- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Spenike #38096 üzenetére
Ramokat visszaosztod 1333Mhz-re, mert a szorzózár miatt a Ref CLK sebességének növelésekor azt is tuningolni fogod. Adj nekik fix 1.65v feszt. CPU-NB-nek adj fix 1.2v-ot, a procit pedig fixáld 1.35v-ra. LLC maradhat. Majd a 200Mhz-es RefCLK-ot kezd el feljebb emelni. Az értéket számold ki. RefCLK x Szorzóval = Órajel. kb 3.6Ghz-ig el tudsz menni vele alapfeszen.
-
fulton
addikt
Sziasztok
Van egy Phenom 955 procim. Van arra lehetőség hogy a procit (nem biosból hanem) úgy huzzam (szorzóval) progival hogy működjön a C'n'Q. vagyis pl mikor a gépnek nem szükséges a Ghz.. akkor csak 800Hz ketyeg ám ha belépek egy gaméba akkor a huzott frekvencia lép életbe. Ezt minek is hívják? van rá lehetőség hogy megvalósítsam, ha igen biztonságos? =(mert gondolom a bisos-os megoldás az tuti, csak akkor elvész ez a funkció, és állandóan xy Ghz en fog ketyegni)
-
graw7521
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a procit egy kicsit húzni, de a BIOS-ban a szorzót max 35-ig tudom állítani. Minden menüpontot átnéztem már és sehol semmi....
Az alaplap egy ASUS Maximus IV Extreme. A proci I7 3770K.
A BIOS-ban csak két előre definiált beállítást találtam: 4.2 vagy 4.6 A gép egyik beállítás mellett sem indul el.A memóriák: 2 X 4gb Corsair Venegance 1866Mhz
A táp egy 750W-os Chieftech.
Tudna valaki segíteni?
Köszi! -
torman
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok tuningolás terén, szeretném, ha segítenétek.
Nincs pénzem új gépre, sajnos a mostani fizumból, nem is lesz mostanában, szeretnék egy vállalkozó kedvű embert, hogy leírja, hogy mit és hogyan.Gépem:
Alaplap: asus p5kse
Ram: 4gb ddr2 800mhz kingstone
Proci: E8200 2.66 ghz 1333 mhz fsb és 6mb cache.
Proci hűtőt intéztem most a célra: coolmaster hyper tx3 rajta még egy hűtővel ami: enermax twister.
Vidi karim: Nvidia GTS 250Előre is köszönöm a vállalkozó kedvűnek aki neki áll oktatni.
-
newest
csendes tag
Hello most olvastam hogy K nélküli procikat nem nagyon lehet húzni tehát veszek egy i7 3770 et nem fogom tudni húzni mikor a 3 évvel ezelőtti i7 930-at k nélkül - (mert akkor nem volt még ez a K jelölés), gond nélkül lehetett 4.2Ghz járatni most egy 2 generációval újabb saját korában hasonló árú és kategóriájú procitól ezt nem lehet elvárni mert nincs mögötte a K
-
Geryson
addikt
-
válasz
Lupi00 #38085 üzenetére
Azonos órajelen és kérleltetésen természetesen a teljesítményük is közel egyforma, nem gyorsabb a DDR3. Pl.: DDR2-1066@cl5 vs DDR3-1066@cl5. Más kérdés, hogy nem nagyon vannak azonos órajelek, mert ami a DDR2 technológia teteje, mondjuk az 1200MHz, az a DDR3 technológia alja. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a DDR2 1200MHz-nél a memória órajele 300MHz, míg DDR3-nál csupán 150MHz.
Ettől függetlenül ma már nem érdemes DDR2-es konfigot venni, mert kifutó platformok használnak már csak DDR2-t, plusz DDR3 RAM-ot szinte fillérekért lehet venni.
-
geckowize
őstag
válasz
geckowize #38083 üzenetére
Véleményem szerint:
Pro:
- DDR3 (ennek nem tudom mennyi előnye lenne DDR2-höz képest)
- USB3 (ennek már lenne, mivel van usb3as pendriveom)
- SATA3 (később, ssd-nél vehetném hasznát)
- Tovább bírná a Ref clock, mint 265 MHz, pl 300 MHz-ig, akkor 15x300=4500 MHz-ig lehetne elviekben tuningolni
- Lehetne feszt emelni
Kontra:
- El kell adni DDR2 modulokat (ki venne ilyet már?)
- El kell adni alaplapot (ki venne ilyet már?)Szerintetek?
-
geckowize
őstag
A DDR2-800-as Kingston Hyper-X Blue bírná az 1060 MHz-et?
Most 883-on megy (3,33 x 265).Nekem az a nagy homály, hogy az időzítéseket mi alapján és mikor kell változtatni? Ha bírja 1060-at, milyen időzítések kellenek?
Más:
Közvetlenül a CPU Vcore-t nem tudom változtatni, felette van a DDR2 Voltage Control és azt lehet növelni, ezek szerint együtt növelődik a cpu vcore és a ddr2 voltage? -
Xbean
tag
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok
Kérdésem, hogy tudnám e egy picit feljebb tornászni a procim teljesitményét?
Proci: AMD Phenom X4 9650 2272 MHz
Alaplap: Asus M4N78 SEA procin még gyári hűtő van, úgyhogy a kérdésem merőben elméleti.
Tehát a kérdés pontositva: Lehet e húzni, kábé mennyivel(egy olcsóbb kategoriás hűtővel, nem akarok csúcshúzást), mennyire lesz nehéz.
Válaszotokat előre is köszönöm
üdv -
Xbean
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! Adott egy Q6600@3.4ghz proci és egy gigabyte ep45ds4 alaplap 2x2GB DDR2 rammal.Hónapokon át használtam stabil 3.4ghz-en a procit, de ma rendszer kikapcsolás közben hirtelen kikapcsolt a gép és már nem bootolt be az eddig stabil beállításokkal sokadjára sem. Próbáltam átállítani pár beállítást és biost is frissítettem, de semmi sem hozott eddig eredményt. Szerintetek mi lehet a probléma forrása és oka? Ötletem sincs.
-
fulton
addikt
válasz
RetepNyaraB #38072 üzenetére
Köszönöm a választ, közben sikerült megoldani. Mivel visszatenni nem tudtam mert a foglalat lehajtó karja rögzít állásban volt az alaplapon, így begyujtottam a sütőt és a rácsra tettem
persze kicsit kihíztam a sütőből hogy azért ne "égjen" oda, és figyeltem mikor már egész "forró" volt a hűtő rajta, késsel oldal iránybe lenyomtam és leugrott. Hálisten minden oké a procival. Már muzsikál rajta a 212 evo.
-
newest
csendes tag
Hello valaki mondja meg mi az a GT Frequency ASRock lapoknál nekem alapból 1100MHz-n van de 3100-ig lehet állítani mivel kezdetben egy g840es procim van és ezt az egy dolgot lehet állítani de ezt meg nem tudom mire való
a választ köszi és elnézést a tudatlanságomért
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
fulton #38064 üzenetére
Tedd vissza igen óvatosan az egész cuccot, majd járasd fél órát, vagy futtass egy stressz-tesztet. Ettől felmelegszik a paszta és simán szétjön. NE feszegesd!
RudiSteel@ Mondtam nem egy tuning lap
De próbálhatsz játszani az MCH latch értékkel, van, hogy háklis a lap és egy sávban el se indul, másikban meg simán fut. Én a 333-400-as sávban próbálkoznék, különféle szorzókkal.
Valamint ha 400+ fsb értéken vagy, vedd feljebb a cpu termination és reference értéket is. Energiakímélés ki van kapcsolva?? (EIST, Vanderpool, spread spectrum, C1 stb) -
Melorin
addikt
Sziasztok!
Nemrég vettem egy FM2 gépet:
AsRock FM2A75M
Athlon II X4 740 (szorzózáras)
1600Mhz RAMAz a kérdésem, hogy ha tuningolni akarom, akkor mire kell odafigyelni?
Amit tudok növelni, az a APU/PCI freki, ami alapban 100-on van, de ha jól tudom ez befolyással van más dolgokra is a gépen.
Van egy mód a biosban, ami előre beállított értékekkel tuningol. Ebben kipróbáltam a 4000MHz módot, ami ilyen értékeket állít be, szerintetek rendben van:APU/PCIE: 125MHz
CPU szorzó: x32
Vcore: 1.4V
CPU NB: x8 2000MHz
DDR3: 1354 MHz
Itt van két kép a CPU-Z-ről. -
válasz
Geryson #38066 üzenetére
Kisebb VCore-ral természetesen alacsonyabb lesz a maghő is, minden egyéb változatlansága mellett. Hűtőt takarítottad mostanában? IOH és ICH a BCLK emeléséhez kapcsolódik valamelyest, célszerű azokat is manuálisan beállítani. Az EPU energiagazdálkodási funkció, VCore offset-et szokás vele belőni, de maradhat AUTO-n, ha tuningolsz, illetve beállíthatsz kézzel is értéket természetesen.
BIOS-t nem érdemes piszkálni, ha korábban ezzel ment 4GHz-en a proci, akkor nem ott lesz a gond.
A CPU-knak jellemzően van egy bizonyos fokú degradálódása, ha huzamosabb ideig járatod magas VCore-ral, ilyenkor jellemzően megnő a feszigényük, tehát ugyanazt a frekvenciát magasabb VCore-ral tudják stabilan.Hogy el tudj indulni, néhány alapvető beállítás a 4GHz-hez, a feszültségértékek csökkenthetők, növelhetők:
CPU szorzó: 20
C1E: disable
IT: disable
Intel SpeedStep: disable
BCLK: 200MHz
PCI-E: 100MHz
DRAM freki: 1600MHz
UCLK: 3200MHz
QPI: auto
LLC: enable
Extreme OV: enable
VCore: 1.275V
CPU PLL: 1.815V
QPI-DRAM: 1.265V
IOH: 1.79V
IOH PCI-E: 1.51V
ICH: 1.11V
ICH PCI-E: 1.51V
DRAM: 1.6V (ha LV, akkor 1.5V)
DRAM ref: auto
clock skew-k: auto -
fulton
addikt
Nam megszületett a gép, egy 955 hajtok 3,8 Ghz-en, alapfeszen, (ami jelenleg 1,400v) és a 212 evo val a proci BF3 alatt is 36C. Alapjáraton meg 21C. Ég és föld, pár napja még a gyári hűtővel mértem 67-68C. (game alatt)
Kérdes: megfigyeltem ha a biosban belövöm a szorzót pl 19 re, és nem (auto)-n van, akkor folyamatosan 3,8 Ghz ketyeg. Míg ha auto ra van állítva van hogy 800Mhz majdf ha kell felmegy 3,2 re. Nincs olyan progi amivel ki lehet ezt tolni mondjuk 3,8 Ghz-re de ugyan ugy ha nem csinálok semmi lényegeset a gépen visszaáll magától 800 ra-.?
-
Geryson
addikt
Vagy kérdezek még egyet: 20 x 190 vagy inkább 21 x 185?
-
Geryson
addikt
Mesterek. Van egy D0-ás i7-920-am. Kb. másfél évvel ezelőtt meghúztam sikeresem 4.0-ra, aztán 3.8-ra 1,275 V-al, de sajnos a kicsi fiam a múltkor kinyomta a CMOS resetet és mindent elfelejtett. Mivel én soha nem voltam egy tuningmester és topikok szorgos böngészésével értem csak el a fenti eredményeket (és sikeresen nem írtam fel semmit), ezért nekem most egy kínszenvedés, hogy megint elérjem a fenti eredményt.
Most 2 nap tesztelés után megvan a 3.9. de nagyon magas 1.3 V feletti eredménnyel és a procim Prime95 alatt többször eléri a 100 fokot (most is éppen ott van). Mondjuk stabilnak mondható, mert 3 órája megy a gép 100%-on. Ami tuti, hogy az 1,275-el értem anno el (ezt az egyet felírtam), ezzel most viszont nem megy.
Kérdésem, hogy:
- alacsonyabb Volttal nem lenne alacsonyabb a hőfok? Nem volt anno soha 100 fokos a proci 1-es magja (a többi azért alatta van).
- IOH és ICH voltok (sima és PCIE) maradjon AUTO vagy állítsam fix értékre? Valaki ezt írja, valaki azt.
- EPU differential amplitude: AUTO legyen vagy adjam neki a +800 mV (anno AUTO volt, de most több helyen olvasom, hogy fixre állítsam)Bocsi még egy: BIOS nem is tudom mi van fent. Szedjek valami jónak mondottat (ASUS Rampage II Gene a lap)?
-
fulton
addikt
sziasztok van egy kis gondom. Le akartam szedni a hűtőt a prociról ám az némi unszolásra kijött procistól, sajna előtte nem járattam a gépet és...hozzáragadt. Most sehogysem tudom leszedni a hütőről...mit tanácsoltok,, járt már valaki így?
Nehéz rá erőt kifejteni is mert a lábak könnnyen meghajolnak ahogy fogom:s -
RudiSteel
tag
válasz
RetepNyaraB #38062 üzenetére
Értelek. Nem is szeretném nagyon tuningolni a gépet, hisz elsődlegesen nyomdai grafikákra (Photoshop, Illustrator) kell. Viszont nem értem mi a baj és hogy az első variáció nem megy még a második igen:
A-VARIÁCIÓ
CPU Host Frequency=450Mhz
PCI E Frequency=100Mhz
Performance Enhance=Extreme
X.M.P.=Profile1 (1600Mhz)
MCH Frequency Latch=333Mhz
System Memory Multiplier=3.20B
DRAM Timing=Auto (így 8-9-9-28 fsb:dram 5:8)
CPU Vcore=1.3000V (1.2250V + 0.0750V)
CPU Termination=1.200V (alap)
CPU Reference=0.805V (alap)
MCH Core=1.200V (1.100V+0.1V)
DRAM Voltage=Auto (alap 1.500V)B-VARIÁCIÓ
CPU Host Frequency=400Mhz
PCI E Frequency=100Mhz
MCH Frequency Latch=400Mhz
System Memory Multiplier=4.00D
DRAM Timing=Manual (így 9-9-9-28 fsb:dram 1:2 és 800Mhz)
CPU Vcore=1.2250V (alap)
DRAM Voltage=Manual (alap 1.500V) -
szoki007
aktív tag
Sziasztok
A minap vettem egy I3 2100 processzort és egy Asrock B75 Pro3-M alaplapot valamint 2x4gb kingston hyperx 1600 mhz memóriát. Nos, az lenne a kérdésem hogy tudok e azzal kezdeni valamit hogy ne 1333-on hanem 1600 on pörgesse a ramot ? Vagy valami plusz teljesítményt kitudok csikarni belőlük ?
-
RudiSteel
tag
válasz
RetepNyaraB #38059 üzenetére
Köszi a gyors választ!!! Most itt tartok:
CPU Host Frequency=400Mhz
PCI E Frequency=100Mhz
MCH Frequency Latch=333Mhz
System Memory Multiplier=3.20B
DRAM Timing=Auto (így 8-9-9-28 fsb:dram 5:8 és 640Mhz)
CPU Vcore=1.2250V (alap)
DRAM Voltage=Auto (alap 1.500V)Feljebb mehetek még? Hiszen a CPU és a DRAM is képes többre...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RudiSteel #38058 üzenetére
Én az mch frequency latchet 333mhzre tenném, mch core kapna 1,2V-t és a ram visszaosztást 3.33B-re tenném (asszem az a 333mhz-es szorzó...)
Ha így se megy, akkor emeljük a process feszen kicsit. Tuningra nincs garancia, lehet a Te chiped többet kér. Meg a lap se egy Asus formula megapromaxima... -
RudiSteel
tag
Sziasztok!
Az alábbi gépem van:
Gigabyte ga-p43t-es3g alaplap
4x1Gb KingMax FLGD45F-B8KJ9 FAIH 1600Mhz ddr3 memória
Intel e8200 gyári hűtővel
Chieftec 500WNos az a probléma, hogy sok tesztet/tuningot átolvasva láttam, hogy ez a proci alapfeszen simán bírja 450Mhzet. Nálam ezekkel a beállításokkal 380Mhz fölött el sem indul a win7...
Megköszönném, ha valaki elmondaná hogyan módosítsam az alábbi dolgokat a tuninghoz!!!CPU Host Frequency=380Mhz
PCI E Frequency=100Mhz
X.M.P.=Auto
MCH Frequency Latch=400Mhz
System Memory Multiplier=3.33D
DRAM Timing=Auto (így 8-9-9-28 fsb:dram 3:5 és 633Mhz)
CPU Vcore=1.2250V (alap)
MCH Core=1.100V (alap)
DRAM Voltage=1.500V (alap) -
quailstorm
félisten
válasz
balazs8907 #38056 üzenetére
Kupakhő a gyári érték, de én tutira nem szeretném a maghőt se 70°c felett látni.
-
balazs8907
tag
Sziasztok! Cpu hőmérsékletnél melyik adatot kell figyelembe venni és melyik a fontosabb? A cpu mag hő vagy a kupak hő?
A gyártó oldalán max 71°C van megadva...akkor ez a cpu magra vonatkozik?? -
fulton
addikt
Ezt a prime95 progit meddig tanácsos futtatni? hogy..tudjátok rendszer stabil képet kapjak? miután emeltem az órajelet.
-
Apollo_21
addikt
...
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy Abit KV8 Pro alaplap, hozzá csatlakozik 2x512MB 400MHz-es PQI ram, van egy 9550-es ati kártya és egy Athlon 64 3000+ processzor. Szeretnék egy kicsit felhúzni a processzor órajelét, ehhez szeretnék segítséget kérni!
A processzoron már van egy óriási hőcsöves rézhűtés és egy FSP hexa 400 gondoskodik a konfig ellátásról.
Milyen tesztprogramokkal ugorjak neki a gépnek, hogy láthassam az ez volt és ez lett határokat?
Illetve Biosban milyen beállításokkal, milyen és mekkora lépésekkel haladjak előre?
A választ előre is köszönöm! -
fulton
addikt
Sziasztok
Lenne egy kérdésem:
A Pehom 955 procim gyári hűtője helyett milyen hűtőt ajánlanátok amivel mehetnék
olyan 3,6-3,7 Ghz ott megállnék mivel feszt nem akarok növelni.
mondjuk egy TX3-as megteszi, vagy kell egy 212 evo?
jelenleg elég brutál BF3 alatt olyan 70 fokos a procim alapon:s... Köszönöm -
Svend
csendes tag
Hello Srácok!
Szeretném egy kicsit pöckölgetni a gépemet(alapl.:ASrock ConroeXfire e-sata2, Proc.: Core2duo E6700, Mem.: 4GB DDR2 1066) a setFSB (2.2.134.98) nevű progival és akadályba ütköztem. Arról van szó, hogy miután kiválasztottam - a program listája alapján - a "Clock Generator"-számot, majd rákettyintettem a "get FSB"-re, meg is jelenik a két csúszka és a különböző számadatok...látszólag minden ok. Aztán elkezdem picit feljebb pöccinteni 5-ösével a felső csuszkát, de mikor megnyomom a "set FSB"-t mindig csak visszaugrik a kiindulópontra a csúszka, tehát nem történik semmi.
Mi lehet a baj? Miért nem szeret engem?
Válaszotokat előre is nagyon szépen köszönöm!
-
geckowize
őstag
Tudna valaki linkelni egy szájbarágós leírást Phenom II X4 945 tuningoláshoz?
Eddig Athlon II X4 620-am volt, ott azt csináltam, hogy kikísérleteztem lejjebbvett szorzóval a maximum Ref/Host clockot, ami 200-ról egész 265-ig ment stabilan (akkori leírásban egy 770-es chipsettel asszem 300-ig ment), aztán állítottam a proci szorzóját mindig 0,5-tel felfele és teszteltem prime 95-tel. A vége 12,5-ös szorzó volt (3,318 GHz), 13-nál (3,445 GHz) már instabil lett a rendszer. Akkor megkérdeztem a fórumban, hogy mit kéne tenni, feszemelést javasoltak, de féltem tőle kicsit, meg leírás se nagyon volt hozzá.
Ja és a ramokat is visszavettem 3,33-as szorzóra, így 3,33x265 = 883 MHz lett, ez egy Kingston Hyper-X Blu Kit-nek nem nagy tuning, lehet ezt jobban? Feszemeléssel?
Az NB-t és HT-t békénhagytam, mert instabil lett a rendszer, ahányszor hozzányúltam. Az akkori leírásban le volt írva, mit hogy kell, de nekem AM2+os lapom van, 690G-s chipsettel és ott még 1000 a HT, vagy nem tudom mi volt a probléma.
A kérdésem tehát, hogy a 945-öt is ugyanígy kell-e tuningolni, illetve feszemelés howto-t valaki tudna-e linkelni, nehogy 1 V-onként kezdjem el kikísérletezni, hogy tényleg füsttel működnek-e a microchipek...
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Hogy tudok tuningolni egy 1866-mhz-es 2*4gb-os vengeance ramot ami alpból cl9-es?
Ivy-m van és lehet 2000mhz-re állítanom?
Próbáltam 2133-on 9-10-10-27-2N-be úgy hogy 1.582-re vettem a feszt és a VCCSA-t is próbáltam elmelni meg a VTT-t is külön külön
De nem jutott el a biosig se a gép... -
RetepNyaraB
veterán
válasz
vitya2 #38037 üzenetére
Itt írta qdak hárommal ezelőtt, hogy pl. Fsp 400w. Vagy bármi más neves gyártó modellje; szerintem azért inkább 500w körül, mert az a tuti és bővítésnél sem lesz kevés. Ránézhetsz a "milyen tápot" topicra is. Hűtőből természetesen Xigmatek Gaiát
amúgy meg viccen kívül ez a széria használtan nevetségesen olcsó és igen hatékony.
-
vitya2
csendes tag
Üdv
Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat.
Akkor tápra gyúrjak. Mit ajánlotok??? Majd rákérdezek másik topicon is, de hátha....
Én azért nem bízom annyira "magamban", hogy gyári hűtővel tuningoljak, de így, ilyen szempontból körülnézek a használtak között. Ki milyet ajánl???
VV -
geckowize
őstag
A wikipediás lista alapján gyárilag 0,850 - 1,425 V között alakul a fesz (HDX945WFK4DGI part numberesről van szó), akkor ne is emeljem meg?
-
siwok1
tag
válasz
vitya2 #38025 üzenetére
Csak hogy tudd hütő helyett 20 ezerért komoly tuning
lenne ez a modell...még ref hűtővel is jobban jársz, mint ha proc hűtőt vennél rá, és ha eladod a jelenlegit ~10e HUF körül, már csak 10 e-t költesz pluszba, és ott van 4 mag 6mb L2....
http://hardverapro.hu/apro/q9400_elado_11/hsz_1-200.html
-
pook20
aktív tag
szerintem is kampec a dolognak....csak a hibakódot nem tudom mit jelent ésigy nehéz próbálkozni...
egyébként itt a kép róla
bocsi tudom hogy egy órásat kellene be linkelni de mindjárt tervezett áram szünet lesz!/van egy előlapi panelem azon is stabilan ennyit ír ki játék alatt is.....
/
-
-
qdak
addikt
válasz
pook20 #38028 üzenetére
a mag feloldasnak van topikja kulon ott vannak szakik, de ugyvelem ha hiba akk mar nem nyero,
41 terhelve v idile ?
vitya2: nekem 1 regi forrofeju 1 magos 775 stok hutese van emelt fesszel, siman birja kuzdes nelkul, folosleges sok penzt kicsapni, gondolom nem exxtrem cpu tuningotakarsz?
-
RetepNyaraB
veterán
-
pook20
aktív tag
Sziasztok!
megjött az uj asrock 970 extreme4-es alaplapom+a tápom!
nagy lelkesedésemben elkezdtem magot feloldani /
Name AMD Phenom II X2 555
Codename Callisto
Core Stepping RB-C3
alaplap biosza: p1.90/nos odáig jut el a gép hogy a dr.debug a következő számsort írja ki:
0X05 megnéztem a kézikönyvet és a következőt írja:
OEM initialization before Microcode loading
ez mit jelent?van rá esély hogy 4 magosítsam?
/megkérdeztem a mag feloldó topicba de ott nem kaptam rá választ!és hátha itt sikerül valakinek segítenie!/
egyébként 3200-röl most csak a szorzó emeléssel jelen pillanatban 3600 MHZ-n fut a gépezet gyári hüttövel és csak max 41 fokos a proci!
-
quailstorm
félisten
válasz
vitya2 #38025 üzenetére
Valameddig el tudsz menni a gyári hűtővel is. Akár alapfeszültségen fogható 2,6-2,7GHz. Emelj valamennyit az FSB-n és kiderül. Elvileg a lapod elég jó ahhoz hogy ha rossz az OC beállítás akkor defaulttal induljon és szóljon hogy nem okés valami.
Az én E3200-am alig melegszik attól hogy 2,4 helyett 3GHz-en megy. Igaz alapfeszen. -
vitya2
csendes tag
Helló-helló mindenkinek.
Szertnék segytséget kérni processzor órajel túlhúzsra vonatkozólag. Ez lenne az első próbálkozásom, úgy hogy azt szeretném kérdezni, hogy induljak?? Az eddigi olvasgatások alapján a legjobb az lenne, ha beszereznék egy jobb hűtőt, igaz? Milyet ajánlotok, megéri-e a vízhűtés vagy elég a hőcsöves is???Árban ngyjából 10-20e Ft az az összeg amit erre rászánnék. Elsőre ennyi.
A gép elemei:
CPU: INTEL Core 2 Duo E6420 (LGA775; 64nm; 2.1 GHz; )
alaplap: GYGABITE GA-P35-DS3 (P35 express chipset)
táp: Q-TEC PSU 500W BIG FAN
videókártya: HD5450 1GB DDR3
memória: 2x GEIL 1GB PC2-6400 GX22GB6400UDC (DDR-2; 800MHz; 4-4-4-12)
1x KINGMAX KLDE88F-B8KY6 PHES
Egyenlőre ennyi információt találtam.
Az alaplapról olyat olvastam, hogy "overclock enhanched" vagy mi a szösz és a dobozán az van, hogy "gamer's choice". Az eddig jó, igaz??
Köszönöm mindenkinek, aki segít.
VV -
DEKA25
csendes tag
SZIASZTOK!
SZERETNÉM A SEGÍTSÉGETEKET KÉRNI !
VETTEM EGY CORSAIR VENGEANCE 2x8 GB 2400 MHZ-ES CL10 MEMÓRIA CSOMAGOT.
AZ ALAPLAPON PRÓBÁLTAM BEÁLLÍTANI A BIOS-BAN AZ XMP-T 1.3 PROFIL, DE ÚJRABOOTOLÁSNÁL VISSZAÁLL 1333 MHZ-RE.
HA XMP PROFILT AUTO-RA ÁLLÍTOTTAM AKKOR,SIKERÜLT 2200 MHZ-T KIHOZNI BELŐLE,DE CSAK 1.7 V.-ON STABIL.
MEGKÖSZÖNNÉM MIELŐBBI SEGÍTSÉGETEK, HOGY HA XAR MÉG IDEJÉBEN VISSZATUDJAM VINNI.
CONFIG:
ASROCK Z77 EXTREME 4 2.70 LEGÚJJABB BIOS
COREi5 3570 KDEKA
-
geckowize
őstag
Phenom II X4 945 esetében:
Hány voltonként érdemes adogatni feszt, ill honnan tudom hogy a következő adag emelésekor nem fog elfüstölni?
Ha 3,975 GHz-en akarom járatni, tipikusan mennyi feszt kell neki adni? Azért ennyin, mert alaplapom host clockját 265-ig tudom kitolni, neki meg 15ös a szorzója. -
geckowize
őstag
Hello! AMD Phenom II X4 945-öt megéri venni 22ért újonnan dobozosan garival? Tuningolható annyira, hogy észrevehető változást mutasson egy 3,32 GHz-re tuningolt Athlon II X4-hez képest? Gondolom jobban kihajtaná Radeon 5830-at.
Scythe Katana 3 hűtő 40 fok fölé sose ment 30%-os tuninggal, a phenomot is bírni fogja ugye? -
Doki16
addikt
Ez a volt érték jónak számít 4 GHz-en? [link] Stabilan megy jelenleg a gép. Szerintetek vehetném lejjebb is a feszültséget?
-
CoDWaW07
őstag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy 2 magosított Sempron 140 ( Athlon II X2 440) , Asrock 785GM-S3-mas alaplapban.
A gyári 2.7Ghz-es órajelről 3.75 Ghz-ig sikerült felhúznom , 1.48V-os fesszel stabil ,terhelésen 60 fokos,1 órás prime megvan, viszont innen följebb sehogy sem akar menni. Próbálkoztam már úgy hogy vettem a HT link szorzót is, illetve a RAM órajelet is, de sehogysem sikerült stabillá alakítani. Szerintetek ez lenne a maximum amit bír, vagy más megoldással/hardver cserével esetleg többet is bírna?
előre is köszönöm a segítséget -
Spiler125
tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy az alábbi konfigot bírni fogja e a tápegységem?!
Amiről szó lenne!
MSI p67g d53 b3
Intel I5 2500K
2x4gb Patriot memória
GTX 460 soc
Táp TT TR 2 470w
Gondolom a tuningot birni fogja a konfig csak a feszültségtől félek h kicsit kevés lesz a neki a kakaó mit mondotok?! -
KYZRR
őstag
válasz
Daszkalosz19 #38011 üzenetére
-
Daszkalosz19
aktív tag
Sziasztok!
Szertném tuningolni a konfigom,de nem értek nagyon hozzá ezért kérném a segítségeteket. Esetleg egy linkkel ami magyar,mert sajnos nemigen tudok angolul. Hogy mit,hogyan,mennyivel lehetne.
A Konfigom:
Asus M4A88TDV EVO usb3
AMD Phenom II X4 965 Corsair H 80 vízhűtéssel
Corsair vengeance 2x 4 gb 1866 Mhz
Everest 850 w-os táppalElőre is köszönöm a segítséget
-
Javeller
csendes tag
okés akkor itt szólok ha lesz lapom(bár eddig mindenki vagy eladta vagy jegelt) szóval jövök majd ha lesz előrelépés
Köszi h segítesz,bár a tuning segítség nehezebb mutatvány lesz mert nem igen csináltam ilyet..
Ja és hol találok vagy milyen a minőségi hűtő ami elbírná ezt az emelést? -
válasz
Javeller #38006 üzenetére
3GHz-et csak emelt VCore-ral szokták vinni, amihez sok esetben már kevés a gyári hűtő. Ha veszel hűtőt esetleg, akkor olyat vegyél, ami 775-nél újabb foglalathoz is megfelelő, mert akkor egy későbbi fejlesztéskor ezt már nem kell cserélned.
A topicban bonyolítsuk inkább a szakmai eszmecserét, úgy más is olvassa, tanul belőle, kereshetővé válik, és máskor esetleg már nem kell leírni, csak belinkelni. -
Javeller
csendes tag
Köszi Jorus a választ!
Nem baj h ha nem megy 3Ghz-et..Azt néztem h kilehet belőle hozni feszemelés(amit persze nem is tudnék csinálni) nélkül 2,7Ghz körül..Hát nemtudom mivel hűtsem van egy gyári proci hűtő : intel c28085 ő lenne az.
Akk szerzek lapot és ha nem probléma zargatnálak privibe.Oks?
Még1x köszönöm Jorus!! -
IFHomer
csendes tag
Most egy Dell laposom van i7/8GB, és egy szimuláció megkezdésekor 3 ezred másodperc alatt fossa össze magát.
Szóval időben visszafelé nem nézelődhetek.
-
válasz
Javeller #38000 üzenetére
10-11k körül tudsz venni hozzá épkézláb lapot. P35-DS4, P5QD Turbo, pl. Abba most ne menjünk bele, hogy érdemes-e még 775-be invesztálni. Ezen lapok simán mennek annyit, hogy ne fogják vissza a procit. Az persze nem fix, hogy az E4300 stabilan fogja tudni a 3GHz-et, jellemzően nem mai darabok. Mivel fogod hűteni? Tápból egy masszív, minőségi 400W körüli javaslok, pontos típusért ezt javaslom átolvasni.
Ha megvan a lap, gyere vissza, és megnézzük, mit bír a konfig. -
IFHomer
csendes tag
Nem akarok belenyomni 128-at, csak nekem ez egy ilyen sötétebb folt volt, hogy miért van úgy ahogy.
De már kaptam választ. A viszonylag nagy memória pedig 3D-s parametrikus tervezéshez és flow, és ansys szimulációkhoz kell. Így valószínűleg 64 lesz -
IFHomer
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni nálamnál hozzáértőbb kollégától.
Tervben van egy Gamer gép építése.
Ki is néztem hozzá nagyjából mindent. A problémám itt kezdődik.Alaplap: MSI Big Bang-XPower 2
Link: http://hu.msi.com/product/mb/Big-Bang-XPower-II.html#?div=DetailProci: Intel Core i7-3930K
Link: http://ark.intel.com/products/63697/Intel-Core-i7-3930K-Processor-12M-Cache-up-to-3_80-GHzRendszer: Win 7 X64 Prof
A gondom a maximális memória mérettel van. Ugyan is az alaplap Quad Channel-ben, 8 Slot-on, 128GB-ot tud lekezelni. A Win 7 X64 Prof képes 128GB felett és képes címezni. A proci 6 mag, 12 szál, 4 csatorna, és maximális memóriaméret 64GB ITT A PROBLEM ÉS A KÉRDÉS. A processzornál van bármilyen összefüggés a magok/szálak/csatornaszámok és a megcímezhető memóriaméret között??? Gondolok itt arra, hogy magonként 64, vagy szálanként 64, vagy esetleg csatornánként 64, vagy összesen 64 és kész???
Előre is köszi a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest