set the AI Overclock Tuner to Manual
3) Set the CPU Core Ratio to Sync All Cores
4) Set the CPU Core Ratio Limit to 48
5) Set the CPU Core/Cache Voltage to 1.30v.
6) In DiGi+ set LLC to Level 6.Ezen kívül szükséges még valamit beállítani?
-
IO.sys
őstag
válasz
FaRkaS1991 #46289 üzenetére
Ha nem csak a számok érdekelnek, hanem vágysz is rá, akkor hajrá! Meg tudom érteni.
-
FaRkaS1991
csendes tag
válasz
IO.sys #46288 üzenetére
A jelenlegi félkonfigomra cserélném, Csak ramot kellene vennem hozzá, kb 40k-ba lenne az egész. Már csak azért is gondolkodom platformváltáson, mert később lehet azt is fejleszteni akár 7gen-re. Egyébként még a hőmérséklet miatt félek egy kicsit, mert van egy ilyenem http://www.thermalright.de/en/cooler/7/macho-rev.a-bw?c=9. A 3570k-t 4,4-en járatva maxi terhelés mellett ilyen 40-45 fokon tartja, közepesen szellőző házban. Most ha a 6600k-t is tudná 50-55 körül tartani, mondjuk 4,5-en járatva, akkor akár még jó is lehet.
-
IO.sys
őstag
válasz
FaRkaS1991 #46287 üzenetére
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-6600K-vs-Intel-Core-i5-3570K/3503vs1316
Csak ha nagyon olcsón hozzá tudsz jutni. Inkább i7 irányban gondolkozz. Egy 3770k nem sokban marad el a 6600k-tól. -
FaRkaS1991
csendes tag
Sziasztok. Érdeklődésképp kérdezném, adott egy 3570k, ami 4,4-en ketyeg. Jó áron hozzá tudnék jutni egy 6600k-hoz, z270-es lappal. Érdemes váltani rá, tud annyit hozni hogy megérje? Esetleg húzva mennyivel job (nyilván későbbi fejlesztések végett jó lehet) Előre is köszönöm.
-
kabdzsi
tag
Sziasztok! Adott egy i5 4690k proci ami 4,5GHz-en megy jelenleg, viszont van mellette ez a CPU Ring Ratio vagy más néven Uncore Ratio. Ezt ennyire kellene beállítanom?
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz
Hector2018 #46277 üzenetére
nekem is régen 2500k volt meg ugyanez a hütés és kb 4.7 ghz volt amit stabilan birt
-
Hector2018
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Szeretném picit megrángatni a cpu-m bajuszát (kezdő vagyok e téren).
1. kérdésem, hogy érdemes-e?
2. kérdésem, hogy ezt miképp tehetem?
3. kérdésem, a gépezetem alkalmas-e erre a célra?Tehát a gép adatai:
Videokártya Msi GTX770oc 4Gb
Alaplap neve Asus P8Z77-V
CPU típusa QuadCore Intel Core i5-2500K
CPU hűtés Noctua NH-U12P
Számítógép ház HAF 912 Plus
Modul neve 8GB 1866MHz DDR3 RAM Patriot Intel Extreme Masters Kit CL9 (2x4GB)
Modul neve Kingston HyperX Blu 2 x 4 GB-is DDR3-os 1600Mhz memória kit (KHX1600C9D3B1K2/8GX)
Tápegység FSP Hyper M 600W
Merevlemez Seagate Desktop SSHD 1TB 7200RPM 64MB SATA3 (ST1000DX001)A cél nem az, hogy a maximumot kihozzam belőle, csupán annyi, hogy érezhető legyen a különbség.
Segítségetek előre is köszönöm. -
IO.sys
őstag
válasz
Pakmara #46274 üzenetére
A Ryzen topikot ajánlom.
-
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
OC-beállításban szeretnék segítséget kéri. Volt egy működő beállításom de BIOS frissítés csináltam (RAM OC miatt) és azóta sokszori nekifutásra sem tudom összehozni azt amit előtte.
Prime; IBT, AIDA minden ok. Az egyetlen "problémám", hogy nem veszi vissza a vcore feszt idle. Tudom, hogy nem jelentősen több a + fogyasztás, de idegesít, hogy nem tudom beállítani azt ami eddig ment.
Lap: Asus Prime B350-Plus, CPU: Ryzen 5 1600, BIOS: Legfrissebb 4207; beállítások: XFR kikapcs, 37-es szorzó; -1 lépcső Vcore offset; próbáltam auto és enabled Global C-State control; EPU Power saving, low idle power beálításokkal is. Windows energiagazdálkodás kiegyensúlyozott, és ryzen kiegensúlyozzott, windows energiagazdálkodás min. proc teljesítmény 40%.
Köszi, Pakmara
-
F4ther
tag
válasz
IO.sys #46272 üzenetére
Nem javasolnám a CPU_OPT-ot vízhűtésnek, van külön dedikált W_PUMP ami 3 amperes, a többi csak 1 amp. Persze el tud rajta futni, csak nem túl hatékonyan, és csak alacsony fordulaton, amíg nem vesz fel több áramot. AIO-ra is van külön dedikált csatlakozó ezen a lapon, AIO_PUMP néven. A CPU_OPT adatlap szerint is arra van, hogy több CPU venti tudjon futni. Igaz, lehet állítani minden csatlakozót PWM és DC üzemmód között. A lényege az lenne, hogy a fordulat külön szabályozható, igaz nem sok értelme van CPU esetében az én szempontomból. Igazából bármelyik csatlakozót lehet használni szabadon.. végülis ez nincs megkötve
Főleg ha külső tápot használunk.
Félretéve a fan headereket, megpróbálom újra ezt az AI overclockot. Ha cinebenchet futtatok, szükséges a háttérben futó alkalmazásokat, bezárni, vagy prioritást módosítani? Hogyan lenne optimális ezt futtatni, hogy a lehető legpontosabb értéket adja?
-
IO.sys
őstag
válasz
F4ther #46271 üzenetére
A CPU_OPT a vízhűtés szivattyújának van kitalálva, de ventinek is ugyanolyan jó kéne legyen. Több ventit úgy jó árammal ellátni, hogy veszel egy közösítőt, ami MOLEX-en kapja az áramot, és úgy van az alaplapra dugva, hogy csak az egyik ventitől kap PWM jelet (ezt a közösítő megcsinálja).
Értem már a 44%-ot. Az AI Overclock nem tuning, csak egy funkciója a lapnak, ami valamit csinál.
Lemérheted, hogy mit tud, mondjuk Cinebench-csel, először AI nélkül, aztán AI-val, aztán manuális tuninggal.
-
F4ther
tag
válasz
IO.sys #46270 üzenetére
Mind a két venti ugyanolyan. Mind a kettőnek 4 csatlakozója van, PWM-esek. Igaz, nem cseréltem fel a kettőt (CPU_FAN, CPU_OPT), hogy megnézzem, hogy változik e a helyzet vagy csak a CPU_OPT fan csati ír hülyeséget
Ezt megnézem majd.
A 44%, az AI overclocking. Ha bekapcsolom a funkciót, minden újraindításkor / bekapcsoláskor kiír egy bizonyos %-ot, hogy hogy áll az AI tuning. Az elején ilyen 10 / 20% körüli érték van, aztán hamar elmegy 40% körülre, de 44%-on megáll. Azóta nem változott. Ez úgy műnködik az ASUS leírása szerint, hogy ahogy használom agépet, ő fokozatosan figyeli a paramétereket, és az alapján állítja be az overclock értékeket, és biztosítja a rendszer stabilitását a "legjobb" beállítások elérésének érdekében. (Persze ez erősen marketing gyanús, de annak akinek nincs ideje erre, vagy nem akar belefolyni, jó dolog lehet, így nekem is). De kicsit olyan mint ha megakadt volna, vagy pedig egyszerűen lehet több idő kell neki, ezt nem tudom.
-
F4ther
tag
Sziasztok,
Kezdő vagyok OC területén, első nekifutásra megpróbálkoztam az Asus AI tuninggal. Már napok óta 44%-on van. Az normális?
Esetleg felejtsem el a dolgot, és csináljam az egészet manuálisan? Sajnos nem sok időm van foglalkozni vele, így az AI tuning kézenfekvő volt.
Egyébként a konfiguráció a következő:
ASUS Rog Strix Z390-e gaming
Intel core I7-9700K
Gigabyte Geforce 2060 RTX OC (gyári OC, nem a pro változat, 3 ventis)
32gb Kingston memoria 2200 mhzA hűtésre is AI optimalizációt alkalmaztam bios-ból. Egyébként alapvetően elég halk a gép, játék közben meg egyáltalán nem hallom, de nem is igen melegszik fel a hőmérséklet hogy felkapcsoljanak a ventik magasabb fordulatra.
A procit egy Noctua NH-D15 hűti, 2x 140-es ventivel felszerelve. Bár valamiért a CPU_OPT rossz fordulatot olvas ki, és ilyen 6000+ RPM értékeket ír ki.. egyébként nincs különösebb baja.
Cinebenchet futtattam, processzor 1356 pontot ért el, nem tudom hogy az mennyire számít jó / rossznak ebben a felállásban.
Jelenleg az AI tuning 5,2ghz boostot állapított meg, és 170 pontot adott hűtésre.
-
törölt tag
Üdvözletem!
1 hónapja lejárt hővezető paszta használható?
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Nagyzoli27 #46266 üzenetére
Próbáltad ez alapján?
-
IO.sys
őstag
-
IO.sys
őstag
válasz
Apollo_21 #46258 üzenetére
Kb 20 cikk jelent meg a témában az elmúlt évben csak a Prohardveren. Például: Két sebezhetőség is pánikban tartja a világot
20 cikkel később azt is említik, hogy nem jellemző ez a fajta támadási mód, pláne nem végfelhaználóknál. Ezért merem ajánlani a védelem kikapcsolását. Igen, ha mind a kettő NO, az jó.
Elég sokszor volt téma itt is, például rögtön 5 hozzászólással lejjebb. Nem sokkal régebben rövid használati utasítást is írtam hozzá. -
Apollo_21
addikt
válasz
IO.sys #46257 üzenetére
Zsír a válasz amit kapok...itt ezen is gondolkodni kellene...szedd le kiderül ...ha érted akkor jó..?????
Akkor elkéne magyarázni hogy mi a fene köze van a proci feszemhez.
Tudom hogy lassít a rendszeren ezzel nincs baj, a baj azzal van hogy bekér +1tized V-ot az 1héttel ezelötti állapothoz, és nemtörtént más mint egy merevcsöves ujraépítés és egy bios frissítés. -
Apollo_21
addikt
Sziasztok,
immár tökéletes vízhűtéssel ami éjjel lett kész
Hőfokok is rendben.
1 gond viszont felütőtte fejét.
A korábban írt 4.5hez még mindíg elég neki az 1.152-1,168, de 5g-hez már a 1,24 nem, csak 1.33al stabil.
Feltételezhető hogy az azóta update-lt bios az oka? -
-
bot1978
senior tag
válasz
ricsi99 #46238 üzenetére
igazából a deltaté számít meg a levegő páratartalma, de tökmindegy működik csak várni kell az a titka, mert ezekben a szilikonokban van egyéb mittom hajtógáz, oldószer ez az ami elegyedik vízzel, viszont kifújás után egy negyed órával már lesz egy olyan filmszerű réteg a cuccon, ami elég. Ha érdekel nézz rá YT-on, vannak ilyen videók, ahol szilikonnal befújt áramköröket nyomnak víz alá
-
ates2
senior tag
Adott,egy 9700k + msi meg z390 ace lap, tud nekem valaki segíteni,hogyan kéne normálisan OC-zni ?
-
Apollo_21
addikt
válasz
zsolti_20 #46247 üzenetére
Alap órajelen 3.7 és hagyom manuális turbóval akkor fogható 50-55 ön, ezt 0.9v-al tudja.
Ha húzom a 4.2re bekér 1v-ot, itt 65ig megfogom bármivel; 4.5g-el 1.152-1.168v között ugrál, amin most van 70-75.
5g 1.24v körül van meg vele.
Tehát az alacsony fesz=durva melegedéssel a kérdőjel.
Lehet h faxul tettem fel és kerülgettem mint a forró kását
Bocsánat érte. -
Apollo_21
addikt
válasz
zsolti_20 #46245 üzenetére
Leírom 3x-ra hátha figyelmetlen voltál... folyékony fém blokk-alá magra nem kerülhet!
Csak akkor ha a kupak visszamegy rá, ellenkező esetben sima pasztát használunk.
A "fő" gond hogy 1v-al melegszik el, mivel ez a legkisebb kitapasztalt fesz. amin stabil jelenleg.
Ez a gondom vele..nem a paszta, nem a fém, nem a hozzánemértés...csupán hogy miért nem hűthető 1v fesszel. -
Apollo_21
addikt
válasz
ricsi99 #46240 üzenetére
Szia, ez a 4. áldozat 3év alatt, ez az első amit szakszerű cuccokkal csináltam meg, a többit kb házibarkács móddal, ezt direkt nem mert nemakartam elcseszni.
Kupak nincs fent rajta, víz eddig is üzemelt azzal nincs parám, léghútés is ment 1héttel ezelöttig az is 100%-os.
Levettem már a blokkot is hátha azzal van vmi...de teljesen elterül a paszta, ha a kupakot visszateszem és a szokásos móddal kenem liquid és fölé mx4 akkor se jobb...itt mivel csak a "mag" van nemis szabad liquiddel mert közvetlen a blokkra, hűtőtalpra az káros, bemarja...zsolti_20
Melyik részét gondoljuk normálisnak? azt hogy gyári órajellel is 70fok? és ígyis..mikor köztudott h kb szilvalekvár szintú a gyári pasztázás rajta? ezért van a delid..mint opció...ne 20fokot csökkenjen, de az hogy ua..az kizárt.. -
zsolti_20
senior tag
válasz
Apollo_21 #46239 üzenetére
Érdekes nagyon, utána olvastam kicsit angol fórumukon, és láttam hogy elég sok embernek van hasonló problémája. Azt mondták, hogy ez a hőfok normális, de meglehet próbálni a folyékony fémet is.
Ami érdekes hogy youtube teszteknél az Intel proci az magasabb hőt termel mint az AMD.
Ezek szerint megfordult az egész és az intel CPU letta melegedős? -
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok.
Hátha itt is akad 1-2 ötlet a problémámra...
Adott egy 8700k mely gyári állapottal lég és vízhűtés esetén is hozza az 5g-t de programok /bench+game/ alatt is 90+fokkal teszi...
Átesett egy delid procedúrán, nem kókány megoldásokkal hanem normál delid tool és társai.
Kapott egy úgynevezett "naked kit"-et, amivel így közvetlen a proci mag érintkezik a hűtőblokkal.
És itt a kérdéses csavar, így sem lett 1fokkal sem hűvősebb, és a mégnagyobb kérdés a képletben hogy alacsonyabb órajelen sem hajlandó hűvősebb lenni, mondom mindezt úgy hogy a jelen pillanatban is rajta lévő oc 4.5ghz éppen 1.160V-al megy....mitől is 70fok?
Tudom hogy nem elvárható az oc mint eredmény, hisz csak a gyárit garantálja az intel.
De ez így több mint nevetséges, de leginkább siralmas. Lassan én termelek Paksnak...
Ha vki találkozott már ilyen jelenséggel osszon meg némi infót plz...BQ shadow rock2-vel és az említett épített vizzel is ua...
z370-F-ben csücsül ha ez érdekes lehet. Sem vizesbe sem a proci topicjába nem derült fény a dologra. -
-
válasz
wasdffafaaff #46225 üzenetére
Jah és egy valamit tudj... -fokban elindul a jegesedés párásodás...az alaplapodon is!!!!!
Kezdőként ez az instan halál kategória. -
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
ez kizarolag Intel procival fog menni.
-
Sziasztok!
Egy processzor 4. magját szeretném aktiválni.
Alaplap : Asus M5A78L-M LX3
Proci : AMD Athlon(tm) II X3 445
Hogyan kell kivitelezni a magfeloldást?
Köszönöm! -
zsolti_20
senior tag
válasz
Valaki már megcsinálta és sem simpsonék .
-
IO.sys
őstag
válasz
Régebben árult valaki ilyet. Nagy volt és ronda, de biztos tette a dolgát.
-
bot1978
senior tag
válasz
Még Krisztus előtt teszteltem úgy fúrt blokkot, hogy csak az ötlet volt meg a rendszerből.
Fúrtunk egy kígyóblokkot ugye, aztán radi meg nem vót. Meg pénz, az se nem vót.
Volt a garázsban apa fagyállós 5L kannája, gyakorlatilag üresen, valami az alján. Na, ebben a felállásban korrelált a hűtőgéppel a CPU hűtésem egyszer és utoljára. Azt csináltam, hogy a műanyag kannának lekaptam az oldalát és teleszórtam jégkockával. Fél órát nagy császár volt. (P4 630) Aztán… aztán már nem volt nagy császár
Egyébként ha jó proci hűtést kókányolásból akarsz, akkor hozzávalók: autó hűtőradi, (lehet fűtő is, csak arra lehet hogy kell majd venti is, a hűtőradi meg akkora, hogy egy procit elvisz venti nélkül is. ) gázlámpa forrasztáshoz , rézcső csonknak, (ráforrasztasz akkorát ami passzol a tömlődhöz, bilincs hogy ne csöpögjön ha langyos lesz a víz benne, cpu blokk. Utóbbiból vegyél egy Ordasi félét ezerér szerintem. Nem érdemes ma már fúrni, mert nincs anyag sem olcsóbban. Keringtető szivattyúnak bármi, ami van.
Ehh régi szép idők amikor még csak duitjorszelf voltEgy könnycseppet elmorzsolok, de vissza ne jöjjön.
-
IO.sys
őstag
válasz
dvd_R+ #46218 üzenetére
Az általad felrakott kép tanúsága szerint a feszültségek auto-n vannak:
A biosod összes beállítását senki se fogja elmagyarázni neked, nincs annyi szabadideje senkinek. A saját lapom beállításait hónapokig tanultam, kinyomtattam a gépkönyvet meg 1-2 tuning cikket, az egész összesen több, mint 150 oldal. Elolvasni is hetekig tart, és akkor még nem kapcsoltam be a gépet, hogy kipróbáljam.
Nem kell hozzá rakétatudósnak lenni, hogy meg lehessen érteni, hogy a feszültség és teljesítmény milyen kapcsolatban állnak egymással: bizonyos teljesítményhez bizonyos minimum feszültség kell. Ha túl kevés, akkor kell rá adni. Ha stabil, akkor megvan a legalacsonyabb működési feszültség és elérted a célod. Előbb elvégezzük az egyértelmű dolgokat (1. alulfesz, 2. cpu szorzó), utána jöhet a meredekebb terep, ahol ramot húzol meg ilyesmik és nyersz még pár FPS-t. Ez már a magányos farkasok világa, nem egy közösségi valami. Ha van 60 beállítási lehetőség és nem értesz hozzá, akkor az alapokkal meg kell elégedni, mert azzal nem leszel előrébb, ha elmagyarázza valaki, mert nem fogod tudni mihez kötni a fogalmakat. Az alulfeszeléssel is el lehet tökölni 3 hetet, a legmagasabb szorzó megtalálásával 3 hónapot is, szóval nem maradsz tennivaló nélkül. Az egész ott kezdődik, hogy meg kell próbálni megérteni, hogy mi az, mihez tartozik, mit csinál, amit állítok.
-
válasz
dvd_R+ #46218 üzenetére
Pár hsz el lejjebb azért irtam ,hogy kapcsold ki az oc-t ideigelinesen és nézd meg az értékeket.. mert az a normál üzemmod... ha visszakapcsolod az oc-t az alaplap automatikusan emeli a feszultségeket... na ezeket kell egyessével a normál álapotra vagy ahhoz közeli feszültséghez ,amig stabil a lap vissza vinni...
toll papir ... 10 perc alatt ez a teszt megvan aztán mér tudod ,hogy kb miket is kellene állitgatni.
Specifikusan ,ha van az alaplapodnak topicja ott tudnak mondani ,hogy ez a lap kb mely paramétereket igényel. -
dvd_R+
őstag
válasz
IO.sys #46217 üzenetére
Most ezt nem értem, megnézteda képeket? ott vannak manuális értékek be írva ezeket "random" írogattam a vcore-n és a ddram vcore kivül nem tudom mit állít a többi de mindegyiket lejebb vittem
ha mindent vissza teszek autora sokkal magasabb értékek jönnek ki és magasabb hőfokok is
a mostani beallitassal 60 fok bf5 ben a jatek
de tudom hogy nem az igazi, mert nem értek hozzá és ha random számokkal ezt ki lehet hozni belőle ettől sokkal jobbat is tud, meg hát ott az a rengeteg dolog a képeken amikről szinten foggalmam nincs..
Ha van valaki aki tud benne segíteni az jelezze akár privátban -
IO.sys
őstag
válasz
dvd_R+ #46216 üzenetére
Egy rakás dologról nem tudom, hogy micsoda.
A CPU Core Voltage Mode-t állítsd manualra, minden feszültséget állíts be arra, amit auto-n láttál, és tesztelj valamilyen stress test programmal vagy játékkal, mindegy. Ha megborul (elvileg nincs rá esély), akkor vidd a CPU Core Voltage-t feljebb, ha nem borul meg, akkor lejjebb. Ha nem borul meg lejjebb vitt feszültséggel, akkor vidd még lejjebb, és még lejjebb, amíg meg nem borul. Ha megborult, pöccints rá felfelé 1-2-t, hogy legyen mozgástere (headroom).Köszönjük!
-
dvd_R+
őstag
válasz
IO.sys #46215 üzenetére
sok egészséget a kis gyerkőcnek
gratula hozzá
Lefotóztam a bios oc menü-t hogy jelenleg hogy néz ki a dolog, jelneleg 60 fokig ment fel a cpu bf5 alatt eddig 65-70 ig ment fel, kérdés mi az ami jó és mi az ami nem a beallitasokból esetleg min csökentsek vagy növeljek ?
-
IO.sys
őstag
Muszáj megírnom az alulfeszelős cikket.
-
dvd_R+
őstag
válasz
dvd_R+ #46211 üzenetére
Közben "random" elkezdtem állítgatni a feszeket biosban -.- és most bf1 minden maxon 60fok fölé nem ment a proci ez már jobb habár szerintem ettől jobbra is be lehet lőni kérdés hogy mennyire csináltam nagy baromságot azzal h random be írogattam a feszeket?
készítek képet a biosról és feltöltöm ide
-
dvd_R+
őstag
válasz
ricsi99 #46210 üzenetére
Na most nem értem miről beszélsz
a biosban lévő voltage-ek alatt a vcore-t is azaz a cpu feszt is értettem
egy szóval se mondtam hogy azt nem szeretném csökkenteni ..
a korábbi configomnál morcosmedve fórumtárs segített még beállítani mindent a bios overclock menüjében és a végeredmény -20 fok voltEzt szeretném most is, csak nem értek hozzá nem tudom mit mennyire tegyek, ha nem is tudja nekem senki megmondani a pontos értékeket mert miért tudná.. de valami kiinduló pontot és akkor eljátszok vele akár 5-10 órát is h megtaláljam a végértéket aminél még nem crash-el és hűs marad
-
válasz
dvd_R+ #46209 üzenetére
Nem , pont azt irtam le hogy a cpu -feszt (is) csökkensd , ezáltal a hőtermelést is kevesebb lessz.
Ha egy kicsit beleásnád magad a témába , látnád ,hogy kézi vezérléssel dolgozik mindenki.
De nekem 8 majd valaki leirja a csodaszert. Vagy bizz az alaplapod tervezőiben ,hogy miliméterre kitalálták neked ,hogy lessz a legjobb.
Ajánlom "bacsis" cikkeit , az ő blogjaiban kicsit részletesebbb -
dvd_R+
őstag
válasz
ricsi99 #46208 üzenetére
Szia köszönöm a segítséget de nem erre gondoltam, amit leírtál az nem megoldás nekem
4.5ghz-en megy most a proci és röviden az lenne a cél hogy az összes fesz beallitast manualisan beallitani annyira ami a lehető legkisebb és ezzel kevesebb hőt termeljen
amit te írsz azzal azt érném el hogy vissza veszem a gép teljesítményét és azt nem szeretném -
válasz
dvd_R+ #46207 üzenetére
Egy tuningos lapnál ez érdekes kérdés...
Láttam van egy csomo letölthető utility... valamelyik nem tud eco modot?
Ami még biztos ha be van kapcsolva a lap overlock funkciója tuti hogy emeli az összes létező feszültségét.
Én ezt tenném
Belépnék a biosba és kikapcsolnám az összes extra oc-t... save, restart ujra be a biosba
Nekem auto érték mellett azért kiirja hogy az alapvetö feszülségek mekkorák.... gondolom a te lapod is tudja
Ez után mindt ami igy auton van beállitanám arra az értékekre ami aktuális manuálisan ... save majd restart.
Windows betölt és terheld le a géped ,hogy jobbak e a hőfokok.
Ha minden oké akkor restart ,be a biosba és visszakapcsolhatod az oc menűket....
Hidd el automata módban eszméletlen feszültségeket képes beállítani az alaplap....
Gondolom nem előszőr raktad össze igy a pasztázás oké.
Én szintén vizzel hűtök... de 80 fok még oké az fölé nem engedem
Amúgy nagyon kiváncsi vagyok hogy oc nélkül meddig megy fel a hőfok... az egy nagyon jó rendszer -
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Van itt valaki aki tudna segíteni Undervoltage-ben ?
9700k + MSI MEG Z390 ACE combó lenneAz lenne a cél hogy az összes voltage beallitast a biosban a lehető legoptimálisabbra belőni, annak érdekében hogy felesleges + áramot ne vegyen fel és ezzel ne termeljen hőt a gép
Erre azért lenne szükségem mert a procim egy EK-WB S360 KIT [link] vízhűtéssel is képes felmenni 70-73 fokosra egy két játék alatt
(igaz a hűtésen lévő ventilátorok le vannak szabályozva hogy maximum 700-800 rpm-en pörögjenek hogy ne legyen hangja a gépnek)
De ez akkor is sok így mert azért vízhűtés hogy halk legyen és nem azért hogy a rajta lévő ventilátorok hűtsék le 2000rpm-en .. Illetve az előző configomat is ez hűtötte csak ott bevolt állítva jól a voltage-ek a biosban és nem ment feljebb 60 foknál akármivel is játszottam. és mind ezt hangtalanul..Ha valakinek van türelme és hozzá értése hogy tudjon segíteni azt megköszönném.
-
bot1978
senior tag
válasz
kzolee216 #46193 üzenetére
Alaplapcsere mi?
Én is már rootkitet kerestem amúgy, hogy mi a tosz van? Amíg ment a keresés lehiggadtam valamennyire és átagyaltam, hogy mi változhatott és adta magát, hogy update, onnan meg már beugrott.
Az volt a szerencsém, hogy nem ugrálok már annyira, ugyanazokkal a címekkel bohóckodom, amennyi időm van és emiatt biztos voltam, hogy nem a hardver kevés.
Nem kis G vitamin ez így szájon át beadva.
Elsőre dühöngtem, de aztán utólag átgondolva nyugatEUs gazdagéktól ha emiatt jönnek majd a használt procik langyos fing árban, ám legyen.
Én kinyomom. Ha vírusos lesz visszatöltöm az elmentett lemezképet. Lusta vagyok, utálnám a vackokat updateelni utána, de azért annyira az sem nagy kaland.
Ha tényleg ocó a használt cucc, ám legyen. -
IO.sys
őstag
válasz
ricsi99 #46202 üzenetére
Értem, hogy mit jelent a teljesítménykorlát, egy elektronikai labor foglalja az íróasztalom, meg aztán tuningolok már pár éve.
Azt írtam, hogy nekem nem hozott kézzelfogható eredményt. Ezért fogok alulfeszeléssel kezdeni, úgy egyértelműbb lesz a hatás, mint a cpu tuningnál.
-
-
-
válasz
IO.sys #46201 üzenetére
Minden kártyának van egy gyárilag meghatározott watt szám felvétele... pl ráirják hogy ez a kártya 150w-os
Ezen felül van meg az az szabvány hogy egy videokártya max 300W ot fogyaszthat. /1-2 kari kivételével/
Tehát ha a power limitet feljebb vesszük akkor a kártya nem fog ebbe a korlátba ütküzni ha tuningoljuk pl.
Tehát nem a gyári feszt állitgatod vele ,csak a fogyásztási limitet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged