- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45499 üzenetére
Ja, és a Load Line Calibration-t közepesre (3).
-
-
válasz
Kean_Sorbo #45493 üzenetére
Ez most 1.210 feszre állítva biosban és 4300mhz-en megy, stabil eddig, a lényeg ugyanúgy adott, 1.410 eddig a max. 1.190 fesszel 4200on volt 1.426 is a max érték.
A biosról képeket csak így tudtam csinálni:
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=994170416230123.bmp
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=350170416230147.bmp
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=310170416230210.bmp
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=958170416230228.bmp
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=130170416230244.bmp
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=573170416230255.bmp -
-
Cry0
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45495 üzenetére
jogos
-
Cry0
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45493 üzenetére
anno mikor tuningolni probálkoztam 4.4-en monták hogy ha 2-3x végig megy az ibm teszt 65 fok alatt akkor jo ha nem akkor még csiszolni kell
-
Sziasztok, egy I7-6700k-nál beállítom manuálisan a feszt 1.23-ra és mintha nem csináltam volna semmit. Boldogan ugrál 1.28 és 1.38 között, az 1.23-hoz köze sincs. Valami ötlet ? Alap órajelen hagytam. Üresjáraton 1.353 volt a legmagasabb érték 5 perc alatt windows használat mellett.
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok!
Kérdezném hogy hogyan tudnék egy kis tuningot kihozni egy AMD FX8300-ból hogy 4 ghz-en menjen?
A biosban mit kell beállítanom?
Gigabyte GA-78LMT-USB3 v5 alaplapban van, 2x4 GB DDR3 1600 MHz (PC3-12800) Kingston RAM (HyperX Fury Blue)
Köszönöm a válaszokat így előre is.
Kellemes ünnepeket kívánok. -
Monsterr
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45488 üzenetére
olyan eszméletlen tuningot nem szeretnék, de egy 4GHz et jó lenne, ha stabilan bírna.
Most egy E5450 es pörög, de már 3.8GHz nél gondok vannak... 3.6 ig stabil, a hűtés is masszívan 45fok átlagon tartja terhelés alatt. Bár ez C0 steppinges... A Vcore t nem merem 1.35 fölé vinni, lehet itt a gond, de így pedig ez csak 400MHz FSB ig stabil. Az alaplap elméletileg 600MHz ig bírja az FSB -t, bár nem tudom, ez a gyakorlatban előhozható e, mindenesetre ezt a procit nem merem jobban kínozni. Már eljutottunk olyan szintre, hogy a VGA t nem ismerte fel a gép, ez egy elég furcsa jelenség volt.. Driver, minden helyén, mégis úgy viselkedett a win, mintha csak valami alaplapi vga lenne a gépben, DX kezelés sem volt, semmi. De a felbontást engedte állítani. A PCIe fix 100MHz re volt állítva. lehet ez megint csak az alaplap hibája volt.
Kíváncsi vagyok teszteredményekben hoz e valamit az X-es proci hasonló órajeleken, mint az E5450, ha ugyanaz marad minden, akkor pedig egy próbát megértVagy alap órajelen, ugyanazt, mint az E5450 húzva, ez sem lenne rossz eredmény. És persze ha sikerül vele a 4Ghz, akkor főleg megérte.
Az E sorozattól kicsit félek, nem tudom, meddig bírják a magas értékeket állandó használat mellet, bízom benne, hogy a xenonnak ez sétagalopp lesz, ha a hűtés tényleg elbírja. A memóriákra vigyázok, 1066osak de pont annyin, vagy az alatt tartom őket.
Mindenesetre köszönöm a tippet, meglátjuk mi alakul. Tapasztalatot szinte sehol sem találtam erről a prociról, félek, ez nem véletlen. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Monsterr #45487 üzenetére
Igen, a Vcc miatt annak (SLBBG/E0) 130W. Hivatalosan az is 150W.
A magas FSB (400MHz) és a 8-as szorzó miatt bizony nehéz lehet a tuning. A már így is magas értéket elég sokkal kell emelni ahhoz, hogy "értelmes" tuningot kapjál. Addig egy E57xx sorozat 15-ös szorzója, és 200MHz-es alap FSB-je sokkal tuning barátabb. Hogy mennyit lehet belőle kihozni, nem tudja megmondani neked előre senki, azt majd eldönti a a processzorod.
Emelj addig az FSB/Vcore pároson, amíg stabil és hűteni is bírod, többet nem tudok most egyenlőre. A memóriák frekvenciáját pedig állítsd vissza a gyári értékre (vagy ha nem lehet, akkor minél közelebb hozzá), mert lehet hogy azok nem bírják az FSB emelést. -
Monsterr
csendes tag
Sziasztok,
Próbálkozott már itt valaki X5482 CPU húzásával? Keresgéltem külföldi oldalakon is, de nincs róla túl sok találat... Jó lenne tudni egy E0 steppinges mennyit bír stabilan, valahol olvastam olyat is, hogy annak már csak 120W a TDP je (C0 150W)
Igaz az, hogy az 1600MHz FSB miatt nem a legjobb alap húzásra? -
NFree
addikt
válasz
SteeWe #45485 üzenetére
Jelenleg van e valamijen paszta othon? ha igen akkor azzal rakd össze rendelj s ha megjön kicseréled , ha nincs akkor ved a legkisebbet vagy a legolcsóbbat ismerősnek nincs valakinek pasztája? Szeged nem kicsi.
Sajnos én csak mx 2 használok már jó pár éve, így a töbi pasztáról nincs véleményem, mx2 nekem nagyon bevált. -
SteeWe
aktív tag
Be tudnak szerezni, MX-4-et de csak köv hétre. Sajnos a Noctua NT-H1-em elfogyott. Addig kellene valami, mert hétvégén le szeretném tetsztelni a procit.
Ezek vannak a legtöbb üzletbenCOOLER MASTER IC VALUE V1 FEHÉR HŰTŐZSÍR
COOLER MASTER IC ESSENTIAL E2 ARANY HŰTŐZSÍR
COOLER MASTER IC ESSENTIAL E1 SZÜRKE HŰTŐZSÍR
COOLER MASTER MASTERGEL HŰTŐZSÍR
SPIRE BLUEFROST KÉK HŰTŐZSÍRA fentiek közül melyikért érdemes pénzt adni? A mastergel nano-ról jó rivjúk vannak, de sztem nem az van az üzletekben.
-
SteeWe
aktív tag
Sziasztok
Q9550 procit tervezek rakni az adatlapomon található konfigba.
Milyne hővezetó pasztát ajánlatok?
A jelenelgi proci a noctua hűtőhöz kapott pasztával van, de azt már több éves és a tubus sztem már rég beszáradt.
Köszi
Update: úgy látom mx-4 az ajánlott, amit itt vidéken nehéz beszerezni. Esetleg más?
-
cyber86
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45480 üzenetére
Közbe leteszteltem de nem hoz már semmit így marad a 4.5
-
cyber86
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45478 üzenetére
És szerinted volna értelme 200 mhz-et növelnem?
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni, hogy jól állítottam-e be mindent meg, hogy van-e értelme 4.5 helyett 4.7-re felmenni tuningba érek-e valamit. Főleg az új vga miatt GTX 1080. Alaplap P8Z77-V. Processzor I7 3770K A válaszokat előre is köszönöm.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
mefistofeles #45475 üzenetére
BIOS - DRAM frekvenciánál beállítod az 1800-at.
-
Üdv urak!
Adott egy Corsair Vengeance 2x4 Gb 1600 mhz kit memória. Egyesek szerint akár a 2133 Mhz et is meg lehetne velük célozni de én egyenlőre szeretném 1800 mhz-en kipróbálni.
Totálisan láma vagyok a tuninghoz így azt kérném, hogy aki segíteni szeretne az lépésről, lépésre írja le mit hová, hogyan állítsak! A memók egy Gigabyte F2A88XM-HD3 deszkában csücsülnek!
Előre is köszönöm! -
gumi01
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45473 üzenetére
Rendben, köszi
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
gumi01 #45472 üzenetére
Szia!
Ha ettől a hozzászólástól elkezded olvasni a fórumot, ott mindent megtalálsz ami neked kell a tuninghoz.
Van ott olvasnivaló bőven, és a BIOS képek is mellékelve vannak.Egyébként 4.3GHz elég lesz mindenre. Még egy valami. Ha cserélsz akkor ne 970-re, hanem 1060-ra.
-
gumi01
csendes tag
Sziasztok, i5 3570k van egy GIGABYTE GA-Z68MA-D2H-B3 Alaplap-ban, gtx 1050ti jelenlegi kártya, majd később 970 talán, kérdésem, hogy mennyire érdemes ezt konfigot húzni? illetve a tuning alapjait lépésről-lépésre le tudná írni valaki? kezdő vagyok, köszönöm
ja, hűtő alpenföhn ben nevis, ház aerocool xpredator x1, ram 2×4db kingmax -
bcsao
újonc
Üdv mindenkinek!
Mint itt mindenkinek nekem is eljott az idő amikor elkezdtem érdeklődni a huzogatas iránt sajnos semmilyen tapasztalattal nem rendelkezem persze próbálgattam finoman írom a konfigom aztán szóljátok le hátha lehet vele kezdeni valamit...
Alaplap: Asus p5p43td pro
CPU: Intel core 2 quad Q8300 4core 2.5ghz 4mb cache
CPU cooler: artic cooler freezer rev2
Vga: gigabyte Nvidia gtx 1050 ti
RAM:XMS3 — 4GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (TW3X4G1333C9A)
De most ez van bent: XMS3 — 8GB (2x4GB) DDR3 1333MHz C9 Memory Kit (CMX8GX3M2A1333C)
Mondjuk kettőt össze téve nem tudom jó lenne e nem sokan mondják ezt is azt is
Tapom 650w de meg nem mondom milyen de nem a filléres kategória. Na aztán várom mit lehet ezzel kezdeni na meg a ramokat hogyan kezeljem dobjam össze vagy ne...Annyit tennék hozzá módosított biosz került fel mert lga 775 re modolt xeon x5450 et készülök venni, erről is hallanek pár szót ha van tapasztalat!
-
VVoid
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45469 üzenetére
Rendben, köszi.
-
VVoid
aktív tag
Sziasztok hozzáértők,
Asus VIII Impact, i5 6600K-t próbálom húzni. Jelenleg 4.4 GHz-t próbáltam (Sync all cores, 1-core ratio limit: 44), CPU Core/Cache voltage: 1.23V stabilnak tűnik egyelőre, még tesztelem.
A célom az lenne, hogy hosszútávon, stabilan így használjam, anélkül, hogy túlságosan megterhelném, ezért is nem akartam ennél magasabb órajelre húzni.
Az összes többi beállítást nem piszkáltam. Érdemes lenne máshoz is hozzányúlni, vagy nem sokat számít, jó lesz így? -
álommanó
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45465 üzenetére
Köszönöm a hasznos tippeket,javaslatokat.
Lőttem a BIOS-omról pár képet,mit,hogy állítottam.Megtennéd,hogy ránézel??
A CPU Load line calibrationnál benéztem a dolgokat.Level 1-7 van...
Van valami amin módosítsak??
Teszteltem is a tuningot a Linx 0.6.5-el. Jó 20 percet futott hiba nélkül közben ment a Hwinfo64.Realtemp,CPU-Z
Íme:
Van bármi amin módosítanál a helyemben??
4.3Ghz fölé semmiképp sem húzom a procim.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
álommanó #45464 üzenetére
LLC - Offset esetében közepesre, tehát nálad 5.
Az alaplap automatikusan általában túl sok feszültséget ad a processzornak, ami felesleges melegedéshez vezet.
Az offset egy nagyon jó mód a processzor Vcore értékének beállítására, mert terheléstől függően dinamikusan változtatja azt. Minden processzornak van egy úgynevezett VID értéke, ami alapján az alaplap AUTO módban állítja a Vcore értékét. Az offset móddal ezt tudod változtatni -/+ irányba, tehát - érték esetében elérhető a legkisebb stabil működéshez szükséges Vcore. Ez minden processzornak más, tehát neked kell kitapasztalni.
Ezekre a legjobb módszer egy stresszteszt használata (pl. IntelBurn teszt), valamint a közben a CPU-Z illetve RealTemp programokkal monitorozni közben az értékeket.A Vcore értéke 4.3GHz frekvencián terhelés alatt, körülbelül 1.15-1.2 volt között alakul ezeknél a processzoroknál.
-
álommanó
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45242 üzenetére
Szia!
Kérlek segíts nekem tuningolni a processzoromat.
ASUS Z170 PRO GAMING alaplap
I5 6600KA hszben amit válaszoltam egy két dolgon kívűl minden világos.
Azt nem tudom,hogy OFFSET módot.hogy használjam.
Kiválasztom,hogy " - " ,de nem tudom milyen értékeket kezdjek el csökkentésnek??
0.005,010 így haladjak míg stabil???Load Line Calibration:: Ezt mire állítsam??Level 1-10 között??
Illetve ha a VCORE-t auton hagyom mi történik??Van valami hátránya??
-
Johni5
őstag
válasz
zsolti1debre #45462 üzenetére
Lol.Az 1.72 cpu z miatt ilyen,vagy bugos a bios.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
northmahri #45460 üzenetére
- Alapra a BIOS-t.
- A kívánt frekvenciát beállítod az Oc menüben, ALL CORE opció mellett. Egyenlőre legyen ez 42-43, ne több.
- Long/Short Duration 250
- Load Line Calibration 3
- Vcore-t Offset módban. A beállított frekvenciához, viszont neked kell megtalálni a minimálisan szükséges feszültséget (4.2-re kb. 1.2 volt).Mást nem kell állítani.
-
northmahri
tag
Sziasztok!
Teljes laikusként szeretnék segítséget kérni egy i7 2600k túlhúzásához.Konfig: Asrock z68 extreme3 gen3, 650W PSU, i7 2600k, 16gb DDR3 1600Mhz CL9
Képekben mellékelem a csodálatos grafikus bios beállításait.
Nem muszáj hogy a lehető legnagyobb OC-t elérjem, egy biztos beállításnak is nagyon örülök.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
R3plic
csendes tag
Sziasztok!
A minap megpróbáltam egy kis pluszt kihozni gépemből, de előjött egy probléma.
Egy Phenom II X4 965 black edition procim van egy 970 pro r2.02 alaplapban. Eddig a gyári 3400 mhz-n ment. BIOSban a 17-es szorzót felemeltem 18-ra (hogy 3600 mhz legyen), minden mást hagytam( 1,375 V). Miután BIOSban elmentem a változtatásokat, a gép hiba nélkül elindul, és gond nélkül megy, viszont ha kikapcsolom, már nem akar újra elindulni. A ventik felpörögnek, és mennek is, de a monitor láthatóan nem kap jelet. Power gombot hosszan nyomva tudom csak kikapcsolni. Következő indításnál pedig kapom az üzenetet, hogy a gép többszöri próbálkozásra sem tudott elindulni. Ha BIOSban visszaállítok mindent az eredeti állapotba, a hiba megszűnik. Próbáltam több beállítást, de a gyári alap beállításokon kívül minden más ugyan ezt a hibát eredményezi. Nem tudom mi lehet a gond.A segítséget előre is köszi mindenkinek!
-
Monsterr
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45457 üzenetére
Igen.
-
Monsterr
csendes tag
Sziasztok,
Szörnyen amatőr lesz a kérdés, de hátha..
Ha FSB emelés után elindul a gép, de a Windows bootnál újraindul, akkor esélyes, hogy a lap nem bírja a strapát? Gondolom ott még semmi melegedési gond nem lehet... (a proci alapon 26 fokos, húzósabb terhelés után 41)
A rendszer E5450 egy ASUS P5Q SE2 ben. 350 ig engedi az FSB t emelni (ez kőkemény 60MHz többletet jelent) , afölött már újraindul a win boot nál. Kb amikor pont be kéne jönnie a win-nek.
Külföldi oldalon olvastam, hogy vannak 775 ös lapok, ahol korlátozva van az fsb órajele... Csak az a fura, hogy akkor miért indul el..? -
zsopu
tag
Sziasztok,
Adott egy SUN Ultra 27-es munkaállomás, aminek szeretném processzorát húzni.
BIOS-ban nem lehet állítani semmit...
Létezik valami megoldás, vagy vegyek egy erősebb procit?
(1366 foglalat X58 chipset, Xeon W3520) -
ljani19
csendes tag
Sziasztok!
Valaki esetleg tudna abban segíteni, hogy hogyan tudnék egy kis tuningot kihozni egy AMD FX6300-ból?
Asrock 970M Pro3 alaplapban van. Vízhűtés van a procihoz és 1866Mhz hyperx ramok -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
SECTORnooB #45450 üzenetére
Ez nagyon jó eredmény. Főleg a kezdeti 4.0 után.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45449 üzenetére
4.4 Ghz lett a vége 1.180-as Vcore-on ennyit még elbír ez a lütyő hűttő sajnos többet nem
Köszönöm szépen a segítséget -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
SECTORnooB #45447 üzenetére
Ha jók a hőfokok és stabil, akkor nem kell állítanod semmit.
-
Tomirallye
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok a témában, lassacskán közel teljes config cserém lesz, de addig is kíváncsi volnék, hogy a jelenlegiből mennyi pluszt lehet kihozni, amivel még biztonságosan üzemeltethető a rendszer.
A Configom:
CPU: Phenom II X4 980 BE
VGA: Gigabyte GV-N56GOC-1GI GTX 560 1GB
Alaplap: Asus M4A88TD-M EVO/USB3
Ram: Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX FuryMinden gyári értéken fut.
Állítani hol tudok, ill. mennyit?(Bios vagy külső program)
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.:T. -
SECTORnooB
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45446 üzenetére
Igazából semmit sem állítottam mert nem ismerek nagyon állítgatni a szórzót 40 re raktam meg a turbót egyszer kivettem de akkor mindig 4ghzn járt vagy ezt mutatta a cpuz és visszaállítóttam auto-ra a cpu core voltage is auton van nem tudom mi az az offset de ahonnan nekem kezdődik a manuális beállítás az 0.800
de dobok pár képet a mostani setről
auto CPU Core Voltage-n BF1-ben 100% terhelés mellet 62 fok a max 4ghz-n
[link]
[link] -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
SECTORnooB #45445 üzenetére
Jujj.
Hol van az áram? Ennek alapon 0.8 volt körül kellene lenni. Mit állítottál a BIOS-ban. Elég ha csak leírod az offset értéket.
Egyébként ha ez igaz, akkor világrekord.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45444 üzenetére
[link]
ennyit mutat a legkisebbnek -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
SECTORnooB #45443 üzenetére
Nézd meg, hogy a legkisebb - offsettel mennyit mutat CPU-Z alatt. BIOS-ban nem fogod látni, hogy mennyi a tényleges Vcore terhelés alatt.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45442 üzenetére
[link]
auto-n ennyire tette manuálisan kb mennyire állítsam? -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
SECTORnooB #45441 üzenetére
CPU Ratio - 40
CPU Core voltage - Offset
Majd itt megjelenik egy érték, amit tudsz -/+ értékre állítani. Ezzel tudod az alap feszültségtől lejeb vagy feljebb állítani a Vcore értékét. Értelemszerűen a legkisebb Vcore érték elérése a cél, amin még stabil marad a rendszer.
Ennek az értékét a CPU-Z programmal tudod megnézni. Mivel terheléstől függően változik a feszültség, ezért egy tesztprogramot érdemes futtatni, hogy ténylegesen mi a maxium érték (pl. Intel Burn Test), illetve stabil-e a rendszer.
A Real Temp programmal pedig a magok hőmérsékletet illik ilyenkor követni.4.0 GHz-re kb. 1.1 volt körül kellene lennie a Vcore-nak terhelés alatt.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45440 üzenetére
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
SECTORnooB #45439 üzenetére
Állítsd a szorzót 40-re. A Vcore-t meg mínusz offset-tel vidd le ameddig tudod. Ennyi.
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok! egy 4690K szeretnék "tuningolni" 4Ghz-re turbó nélkül Msi Z97 G43-ban és egy Pure Rock Slim hütővel tudnátok segíteni hogy hogy fogjak hozzá?
Válaszotok előre is köszönöm -
Kean_Sorbo
őstag
Terhelésre vdrop miatt esik a Vcore, lehet ez a gond. Ezt a LLC-vel tudod kompenzálni. Most neked közepesen van, állítsd a utolsó előttire (azt hiszem Very High).
Egyébként az is lehet, hogy több feszültség kell neki. Az én 2500K-m 4.6-on 1.4 voltot kért, másnak, meg elment 1.3-on. Ez sajnos lutri, de az is lehet, hogy az alaplap táprésze gyengélkedik.
Kell találni egy optimális frekvenciát, amihez még elfogadható Vcore értékek beállíthatók (ezt jórészt a hűtés szokta limitálni).
-
Tyrel
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45436 üzenetére
Hát nem akarja az igazat...
4,4-et akartam kipróbálni így első körben, de nem jutok túl a Windows boot-on.
A Turbo szorzóját tekertem 44-re, a Manual CPU fesz.-t meg így lépcsőzetesen felnyomkodtam 1,3V-ig, remélve hogy egyszer túl jut a boot-on, de nem, mindig belehalt.
Próbáltam azt is hogy PLL Overvoltage Enabled aztán CPU PLL +0,10V de nem segített rajta semmit.1,3V fölé már nem mertem menni, bár hozzátartozik hogy a valós feszültség egy kicsit alacsonyabb lehet a beállítottnál:
Jelenleg 42-es szorzóval megy (PLL overvolt nélkül), egyelőre stabilnak tűnik, a Vcore 1,24V-ra van állítva... viszont ha elindítok egy CPU burn tesztet akkor Aida64 és CPU-Z is úgy látják, hogy 1,200 - 1,208 V közt ugrál a CPU feszültség, tehát az 1,24V igazából nincs meg neki - vagy rosszul méri??
Az alaplap VRM-je egyébként kb. 2 éves korában elkezdett ciceregni / sípolni, majd rá bő egy évvel egyszer csak elhagyta, pedig nem bántotta senki... de lehet hogy nem 100%-os már, szóval nem lepődnék meg ha nem a mérés lenne rossz...A hőmérséklet így már boven a 70-80°C tartományban van, bár a 80°C-os lélektani határt azért nem lépi át mint a korábbi automata szabályzással, de ennél feljebb menni nem igazán szeretnék hőmérsékletben, így feszültségben sem kéne (max. ha visszatérek a de-lid ötletéhez).
Mekkora feszültségen kéne ennek tudnia 4,4 - 4,5 GHz-et? Ilyen anti-tuningos példányt fogtam volna ki annak idején?...
A fentiek fényében elképzelhető hogy az az 1,3V amit beállítottam igazából nem volt 1,3V, de meddig szabad elmenni? És mekkora hőmérsékletnél olvad el a cuccmák tokostul?
Egyszer kipróbálnám hogy stabil-e egyáltalán bármilyen feszültséggel is magasabb órajelen, mert ha nem a de-lid-el sokra ugye nem megyek...
...főleg hogy én nem is merem megcsinálni, 5 ropiba meg egy postázgatásba fájna. -
Tyrel
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45434 üzenetére
Átállítottam azokat is, de végül a Windows volt meghülyülve - köszi!
Nem is tudtam hogy ilyen szinten beleszólhat a CPU órajelébe, azt hittem azt a hardver dönti el.Esetleg ha de-lid-elem a procit min kell változtatnom a 4,5GHz eléréséhez?
Csak simán emeljem a Turbo szorzóját és a feszültséget (amíg stabil nem lesz), vagy kell egyéb bűvészkedés is? Vagy ott már a Turbo-t jobb lenne kikapcsolni és az alap szorzót vinni feljebb, vagy hogy megy ez?Bclk. húzásnak van gyakorlati haszna? (mármint oké biztos van, de meg is éri?)
Amúgy durván jót tett a hőmérsékleteknek a feszültség normális beállítása: http://i.imgur.com/jFTk1x2.png
Ha összehasonlítod a néhány hsz.-el korábbi screenshottal, elég kellemes. -
Tyrel
őstag
Közben sikerült beállítani 1,15V-ra, rögtön hidegebb is lett úgy 10°C-al, viszont üresjáratban nem akarja visszavenni az órajelet - akkor is 4GHz az Aida64 és a CPU-Z szerint is.
Ez különösen azért érdekes mert az alap CPU szorzót nem bántottam egyáltalán, SpeedStep, C1E is be van kapcsolva, nincs megerőszakolva semmi, csak a feszültség lett Manual - 1,15-re állítva meg az a 2 Duration 200-ra. Arra próbálok kilyukadni hogy a 4GHz nem az alap (az ugye maradt 3,4) hanem a Turbo órajel - hogy a francba lehet hogy mindig azon jár?
Vagy ezek a programok érzékelik rosszul?Hogy 1,6-ra nem veszi vissza magát az is zavaró már, de hogy 3,4 helyett is mindig 4,0-n jár ha kell ha nem, azt nem is értem
http://i.imgur.com/V6IB1TR.png
Ez az ASUS alaplap ennyire gyökér vagy a SpeedStep alapból meghal ha elkezded cincálni a CPU bajszát?
-
Tyrel
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45429 üzenetére
Köszi!
Erről van itt valahol egy leírás? (merthogy témaösszefoglaló nem nagyon van)
Tudom hol vannak ezek a duration-ok, ill. láttam már őket, de fogalmam sincs mi az... na meg mi mást kellhet még beállítani?... -
Kean_Sorbo
őstag
Az teljesen normális ha ilyen gyorsan emelkedik a hőmérséklet.
A Vcore-t csökkentheted, ha mínusz Offset módot állítasz be, és ott addig csökkented az értékét amíg stabil marad. Ez 4GHz-nél kb. 1.1-1.15 volt.
Long/Short Duration értéket ne felejtsd el 200-200-ra állítani.
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
3570K + P8Z77-V LX + Hyper TX3 (de-lid valószínűleg lesz hamarosan)
Eljött az ideje hogy kicsit húzzam a CPU-t. Jelenleg kb. default-on van minden, egyedül a Turbo (thread) szorzóit zártam össze és állítottam kereken 4GHz-re... ezt a 4GHz-et tartja is stabilan, viszont már így is 80°C köré melegszik a processzor... mindent egy stress-test indítását követő 1 másodpercen belül, kb. mintha nem is adná át a hűtőnek a melegét. (MX-4 van köztük, ezért is kezdtem a de-lid-en gondolkodni)
http://i.imgur.com/qgMuCqE.pngAz érdekesség ill. egyben a kérdés is viszont az lenne részemről, hogy a feszültséget ilyenkor felemeli 1,28 - 1,30 Voltra ami nekem soknak tűnik - persze lehet nincs igazam. Ezt mi a francért csinálja és hogy tudom kikapcsolni / szabályozni?
http://i.imgur.com/Xo7FSJd.png -
Dragon27
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #45426 üzenetére
köszi
-
Dragon27
senior tag
Csak (AUTOMATA) Tuning használok vagyis ASUS Dual Intelligent Processors programot....
1.a TPU I mi történik ha kettest használom
2.Van a CPU és DRAM világos kék és sötét kék kör
3. CPU frekvencia ha jól tudom csak 1 mag van 3.9GHz ha 2mag 3.8GHz és így csökken.....
4.digi+vrm itt gyári optimálison van
Érdemes ezeken állítgatninem akarom elégetni a gépet,. de ha jobb hatásfokkal működhet akkor mit érdemes átállítani
ASUS Z170 PRO GAMING
Core i5-6600K
Cooler NOCTUA NH-U12S
HyperX 4x8GB 2666MHz CL15 HyperX Fury 32GB ezt annyira nem piszkálnám (időzítést és V)
ezeket a beállításokat használom: -
KisBundi
őstag
Ez szívás.
Na jo lesz az alapon is.
-
Johni5
őstag
válasz
KisBundi #45418 üzenetére
H87M-Pro ban ment a 3258(K) szorzó állítása.Mondjuk ez eléggé bios függő.H81M HDS Asrock ban megy a szorzó állítás,míg H81M-K Asusban például nem.Ha BIOS-ban F7 et nyomsz,és Ai Tweakerben az Ai Overclock Tunert átrakod kézibe,akkor kellene hogy tudd állítani a szorzót.
-
KisBundi
őstag
Intel Core i5 4570 és ASUS H87i Plus lappal van lehetőség valamilyen tuningra. Tudom, hogy "K"-s proci és "Z"-s alaplap kellene a szorzó állításához, de sajnos én itt még CPU frekvencia állításra sem találok lehetőséget.
-
Harambee
tag
válasz
Apollo_21 #45415 üzenetére
commander msII-es házban van. Gari van és nem akarom megpiszkálni.
most 1.25voltra lőttem be 4.5ghzre a 980ti-m mellé. igazábol magasabbra nem huznám alapbol sem mert igyis minden játékban megfeelő értékeket mérek fpsben.
Csak az zavart hogy a hőfok néha surolja a 80°c vagy néha afölé is kúszik -
tooolz
tag
Delid előtt mindenképpen rádobnák 1 izmosabb hűtőt..az nem árt később sem..nem kér kenyeret..
-
Apollo_21
addikt
válasz
Harambee #45413 üzenetére
Nekem volt ilyen procim, nincs vele baj, egész jót tudnak menni.
Viszont mivel silány hővezető lapul a "sapka" alatt, emiatt ezek a hőfokok kb normálisak.
Ezt csak azért írom le mielött belevetnéd magad bármilyen +20 ezres lég vagy kompakt vásárlásba.
Felesleges!
Tudni kellene a házat, hogy biztos már most szükség van arra a többlet mhz-re, gari van..pl ez is fontos.
Mivel a fentebb leírtak után jön a kínos kérdés hogy "delid-et szeretnéd? mert lehet csak így lesz jobb.."
Az enyém delid elött is tudta pl a 4.5et de bekajált 1.25-1.275V között, de itt már limitált a hűtő 90fok körül mozgott, aztán lett delidelve és lett rajta épített víz is, úgy elvoltam 60környékén, viszont ugrott a gari róla. -
tooolz
tag
válasz
Harambee #45413 üzenetére
Hali..mien a ház szellőzése..sz tem azon kellene javítani..nem igen ismerem a procod a 7 gent fedezgetem fel..de a fesz jó lehet nekem pont ennyin megy 7600 k 4.4 ...1.24 körül már 10 12 c melegebb..sz val az jónak tünik..de maxon nem tudod ugy leterheli mint a teszt..én akár mit csinálok a teszt alatt vagyok 10 c al...ui lehet h egy izmosabb hűtő jobb lenne..be quiet dark rock pro 3 tuti 8-10 c alámenne ..hasonló hütőm volt előtte nekem is és ennyit vitt le..
-
Harambee
tag
Sziasztok az i5-4690khoz kérnék segitséget hogyha esetleg valaki jártas ebben a prociban vagy a hozzá hasonlók húzásában mi a sweetspot ami maximálisan elérhető ennél a fajtánál.
Az a baj hogy ne mtudom a hűtőm mennyire felel meg annak hogy tudjam huzni mondjuk 4.3ghz fölé.
A gépem adatait az adatlapomon láthatjátok.
Annyi infót adnék hogy most 4.2őn van 1.16volt feszkó mellett
És intelburntestel stresszelve képes 80-81fokra melegedni ami ha jóltudom ennek a procnak a max limit.
Sok lenne a feszkó amit adok? mert bárhol olvastam utána mindehol 1.2 és a felet használják ilyen ghz adatok mellet. Vagy a hűtő lenne gyenge? (bequite pure rock)
Előre is köszönöm ha valaki segit -
Johni5
őstag
válasz
zsolti1debre #45410 üzenetére
Ha a fészen K.G. a haverod,akkor megy a segítség.
-
zsolti1debre
tag
Kedves segtők!
Más topikok nem ennyire aktívak, mint ez, úgyhogy kérdéseimet itt tenném fel... (Illetve a más topikokban való screen-shootok és e-pénisz mérések nem nagyon segítenek számomra...) Adott tehár egy Asus X99-es konfig egy 6850K procival. Nemrég ezen procit 4.2GHz-en járattam, csak pár dolog elállítódott és most visszaállt eredeti állapotára a 3.6GHz-re. Mivel sajnos a tuning paraméterei nem lettek külön elmentve, így sajnos nem tudok őket visszaállítani és rekonstruálni a régi állapotot. A Windows 8.1-es oprendszerem alá feltelepítettem a mindenki által javasolt és ajnározott "dual intelligent processor 5" progit, de az a telepítés után nem indul. Valamilyen dll problémára hivatkozik, amely javításán már dolgoznak, mivel más felhasználónál is fennáll a probléma. Sajnos az uefi-s biosban kézzel nem szíven állítatnék semmit sem, mert nem akarom elrontani, illetve kézzel úgysem tudnám elérni az óhajtott 4.2GHz-et... Milyen más olyan célprogram van, mint az említett "dual intelligent processor 5"? Ami olyan intelligens, hogy a beállítgatások után automatikus stabilitástesztel, stb.? Illetve mit célszerű használni? (Hallottam egy Inteles tuningprogiról is, de nem tudom, hogy mi a neve, illetve, hogy az igényeimnek megfelelő-e?) A hűtőrendszerrel nincs gond, az bírni fogja a tunigot.
Köszi a választ előre is,
ZsoltUi.: Illetve ha van itt debreceni, tuningban jártas szakember, akkor vele szívesen váltanék pár szót személyesen...
-
Raggie
őstag
válasz
customer114 #45408 üzenetére
Köszi!!
-
Raggie
őstag
Sziasztok!
Lehetséges, hogy ráadnám a fejem, hogy kupaktalanítsam és egy jóféle TG Kryonaut-ra lecserélném a pasztát a kupak alatt az i7 3770K processzoromon. 1,27 V-al megy a 4,5 GHz ugyan, de prime blend teszt alatt is 90 fok fölé megy a hőmérséklet pár perc után.Szóval a kérdésem: tudtok valami megbízható step-by-step leírást a kupaktalanításhoz?
A legjobb volna a "hülyebiztos", de sejtem ,hogy valószínűleg ilyen nem lesz, lévén ez már eléggé extrém műtét.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- Óvodások homokozója
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Windows 10
- Milyen program, ami...?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest