- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Martin97
aktív tag
válasz
Oetker #44399 üzenetére
Szia!
Jónak tűnik a beállítás.
A szorzót nyugodtan állítsd 10-re ha nem annyin van, és bírja a proci.Egy 65 nm-es procinak mehet a még nagyobb fesz, ha tudod hűteni.
A lapod bír nagyobb fsb-t is.Szóva ha még akarod akkor lehet még benne tartalék. A program valószínűleg 10-es szorzóval számol és úgy jött ki a 3100 mhz.
Én a linx-et illetve a primeot ajánlom teszteléshez.
-
Oetker
csendes tag
Sziasztok, a tanácsotokat szeretném kérni, egy régi konfigot kezdtem el húzni, nincs nagy elvárásom csak kihozni a rendszerből a maximumot. A lap fórumán írt alap dolgokat beállítottam.
sima p5b alaplap, C2D E4400, 2x1GB Kingmax KLDD48F-A8KB5 és 2x2GB Micron 16HTF25664AY-800J1
mindenhol minimum feszt állítottam be, SPD-t auton hagytam
cpu frequency 310 x 9
dram frequency 775mhzEddig ezt hoztam ki, orthos 1 órát futott nem volt semmi cink egyenlőre, (amúgy az orthos tesztnél miért 3100mhz-t ír ki?) esetleg még mivel teszteljem, meg mit állítsak még?
-
customer114
őstag
válasz
Enigma1945 #44397 üzenetére
Korhű felhasználónév ehhez a kérdéshez.
-
Enigma1945
őstag
hali urak!
elkezdtem tuningolni még a napokban a következő s754-es konfigot:
asus k8n alaplap
sempron 1.8ghz 3100+
1gb ddr 400 ram kingmax
fsp 250-60mdn-120 tápegységeljutottam vele 9x szorzón 2430Mhz-ig, 3x-os HT-val, 270-es fsb-vel ( én így jegyeztem meg bocsi mindenkinek )
tovább nem birok menni, akármit osztok vissza..nem jön be a gép. feljebb nem tudok menni fsb-vel sem, mert akkor már a HT nem bírja szerintem. így is jelenleg 810Mhz a HT órajele. ha a HT-t vagy a memóriát osztom vissza a gép nem jön be abszolút.
mit tegyek?a kérdéseim a következőek:
a feszültség a biosban AUTON van.
oprendszer alatt a cpu-z meg az aida is azt írja a VCORE1.392-1.408V között van.
de a BIOS 1.456Vcore-t jelez. ilyenkor mi van?
nekem mindig azt mondták, a biosnak kell hinni, nem a külső programoknak.köszönöm a válaszokat!
-
secular
tag
Sziasztok!
Egy Intel Core i7-4790K-t szeretnék majd tuningolgatni egy Gigabyte GA-Z97X-GAMING 3 lapon.
Először is alkalmasnak találjátok-e ezt a kombinációt?
Valamint milyen hűtést ajánlotok hozzá?
Én egy DeepCool Maelstrom 120T vízhűtést néztem rá ki, de az se zavarna, ha sikerül olcsóbban is összehozni.Köszönöm előre is a segítséget!
-
KYZRR
őstag
válasz
rambustibi #44391 üzenetére
-
Martin97
aktív tag
válasz
Gondolom a Hyper-threading segítségével a virtuális szálakat is használja a program.
Mint nálam is: 2 valós, 2 ht mag, és így jött ki a 4. -
Ktm123
tag
válasz
Úgy hogy ő még a rossz verzióval tesztelt, ami nem támogat 8 szálnál többet.
-
Martin97
aktív tag
válasz
demmer123 #44389 üzenetére
Szia!
Én azt ajánlom, hogy törekedj arra, hogy tesztek alatt is stabil legyen, de ha nem zavar akkor maradhat. Viszont az idegesítő tud lenni, ha fontos munka közben fagy ki a gép. PL.: renderelés, stb...
Ezt a mag és órajelháborút meglátva kisebbségi komplexusom lett.
-
demmer123
őstag
Ha a proci windows alatt,több órás játékok alatt stabil de viszont teszt programoknál pl intel burntest maximum,very high,prime 95 alatt kifagy a rendszer akkor kell emelni feszt?Vagy maradhat a fesz és ne foglalkozzak a teszt programokkal ?
-
bucihost
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek a teszteket.
azt hiszem rá kell hasalnom egy X5650 projectre
-
Ktm123
tag
válasz
bucihost #44382 üzenetére
Szia!
Vízzel hűtöm. Köszönöm a linket a másik programhoz!
12 szálon már kicsit jobban adja. 4,6ghz 12 szál ~24k -
ЯΞD
senior tag
Kíváncsiságból én is megnéztem. 2500K @4,2GHz
-
bucihost
senior tag
Köszi a teszteket!
Lettek szép eredmények
nekem a 8(16) x 2.26 GHZ-vel van 13-14000 pont
Esetleg valakinek nincs véletlen I7-965X vagy x5650 prockója? Kíváncsi lennék azoknak az eredményeire is
-
Methionyl
senior tag
Csak hogy legyen rajta még csiszolni. Fx @4,5Ghz
-
Bratilla95
tag
válasz
Kean_Sorbo #44371 üzenetére
Fx 4.5 Ghz
-
Kean_Sorbo
őstag
No itt van a 4690K/4.3GHz:
-
Martin97
aktív tag
válasz
rambustibi #44369 üzenetére
Köszi.
-
Martin97
aktív tag
válasz
rambustibi #44366 üzenetére
Esetleg tudsz futtatni egyet négy szálon is? Illetve alapon ment az fx?
Bocs, aláírás alapján gondoltam fx-re.
-
dzsoke2
tag
válasz
customer114 #44363 üzenetére
Aha értem,akkor Intel lessz.
-
Martin97
aktív tag
válasz
bucihost #44359 üzenetére
Szia!
Szerintem nem érdemes bajlódni. Inkább válts 2 procis X79/99 rendszerre, ha a keret engedi. Sokkal nagyobb a teljesítménye, mint a meglévődnek.
A tesztet lefuttattam egy I5 3230m processzoron (kb sandy i3 asztali viszonyletben):
Egyébként azt szabad tudni, hogy ez mi célt szolgál a mindennapi életben?
#44360 dzsoke2:
Akkor jó az fx, ha tuningolsz, illetve olyan játékokkal játszol, amik kihasználják a több magot. (Ehhez kell normálisabb lap és hűtő.)
Ha ez nem teljesül akkor inkább intel, mert annak nagyobb az egy szálas teljesítménye. -
dzsoke2
tag
válasz
customer114 #44356 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm.Akkor nem fejlesztem,inkább konfigot váltok.Esetleg and fx2?
-
bucihost
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #44358 üzenetére
Köszi
Teszt progi
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Még mindig hadilábon állok.
Van egy "csoda" configom:
- dual procis 1366 szerver alaplap
- 2db 4 mag / 8 szál Xeon proci @ 2.26 ghz
- 11 gb ddr3 ecc ram.a gépet (még mindig) sakkozásra használom. (gép a gép ellen)
itt ugye elég erőteljesen számít a proci.Szerver lap révén, a procik (annak ellenére hogy van még bennük kraft) nem húzhatók, így ghz téren eléggé elmaradok a többiektől.
Gondoltam rá, hogy váltok 1 procis i7 / xeon (4-6mag+HT) vagy esetleg 8 mag amd-re.
Mivel grafikai teljesítményre egyáltalán nincs szükségem, ezért "félconfig" elég.
Lap+Proci+Memória.A kérdésem az lenne, hogy szerintetek 1366 i7-el érdemes e még bajlódni, vagy újabbakat kellene néznem?
Esetleg ha küldenék teszt progi, akkor az AMD 8 mag / i7-et használók / tuningolók lefuttatnák e, hogy milyen eredményeket kapnak?
-
customer114
őstag
válasz
dzsoke2 #44355 üzenetére
Mert a q prociknak már tényleg nem sok értelme van. Mindjárt keresek egy régebbi fórum beszélgetést és módosítom ezt a hsz.-om.
Itt lesz, ~40 hsz.-os beszélgetés.
Személy szerint még megrögzött 775 platformosoknak a Xeon E5450-et ajánlanám, de sztem a te levono lapodhoz nincs bios mikrokód frissítés. És így inkább azt javaslom gyűjts még egy kicsit és válts 1155 vagy 1150re. Amíg gyűjtöd addig is meg le az áruk.
Konklúzió: úgy lenne (egy kicsi) értelme a quad vagy xeonnak, ha tudnád húzni, de nem tudod..
-
dzsoke2
tag
válasz
customer114 #44353 üzenetére
Pedig pont erre gondoltam ha nem tudom tuningolni,akkor veszek bele 1 4magos q-procit.Miért nem ajánlod?
-
Martin97
aktív tag
válasz
customer114 #44353 üzenetére
Erre a rendszerre pénzt áldozni már nincs túl sok értelme.
-
Martin97
aktív tag
válasz
dzsoke2 #44350 üzenetére
Szia!
Mivel gyárilag összerakott a gép, ezért nem hiszem, hogy van hozzá tuningbios.
Esetleg szoftveresen tudsz valamennyit emelni az órajeleken, de ezt a módszert nem szoktuk ajánlani több szempontból sem: nem tudod visszaosztani a ram órajelét, a pci-e órajelet sem tudod fixen 100 mhz-re beállítani, nem tudod finomhangolni a feszt (jobb esetben a lap nem ad a procinak +feszt, rosszabb esetben szétfeszeli). Ha nagyon akarod próbáld ki, a program neve setfsb.
De egy próbát a legfrissebb bios is megér, vagy a neten keresni hozzá mókolt oc biost, ha van.
-
dzsoke2
tag
válasz
Kean_Sorbo #44348 üzenetére
És esetleg bios frissítéssel?Valahogy?
-
dzsoke2
tag
válasz
Kean_Sorbo #44348 üzenetére
Rendben,köszönöm
-
dzsoke2
tag
válasz
Kean_Sorbo #44344 üzenetére
-
dzsoke2
tag
válasz
Kean_Sorbo #44344 üzenetére
-
dzsoke2
tag
Szisztok.Elég Új vagyok a témában és elvesztem az infók sokaságában.A lényeg:Van 1 lenovo m58 as duo core2 e7400 as gépem az alaplap is lenovo q45 chippel.Amit találtam a legfrissebb gyári bios van rajta.Egy picit tuningolni szeretném,de a biosba minden tuninglehetöség tiltva van.Ezt most bebuktam?Vagy van rá mód hogy tudjam húzni?
-
Martin97
aktív tag
válasz
Tito30 #44336 üzenetére
Szia!
Ilyen problémával még nem találkoztam, de elképzelhető, hogy az a baj. Mindig a legfrissebbet javallott használni (kivéve mikor azzal van probléma, vagy egyéb más dolog: pl.: bclk tuning tiltás).
De az is lehet, hogy a proci nem támogat valamilyen feature-t.
Egyébként nagy előrelépésre ne számíts, mert kb. ugyan az a felépítésük (magok, gyorstár, stb.) csak az órajelben különböznek. Azt használd, amelyik magasabb órajelen képes stabilan üzemelni.
#44337 isti215:
Annyit még hozzátennék, hogy megpróbálhatsz, emelni 1-2 lépcsőnyi feszt a ramoknak, ha olyan procid van, aminek a memvezérlője támogatja az 1.65 voltos modulokat.Nem ördögtől való a feszemelés, csak ésszel kell csinálni, mint minden mást tuning során. És lehet hogy csak egy kicsi hiányzik a stabil működéshez.
-
isti215
tag
válasz
Kean_Sorbo #44338 üzenetére
Értem köszi
.Csak azért próbálkoztam meg mert azt hallottam hogy a hűtőbordás ramokat lehet húzni.
-
isti215
tag
Sziasztok!
Van egy hűtőbordás ramom ami 1333mhz-es és fel akarom húzni 1600-ra de ha ezt megteszem nem bootol be a gép.Mi lehet a baj?
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #44330 üzenetére
Hát ez a proci alá tuti nem rakok Z-s alaplapot
Megkérdeztem hátha kitudom használni a kis Pentium tartalékait. Mindegy ez van. Köszönök szépen mindent.
-
customer114
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44327 üzenetére
Nem teljesen tartozik ide, de:
Erről a cpu-z benchmarkról mi a véleményed? Mennyire hiteles?
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #44327 üzenetére
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
#58682368 #44325 üzenetére
Persze hogy nem, mert nem K-s processzor. Ezeket csak BCLK emeléssel lehet tuningolni, már ha a BIOS engedi.
Az OC Explore Mode menüben, valószínűleg át lehet állítani erre a módra a lapot, és utána a BCLK emelésével tudod a frekvenciát módosítani.
Például, ha 100-ról 120-ra emeled, akkor 33*120=3960Mhz-et kapsz eredményül, ami kb. neked kell. -
törölt tag
válasz
customer114 #44324 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #44322 üzenetére
CM103 hűtővel bepróbálhatom a 4GHz-et?
-
törölt tag
Sziasztok,
Intel Pentium G4400 procit alapfeszen meddig lehet húzni egy MSI H110M Pro alaplapban?
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
customer114 #44319 üzenetére
Akkor minden ok. Tökéletesen skálázódott a sebességgel együtt.
-
customer114
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44318 üzenetére
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
customer114 #44317 üzenetére
CineBench
-
customer114
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44315 üzenetére
Köszi, erre tudsz ajánlani valamit esetleg?
(az oc. E5450@3,6-ot szeretném értékelni)
-
edari
őstag
Sziasztok
Asus lapokban az LLC-nek melyik a "legengedékenyebb" értéke? Az 1-es vagy a 7-es? -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
customer114 #44314 üzenetére
A terheléskor fellépő feszültségesést Vdrop-nak hívják. Ez egy természetes jelenség. Ennek ellensúlyozására az újabb rendszereknél kifejlesztették az úgynevezett LLC (Load Line Calibration) technológiát. Ez terhelés alatt megemeli a processzor tápellátását, magfeszültségét. Ez paraméterezhető laponként függően.
A processzoroknak van egy VID értékük is, ez a pillanatnyi terheléstől függően változik, és azt határozza meg, hogy az alaplap kb. mennyi Vcore értéket adjon a processzornak. Valamelyik processzornál ez viszonylag jó érték, valamelyiknél pedig magasabb mint a ténylegesen szükséges feszültség.Neked valószínűleg a manuálisan beállított Vcore azért nem jó, mert a Vdrop miatt néha kevés a feszültség, viszont az AUTO beállítás a VID miatt ezt lekezeli.
-
customer114
őstag
Sziasztok,
LGA775 témában van még itt szaki tuning terén?
Nútolt Xeon E5450-em próbálom stabil @3,6-on tartani. A problémám, hogy amikor biosban manuálisan állítom be a magfeszt 1,2-1,275V között a prime95 már az első körön elvérzik. De, ha auto-n hagyom, akkor simán megy órákig, pedig CPU-Z szerint az "auto" is 1,216-1,248V között tartja, ami simán elviselhető érték. Mi lehet ennek a jelenségnek az oka?
(GB-EP45-DS3 lapban, 2x2gb 800 rammal, ramok alapfrekin, alapfeszen 2xFSB-vel)
Illetve ezen kívül az érdekelne, hogy terhelés alatt miért 1,216V, üres járaton pedig miért 1,248V?
Képek az egyik tesztről (ekkor auto-n van biosban): [link] és [link]
Köszönöm.
-
DaWe94
senior tag
válasz
firstman3333 #44312 üzenetére
Kész is. Így már minden rendben. Köszönöm!
-
DaWe94
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam húzok kicsit az ősrégi, lassan feledésbe merülő c2d E8400-amon.Annyit kell még tudni,hogy 800as Kingston DDR2 ramok vannak ebben az őskövületben. Ja igen és egy Ga-ep35c ds3r az alaplap..
Minden rendben van vele egyébként 400x9en van,a pci-e frekit 100ra raktam, vcore=1.325, pörög is 3.6-on, 100% load vagy stress test alatt 75fokig megy fel. Mást nem is állítottam rajta. 5:6 lett így az FSB:dram.
Viszont.. cpu-zben azt látom, hogy a dram freki 480 lett így az alap 400 helyett ééés így magasabb frekvencián működik a ram is, mint alapból (remélem jól mondom).
Okozhat ez bármi problémát? Vagy állítsak még rajta valamit?
Bocsi a láma kérdésért/megfogalmazásért, de nem vagyok otthon ebben a témában. -
Martin97
aktív tag
válasz
milan18 #44309 üzenetére
Szia.
Talán túlmelegszik, és visszaveszi az órajelet. Rakj fel valamilyen hőmérséklet monitorozó programot, és nézd meg, hogy hány fokos a proci. De lehet még számtalan oka is: PL.: alacsonyabb szorzón "ragad", és nem a maximálison, stb...
#44308 Tito30: Ha kell, akkor variálj a feszekkel egy picit. Procinak sokkal többet nem adnék. Fontos hogy max 80 fok körül maradjon. Ha nem bírja a lap akkor egy picit azon is emelhetsz. Illetve a ramokon is, ha mindenképpen 1600 fölé akarod tornázni őket.
-
milan18
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudtam hova írjam a porblémám...ezért ide írok.
Van egy i5 750-es procim ami ugye alapból 2.66-on kellene mennie....de egy ideje már szaggatnak rajta a játékok, és be van lassulva az egész gép. Raktam fel új win 10-et de nem segített, azát néztem proci tesztet és ott 1200mhz-én megy a proci max 100% terhelésen... mi lehet a baja?
-
Tito30
tag
válasz
Kean_Sorbo #44305 üzenetére
Szia.
Igazából meg vagyok vele elégedve,a vga-t kihajtja rendesen de jó lenne tudni mi a vége
A bios fotókon látható a jelenlegi állapot,de tanácstalan vagyok,ugyan is a szorzót nem tudom följebb állítani mert 23 a max. Ha a bclk-t emelem (ugye jön vele a memória freki is szinkronba) egy kicsit,akkor már nincs kép és a proci hűtő egyre csak növeli a fordulatot és indul el. Ugyan ez a helyzet akkor is,ha a memória OC profilt állítom egyel följebb (1800-1866-ra).
Azért nem indúlna mert annyira melegedne induláskor -
Tito30
tag
Sziasztok.
Érdeklődnék,hogy szerintetek ki lehet hozni még többet ebből a prociból? Vagy inkább ne kínozzam tovább?
Nem vagyok tisztába a finom beállításokkal mit lehetne csiszolgatni rajta. A memória 1600mhz-es és jelenleg 1800mhz-en megy,szerintem nem rossz.
A mi a lényeg,hogy ezek az eremények egy TX3 hűtővel készűltek,és jelenleg is atom stabil a masina.
A lépeken minden látható,kivéve a hőfokok,de az a 70°C-ot 100%-on terhelve sem érte el.A segítségeteket előre is köszönöm.
-
matyee
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44302 üzenetére
Szia!
Először is köszi a segítséged, illetve válaszaid. BIOS-t frissítettem a legújabbra még az elején, így szerintem az nem lehet gond. 4,2Ghz-en megy 1,2V-tal, ami ITX házban mondjuk jó, mert hőmérséklet 60-65 körül alakul. 1,3V-tal (ugye csak windowsban tudtam asus programmal összehozni), eléri 2600k a 80 fokot, ami már sok, így most tartom a 4,2-öt. Mindenesetre érthetlen, hogy bármit állítok BIOS-ban semmi hatása sincs... -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
matyee #44300 üzenetére
Igen az 1.3 reálisabb. Valószínűleg az az érték lesz a tényleges feszültség.
Esetleg még megpróbálhatsz egy BIOS frissítést, bár ezért én felelősséget nem vállalok, hogy így fogalmazzak.
A saját lapomon megpróbálnám minden lelkifurdalás nélkül, de másnak óvatosan adok ilyen ötletet, mert azt nem szeretném ha utána ezen kellene vitatkoznom valakivel.
Igaz kb. annyi benne a kockázat mint egy szúnyogcsípésben, de biztos van olyan aki arra is allergiás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Battlefield 6
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam Deck
- Könyvajánló
- Milyen monitort vegyek?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest