- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
m4rk.89 #46560 üzenetére
Nekem az egyes és hatos mag 10 fokkal melegebb mint a négyes. Pont emiatt lappingoltam, illetve nem fejeztem még be rendesen de máris csak 8-9 fok lett. Ez teljesen normális, sőt! 3-mastól 8-as szériáig az intel csak pasztát tett a kupak alá, nem forrasztotta, hallottam már 30 fokos eltérésről is, persze ez nagyon extrém. Ezért szoktak delidelni. Az enyém forrasztott, azt nem lehet delidelni.
-
-
IO.sys
őstag
válasz
m4rk.89 #46292 üzenetére
Az XMP tudtommal szorzót is állít, nem csak RAM-ot. A beállításokat csináld meg, kapcsold még ki a spread spectrumot. Ha nem indul, a szorzót venném lejjebb, vagy emelnék a feszültségen. Az LLC-nél viszont a minél alacsonyabb szintre kell törekedni, különben idlében is enni fogja az áramot. Ha a sweet spotot keresed, akkor nem a legmagasabb LLC melletti szorzó lesz az.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
m4rk.89 #45163 üzenetére
Ennyit bír, de az előtte lévő 86 fok is elfogadható amit írtál. Azt kell belátni, hogy az átlag használat során (játékok, egyéb programok) ezek a hőfokok megállnak 50-70 fok között, ami teljesen jó. A leszabályzási hőmérséklete ezeknek a processzoroknak 100 fok körül van.
Ezek a programok gyakorlatilag az utolsó szuszt is kicsavarják a processzorokból, ami arra jó, hogy megnézhessük stabil-e a rendszer, valamint a maximális hőmérsékletet amit nagyon extrém körülmények között elérhet. A valós felhasználás során ennek a teljesítménynek a kb. a felét használjuk ki. -
vendingo
veterán
válasz
m4rk.89 #45160 üzenetére
Nekem silent base 800 van, ami nem a szellőzéséről híres, mivel hangszigetelt ház. Csak a gyári 3 venti van benne leszabályozva. 3 progival monitoroztam a hőfokot, mindegyik azonos értékeket mutatott.
Szerintem kicsit kicsi a h50 radiátora, a silver arrow meg egy csúcs procihütő, ami simán vetekszik a nagy kompakt vizekkel is. Sőt....Nálam fix 1,4 volton megy a proci, holnap húzom tovább 4.6-ra, illetve ma jött meg az MX4 paszta is, azt is felkenem.
-
vendingo
veterán
válasz
m4rk.89 #45158 üzenetére
Most nyomok én is egy Prime95 tesztet SmallFFT beállítással, de sehogy se bírom az i5 2500k-t 4400-ra húzva 60 fok fölé vinni.
Silver arrow hűtőm van+ 5 éve felkent noname paszta.
Én a 60 fokot is sokallom, mert most költöztem új házba, és a régiben sokkal kisebb hővel dolgozott a proci.Közben rákapcsolt a hűtő is, így már csak 57-58 fok körül ugrál. Ház ventik minimum közelébe vannak szabályozva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest