- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vadmeggy
aktív tag
Sziasztok!
Bevallom őszintén laikusként írok ebbe a csoportba.
Egy i5-6600k-t hajtok 4.4Ghz-en már 5 éve stabilan auto offset-tel, kézzel nem nyúltam a feszhez.Az utóbbi egy hónapban instabilitási problémák jöttek elő és most visszaskálázva 4.3-ra eltűntek a fagyások, kékhalálok.
Ez a CPU degradálódás miatt lehet? Mit lehet ilyenkor tenni?
Szépen lassan csökkenteni a teljesítményt, amíg stabil nem lesz?
Esetleg feszültséggel érdemes lenne kezzel játszani? -
antee_g
tag
-
Brownn
tag
Sziasztok
Valaki tud segíteni egy kis tuningba, úgy full alapoktol?
Alaplap: Tomahawk max
CPU: R5 3600+
RAM: Ballistix sport 32gb 3200mhz
VGA: Gainward 1660 super
CPU hűtő: Brocken 3 -
havri1
félisten
Ahh, nyomon vagyok.
Biosban túrtam, és hát a windowsban is köll'...
Az energiaséma nem mindegy ám. Mondjuk a másik gép kiegyensúlyozottba variálja egy minimum és maximum között az órajelet.
Ez maxon tolja itt is (ráadásul 4,2 helyett 4,3-ra felküldi), viszont energiatakarékosba már legalább leveszi 1.4Ghz-re, és 0,845V-ra a feszt. -
havri1
félisten
válasz
Dauerstage #46792 üzenetére
fx6100-as a másik gép, azon simán alulfeszelve megy már talán egy éve, és váltogatja az órajelet. Csak ezen fix, bármit, bármit csinálok.
A gyári értéket (órajel) úgy gondoltam, hogy mondjuk ha tudja a 3600-4200-at (most hasraütve mondtam 2 számot), akkor a között ingázzon. Bár ilyenkor ha fixen állítom a feszt, azt ettől függetlenül visszaveszi, vagy az mindig azon marad?
Mindjárt tesztelem a csökkentett fesszel, mit bír.
-
Dauerstage
tag
válasz
havri1 #46791 üzenetére
Mást nem állítottál el? Fx-6300-al (2db-al) csináltam undervolt-ot/overclock-ot (már vagy fél éve) nem volt ilyen anomáliám. Próbáld meg hogy csak a feszt piszkálod. (mivel írtad hogy az órajel maradjon gyári értéken) Bár lehet hogy elkezdi visszavenni az órajelet. Minimálisan adagold neki 5-10mv(ez attól is függ hogy mennyit enged a lapod). Minden undervolt után legalább egy fél óráig taposd a belét(100% cpu terhelés).
Illetve töltsd le a "Hardvermonitort". -
havri1
félisten
válasz
havri1 #46790 üzenetére
Most ezzel a beállítással egy aida stressz (7-8p) alatt ennyit tud.
Érdekes, hogy a grafikonon van egy 70 fok, alul a tálcán pedig 59 felett nem látok. Ez mi?
Fesz és órajel nem változik idle sem, csak a hőmérséklet és a venti fordulata (utóbbit biosban le kellett vennem level 1 -re, mert alapban maxon küldi, borzalmas hangja van). -
havri1
félisten
Sziasztok!
"Új" gép, napokban raktam össze. Negatív irányba szeretném úgy beállítani a rendszert, hogy a gyári kereteket belül működjön a cpu, a legkisebb fesszel, ezáltal a legkisebb hőtermeléssel, és gyári cpu hűtő fordulattal.
Próbálkoztam már, de nem nagyon sikerül, mindig van valami
Tudtok segíteni, vagy máshol kérdezzem inkább?ASRock 970M Pro3
AMD FX-8350
Gyári hűtő
Amit nem értek, hogy az órajel fix. Nem variálja mint az fx6100 vagy az i7-em.
Ez a lap vagy cpu ezt nem tudja? Feszültséget nem variálja ahogy nézem, fixen beállított érték. Ha auto-n hagyom, egekbe szökik, melegszik idle, venti maxon..
Ha leveszem szépen lassan, hőmérséklet jó, de az órajel akkor sem ingadozik, mindig maxon megy (4000mhz, feszt 1,3150V a gyári). 4200-n is megy, de feleslegesnek tartom..De csak akkor megy fel, ha kézzel fixálom a szorzótMost így van, alap minden, csak a feszültség meg szorzó manuális:
-
IO.sys
őstag
válasz
Swiftmendi #46787 üzenetére
Gyorsabb lesz a rendszer, nem hülyeség húzni. A nevemre keress, többször leírtam már.
Leggyorsabban úgy érsz el eredményt, ha az időosztást 2T-ről 1T-re állítod. RAM tuningkor minden lépésnél ellenőrizni kell memtest-tel, hogy nem-e hibázik.
Mivel a rendszer egy egységes egész, a CPU tuningot is tovább viheted, vagy épp ellenkezőleg, el kell venni belőle, de utóbbi nem jellemző. Csak ne lepődj meg. -
Swiftmendi
tag
Sziasztok!
Van egy i7 6700k-m amit 4.5Ghz-en járatok kb 2.5-3 éve. Az lenne a kérdésem, hogy a 3200 mhz ramjaim húzása milyen előnyökkel járna? Ramot én eddig sosem húztam, valamiért ez mindig tabu volt nálam
nem tudom miért. Viszont most késztetést érzek arra, hogy kicsit még kitapossam a belét a configomnak némi + teljesítményért.
Mivel sosem húztam ramot...Mit? Miért? Hogyan?
Van e erről valami olvasmány ami annyira nem elavult? -
JulianSinulf
őstag
válasz
Dauerstage #46785 üzenetére
Ok, köszi!
-
Dauerstage
tag
válasz
JulianSinulf #46784 üzenetére
Nem fog maxon járni egész nap.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
zsigomark3 #46783 üzenetére
Szia!
Köszi! Akkor megnézem majd azt a két cikket.
Közben eszembe jutott még egy dolog, ami miatt win alól akartam húzni.
Nem tudom, hogy tuningnál csak akkor ugrik a kívánt értékre mikor terhelve van a gép, mint az alap boost a procinál vagy mindig emelt teljesítményen fog járni?
A gépet nem csak játékra használom, de csak játéknál kellene az emelt teljesítmény.A ventilátorokat a bios-ban állítottam be.
Amikor kell, akkor magasabb fokozatra kapcsolnak.
Bár elég halkak, talán az sem zavarna, ha mindig teljes fordulaton járnának.
Ezt majd még kitapasztalom.A GPU MSI.
-
zsigomark3
tag
válasz
JulianSinulf #46782 üzenetére
Szia,
Talán a két pcworld-ös cikk is aktuális lehet, ha úgy nézzük, hogy a 6700k körülbelül akkor jelent meg és azóta is ugyanúgy kell "tuningolni".
Én azt javaslom, ha húzni akarod a gépet mindenképp a biosból tedd, ne windows alól futtatható alkalmazásból, mert az nem mindig szokott 100% kompatibilis lenni, és nem tartalmazza az összes bios beállításod, amellett hogy kényelmesebb.
Lehet hogy érdemes volna itt a topicban vissza olvasnod, voltak hasonló kérdések, illetve a youtuben is vannak jó videók how to.Egyébként biosban is állítható a ventillátor profil is, és az pozitív ha automatikusan elállítódik mivel egy magasabb processzor órajel, több hőt termel, így nagyobb hűtési teljesítményre lesz szükséged ha nem akarod a gépet megfőzni.
Hacsak nem undervoltolni szeretnéd.GPU-ra több alternatíva is létezik viszont az msi afterburner kompatibilis a legtöbb gyártó kártyájával, szerintem ezért az terjedt el a legjobban. Videokártya húzásra ASUS-nak ott a: GPU Tweak II. EVGA-nak: Precision X. ha neked pedig MSI kártyád van tökéletes lesz az Afterburner
-
JulianSinulf
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni!
A google-n kerestem és ezt a fórumot dobta be 3.-nak. Első kettőnek két PCWorld cikk volt 2015-2016-ból, amit nem tartok aktuálisnak.Szeretném megtuningolni a gépet (minő meglepő egy ilyen topic-ban) és ehhez keresek programot.
Tudom, hogy lehet a bios-szal is játszani, illetve az alaplap ilyen szempontból támogat mindenféle tuningot az egyszerű gombnyomogatástól a bios-os szorzóállításon keresztül a win alól futtatható alaplapi programig.
Egyetlenegy hátránya mindegyiknek, hogy átszabja a ventilátorok sebességszabályzását. Ezt egyenlőre nem szeretném.
Emellett, ha lehet/kell, akkor a memóriákat sem hagynám parlagon heverni. Azt viszont nem állítja.
A GPU-ra gondolom csak az Afterburner van, de ha tévedek, akkor kiigazítást kérek!CPU: 6700K
VGA: 980 Ti SeaHawk
Alaplap: Asrock Z170 OC
A hűtés alkalmas a nagyobb hő elvezetésére, a memóriák is tuningképesek. -
Apollo_21
addikt
válasz
erikke17 #46779 üzenetére
Hali, csak a szorzóval kell "játszanod", valszeg feszt autón ad gyári értékekhez is vagy 1.35 vagy afelett, tehát azt nagyon nem mozgatnám lentebb.
Tehát próbának 4ghz-re lőném manual 1.35v al. 20x200
Egy egészséges 4.0-4.2 benne van a prociban jó eséllyel.
1.375 ami fölé én nem mennék. -
zsigomark3
tag
válasz
erikke17 #46779 üzenetére
Szia,
Jól gondolod, a szorzóval kell kezdeni, viszont ahhoz hozzá kell emelni a cpu voltage-t hogy ne crasheljen, ha emeled a fesz.-t pedig jobban fog melegedni ergo a hűtést meredekebbre kell állítani.
BIOS-ba belépve én a következőket módosítanám a helyedben:
CPU clock ratio: Auto -> 18x
CPU frequency: Auto -> 200 Mhz
vcore: Auto -> 1,350V
ezzel a beállítással így 3600mhz re húzodamit utánna teszteléssel validálsz, ha össze omlik visszább kell venni amíg stabil nem lesz.
A fenti csak egy példa, ezek alapján fogod tudni húzni és tesztelgetni az értékeket.
Ha bírja továbbmehetsz pld: VCore 1.425V, 19x 200MHz = 3800MHzEzt neked kell kitapasztalni, hol van a vége.
A hűtést ne felejtsd el "feltekerni"
Esetleg ha nem most raktad össze a konfigot, a port ki lehet fújni a bordák közül+ egy újra pasztázást érdemes lehet csinálni -
erikke17
őstag
Sziasztok.
Van egy picit régebbi asztal PC-m kicsit szeretném bajszát meg húzniAmúgy napi használtban van.
Alaplap: Asus M3N-H/HDMI (legfrissebb BIOS)
Proci: Phenom II X4 955BE 3.2Ghz (előtte egy Phenom X4 9650 2.3Ghz volt)
Hűtő: Cooler Master Hyper TX3 Evo
Ram: 6GB 2x2GB+2x1GB 800mhz
Táp: Cooler Master Silent Pro 500W
Többi gondolom nem fontos.
1 óra prime95 után maximum 53-54fokot ér el proci úgy, hogy alapon jár még az összes ventilátor.
Mivel black edition gondolom szorzóval kéne kezdeni.
Tudnátok egy pár tippet adni miként vagy hogy?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Kovács86
tag
válasz
IO.sys #46777 üzenetére
Ezt is köszönöm, bár arra gondoltam, -csak túl röviden írtam le, ezek szerint, fáradt voltam-, hogy az Asus alaplapot, amit a HP "átcímkézett" és beépített a 8100 Elite SFF-be, frissíteném az Asus bios-ra(remélem jól emléxem, hogy Asus volt és nem Acer), mert az eredeti Asus(/Acer?)-Bios szerintem nincs kiherélve: -kitörölve az FSB és egyéb frekvencia beállítások-, ahogy a HP, Dell egyéb "nagy" brand-ek szokták csinálni.
Erre írtam, hogy valaki tud-e erről, utána tud-e nézni, mert ez már hosszabb bonyolultabb, szakmai angol. Ilyet esetben a fordítóprogramok(Dr, Google "barátom") nem nagyon tudnak még jól fordítani, majd pár tíz év múlva
THX.
-
Kovács86
tag
-
IO.sys
őstag
válasz
Kovács86 #46774 üzenetére
Hát nincs mit. Azért ha megnézed, van választék.
Azt meg már nem is mondom, hogy 20k körül lehet kapni X3480-at, ami a legerősebb a platformon. -
IO.sys
őstag
válasz
Kovács86 #46772 üzenetére
Ennyire pro nem vagyok, azt a fene tudja így. De itt van egy rakás program, amikkel próbálkozhatsz.
-
IO.sys
őstag
válasz
Kovács86 #46768 üzenetére
Azon a platformon gyengébb és erősebb procikat is szénné húztam, soha nem volt gond.
Annyit találtam, hogy ki lehet próbálni az XTU-t. De a helyedben azt a procit beleraknám egy másik deszkába, ami engedi a tuningot. Én egy alap Gigabyte alaplapban húztam nagyon sok ilyen procit, most szerintem majdnem gombokért megkapod.
-
Kovács86
tag
Amíg a 2620-as készlet nem jön meg, érdeklődnék, hogy az i7 860-nal (HP Elite 8100) mi jót lehet "elkövetni"?
-
IO.sys
őstag
válasz
Kovács86 #46764 üzenetére
Egyre inkább azt érzem, hogy egy programot keresel, amin van egy hatalmas piros HACK gomb, amit megnyomsz, aztán ki van húzva. A tuning egy teljesen más műfaj. Az informatika hőskorában bizonyára voltak ilyenek, de ma, ha szembe jön valami hasonló, csak nevetünk rajta egy jót és megyünk a biosba/uefibe megdolgozni azért az eredményért.
-
Kovács86
tag
válasz
zsigomark3 #46763 üzenetére
45$-os alaplapban nem szokott lenni, a bios-edit bogarászás az esélyesebb.
Ahhoz van szoftver?
-
Kovács86
tag
válasz
IO.sys #46757 üzenetére
"...De egyébként ezekre negyed óra keresgélés után jöttem rá és nem azért, mert én vagyok a topikgéza..."
"De egyébként" (
) akkor is köszönöm!
Jut eszembe: Tuning szoftver esetleg? Az Intel-nek van vmi Extrem... szoftvere, de nem találom / tudom kibogarászni hogy pl. ezt a Xeon-t tudja-e tuningolni? Az "óccó" kínai alaplap valószínűleg nem tudja a frekit állítani, ebben a kategóriában pedig a (jó) hw-hacker-ek nem kapnak ("gyári"
) támogatást.
Atermiter X79 X79G motherboard LGA 2011
-
IO.sys
őstag
válasz
Kovács86 #46756 üzenetére
Hát az, hogy meddig "kell" mennie, az az adott példánytól függ, hogy hogy sikerült.
Az alaplapra rá kell nézni, hogy van-e hozzá hackelt bios (bios mod), hogy tudd állítani a szorzót.Itt van tuning: [link]
De egyébként ezekre negyed óra keresgélés után jöttem rá és nem azért, mert én vagyok a topikgéza...
-
Kovács86
tag
válasz
IO.sys #46755 üzenetére
Valamennyire ismerem a területet,:
- bios tunig,
- processzoron hidak(AMD régen)
- LGA-ba Xeon. lábak összekötése
- ...De ebben a Xeon-ban eddig nem utaztam, és "felháborítóan" alacsony MHz-en megy ez a darab
Korábban hallottam vmi bios edit-ról is, de az is "jópáreve" volt.
Most???
u.i: 2.4 2.5 GHz-en megy és 22nm-es
Ha nincs "kemény" hardver tiltás 3.5 GHz-ig is lehetne/kellene dübörögnie! kb.
Angol: alap, +jó a tanárom(Prof Dr. Google
)
-
Kovács86
tag
Udv!
Intel Xeon E5-2630V2-ty szeretnek túlhúzni.
Ezek az adatai kb:
Brand Name: Intel
Intel Model: E5 2620 V3
CPU Frequency: 2.4 GHz
Application: ServerSocket
Type: LGA 2011-3
Item Type: 6-CorePower: 84 W
Main Frequency: 2.4GHz
L3 Cache Capacity: 15MB
Processor Type: Intel Xeon
Chip Process: 22 nanometers
Interface Type: LGA 2011-3
Number of Cores: Six Core
L2 Cache Capacity: 1.5 MB64-Bit
Support: Yesa 22nm-hez képest alacsony az órajel és "csak" 85W a TDP. Arra tippelek, hogy "van" még benne, és ha lehet szoftveres úton tennék még hozzá pár Mhz-et
Tud valaki segíteni ebben?
-
mandalore009
csendes tag
válasz
Csokishurka #46749 üzenetére
Offset voltage - 0.05korul majd ki tapasztalod mikor kevés már
-
zsigomark3
tag
válasz
Csokishurka #46751 üzenetére
Hát ezt szerintem azt mindenkinek magának kell eldöntenie hogy mi célból akarja overclockolni / undervoltolni.
Én úgy vagyok vele "jobban bírok dolgozni ha jobban eszek"
De majd megírja más is a véleményét.Az az arctic jó kis hűtő nem lesz baja ha nem UV - olod.
-
Csokishurka
őstag
válasz
zsigomark3 #46750 üzenetére
Igen R5 3600.
Nem, vettem rá egy freezer 34 esports duo-t.
ha normális a hűtés akkor nem szükséges? -
zsigomark3
tag
válasz
Csokishurka #46749 üzenetére
Hali,
R5 3600?
CPU core ratio: Auto -» 39.00
FCLK Frequency: Auto -» 1800 Mhz
CPU voltage: Auto -» Manual mode -» 1,2 VMiért akarod alul feszelni, gyári hűtő van rajta?
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
Az egyik topikban egyik forumtars irta par honapja mikor meg csak terv volt a gepvasarlas hogy ha negkesz a proci erdemes alulfeszelni ha jol emlekszem.
Nos meglett a proci egy 3600 szemelyeben egy msi tomahwak b450 max lappal. Tudna valaki segiteni esetleg akar egy leirassal is hogy megis milyen parametereket kell beallitanom a biosban?
Elore is koszonom! -
mandalore009
csendes tag
válasz
Nuada herceg #46747 üzenetére
Ezt nézd meg sokat segít https://youtu.be/PC96XN4y9JQ
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
Van egy r7 2700-as procim egy giga b450 aorus elite alaplapban. Lassan már 1 éve. De még a mai napig nem bírtam megtunyingolni.Valaki segítene ebben? A biosban nem boldogulok.... A Ryzen master programmal könnyű. 3800-ra fel tudtam húzni, 1.1625 volttal. Ha az az. Nem akarok komoly tuningot, mivel az X-es proci gyári hűtője van rajta. De valami állandót szeretnék beállítani. De ez az offsetes dolog +/- hát ezt nem értem.
Ha valaki esetleg szánna rám egy kis időt, azt megköszönném! -
mandalore009
csendes tag
válasz
enginev3.0 #46725 üzenetére
Állítsd att a cpu nal offsest re es - ba add meg neki az értéket!! Pl nekem ryzen 2600 asok van - 0.0875 rr van letekerve
-
Adiking
tag
Sziasztok,
Egy 8700k 5-5.2GHz-en ki tudná szolgálni a 2 év múlva aktuális csúcs videókártyát?
-
LP700-4
tag
Sziasztok!
Hátha találkozott már itt valaki ilyen jellegű hibával: Adott egy i7 7820x-es proci és egy asus rog strix x299-e gaming alaplap. A hiba jelenség az, hogy a processzor overclocknál mikor a processzor feszültségét offset módban állítom be, akkor a magok közötti feszültségek iszonyatosan eltérnek és nem is stabil így a dolog. ( képet tettem fel a hibáról )
Mikor fix feszültséget adok a procinak 1.16V-ot, akkor mindegyik mag tartja azt, de ugye nem veszi vissza idle állapotban a feszültségeket. Már a létező összes beállítási lehetőséget kipróbáltam, hogy jó legyen de nem jártam sikerrel, a biost is frissítettem, de az sem segített.
Érdekesség, hogy az előző processzorommal az offset beállítással nem volt ilyen probléma. -
pixta78
senior tag
Sziasztok!
Van egy régi Gigabyte z77ds3h + i5 2500K jelenleg az alap 3,3(turbo3,7) GHz- en megy. Van egy nagy torony hűtő (Arctic Cool) rajta. Ezt szeretnén 4GHz fölé vinni. Elég a szorzót emelni, minden megy automatikusan vele, vagy a CPU feszt is emelnem kell? És melyik értéket? -
IO.sys
őstag
válasz
Kassai0716 #46734 üzenetére
Jól bírja a BCLK tuningot, ha a lapod támogatja.
-
Kassai0716
újonc
Heló nekem van egy i 5 6600-am és az tudom hogy van rajta overclock de, hogy azt fel lehetne-e oldani valahogyan? Várom a választ!
-
sunset
csendes tag
Sziasztok!
A képen látható adatokat tegnap lőttem,-azt szeretném kérdezni hogy nagyjából rendben vannak-e.10 perc Aida 64 stresszteszt után .A proci (i5 9600K, a lap msi z390 gaming plus) all core 4,7 ,adaptív mód, .Még elég kezdő vagyok túlhajtás ügyben-nem igazán megy még az adatok értelmezése.Azt szeretném kérdezni hogy nagyjából jó ez így-vagy van még min finomítanom.Különösen a fesz. adatokra való tekintettel.A válaszokat előre is köszönöm! -
IO.sys
őstag
Az újraindulgatás a bios biztonságos értékekre való visszaállásának a próbálkozásai voltak, 2 restart után sikerülni szokott. Olyankor kiírja, hogy nem jó a tuning, és betölt valamilyen alap értékekkel. Ha annyira magasak voltak az értékek, hogy a bios initig se jut el, akkor nem tudja abbahagyni. De valami állapotot állít, mert ahogy írtad, az áramtalanítás után már sikerül neki.
Az új ramoknak a régi profilt beállítani nem valószínű, hogy jó ötlet volt, mert az a 2x8 Kingston ramhoz tartozott. Nem kell annak a profilnak jónak lennie 2x16 ramhoz. Magyarul újra kell állítani a tuningot az új ramhoz.
-
nyozo
aktív tag
Üdv! Lenne egy érdekes de lehet inkább hülye kérdésem. Adott volt egy mentett bios profil (i9 9900k alulfeszelve, z390 aorus elite, 2x16GB kingston ram) a ramot egy hete váltotta 2x16gb corsair ram-ra, mielőtt beraktam a gépbe default profilt vissza állítottam, aztán utána megpróbáltam beállítani a régi bios profilomat ment is szépen egészen tegnap estig amíg olyat produkált a gép, hogy játék közben újra indult és utána pár másodpercenként kikapcsolt majd újra be, ezen csak a teljes áramtalanítás segített, az létezhet, hogy a több ramhoz nagyobb feszt igényelne a procim?
-
IO.sys
őstag
válasz
enginev3.0 #46725 üzenetére
Olyan dolgok vannak a rendszer döntésére bízva, amiket azért én uralmam alá hajtanék.
Az XMP sok mindent piszkál tudtommal, nem csak a memória órajelét. Szerintem kapcsold ki és állítsd be kézzel a ram frekvenciát. Ugyanott van, kicsit lejjebb.
Spread spectrum legyen kikapcsolva. Olvass utána, ha nem tudod, mit csinál.
LLC-t állítsd 0-ra és gyári feszültségről feszelj alul.
Aztán 1-re (vagy 25%-ra) és gyári feszültségről feszelj alul.
Aztán 2-re...
3-ra...Rá kell jöjjél valami szisztémára, hogy hogy jobb a processzornak. Nem árt, ha közben papíron vagy excelben vezeted az eredményeket.
-
IO.sys
őstag
válasz
enginev3.0 #46723 üzenetére
LLC hányason van?
-
IO.sys
őstag
válasz
enginev3.0 #46721 üzenetére
Ha gyári alapra állítod a biost és fixálod a feszültséget, meddig tudsz lemenni?
-
IO.sys
őstag
válasz
enginev3.0 #46719 üzenetére
Én nem értek az AMD procikhoz, de abban a topikban elég nagy hülyeségeket beszélnek. Nem 1.2V a stock ennél a procinál. Ha rákeresel, mindenhol 1.375-öt írnak.
És mi a gond konkrétan?
-
enginev3.0
félisten
Innen jöttem át
Pl az én procim (Ryzen 1600x) 1.28v alatt be sem tölti a windowst
1.1v-nál meg szerintem kiröhögne -
elistvan
őstag
Sziasztok! Lehet rossz helyre írok, de idegasít. Van egy Asrock Z75 pro3 lapom ami állandóan teljes sebességgel pörög és zavar. A biosban level1 van beállítva venti sebességnek, 4 pines hűtőt használok nem gyárit, és a cpu1 header-re van kötve illetve minden energiagazdálkodást enabled-re tettem. 50 fokos max hőmérsékletet adtam meg. Hiába szedtem le az asrock gyári tuning programját. Egy darabig ha beállítpom megy alacsonyabb értékeken (k b1600 fordulat) utána pár percre rá visszaáll 2500 körüli értékre ami nekem hangos.
-
IO.sys
őstag
-
Gambito
tag
Sziasztok
Korábban már jártam itt, akkor azt a tanácsot kaptam hogy elotte azért még nézzek utánna egy két dolognak, tájékozodjak kicsit.Jelenleg úgy állok, hogy kartyat és procit sikeresen felhuuztam YT meg egy két oldal segitségével teljesen egyszeru volt.
Ram ügyben nem ilyen egyszeru az élet, nem találok rola normális anyagot, szoval mostmár tényleg hozzátok fordulok.adatlapomon emliitett ramom, ami 16 gb 2133 cl 14 hyperx fury, menyire lehet huuzni, mi az amit adhatok neki maximálisan.
Mostmár meg fogom érteni , köszönöm -
PCMedic+
újonc
Sziasztok!
Gyors kérdés. Egy Z390-es alaplapban lehet OC-zni egy i3-9100F-et BCLK-val?
-
IO.sys
őstag
válasz
Gambito #46709 üzenetére
Az a baj ilyenkor, hogy olyan, mintha egy versenyautó pilóta megkérdezné egy fórumon, hogyan kell chiptuningolni, mert 160-nál rángat a kanyarban. Az angol jól megy, addig jó, most az kéne, hogy évtizedek alatt kitapasztalt tudományt adjunk át itt pár sorban. Közben a fogalmak meg kínaiak. Ez nem megy. Ha már megy az angol, gyakorlatilag a világ összes tuningos cikkét érted, nem vagy lekorlátozva a magyarra. Rá tudsz keresni a processzorod nevére és az overclockra, aztán amit találsz, azt elolvasod, és amit abból nem értesz, azzal kell idejönni.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Gambito #46704 üzenetére
Igazából a titok nyitja csak az értékek kitapasztalása és lehetőleg az "auto" beállításról való levétel mert többet kap minden tekintetben mint amivel elvan.
Nézzük az én esetem, nagyjából 1évig volt delid-es 8700k-m, istennek nemment épített víz alatt se kupak nélkül 4.8nál többet 1.35el.
Gondoltam szar példány, namost 4.5öt autón 1.44el tudta a gép szerint...Mostani procim lassan 4.hónapja 8600k full gyári fél év garral 1.34el 5ghz 1080sli mellett, valszeg kupak nélkül meglenne az 5.2 is. 70fok körül tetőzik jelenleg.
Auto beállítással 1,3at kap a gyári 3.6hoz -
Gambito
tag
válasz
Apollo_21 #46703 üzenetére
Hello
mindennel ami jon . 4 k 60 fps folott megy minden , de szeretnek meg sajtolni belole , mert ez csak vsynk.hogy erted hogy elbiirja ?
am codot nyuuzom most, a huuzas egyik celja hogy kitalaljam miert jelennek meg lassan az objektumok jatekban nalam egy ilyen kartyaval . Gyanitom hogy ram vagy proci nem eleg a 4 khoz, ezert jelennek meg hirtelen az objektumok, vagy rajzolodnak ki teljes egeszben mikor kozelebb megyek .
kartyT mar fel huuztam . De ezzel fpst nyertem csak .
cod 4 k ultra 80 fps, doom eternal 300 fps xd amit nem nagyon ertek .
cput auto tuningra alliitottam 4.4 re. Tovabb nem ertek hozza, ramhoz vegkepp.
bocsi a fogalmazasert meg a hibakert, buszon allok . -
Gambito
tag
Hello.
Adatlapomon levo setupot szeretnem huuzni ram es cpu egyaránt .
hogyankezdjem ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eladó egy XMG P406 laptop
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest