- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
NFree
addikt
válasz
Zoli0726 #44698 üzenetére
Ez lenne a jó út szerintem
Próbáljam meg a kupak és a die között LP-vel, a kupakra meg már mehet mx4 is.
igen szét kell kenni vékonyan az ultrát, sajnos. ne kenj túl sokat s akkor elvileg ha óvatos vagy nem kenődik szét s jó is lessz. De ha nem megy és pesti vagy akkor keress a Haswell topikban vagy aprón olyan embert aki ezzel foglalatoskodik. Én sem magamnak csináltam .(#44699) tarnagy
Asszem ki. de mindenképp nézz utánna foglalat egyezzen asszem lga 775, és az alaplapod honlapján nézz utánna támogatja -e a lap a kiszemelt procit. -
tarnagy
aktív tag
Bocsánat, de egy teljesen laikus kérdésem lenne: egy Intel Duo processzort ki lehet cserélkni Intel 2 Duo processzorra?
-
Zoli0726
aktív tag
Sziasztok!
Közeledik ismét a nyári meleg, és úgy döntöttem, kupaktalanításra ítélem 4670Kmat, nem feltétlenül az OC miatt, hanem mert valamivel magasabb hőfokon jár, mint azt szeretném. Jelenleg egy CM 212 evo hűti, 4 ghz-en járatva, 1,22 volton simán bemegy 80 fok fölé is.(szerencsére csak stress tesztek alatt).
Ami egy kicsit gondolkodóba ejtett az a Coollaboratory hővezetője. Mindenki azt ajánlja, viszont azt hiszem nekem két problémám is lenne vele.
Az egyik az az, hogy problémás vele dolgozni a folyékonysága és a vezetőképessége miatt, a másik, hogy a 212 evo érintkezési felülete kicsit sem mondható simának, ezért egy vékony réget nem vagyok biztos benne, hogy megfelelő kitöltést eredményezne.
Próbáljam meg a kupak és a die között LP-vel, a kupakra meg már mehet mx4 is?
Van esetleg olyan hővezető, amivel ki lehet váltani a LP-t, mert teljesítményben majdnem olyan jó, de biztonságosabb?
Illetve az LP-t tényleg szét kell kenni? Pasztával ez a kevésbé ajánlott dolgok közé tartozik.
Köszi. -
törölt tag
Köszi az infókat.
-
törölt tag
Sziasztok!
[Ez] normális egy i5 3470K-nál, hogy stressz alatt ilyen hőfokot produkál? CPU 35 fok a többi mag meg majdnem 20 fokkal több.
Megnéztem az én i5 6600K-nál és ott elég kiegyenlített volt a hőfok. 3-4 fok difi volt csak.
-
Martin97
aktív tag
válasz
AeSDé Team #44691 üzenetére
Szia!
Nem a tdp limit szól közbe, mert 100%-ra terhelve sem fogyaszt 30w-nál többet (xtu szerint), hanem az órajelet nem tudod emelni úgy, mint asztalinál. Az a laptop nem erre való.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Hamarosan lesz egy Dell Latitude E5430-am amiben egy i5 - 3210M muzsikál HD4000-es igp-vel. Asztali 3770k-mban ezt az igp-t akár 1,5Ghz-ig is ki tudom húzni megfelelő fesszel, szerintetek laptopban mennyit tud majd?
Hallottam hogy ott a TDP limit rendesen keresztbe tesz az OC lehetőségeknek de konkrét adatot még nem találtam. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
->Raizen<- #44689 üzenetére
-
->Raizen<-
veterán
Üdv, egy kis frissítésre lenne szükségem tudásilag. Van egy i5 6600k-m msi z170a pro alaplappal és oda kellene lépnem a procinak, a cél 4,6 4,7 ghz. Mit állítsak uefiben?
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #44687 üzenetére
Istenem, de hülye vagyok. Teljesítmény centrikuson van. :/ Köszi!
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy i5 6600K, Z-170-es lapban. Feltettem 4.2-re és folyton 4.2-ön megy. Nem max turbo freqnek kellene 4.2-ön lennie? De a winfos feladatkezelő CPU kihasználtságra 1-2%-ot ír.
-
Szattila83
tag
válasz
Kean_Sorbo #44684 üzenetére
Köszönöm!
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Szattila83 #44683 üzenetére
1.0 volt
-
Szattila83
tag
Üdv!
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy egy i7 6700k alap óra jelen (4ghz) kb. mennyi a legkisebb feszültség amin problémamentesen üzemel? Előre is köszönöm a válaszokat. -
creedszl
senior tag
sziasztok
Van nekem egy FX6300-es procim egy ASUS M5A97 Evo lapon.Nem igazán akarom keményen tuningolni.De ugye van ezen a lapon egy TPU kapcsoló ami megpörgeti a procit ha úgy érzi kell...Elégséges azt bekapcsolnom vagy túlságosan sokat ingázik akkor a fesz a procinál szóval nem éppen a legkíméletesebb a számára?Mi a legoptimálisabb megoldás arra hogy a rendszer csak akkor emelje az órajelet ha komolyabb terhelés éri(játék)?
-
kócos87
tag
válasz
Kean_Sorbo #44679 üzenetére
Kösz a leírást, volt amit megértettem belőle
, de egyrészt nem tudom, hogy mennyire használhatóak ezek az e5-ös procik gameléshez másrészt ennyit biztos nem akarok rá költeni, de végülis úgy látom, hogy 4200 Mhz-ig biztonságosan fel lehet húzni.
-
kócos87
tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy tud-e valaki arról, hogy meddig húzható az i7-5930k amíg stabil és biztonságos?
Teljesen kezdő vagyok a tuningolásban és összeakarok rakni egy gépet az új gtx 1080-hoz és ezen a procin el szeretném érni a 4 Ghz-et vízhűtés nélkül. Persze valami jobb hűtővel.
FullHD-ba akarok majd streamelni plusz jön a VR korszak :-)
-
Tito30
tag
válasz
Kean_Sorbo #44675 üzenetére
100%-os terhelés alatt max 70°C-fokos volt a maghőmérséklet. Az még elmegy nem?
-
Tito30
tag
válasz
Kean_Sorbo #44673 üzenetére
Szia.
Akkor lehet,hogy jobban járok ha visszaveszem 4ghz-re. Bár így is stabil,de nem szeretném,hogy kifeküdjön
-
gabro0
őstag
válasz
Martin97 #44670 üzenetére
Köszönöm neked is!
Most H80i blokk van rajta, ha pedig lekerülne róla, akkor pedig a gyári fog visszamenni. Ezeknél is figyelni kell erre?
Kitaláltam, hogy az eredeti kupakkal megegyező vastagságú fémlemezt lehetne odailleszteni a gyári szigetelésre. Így olyan szorosan fogná, mintha rajta lenne. Egyelőre terv, azért mielőtt bármibe fognék jobban megnézem kivitelezhető-e.
-
gabro0
őstag
válasz
gabro0 #44652 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Ramok stabilak 2400-on, memtest86 több, mint fél órás nyúzás után még az első ciklusban tartott mikor megszakítottam.
Habár alacsony feszültségűek, 1,5V alatt nem indul a gép egyik XMP profillal sem. 1600-ról 2400-ra csak 0,05V-ot kellett nekik adni. Így mennek most 1,55V-on.Kicsit magasnak tartom a 80°C feletti CPU mag hőmérsékleteket. Kupaktalanított processzorra nézve van valami hátulütője, ha nincs rajta a kupak és közvetlen érintkezik a hűtővel (persze pasztázva)?
-
NFree
addikt
válasz
WongFeiHong #44666 üzenetére
Ne is kapcsold, ha throtingol már régen rossz, nem hogy még hagyod forni a procit .
-
ThodEE
őstag
válasz
WongFeiHong #44666 üzenetére
Ha nincs túlmelegedés akkor nincs throttling se
-
WongFeiHong
senior tag
Sziasztok! A BIOS-ban a cpu thermal throttling nevű funkciót érdemes kikapcsolni? Adhat ez némi pluszt cpu igényes játékoknál? ( pl: crysis 3)
A procim húzva van, minden stabil évek óta és egy elég jó Alpenföhn hűtő van rajta. De ezt a throttling dolgot még soha nem mertem kikapcsolni.
-
HULK25
tag
válasz
Kean_Sorbo #44664 üzenetére
Köszi, ezt találtam én is csak hozzászólásban irják hogy 5800 k processzoron használják azért akartam megkérdezni, hátha van vaalakinek konkrét tapasztalata a dologgal!
-
HULK25
tag
Sziasztok , bár nem kapcsolódik szervesen a témához, de remélem itt tudtok segíteni egy am3-as hűtés jó fm2+ foglalatú lapra, konkrétan az artic freezer 64 pro-ra gondolok,és ha jó, mennyire hatékony ez a hűtő? Válaszokat elöre is köszönöm!
-
adise
őstag
üdv!
adott egy 4690k egy asrock z97 pro3 lapban.
van egy ilyen opció a biosban hogy turbo oc 4.4ghz
ezt betoltam és igy ezt kaptam
KÉPa hőfokkal nincs bajom. játék alatt sem fagytam. viszont, ha a prime95-öt elinditom kb 15mp-en belül újraindul a gép. mi lehet a gond? 4.4et nem birja? reméltem birni fogja.
vagy a biosba kéne valamiket manuálisan állitanom? van ez az asrock tuning utility ez kell egyáltalán nekem?
koszi -
KYZRR
őstag
válasz
bibi55 #44655 üzenetére
Maga a BLCK órajele okozza/okozhatja a hibát.
FM1-nél sajnos az Intelhez hasonlóan az AMD is hozzárendelhetett pár dolgot az 100Mhz-es alapórajelhez, mivel ha elolvasol pár tesztet a Llano-ról, akkor ők is tapasztaltak furcsaságokat tuning esetén, pl.: USB3 portok nem működnek 1xxMhz felett, D-SUB nem ad képet. etc... -
bibi55
tag
válasz
Kean_Sorbo #44653 üzenetére
A ram-ok 1666 Mhz-en voltak mikor próbáltam a Linux telepítést. :/ Ennél nem nagyon tudom jobban 1600 Mhz közelire állítani őket. Az időzítésük pedig alap 9-9-9-24 -en.
Esetleg egyéb lehetőség, ami okozhatja?
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
bibi55 #44649 üzenetére
Szerintem a memória frekvenciával lesz a gond. Processzor mehet amíg engedi, viszont a memóriát állítsd manuálisan a gyári 1600 környékére. (Mindig a magokat nézzed.)
gabro0: A memória tuningja kb. 1600-tól a mindennapi életben, gyakorlatilag semmin sem változtat. Az ilyen jellegű túlhajtás meg csak a szemnek jó, a memóriáknak nem.
-
gabro0
őstag
Sziasztok!
Gyárilag 1600-asak a RAM moduljaim, de kíváncsiságból kipróbáltam mit tudnak. Alacsony feszültségűek (KHX LoVo) és meglepő módon 2200-on is szépen mennek. Most úgy írok, hogy 2400-ra vannak belőve. Nem tudom ez károsítja-e, de próbáltam minél alacsonyabb feszültségen járatni őket. Most 1,55V-on mennek, így úgy tűnik stabilak.
Kézzel megállapítva langyosak. A továbbiakban maradhat-e így az órajel és a feszültség? -
bibi55
tag
válasz
Kean_Sorbo #44648 üzenetére
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Martin97 #44647 üzenetére
Egyes Inteleknél is opcionálisan választható, hogy össze legyen-e hangolva. Például a te konfigurációd is ilyen, a Sandy nem, a 4x igen. Azért kell megnézni, mert csak a frekvenciához nyúlt, és hátha van valami kapcsolható funkció, ami valaminek a frekvenciáját szinkronizálja a processzoréval.
-
Martin97
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #44646 üzenetére
Ha össze lenne hangolva, mint intelnél, akkor hogyan jutott volna 125-ig? Jóval előtte már instabilnak kelett volna lennie nem?
-
bibi55
tag
Sziasztok!
Adott egy AMD A6-3650 FM1-es CPU alap 2,6 Ghz-el, mellé egy Gigabyte A75M-S2V alaplap és 2x4 GB Kingmax DDR3 1600 Mhz RAM.
A proci szorzózáras, így csak a baseclock emelésével tudom túlhúzni. Jelenleg sikerült stabil rendszer mellett elérnem a 100 helyett 125-ös baseclock-ot 26-os alap szorzóval, így 3250 Mhz-en futtatva a CPU-t. Ehhez a vcore feszültséget kellett megemelnem 0,050 V-al.
Jelenleg a windows 10 szépen muzsikál alatta, de ha bármilyen linux rendszert akarok elindítani, az nem látja a hdd-t, ezáltal nem is tudok telepíteni. Túlhúzás nélkül tökéletesen látszódik a HDD és minden partíció.
Nincs valami ötletetek, hogy ez miért lehet?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Adzo82
tag
válasz
bucihost #44628 üzenetére
Megtörtént a mai napon a bios frissítés. F9-s mert a legújabb, az F10-s béta. Csináltam prime95 tesztet. Semmi. Nincs error és egyéb. Aztán lefutattam egy intel diagnostic tools 64bit-t.
és a teszt végén:
Szóval emeli azt az órajelet, de nem is értem... végig 100%-n pörgött és csak az utolsó fázisnál emelte meg a core 2-nél amit a kép is mutat.
Teljesítménycentrikus windows beállításon van. Semmi energy save.
Ja és bios update után persze default értéken van.
-
286
tag
válasz
customer114 #44642 üzenetére
Próbáltam a feszt auto-n is
Memória freki lenne a baja ? lap 1900 ig kezel memót s 1866-os van bent s 1500 menne még így is csak -
286
tag
válasz
customer114 #44640 üzenetére
1 modullal is ugyanaz
De itt vannak a beállítások ezekkel nem indul illetve vissza rakja a régi biost
-
286
tag
válasz
customer114 #44638 üzenetére
Szia
Alapon volt minden csak amiket leírtam azokhoz nyúltam
2888 on alapon ment minden majd próbáltam 2950-3000mhz közt ekkor már emeltem a feszen 0,06 voltot mert alapon már se kép se hang de fesz emeléssel sem mentem semmire majd próbáltam a pcie frekit is fix 100ra de akkor sem ...
4db 2gb -os modul van bent kittek két különböző de kingston hyperx mindegyik
táp Chieftec ctg 550 igen a 8pines van használva -
-
286
tag
Sziasztok
Lenne egy GA-EP45T-DS3 +Quad 9400 kombóm
Próbáltam tuningolni 2888MHZ ig jutottam csak 3ghz nél már képet sem adott +0,06 voltot adtam neki de akkor sem pcie-t fixen 100mhz en hagytam majd annyira meghülyült szegény hogy f3-ról vissza állította a régi f2-es biost is :S
Memória alapból 1333MHZ-en mennek alapon de 1866 osak vannak bent késleltetés auton volt
Mit nem csináltam meg mi rontottam el?Köszönöm a segítséget előre is
-
kormi0312
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #44632 üzenetére
Nem, a memória beállításokat egyáltalán nem változtatja az NB. Sem órajel, se szórzó vagy ilyesmik.
Valami másnak kell lennie. Lehet azért mert ez csak CPU és nem APU? (FM2+ tokozás) -
KYZRR
őstag
válasz
Az AMD már a K8 óta a CPU-ba integrálta az IMC-t.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Azért még annyit hozzátennék, hogy szerintem nem ezzel kellene tuningolni, hanem manuálisra állítva a tuningot, biztos lehet állítani az FSB-t.
-
kormi0312
senior tag
Sziasztok,
Tuning ügyben kérném szépen a segítségeteket.
Van egy [A88M-G3.1] alaplap és benne egy AMD 860k processzor.
Annyi az értetlenségem tárgya, hogy észrevettem ha a North Bridge clock-ot (ami alapjáraton itt 1800MHz) elkezdem emelni (200MHz-es lépésekben lehet ebben a BIOS-ban - és most tartok 2000MHz-nél), akkor az egész rendszer teljesítménye növekszik egy picit (pl. RAM olvasás 20000MB/s-ről 21000MB/s-re)
Próbáltam volna a következő fokozatra állítani (2200MHz), de ott már nem indult a gép. (2000-en Prime95 és MemTest se dob hibát egy óra elteltével)
Amit engedne a BIOS az NB voltage emeléséhez, az a CPU NB/GFX voltage érték (ami alapjáraton 1.13v)
Engedi is beállítani az értéket, de az AIDA64-ben és AMD Overdrive-ban is azt írja, hogy jelenlegi érték az 1.13 és a max érték (amit a BIOS-ban beállítottam - az 1.25v) tehát maradt az NB fesz 1.13v ha jól értlemezem. És valószínűleg így is lehet, mert nem engedi ugyanúgy 2200MHz-re állítani.
Az lenne a kérdésem, hogy valaki járt e már így esetleg és mi lehet szerintetek a megoldás?Köszönöm szépen előre is!
-
Adzo82
tag
Elnézést kérek, hogy ide, de a saját topikjában nem igazán kaptam választ a kövi kérdésemre. A fenti témában jártasak talán tudják a megoldást:
i7-880 1156-s tokozás. Használt proci, de minden tesztet megcsinált fagyás nélkül. Tudom: kéne ráküldenem Prime95-t Aidát, vagy valami hasonlót, de nekem csak CPU-z és HWmonitor jutott amik mind egyformán, mind a 4 magra 1199 ill 1200 mhz órajelet írnak ki, még terhelés alatt is. Valamint nem érik el még a 60%-s load értéket sem. (talán itt a válasz). Szeretném tudni, hogy miért tartja stabilan magonként az 1200 mhz-t? Miért nem ugrál úgy ahogy más (skylake pl., mert olyan is van otthon) cpu-k load alatt a terheléstől függően. Játék alatt (pl Bioshock inf Ultra, Sims4 Ultra, nagyobb területről máshova vándorlás ergo tereptárgyak százainak betöltése... stb.) mérve órákon át nem változik semmi. De még lefele sem megy 1199 mhz-ről, nem,hogy feljebb menne mondjuk a gyári 3,07 ghz-ig. Egyszer az 1. magra ír 1200 mhz-t aztán a 3.ra, de az 1199 és a 1200 szó szerint értve nem változik, mintha odaszögelték volna. Az Biosban, a cpu-zben 130x9 rátát ír. Zárójelben jegyzi, hogy 9-28. Magát a szorzót felvittem a gyári 23-ról 25-re amit enged. Feszt nem emeltem. Ekkor ugye bakapcsoláskor 3.33 ghz-t ír, viszont a windowsban semmi nem változik. Terhelés alatt is 1199 és 1200 mhz ami fix mind a 4 magnál ismét. Érdekesség, hogy a biosban a turbo frekvenciának tartja az 1200 mhzt az infos első oldalán, aztán még ír 4800 mhz körüli értket ami másodpercenként változik (ez nem tudom mi), de a szó szerint turbo frekvencia az fix 1200 mhz és nem változik ott sem.
A gépben egy Gigabyte P55 USB3 alaplap van és egy Gigabyte GTX770 4gb OC-s vga kártya. 8 gb ddr3 ram (4x2), amik kb 660 körüli mhz-n mennek a cpu-z szerint amúgy az alaplap ezen típus max gyári 1333 mhz-t tudna kihozni a ramokból (gyári 1600-sak amúgy). 9-9-9-24 időzítéssel. Az előző proci amit lecseréltem a 880-sra, a napokban, egy i5-750, amivel ugyan ezt (az 1199 és 1200 mhz-s terhelést fixre beállítva) teszi. Annyi, hogy az i5-s egyik magja elérte a fenti játékok alatt a 95%-os load értéket és az az egy szem magot feltekerte 1500 mhz-körülire.
Szóval, mielőtt a win7-t, procicsere után közvetlen, tehát a napokban, lefrissítettem win10-re akkor még az "új" 880-s, emlékszem még, hogy ciceregtette a vrm áramköröket, úgy tolta neki (én azt olvastam, hogy a mágneses hatás miatti miniatűr alkatrészek kilengése olyan hangtartományt ér el ami hallhatóvá válig, cicereg. Nem a táp, ránéztem rendesen!!!!). Miután win 10 felkerült rá, teljes verziófrissítés utáni újrapartícionálást és win10 telepítést követően, a rendszer ezt hozza ki a Lynnfieldekből. Nem tudom mia az oka. Biosban visszaállítottam már gyári defaultra is. Semmi változás.
Lehet, hogy, ha lenne egy olyan vidikártya benne ami igényelné a terhelést, akkor feljebb kúszna 1200 mhz-ről az összes mag? Ez egy alapjárata neki amit a win10 biztosít? A GTX 770-s GPU-ja 1200 mhz-t tud max. Szintén. De ez a tuning értéke neki. Ennél soha nem fog feljebb menni.
Istenként fogom tisztelni azt aki megmondja a frankót! Légyszi, segítsetek, vagy nyugtassatok meg, hogy ez így jó és minden oké. Nem alaplapi és nem processzor baj.
A választ előre is köszönöm!
Ui.: és meg1x bocsi, hogy ide írtam!
-
netguru10
aktív tag
válasz
Rottweiler89 #44625 üzenetére
Annak a "VGA-nak" a procid 1/4-e is bőven sok...nem,hogy még tuningolva!
De egyébként egész jól néz ki.Bár az a Giga lap nem valami bizalomgerjesztő.
(számomra legalábbis)
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Megépült a gépsasHolnap kap egy kis tuningot a proci, mert ma már nincs több időm. Meg persze jobban bele kell mélyednem a tuningba, mert hirtelen azt sem tudtam mi, merre, hány méter
-
Csaba.no1
tag
válasz
customer114 #44623 üzenetére
Hugomnak 1-2 jatekhoz, amihez egy lehelletnyivel tobb mhz kell es egy csipetnyi memoria sebesseg a 800 helyett es tudom, hogy a kozeljovoben sem fog massal jatszani
Ezert nem is gondolkozom fiatalabb kategoriaban mivel a config adott es csak egy lap kell.
-
Csaba.no1
tag
válasz
customer114 #44621 üzenetére
Igen ddr3, boviteni nem szeretnem kesobb sem, a felhasznalasa mar megvan, mar csak az a parszaz mhz hianyzik. Jelenleg asrock g41m van alatta de abszolut nem birja, ezert keresek megfelelo ddr3-as lapot. Koszonom mindenki valaszat.
-
customer114
őstag
válasz
Csaba.no1 #44618 üzenetére
Előttem jókat írtak. Azonban:
Általában fordítva szokott lenni, 775 laphoz keresnek olcsó procit. Így fordítva nem ajánlom, kivéve, ha nagyon low budgetet akarsz összehozni. A húzásra alkalmas 775ös lapok kb. egy áron vannak a 1155ös belépő szinttel (sőt lassan olcsóbbak is), ami később bővíthető lenne i3, i5-tel.
Erről a 1333as ramról kicsit írhatnál többet. Ezek DDR3-as ramok igaz? Ehhez lapot találni még nehezebb és drágább is. Ha jó a sejtésem, akkor nem értem miért keresel egy 3ezer forintos procihoz 3-4x annyiba kerülő alaplapot.
szerk.: sőt, most nézem, hogy aprón már a 1150esek is 10-15 körül vannak...
-
Martin97
aktív tag
válasz
Csaba.no1 #44618 üzenetére
Szia!
Chipsetek közül neked p35 vagy p45 kell. Azokkal szépen lehet húzni. Szinte kivétel nélkül bírják akár az 500-as fsb-t. Még az x38 x48 is lehet alternatíva, de abba később nem tudsz rakni 4 magos xeont.
Amire érdemes figyelni az a tápellátás, minél több fázis legyen rajta, lehetőleg jóféle kondikkal. Pl..: ultra durable, stb...
Márkák közül a gigabyteot ajánlom, mert jó tapasztalatom van vele. Például p35-ds3, vagy hasonló lapokban nem fogsz csalódni.
-
Csaba.no1
tag
Sziasztok,
Core 2 duo E8400-hoz tudnatok egy alaplapot ajanlani? Inkabb egy megbizhatobb erdekelne tuningra, tulzasba nem akarom vinni. 3.2, 3.4, maximum 3.6-ig hajtanam ki. A jelenlegi meg also hangon sem engedi. Konfiguracioba 2x2 GB 1333 kingston melle kerulne.
Valaszotokat elore is koszonom!
Udv,
Csaba -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
turbokappa #44616 üzenetére
-
turbokappa
senior tag
Hi
i5 6600k sikerült valakinek stabil 4.7- re húzni? -
bucihost
senior tag
kicsit bátorkodtam még emelni a szorzón. 23x165 , 1.3 vcore-val 20 perc 100% terhelés alatt 88 fok a max.
kövi érték amit enged az 1.29375v . mekkora a lépték amivel szabad próbálkozni? vagy sorban menjek a lehetőségeken? -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
customer114 #44609 üzenetére
Ja, alakul ez, mint púpos gyerek a prés alatt.
-
customer114
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44608 üzenetére
+ küldjed neki prime95-tel -
bucihost
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #44606 üzenetére
beállítottam 1.3-ra a cpu voltaget biosban,
viszont CPU-z szerint 1.264 - 1.280 -on van terhelés nélkül, terhelve 1.232-n. Ez normális?a hőfok amúgy jobb lett
terhelés nélkül 40-45. terhelve 75-82.
-
bucihost
senior tag
Noctua NH-U12P SE2 a hűtő, RealTemp-pel néztem a hőfokot. Borda nem izzik, sőt inkább csak langyos.
Cpu-Z szerint a Core Voltage: 1.328 V, terhelve is 1.328, néha leesik 1.312-re.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
bucihost #44601 üzenetére
Egy dolgot még megtehetsz. Terhelés alatt CPU-Z-vel megnézed a Vcore-t, ez lehet egy támpont.
Most ugye az Auto-n van. Ha manuálisan állítod, akkor ettől az értéktől haladhatsz lefelé a Vcore értékkel, addig amíg stabil marad a processzor. Lehet nyersz vele akár 10-15 fokot is.Milyen hűtő van rajta?
-
bucihost
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #44600 üzenetére
Amin változtattam:
23x160 (3,68ghz)
Load Line Calibration - Enabled
Perfonmance Enhance - standard (23x150 nél turbón is stabil volt)
System memory multiplier - 8 (így 1280-on mennek)Így elindul, terhelés alatt sem kapcsol ki a gép, viszont "csöppet" melegszik.
1 venti a procin + 1 venti fúj még a procira
terhelés nélkül 37-42 fok közt mozog.
terhelve 90-92.jócskán tjmax közeli, szóval ezt nem erőltetem inkább.
Ehhez a hűtő lenne már kevés, vagy valami beállítás nem megfelelő még, ami túlfűti?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vicces képek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Magisk
- Milyen egeret válasszak?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Intel I5-8600K / Beszámítás OK!
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest