- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZetorGumi
addikt
-
TXT
őstag
van arra lehetőség, ha egy tuningolt gépben új UEFI verzió kell (új lapoknál bios helyett ez van) akkor az előző beállításokat vhogy elmenteni és az újba betölteni?
-
TXT
őstag
AM3+-nál számít milyen memóriák azok, amelyek a gépben vannak, van, ami előnyösebb esetleg jobban menne?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Kowi84 #32055 üzenetére
nézzünk először 3600mhzet...
amit nem írok, az marad ugy, ahogy alaphelyzetben is van.
cpu host clock control enabled
cpu host freq 400
pcie freq 100
system memory multiplier 2
dram timing - manul és itt szépen beállítod a ramjaid gyári időzítését.
system voltage control manual
ddr2 overvoltage - állítsd itt is be a ramjaid alapfesztét....bios szerint1.8V az alap ugy kalkulálj.
pcie overvoltage normal
fsb overvoltage +0,1V
MCH overvoltage normal
cpu voltage control 1.25V
első körben ennyi,
töltsd le az IBT-t. 10 kör max stress.
kell 2 kép majd...IBT 6. körében és a teszt végén. a képeken legyen rajta az IBT, coretemp, valamint cpu-z program cpu és memory füle.
-
pepusos
senior tag
válasz
darál0w #32050 üzenetére
Nem! Régebbi asus lap, amiben van egy 533as ram modul. Tettem mellé egy 800ast, arra gondolván, hogy majd megy 533on, nem lesz gond. Megy is, de csak a felét látja, vagy még annyit sem. Róla van szó
Igen, méretben. 490-nek látja az 1 gigás modult.
-
pepusos
senior tag
Lehet nem ide tartozik, de hátha tudjátok... miért van az hogy egy 1 gigás memóriát csak fele akkorának lát az OS? A ram 800 Mhz-s, a lap 533 Mhz-s memóriáig támogat. Ezért lehet? De ha megy benne, akkor miért látja csak a felét?
-
Kowi84
aktív tag
Hali!
Segítséget szeretnék kérni. A konfigom a következő: Gigabyte EP-35 DS3, E8400 (Zalman 9500 LED), 2x2 Gb DDRII 1066 Kingmax. Húzni szeretném a procit, de nem igen értek az efféle dolgokhoz, valaki tudna nekem segíteni ebben?
-
darál0w
Jómunkásember
-
pepusos
senior tag
válasz
Bálint85 #32037 üzenetére
Húzni addig lehet, ameddig értelmes fesszel megy. 62 fok fölé nem tanácsos menni hőfokkal. Ha fagy, akkor kevés neki a fesz. Ha feszeled, jobban melegszik. Meg kell találni azt a pontot, amikor még nem túl meleg, és stabil. Minden cpu más tuningban, nincs két egyforma. Ezt olvastam valahol
-
pepusos
senior tag
válasz
Bálint85 #32035 üzenetére
Sajna azt hiszem az én tudományom itt véget ért
Nekem sem akart menni, fagyott, összeomlott, minden volt, aztán az AMD Overdrive-al sikerült mindent úgy beállítani, hogy végre stabil a rendszerem. Tudom hogy jobb BIOS-ból tuningolni, de nekem bejött az AOD. Azért is írtam ezt, mert a progi mind a 4 magot külön mutatja, hogy mekkora freq.-en megy, és ott külön is tudod húzni az egyes magokat... talán megoldható vele hogy a további 3 magot is 3900-re tedd. De ez csak egy ötlet, a guruk lehet leszedik a fejem érte.
HT maradhat azon amin van, nem hoz érezhető sebességnövekedést, NB-t én nem húztam, mert nem tudtam
Sajna nem engedi lapom, bárhogy akarom. Állítólag az gyorsít a rendszeren, de plusz fesz neki is kell (CPU NB-VID)
-
Bálint85
senior tag
válasz
pepusos #32034 üzenetére
ahol belehet állitani az FSB na itt 3500 MHZ körül állítottam be csak és itt lehet állítani Profile overclockingba max 8% tudtam állitani mert különben lefagyott.
és mikor a szorzót állítottam így 3900Mhz tudtam húzni feszemeléssel 1,4V.ahol aktiválni kell a magokat ott engedélyeztem mind a 4et és egyszerre kezeli őket. és -2 van alatta állítva az összesre
NB,HT,RAM nem nyultam ezeket is kellene állitani?
-
darál0w
Jómunkásember
-
Bálint85
senior tag
Asus M4A785TD-V EVO alaplapot hogyan kell meghúzni normálisan?
Phenom II 560 proci van benne 3,3Ghz megy.Mind a 4 mag aktiválva van és működik is HERR_Z kollégától lett véve. 3,5Ghz sikerült állítanom max FSB állítgatással. ha a szorzót állítom úgy 3,9Ghz sikerült kipréselnem belőle fesz emeléssel de az AIDA64 a 4 magból egyre írja azt h 3,9Ghz megy a többire 3,3Ghz ír!
mi van ilyenkor vagy h működik ez az egész? -
klambi
addikt
egy i5 430m cpuban ugye van turbo boost, na ezt hogy tudom kikapcsolni hogy ne emelje fel az órajelét??
-
pepusos
senior tag
válasz
darál0w #32017 üzenetére
Csak gondoltam szólok, hogy megvan a vége
4018 MHz 1.456 volttal minden tesztben stabilan. A ramokkal nem játszom inkább, arról letettem. Állítólag nem sokat számít hogy 800 vagy 1066, így hagyom is a fenébe 800-on. Sajna a 4*1 Gb ram könnyen hasal, pláne úgy hogy nem tudok NB freq.-et emelni... Most minden szép és jó, és belül vagyok a kritikus 62 fokon is
Üdv, és köszi a türelmet és a helpet!
-
atosz19
csendes tag
Sziasztok!
Először is nem vagyok otthon ebben a témában szóval bocsi
Az lenne a kérdésem, hogy van egy ilyen procim ---> Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @2.00GHz 2.00GHz <----- és hogy Tuning terén lehet-e valamit kezdeni ezzel procival vagy dobjam ki? -
rob83
aktív tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HabyRolika #32009 üzenetére
10 kört állíts be.
-
HabyRolika
tag
válasz
HabyRolika #32008 üzenetére
Maximum STRESS-en stabilnak írta a rendszert 178sec futás után és autómatikusan leállította a progit
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HabyRolika #32006 üzenetére
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HabyRolika #32003 üzenetére
az még jo...
viszont prime helyett IBTt használj te is procitesztre....
prime majd ram és nb tesztre lesz jo, ha azt is huzni akarod.
-
HabyRolika
tag
válasz
HabyRolika #32003 üzenetére
pontosabban a CPU-Z 1.336 volt-ot ír
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HabyRolika #31999 üzenetére
majd ha megvan a hűtő, gyere és értekezünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Brave
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest