- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
pixta78
senior tag
Sziaszok!
Megint előjött a boot loop..:-(
Gigabyte Z77+2500k + 2x4gb kingston hiperx
Alap állapotban nincs baj, csak ha húzom a procit.
Adtam neki 4,2Ghz-t, majd egy pár hét múlva indításnál az alap UEFI jött be szöveg nélkül, majd újraindul és megint..... Ezen átléptem egy Ultrafast boottal, azt gondoltam megoldódott, hát nem.
Ma megint loopolt..
Csak indításnál hasal el, a teszteken és játékokban nem.
Memóriákat külön külön mind a 4 slotban is próbáltam, alap feszkón de semmi javulás.
Ha a Ram órajelét vissza állítottam 1333MHZ-re így kicsit ritkábban jön elő.Minden AUTO beállításon Van.
CMOS-t cseréltemÖtlete van valkinek?
-
szaszaboy0
tag
válasz
Kean_Sorbo #45198 üzenetére
Köszönöm az infót.
Akkor pl az is lehet hogy memóriát tettem be menet közben -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
szaszaboy0 #45197 üzenetére
Valószínű, hogy hardveres hiba. Egy BIOS reset, esetleg minden felesleges hardver eltávolítása telepítés idejére, megoldhatja a gondot. Esetleg egy memóriamodullal, stb. Elég sok lehetőség van, de az is lehet, hogy csak a DVD meghajtó romlott el.
-
szaszaboy0
tag
válasz
Kean_Sorbo #45196 üzenetére
Bocsánat elfelejtettem közölni hogy ez a másik gépem ebben ga990fx ud3 lap van. F12 boot menü ott kiválasztom a cdrom-ot el is indul a boot folyamat miután kéri any billentyű lenyomását de csak a win logó van. Esetleg a manuálban hagyott memória okozhat ilyet?
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
szaszaboy0 #45195 üzenetére
Indításnál F8. A BIOS menüjében többféle boot folyamat választható. A hagyományost, tehát nem az UEFI-t választva lehet megoldódik a problémád.
Ha ez nem válik be, akkor a telepítés alatt hagyd auto-n a memóriát.
-
szaszaboy0
tag
válasz
Kean_Sorbo #45194 üzenetére
Köszi a segítséget
Még valami.
Telepíteném a windowst és nem bootol be lemezről.
Egy hete csináltam akkor még működött.
Addig eljut hogy bejön a win logó de alatta töltés jelző nincs és a lemez sem pörög fel.
Már mindent kipróbáltam de semmi eredmény. Más lemezzel is pont ugyanez. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
szaszaboy0 #45193 üzenetére
Ha nem támogatott a RAM, akkor nem ismeri fel. Nincs ezzel semmi gond, ha a manuálisan beállított értékekkel hibátlanul üzemel.
Idézet az alaplap leírásából:
4 x DIMM, Max. 32 GB támogatott, DDR3 2133(O.C.)/1866/1800/1600/1333/1066 MHz ECC, Nem ECC, nem pufferelt memória
kétcsatornás memória architektúra
* A memória QVL (minősített szállítók listája) a www.asus.com webhelyen és ebben a kézikönyvben található.
* Az operációs rendszer korlátai miatt 4 GB vagy annál több rendszermemória behelyezése esetén a 32 bites Windows® operációs rendszer csak 3 GB-ot vagy kevesebbet fog érzékelni. Ha 4 GB vagy több memóriát kíván használni az alaplappal, használjon 64 bites Windows® operációs rendszert.
* A CPU-k specifikációja miatt az AMD 100 sorozatú processzorok max. 1066 MHz sebességű DDR3 memóriákat tudnak csak kezelni. Az ASUS-tervezte alaplap viszont 1333 MHz-es DDR3 memóriákat is kezel.Támogatott memóriák: [link]
-
szaszaboy0
tag
válasz
customer114 #45192 üzenetére
Szóval, nyomok egy bios resetet. Minden alap. Fx8320, Asus M5A97 evo lap, 2x4gb kingston fury ddr3 1866mhz ram. Na most a ramot 1066-nak érzékeli. Ez probléma vagy bug vagy anomália vagy mi ez?
Biosban manuál felteszem 1866-ra ez oké. De ha minden rendben nem annyinak kéne érzékelni a ramokat amelyek a valós adatok? -
customer114
őstag
válasz
szaszaboy0 #45191 üzenetére
Részletek pliss
-
szaszaboy0
tag
Sziasztok, az miért van hogy az alaplap default állapotban az 1866 ramot 1066 ramnak ismeri fel, állítja be?
-
korn
aktív tag
válasz
draco31 #45188 üzenetére
Proci feszt fixáld, L széria alapból alacsony vid-es, 1.2V-1.25V szerintem bőven elég lesz. Tjmax 70fok, szóval maghőmérsékletet ez alatt kell tartani. Memória frekire figyelni kell, azt is kézzel kellene belőni. A lap feszültségeit nem nagyon kell bántani , p45-ös lap szóval bírnia kell az FSB-t. 400FSB fölé kellene mennie.
pl L5408, ez mondjuk nem fog összejönni.
-
draco31
veterán
válasz
elfelejtette #45187 üzenetére
Akkor addig emelgessem, amig stabil a rendszer ha jól értem.
-
draco31
veterán
Hali!
A gépem: ASUS P5Q-E
Xeon L5420 CPU
GTX560Ti VGA
7Gb RAM,
Annyit változtattam, hogy az FSB-t 333-ról 350-re állítottam. Így most 2.5Ghz helyett 2.63Ghz lett.
18-20fokos a proci jelenleg, ehhez nagyban hozzájárul a Freezer 13 Pro.
Mit tudtok erről a prociról, meddig lehet elmenni az FSB-vel fesz emelés nélkül? Illetve észre lehet-e venni a javulást, tehát van-e értelme? -
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45181 üzenetére
Köszi.
Most a GFlops 118 lett, a proci meg kicsivel melegebb mint legutóbb.
Elvileg most nagyobb teljesítményt tud leadni a proci, hogy megemeltem 200-ra a Durationokat?
-
elfelejtette
veterán
válasz
sarkany01 #45182 üzenetére
Milyen asztali gépet vegyek?
Itt vannak ebben a témában a szakik. -
sarkany01
tag
válasz
Kean_Sorbo #45181 üzenetére
Sziasztok. Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy egy számitógépet szeretnék összeállitani, lehetőleg pcxről. (bocsi, hogy nem tuning, de kezdő vagyok) Szoval keret nagyjábol 80-100 ezer forint között lenne, elvárásom csupán annyi, hogy vigye a mai játékokat. ( nyilvan nem a legerősebb pc lesz ennyiből) tápegységem van ( chieftec 550w ) viszont ezen kívül kéne minden más, processzor, videókártya, alaplap, proci hűtő, ram, esetleg gépház és merevlemez. Szoval abban kérnék segitseget, hogy segítsetek már, hogy miből milyet vegyem. köszönöm előre is.
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45179 üzenetére
Ezt biosban kell állítani?
-
Kean_Sorbo
őstag
Long/Short duration a processzor TDP limit korlátját állítja. Ha ezek a gyári/auto értéken vannak akkor a szabvány 90-es TDP-re korlátozza a proceszort. Ezért kell tuningnál kitolni mindkettőt. Ez lehet pl. 200-250 között, ekkor már nem fog korlátokba ütközni a tuning.
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45176 üzenetére
Kiegyensúlyozottra van állítva.
Long/Short duration level megvan emelve?
Ez mi, és hol kell állítani? -
m4rk.89
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45176 üzenetére
Ezek az értékek mit állítanak? Z77 2500k esetében kell valamit állítani tuningnal?
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45173 üzenetére
Köszi a tippet, de az SP1 már fenn van. Egyéb ötlet?
Kaby lake-ig szeretném még kihúzni vele, skylake-be már nem szeretnék invesztálni.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
vendingo #45172 üzenetére
Sajnos valami itt nem jó. Ennek a processzornak 4.4GHz-en 110-120 GFlops között kell számolnia. Ráadásul a GFlops értékeknek konstansnak (maximum 1-2GFlops eltéréssel) kellene lenniük. Így elég bizonytalannak tűnik az egész.
Nem tudom milyen az operációs rendszer, de ha Win7 akkor az SP1-et rá kellene telepíteni.És még valamit. A maximum hőmérséklethez elég 2 percet futtatni a Linx-et.
-
vendingo
veterán
válasz
vendingo #45168 üzenetére
Csináltam egy új rövidebb tesztet, mert reggeli teszt óta újrapasztáztam a procit, az előző olyan volt már mint a rágógumi.
1 óra linx (6-os szintig) max memóriahasználattal
Paint továbbra se jó, így mobilos képet tudok prezentálni.A kérdésem az, hogy netezés, kattintgatás közben 42-50 fok megfelelő a procinak hosszútávon?
A régi házban kevesebb volt a hőfoka, nem szeretném, hogy a tartós magas hőmérséklet megrövidítse az élettartamát.
Terhelés alatt a hőfok szerintem megfelelő. Igaz?A teszt gyakorlatilag nem sokat ér a reggelihez viszonyítva, mert azóta megraktam a cserépkályhát, meg a kazán is bekapcsolt. Reggelhez képest szerintem pár fokot le lehet vonni a mostani értékekből, hogy releváns legyen.
Nem szerettem volna végigfuttatni a linxet mind a 10 műveleten, mert nem azért vettem ki szabit, hogy nézegessem a hőfokokat. Ha van rá igény, akkor egyszer végigfuttatom mind a 10 műveletet.
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45169 üzenetére
Ne értsed, nem miattad csináltam a tesztet.
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45167 üzenetére
Csináltam PrintScreent, de valamiért nem megy a paintom, azt írja, hogy nincs társítva a művelet végrehajtásához megfelelő program... Ha adsz valami tippet, hogyan tudnám elővarázsolni a képet a vágólapról, hogy szerkeszteni tudjam, akkor felteszem.Közben rájöttem a megoldásra, de azóta már felülírtam a vágólapot.
Még egyszer tuti nem futtatom le egy kép miatt.10-es linx volt max memóriahasználattal. 3db mag max 58, 1db mag max 56 fokos volt.
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45162 üzenetére
Futtattam az említett progikkal tesztet. Max mag hőfok 58c°.
Jó étvágyat a körömhöz. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
m4rk.89 #45163 üzenetére
Ennyit bír, de az előtte lévő 86 fok is elfogadható amit írtál. Azt kell belátni, hogy az átlag használat során (játékok, egyéb programok) ezek a hőfokok megállnak 50-70 fok között, ami teljesen jó. A leszabályzási hőmérséklete ezeknek a processzoroknak 100 fok körül van.
Ezek a programok gyakorlatilag az utolsó szuszt is kicsavarják a processzorokból, ami arra jó, hogy megnézhessük stabil-e a rendszer, valamint a maximális hőmérsékletet amit nagyon extrém körülmények között elérhet. A valós felhasználás során ennek a teljesítménynek a kb. a felét használjuk ki. -
-
Kean_Sorbo
őstag
Ne legyetek már ennyire ........!
Az egyik a core hőmérsékletről csiripel, a másik meg a kupakról.
Bassza már meg!Tegyétek fel a RealTemp-et, meg a LinX legújabb verzióját. Futtassatok le vele 10 kört teljes memóriával, aztán megnézheti mindenki a maga mag hőmérsékleteit. Ennyi.
Ha akkor is 60-at mutat leszopom a lábujjamról a körmöt.
-
vendingo
veterán
válasz
m4rk.89 #45160 üzenetére
Nekem silent base 800 van, ami nem a szellőzéséről híres, mivel hangszigetelt ház. Csak a gyári 3 venti van benne leszabályozva. 3 progival monitoroztam a hőfokot, mindegyik azonos értékeket mutatott.
Szerintem kicsit kicsi a h50 radiátora, a silver arrow meg egy csúcs procihütő, ami simán vetekszik a nagy kompakt vizekkel is. Sőt....Nálam fix 1,4 volton megy a proci, holnap húzom tovább 4.6-ra, illetve ma jött meg az MX4 paszta is, azt is felkenem.
-
-
vendingo
veterán
válasz
m4rk.89 #45158 üzenetére
Most nyomok én is egy Prime95 tesztet SmallFFT beállítással, de sehogy se bírom az i5 2500k-t 4400-ra húzva 60 fok fölé vinni.
Silver arrow hűtőm van+ 5 éve felkent noname paszta.
Én a 60 fokot is sokallom, mert most költöztem új házba, és a régiben sokkal kisebb hővel dolgozott a proci.Közben rákapcsolt a hűtő is, így már csak 57-58 fok körül ugrál. Ház ventik minimum közelébe vannak szabályozva.
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45156 üzenetére
Prime95 SmallFFT teszt alatt a maximális maghő 86 fok elfogadható? 2500k-n egy Corsair H50 van Noctua NT-H1 pasztával.
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45147 üzenetére
Meddig számít jónak a hűtés idle és terhelés alatt?
Mármint hány c°? -
m4rk.89
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45154 üzenetére
Offsettel tuningolok, hogy idle a feszt is vissza vegye.
Tehát akkor a 75% mehet Z77 esetén 24/7-re anélkül, hogy kárt okoznek a cpuban?
Nálam extreme a 100%, ultra 75, high 50.
-
m4rk.89
aktív tag
LLC-ből mennyi adható max. 24/7-re? (Z77-hez 50%-ot olvastam egy guide-ben | Asus Z77-A, 2500k)
Ha tuningolok akkor a Turbo-nak bekapcsolva vagy kikapcsolva kell lennie? -
m4rk.89
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45151 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45149 üzenetére
Tehát nem problema, hogy az első mag 2-3 feladattal előrébb jár?
-
m4rk.89
aktív tag
Hello,
Egy 2500k-t húztam fel 4GHz-re 1.24V-al, bios offset -0,075, LLC 50%.
Primeban a SmallFFT 2 óra 5 percig futott hiba nélkül.
Kérdésem: az baj, hogy a magok nem együtt mennek? okoz ez bármilyen teljesítmény csökkenést? ha igen, akkor milyen hibára utalhat?
H50-el hűtöm a 2500k-t és egy Asus Z77-A lapban van 1x8GB CL10-es RAM-mal.
-
vendingo
veterán
Van egy i5 2500k silver arrow-val. 4.4-en fut 1.4 volton. Szerintetek meddig lehetne húzni, hogy hosszabb távon ne legyen gond belőle? 4.6, 4.7? Hővel nincs gond, jelenleg idle 35-40, tehelésen max 60.
-
m4rk.89
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek tuning beállításban.
Cél: 4000MHz és 4500 MHz elérése stabilan.
Konfig:
ASUS Z77-A -> Legfrissebb bios
2500k -> Corsair H50 - VID-et nem tudom meghatározni, nem tudom hogyan kell. 1,28V-ot kap load kb.
1x8GB 1866MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Black Series CL10
2 db SSD
jelenleg HD5870 de jön a GTX960 OC 4GB (2x6pin)
Corsair TX850
AI Tweakerben a következőket látom:
CPU Voltage - 1.104V - Offset Mode
CPU Offset Mode Sign - + (plusz jel a beállított)
CPU Offset Voltage - Auto
DRAM Voltage - 1.5V - Auto
VCCSA Voltage - 1.050V - Auto
PCH Voltage - 1.050V - Auto
CPU PLL Voltage - Auto
CPU Spread Spectrum - Auto
Tudnátok segíteni mit kell állítani a 4000Hz-hez például? LLC normal, extreme stb. ilyenek vannak.
BIOS-om képeken. -
szaszaboy0
tag
válasz
szaszaboy0 #45143 üzenetére
-
szaszaboy0
tag
Az miért van hogy ha emelem az NB frekit akkor megbolondul minden? Videó alatt megállt a kép majd 3 sec után gyorsított felvételbe érte utol magát. Múltkor a játék olyan volt tőle mint egy gyorsított felvétel. Valamit nem jól csinálok?
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #45140 üzenetére
köszi
-
zs-mate
tag
Sziasztok!
Adott az alábbi konfig, tudnátok segíteni hogy egészséges keretek között melyik komponense (proci/ram/vga) húzható, illetve ezekhez mit kell tennem?
Alaplap: ASRock 990FX Extreme 3
CPU: AMD FX 8320
hűtés: Alpenföhn Matterhorn
RAM: Corsair Vengeance LP 1600MHz 2x4GB
VGA: MSI GTX 1060 6GT OCV1
PSU: Enermax pro 82+ 525w
ház: Silverstone Raven3Előre is köszi
-
törölt tag
Helló. Hány percig érdemes járatni Aidában a fpu, cpu opciókat, hogy bebizonyosodjon hogy stabil biztosan a rendszer? köszi
-
nepszter1
addikt
Hali egy ASUS P8B75-V és egy i5-2500 meddig tudok felhúzni ? A hűtő megvásárlása folyamatban van
-
szaszaboy0
tag
válasz
Kean_Sorbo #45136 üzenetére
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
szaszaboy0 #45135 üzenetére
Ennek két oka is lehet. A processzor vagy az alaplapi mosfetek elégtelen hűtése. Ezt monitorozó programokkal (RealTemp, CPU-Z) könnyedén kiderítheted.
-
szaszaboy0
tag
válasz
Kean_Sorbo #45134 üzenetére
Igen leszabályozott de nem tudom miért.
Csináltam még egy pár beállítást pl cpu host clock manuálba nem is tudtam hogy ez automatán kikapcsolja a spread spectrumot. Meg adtam neki egy kis feszkót most 4,5-n megy. Kell majd egy új hűtő mert ez a vége jelenleg. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
szaszaboy0 #45133 üzenetére
Először nézd meg, hogy milyenek a mag hőmérsékletek, mert lehet leszabályoz. Ezért kevesebb a pont.
-
szaszaboy0
tag
Sziasztok, lenne egy kis problémám egy kicsit láma vagyok tuning téren.
Hardver:
Amd FX6300 proci
Gigabyte GA990FXA UD3 lap
Kingston 8gb ddr3 1600 ram single
Elkezdtem a tuningot és valami nem frankó.
4,0ghz-ig minden sima azután jönnek a hibák(Prime95) s hiába állítok feszültséget, (cpu,nb) és nb órajelet csak nem jó.
3Dmark vantage végigmegy simán de 4,4ghz-n észrevettem valamit.
4,0ghz
4,2ghz
4,4ghz
Szóval 4,4 ghz-en visszaesett a proci teljesítménye.
Kevés lenne a feszültség ami most 1,325V?
Vagy a ram miatt van?
Köszönöm a segítséget. -
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
elfelejtette #45124 üzenetére
Köszi!
Valami ilyesmit kerestem, de se a Phenom, se a 955BE, se egyéb szakszavakra nem jött fel...ki gondolt a K10-re
-
Martin97
aktív tag
Ezt benéztem, csak három, de úgy is jobban terheli a vezérlőt, mint az előző setup.
Én a következőket próbálnám meg: 860mhz, 6-6-6-18 időzítés, 1,8-1,9V és ha szükséges akkor még emelj a memvezérlőn.
Amég a hűtés bírja addig mehet a feszemelés, de csak ésszerű határok között.
-
cmd3
tag
válasz
elfelejtette #45127 üzenetére
Itt nálad lesz az igazság
Én is az időzítésre gyanakszom főként..
Csak akkor ha 860-on akarom használni milyen időzítést adjak? vagy 800-a kopp amit tud? -
cmd3
tag
válasz
Kean_Sorbo #45122 üzenetére
Este lehet, hogy teszek egy próbát.
Milyen programot javasolsz hozzá? -
elfelejtette
veterán
válasz
Sgt. Chris #45119 üzenetére
-
Martin97
aktív tag
Szia!
A 4 modul lesz szerintem a probléma oka. Próbálj emelni egy kis feszt a memvezérlőnek.
Saját probléma: néhány hete váltottam 775-ről 1151-re. Munkára lett vásárolva a gép, sajnos kis költségvetésből kellett dolgozzak, és az alaplapot beáldoztam az erősebb proci és jobb ramok előnyére, viszont harmatos a gép arra amire terveztem. És szeretném az utolsó százalék teljesítményt is kifacsarni belőle.
Konfig az adatlapomon. A fő problémám, hogy a 2400-as ramokat csak 2133-on hajtja a lap, és a biosban semmit sem enged állítani, illetve sky szériánál olvastam olyat is, hogy adott a bclk tuning, de a lap ezt sem engedi állítani. Ezzel tudok kezdeni valamit, vagy fogadjam el ahogy van?
-
cmd3
tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám:
Van egy Xeon L5420-as processzorom és mellette 2*2Gb 800MHZ DDR2-es RAMom. (Kingston)
Kicsit húzva van a processzor illetve a RAM-ok is.
Az alábbi BIOS beállításokkal 1 éve stabilan üzemel a rendszer.:Pár napja vettem 2Gb 800Mhz RAM-ot (Samsung). Beleraktam a gépbe az szépen el is indult fel is ismerte mind a 6Gb ramot.
Elindítottam a Far Cry 4-et és a töltő képernyőnél a program hibát észlelt ezért leállt hibaüzenettel kidob. Gondoltam teszek másik játékkal is egy próbát ez a World Of Warships itt annyi a változás, hogy 2-3 perc játék után dob ki ugyanezzel a hibával a játék. Megpróbáltam a COD AW-val is a dolgot ott hasonló a helyzet mint a Far Cry 4-nél tehát már a töltő képernyőnél kidob.Eddig amit kipróbáltam, hogy a RAM-ok feszét felemeltem 1.9V-ra ezzel azt értem el, hogy például a COD AW 10 perc game után írja azt, hogy a program hibát észlelt ezért leállt.
Tovább egyenlőre nem merészkedtem.Megnéztem az AIDA64-et az a következőt írja:
Én még 3 dologra gondolok.
Az egyik, hogy nem bírja a Samsung a 860Mhz-t és az a baja. A második, hogy az időzítésekkel lesz valami baj. A harmadik pedig, hogy szar a RAM. +1 még mindig kevés a fesz.Ti mit mondtok ezek tükrében mi lehet a gond illetve mi lehet a megoldás vagy mit próbáljak ki.
Előre is köszönöm!
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv!
A lenti konfigomba bekerült egy RX470-es, nyilván a többi alkotórész elég öregecske, de egyenlőre ezzel kell beérni...
A kérdés, hogy melyik kombináció lenne megfelelő a tuninghoz?
Eddig 200*18 = 3,6Ghz-en futtatam a procit, az XMP profillal 1600Mhz-en a RAM okat..ezzel simán stabil alapfeszen és mivel nem tervezem ezzel fűteni a lakást, így a fesz. emeléstől eltekintenék a jövőben is.
Kérdés, hogy a FSB/HT Link/CPU-NB freq. 3-as variálásából melyik kombináció hoz többet a konyhára???
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Szerintetek lehetne valamit dobni ezekkel a gépem teljesítményén?
Asrock B75 PRO3-M
Intel Core i5-3450
Kingmax 2x4GB DDR3 1600MHzJobb VGA került a gépembe, de a proci picit gyengécske hozzá.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
BUZZLGHTYR #45116 üzenetére
Lehet. A memóriát manuálisan vissza kell állítod a BIOS-ban. Pontosan az eredeti frekvenciára, csak bizonyos FSB MHz-ek esetében tudod majd visszaállítani, minden más esetben vagy alacsonyabb vagy magasabb lesz a memóriák sebessége.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
hali.
van egy msi p45 platinum alaplapom, egy e5450-el.. úgy lehetséges a tuning, hogy a ramoknak a mhz-e ne emelkedjen? -
Shaza
senior tag
Hello!
Lenne két kérdésem:Processzor tuning esetén hozzá kell nyúlni a ramokhoz(fesz,frekvencia)vagy csak simán elég a processzort húzni?(konfig a leírásban)
A ramoknál mit jelent az NB frekvencia?(terhelve 4000Mhz-et mutat a cpu-z)Köszi a segítséget!
Üdv! -
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #45109 üzenetére
Sorry, nem vitázni akartam veled természetesen, csak jelen információimat megosztani.
Másrészt igazat is kell adjak neked
, mert ahol az IBT 10perc után hibázott, a LinX kb. 2perc alatt kifagyott.
Szóval mégis csak más kell legyen.
Egyelőre a LinX-el próbálkozom tovább. -
fcbarca
őstag
sziasztok.Dell 7559 laptopomba tettem egy 1800 mhz-s hyperx 2*8 gb ddr3l ramot.Lehetséges emelni a megahercen?nem tettén tönkre a ramot vagy a laptopot?hozna valami gyorsulást játékok alatt?
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #45107 üzenetére
Én máshogy tudom. Mindegyik linpack-ot használ csak a GUI más.
Megnézve a fájlokat, szintén mindegyikben ott a linpack exe állomány.
Illetve úgy tudom ez például a cpu cache teljes részét nem használja és bár durva terhelést csinál, előfordulhat, hogy linpack-al nem instabil egy rendszer, de más még megboríthatja, bár kicsi eséllyel, de nem zárható ki.Prime95-nek a különböző beállításai lennének elméletileg jók 1-1 részegység tesztelésére.
Én így tudom:Small FFTs : leginkább csak a CPU magokat hajtja meg, L3 cache, memória modulok nem sok terhelést kapnak
Blend: CPU mag, Cache, RAMIlletve egy fórumtás valamiért az alábbi beállítással kért meg egy tesztelésre Prime95-el. Nem tudom konkrétan miért az alábbi értékekkel:
Custom:
Number of torture tests : 4
Min. FFT size: 1344
max. FFT size: 1344
Run FFT-s in place: on
Time to run each FFT size: 3 -
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #45105 üzenetére
Ez gyakorlatilag az IntelBurnTest, nem?
Illetve ez minek a stabilitás tesztjéhez jó? -
Kean_Sorbo
őstag
-
törölt tag
Az alábbi tuning beállítások teszteléséhez milyen stress-test javasolt és főként milyen beállítással?
1. CPU Core Clock stabilitás
2. CPU Cache Clock stabilitás
3. CPU Temp (eddig IntelBurnTest-et használtam)
4. RAM Clock stabilitás (normál MemTest elég lehet ehhez?) -
Lmh
őstag
-
Rambi
tag
Sziasztok!
Ez lenne a konfig amire tolnék egy kis tuningot:
ASUS Z97-AR
i5-4670k + Raijintek Aidos
Corsair 2x4gb DDR3 1600mhzTotál kezdőként, úgy hogy semmit se konyítok a tuninghoz érdemes lenne belevágnom e VIDEÓ alapján?
Milyen értékeket adhatok meg? A videóban 4690k proci van az enyém csak 4670k. Ram freki is alacsonyabb. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
kismanobkv #45100 üzenetére
Nem kell semmit venned, csak ezt a memóriát ezzel a konfigurációval nem fogod 1333 MHz-en járatni. Ennyi.
Processzor tuning nélkül 800 MHz fog menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3108, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Asus 14 Zenbook UX425E FHD IPS i7-1165G7 4.7Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest