- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rambi
tag
jelenleg 4.5 ghz prime95 alatt 82 fok max, játék alatt 65 fok 99% proci használattal.
45 x 100
1,250 V - core voltage mellettMerre tovább? Szorzón emeljek vagy voltot csökkentsem?
-
Rambi
tag
Sziasztok! Elérkezettnek látom, hogy 4670k procimat egy kicsit túlhúzzam.
Lapom: Asus z97-ar
Hűtő: Be quiet! Pure Rock
Csatolnék pár képet, mert fogalmam sincs, hogy mik ezek az állítási lehetőségek.
Kedves fórumozó kollega korrekt tuningolás leírása alapján kezdtem csinálni. Mennék tovább még a hűtés is bírja. -
Johni5
őstag
válasz
perfegor17 #45694 üzenetére
Jó volt a kérdés.Egy gtx 980 hoz kevés volt az 5GHz is.Nem rossz proci,csak a támogatással van gond itt ott.7970 et kiszolgálja rendesen.Én spec x5660 at hajtok 4400 on 24/7.
-
Cr00py
senior tag
válasz
savior #45690 üzenetére
A CPU VID az a gyártó szerinti minimum fesz, amin még tuti stabil..de ugye lehet ám alulfeszelni is valamit..
Az NB VID pedig NB = NorthBridge azaz északi híd minimum fesz..szintén mint a CPU VID-nél.ps.: Egyébként most nézem, hogy az előző hsz-ben 2,5Ghz-t írtam, pedig valójában az 3,5Ghz, szóval a 955 BE 3,5Ghz@1,4V-n megy. Majd a hétvégén okoskodok még, akkor lesz időm. 3,8-n is stabil 1,4V-n viszont úgy már picit megugrik a fogyasztás. Majd tesztelgetem, valszeg a lap miatt is van ez az 1,4V.. meglátjuk.. megy ez lentebb.
Illetve egy kis segítség ( Angol ) itt
-
savior
őstag
Leszedtem egy PhenomMsrTweaker nevű progit. Ezzel tudok állítani CPU VID és NB VID feszültséget.
A kettő között mi a különbség?
A CPU-Z -ben a core voltage, meg a Hwinfo64-ben a Core VID és a Vcore az az NB VID értékét mutatja. A CPU VID-et meg nem látom kiírva egyik programba se. Érdemes ezt egyáltalán állítgatni? Mit jelent? -
Cr00py
senior tag
válasz
savior #45688 üzenetére
Üdv. Nálam is hasonló a cpu a másodlagos gépben, igaz Giga lap van x4 955 BE cpu-val. c&q bekapcsolva, 2,5Ghz-n megy jelenleg, viszont alapbol a giga lap 1,4V-t ad neki.. szerintem ez sok picit..legalábbis olvastam valahol, hogy a giga lapok alapbol túlfeszelik a cpu-t. CPU-Z szerint 1,2-1,4 között ugrál.
Mondjuk nálam az Overdrive mint olyan el sem indul. valszeg a giga lap miatt, legalábbis fórumok alapján. Azt írja, hogy nem észlel amd hardvert, vagy valami hasonló..
-
savior
őstag
Helló.
Nem tudom jó fórumba írok e?
A biosban be van kapcsolva a c'n'q funkció. A megahertzeket szépen vissza is veszi, ha nincs terhelve a proci, de a core voltage nem csökken a cpu-z szerint. Régen úgy emlékszem, hogy csökkentette azt is.
Természetes ez így? Mi állítódhatott el?
ASRock 960GM-VGS3 FX alaplap és AMD Phenom II X4 955 proci. -
dzsoke2
tag
Sziasztok.
A konfigom:amd a10 7850k
2 Szer 4gb 2400mhz gskill ddr3 ram
gigabyta a88x hd3 f7biossal
gtx 650 ti vidókarival.
A kérdésem a következő lenne mindenféle tuning nélkül ha bekapcsolom az Xmp profilt teljesen instabillá válik a gépem(1,650 voltot ad neki)ha tuningot adok neki fel sem áll a rendszer.Hogyan tudnám stabillá+esetleg 1 kicsit tuningolhatóvá varázsolni a gépem? -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Gold90 #45684 üzenetére
Már meg ne haragudj, de egy w.p.s. alapján akarsz f.h.s-et kérni BIOS p.s. nélkül, a Tuning, kezdőknek, szájbarágósan topikban? Megy négyötön, s.t. alatt e. nélkül. Mit szeretnél ezen finomítani? Tudom beírtam a 104-es topikba, hogy körülbelül csak én válaszolgatok itt, de ezért nem kell letesztelni.
-
Nordekk
tag
válasz
Kean_Sorbo #45682 üzenetére
Defraggler és Hdsentinel szerint jó a HDD.
Amit csináltam ,hogy eszközkezelőben az AMD SMBus drivert frissítettem, 2006-os dátumot írt az illesztőprogramnál. Frissítés után 2017.08.30, talán ez lehetett a baja. -
törölt tag
Sziasztok!
Egy 5960X-et hajtok egy ASUS RAMPAGE V EXTREME lapban, nagyon jól megvannak együtt, 4,5 GHz-en fut stabilan, 1,25 V mellett amivel teljesen elégedett is vagyok. Minden rendben is volt ezekkel a beállításokkal, működött minden szuperül, BOOT-olt minden. Aztán a minap kapcsolom be a gépem, indítom a játékom és látom, hogy nagyon nagyon kevés az FPS-em, gyorsan utána néztem, hogy mi mennyin meg mi lehet a baj, és a procit lockolta magát 1,17 GHz-re minden magon, valamint maximális terhelés alatt, pl. Cinebench R15 is csak 40%-ig megy fel a teljes kihasználtsága a procinak. Ezután resetet nyomtam, gyári default optimal settings a lapnak, reset, vissza állítottam az overclockot két lépésben ahogy szoktam, indult a gép, minden szuper megint ment 4,5 GHz-en, FPS, hőmérsékletek megint tökéletesek voltak. Majd gép ki, alvás, másnap kapcsolom a gépet megint ugyan az lockolta magát 1,17 GHz-re. Megint újra konfigoltam a BIOS beállításokat megint jó. Majd ha kikapcsolom a gépet és újra indítom akkor megint minden kezdődik elölről.
Keresgéltem neten a jelenséget, és igaz találtam róla pár fórumot, szóval nem csak nálam jelentkezett ez a jelenség, viszont megoldást ott sem kapott senki, hátha itt valaki találkozott már ilyennel és meg is oldotta az ügyet.
Köszönöm a segítségeteket előre is, elég idegesítő, hogy minden egyes bekapcsolásnál szarakodnom kell, hogy BIOS reset és mindent megint vissza állítani.
Üdv.
Dávid -
mcs
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45678 üzenetére
Köszi, akkor marad így.
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Egy 3 fázisos Asus P5KPL-AM SE lappal biztonságos hosszabb távon hajtani egy Core 2 Quad Q9400 procit 3 Ghzen alap 2,66 helyett? Érdekes, hogy amúgy a 130 Wattos Core 2 Extremek is szerepelnek a támogatási listában, így talán nem kellene soknak lennie az én tuningomnak. A ramot leosztottam 667re, és az fsb-t felnyomtam 375re.
-
Nordekk
tag
válasz
Kean_Sorbo #45672 üzenetére
Próbáltam már emelni +1 et akkor is kék halál. Viszont perfegor17 most rávilágított erre a chipset driverre, eddig ez teljesen elkerülte a figyelmem. Windows 7-nél a fontos frissítéseknél az AMD chipset driver ott van. Windows 10 esetében meg nem tudom mert az automatikusan telepítgeti a szarjait a "megkérdezésem" nélkül. Mivel régi chipsetről van szó lehet ,hogy hibásat rak fel, vagy nem is rak fel semmit??
-
-
Nordekk
tag
válasz
Kean_Sorbo #45670 üzenetére
Nem fix. Az energiatakarékos beállítások közül csak a Cool & Quiet opciót hagytam bekapcsolva ami ugye downclockolja a cpu-t ha nincs terhelve. Erre is gondoltam, hogy rosszul kezeli és kevés feszt ad neki, mert csak akkor jön ez elő amikor nem használom ki az erőforrásokat. De akkor Windows 7-en miért nincs soha egy kék halál se, ugyanezekkel a beállításokkal?
-
Nordekk
tag
válasz
perfegor17 #45668 üzenetére
Alaplapom oldalán sajnos nem látok chipset drivert.
http://www.asrock.com/mb/AMD/980DE3U3S3%20R2.0/?cat=Download&os=Win8a64
AMD oldaláról is be lehet ezt szerezni? Eddig én csak VGA és Realtek hang drivert tettem fel, Windows 7 esetében is ezért nem is gondoltam chipset driverre. -
Nordekk
tag
Sziasztok!
Egy érdekes problémával állok szemben. Eddig Windows 7-et használtam. A procim egy FX 8300 4Ghz-re húzva. Teljesen stabil, hőfok terhelés mellett se megy fel 55C fölé. Majdnem egy éve megy így 4Ghz-en ráengedve 1,2850V. Aztán most váltottam Windows 10-re és azóta naponta 1-2 kékhalál bejön. Üzenetet megnéztem és a proci miatt jön ez elő. Érdekesség az ,hogy terhelés, játék közben sose jött elő, mindig akkor mikor használaton kívül volt a pc, vagy neteztem stb. ami nem jár erőforrással. Ha teljesen leveszem a húzást, mindent alapra állítok BIOS-ban akkor jó. BIOS legfrissebb gyártó szerint támogatja a Win 10-et. Hogy kizárjam azt hogy esetleg pont akkor hibásodott meg valami, visszaraktam a Win 7-et és visszaállítottam a dolgokat BIOSba. Már egy hét eltelt és semmi kékhalál. Van valakinek ötlete hogy Win 10 mellett miért "nem lehet" húzni a CPU-mat?
Alaplap: Asrock 980DE3/U3S3 R2.0
CPU: FX 8300
RAM: Kingston hyperX Fury 8G 1866Mhz -
jimmy74
őstag
Sziasztok!
FX 6100-at szeretném felhúzni.
Kezdő vagyok ebben.
Ezt programmal vagy a Bios-ban kellene?!
Esetleg vmi help? -
perfegor17
senior tag
válasz
perfegor17 #45664 üzenetére
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok váltottam processzort xeon l5638-ról x5670-re.Alaplap msi x58m sli.
Nem hajlandó indulni a gépezet 1066mhz-nél nagyobb memória sebességen pedig a ramok 1600mhz-esek.
Processzor tuningot pedig nem tudok benne csinálni mivel nem lehet cpu feszt állítani.Tudtok mondani valami megoldást rá? -
Sziasztok!
Ma próbáltam ki életemben először az AMD Overdrive-ot.
Az normális, hogy az Auto Clock feltolta 4800Mhz-ig a procit, ahol lekapcsolt a gép, de úgy, hogy sem a reset nem működött, de még a power gomb nyomva tartása sem?
Kábel kihúz...
Következő indításnál büszkén újságolja a progi, hogy 4700 volt az utolsó stabil állapot.LOL, miközben 0%-ra volt terhelve a proci, mert 34 fokos volt.
Ez akkor ilyen félautomata? Adott egy iránymutatást, hogy 4700 fölé ne menjek, de addig sem biztos, hogy elérek, ha terhelem is? -
Redneck
nagyúr
válasz
Johni5 #45660 üzenetére
Magokat figyeltetem, azt mondtam neki hogy a biztonság kedvéért full loadon 70 fölé semmiképp ne menjen. A kupak pár fokkal hűvösebb de ha jól tudom az számolt érték. Csak azért hülyeség mert az alapján megy a ventilátor vezérlés.
Arra be van állítva a 70 fokos riasztás.
Köszi a válaszokat!
-
Redneck
nagyúr
Jó rég nem foglalkoztam már LGA 775-ös tuninggal így kicsit homályosak az emlékeim.
Pentium Dual Core és Core 2 Duo esetén megadott Tjmax a magokra vagy a kupakra vonatkozik? Egy óvatos, feszemelés nélküli tuning miatt kérdezem. 68-69 fokra melegedtek full loadon a magok, és 74 fokos Tjmax van megadva.
Játék közben hűvösebb 60 fok körül mennek a magok, az a fő felhasználási cél. -
törölt tag
Az Acpi HPET Table-t ki kell vagy be kell kapcsolnom?
-
törölt tag
Sziasztok,
Melyik beállítás eredményez stabilabb működést?
i7-6700k-s procimat szeretném biosban beállítani és egy minimálisan húzni.
Több videót néztem a témában.
A CPU Load-Line Calibration/configuration-nél Level5 vagy Level1-et kell használni?
Az egyik videóban azt mondták, hogy a Level 1nél kevesebb feszültség drop lesz, a másik videóban meg pont az ellenkezőjét mondják.A VRM Spread Spectrumot ki kell kapcsolni?
1,250 feszültség jó kezdetnek? -
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Látom mindenki beköszön és segítséget nem túl sokat kap.
Úgyhogy én csak annyit kérdeznék, hogy ami az első hozzászólásban van, az mennyire naprakész? Ha nem, akkor hol találok naprakész leírást? Egyébként ryzen procit szeretnék tuningolni.
-
Tomi0703
addikt
Üdv!
Adott egy AMD X4 750k proci egy MSI FM2-A55M-E33 lapban. Kicsit húzni kéne a procin, azt mondták másik topikban, hogy 4ghz-et vinnie kell. Gyári hűtő van rajta amúgy sajna.
Szóval egy RX560-ból kéne minél többet kisajtolnia fullhd-n.
Itt egy [kép] a BIOS-ról. Elmondanátok mit, hova kéne húznom? -
Sziasztok!
880K+7870GE párost szeretnék húzni.
Szeretnék két különböző üzemmódot létrehozni:
- nagy teljesítményű, tuningolt üzemmód
- takarékos üzemmód: régi játékoknak, hogy ezeknél ne pörögjön a gép fölöslegesenA kérdésem, hogy ezt lehet-e Win alól állítani, és ha igen, mivel?
Kössz!
-
blue01song
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45647 üzenetére
Oks,köszi a válaszokat
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
blue01song #45646 üzenetére
Azzal a hűtővel igen, és szerintem te egy elég szerencsés darabot fogtál ki. Egyébként baja nem is tud lenni, mert ha eléri a maximumot, akkor elkezd visszaszabályozni, extrém esetben (pl. megszűnik a hűtés) pedig egyszerűen lekapcsol. Ez ugye nálad nem áll fenn.
-
blue01song
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45644 üzenetére
Csak BF1 alatt megy fel 80 fokra, többi gammánál (titanfall,heroes of the storm) 70 környékén van. Akkor azt mondod ez normális,elfogadható és nem lesz baja a procinak ?
-
Vesa
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45644 üzenetére
Thanks!
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
blue01song #45643 üzenetére
Szerintem ne foglalkozz vele. Valamennyit biztos lehetne csökkenteni a Vcore-t, de szerintem ilyen sebességen, és a BF1 terhelése mellett (8 szál) ez jó hőfok.
Egyébként ezek a processzorok nem éppen arról híresek, hogy kupaktalanítás nélkül jól hűthetők. Az Intel utoljára a kettes szériánál forrasztott kupakot, azóta csak a hírhedt lekvárját teszi az alá.Vesa: Internetezés közben, ugyanannyit fogyaszt ez is, mint a T verzió.
-
blue01song
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Morcosmedve kolléga azt javasolta, sokat segítene a CPU hőmérsékleten,ha beállítanám a feszültséget, viszont abszolút nem értek hozzá,soha nem állítottam még be ilyet.Most úgy van húzva a proci, hogy a biosban van egy gaming mode és az megemelte 4.6ghz-re.
A kérdésem,hogy hogyan kezdjek neki, mit kell tenni?
konfig: Z270 msi gaming plus, I7 7700K, be quiet pure rock hűtés, (tegnap raktam fel új pasztát)A skylake/kaby lake-s topikban már elolvastatták velem a tuning összefoglalót,de nagyon kínai. Soha nem tuningoltam még és nem nyúltam bele a bios ezen részébe. Tudnátok segíteni mit-hogy?
BF1 alatt kb 80 fokig megy fel a cpu hőmérsklete. Nem tudom normális -e így,hagyhatom -e, vagy kellene a beavatkozás.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Le lehet vinni egy G3460-at fogyasztásban egy T-s verzió szintjére valahogy (54W-35W)? Netes gépbe kell, cél a kis fogyasztás...
-
wassabi11
senior tag
Sziasztok!
rövid konfig leírás:
Gigabyte f2a78m-ds2
Hyper x 4 gb ddr3
A6 7400k
R7 265 vidi kariAz lenne a kérdésem ha fel húzom a procim 4,2-re akkor még min kéne állítanom? valaki tudna benne segíteni? Alapból 3,5 ketyeg.
-
Norbi887
aktív tag
Helló mindenkinek!
Overclockolni szeretném a következő procimat: Intel Core 2 Quad Q6600 2,40ghz és B3-as.
Ugye mint fentebb irtam elég melegedős darab, ez valószinüleg a B3-as reviziónak tudható be, G0-val jobb volna a helyzet.
Szeretném megkérdezni hogy volt e valakinek ilyen procija mint nekem és neki milyen értékig sikerült OC-znia ezt a procit?
Jelenleg nálam a maximum igy fest: Vcore: 1.28125 FSB: 323 [2.90ghz] 9x-es szorzóval, a többi Bios beállitás auto-n van. Ha 3ghz-re állitom akkor instant kékhalált kapok
Ezeken a beállitásokon prime95 alatt eléri a 70-80 fokot a CPU jelenleg 100% terhelés alatt, illetve mint fentebb irtam játékok alatt is ugyanúgy.
Meddig tudnám még esetleg finomitani, vagy kisebb vcore-ral még meddig lehetne emelnem az fsb-t?
Hütő: Cooler Master TX3i.
Köszi előre is a tippeket mindenkinek! -
Norbi887
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45638 üzenetére
Rendben van, akkor megnyugodtam
Köszi szépen a gyors választ! -
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy következő konfigom:
-Proci: Intel Core 2 Quad Q6600-as B3-as cpu overclockolva 2.4ghz-ről 2.9-re alap feszen! [elvileg a b3-as melegedősebb talán]
-Videókártya: GTX 750Ti 2gb msi alap nincs tunningolva egyáltalán!
-Ram: 8gb ddr2 800mhz
A következő lenne a kérdésem ezzel a géppel/konfigommal kapcsolatosan az lenne hogy:
Call of Duty Black Ops III közben illetve más újabb játékok játszása közben a CPU Hőmérséklet eléri a 75-80 fok körüli értékeket, a Videókártya is a 70-75 fokot közeliti.
Kérdezni szeretném tehát hogy a fennt emlitett két hőmérsékletek normálisak ha játék közben elérik ezeket az értékeket? Kell e aggódnom, hogy felgyújtja a szobámat? -
törölt tag
válasz
<Lacy85> #45635 üzenetére
Szia!
Létezik igen, és semmilyen ponton nem károsodik a kártya hosszú távon sem ha a hőfokok rendben vannak, már pedig nálad rendben vannak, azaz 55-56 fok teljesen jó, még kicsi húzást igényelne én úgy érzem, ilyen 70-75 fokhoz ha megérkezel akkor az még mindig bőven egészséges. viszont én annál fentebb nagyon nem mennék, úgy már bőven maxolod amit ki lehet hozni belőle!
Üdv.
-
<Lacy85>
addikt
Sziasztok!
VGA részlegen nem nagyon találtam ilyen topic-ot, szóval remélem jó helyen kérdezek.
Adott egy Gigabyte GTX 750Ti Windforce kari. Gyári órajelei 1333Mhz core / 2700Mhz memória.
Nemrég lecseréltem a jó öreg Core2Quad procimat egy i7 6700-re, és gondoltam amíg nem lesz meg az új vga, addig kipréselem a sz@rt ebből.Viszont kicsit meglepődtem, amikor elkezdtem tesztelgetni a kártyát. Afterburnerben már ott tartok, hogy +225Mhz core, és +450mhz memória órajel, és még mindig beton stabil unigine teszt alatt, és játékok alatt is.
A hőfok meg így sem megy 60 fok fölé. Alapon is kb. 55-56 fok.Létezik, hogy ennyire bírja a tuningot? Hosszabb távon ez nem káros a kártyának?
Teljesítményben amúgy majdnem 20%-ot dob rajta. -
prime_adam
aktív tag
Helló!
A tuning és az FPU hibák között miféle összefüggés lehet?
Régi i7 920-as gépem kb. 1 éve tuningoltam (egy ph-s írás alapján) és elég jól működött. Talán 1-2 fagyásom lehetett, de stabil volt. Mostanában viszont naponta kaptam a bsod-ot clock_watchdog_timeout hibával. Először driverre gyanakodtam (azért persze még nincs kizárva), de aztán AIDA stresszteszttel sikerült többször is megismételnem a hibát. Ahogy elkezdtem az FPU-t terhelni, kb 1-2 sec alatt bsodot kaptam. Második gondolatom az volt, hogy akkor a procit kukázhatom, de végül a biosos eredeti (tuning nélküli) értékek visszaállításával egyelőre úgy tűnik megszűnt a probléma. Legalábbis AIDA alatt nem sikerült újra produkálnom.Valami voltage állításával ez kezelhető, ha szeretném újra tuningolni? Vagy túl öreg már a CPU és nem igen bírja már az OC-t? Vagy valami egyéb probléma lehet?
-
Sziasztok!
Azt vettem észre, hogy a Gigabyte GA-F2A78M-DS2 lapomban játék közben is össze-vissza ugrál a CPU órajele, így nem ritka eset, hogy a 4.0/4.2 GHz-es 880K procim 3 GHz körül pörög, így alaposan beszaggat a játék 60-70%-os GPU terhelés mellett is.
Lehet, hogy ez a beta BIOS (F6e) miatt van?
Mi a legjobb módszer ennek kiküszöbölésére? Első körben tuningra gondoltam, amúgy is jól jönne mondjuk a 4.4GHz, de nem szeretném, ha folyamatosan maxon zabálna. Így valami olyasmi lenne jó, hogy ha kell a proci erő, akkor menjen 4.4GHz-en, ha meg csökken a terhelés, akkor döntse el maga. Gondolom, alapból is ezt teszi, de én szeretném hamarabb és egyértelműbben max frekire küldeni a procit, pl. 50% terhelés felett.
Mi ennek a módja?
Utoljára a Pentium II korszakban foglalkoztam tuninggal, így a modern dolgokat nem vágom. -
savior
őstag
Hello.
Alulfeszeltem az AMD Phenom II x4 955 procimat, mert leterhelve eleg hangosan zugott a ventije (tehat lentebb allitottam a feszultseget es egy kicsit az orajelet).
Igy viszont a cool and quiet funkcio csak az orajelet csokkenti, a voltot nem. Meglehet valahogy oldani, hogy a voltot is csokkentse ez a funkcio? Valami program erre esetleg? -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Terminator17 #45628 üzenetére
Válts át advanced módra, és olyan lesz minden mint régen.
És itt kezdődik a gyorstalpaló.
-
Terminator17
senior tag
hali most vettem egy z170-p lapot abba egy 6600k ahoz egy 2133 16 gb ramot de ez az egeres biosos dolog nekem elég új. 775 re vagyok szakosodva
szóval jól jonne egy gyorstalpaló
-
topjoyy
tag
válasz
Kean_Sorbo #45625 üzenetére
Egy be quiet pure rockkal 4ghzen játék közben hány fokig menne el?
-
Ha órajel emelés után terheléskor a gép újraindul, az azért van, mert az órajel meghaladja a processzor képességeit, vagypedig azért, mert a fesz túl kevés az órajelhez? A hőmérséklet rendben volt.
-
Hogyan győződhetek meg legjobban arról, hogy amennyire felemeltem az órajelet, az nem fog problémát okozni?
-
topjoyy
tag
válasz
Kean_Sorbo #45620 üzenetére
Hogy tudom megnézni, hogy a kupakhő mennyi?
-
Sn4k388
tag
Sziasztok
Rövid konfig leírás
Assrock Fatality Z170 K4,
i5-6400 (4.6ghz)
2x4 gb Corsair Vengeance 3000mhz
MSI 1060 6gb
FSP hyper M 600Az a kérdésem hogy az miért van hogy a OC zott gép bizonyos memória órajelen még csak a bios ig se jut el?
3000 mhz a memó alapja de 2600-3100 ig és 2000-2200 ig nem indul
2500 körül működik és 3200 felett
Szerintetek mi az oka? Jól gondolom hogy a BLCK oc okoz ilyen anomáliát?
Persze ha nem oc zom a procit akkor szépen működik mindenhol
-
topjoyy
tag
válasz
Kean_Sorbo #45616 üzenetére
Meg most így 1,18volton 4ghz-n 70 fokon megy egy id-cooling se-213v2 társaságában játék alatt. Ez normális?
-
topjoyy
tag
válasz
Kean_Sorbo #45616 üzenetére
Leteszteltem memtestel. Nem talált hibát. Friss drivereket tettem ennek ellenére újra jelenkezett a hiba.
most 4.2ghz-ről levettem 4 ghz-re. Hátha a proci csak ennyit bír. -
Giii
senior tag
Sziasztok!
Aida vagy HWInfo megbízhatóbb CPU mérésre?Aida-ban és Hwinfoban a CPU mag hófok ugyanaz és minden egyébb fontos adat megegyezik.De viszont a CPU-nál 5-6 fokkal többet mér a HWinfo.Procim AMD 1055T@3,753@4020 Ghz TC-vel @ 1,475 V.
Előre is köszönöm. -
topjoyy
tag
válasz
Kean_Sorbo #45614 üzenetére
Slimdriverrel, keressem meg a legújabb drivereket? AIDA64 memória tesztel meddig menjen?
-
topjoyy
tag
válasz
Kean_Sorbo #45612 üzenetére
64.Hogy tudnám frissíteni a BIOS-t?
-
topjoyy
tag
Sziasztok!
Van egy i5 2500k, ami 1,2V-on 4,2 Ghz-en mozog. Játéknál eléri a 70-75 fokot. Oldal házlap nélkül van a gép mindenféle hűtés nélkül, egy ID-COOLING SE-213V2-vel. Az lenne a kérdésem, hogy ha vennék a házba Cooler master Elite Knight 350-be néhány ventit és vissza tenném az oldallapot, akkor lejjebb menne valamennyivel a hőmérséklet? Meg általában kékhalálozik CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT szöveggel. Egy fsp hexa+ 500w-os táp eteti.
Mit tudtok javasolni?
Előre is köszönöm!
-
Lajbymester
tag
válasz
Lajbymester #45609 üzenetére
Megoldódott... A CAS Latency volt fix értékre állítva. Auto-ra téve már jó is.
-
Lajbymester
tag
Sziasztok!
Lenne egy elég érdekes problémám:
Van egy Asrock M3N78D alaplapom, illetve ezek a ramok (nézzétek el hogy ennyi féle, nem telt egy teljes kitre és amúgy sem ez most a probléma oka):
2db Kingmax 1GB 1600MHz
1db Elixir 2GB 1333MHz
1db Goodram 4GB 1600MHz.1333MHz-en mennek a ramok. Tegnap húzni akartam a procit (AMD Phenom II X4 945 3GHz). Emiatt a ramok órajelét (is) csökkentenem kellett, hogy azok ne terhelődjenek.
A probléma ott kezdődik, hogy ha leveszem 1333-ról 1066-ra őket, akkor nem akar postolni a gép. Ez bármiféle OC nélkül is. Kisebb tesztelés után kiderült, hogy egyedül a Goodram nem bírja (?) a csökkentést. (Se 1066-on, se 800-on. Csak 1333 és 1600 ami megy.)
Tehát ha egyedül az van a gépben, még akkor sem postol. Ha csak a két Kingmax van a gépben, azoknak semmi baja vele, az Elixirt magában még nem néztem.Az lenne a kérdésem, hogy egyáltalán van ilyen, hogy a gyárinál alacsonyabb órajelen nem megy egy RAM modul? Illetve van-e valami mód ennek a kiküszöbölésére.
Íme a problémás ram adatai: [link]
Üdv, Lajby
-
Johni5
őstag
Ha adaptivba vagy ofsetbe adod a feszt,nem manuálba,akkor visszaveszi azt is.
demmer123 : Intel speedstep-et kapcsold be vissza.A cpu fesz ne manuálba legyen,hanem offsetben ,és kezd +50 mv-tal. LLC 3-5 körül jó lesz szerintem.Az energia takarékos módot fölösleges kikapcsolni ez a freki megy a procinak nélküle is.
-
demmer123
őstag
Segítséget szeretnék kérni.Procim 100 fokosra is felmegy játékok alatt ami szerintem túlzás.
6600k 4,4ghz üzemel jelenleg ezekkel a beállításokkal.
Azt mondták a feszek az egekbe vannak és tegyem AUTO-ra.Levettem Auto-ra a vcore maradt 1.320 és lejjebb mentek a hőfokok eddig játékokban 95-98 is volt.Most játékokban 82-84 de szerintem ez is sok nagyon.Főleg vízhűtéssel.
Feszek Auton így alakulnak.
Nos én kíváncsiságból levettem 1.290 re a fEszt és Load Line Calibrationt feltettem 4-re és futattam 10-15 perc Prime95 és stabilnak tűnt és a teszt programba max 86-ért el.
Szeretném ha segítenétek beállítani a procimat 4.4ghz menjen és jóval kisebb feszen mint 1.320.
Mit állítsak és mire?
Köszi a válaszotokat előre is.
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Ezzel a konfiggal lehet kezdeni valamit, tuningolni a cpu-t valamelyest?
Asrock B75 PRO3-M
Intel Core i5-3450
Kingmax 2x4GB DDR3 1600MHzKevésnek érzem a CPU-t.
-
ooooobi
senior tag
Sziasztok. Windost 10 alól szeretném az i7 2600kmat "tuningolni" vagyis nem húzni kéne, hanem levenni hogy kevesebbet fogyasszon, kevesebb mhzen fusson kisseb fesszel. Mi erre a lehetöségem? Biosbol tudom meg lehet oldani, de néha szükségem van az erejére is ezért meg nem akarnám mindíg újraindítani. Egyébként 24h-s futás miatt kéne hogy ne egyen annyit.
lap asrock z86 gen 4. -
seeway
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék egy ASRock G41M-VS3 rev2 lapba egy Xeon 5462 procit rakni. Minden szépen el is készült. Azonban egy dolognak nen figyeltem. A kettes széria Xeon fsb 1600 még a lapom 1333 ig támogat. Tudok ezzel valamit kezdeni? Inditáskor fekete képernyő.
-
Tévedtem, ha energiatakarékosra teszem Win10-ben megjavul. Pedig teljesítménycentrikus és kiegyensúlyozott is ugyan úgy van beállítva. Nem értem...
Jár valami negatív hatással, ha energiatakarékos módban hagyom, de manuálisan minden felesleges dolgot kikapcsolok, mint a teljesítménycentrikusban? (így működik)
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest