- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: MS Office365 Linuxon
Új hozzászólás Aktív témák
-
kismanobkv
tag
válasz
Kean_Sorbo #45093 üzenetére
Tehát új procit is kell vennem?
-
tepenzed
őstag
Sziasztok srácok!
Van egy ilyen, elvileg nem nagyon tuningolható konfigom:
MSI B150M Bazooka
INTEL Core I5-6500 3.2 GHZ
Hyperx 8GB FURY DDR4 2400 MHZ CL15 KIT
Gigabyte N970 EXTREME-4GD GTX970
EVGA Supernova 550GSKülön Proci hűtőm nincs, de 60 fok fölé nem nagyon szokott játék közben sem menni
Van egy nagyon proci igényes modellező programom és sajnos kevés neki a procim. Az lenne a kérdésem, hogy valahogy meg lehetne-e húzni a nem k-s procimat, kb 4GHZ-ra. Olvastam, hogy valahogy a ram sebességéből kéne visszavenni, de annyira nem értek hozzá sajnos.Tudna valaki segíteni?
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #45096 üzenetére
Köszi, hőfok max 70C IBT alatt is.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
--Disztroj-- #45094 üzenetére
BIOS alapra.
Majd:
LLC:2
Vcore: offset mode
Majd negatív értékkel addig mész le, amíg stabil a rendszer.Ennyi.
PeachMan: 1.3-.1.32-ig nyugodtan mehetsz, ha a hőmérsékletek engedik (80-85 fok IntelBurn alatt).
-
törölt tag
6600K procit kezdtem picit túlhajtani. Egyelőre csak vcore és szorzó állítás történt. Jelenleg 4300MHz/1.2V ami elsőre stabilnak tűnik IntelBurnTest alatt ~60fok maghőmérséklet mellett. 4400MHz már nem volt stabil. Emelhetek még a vcore értéken vagy ilyen hőmérsékletnél inkább ne tegyem már?
-
--Disztroj--
senior tag
Sziasztok!
Egy Asrock Z170M Extreme 4 lapban szeretnék alulfeszelni egy 6700K procit, a fogyasztás és hő javára.
Tudna valaki segíteni abban, hogy ehhez az UEFI-ben mit kell piszkálni?Illetve van olyan fölösleges szolgáltatás, amit érdemes kikapcsolni a BIOSban? pl.: c1e, eist, stb. (léteznek még ezek?) szóval szükségem lenne némi update-re, mert utoljára egy C2D E8600at tuningoltam, ami elég rég volt, nem tudom mi a módi azóta (:
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
kismanobkv #45092 üzenetére
Ha tuningolod a processzort, emelkedik majd a memória frekvenciája is. Ennyit. Majd később felhasználod egy fejlettebb konfigurációhoz.
-
kismanobkv
tag
válasz
Kean_Sorbo #45091 üzenetére
Akkor mit javasolsz?
Mit tehetek? -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
kismanobkv #45090 üzenetére
A processzor FSB 200 MHz, így jön ki az alap DDR frekvencia 800 MHz-re. A legnagyobb FSB értékkel rendelkező processzorok 1066 MHz-en hajtják a memóriákat (ez 266-os alapfrekvenciánál lehetséges).
Ahhoz hogy elérd az 1333-at, neked az FSB-t 333 MHz-re kell állítanod.A te processzorod esetében 67% túlhajtás kell ennek eléréséhez, ami 4160 Mhz-es processzor sebességet jelent. Na szerintem ez nem fog menni.
Annyi a szerencséd ezzel a memóriával, hogy tuningoláskor nem kell visszaosztanod mert biztos fogja bírni a megemelt órajeleket.
-
kismanobkv
tag
Sziasztok!
Egy olyan jellegű problémám lenne hogy próbálnám beüzemelni a 2 db KIT 8GB DDR3 RAM (KVR13N9S8HK2/8)-omat ami 1333MHz de az alaplap (Gigabyte GA-G41M-Combo) csak O.C.-val írja h lehetséges elérni!
Win10 Pro 64 bit,x64
Intel Celeron CPU E3300 2,5 GHz
RAM 3GB (DDR2)- a régi 1+2GB felosztva
NVIDIA Geforce 8600 GT
Gigabyte GA-G41M-ComboLegutóbbi beállítás után:
Tudnátok segíteni?
Előre is köszönöm! -
Toolss
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45088 üzenetére
Sajnos ez sem sikerült :-( jelenleg F5-s BIOS van fent. Próbáltam F2-től a jelenlegi legutóbbi Bétáig mindet de az Xmp nem adja magát.
Bármi egyéb ötlet?
-
Toolss
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45084 üzenetére
Szia,
Próbáltam a kézi beállításokat, a Corsair ajánlott értékei alapján de nem sok siker, ugyan úgy befagy a boot.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45085 üzenetére
A többi (van vagy 10) fesz értéket nem kell fixálni? maradhatnak auto-n?
LLC,és a többi cucc? -
BRIKLY
veterán
Sziasztok!
Nem volnék már teljesen kezdő,de intel vonalon majdnem mégis,főleg ilyen leppal,amiben millió az állítási lehetőség
Szóval: adott egy ASUS P8P67 DELUXE lap, és egy 2500K. Próbaképp adtam neki 1.3V-ot,és feltoltam 4.5GHz-re. eddig stabil. Viszont semmi mást nem állítottam,mert nem tudom,mit kéne?
Na meg persze mennék még feljebb,de csak majd ha minden a helyén lesz.Köszi előre is!
-
Toolss
csendes tag
Sziasztok,
Kellene nekem egy kis support.
Van egy Gigabyte GA-Z170-D3H alaplapon egy Intel core i6700k társaságában és a hozzá vett.
Corsair Vengeance LPX - CMK16GX4M2B3000C15
A lap felismeri a memóriát és támogatott is rajta van a Gigabyte supported listáján. DS módban ajánla a 2-4-es slot ban a memóriát a következő timing mellett: 15-17-17-35 - ezt XMP-ben fel is ismeri a lap magától és tolja neki a 3000Mhz-t. Viszont ahogy mentem a beállítást nem bootol a gépezet. Kisípolja a memóriát.
Bios reset és alap beállításon megint szágúld 2133Mhz-n.
Bármi ötlet, hogy mivel lehetne ezt közelebb hozni a 3000Mhz-hez, vagy egészen pontosan annyin?
Előre is köszönöm a szakértők segítségét
Üdv
-
pixta78
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #45080 üzenetére
Először Ultra Fast-ra állítottam, ilyenkor viszont az USB sem megy így csak Cmos resettel tudtam ismét a Biosba lépni....
-
pixta78
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #45054 üzenetére
A biosban találtam egy Fast boot opciót, úgy tűnik ez átlépi az ominózus pontot. A 10.-ik start is rendben lezajlott!!! :-)
-
Szattila83
tag
válasz
Kean_Sorbo #45077 üzenetére
Gondolom nagyjából abba az állapotba mint mikor bios frissítést csinál az ember.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Szattila83 #45076 üzenetére
CMOS resetet kikapcsolt állapotban kell végrehajtani (arra azért figyelj, hogy ekkor minden alapállapotba kerül).
-
Szattila83
tag
válasz
Kean_Sorbo #45075 üzenetére
A Cmos clear gombot megtaláltam az alaplap hátsó részén de még sosem csináltam. Gondolom bekapcsolás után csak simán megnyomom. Vagy tévedek? Nem nagyon találtam erről semmilyen leírást.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Szattila83 #45074 üzenetére
Van. Sőt olyan is előfordulhat, hogy egy CMOS reset segít csak rajta. Egyébként elég sok olyan dolog van, amit úgy ellehet állítani, hogy ez lesz a vége (pl. ilyen a memória is).
-
Szattila83
tag
válasz
Kean_Sorbo #45072 üzenetére
Köszönöm a választ.
Olyasmi előfordulhat, ha nagyon alúlfeszelem a procit, hogy a bios sem tölt be?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Kean_Sorbo #45072 üzenetére
Igen, én is erre gyanakodtam. Köszi, akkor tolom neki a 4.2GHz 1.15-öt.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
mitisz #45071 üzenetére
Ez teljesen rendben van.
Vond: Valószínűleg a fagyást az alacsony idle feszültség okozza. A fix vcore egyáltalán nem gond, valaki csak így tuningol. Semmi baja nem lesz.
Szattila83: Nem lehet tudni egy processzor feszültség igényét, mert mindegyik más, de az 1.2 volt körüli értékek ezeknek gyakorlatilag a "gyári" beállítása. Sokan 1.35-nél húzzák meg a lélektani határt, másoknak meg az 1.5 sem zavarja a szemét. Tesztnek meg talán jobb a Prime95, de szerintem nem kell órákat tölteni vele. Fél óra, ha jó, akkor használd.
-
mitisz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45068 üzenetére
Szia!
Rendben, köszi! 1.184-1.216 V között van a Vcore, ez is rendben van?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Kean_Sorbo #45037 üzenetére
Köszi!
Sajnos ez az offset-es móka nem jött be, mindenhogyan fagyást kaptam, nem tudom lejjebb vinni az automata feszültséget, még -0.01-gyel sem.
A többi dolgot is beállítottam, nem tudom, mi lehet a gond.
Viszont fix fesszel azt elértem, hogy 4.2 GHz-en, 1.15 volttal stabil a rendszer 8 órás stresstest után is (1.14 már kevés volt neki). Aida64-gyel, InteBurnTest-tel, meg több egyidejű ffmpeg encode-dal néztem. A CPU hőmérséklet max. 60-65 °C, a package meg 70-75 körül alakult, a magok egyenként sem nagyon mentek 65-70 fok fölé. Idle 35-40 fokos a proci.
Ez így még rendben van? Nem lesz gondom abból, hogy fix 1.15 voltot kap a processzor, ugye? Az energiafogyasztás miatt nem is kellene aggódnom (céges gép), de alapjáraton az órajeleket szépen leviszi, így olyankor 30-40 W a proci fogyasztása.
-
Szattila83
tag
válasz
Kean_Sorbo #45068 üzenetére
Köszönöm a választ.
Az lenne még a kérdésem, hogy amit ebben a videóban látunk beállításokat [link] ezeken kívül kell még valamit állítani BIOS- ban? A videóban 4.5 Ghz- re állítja a sebességed, de én csak 4.2 Ghz- en hagynám ezért kérdeztem, hogy mennyi lenne az optimális feszültség neki.Úgy gondoltam, hogy 1.25 v- ról indulok lefelé 0.01 v- ként, gondolom ez megfelelő lesz. Továbbá az lenne még a kérdésem, hogy ami az Aida 64- ben található rendszer stabilitás teszt megfelelő arra, hogy leteszteljem a rendszert? Az alaplap egyébként: ASUS Maximus Formula VIII
Előre is köszönöm a választ! -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Szattila83 #45066 üzenetére
1.16-1.20 közötti Vcore.
Mitisz: Ez teljesen jó hőmérséklet. Örülj neki, mert vannak olyanok akiknek delid nélkül, alapon is 90-100 körül áll meg egy tesztnél. Ezek pasztázott processzorok, nincs mit tenni ez van. Vagy nekiesel egy satuval, szikével, vésővel stb.
-
mitisz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45065 üzenetére
Azóta újabb tesztelések után azt tapasztaltam, hogy elég gyakran megáll 68 foknál a proci, amit én már egy kicsit magasnak találok. Most a BIOS-ban beállítottam egy custom cpu fan profile-t, azonban sokat nem változott a helyzet. Lehet, hogy a hátsó kifele fújó és az elülső befele fújó ventilátort is be kéne állítanom? Állítsam ugyanolyanra a ház ventik profilját, mint a CPU profilt? Hogyan érdemes beállítani a ventiket?
-
Szattila83
tag
Üdv mindenkinek!
Néhány véleményre lennék kíváncsi mielőtt nekilátok a finomhangolásnak. Véleményetek szerint mennyi feszt kellene kapnia, illetve mennyi lenne az optimális feszültség egy i7 6700K- nak 4.2 Ghz- en? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
mitisz #45064 üzenetére
Jó. Az a 3 órás teszt meg a te döntésed.
Elmondom én hogy szoktam. Beállítom azt az értéket, amin egy tesztprogram hiba nélkül fut kb. 10 percig. Majd adok neki +5-öt. Ennyi. Nem szoktam cifrázni, nem pályagörbéket számoltatok a NASA-nak. Ha esetleg elhasal később, kap még +5-öt. -
mitisz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45063 üzenetére
Jónak tűnik.
A max hőmérséklet 68 fok volt eddig Prime 95 alatt, az átlag most 60 fok körül van most ezzel a beállítással 100%-os terhelés alatt 1 óra futtatás után. Ez így okés szintén szerinted? Ha 3 órát kibírja a Prime Blend teszt alatt, akkor én stabilnak ítélem!
-
mitisz
tag
-
mitisz
tag
válasz
Apollo_21 #45058 üzenetére
Nem tudom mennyi a gyári feszültség beállítás sajnos.
Ezek a pontos beállítások, amiket most tesztelek: Az offset beállítás +60 mV, LLC: level 3. Jelenleg hwinfo alapján a vcore 1.184 V Prime95 alatt, mely néha felmegy 1.200 V-ra, de többnyire 1.184-en marad.
Hőmérséklet Prime95 alatt átlagban 58,9 celsius fok, a maximum hőmérséklet 65 celsius fok volt, de amúgy amikor ránéztem szinte mindig 60 fok alatt volt Prime95 alatt. Ha kibírja a 2 órás prime95-öt blend tesztet, akkor rendben van?Kean_Sorbo: Igazad lehet, de szeretnék stabil rendszert.
A biztonság kedvéért +60 mV-re vettem fel (llc level 3). Ez még rendben van szerinted? 1.184 V vcore hosszútávon jó egy 6600k procinak?
-
mitisz
tag
válasz
Köszi!
Level 3-ra állítva az LLC-t az előző vcore feszültség beállítással valóban instabil lett Prime95 alatt.
10 mV-vel megemeltem a feszültséget, LLC-t beállítottam level 3-ra. Most stabil újra a rendszer Prime 95 alatt is.
Akkor ez így optimális beállítás, level 3 LLC-vel és kicsit magasabb vcore feszültséggel? Rendben leszek így hosszútávon, vagy érdemes még állítgatnom tovább?
-
pixta78
senior tag
válasz
Kössz!:-)
-
mitisz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45049 üzenetére
Értem, köszi! A level 2 llc már biztonságos és stabil beállítás? Level 2-őn eddig stabil a rendszer, érdemes kipróbálni level 3-as beállítással is, az még jobb lenne?
-
pixta78
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #45051 üzenetére
Mi az a pll?
-
pixta78
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #45043 üzenetére
Sajnos nem segitett a cmos csere ahogy sejtettem. Memóriákat átraktam másik slotba, ez sem. Vajon az "alvó álapot" - igy minden ok - megoldás lehet hosszú távon?
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
mitisz #45048 üzenetére
Az LLC, a processzor nagy terhelésekor jelentkező úgynevezett Vdrop jelenség (feszültségesés) megszüntetésére való. Ha nagyon magasra állítod, akkor a beállított offset feszültség felé is állítja a Vcore értékét, ami alapjában véve nem gond, mert az offset értékét csökkentve ez korrigálható. Viszont mivel idle (terheletlen) állapotban ez a korrekció nem működik, ezért pont a nem várt helyzetekben (internet, médialejátszás) lesz instabil a rendszer. Ezért szoktuk az LLC-t offset esetén nem a legerősebbre állítani, így az idle és load állapot közötti Vcore értékeket közelíteni lehet egymáshoz (így tudod emelni az alap feszültséget). Kb.
-
mitisz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45047 üzenetére
Köszi!
Az alap beállítás level 1 volt (ezzel stabil a rendszer), ez volt a legmagasabb és legagresszívabb beállítás.
Tudnál segíteni, hogy miért ajánlott level 2-re rakni? A level 2 minden alaplapban ugyanazt jelenti? -
mitisz
tag
Sziasztok!
I5 6600k-t tuningolok egy Asrock z170 Extreme 4 lapban! Jelenleg 4.2ghz-en vagyok, offset módban van a voltage, +5 mV a beállítás (tehát szinte gyári feszültség beállítás). Azt szeretném kérdezni, hogy az LLC-t mire állítsam, hogy stabilabb és időtállóbb legyen a tuning? Nem nagyon találkoztam még ezzel a beállítással, és nem tudom, mire lenne a legjobb állítani?
Köszi előre is a segítséget!
-
pixta78
senior tag
válasz
Kössz, jó ötlet, megpróbálom.Bár, ha nincs húzva nem produkálja a problémát, r-go nem értem miért oldaná meg.....
-
Ddgg
csendes újonc
válasz
Köszönöm szépen a segítséget
-
Ddgg
csendes újonc
Sziasztok !
Segitségetek szeretném kérni ram vásárlásban. Nem nagyon értek hozzá kb 10 éve nem építettem gépet és a mostani meghalt.
A kiszemelt alaplap Asus maximus hero VIII lenne egy i7 6700k társaságában.
2×8 gb kitet szeretnék venni kb 40000-50000 ft a max keret rá.
Tuning lenne. Mi lenne az ideális hozzá ami ebbe a keretbe beleférne ?
Főleg játékra lenne.
Megnéztem a gyártói oldalt de nagy a káosz és tanácstalanság.
Az alaplap hivatalosan csak 3000 mhz-ig támogatja a ramot ,esetleg tudok betenni nagyobbat vagy nem?
Ha igen akkor mit tudtok ajánlani ?
A ram fórumban csak részleges útmutatást kaptam,az alaplapnak nincs fórumja.
Köszönöm az esetleges tanácsokat. -
pixta78
senior tag
Sziasztok!
Gigabyte z77ds3h + 2500k + 2*4gb kingstone blue kit + gtx680 a konfig,
F11a bios-szal és Arctic cool hűtéssel ellátott régi gépet szeretnék húzni.
Na most az a helyzet, hogy a bios(dual uefi)ban minden auto-n van, a szorzót állitva 4,2 Ghz-en is remekül megy, terhelés - bf1 -alatt is több órán át.
Ha újra indítom akkor feláll a rendszer, ha kikapcsolom és valamikor be, akkor bootloop és az eredeti biost tölti be. Ekkor áramtalanítás, pár perc és talán elindul. Ha nem akkor újra firmware update.....:-(
Ha csak mondjuk 3,7 Ghz-re emelem akkor is ez a vége. A ramot lentebb állítottam az alap órajelnél de semmi.
Próbáljak másik slot-ot?
Segítsetek légyszi. -
droti25
őstag
Sziasztok
Egy gyors kérdésem lenne.Tudom e tuningolni a g3258-as procit egy Gigabyte B85M DS3H lapban?
Volt aki azt mondta lehet volt aki azt hogy nem..
Youtubeon találtam is róla videót.Mi az igazság? -
bzolika10
aktív tag
Szpiasztok.
Egy X99 es lapban megoldható egy xeon e3 2658v3 oc-zása? -
Sn4k388
tag
válasz
Kean_Sorbo #45035 üzenetére
Köszönöm
-
-
vond
MODERÁTOR
Sziasztok!
Próbálgatom az i7-5820k-t egy Asus X99-A II-es lapban, 32GB 1.35V 2400-as RAM-mal, Thermalright Macho Rev.A(BW) hűtővel, Seasonic G550-es táppal, Adata SX930-as SSD-kkel, egy jól szellőző Phanteks Enthoo Pro házban.
A gépet alapvetően grafikai, meg videós munkához, vágáshoz, rendereléshez, meg sok-sok - x264, meg egyéb formátumú - ffmpeg transzkódoláshoz építettem. Nem vagyok OC szaki, csak most ismerkedem a tunigolással.
A cél a stabil 24/7 működés lenne, akár több órán keresztüli 100%-os CPU terhelés mellett is, értelmes keretek között megemelt órajellel, és persze remélhetőleg hosszú-hosszú évekig.
Először megnéztem, mit csinál az Asus 5 way optimization, 4GHz-re lőtte be a procit, de szerintem egy kicsit sok alapfesszel (1.22 körül volt azt hiszem). Aztán próbálgattam BIOS-ban manuálisan.
42-es szorzót állítottam 1.2 volttal, XMP 2400-as memória profile-lal, és minden mást AUTO-n hagytam. Ez elég stabilnak tűnt, és a hőmérsékletek sem voltak vészesek. Feltolt hűtés mellett, az ffmpeg transzkód alatt 62°C-os CPU-t mutatott az AI Suite, és 77-es CPU Package-et a HWinfo, standard IntelBurnTest alatt ez 73 és 90 volt, very high IntelBurnTest alatt meg 78 és 94°C, és mindkettő rendben lefutott.
Próbáltam 44-es, meg 45-ös szorzóval, 1.25, meg 1.275 volttal, de ott már voltak fagyások, meg a hőmérsékletek is eléggé magasak voltak. Úgyhogy ezeket hagytam is, szerintem a 4.2GHz elég lesz nekem.
Kérdéseim: Jófelé állítgatok, megfelelő programokkal tesztelek, a hőmérsékletek nem túl magasak, a frekvenciák, feszültségek rendben vannak, próbálgassam még, vagy ez így nagyjából jónak tűnik?
Illetve mivel járok jobban, ha manuálban belövöm a 42x 1.2V-ot, vagy csak a szorzót állítom 42-re? Ez utóbbi esetben az automatika felvitte 1.27V környékére a feszt, de amikor nyugalmi állapotban van a gép, akkor leviszi 1V környékére. Viszont ha belövöm fix 1.2-re, akkor ugye nem viszi le idle állapotban, hanem ennyit kap állandóan, ha csak áll a gép, vagy netezek, lazulok, akkor is.
Melyik tesz jobbat a procinak, a fix 1.2V, vagy az idle 1V és load 1.27?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Sn4k388
tag
Sziasztok épp egy i3-6100 proci tuningjával játszok, eddig megy szépen csak van pár beálítás a biosba amit nem tudok hova tenni.
Asrock fatality z170 K4
Intel speedstep Technology (Enabled)
Intel turbo boost Technology (Enebled)
Long duraiton power limit (Auto)
Long duraiton maintained (Auto)
Short duraiton power limit (Auto)Kérdésem az hogy OC hoz jól van -e ez így vagy mit érdemes állítani
-
mltw
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45030 üzenetére
A memória alapból 800/800 az emelés után ha 3.3 -ra állatom 800/742, 4.0 -n 800/896 akkor maradjon a 3.3? Automatikusan 800/896 -ra állítja. Azért a Performance Enhance turbo -ról standard -ra állítottam.
-
Kean_Sorbo
őstag
-
mltw
csendes tag
Sziasztok
Van egy régebbi gépem amiben szeretném kicsit húzni a procit és lenne pár kérdésem. Gigabyte ep31-ds3l alaplap, dual core e5200 -as proci, 2x 2gb memória, r7 240 vga, fsp hexa 400 -as táp erről lenne szó. Mivel a gyári hűtés van rajta ezért egyenlőre csak 2.8-ra szeretném húzni (2.5-ről). Mikor engedélyezem a biosban a Cpu Host Clock Controlt akkor a Performance Enhance felirat elkezd pirosan villogni jelenleg Turbo -ra van állítva ha azt átállítom standard -ra megoldódik a gondja vagy kell még valamit állítanom, illetve a System Voltage Control -nál az auto beállítás megfelel vagy mindenképp manuálisan kell állítanom a feszültséget? Meddig mehetek el a gyári hűtéssel és úgy hogy a feszültséget ne kelljen manuálisan állítgatni? (nekem a 3 ghz is elég lenne hamarosan úgyis lecserélem)
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
kovi831 #45027 üzenetére
BIOS-ban találod az iGPU részben a frekvencia beállítására szolgáló menüt. Valószínűleg a GPU feszültségét is emelned kellesz, ez ugyanúgy mint a CPU-nál offsettel állítható. Azt, hogy milyen mértékű frekvenciaemelést bír el, azt kell mondjam szerencse kérdése, de nagymértékű teljesítménynövekedésre ne számíts.
Emellett érdemes egy minél gyorsabb dual memóriaszettre beruházni, mert az nagyban befolyásolja a GPU teljesítményét. Az viszont igaz, hogy egy ilyen szett kb. annyiba kerül mint egy dVGA (ami sokkal gyorsabb mint ez a "kezdetleges" iGPU).
-
kovi831
aktív tag
Sziasztok
Van egy i5 3570k-s procim hd 4000-es gpuval. A GPU-t szeretném húzni.
Tudnátok segíteni benne? -
IstvánLászló
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45025 üzenetére
Köszönöm a megnyugtatóválaszodat és segítségedet.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
IstvánLászló #45024 üzenetére
Minden jó így.
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok!
Az alaplapom GA-MA69VM-S2.
Hőmérsékletek
Alaplap 46 °C (115 °F)
CPU 36 °C (97 °F)
1. CPU / 1. mag 42 °C (108 °F)
1. CPU / 2. mag 42 °C (108 °F)
Aux 46 °C (115 °F)
GPU dióda 32 °C (90 °F)A lényeg alaplapomon integrált vga letiltva és helyette Nvidia GTX 560 1gb vga-t használok.
Az északi híd 46 és 50 °C, terhelés nélkül ez így jó vagy nem?
Mit tehetnék hogy ne 50 °C legyen?
A lényeg újrapasztáztam és nem is változott semmi. -
Replay<<>
csendes tag
Sziasztok!
i5 6600k procit a biosban 4.2GHz-re állitottam de a cpu-z ben csak ezt mutatja a biosban pedig 4.2GHz ir mit csináltam rosszul? gigabyte z170x ud3
-
Bozsi80
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem jó helyre írok... sorry, de nem találtam a témához közelebbit!
Aida64-ben sebességméréskor vettem észre (mellékeltem képet),
hogy a processzor túl van hajtva, a memória viszont vissza van véve.BIOS-ban vagy máshol be tudom állítani, hogy a proci alap, a memória pedig 2400MHz-en menjen, vagy felesleges, hagyjam ahogy van, jól van ez így?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Köszi, megprobálom!
-
-
Hali!
Kérdésem az lenne, ha húzom a procit mivel tudom ellenötizni hogy elég-e a feszültség vagy már emelni kellene? -
Sn4k388
tag
válasz
Kean_Sorbo #45011 üzenetére
Real temp is 100 fokot mutat
-
Sn4k388
tag
válasz
Kean_Sorbo #45011 üzenetére
Köszi
Asrock alaplapon az X boost ér valamit?
-
RoMix85
aktív tag
Sziasztok!
Hozzátok fordulnék guruk
Adott egy msi b85-g43 gamingalaplap benne egy i5 4690k processzor (tudom hogy Z lap kellett volna, de most ez van)
A kérdésem az lenne hogy ebben a formában húzhatom e a procit ill. mi lenne ennek a menete.
Jelenleg az a problémám hogy ha alap beállításon van a bios akkor ugye a 3500Mhz alap/3900 a boost órajel (1,080V )ami érdekes hogy windowsban mászkálva néha fel is ugrik 3900-ra de játék (division), ill pl egy aida stress teszt alatt csak 3700Mhz-el megy. Miért? Teljesítmény centrikus energia beállítás van, és egy gtx 1060 vga van vele hajtva.Bármi féle tippet, tanácsot meghallgatok.
-
Sn4k388
tag
sziasztok van egy z170 lapom és egy i3 6100
Ha húzom a procit akkor 100 fokot mutat az afterburner és a core temp is ami nem valós
hogy lehet ezt kiküszöbölni?
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #45007 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Te mekkora feszkót javasolsz?
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
#24644864 #45006 üzenetére
- Alapra a BIOS-t.
- A kívánt frekvenciát beállítod az Oc menüben, ALL CORE opció mellett. Egyenlőre legyen ez 42-43, ne több.
- Long/Short Duration 250
- Load Line Calibration 2
- Vcore-t Offset módban. A beállított frekvenciához, viszont neked kell megtalálni a minimálisan szükséges feszültséget.Mást nem kell állítani.
-
törölt tag
Sziasztok!
Vettem nem rég egy gépet, és szeretnék rajta CPU OC-t használni. A CPU egy Intel i5 6600k, az alaplap egy ASROCK Z170 Extreme4 (bios a legújabb 7-esre frissítve).
Bemegyek a BIOSon belül az OC Tweaker részre, és beállítottam a load optimized-et, hogy 4.4 ghz legyen.
SAVE and EXIT.
Semmi.
Megcsináltam úgy, hogy profilet mentettem, és loadoltam, de úgy sem.
Próbáltam disable-re visszarakni és kézileg beállítani (cpu ration 35--->44 ; all cores), de semmi.
Le tudnátok írni, hogy mi lehet a gond, illetve, hogy miket állítsak be egy stabil 4,4-es (max 4,5-s) működéshez?
A CPU-n levő cooler egy Be Quite! Shadow Rock LP.
Köszi előre is!
Norbi.
-
zolika010
tag
Sziasztok!
Egy kis akadályba ütköztem, a szitu a következő:
Adott egy i5-2500k és egy Asrock Z77 Extreme 4 alaplap. A következő guide-t használtam OC-hez:
Viszont amikor Prime95-tel nyomok egy stress testet, az órajel marad az alap 3.4 GHz-en és a szorzó is 34 marad. Próbaképpen adtam már meg 37-et, 40-et is, de semmi se történik, mintha be se lenne állítva (természetesen elmentettem a beállításokat).
Esetleg valaki tapasztalt már hasonlót?
Update: CPU-z alatt látom hogy multiplier 16-37, de nem ugrik 34 fölé soha.
-
Üdv,
Van egy 2.1 rev giga p35-ds3 lapom f14-es biossal. Eddig egy c2d8200 volt benne, vettem egy c2q9550-et, illetve az eddigi 2x2 gb 1066-os kingmax ram mellé még 2x2 gb-ot (szintén kingmax 1066) Jó választásnak tűnik elsőre, mert a hd5850 "megtáltosodott" az Assetto Corsában pl. a bench 25 helyett 40 min fps-t ad, 34 avg pedig 51 lett. Boldog vagyok.
Arra viszont kíváncsi lettem volna mit tud a proci. Voltak gondjaim a 8200-al is, az elmúlt időben (a gép lassan 8 éves, alaplap, táp nem volt cserélve azóta) hiába próbáltam bármilyen tuningot, nem akart menni.Most a q9550-el sem megy semmi, és arra gyanakszom, lehet valamit a biosban szúrok el. A legérdekesebb, hogy nemcsak +, de negatív értelemben sem tudok, még csak 10 mhz-el sem hozzányúlni az fsb-hez, annak ellenére, hogy vigyázok a memória spd-re, emeltem (normálisan) feszültséget, (cpu, mem, fsb, és északi híd) is.
Van bárkinek ötlete, hogy mi lehet a gond? Igazából elégedett vagyok jelenleg a géppel, de a hd5850 vonatkozásában érdekelne, mennyit tud kihajtani még magából. 400-as fsb-ig szeretnék eljutni (ami röhejesen kevés tuning szempontból, anno a 2,4-es p4-esemet egy abit ic7-es lapban 3,6-on hajtottam, az 150%-os tuning volt, ez a 21% ahhoz képest semmi).
Próbáltam külön a ramokat is, csak az fsb:ddram osztóval nézegetni, de hiába emeltem feszt, 1110-en sem indulnak el, pedig a cpu-z szerint mind a négy modul pc8900-as, tehát 555-ön menniük kéne. Nem indult el a gép.
Próbáltam 3 Ghz-en, 350-es fsb-vel, valami 800-as memória osztóval, úgy sem indul.
Még annyi info, hogy a mem időzítéseket auto-n szoktam hagyni, ezzel lehet a gond esetleg? Lassabbra kellene venni annak ellenére, hogy 1066 körül megy, de mégis, magasabb fsb mellett?
Van bárkinek ötlete? TTudom a memória modulokat egyenként meg kéne nézni mit bírnak, de gyanús nekem, hogy a gép 300-as fsb-vel donwgrade-elve sem indult. Ahogy hozzányúlok az fsb-hez, a memória teszt után bootoláskor kifagy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Battlefield 6-tal tenné vonzóbbá Core CPU-it és Arc GPU-it az Intel
- World of Tanks - MMO
- SSD kibeszélő
- Steam topic
- YouTube
- Gamescom 2025: Jubileumi csúcs-VGA-t villantott az ASUS
- Motoros topic
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- Xiaomi Redmi Pad Pro 256GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3187, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest