- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pgeri
tag
Okés. Majd írj vissza lécci h sikerült-e. Ne felejtsd el h adtak az alaplapohoz egy Gigabyte EASY TUNE 5 pro nevü progit. Rakd fel. És a Smart FAN részénél állítsd be h mettől menjen max fordulattal a venti. Én azt javasolnám h 50 fokon menjen 100%-on. És 30 foktól pedig 45%-on. Nézd a hőmérsékleteket. most h tuningoltál egy kcisit emelkedni fok 4-5-8 fokos. külső cpu hőm emelkedéssel kell számolni. Majd teszteld a stabilitást. erre jó a kár a 3Dmark06 is.
Próbáld ki a C.I.A. 2 ( cpu intelligent accelerator.) otrt pedig a racing módot. nézd meg h az megy-e. akkor kb olyan 3-3,1 ghz-t kapsz de csak akkor ha cpu terhelés van. ilyen intelligens vmi.
http://www.gigabyte.com.tw/FileList/NewTech/old_motherboard_newtech/Tech_20041125_PX_CIA2.htm
nézd meg és belátásod szerint. próbáld ki. egyébként a cpu host clock kontrold álíltsd be anable-re. utánna beütöd a 400-as fsb-t utánna system voltage contorol manual helyett autó. és f10 és Y gomb. és menni-e kell -
pgeri
tag
Nos ha a biosz magától ennyire optimalizálta akkor remélem jó. így megy tökéletesen boldog is vok h annak idején nem az E6850-et vetem meg egy 10essel többért. Deh egyébként ha profibb tuningoló lennék megpróbálnám. még egy kérdés ha felhúzom 3,2 GHZ-ra akkor az fsb ugyebár 400 lesz. ha a memóriát 2,0val ostom vissza az meg 480 effektív az sok kicsit. ha 2,4el osztom vissza akkor megy majd 400 mhz effektíven. -Ugye? és akkor a DRAM FSB arány 1:1 lesz. Igaz?
-
pgeri
tag
Naah megmondom én neked miért nem a lapunk ugyan olyan. Én is ma csináltam a tunningot. Amikor beállítod az fsb-t akkor utánna a memóriát oszd vissza ez az fsb alatt lesz memoria multiplayer. vagy mi a farkam. és ha 400 álítod az fsb-t akkor 2,4-el kell visszaosztani a memóriát. Van olyan még h system voltaga. az legyen automatán. a bios tudja legjobban mennyi fesz. kell. Remélem így sikerül majd beállítanod.
-
pgeri
tag
Sikerült a tuning. E6750-est húztam fel 2,93GHZ-ra. Tudom ez nem nagy emelés de látványosabban gyorsabb. Továbbá 367-es fsb-n megy a bios aut. állítja be a feszültségeket annyit amennyi szükséges 1,35helyett most 1,4-en megy. Ugye az nem olyan vészesen nagy emelés??? A memórai 800 helyett 880-al megy. 1,8 helyett 1,98 volton. Ezt is a biosz állítótta be. Egy szösszenettel jobban melegszik. gyári hűtő ugyanis. de a smart fan segítségével emelem a venti fordulatsámot. A memóriát azért nem oszttotam vissza mert nem volt olyan osztási lehetőség ami nekem kéne. Csak 2,4-es az meg nem jó mert az 400-as fsb-hez jó. Mindent jól csináltam????
-
tresh
veterán
hi all szeretném kicsit tuningolni a lent látott konfigomat de vmiért hiába állítom be a biosba az fsb-t pl 400 ra nem akarja az igazságot és a szokásos 333x8 szorzoval indul el:S szal nem értem a ramok 4-4-4-12 800mhz en vannak jelenleg +0.2v kapnak mi lehet a gubanc?
csak meg akarom lessni mit bír a gép
jah CPU alapból 1.22500v kap
F'1 es bios van fent lehet ez a baj?:S
-
-
Sakál18
csendes tag
hello. tudna valaki segíteni cpu húzás ügyben?
gép felépítése:
alaplap: K9N SLI
memoria: 2gb-t kingmax 800mhz-s
vga: 8600GT
proci: AMD X2 4600+ 2400mhz-n megy. gyári hűtő
ezt akarom feljebb húzni.
próbálkoztam de nekem csak 215 fsb-ig sikerült húznom
meg a memoriát milyen frekvenciára érdemes állítani? -
Balu15
csendes tag
Hellosztok!
Egy E7200-as procim lesz ha majd megjön az új gépem, aminek ugye az alapórajele 2.53GHz. Nah én ebből szeretnék egy nem olyan vészes tuningot, pontosabban 3GHz-re szeretném majd húzni, így talán már ki fogja hajtani a HD3870-et.
Ennyit meg lehet oldani alapfeszen és gyári hűtővel,mert igazából nem szeretnék majd még pluszba költeni az új gépre hűtő szempontjából?
Szeretném ha vki leírná,h pontosan miket kell majd állítanom,h a 3 GHz meglegyen,mert a régi Celeron procimat is húztam,de hát az nem volt nagy show,csak az FSB-n kellett állítani biggrin.gifAz alaplapom egy Gigabyte P35-S3G lesz, a memória pedig 2*1GB Kingmax 800MHz
Előre is köszönöm a válaszokat!!! wink.gif
-
vbbb
őstag
Eszembe jutott, hogy a hasznos infók a nyitótopik elején szoktak lenni.
Meg rájöttem, hogy valószínűleg határon van a lapom (mer' szar) és picit vissza vettem az External Clock-ot. Eddig 235Mhz-n ment 11x szorzóval, most 230-on megy ugyanígy...ja annyi még, hogy 1,439V-ról levettem 1,420V-ra. Most a prockó is hűvösebb néhány fokkal. Szerintem a nyári meleg tesz be neki, de végül is 5MHz ide vagy oda. -
lipi67
nagyúr
Szia!
Pedig..ezzel kell kezdeniElső lépésnek a bios-ban csak az FSB-t emeld 400-ra.Ramok szinkronban,s akkor 800-on mennek majd.Ha megvagy(fesz semminek se kell)Jöhet egy Prime 95.Ha viszi stabilan szólj s folytatjuk.
Azt jó lenne tudni,h milyen a VID-ed.S ha nem bemondásra tennéd,hanem pl:
Everest érzékelőknél megnyitva,Cpuz szintén és egy prime 95.Majd linkelek egy példát nemsokára.. -
vbbb
őstag
Hi!
Mennyi az elfogadható +V amit lehet adni a CPU-nak? 1,350V-re mennyit érdemes, (normális hűtéssel természetesen) most 1,436V-nál tartok.
-
Hali!
Szeretném tuningolni egy kicsit az alábbi konfigot: P35-DS3,E6750,2GB 800mhz Kingmax, Ati HD4850,400W Chieftec. A kérdés hogy gyári hűtővel mennyit lenne érdemes húzni? Ha lehetséges valaki lépésről lépésre írja le mit hogyan merre a biosban, ne csak úgy hogy húzd fel az fsb-t mert sosem csináltam ilyet. Lehetőleg először egy minimálisat húzzúnk, nem szeretném elrondtani!Amúgy a tuning mennyire egészséges egy konfignak? Nem csökken nagyon az élettartama?
-
qdak
addikt
1hsz + 1 kis kisérletezés ...
-
a1rl1ne
tag
Sziasztok! Szeretném tuningolni a most vásárolt konfigot.
ami van:
-ASUS A8N-E alaplap
- Athlon 64 3000 + S939 Venice
- 2x 512 DDR Kingmax HC.500Mhz
-Vga 7900Gt zalmannal hütve
Hogyan miképp mit mennyire állitsak? -
lipi67
nagyúr
"A bios frissítés folyamata: nesze"-A kutyának meg tessék!
-
(nem bírtam kihagyni) -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Zoleee89 #4067 üzenetére
Ne, ne vidd vissza, nekem is ez volt, gigabyte... Ahol a procit húzod, ott legalul kell lennie egy olyan állítási lehetőségnek, hogy MCH voltage controll, ott adj +0.1 Voltot! Hátha jobb lesz!
Mondok neked egy elég jó beáll lehetőséget! : 445 Fsb, 9x szorzó, A ram szorzó 2 esetleg 2<... A proci feszét és a memóriájét azt neked kell tudni! Ezt így próbáld meg, ha nem jó, akkor ezekkel az értékekkel próbálkozz. Ja és 5-5-5-18 vagy 4-4-4-12 ram beáll. Attól függ mit bírnak!vbbb Kevés a fesz. azokkal szórakozz! Nekem ez volt a megoldás!
-
vbbb
őstag
Nekem az utolsó Orthos (beta) mindig az 1mp-ben már hibát jelez a ramoknál sp3 alatt. A Stress Prime v0.40 meg nem jelez hibát.
Type: Large, in-place FFTs - stress some RAM Min: 128 Max: 1024 InPlace: Yes Mem: 8 Time: 15
CPU: 2585MHz FSB: 235MHz [235MHz x 11.0 est.]
2008.08.03. 22:42
Launching 2 threads...
Using CPU #0
Beginning a continuous self-test to check your computer.
Press Stop to end this test.
Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Torture Test ran 0 minutes 4 seconds - 1 errors, 0 warnings.
Execution halted.Érdekes...
-
KMT
addikt
Mivel nem BE proci, ezért nem tudsz szorzót emelni.
Az FSB-vel meg nő a ram, ht, pci-e freki, ha ezeket nem osztod vissza/fikszálod, akkor előfordulhat ilyen. (1. hsz)
Ilyen esetekre az elem kivételnél gyorsabb megoldás a cmos clear. Alaplapod kézkönyvében benne kell lennie, hogy hogyan kell. -
csaabz
őstag
Kipróbáltam.
Úgy lefagyott a gép, hogy a biost se tudta betölteni. Én meg sokkos állapotba kerültem.
A monitor készenléti üzemmódban maradt. Ki kellett vennem az alaplapi elemet,h elfelejtsen mindent, így sikerült elindítanom.
A szorzót nem tudtam 17*-re állítani, mert csak 16-ig van, így maradt a 213as freki.
Egyébként a bios frissítve van. Persze lehet, nem a legfrissebb, de a cpu-t támogatja teljes mértékben.
Vkinek vmi ötlete, hogy miért történt mindez és hogyan lehetne procit húzni? -
csaabz
őstag
Sziasztok!
A profilomnál látható procit szeretném húzni, úgy hogy "biztonságos" tartományban maradjon a hőmérséklete (arctic cooling hűtés) meg a ramoké is.
Jelenleg 3200Mhz-en megy. Én megpróbálnám a 3.4 GHz-et.
Gigabyte alaplapoknál kicsit "más" a bios, mint a többinél, ezért nem kezdtem neki egyedül.
Segítenétek? -
lipi67
nagyúr
válasz
Zoleee89 #4039 üzenetére
Itt mi a baj?Még jó is.Az energiakütyük miatt levette a szorzót a real T meg a Core temp is szinte azonosat mutat..Ahogy mondták ..Az FSB növelésésvel megy a ramod,szorzóhoz köze nincs.Egy kép..az jó lenne,hogy mit,hol,s hogy,vmit nagyon elnézhetsz...
Rush.89: Adatlapodat töltsd ki légyszives.Nem tudni,mit akarsz tuningolni..
-
lipi67
nagyúr
Szia!
FSB/DRAm 1:1-ilyenkor nincs.Ez 400-as FSB mellett 800-as ramokat jelent.Ha pl alapon járatod akkor 1:1-ben csak 667-en mennek a ramjaid,igy oszt vissza őket,hogy pl1:1,2-ben menjenek.(nemtom h gigánál hogy van a biosban,de cpuZ is kiírja a memfülnél vagy a memset,everest stb..)Kingmaxjaid tuti fesz nélkül is visznek min 860-at 1:1-ben,ami 440-es FSB-t jelentene,az meg a procidnak 3520MHz-et.zsolt1129:Úgy érted..szorozza..
Zoleee89:A Farkasok szenzora SZAR!Nevettséges értékeket mutat.Most mennem kell,majd sietek vissza
-
qdak
addikt
válasz
Dr. Romano #4026 üzenetére
hi
aham közben készülödtem :$ bocsi
lipi67 nem tudom jó az ne menjen szerencsétlen proc mindig huzvacsak ha játszok -
Zoleee89
aktív tag
válasz
TazLeacher #4050 üzenetére
A procit szeretném húzni.meg próbáltam is már.csak amikor meg húzom a procit vagy a ramot akkor Windows alalt ugyan úgy látja mint h ha alapon lenne.ha viszont vissza lépek bioszba akkor ott a húzott beállítások vannak és nem tudom h most megemelte az órajelet vagy nem??Everest azt jelzi ki h alapon van. Meg ez a memoria hiba üzenet zavar engem nagyon.Ez ramra vagy inkább vga-ra vonatkozik?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Zoleee89 #4049 üzenetére
Ha kikapcsolod azt, akkor is csak 800-on fognak menni a ramok, mert annak nincs köze a szorzóhoz, hanem az FSB-hez. (takarékosan 6x, nem takarékosan 8x 333. A ram meg 333x2,5)
Nem fogod húzni a procit? Mert akkor pont tök mind1 szvsz, hogy 800-on mennek a ramjaid vagy 1066-on...
-
Zoleee89
aktív tag
válasz
TazLeacher #4047 üzenetére
Nem tudom,mert így a ramjaim csak 800mhz-en mennek az 1066mhz helyet...Azt hol lehet be állítani?Milyen feszültséget kell h adjak a ramnak?
kaptam egymás után 2 hiba üzentetett.
az egyik az h : Error can not find graphics card information.
a másik: alkalmazáshiba
A"0x7df29af3 címen található utasítás a "0x7dbe8950" memóriacímre hivatkozott. A memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet : read".
A program befejezéséhez kattintson az OK gombra.
Tudna nekem segiteni benne valaki?vagy melyik topikban lehet rá kérdezni?
A bioszban kerestem de ilyen néven nem találtam őket. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
TazLeacher #4047 üzenetére
Végülis, igen, de ha kiakarod, akkor leírtam! A biosba kell...
-
-
törölt tag
Hali skacok!
Hogyan tudom könnyen és egyszerűen feljebb tornászni a procim órajelét hogy a RAM-ok órajele ne változzon?
Eddig csak úgy sikerült hogy a BIOS-ban a teljes rendszer teljesítményt tudtam felhúzni, azt %-ban mérte, de így a RAM-okat is felhúztam. A feszt nem merem piszkálni mert nem értek hozzá, ezért kérem a segítségeteket!
Hűtőm van frankó úgyhogy a hőmérsékletekkel annyira nincs gáz tuning esetén sem(a RAM-okon is)
Előre is köszi! -
Zoleee89
aktív tag
válasz
Vasinger! #4038 üzenetére
Realtemp 2.60 ezt irja ki:
Intel E8400 2002.0 Mhz
Distance to TJ Max
61 56
Core Temperature
35C 39C
Minimum Temperature
34C 38C
14:29:45 14:29:47
Maximum temperature
36C 39C
14:30:30 14:29:42Core temp 0.99.1
Processor Information
CPUID:0x10676
APICID:0
Revision: C0
Processor:Intel Core 2 Dou E8400(wolfdale)
Frequency:1999.80Mhz (333.30x6)
Platform:LGA 775
VID:1.0375v
CPU #0: temperature readings
TJ. MAX105C
Core #0: 45C 27%load
Core #1: 49C 3%load -
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Gigabyte ep45-ds3
Intel e8400
kingston hyperx 1066mhz 2x1gb
ati hd4850
coolermaster hyper 212 cpu hütö
Olyan gondom van h tunning nélkül a proci 1.mag olyan 47-51 fok között jár a 2. mag 50-53fok között és ilyenkor csak böngészek a neten:S. Játék közben szerintem nagyobb értéket is elérhet……
Mi lehet a gond vele?
Ha bios-ban próbálok állítani valamit pl a ramnak +plusz fesz és azt h ne 800mhz-en járjon hanem 1066mhz-en akkor azt a windows-ban 800mhz-nek látja a cpu-z,Everest és a gigabyte saját programja is. Ugyan így van porcival is. Bármit is próbálok bealítani a bios-ban azt alapként látja a windowsban. Ha viszont újra indítom a gépet és belépek bios-ba ott ugyan ugy mutatja a beálltásokat mint ahogy hagytam előtte. Sokszor memória hibát is ír ki.
A ramnak milyen beálltásokat kéne adni h menjen 1066mhz-en?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Zoleee -
pgeri
tag
Okés és azt h tudom megnézni h a RAM vissza van-e osztva vagy sem? Bocsi ilyen téren elég gyér vagyok. De gyorsan tanulok.
-
Robi86
senior tag
Üdv!
Emeltem a procim órajelét 2.3-ról 2.65GHZ-re (gyári hűtő van), persze csak miután itt visszaolvastam, és ha jól jöttek le a dolgok, akkor ha emelem az órajelet a feszültség változtatása nélkül, és stabilan működik minden, akkor maradhat így. Vagy kell még valami másra is figyelnem?
-
lipi67
nagyúr
"itt kell megemlíteni a csíkszélességből fakadó különbségeket: minél kisebb a processzorban lévő vezetők csíkszélessége, annál alacsonyabb feszültségen műkönek, és annál lejjebb van a tűréshatáruk (pl az én gépemben lévő 65 nanométeres E2140 egyszerűen szétolvadna attól az 1,55V feszültségtől"-Végre..Ez az!Nem a hő!!!!A nagy fesz roncsolja az anyagszerkezetet.Deformálódik.(persze ezek összefüggnek,ez is igaz)
Egy 2xxx gyárival bios 1,45-on elketyeg,egy jobb hűtővel bios 1,5V-on is megy 24/ben.(az kb 1,44V valós ,terhelt)Azért nem kell annyira félni a fesztől sem..
[link]
[link]
[link]
[link] -
Vasinger!
nagyúr
Ez csak sztem gáz? : 0 mp után, 4.0 GHz
-
Dr. Romano
veterán
Hi!
Szerintem nem olvastad el csak futólag a hsz-emet
Lényeg hogy pont erről az oldalról szedtem az infót amit linkeltél, hogy mely pontokat kell összekötni...
Írtam hogy nem akarom forrasztani a dolgot, hanem valami stabil oldható kötést szeretnék létesíteni és erre kértem tippet... -
válasz
csabi011 #4024 üzenetére
ha Inteled van, akkor nem
a feszültségeket amúgy nem feltétlenül kell emelni,csak akkor ha egy bizonyos frekvencián nem stabil, akkor egy kis plusz fesz jól jöhet, de amíg beton stabil, addig fölösleges a pluszáram
és vedd figyelembe, hogy minél nagyobb a magfesz, annál jobban melegszik a proci, egy bizonyos érték felett pedig ugrásszerűen emelkedhet a hőtermelés (ilyen esetekre alkalmazzák a profik a szárazjeget és a folyékony nitrogént)
plusz itt kell megemlíteni a csíkszélességből fakadó különbségeket: minél kisebb a processzorban lévő vezetők csíkszélessége, annál alacsonyabb feszültségen műkönek, és annál lejjebb van a tűréshatáruk (pl az én gépemben lévő 65 nanométeres E2140 egyszerűen szétolvadna attól az 1,55V feszültségtől, ami az öcsém gépében lévő 130 nanos P4-nek az alap) -
csabi011
tag
Nah utána olvasgattam kicsit a tuningnak, hogy hogy kell mit egyépként teljesen kezdő vagyok.Amire jutottam:Emelem az FSB-t ahhoz, hogy tudjam emelni rendesen és stabil legyen a gépem a feszt is emelni kell a procinak. Mivel az FSB-t emeltem a RAM-om is nagyom órajelen dolgozik ezért annak is plusz feszt kell adnom. Nah kb én így képzelem el vagy még valamit kell átllítani?
-
-
Robi86
senior tag
Köszi mindkettőtöknek. Megnézem mire jutok
-
-
vbbb
őstag
Üdv!
Nektek az Orthos működik sp3-al normálisan? Vagy mivel lehetne még dupla magos CPU-t tesztelni?
-
nem, ez tuningos topik
mint ahogy azt már többször elmondtuk, semmilyen hardvereszköz esetén nem lehet előre megmondani, hogy meddig lehet húzni... még teljesen egyforma termékek közt is lehetnek óriási különbségek tuningpotenciál terén
de azt senki nem fogja tudni semmilyen HW-ról, hogy ezt pontosan 60,5595%-al fogod tudni húzni, és fél MHz-el sem továbbröviden:
a VGA-dat pontosan addig lehet, húzni, ameddig húzni lehet
ameddig nem melegszik túl
ameddig nem jelennek meg furcsa háromszögek a képen (ezesetben a RAMot vedd visszább)
vagy nem kezd el szemetelni a kép (ezesetben pedig a GPU órajelét csökkentsd)
sok sikert -
Robi86
senior tag
Sziasztok!
Van egy HIS X3850 512MB 256bit GDDR3 PCIE vid.kártyám, aminek az órajelei:
GPU: 668MHz
Mem.: 1656 MHzA kérdésem az lenne, hogy lehet-e rajta húzni egy kicsit, és ha igen akkor mennyit úgy, hogy a gyári hűtő marad? Előre is köszi a helpet
-
lipi67
nagyúr
Ha megtennéd,hogy kitöltöd az adatlapodat...Kben meg:Ha az FSB-t 400-ra emeled,ramjaid szinkronban majd 800-on tudnak menni,csak nézd nehogy vissza legyen osztva.(először 5-5-5-15-ös időzítések,s ha bírja,lazíts rajta..)
qdak:Miért ez a nagy szerelem a clokG.-nel???
(mert Nálad ez már az
)
-
-
qdak
addikt
válasz
Dr. Romano #4007 üzenetére
-
Dr. Romano
veterán
Sziasztok
CPU feszt akarok emelni az alaplapomon. Sajna mivel a biosban nincs ilyen lehetőség, így csak a hardveres megoldás marad.
A neten találtam egy leírást hogy melyik két pontot kellene összezárni. Forrasztani őket nem akarom, inkább egy olyan megoldás kéne, amit bármikor vissza tudok állítani (tehát valamiféle megbízható, de oldható kapcsolat kellene).
Mivel kössem össze a két pontot?
Előre is köszi!
-
qdak
addikt
hello
nem indul ujra a gép, simán kivág CS böl, ha nem orthos stabil. amugy aszem itt is olvastam vhol h a CS nagyon érzékeny erre.MOD:
@ 1#HSZ: Finomhangoláshoz egy-egy komolyabb játék sokkal hatékonyabb, pl. CS Source, Oblivion, Prey, stb., ezek ált. pár perc után elszállnak ha nem teljesen stabil a rendszer, és maga a tesztelés is sokkal izgalmasabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest