- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
válasz
zsolti_20 #46247 üzenetére
Alap órajelen 3.7 és hagyom manuális turbóval akkor fogható 50-55 ön, ezt 0.9v-al tudja.
Ha húzom a 4.2re bekér 1v-ot, itt 65ig megfogom bármivel; 4.5g-el 1.152-1.168v között ugrál, amin most van 70-75.
5g 1.24v körül van meg vele.
Tehát az alacsony fesz=durva melegedéssel a kérdőjel.
Lehet h faxul tettem fel és kerülgettem mint a forró kását
Bocsánat érte. -
Apollo_21
addikt
válasz
zsolti_20 #46245 üzenetére
Leírom 3x-ra hátha figyelmetlen voltál... folyékony fém blokk-alá magra nem kerülhet!
Csak akkor ha a kupak visszamegy rá, ellenkező esetben sima pasztát használunk.
A "fő" gond hogy 1v-al melegszik el, mivel ez a legkisebb kitapasztalt fesz. amin stabil jelenleg.
Ez a gondom vele..nem a paszta, nem a fém, nem a hozzánemértés...csupán hogy miért nem hűthető 1v fesszel. -
-
-
válasz
zsolti_20 #46194 üzenetére
Képzelj el egy autót
Gpu=motor
vram=váltó
a kettö teljesitményéből kapod meg ,hogy mekkora sebességre képes.
Van kismillió tipus ,amit igy ugy variálnak.
Nagyon egyszerű, leteszel valami programot és megnézed ,hogyha emeled a gpu órajelét ,goyorsul e a játék
azután ugyan ezt vram al
Kezdőként az MsiAfterburnert ajánlom. mind2 paramétert szépen álllitgathatod ,és ki is jelezheti neked az aktuális fps-t.
Amit még tudnod kell ,van olyan ,hogy power limit. Ezt told fel a maximumra.
Egyébb feszúltség paraméterhez ,kezdőként ne nyúlj.
Sok sikert -
bot1978
senior tag
válasz
zsolti_20 #46155 üzenetére
Ühüm. Szóval olyan szinten van tele a piac selejtes vackokkal, hogy egy ilyen Asus, amit úgy adnak el, hogy a gyári beállításon throttlingol már az egyik legjobbnak számít. Én elhiszem.
Régen sem lehetett egyébként notival rendesen játszani, kutyából nem lesz szalonna.
Á nem jók ezek semmire.
Ahogy a roma asszony mondja a gyereknek: „Csak a gond van veled, meg a szégyen!”
Ennél már csak az a jobb, amikor ilyen külön dobozt csinálnak a dedikált VGA-nak és a dobozt kötik rá a notebookra.
Ó Jézus ereje, na, az aztán csodás, hááát, amíg van lósz@r van veréb is.
Igazatok van. Nyomjátok ki a szemit, BGA-s lesz az úgy is, mindegy neki -
bot1978
senior tag
válasz
zsolti_20 #46144 üzenetére
Nem értem, a 3,6 az a gyári turbo freki ennél a procinál mi ebben a tuning? Ehhez tutkó nem kell nagyobb TDP, eleve nem kapcsol fel tök magától? Ennél a laptopnál le van tiltva az Intel® Turbo Boost Technology vagy mi a tosz?
Nem lehet, hogy csak azért nem ment 3,6-on korábban terhelés alatt, mert valami energiagazdálkodási bizb@sz be volt kapcsolva a BIOS-ban?Amúgy laptopnál instant BGA hiba, ha tuningolsz, mert a hűtés erősen korlátos, a hőtágulás meg keményen osztja a chip alatti forrgolyókat, mivel a fém chip bazira nem úgy tágul, mint a bakelit nyák alatta, ami (mivel hozzá van csavarozva a műanyag házhoz) még vetemedik is. Ki fogod nyírni. Én szóltam.
-
-
-
Martin97
aktív tag
válasz
zsolti_20 #43207 üzenetére
Asrock: 970/990 extreme 3/4
Giga: 970/990 d3
De ha a később tervben van egy 8 magos proci, annak a tuningjához ezek már kevesek lehetnek. Ahhoz egy Asus Sabertooth lapot ajánlanék. Most van egy egy fent az aprón elég jó áron.#43208 Extremex: Nyersz, de ha ezt a 70 alatti hőmérsékletet tudja tartani akkor nem lesz baj. Játékokban amúgy is hűvösebb lesz néhány fokkal, szóval én azt csinálnám, hogy 70-72 fok közt megnézném mekkora max órajelet tud a proci, és úgy használnám, amíg nem lesz új hűtő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged