Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gery15
addikt
Kedves darál0w köszönöm a segítségedet!
3,6GHz 1,36v -
Danken88
csendes tag
Sziasztok!
"It all depends on what cpu you have, and what max multiplier it has. Either way the p5ql pro wont go over 412mhz fsb so if you have an e8400 it wont go higher than 3.7ghz as i found out.
So i would say no its not a good overclocker but it is stable at 412mhz its just a shame this board has no more room for a higher fsb like the p5q p45 boards do."
p5ql pro lapról van szó, de nem értem mi az ami miatt nem tud 412FSBnél többet? Egyáltalán ez az állítás helytálló és tuti? Help pls!
-
flash-
veterán
mit jelent pontosan a 24/7 -es tuning?
azt hogy olyan tuning amivel napi 7órát lehet jatszani mindenfele tulmelegedes es hibak nelkul? -
Gery15
addikt
válasz
darál0w #30074 üzenetére
Prime blend teszt futott egy órát utána megállítottam és játékkal is próbáltam ez volt 3,5GHz-en. 3,4GHz az stabil volt játék illetve másfél óra blend alatt is.
Most 3,6-ra tettem tehát fsb 450.
CPU Vcore: 1,19375v
CPU PLL: 1,500v
CPU Terminaton:1,200v
CPU Reference:0,760v
CPU Reference 2 :0,800v
MCH Core:1,220v
MCH Reference:0,760v
MCH/DRAM Reference:0,900v
ICH Core: 1,100v
ICH I/O:1,500v
DRAM Voltage:2,000v
DRAM Termination:0,900v
Channel A Reference:0,900v
Channel B Reference:0,900v
Ram: szintén 1:1-be 900MHz-en.6-6-6-18 -
Gery15
addikt
Ha a prime stabil 1 óra hosszán keresztül és utána tesztelem játékkal is pl: metro 2033 fél óra után le fagy és "működés leállt" akkor minek lehet kevés a fesz? Ha emelem a cpu vcore-t akkor metro közben kékhalál... ötlet? Feljebb is írtam már egyébként.
szerk: 1:1-be 850mhz-en cl6-os időzítéssel 6-6-6-18 2,0v-on.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Alister71 #30065 üzenetére
probléma az, hogy nem 30mp , hanem 45 mp egy boot? ha valakinek ez probléma, akkor vegyen SSDt.
de én sem akarok rábeszélni senkire semmit...
viszont ha már megvan a kártyája, akkor ezért felesleges cserélni...
robick tx3, ahogy a kolléga írja, esetleg valamivel drágábban ( + ~1K ) Arctic Freezer 13.
-
robick5
tag
estleg a hűtésre tekintettel tudtok ajánlani valamit.....
illetve ram-ból? -
Alister71
nagyúr
válasz
darál0w #30058 üzenetére
Alapvető működési problémát nem okozott. Viszont a betöltési idők jócskán meghosszabbodtak. Nem is lett volna feltűnő, ha előtte nem P45-ös lapból veszem ki a vga-kat. Volt egy próba 780G lapban, 9800GTX-el és GTX260-al, és volt egy próba 750SLI lapban HD6850-essel. Egyik esetben sem működött rendesen. Már maga a Windows is sokkal lassabban jött be, és minden játék 3x, 4x annyi ideig töltött.
-
Alister71
nagyúr
válasz
darál0w #30056 üzenetére
Vajon miért is gyártanak AMD procik alá nVidia és AMD chipes lapokat? Ja, viccből. Ha nem muszáj nem keverem, pláne nem beszélek rá másokat. Volt már gondom épp elég az ilyenek miatt.
sosem volt problémám "amds lapban" nvidia kártyával...neked?
nyilván azért írtam, mert már volt ilyen gondom, nem azért mert most ilyen kedvem van. Bizony, ez komoly érv.
-
pr1mzejEE
addikt
válasz
Süni 1985 F #30046 üzenetére
CoD2 (nem röhög)
végülis meg van neki fps, de füstben eléggé lemegy neki. Ezért akar húzni rajta többek között.
Az alaplapot meg átmegyek és megnézem, mert ha megkérdezem tőle csak forogni fog a szeme -
robick5
tag
válasz
darál0w #30048 üzenetére
Sziasztok !
darál0w Megfogattam tanácsod hétfőn postázom új gazdájának a BFG 680i SLI lapot.
Viszont kinéztem magamnak egy ilyet ASROCK sAM3 890GX PRO3
Mi erről a lapról a véleményed?Tuning kezelhetőség,bios beállítási lehetőség stb...
Illetve nézelődök proci után 955BE amit javasoltál!
Vga MSI GTX460 HAWK menne bele!
Válaszod(tok) előre is köszönöm ! -
pr1mzejEE
addikt
Sziasztok!
Tuningoltam már párszor, pár dolgot (vga, cpu), de azok mind a sajátaim voltak és jelen esetben haverom gépét kéne tuningolnom, ugyanis megkért rá, hogy kicsit emeljek a gépe teljesítményén.
Először is a cpu az egy: Pentium(R) Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz (2 CPUs)
A vga: nVidia 9500gtElső kérdésem, hogy van-e értelme tuningolnia e mellett a vga mellett? A másik, hogy mivel tudnék tuningolni, mert BIOS-ban nem szeretnék nyúlkálni (ahhoz türelmetlen vagyok), viszont egy egyszerű programmal könnyedén megoldanám. (Lenne program, ami most így afejemben van csak azok mind AMD kompatibilisek, eddig csak AMD procim volt)
Illetve VGA-hoz MSI afterburner jó lesz? Én a mostanit is abban húztam.
Előre is köszi, üdv!
-
Gery15
addikt
válasz
Süni 1985 F #30043 üzenetére
Okés.
-
Gery15
addikt
válasz
Süni 1985 F #30041 üzenetére
8x450
1:1-be megy a ram 900mhz-en. 2,0v-on. 6-6-6-18. -
Süni 1985 F
senior tag
válasz
Gery15 #30040 üzenetére
Nekem is 3Ghz alapon és most 3.8 on megy de a ram miatt folyamatos kék halál volt.
Alapon 5-5-5-15 nekem és most 5-5-5-18 stabilan megy!
Mit szívtam vele én is mire kiokumláltam!
Az FSB : DRAM arány minnél közelebb van egymáshoz annál stabilabb 1:1 az igazi!
Milyen ram időzítések vannak?CPU szorzó mennyi? -
Gery15
addikt
válasz
Süni 1985 F #30039 üzenetére
Nem próbáltam még mivel nem értek hozzá.
-
Gery15
addikt
De segítőkészek vagytok...
-
Gery15
addikt
Sziasztok az alábbi proceszoromat szereteném tuningolni Intel C2D E8200.
Vid:1,225v
A célom minimum 3,6GHz lenne max 4GHz, ha lehetésges lenne.
Alaplapom: Gigabyte EP45-DS4
Ram:2x2GB Kingmax 1066MHz CL6-os időzítéssel.
Próbálkoztam az előbb belőni 3,6-ra, de 20 perc után kékhalált kaptam. Prime-mal teszteltem még hozzá a blend részével.
Ezek a beállítások voltak:
CPU Vcore: 1,1875V ~ Cpu-z ben ez:1,136v (tudom sokat droppol a lap)
CPU PLL: 1,5V
Cpu Term.: 1,2v
Ref 1.: 0,76v
Ref 2.: 0,8v
MCH Core: 1,16v
MCH Ref.: 0,76v
Mch/dram: 0,9v
ICH Core: 1,14v
ICH I/0: 1,54v
DRAM: 1,8V
DRAM Term.:0,9v
Ezekkel a beállításokkal kaptam 20perc prime belnd közben kékhalált.
Így a ram feszt emeltem 2,0v-ra. És most tesztelem tovább.
Ramok 1:1-be 900MHz-en.
Aki tud az segítsen, hogyan tudnám stabillá tenni. -
Fl3x
aktív tag
Sziasztok!
valaki tudna segíteni abban, hogy Phenom II x2 555 BE meddig érdemes húzni, amíg stabil? Persze gyári hűtővel
Ha igen akkor, mit hogyan állítsak, meg ilyesmi? Sajnos nem foglalkoztam még ilyennel így előtte inkább érdeklődök.
Alaplap: Gigabyte GA-MA770t-UD3
Ram: 2x2GB Geil BlackDragonválaszokat köszönöm előre is
üdv.: fl3x
-
Regirck
senior tag
A memória gyártója 2V ír mint ideális használat. Ebből nem lesz baj
EPP technology -> ez mit jelent a memóriáknál
Intel Speed step -> ez mit jelent a proceszornál
Mindkettő auto-n van!
Így a memóriák 1066 Mhz-en gond nélkül tudnak majd futni
A processzor pedig, 1.35 ha azon se akkor 1.375V-on vinni fogja a 3.4-3.6Ghz-t
Ne haragudjatok amatőrségem miatt
-
Regirck
senior tag
válasz
Regirck #30024 üzenetére
1.325V-ra van BIOS-ban a feszültsége a procinak beállítava. De az Everest Cpu-z-je szerint
1.289
1.297
1.305Ez a 3 érték között ingadozik terhelés alatt. Lehet, ha már egy picit tovább húzom kevés lesz neki a 1.325 és jobb lenne 1.35
Másik, meg nem lehet, hogy az É vagy D híd kap kevés naftát?
Ramoknak az időzítése, hogy lenne a legjobb? (Persze stabilan menjen is)
-
robick5
tag
válasz
Regirck #30022 üzenetére
A szorzó csökkentése energiagazdálkodáshoz részhez tudok segítséget nyújtani :
CPU Enhanced Halt (C1E) vagy AMD C1E: a CPU energiatakarékos funkciója, amely minden új processzorban megtalálható. A C1E, azaz az Enhanced Halt State engedélyezése szoftveres órajel- és feszültségcsökkentést tesz lehetővé.
CPU EIST vagy AMD Cool&Quiet: az Intel processzorokban található energiatakarékos (Enhanced) SpeedStep, vagy az AMD processzoroknál a Cool&Quiet technológia ki- és bekapcsolása. Ha bekapcsoljuk, akkor a processzor terheletlen állapotban alacsonyabb órajelen és feszültségen fog működni, aminek köszönhetően nemcsak energia takarítható meg, de a processzor kevésbé melegszik.
ezeket engedélyezd neki!! /így terheletlen állapotban lecsökkenti a teljesítményt/
Illetve BIOS beállítások magyarul érthetően leírva itt érdemes olvasgatni sokat segít!
Tuningban pedig darál0w mester segítségét kérd!!!
"De elsőre a szerintem cpu voltage-t tedd fel 1,35 vagy 1,375-re szerintem kevés neki az 1,325" -
Regirck
senior tag
+szeretném úgy beállítani, hogy a 6-8x szorzó dinamikusan kezelje. Azaz, ha nincs szükség a 8-ra akkor energia takarékosságból leveszi 6-ra.
-
Regirck
senior tag
Sziasztok, kérnék tőletek egy kis segítséget. Gépem adatai az adatlapomon.
Szeretném tuningolni a gépet, ami annyit jelent, hogy a processzorral szeretném elérni a 3,2-3,5 Ghz közötti értéket. Memóriával pedig 1000-1100Mhz közötti értéket, időzítésekhez nem értek.
Most a gépem 3Ghz üzemel a memória pedig DDR2 900Mhz (5-6-6-24 CR2)-ben. Bármit feljebb húzok már nem indul el a gép, ebben szeretném a segítségetek kérni, hogy mit rontok el!
BIOS beállításaim:
DRAM Freq : 450Mhz DDR2 900
EPP Tech : AutoIdőzítések beállítása mind auton van, de azon belüli értékek
tCL: 6
tRCD: 6
tRP: 6
tRAS: 18
RFC: 68
WR: 9
WTR: 4
RRD: 4
RTP: 4Az Everestben a memóriám tulajdonságai
Cl: 5T
tRCD: 6T
tRP: 6T
tRAS: 24T
tRFC: 68T
tWR: 17T
WTR: SR4T DR6T
RRD: 4T
RTP: 6TLehet ezek az értékeket kellene beállítanom
További BIOS beállításaim:
Ratio CMOS Setting: 8
Intel SpeedStep : Auto
OverClock Mode: Manual
CPU Freq: 375
Pci-e Freq: 100
Strap FSB to MCH: Auto (800-1066-1200-1600at lehet azthiszem beállítani)CPU Voltage: 1.32500V
DRAM Voltage: 2.02VSztetek mit állítok be rosszul, hogy az általam kívánt célt elérjem. Időzítésekben is segítsétek kérlek mert ahhoz nem értek, de nagyon.
Kérlek titeket CTRL+C-tek ki a beállításaim és ott írjátok át, hogy mit, hogy állítanátok, be, hogy elérjem a célom. Így biztos ami biztos.
Segítők segítségét előre is nagyon szépen köszönöm.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Süni 1985 F #30017 üzenetére
én tartom azt, hogy p45ös lap rossz nem lehet
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Süni 1985 F #30015 üzenetére
jo
-
Süni 1985 F
senior tag
MSI P45D3 Neo lap mennyire jó választás E8400procihoz és 4gb ddr 3 1600Mhz ramhoz, GTX480 főleg játszok a géppel és tuningolni is szeretem
-
BRIKLY
veterán
-
fauv
őstag
Hali !
Azt szeretném megkérdezni, hogy az alaplapomon / Asrock X58 deluxe / a Biosban és az OC tuneren is a VTT Offset beállításánál csak az alábbi lehetőségek vannak:
auto
+ 100 mV
+ 200 mV
+ 300 mVA különböző fórumokon a tuningnál a VTT Offset beállításra 1,3-1,34 V-ot javasolnak, de nekem nem ad ilyen lehetőséget.
Valamit át kell állítani hogy ezt az értéket is tudjam rendesen szabályozni?
-
baleee89
aktív tag
hali procim i3 540 most 4ghz van belőve 24/7-re! ki akarnám próbálnimit bír 4400mhz indul a winfos de a kép szét esik tudtommal itt a prociba van a vga és én azthasználom mit kezdjek vele? próbáljam ki külső vga-val?
-
baleee89
aktív tag
sziasztok kérdésem a linx mit ír ki ha hibázik vagy ez nem hibázik vagy mit kell nézni hogy működik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 512GB 1 év garancia (akksi hibás)
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 32GB/2TB
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest