- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexar007
veterán
Üdv!
Egy evvel ezelott vettem egy x4 750k procit,pro4-m lapban hasznaltam a gyari "gombnyomasos" tuningjaval. 4.1 ghz-en mukodott 1.465 fesz mellett,70 fok kornyeken stress test alatt,meg a hozzaszolasom is itt maradt a topikban.: [link]
Na most atraktam ezt a procit,egy asrock fm2a85x extreme6 lapba,ugyanazzal a hutovel,es gyari ertekeken stress test alatt 80 fokot nyalogatja.Ennek mi lehet az oka?Meg arra tudok gondolni,hogy a hw monitor rossz ertekeket mer.
Cpuval kapcsolatban ennyit talaltam.: [link] Nekem eddig tuningolva nem igazan ment 70 fole. Jelenleg a hw monitor szerint 82 volt a max,teljesen alapon.
-
RAZERXX
aktív tag
Nem tudom mi a különbség de kb 10fps több van ezzel az alpalappal mint a p35 gigabytel volt a játékoknál ,ugyan olyan időzítésekben értem én ezt cpu memória videó kari !
Gondolom jobba kezeli valamiért a hardvereket ?!Na akkor jöhetne a tuning én úgy vettem észre hogy ez már okosabb alaplap mert mintha magától állítaná a voltot egy egy adott beállításnál!
memóriákat szeretném rávenni az 1200 vagy 1150 működésre
CPU típusa QuadCore Intel Core 2 Quad Q9300, 2500 MHz (7.5 x 333)
Alaplap neve Asus Rampage FormulaDIMM1: OCZ Reaper HPC OCZ2RPR11502G
DIMM3: OCZ Reaper HPC OCZ2RPR11502GAMD Radeon R7 260X (Bonaire) (Asus R7260X) Videokártya
Rögtön felnyomtam a memókat 1200ra be is bootolt a win is betöltött de kb 10 sec után kék halált kaptam!
Gondolom időzítések se mindegy hogy van !!!
Tehát akkor help szájbarágósanha van kedev valakinek !
Előre is köszönöm! -
RAZERXX
aktív tag
Meg van a dlágaságom asus rog formula !
-
Martin97
aktív tag
válasz
neooen #42095 üzenetére
A 8-10 fokos különbséget okozhatja, ha a proci kupakja nem teljesen egyenletes, az egyik mag közelebb van a tetőhöz, így hűvösebb. A másik ok, hogy a procitető egyenes, de a hűtő nem fekszik fel egyenletesen, az egyik oldala nem feszül rá annyira, esetleg több paszta van az egyik oldalon.
A 6 év az sok idő.
Nyerhetsz még pár fokot, ha polírozod a procit. -
neooen
aktív tag
Ha valaki szintén paszta után "kutat", ezt elég sok helyen dicsérték, Arctic Cooling MX-2. Teszek vele egy próbát, csak 6 éve volt pasztázva ez a proci+hűtő, hátha
...
-
neooen
aktív tag
Csak lett egy kis időm rá...
3,1 Ghz-en feszültség emelés nélkül Prime 95-tel az egyes és a kettes mag cirka 6 mp alatt felment 38-39 fokról 68-70 fokra. A másik 2 mag 7-8 fokkal kisebb értéket mutat végig. Lehetséges ez vagy nem az Everesttel kellene a hőmérsékletet nézni?!
szerk.: Rányitottam az ablakot, ház oldalát levettem..., 34 fokról a következő frissítésnél (1mp), egyből 60-ra ugrik.
-
NFree
addikt
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Igaz nem annyira tuning, de egy normális progit keresek ahol tudok állítani a CPU ventimen, mert asztali használat mellett ok nélkül pörög miközben 19 fokos a CPUm, és ne zajongjon!
Giga lapom van 1155 ös G2030as procival!! Speed fan t próbáltam de nem is értem és nem is működött!
Köszi!!!!
-
enemy107
senior tag
válasz
neooen #42086 üzenetére
Nah látom nem jutunk ötről hatra.
Van egy briliáns ötletem.
Az összes létező fezültséget rögzítsd NORMAL beállításon. Bele értve a Vcore-t is.
A ramnak pedig Memory Voltage Controll 2V
Performance Enhanced With.. tedd ezt is normal-ra.
System Memory multiplier 2.00
Kezdd el emelni az FSB-t ameddig beindul a gép. Ha már nem indul, fagy , vagy kéket dob, akkor vegyél vissza 5-öt az FSB-ből és teszteld le stabilitás tesztel. A hőfok 70 fok alatt maradjon, a magokat nézd, ne a kupakot.
Ha megvan ez az FSB akkor szólj és beállítjuk hozzá a ramot. Fogalmam nincs mennyit tudnak a Kingston ramjaid a Q6600-al kar öltve, egy P35-ös Giga lapban. Majd ki kell tesztelni. 1000-1066 Mhz szerintem mindenképpen de majd kiderül. És azt sem tudjuk, hogy az adott feszültségen, az adott hűtővel, az adott számítógépházban, az adott szobában a Q6600 hány fokos. Teszt, teszt, teszt......
Tegyél fel képeket, amin CPU-Z (cpu fül, memory fül) és everest vagy Core temp mérje a hőfokokat, és fusson a prime.
Valami ilyesmit
Ebből én is, és a többiek is többet látnak.
A lényeg AUTO feszeken ne kisérletezz!!!!Jah, ha Prime95-öt használsz stabilitás tesztre minimum fél órát menjen gond nélkül.
-
neooen
aktív tag
-
neooen
aktív tag
válasz
enemy107 #42083 üzenetére
Értelek. Az viszont továbbra sem tiszta, hogy mire állítsam majd ramokat, ha elértem a kívánt sebességet, mert a 2.0 és a 2.4 között nincs más megadható érték [link] ?! 800/2,4=333Mhz és 800/2=400Mhz. Az egyiknél ugye 3Ghz-en pörög a proci (így megy most) a másiknál pedig 3,6Ghz-en, de nekem valami kettő közötti érték kellene.
-
enemy107
senior tag
válasz
neooen #42082 üzenetére
Legegyszerűbb ha a Sytem Memory multipliert 2.00-re teszed. Először beállítod a procit a kívánt FSB-re, és órajelre, úgy ahogy olvastad. Tesztre használj Prime95-öt, vagy IBT-t, ha megvan az a pont amit a procival el akartál érni, utána a System Memory Multiplier résznél beállítod a ram szorzót az adott FSB-hez, hogy a ramok a kívánt frekin menjenek.
Nem kell újra kelleni a tesztet végig csinálni, ha vissza akarod állítani. Vagy megjegyzed, vagy lehet hogy van menü biosodban ahol el tudod menteni a tuning profilt, és akkor csak azt kell neki betölteni.
PCI Expressz freki 100!!!!
-
neooen
aktív tag
Köszönöm srácok, így már el tudok indulni, kis derengés van a totális sötétségben
.
Az első hozzászólás azt írja, hogy 5-10 Mhz-enként ajánlatos lépkedni felfelé, a feszültség emeléssel pedig 0,1-0,15 V-onként, helytálló ez?! Ebben a System Memory Multiplierben nekem csak ilyen értékek vannak [link] . Most ha a CPU host frekit 10Mhz-cel akarom növelni, akkor a ramnak milyen értéket adjak meg, mikor legyen inkább 2 mint 2,4? Vagy valamit be lehet a biosban állítani, hogy jobban lehessen skálázni.
Játék nincs fent a gépen, így az Orthos-t ajánljátok tesztelésre?!Buta kérdés, de legalább nem lóg ki a sorból, ha elértem majd a számomra megfelelő határ értéket és tesztelés miatt visszaállítok mindent az alap értékekre, majd utána újra erre a végső határ értékre szeretném állítani, akkor mehet egyből (feszültség, FSB, memória) vagy újra így lépcsőnként kell
?
Ja igen, a CPU-Z szerint is G0-ásom van
.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Garsza #42078 üzenetére
A gyárilag beállított fesz 4ghz-hez ennyi lenne, #1: 4000 MHz, 1.425V
Én úgy gondolom h 1,45V fölé már nemis érdemes menni...hisz ahogy írod nem stabil 1,47el sem a 4.6 akkor kár erőltetni mert csak a + melegedés és fogyasztás lesz meg.
Ha jól emlékszek olyan 62-65lehet a felső hőfok határ amit elvisel, de itt már nemszabad/javasolt járatni tartósan. -
Garsza
veterán
Helló az a aláírásomban szereplő gépem van. Az volna a kérdésem hogy a CPU -nak menyi az a fesz amit biztonságosan adhatok neki hosszú távon is ha le bírom hűteni. És a második kérdés hogy menyi az a hőfok ami még biztonságos hosszútávon.
Jelenleg 4,4GHz 1,42V mellet használom és Prim95 alatt 54°C melegszik max. Játékban pédául BF4 47°C a max.
Próbáltam 4,6GHz 1,47V adtam neki még ott se volt stabil.
3. kérdés esetleg ha tudtok abban segíteni hogy az alaplapomon milyen beállításokat használjak a minél nagyobb tuningpotenciál elérése érdekében azt is megköszönném. -
enemy107
senior tag
válasz
neooen #42075 üzenetére
Ahogy az FSB-t növeled a proci tuningnál az húzza magával a ramot.
PL Host Freqency 333 MHz (proci FSB) akkor System Memory Multiplier 2.40 333X2.40=800MHz
Tehát nagyon konyhanyelven a proci FSB-t megszorzod avval a szorzóval ami a System Memory Multiplier beállításnál van. Így megkapod mennyin megy a ram. Ha túl magas a freki a ramnak, akkor ezt máshogy kell állítani, kisebb szorzóra. (vissza kell osztani) Ezt a Giga biosra írtam. Más gyártóknál előfordul hogy a bios nem a valós órajelet írja.
Tehát egyszerúen
CPU FSB X "ram szorzó" és megkapod mennyin megy a ram.
Nagyon leeccerűsítve, konyha nyelven.A procid steppingje alapján rákeresel mennyi a Tjmax és látod mi az a hőfok amit elbír a gyártó szerint.
Utána a többi rajtad múlik. -
Martin97
aktív tag
válasz
neooen #42075 üzenetére
intel oldala szerint g0 steppingel még belefér a 70 fok
Azért kell csökkenteni a szorzót a ramoknál, hogy magasabb cpu host freqencyán ne a ram legyen a szűk keresztmetszet. -
Martin97
aktív tag
válasz
neooen #42072 üzenetére
System memory multiplier -> manual 2,4 es szorzóval (800 mhz lesz a ram órajele)
Ez után tovább emelheted a cpu host frequency-t (415 mhz nél lesz a ram órajel 1000 mhz, ekkor visszarakod 2 es szorzóra, és megint emelsz a host frequencyán.)
A feszt addig emeld amég a hőmérsékletet 70 fok alatt tudod tartani -
neooen
aktív tag
Időzítésekről van itt szó mindig, szóval ez nektek biztos mondd is valamit
, [link]
-
neooen
aktív tag
Olvasgattam, olvasgattam én, de csak ez a vége, hogy írok/kérdezek.
Gigabyte P35-DS3
Intel Core 2 Quad Q6600 (+Silent Knight)
Memória [link]
Táp Zalman ZM500-HP
Bios [link]Eddig csak annyit csináltam, hogy az FSB-t 333 Mhz-re állítottam így most 3GHz-en megy a cucc és a PCI Express Freq 100 Mhz-re van állítva.
Szeretnék még 300-400 Mhz-et kisajtolni belőle, amihez gondolom kelleni fog az extra fesz, de ezt a memória témát abszolút nem értem. Mindenképpen állítani kell őket? Mit és miért? A plusz teljesítmény fosul optimalizált programhoz kellene (nem játék), ami nem kéri a 3 giga ramot, így ha ez csak bonyolítaná a dolgokat, akkor nem szükséges a gépbe az az 1 giga Kingston ram(DDR2-800 (400 MHz) ).
Előre is köszönet
.
-
RAZERXX
aktív tag
válasz
enemy107 #42064 üzenetére
Ezt hogy érted hogy hitelét nem értem?!
1-tuningolni akartam a gépem de a ti segítségetekkel rájöttem hogy nem lehet az alaplap miatt!
2-ezért írtam hogy milyen alaplapot vegyek mert tuningolni akarok amit már meg is vettem egy asus rog csak még nem jött meg ezt is a ti döntésetek volt mert írtátok hogy egyértelmű még ez is a tuning része!
3-volt egy thermaltake ventim és vettem egy 4 magos procit amire már ez vulcan ventit raktam és a hőfokokról kérdeztem! Szerintem még ez a tuning része!
4-kicseréltem a videó kártyámat is és ez mind most történt 2 hét alatt és amit eladtam a 9800gtx+ karimal jártam úgy amit fentebb leirtam,és mondtam az uj tulajnak hogy csak a gyári táp kábelt használja de nem halgatot rám és most kérné vissza lovét!
De nem értem hogy miért teszi tönkre a kártyát ha tápegységen lévő 6pines kábelt dugják bele mert ugye szabvány az is tehát én még sehol nem láttam ráírva egy tápon vigyázat 9800gtx+ nem szabad használni!
Na ez nem teljesen a tuning része ! De úgy gondoltam hogy az okosok majd válaszolnak itt is ! -
RAZERX
csendes tag
Sziasztok! Tudom hogy nem ide vágó teljesen de itt aktívan vannak!
Adott egy 9800gtx+ kari aminek 2x6pin táp kell !
Következő a kérdés...
Tehát gyárilag adtak hozzá 2x6 pines csatit aminek összesen 4 db molex csatlakozót foglalt el a tápon mert egy 6pin 2db 4 molex csatlakozót kelet belekötni!
Na most ebből a 6 pin ből csak 5 volt bekötve a középen valamelyik hiányzott már nem tudom hogy alsó vagy felső! Na most ugye van már olyan táp amin van 6 pines csati de aból nem hiányzik a közepéből semmi tehát ott van feszkó !
A problémám az hogy úgy lett bekötve a kari hogy egy tápról jövő 6 pines és amit gyárilag adtak hozzá abból pedig egyet !!! Na kérem el is szált rajta egy kondi !!!! kicseréltem a kondit és a gyárilag adott táp kábellel csatakoztattam azzal jó is működik ! De ha vissza raktam a tápos csatlakozót akkor megint kínlódót ill sipot is a kártya !!! A táp az jó mert ati kártyával tökéletes a 6 pinről!
Tehát van e valami szerepe annak hogy a gyárilag adott 2x 6 pines kábelből hiányzik a közepe tehát csak 2x 5pin csatlakozik a kártyába ha meg olyan a táp amin már van 2x6 pines csati amiben meg van mind a 6 pi akkor a kártya elszáll !????nem tudom érthető voltam
-
HaJózsi
aktív tag
Sziasztok!
AZ lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi helyzetből hogyan tudnám följebb húzni a procimat:A processzor egy Core 2 Duo E7300, a lapom egy Gigabyte P35-DS4, 2 GB 800 MHz Kingston HyperX Blu memóriáim vannak és egy Thermalright True Spirit 90 hűtőt használok. A jelenlegi beállításokkal tökéletesen működött több, mint egy hónapig a gépem. Azonban bennem van, hogy lehetne-e ezt még szépíteni?...
IntelBurnTesttel 63 fokig melegedett fel. Vagyis bőven férne még bele több is csak nem tudom hogyan. És arra is kíváncsi lennék, hogy a memóriákat hogyan tudnám megrángatni.
Remélem tudtok segíteni. -
NFree
addikt
válasz
dvd_R+ #42055 üzenetére
A tuning nem csak anyiból áll hogy megemeljük a szorzót és kész, sajnos tesztelni kell , Prime , linx intel burn tesztekkel, valószinű emelni kell még egy kicsit a cpu feszültségén, de az is előfordulhat, hogy még más feszültségeket is be kell állítani , de ezek mind speckó kérdések azt ajánlom fáradja a proci , vagy lap topikjában ahol több az olyan ember akinek hasonló gépe van , ők könnyeben adnak majd tanácsot.
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
gyors segítségre lenne szükségemI5 3570K + P8P67 Evo + 8gb gb 1600mhz memória tuningban
odaig eljutottam egyedül hogy 4,6 ghz ig meghúzom aztán elindul a windows nem fagy ki meg semmi
viszont ha pl elinditok 1 játékot vagy obs stream eszközt vagy a legtöbb progi kifagy
kilép windows és ki irja hogy szabálytalan műveletet hajtót végre ezért leált
mi lehet a probléma ? nem igazan értek hozzá biosba is csak az alapvető dolgokat állitottam be
46 szorzó 1,240 cpu voltage aztan kb ennyi -
RAZERX
csendes tag
775 foglalatos DDR2 melyik a legjobb alaplap asus vagy gigabyte típusok érdekelnének !
Tehát a csúcs !Úgy hogy a fentebb említett tuning elmarad mert ez p35 nem nagyon szereti !
A cpu hőfokra még nem kaptam választ hogy normális ez így !
nem értem miért van oylan nagy különbség hogy a cpu maga csak 27 fok a magok meg ...
CPU típusa QuadCore Intel Core 2 Quad Q9300, 2500 MHz (7.5 x 333)CPU 27 °C (81 °F)
1. CPU / 1. mag 56 °C (133 °F)
1. CPU / 2. mag 48 °C (118 °F)
1. CPU / 3. mag 52 °C (126 °F)
1. CPU / 4. mag 51 °C (124 °F) -
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Geza60 #42047 üzenetére
Ez rendben van, de neked egy VX450-ed van, a maga Seasonic bélésével és egybenhagyott12V-os ágával, míg neki, ha jól sejtem egy GPS 450A-ja van. Delta beles, ami nem rossz bár a Seasonic-tól jócskán elmarad, viszont külön van szedve a 12V-os ága, ami nem előny.
Ennek ellenére, ha jól működik, bírnia kéne azt a rendszert. Ezért kellene letesztelni:
1: A rendszert egy másik táppal,
2: A tápot egy másik rendszerben. -
válasz
Hauptmann #42046 üzenetére
Ha jó minőségű 450W-os tápod van, akkor azzal mindenképp el kell bírni a rendszert!
Nekem egy i7 3930K-nak megfelelő Xeont visz 6core 4,5GHz-en (alapból is 130W TDP) és egy Gigabyte GTX 460-at plusz többi sallangot egy Corsair VX450 táp mindenféle melegedés meg kikapcsolgatás nélkül -
Hauptmann
veterán
Nem mertem ráengedni a komoly tesztprogramokat pont azért, nehogy nagyon meghúzza a tápot. Mindenesetre fura, hogy pl. a WoT megy emelt frekvencián (meg még más is), a WT meg csak alapon hajlandó, ha egy picit is emelek, újraindul a gép.
Megpróbálok kölcsönbe szerezni egy 550W-os tápot egy teszt erejéig.
-
RAZERX
csendes tag
Melyik a jobb lap ?
ROG ASUS RAMPAGE FORMULA
Gigabyte EX38-DQ6 -
NFree
addikt
válasz
Hauptmann #42039 üzenetére
Csak egy kérdés proci ki van tesztelve rendesen? egyébként lehet kicsi a tápocska, nekem volt sima gtx 460 am s teszteknél eléggé melegedett már szegény és 500w os de elég öreg darab már.
Vga-t nem akarod eladni? (majd) Ha igen privibe beszélhetünk rólla, egyébként a vga van húzva?
Ha ráengedsz prime+ furmark mit csinál? de csak óvatosan , nehogy akkor adja meg magát a táp. sőt ne is erőltesd, kellne szerválni egy konektoros fogyasztás mérőt, hogy mennyit kajál a gép. -
Hauptmann
veterán
Itt is felteszem a kérdést, a tápos topicban nem jött válasz.
A következő a problémám.
Asus P7H55, i7 860, GTX460SOC összeállítás, Chieftec 450W-os, Delta belű táppal. A proci húzva van, 2,8 GHz helyett 3,34 GHz jár. A probléma az, hogy amikor a VGA átváltana 3D-be a játék indulásakos (pl. War Thunder, belépnék a csatába), a gép hirtelen lekapcsol, és újraindul.
Lehet, hogy kicsi a táp, és amikor a VGA 3D-be kapcsol, a hirtelen feszültségesés miatt indul újra? Nem mndegyik játéknál jelentkezik, mert a WoT az megy rendesen, 2D-ben sincs probléma. -
RAZERX
csendes tag
Szép estét!
Az everest proci hőfok alapon 25 c
a magok viszont alap átlag 50 c mind a négy magnál!
Most akkor mit kell nézni melyik értéket ?
És ezt nem értem hogyha a cpu csak 25 a magok miért 50 ? -
PetiPécs
csendes tag
Szia a ramjaim Kingmax 2x 1GB 1x2 GB 800 Mhz-sek PC2-6400
-
NFree
addikt
válasz
PetiPécs #42025 üzenetére
Elvileg mivel minden fesz normálra lett állítva , ráadásul ha jól értelmezem a cpu, még alul is lett feszelve, ha így sikerült beállítanod akkor minden fasza s használhatod nyugodtan.
Igaz a 4 fázis a lapodon kicsit kevésd a quad tuninghoz , de ha így stabil hajthatod nyugodtan
esetleg ha megmodod a ramod tipusát, lehet hogy azt akkor ahogy a videóban is van lehetne 1000Mhz en járatni, de ugye a videóban visszaosztotta a srác 800 ra.
Ha megírod a pontost tipust akkor megnézzük mit ír neki a gyártó (órajel + fesz) -
PetiPécs
csendes tag
Sziasztok!
Egy q6600-am van és ez a videó alapján :https://www.youtube.com/watch?v=-kf_hSIpa0A raktam fel 3.0 ghz-re.Mindent ugyanugy csináltam, ahogy a videóban van. A kérdés, hogy a videó megbizható? Azaz hogy nem tesz-e tul sok kárt a gépemnek. Az alaplapom egy 3 éves ep31-ds3l gigabyte overclock-barát alaplap. Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Apollo_21 #42023 üzenetére
Háát tulajdonképpen de ! Ez egy jó tuning piszkálás hogy átírod mekkora feszt adhatsz a procinak
És ez le és fel is működik ! Tehát ha alulfesszelsz a CPU VID értékét lejjebb viszed ha max órajelre hajtasz akkor pedig feljebb !
Nem tom hogy megy ez Intelnél de az enyém alap fesze idle 800 MHz-en 1,225v ezt átírom 0,95v-ra és nyerek 0,275v-ot
A max amit a procim kaphat tubo modba 1,475v ez 3700MHz-en én ezt átírom 4000MHz-re 1,55v-ra és nyerek 300MHz-et -
Apollo_21
addikt
válasz
Gabrikovics #42022 üzenetére
Jah izé semmi
Tehát nem a procinak adott fesz amivel operál magyarul
-
M0ng00se
őstag
válasz
Balathruin #42019 üzenetére
Enyám az 100wattos, bár abba gondolom beletartozik a grafikus rész is, ezért valamennyivel kevesebb mint 100.De lehet hogy több, mert rendesen húzva van
Én mindeképp beszerzek valami hűtést. -
Balathruin
veterán
válasz
M0ng00se #42018 üzenetére
Nem tudom, mert nekem csak 2 magos A6 van, az nagyon nem melegszik, 50°C-t se éri el terhelve. Nálam 3 közvetlen hőcsöves Xigmatek van 120-as ventilátorral. Elég magas, a ház oldala csak púposan megy fel.
Viszont nem olyan "vastag", mert egy kicsivel laposabb ventivel magas ramok is beférnének, bár még talán így is elférne.
-
M0ng00se
őstag
válasz
Balathruin #42009 üzenetére
TX3 evo, két ventivel.Ezekszerint nagy a baj, ha azthiszed hogy gyári?
-
3.Aragorn
addikt
Üdv
A Haswell platform mennyire engedi a tuningot a k jelű prociknál?
-
-
M0ng00se
őstag
Üdv.
Eddig is húztam a procim (amd a8 5600k), de nem nagyon akartam feszültséget emelni.Ha emelem a feszkót, akkor mennyivel rövidül az élettartama?Most 0,240 V-ot adok neki pluszba, ez elég a 4400Mhz-re. -
konci79
őstag
válasz
Balathruin #42003 üzenetére
Én csak kicsiben nyomom a tuningot azért 1900
-
Balathruin
veterán
válasz
konci79 #42002 üzenetére
Szerintem nem lesz gond, nálam 2000-re van belőve.
Amit még megpróbálhatsz, az az FSB-s húzás, mert akkor a ramok is kapnak. Nálam nem nagyon sikerült, mert ahogy vittem fel az FSB-t, úgy tolta fel a monitor frissítését, 112-n meg már 67Hz volt a 60, 75 meg 84,4, a 85 meg már majdnem 100. Stabilan sem maradt, de kisebb FSB-vel meg elfelejthetem a 85Hz-t, ami képcsövesnél fontos, hogy nem folyjon ki a szemem, pedig jó lett volna az 1333 CL9 ramokat 1792 CL9-en járatni fesz. emelés nélkül. -
konci79
őstag
válasz
Balathruin #42001 üzenetére
Hőfokkal nincs gond,macho 120 van rajta,45-46C körül van a max játék közben,lap 34C.
Ha mellé állítom 1900-ra az nb órajelét,akkor az fixen marad,nem ugrál alap jelre,az okoz gondot? Vagy csak pici + fogyasztás és annyi? -
Balathruin
veterán
válasz
konci79 #42000 üzenetére
Ha nem szeretnéd elfüstölni, akkor kellene hőfokot mérni alapállapotban és Prime95-tel terhelve.
Ha nem pörög teljesen az nb, akkor az szerintem azért van, mert a gpu max. terhelésen megy és annak adja az erőt. (ezt még mai napig nem értem mi a francért nem lehet kikapcsolni, mert nálam 99%-os gpu-n 3000-3300-ra visszavesz a proci 4300-ról)
Megéri húzni az nb-t, mert a memória vezérlő gyorsul vele, így a ramok is gyorsulnak, ezért gyorsabb lesz a vram is.
Auto feszt majd állítsd be, mert elképzelhető, hogy kevesebbel is beéri. Nálam 1,2V fölé teljesen értelmetlen kihúzni, mert a nagy értékek úgy se stabilak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i7-12700KF
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged