- sziku69: Szólánc.
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- forropite: Tapasztalataim a lágylézer-terápiával – mit érdemes tudni róla?
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyee
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44281 üzenetére
Szia!
Már a programok telepítése előtt sem tudtam biost állítani. Ami fura, hogy ASUS software-ek 1,175V-ot írnak, ami cpu-z szerint 1,25V. Teljesen érthetetlen ez az asus lap, kezdem feladni. Viszont azt jónak értékelem, hogy windows alól 1,3V 4,5Ghz megy, már csak biosban kellene meglépni.Még az jutott eszembe, hogy intel lapommal 1,1V feszt adtam neki biosban és az volt windowsban cpu-z 1,3V. Itt is lehet hasonló gond?
-
hungabi87
csendes tag
Sziasztok!
Lehet hogy off, de nem tudom hová írhatnék máshová, szóval, kezdő vagyok a VGA Tuning témában, vettem egy MSI Nvidia Gefore GTX 550 Ti Cyclon II-t, és azt olvastam hogy az msi-nek van egy Afterburner nevű progija (fel is raktam) direkt a kártya húzáshoz, de nem tudom mennyire szabad húzni károsodás nélkül, lehet hogy csak addig engedi a progi ameddig szabad, vagy el tudom rontani a progival ha maxra húzom mindet?
Alap beállítás a progiban 1
Max beállítás a progiban 2Meddig merjem húzni?
Előre is köszönöm!
Tisztelettel: Hungabi87
-
firstman3333
tag
válasz
demmer123 #44297 üzenetére
Ha bekapcsolod akkor nem terhelt állapotban lejjebb veszi a cpu sebességét,ami csökkenti az átlaghőmérsékletedet,illetve energiát takarít meg.Én nem szoktam kikapcsolni 24/7-es használat mellett még tuning esetén sem,bár extrém tuning esetén esetleg instabillá válhat tőle a gép.
-
demmer123
őstag
Intel Speed Step funkciót érdemes kikapcsolni?6600K 4.4ghz-ra tuningoltam de speed step funkciót kikapcsoltam és így állandóan 4,4 órajelen üzemel.Van valami értelme vagy be kapcsolhatom ?
-
LordDante
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44287 üzenetére
Köszi a választ!
Végül az oldotta meg, hogy a shadow rock 2-t leszedtem róla, és visszatettem a ThermalTake Contac 21-et ami rajta volt, miután alaposan lepucoltam az előző pasztát.
Most az általad is írt 80 fok a max, úgy hogy 3,9 Ghz-en futtatom. (leginkább 75-79 között, néha felugrik 83-84-re, a max egy kb egy másodperces 89 volt)....Most lehet, hogy tényleg a paszta volt a gond, de az fix, hogy még egyszer át nem szerelem az egészet, mert egy kínszenvedés volt
-
joker1220
őstag
válasz
Speedhs #44241 üzenetére
Szia!
Azt tudod hogy az az X4 960T igazából egy letiltott 6 magos processzor!?
4 Ghz elég sok annak a procinak ált. 3,6 ig érdemes húzni ha bírja. Ott még nem kell neki túl sok + feszültséget adni, egyébként a +2 mag feloldásával többet érsz mint azzal a 2-300+ Mhz emeléssel
Nekem is volt ilyen procim, és szépen ment feloldva 6 magra 3,6 -on is..
Üdv
-
Valdez
őstag
válasz
kriszbon #44292 üzenetére
Igen, de a csatiknak is van limitje elvileg (a 6 pines 75 w), a táp az bírja simán, csak nincs honnan megkapja a kártya a szükséges kraftot.
Amúgy azért nyaggatom, mert 1920x1200-ban legtöbbször még így is a kártya a limit és nem a proci, tehát számít. Nameg idén tervezek alá modernebb vasat, akkor már nem kell vele vesződnöm. De abban már pci-e 3 lesz, ami sokkal több wattot tud neki adni.
Néztem a kártyámról review-et, a saját programját használták ott is, + feszültséggel (és én is), hasonló eredményeket szeretnék elérni én is (kb 1150-es mag és 1600-as ram). Most alapfeszen 1100/1500-on stabilnak tűnik.
-
kriszbon
őstag
válasz
Valdez #44290 üzenetére
Nem leszólni akartam a procidat, csak nem igazán értettem hogy miért a kártyát nyaggatod a nagyobb teljesítményért.
Néztem a Ph-s tesztet 380x kártyáról, és ott 9-14% volt a max tuning amit tudott stabilan az a kártya.
Ha fesz emelés nélkül tud a tied annyit pluszba, akkor én a helyedben nem piszkálnám +fesz emeléssel (lehet pont az nem tetszik neki).
Én sem ismerem a mostani kártyákat, de lehet van benne védelem, és az kapcsolja le a kártyát, nem pedig csontra fagy mint a többi.
Ha a táp nem bírná, akkor meg annak kellene lekapcsolnia ha jól gondolom, a +2 tápcsati meg azért van a kártyán, hogy kiszolgálja krafttal, mivel a laptól nem kap eleget. -
Valdez
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44289 üzenetére
Mert jó hűtés van rajta és meg akarom találni a maximumot? Foglalkoztam tuninggal mindig is, és igaz, az újabb kártyákkal nincs tapasztalatom, de így még sosem láttam "lefagyni" tuning hatására a gépet. Vagy a ram kezdett el szemetelni vagy komplettre fagyott az egész gép (vagy persze a driver akadt ki, esetleg a program).
-
Valdez
őstag
válasz
kriszbon #44288 üzenetére
Köszi a választ, de most nem arról van szó, hogy kevés-e a proci vagy sem, a kérdésem még mindig az, hogy lehetséges-e hogy nem képes annyi wattot adni a kártyának a lap és a táp, hogy az elég legyen neki tuning esetén.
Amennyiben igaz a pci-e 75wattja, akkor a kombinált 225 watt esetén ez benne van a pakliban. De mivel nem találok megbízható információt, ezért itt tettem fel a kérdést, hátha tud valaki biztosat.Egyébként simán tudok játszani vele, most az ac syndicate-t nyomom majdnem maxon és jól megy, szóval számomra elégséges a teljesítménye. Nyilván egy modernebb procival jobb lenne, de most nem ez a kérdés.
-
kriszbon
őstag
válasz
Valdez #44286 üzenetére
Nézd szerintem ha a lap nem bírná, akkor nem csak a VGA kapcsolna le, persze ki tudja, lehet nem így van.
Az itt a fórumon olvasottak alapján írom a következőt, hogy szerintem inkább a procid kevés a kártyához, inkább azzal kellene valamit csinálni, nem a VGA-t kínozni.
Persze tévedhetek is, de néztem most hirtelen összehasonlító oldalt, és még egy i3 is hoz annyit mint a te procid, sőt láttam hogy azonos órajelen a Xeon E5460 is tud annyit, amihez ha húzva van 4 GHz+ fölé, akkor ajánlanak 7850 esetleg 7870-es kártyát.
De AMD vonalon nem tudom milyenek ezek a procik(intelt sem nagyon mostanában) így csak jön valaki aki tud okosabbat mondani mint én. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
LordDante #44282 üzenetére
Ezek nagyon magas értékek. 80 fok körül kellene legyenek a magok, szintetikus tesztnél.
A magas hőfokok oka lehet:
- rosszul felhelyezett hűtő (paszta/ferdén áll)
- rossz hűtő
- magas Vcore / sebesség
- esetleg ilyen melegedős a processzorod (a kupak alatti paszta / chip minősége miatt) -
firstman3333
tag
válasz
Kean_Sorbo #44281 üzenetére
Talán túl magas fesz,és kiszáradt paszta a kupak alatt......
-
kriszbon
őstag
válasz
Valdez #44283 üzenetére
Szia!
Szerintem a kártya nem bírja a tuningot és azért kapcsol le, mert ha a lap végett lenne, akkor az egész gép lekapcsolna.
Ne adj neki +feszt, csak amit anélkül is tudna maximum, nem hiszem hogy sokat nyersz vele ha még tovább húzod.
Én inkább a procit cibálnám meg ha jobb eredményt szeretnék elérni. -
Valdez
őstag
Sziasztok!
Előfordulhat-e, hogy amiatt nem tud az ember rendesen tuningolni a vga-n, mert a pci-e 2.0 slot nem képes annyi wattot adni neki? Most vettem a régi lapomba egy 380x gpu-t, aminek elvileg 190w körül van a tdp-je. Akárhol néztem a neten, mindenhol azt írják, hogy maga a 2.0 slot 75wattot képes leadni, ezenkívül van a kártyán 2x6 pin pci-e táp, ami még 2x75 wattot jelent, tehát 225w elvileg összesen ami a kártyára biztosítható.
Szóval az eset a következő: elkezdtem nézegetni, hogy mit bír a kártya tuningban, és ha meg van kínálva egy kis plusz feszültséggel (pl +75mv) és még a ramon is húzok (tdp limit +20%-on áll), akkor játék közben egyszercsak megáll a kép aztán kilövi a monitort, tehát a vga nem ad jelet, ellenben a gép nem fagy le.
Kérdés, egyszerűen csak nem bírja a tuningot a kártya és kisebb órajeleket kell próbáljak, vagy valóban beleszólhat az is, hogy nem kap elég kakaót? -
LordDante
csendes tag
Sziasztok!
Egy i7 3770k-ra tettem a kezem.
Egy Be quiet! Shadow Rock 2 hűti.
AIDA 64-el stressztesztelek rajta, és fenomenálisan magas hőmérsékletet mutat a magokra...
Linkelek egy képet.Szerintetek mi lehet a baj? Az alaplap egy ASRock Z77 extreme4. Vagy a magoknál az értéket nem is kell néznem csak a sima "CPU" jelölésnél lévő értéket? (mert az mindig normális). Alapon pörög ennyire, húzva sincs...
-
feltamadas
tag
Sziasztok!
segítségre lenne szükségem cpu tuning ügyben.
Soha nem próbáltam ,A konfig a következő: asrock z77 extreme4 CPU típusa i5-2500K, 3300 MHz
hűtő : COOLERMASTER Hyper TX3 EVO
Modul neve Corsair 16GB (4x4GB) DDR3 1600MHz CMZ16GX3M4A1600C9
meddig emelhető az alap órajel és hogyan én 4000-4200 MHz szeretném -
matyee
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44270 üzenetére
Szia!
BIOS-ban próbáltam beállítani, amit írtál, de semmi nem változott sajnosWindowsban az asus programokkal sikerült 4,5Ghz-et összehozni stabilan az alábbi beállításokkal. Kérdés, hogy tudnám ezt a BIOS-ban is beállítani? A feszek itt teljesen mások, mint amit cpu-z mutat... 1,3V-ot volt előző lapomban a stabil 4,5Ghz, ha annyit állítok programban, az 1,45V felett adott. Most már csak bios szintjén kellenének ezen beállítások és menne is
képek
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
skandarg27 #44277 üzenetére
Ez a hűtő folyamatos terhelésnél nem bírja elvezetni a hőt. A hőmérsékletek pedig egy-két másodperc alatt változhatnak 40-50 fokot terheléstől függően. Az ingadozás valószínűleg a leszabályzásnak köszönhető, ami a túlmelegedés miatt van.
Ráadásul ezek az Ivy processzorok már nem forrasztottak, hanem pasztával lettek összerakva. Így hiába kened, meg hűtöd bármivel, a gyári paszta miatt vannak olyan példányok amiket egészen egyszerűen nem lehet hűteni delid nélkül. -
skandarg27
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44274 üzenetére
De ekkora eltérést hogy mutathat a speedfan és a realtemp? Ráadásul az egyik pillanatban még 100 fok körül mutat a másikban meg leesik 30-ra és így ingadozik.
Amúgy nem mostanában pasztáztam, és nem is vízhűtés, de egy elég jó hűtésű házban van a gép lelke és a PH-TC14CS proci hűtő sem a gagyibb kategória.
Újrafogom kenni, és leviszem mhz-t is, de azért még megnézek 1-2 másik progi mit ír ki hőfoknak. -
Speedhs
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44275 üzenetére
Oké!
Nincs gond.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Speedhs #44272 üzenetére
Szia!
Ne haragudj, de véletlenül neked linkeltem a képet. Neked nincs UEFI BIOS-od. Nem akaratlak félre vezetni, valahogyan összezavarodtam a hozzászólások tömkelegében. Sajnos az AMD platformokhoz nem tudok érdemben hozzászólni, mert nincs velük tapasztalatom.
Még egyszer elnézésedet kérem!
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
skandarg27 #44271 üzenetére
Ez nagyon nem jó.
80 körül meg kellene állni neki. Egy AVX2-es Linx lefőzné róla a kupakot. Próbáld meg visszavenni a Vcore-t. Ha nem megy akkor GHz vissza, addig amíg értelmes hőfokokat nem kapsz, vagy delidelsz.
Esetleg valami komoly hűtő.
Ezt így nem lehet használni! -
matyee
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44270 üzenetére
Köszi, kipróbálom és visszajelzek, felcsillant most bennem a remény
prs scr tippet köszi, feltűnt, h más vmi print screen képet tesz fel
-
Speedhs
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44254 üzenetére
Nem tudom előhozni ezt az UEFI bios-t... Hogy kell?
-
skandarg27
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44252 üzenetére
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
matyee #44269 üzenetére
Két dolgot próbálj meg.
A Load-line Calibrationt állítsd High-ra, vagy magasabbra.
A CPU Power managament-ben a Short/Long Duration-t (TDP limit) pedig manuálisan 250-re.
Elképzelhető, hogy a lap szabályoz le a TDP limit miatt, illetve az LLC gyenge és a így nagy a Vdrop.Még egy. Ha egy pendrive-ot csatlakoztatsz, a BIOS arra letudja menteni a képernyőt, a Prt Scr gombbal, ugyanez vonatkozik a Windows-ra is. Ott a pl. a Paint-ba tudod beilleszteni a Ctrl+V-vel.
-
matyee
őstag
Kipróbáltam 4,2Ghz-en relítve normálisan megy, 1,208V-ot ad neki terhelés alatt, ami OK. Viszont továbbra sem értem, hogy néha (főleg boot után) 1,25-1,26V-ot. Ha manuálisan 1,4V-ot adok akkor sem változik, kvázi voltot nem tudom állítani...
-
matyee
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44267 üzenetére
Rendben én is gondoltam rá, holnap csinálok képeket, hogy miket állítok és mi az eredménye! Köszönöm előre is!
-
matyee
őstag
Kicsit olyan mintha nem látná hogy K-s a cpu, bár a szorzót tudom állítani... ami még fura, hogy a fesz résznél nem írja h épp mennyit kap a cpu, ahogy az előtte szólók bios képein lászik... biz Isten nem értem mi a gond
-
matyee
őstag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék OC-hoz, mert elakadtam. Egy intel desktop boardról itx-re váltottam, asus z77-i deluxe-ra. A cpu 4,5Ghz-en ment 1,28V mellett, ami p67-es intel lapban pár beállítással és fesz állítás mellett meg is volt, tette dolgát atom stabilan évekig. Most asus lapban teljesen megállt a tudományomManuál feszt állítok és akkor sem történik semmi, 4,5-ön el sem indul windows. 4Ghz-en elindul, cpu-z-vel fesz 1,254-1,26V között ugrál, majd rövid idő után mikor cpu órajel 1,6Ghz-re csökken szépen lemegy fesz. Adok neki IntelBurnTest-et, akkor 1,208V-ot ad neki terhelés alatt. Szinte mindent kipróbáltam biosban, offset-et is, de mindig ezek a feszek vannak. A ram 1600hz-es, ami csak 1333-on fut cpu-z szerint, vhogy azt sem tudom 1600hz-re állítani. Tudna vki segíteni mi lehet a gond? Próbáltam bújni neten leírásokat, de eddig egyik sem ment.
köszönöm előre is! -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
lpemo2 #44262 üzenetére
Én nem vittem túlzásba a beállítását.
Minden magra beállítottam a kívánt szorzót (pl. 42), majd offset módban beállítottam a Vcore értékét a legalacsonyabbra, amivel még stabilan működik. Ez 1.17 volt nálam. Természetesen a TDP limitet feljebb kell állítani, mert egyébként a lap leszabályoz, lehet mondjuk 250. Minden mást AUTO-n hagytam.
Teszteltem 10 kört AVX-es Linx-el, hogy a hőmérsékleteket leellenőrizzem, azóta hibátlanul teszi a dolgát. -
lpemo2
újonc
Sziasztok!
Egy kis tanácsra/segítségre lenne szükségem cpu tuning ügyben.
Soha nem próbáltam eddig, de mivel a gép elvileg alkalmas rá miért ne!?
A konfig a következő: asus z97 pro gamer, i5 4690K, hyperx savage 1866 cl9
Hogy kezdjek hozzá? Teszteléshez a 3dmark/aida jó?
Előre is köszönöm. -
skandarg27
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44260 üzenetére
Köszönöm a segítséget, akkor magamra veszem és átállítom.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
skandarg27 #44255 üzenetére
Fú igen, most látom csak. Az összes hozzászólást neked szántam. Nem is értem, miért linkeltem ennyire mellé.
Elnézést kérek mindkettőtöktől! -
kriszbon
őstag
válasz
Zsírkrétamen #44258 üzenetére
Ahaa értem, de láttam hogy beállítottad az optimized OC-t 4GHz-re, ott bedobta a 40-es szorzót az összes magra.
Az most neked miért nem felel meg?
Csak mert gondolom ha akkor elmented, az összes magot 4GHz-en indítaná(próbáltad).Egyébként az én procimban nincs Turbo boost, de ha kikapcsolom biosban, akkor nem megy a tuning rendesen(elég érdekes ez is).
-
válasz
kriszbon #44257 üzenetére
A videóban főként azt, hogy a 40-es szorzót nem engedi beírni, illetve, ha átállítom, hogy manuálisan tudjam variálni akkor a turbo boost visszakapcsol és nem tudom kikapcsolni.
Nem is próbáltam ott semmit elmenteni, és nem is állítottam be semmit, mert amit beakartam volna, azt nem engedte.
A 42-őt engedte volna, és kérdeztem, hogy azt be merjem-e állítani és elmenteni, de erre nem kaptam választ, gondoltam, hogy akkor inkább ne. -
kriszbon
őstag
válasz
Zsírkrétamen #44256 üzenetére
Bocs de nem egészen értem hogy miket is állítgatsz te a biosban, főleg megnézve a videódat.
Nem derül ki belőle semmi, csak az látható hogy állandóan állítgatod a dolgokat, de egy beállítás után sem láttam hogy mentetted volna amit állítottál.
Most hogy is van ez? -
válasz
Kean_Sorbo #44250 üzenetére
Na ezaz, ez a baj
Na de várjál, akkor most vagy a lap, vagy a proci szar? Na de vajon melyik? Ha lapot cserélnék, megoldódna vajon a gond? Mitől lehet ez? Gariztatni nem lehet ilyen miatt?!Még jó, hogy 2-3 év után rájövök erre...Bár eddig gyári hűtés miatt eszembe se jutott ilyen, és most se a teljesítménnyel van a gond, csak ha már adott a lehetőség, kipróbáltam volna...
-
skandarg27
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44254 üzenetére
Ne haragudj, ezt most nekem írtad? Mert az én linkemet illesztetted be.
-
Speedhs
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44252 üzenetére
Rendben, köszönöm így előre is. Holnap tudok foglalkozni vele alaposabban.
Ps.: Milyen 140%-os értékről van szó?
-
Kean_Sorbo
őstag
-
Speedhs
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44250 üzenetére
Nekem tudnál segíteni?
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Zsírkrétamen #44248 üzenetére
Az a baj, hogy a második képen hiába kikapcsoltad a TURBO-t, még mindig ott figyel a Turbo frekvencia.
A CPU Ratio menüben, az All Core kiválasztása után kellene, hogy legyen egy értéknek, amit akár átírhatsz 56-ra is. Ez a CPU szorzója. Ha ez nem megy akkor van gond.
Vagy az alaplap, vagy a processzor miatt nem működik ez a funkció. Hiába írja, hogy K-s, de egyszerűen nem kezeli annak.
Hogy mi lehet az oka, azt nem tudom. Én így jártam a saját 2500K/ASUS lap párosommal. Egyik nap ment 4600Mhz-en a következő nap egy Cmos clear után vége volt a mókának. Tökéletesen működik (turbo, stb.), de a tuningot azt nem engedi. Már próbáltam mindent, de nekem nem sikerült megoldani, így lett egy ilyen konfigból netezős gép.
Nem állítom, hogy nálad is így van, de másnál is jelentkezett ilyen probléma. -
skandarg27
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni. Teljesen amatőrként szeretném kicsit "húzni" a gépemet, viszont még ha szájbarágósan is leíródott, hogy hogyan és miként, illetve böngésztem a hozzászólásokat, sajnos nem tiszta minden. Eleddig 2 évig az Asus suite II progira bíztam a tuningolást. 4429 mhz-re lőtte be magát, de ahogy olvastam nem igazán kellene hagyni ezt az auto tuningot, így kézbe vettem a dolgokat és nagyjából az itt leírtak szerint állítgattam. Amit meg nem tudtam, hogy mi, ahhoz nem nyúltam.
Csináltam pár print screent és azt szeretném kérdezni, hogy "látatlanban" nincs e valami orbitális hiba a beállításokban amitől elfüstölhet a gépezet? [link]
Intel Burn Testet is futtattam párszor, 50 fok volt a maximum és a progi szerint megkapta a "stabil" minősítést a gépezet.
Előre is köszi!P8Z77-M PRO
i7-3770K
4x Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz -
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Zsírkrétamen #44245 üzenetére
Az rendben hogy azt írja ki, de a szorzóértékekre lennék kíváncsi amit a BIOS kiír. Amit linkeltél pedig nem működik.
-
válasz
Kean_Sorbo #44244 üzenetére
Fentebb linkeltem egy mappát amibe több kép van, K-s ként érzékeli, win alatt is. Közben eljutottam odáig, hogy ma már 41×-es szorzó is megy neki, de 40-es még mindig nem. Próbálkozzak 41-el?
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Zsírkrétamen #44240 üzenetére
Készíts már arról a BIOS lapról egy képet, ahol a processzor tulajdonságait (paramétereit) írja ki. Ugyanis lehet, hogy a BIOS nem érzékeli, hogy K-s a processzor.
-
-
korion
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #44240 üzenetére
Sajnos most az erő nincs Veled
vannak itt nálam jóval okosabbak,tapasztaltabbak,lehet vki "mindjárt" segít!
-
Speedhs
őstag
Sziasztok!
Mai nap beszereltem egy Gigabyte 880GMA-usb3 lapba egy vízhűtéses phenom II x4 960T mellé 2x4gb ddr3 2133mhz-s ADATA ramot.
Erről van szó:
AX3U2133W4G10-DR
CL 10-11-11-30
1,65VA lapom csak 1866mhz ramot tud kezelni. Most beleraktam a ramokat és átállította magát ehhez a rampárhoz.
A kérdésem, hogy miként tudom beállítani a processzor sebességét 4 ghz-re, valamint a ramok sebességét megfelelőre? (biost reseteltem defaultra, most minden a képek szerint van beállítva)
http://kephost.com/images/2016/01/23/ramok.jpg
http://kephost.com/images/2016/01/23/ramok2.jpgA válaszokat előre is köszönöm!
-
válasz
korion #44238 üzenetére
Tökmindegy hogy megpróbálom-e kikapcsolni, vagy sem, mert akkor is visszakapcsolódik. Így sem engedi. 40-re próbálgattam, azt még bírnia kéne, de 38 felett nem engedi. (javítva, lőttem egy videót, 38-42 között semmit, azon kívül bármit beírhatok). Magonként lebontva sem jobb. Itt az egészről egy videó.
Azokat hagytam is, visszaállítottam ahogy eredetileg volt. Csak fura, mert gyárilag 1866-os darabok, tehát semmi gondnak nem kellett volna lennie.
Arról beszéltem én is, pontosan Intel Turbo Boost Technology, ezt kapcsolnám ki.
(Azért erőltetem most a 40×-et, mert gondoltam lépésekben haladok felfele, először 40×, ha stabil akkor 42×. Fura, hogy nem engedi, valami itt nem kóser)
-
korion
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #44237 üzenetére
szia!
és ha nem kapcsolod ki a turbót?
vagy próbáld per/core és állítsd be egyenként a magokat 42x-re!(vagy 41-re állítsd,mert lehet nem tudja a 42x)
a ramokat hagyd 1600mhz ,mert max 3D Mark és társainál számítanak és ott is "pár pont",viszont instabil lehet könnyen tőle a géped!
-
válasz
korion #44234 üzenetére
Hát ezt pedig az istenért nem akarja átállítani. Itt lenne pár kép, meg tudnád nézni mit kéne átállítani? Illetve, ha itt kiválasztom a Turbo 4ghz-t mondjuk, az is jó? Mert ha jól látom így is csak a szorzót változtatja 40-re, és nem nyúl semmi máshoz. A turbo-t pedig nem engedi kikapcsolni, amint átváltok hogy babrálhassam a szorzót, nem engedi kikapcsolni.
A ramokat pedig átállítottam 1866-ra, így viszont a gép ki-be kapcsolt vagy 4×, majd feketeképernyő valami biosszal kapcsolatos szöveg, aztán bebootolt a win, ott nem volt baja, de kétlem, hogy maradt volna 1866-on, ma pedig már a win se bootolt be, rögtön berakott a bioszba, ahol amint visszaállítottam auto-ra, bootolt rendesen.
-
válasz
korion #44234 üzenetére
Na odáig jutottam, hogy a ramokat átállítottam 1866mhz-ra. Viszont, a cpu-t az istenért nem engedi állítani. Kikapcsolom a turbot, majd amint átváltok hogy manuálisan állítsam a szorzót 42-re akkor visszakapcsol a turbo és nem enged 38-nál nagyobb értéket írni. Hogyan tovább, mit kéne még állítanom, hogy működjön?
-
korion
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #44233 üzenetére
XMP-ben 2133-ra felhúzhatod!
de állítsd be a 42-43x szorzót,hagyd 1600mhz a ramokat használd egy kicsit a gépet+ teszteld,
ha minden okkés 1866-on használd,
aztán,ha úgy is minden okkés akkor 2133-on! -
válasz
korion #44232 üzenetére
Elégnek elég, csak, gondoltam nem hajtja meg eléggé a cpu. De, igazad van, feleslegesen nem szeretnék belemenni a finomhangolásba, ha megy stabilan a 4.2 annak is örülök.
Azért az vicces, hogy annak idején direkt azért vettem ilyen alaplapot, mert Z77-es, és elméletileg, ha tuningolni akarok, akkor ne legyen semmi gondomJó persze, gondolom az extreme 4, vagy a Z77 mpower, ami kifejezetten erre a célra jobb, de nem gondoltam volna, hogy ennyit számít egy alaplap.
Viszont, akkor a ramokat is simán felhúzhatom 1866-ra? -
korion
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #44231 üzenetére
A 290 elég full-hd-ra,ha csak nem 120-144mhz moncsid van!
így,ha beállítod,h 75fps legyen fixen (59-60hz tud egy átlagos monitor)
akkor "nem gyilkolod"az alkatrészeket "feleslegesen" és minden tovább bírja!Nálam jobb lapok voltak és lehet szerencsés is voltam-vagyok a procikkal,de a 4.4ghz mindig ment,úgy,h nem fagyott ki a gép durva stresszteszt alatt sem!
-
-
korion
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #44229 üzenetére
ne viccelj vízzel ,ha nem olyan proci amit delidelni kell,akkor 99%,h bírja a 4.2ghz (bár nem egy csúcslap,de annyit illik)
bírni fogja úgy, alapon,feszkóemelés nélkül! -
-
korion
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #44227 üzenetére
Szia!
3-4 éve tuningolgatom a procikat,de nem játszom a feszültséggel!(ezek voltak,vannak 2500K,3820.3930K,5820)
power safe
ff
turbo off
és rakd 42X a szorzót!Intel burn test (ingyenes )
beállítod a Very high és és adsz neki 5 kört!
közben letöltöd a HWinfo programot!(ingyenes)
mert ez mutatja a jelenleg,legnagyobb,legkisebb és átlag hőmérsékletet is!
Megnézed a hőfokokat!De ami a legfontosabb!!Milyen hűtőd van??
ADDIG NE KEZDJ SEMMIT,míg nem válaszoltál!!!!!!
-
Üdv.
Van egy i5 3570K-s procim egy Asrock Z77 Pro 3 alaplapban. A célom minimum 4.2ghz lenne. Viszont nem nagyon értek az egészhez, azt se nagyon tudom hogy álljak neki. Először is, melyik a jobb, a fix vagy az offset voltage? Ha fix voltage-t választom, akkor 1.2v 4.2ghz mellett jó? Vagy, ha offset akkor -0,080V jó lesz? Ezen kívül gondolom a turbo módot ki kell kapcsolni meg a power save-t ha be lenne, mást kell még állítanom?
Illetve van még 2×4gb Patriot Viper 3 Black Mamba ramom, ami gyárilag most 1600mhz-en fut, de simán mennie kell 1866mhz-en is. Ha átállítom, kell ennél feszültséget is állítanom? -
IstvánLászló
őstag
válasz
#38742016 #44223 üzenetére
Alaplapodnak itt a Cpu support oldala nézd meg, szerintem procit érdemes cserélni és nem is kell tunnigonod.
A link itt van eszt nézd át alaposan: http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P5PL2-E.html
Erre aHsz-re reagáltam: (#44225) firstman3333 bocsánat hogy beszélgetésetekbe beszóltam, de hátha ezzel tudtam neked is segíteni.
-
firstman3333
tag
válasz
Nos a ramjaid 800-as órajelét próbáld nem átlépni,a gondolom nem tuning ramok vannak a gépedben,így aztán nem is szeretik az ilyesmit,szóval azokat mindig próbáld 800-ra vagy kisebbre visszaosztani.így feszt sem kell majd nekik emelned.Nem tudom milyen hűtőd van a procin,de úgy csináld,hogy Intel Burn Test alatt ne nagyon menjen 60 fok fölé a hőmérséklete,akkor nem lesz gond.Ez egy melegedős 65nm-es proci,viszonylag alacsony hőmérsékleti határral,ezért nem tudom mit sikerül kihoznod belőle.Ennek fényében a fesszel is próbálj meg az ajánlott 1,5V alatt maradni.
Tudom hogy ez nem túl fényes jövőkép a konfigra nézve,de ilyen hardverekkel nagyjából így biztonságos az oc.Ne várj tőle túl sokat.
Közben néha nézz rá a vga órajeleire is,volt olyan régebbi lapom ami elmozdította azokat is. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Ezen a platformon amilyen géped van nem nevezem direkt meg, mert én más platformon vagyok otthon, régen nekem is volt hasonló gépem, de hamar meguntam a sok macerát vele.
A véleményem szerintem cserélj gépet és nem kell tuning, Prime95 jó tesztelni eszt kérdezed értem, inkább 3dMarkot javasolnám mert ha azon satabilan megy a géped akkor minden rendben is van... -
törölt tag
válasz
IstvánLászló #44222 üzenetére
100Mhz-re van beállítva. A CPU/RAM órajeleket addig lehet felvinni, ameddig nem melegszik nagyon? Prime95 jó tesztelni?
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #44220 üzenetére
Oké, értem, csak i3 után lassú volt. Sikerült beállítani a PCI-E-t 100Mhz-re, BIOS frissítés kellett neki.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
#38742016 #44219 üzenetére
Nem akarlak leoltani nem ez a szándékom, tényleg nem és nem is teszem meg, csak is segíteni szeretnék neked tényleg.....
(#44218) firstman3333 A nagy piros pont a kollégáé....
Erre válaszolók én is>>itt ebben a hozzászólásban a kolléga>> barátságosan szólt neked,>> nem ajánlott területre léptél és te éppen most is benne vagy derékig..
Itt a probléma nyitja>>>CPU>>>> feszültségben meddig szabad elmenni!!!, WARNING Will smoke....
A gépedből könnyen szobadíszt csinálhatsz 1000%-ig biztosan mondom neked.
Ha nem hiszed el amit mondunk mind a ketten.
A te jogod és dolgod hogy mit teszel gépeddel, tippet ezért nem is adok.
A fórum témája, nem az hogy idézőjelbe is teszem direktbe nagybetűkkel fogom írni kiemelve, "HOGYAN TEGYÜK MÁS GÉPÉT TÖNKRE", cél hogyan segítsünk mindenkinek...
Remélem nem sértődsz meg ezen amit írtam és mondtam is most neked....... -
törölt tag
válasz
firstman3333 #44218 üzenetére
Oké, köszönöm a választ.
Majd megpróbálok rajta BIOS-t frissíteni, lehet hogy megjavul...
Még egy kérdés: CPU feszültségben meddig szabad elmenni? 1.6V a max.
-
firstman3333
tag
válasz
#38742016 #44216 üzenetére
Van egy két lap,ami egyszerűen nem oc-ra lett kitalálva,mert mondjuk gyenge a chipkészlet,vagy maga a kivitelező cég nem ehhez gyártotta,és ezeknél valóban stabilizálhatja a tuningot a PCI-E freki növelése,DE akkor sem ajánlott ilyet csinálni,ha tuningot akarsz,szerezz egy hozzá illő lapot,meg procit,vagy ha nem megy akkor ne erőltesd ilyen beállításokkal.Az oc lényege a kísérletezés,és a helyes paraméterek megtalálása ahhoz hogy legyen egy gyorsabb,erősebb géped,azonban vannak itt is tiltott illetve nem ajánlott területek és te éppen azokban vagy benne derékig.
-
-
törölt tag
válasz
firstman3333 #44215 üzenetére
Hűtés van olyan, hogy megfagy a gép.
Miért nem megy PCI-E órajel emelés nélkül? Be tudom állítani fix 100-ra, de akkor nem bootol.
-
törölt tag
Sziasztok
Van egy gép, amit szeretnék tuningolni, de elakadtam. A CPU FSB-t csak úgy tudom növelni, ha a PCI-E órajelet is viszem fel vele, amúgy nem bootol. Ezzel csak az a baj, hogy 120Mhz PCI-E órajel felett a SATA vezérlő egyszerűen nem találja meg a SSD-t. Emiatt nem tudok tovább menni, pedig az alaplap és a CPU is bírná, SATA nélkül megvolt a 3.4Ghz. Valaki tudna segíteni?
Alaplap: Asus P5PL2-E
CPU: Intel Core 2 Duo E6400, 2.1Ghz
RAM: 2x1Gb DDR2 800Mhz
VGA: Geforce 7300GT 610/400Mhz -
IstvánLászló
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44212 üzenetére
Kedves kolléga és fórum társaim, kommentemböl véletlenül lemaradt a configom leírása de most pótolom.
A lényeg megoldás megvan.
Alaplapom egy Gigabyte GA-MA69VM-S2 és bios-f2 verzió val működik jelenleg is.
CPU típusa: DualCore AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz (15 x 200) 6000+
A ramok 2x1GB GeIL CL4-4-4 DDR2-800 -as 2,1-voltosak mind, dim1 és dim2 -ben vannak jelenleg.
A dim3 és dim4 -be tettem még rammot 2x1GB GeIL CL4-4-4 DDR2-800 -ast, hogy 4Gb rammom legyen, de gépem bekapcsolása után, meglepődtem hogy kifütyüli és bios postig nem jut el.
A rammokat külön párban teszteltem 24-órán át és semmi hibát nem írt ki a memtest.
A lényeg gépem stabilan működik külön külön mid a két 2Gb ram modullal, de 4 modullal egyszerre nem??
A biost idáig sosem kellet macerálnom mert csak 2Gb rammot használtam, Win Xp-m hez de váltanom kellet w 7-e gyereknek a kívánságára mert ő játszani is szeretne kedvenc játékával....................A lényeg megoldás a következő volt, hátha más is belefutna a ram mizériába mint én is.
A rammokkal sakkoztam és siker a vége, nem kifütyüli alaplapom és bios postig simán működik is.
Ezután gondoltam egyet a sok macera után, mert 24-óra próbálkozás után elegem lett, hogy biost frissítek.
A bios upgrade F2 -röl F9 -re és bios defaultra állítása és újrainditása a gépnek..
A megoldás ez-és nem is kell a 2,1-volton elakadni mert 1.8 -volton is üzemel, gond és probléma nélkül is a ram, mind a 4Gb.A win7 végre seper a gépemen és a gyerek is örül ennek.
Üdvözlettel: István László
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
IstvánLászló #44211 üzenetére
Ez lenne az utolsó dolog, amit megoldásként javasolnék. Elég ritka hibajelenség, így legalább ez is bekerült a fórumba. Ha valaki más is belefut ilyen problémába, akkor tudjuk majd neki javasolni.
Esetleg még azt megírhatnád, hogy milyen alaplap/processzor párossal történt ez.
Köszi a visszajelzést! -
IstvánLászló
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44210 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásodat.
A lényeg most sikerült megoldanom 1-perce, bios upgrade kellet és miden jól működik végre, de hosszú menet vezetett idáig 24-óra kitartó munkám az ára.
Üdv, István -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
IstvánLászló #44209 üzenetére
Először is, próbáld meg megcserélni a két modult.
-
IstvánLászló
őstag
Segítségeteket kérem ram problémám megoldásához.
Már ko vagyok tegnap gépembe tettem még 2x1Gb GeIL CL4-4-4DDR2-800-as rammot és godom van vele.
A lényeg új problémába ütköztem most az előbb, Windows 7 bootol rendesen de a hang serceg recseg mintha kontakthiba lenne de nem az 100%.
A 2Gb rammal eszt nem is csinálja, szépen szól a hangja is csak lassú az oprendszer emiat.
Most vettem észre hogy vga-t ismeretlen eszközként látja mióta 4Gb a ram.
A ram időzítés problémára gyanakszom.....
A lényeg win7 látja a 4Gb rammot időzítéseket kéne állítanom biosban 5-5-5-15-re, de hova is kellene név szerint beírnom, ezeket a beállításokat nem is tudom, mert sosem csináltam még ilyen beállítást..
Kérdésem lehet hogy láma, rakjam újra az oprendszert??, nem hinném hogy jól is gondolom.
Már totál készen is vagyok a ram mizéria miatt....Válaszokat köszönöm szépen.
Üdv, István -
Druvajda
csendes tag
https://www.facebook.com/PCTUNINGWEB/?ref=hl
-
firstman3333
tag
válasz
ritkaság #44203 üzenetére
Nah az fasza,nekem is pont az van,egyébként igen,ezek a legjobbak,ha kemény tuningot akarsz akkor meg talán az x-es chipek,még talán annyi hogy az asusnak vannak igen stabil áramellátású termékei,ami azért a gigának nem annyira megy,lásd ud3r 6 fázis,mégis hatalmas vdrop.
-
ritkaság
aktív tag
válasz
firstman3333 #44202 üzenetére
Kösz. Most GA-ep45-ud3r volt az alapom. Akkor ezek a legjobbak!?
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy vennem kell alaplapot.
Mit ajánlanátok Q6600 proci és 4x1Gb KLED48F-A8KI5 ramhoz. Nem akarom extrém modon tuningolni, de egy kicsit több teljesítmény azért van bennük, mint az alap.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Motoros topic
- Windows 11
- Fotók, videók mobillal
- Flint 2 OFF topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest