- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cd930
senior tag
Sziasztok!
A TCL supportnak megírtam a problémát (65C835-n nem jelenik meg az EPG a Guide gombra), nagyon gyorsan válaszoltak (csak én nem vettem észre napokig, mert spam-be ment..).
6425-ös full reset folyamatot ajánlott, megcsinálom majd, hátha megjavul.
Kérdés az, hogy a készüléken lévő elég régi v503-as FW-t hagyjam rajta?
Általános nézet, hogy inkább maradjon a régi, mert sok esetben inkább ront a helyzeten az új..
Másik kérdés, hogy a mostani beállításokat le lehet menteni? Egy fórumtárs írta, hogy erre elvileg a 9735-ös szervizkód szolgálhat. (Elég sokáig tartott, míg mindent úgy ki és bekapcsolgattam illetve átállítottam a mindenféle beállításokat Vhiktor 2022-es videója alapján.)Köszönöm!
-
mrmft
senior tag
Itt alapbol ki van love mindegyiken. 3 eves a legoregebb, mar a kezdetekkor irtak XDA-n hogy ajanlott kikapcsolni, azota ugy hasznalom. Nem olyan hosszu ido amig ossze szedi magat, legalabbis nekem nem az. Probald ki ugy, hogy a nalad jelen levo tunetekbol orvsol-e valamit.
Itt tobben irnak anomaliakat, problemakat, nalam a DV bugon kivul mas nem jelentkezett (vagy mar nem emlekszem), frissites utan mindig nyomtam egy resetet. C725, C635, C835. Mondjuk TV adast nem nezek. -
dgyuri0123
nagyúr
"Itt-ott olvastam már ilyen homályos hozzászólást a szervizről,"
És ez pont elég is.
Egyébként ezen a fórumon olvastam nem egy és nem kettő negatív tapasztalatot velük kapcsolatban. Először is, (nagy nehezen) elviszik a tévét, amit hetekkel később kapsz vissza, akár úgy, hogy egyáltalán nem javították meg. Vagy nem kapod vissza pl. az egyik távirányítót, mert kifelejtik a csomagból. Aztán meg, hogy összevissza karcolják a távírányítót. Aztán meg, hogy az ügyfélszolgálat elérhetetlen, amit én is tanúsítok, mert írtam volna nekik pár kérdést, de az üzenetet soha nem tudtam elküldeni valamilyen ismeretlen hibára hivatkozva. Hónapokig próbálkoztam elérni őket valahogy a saját (TCL) honlapjukon keresztül, de soha nem sikerült. A panaszkodók (talán) soha nem a TCL ügyfélszolgálatán keresztül jutottak el a fehérvári szervizig, hanem visszamentek panaszkodni a boltba, ahol vették a tévét és ők keresték meg a szerviz, akik aztán nagy nehezen elszállították a tévét. Hát, köszönöm szépen ezt a hozzáállást.
Ha ez az egész nem igaz, mert akik ideírtak, azok nem mondtak igazat és akkor én kérek elnézést.De.... az, hogy ügyfélszolgálatot nem tudom elérni, az saját tapasztalat. És ha van egy hibás eszközöd, az lenne a minimum, hogy valakit fel tudj hívni, ha baj van, de ez a TCL Magyarországnál lehetetlen vállakozásnak bizonyult eddig számomra. És pont azért keresetem volna őket, hogy a szervizzel és a garanciális ügyekkel kapcsolatban éreklődjek, de mondom, soha nem sikerült még csak üzenetet küldenem sem. Legalább fél évig kerülgettem a C835-öt, mert nagyon tetszett, de ez a hozzáállás botrányos a TCL részéről. Aztán ott vannak az interneten fellelhető hibák, amik persze vannak minden márkánál, de azoknál van támogatás, nem úgy, mint a TCL-nél, ahol inkognitóban vannak a márka képviselői.
Ezzel szemben pl. az LG-nél leírod a hibát, ha lehet lefotózod és néhány napod belül a lakásodban cserélik/javítják. -
mexel
veterán
Köszi, rosszul fogalmaztam, 200 alatti áron amiért leakciózták euronics-ban. Nekem az átvétel+visszahozatal ha szükséges ott lett volna kényelmes nagyon
Vhiktor: köszi! A teszteket néztem de azokban nem bízom mindig. Mondjuk ez jó teszt.
Szeméyles felhasználói érdekelne, akinek volt már több tv-je és van összehasonlítási alapja esti, otthoni környezetben. -
T95Z
csendes tag
Ezen bosszankodok hogy a 65C735 nincs benne, csak a 65C739. Pedig mindkettő ugyanaz,csak a 739 EMAG-os számozás.De 55 colosnál benne van a C735. A honlapon pedig úgy látszik 5 év van rá [link] . Szerintem ez nem korrekt.De megpróbáltam 739 regelni, valószínű visszadobják majd!
-
Stiletto107
csendes tag
Igen azért a pénzért tényleg BestBuy. De az 55C635 most 160k 5év garival Emagon. Épp ez okozza a fejtörést. A második TV nem napi szinten lenne használva. Sajnos nem látom egymás mellett a kettőt és nincs tapasztalatom, hogy milyen a képe a C635-nek. A tesztek és specik alapján nekem csak a képfrissítés a különbség. (na meg a DolbyVision IQ) Féynerőben és kontrasztban is egyformának tűnik. A P szériát pedig egyáltalán nem ismerem. Igaz az nem Q-LED, de talán ár/értékben megéri...!?
-
Vhiktor
nagyúr
Igen a c835-nek sokkal nagyobb a fenyereje. Ezt nem csak sötétben látod hanem nappal is.
De nem értem igazán a kérdést. A fényerő vagy a feketeszint a kérdés és melyik tv-nel? Szóval melyiknél nincs igazi fekete? A C735 -nél nincs, de egyik ennyibe kerülő tvnel sincs. A fekete hiányát sötétben vezsed észre, nappal nem.
A c835 javára a különbség a sokkal nagyobb fényerő és a sokkal nagyobb kontraszt arány, valamint a mély fekete. De hát más árkategória.
A kontraszt arány a képminőség egyik legfontosabb, talán a legfontosabb paramétere.
-
tomp
félisten
Vegyél egy alza kábelt és próbáld ki. Ha nem jó max visszaviszed. Ha jó akkor pedig egy vagyont spóroltál meg.
Nekem van egy olyan HDMI kábelem amit még nagyon régen a UPC adott a Cisco HD boxhoz. Akkor még hírből se ismerték a 4K-t.
Máig tökéletesen megy rajta a 4K60 TrueHD hangsávval. -
cd930
senior tag
Érdekes, ugyanaz a modell, a 65C739-es 380k maradt.
-
-
mrmft
senior tag
Katalogust nem. Ez a lengyel mondja el eddig leginkabb, tetelesen osszeszedve a jellemzoket. TCL oldalak sem tul reszletesek leirasban.
@15279 rumolka
Mar leirtam, hogy nezd vegig. 5:30-tol van a gaming, ott van... itt pedig kulon mondja is, de a logo it sincs kint, a leirasban viszont ott van. -
-
-
Bogyi007
veterán
A TCL 55C735 55" QLED TV meg 239 999 Ft az Euronicsnál.
-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok!
Vásárlás előtt én is szerettem volna tudni részleteket a TCL-ek csatornakezeléséről és a tuner minőségéről, de mély hallgatás volt a válasz a topicban.(Aztán szembejött egy fél éves 43C725 baráti áron)
Így utólag látom, hogy talán nem véletlenül. Volt egy kisebb vita nem olyan régen, melynek része volt hogy TV vagy megjelenítő-e bármelyik TCL.
A csatornakezelését látva ne nevezzük TV-nek! Megjelenítőnek elég jó, de ennyi.
A műholdas SD csatornákat is elfogadható módon megjeleníti 2m-nél távolabbról nézve. :)
Az 5+ éves CI+ modulommal gond nélkül együttműködik.A csatornalista szerkesztése viszont embert próbáló feladat, legjobb ha egeret/billentyűzetet teszel rá. Vagy fizetsz 30 Eurót a SetEditTCL-ért.
Ha szolgáltatásként DVB-T2/S2 tunert raknak egy eszközbe, illene felkészülni az ott megjelenő csatornahalmaz kezelésére. Itthoni DVB-T2 csatornalista még véges, de az S2-es tuner több műholdat is kezelhet, több ezer csatornával.
"Szerencsémre" csak egy műholdat kellett ( ami 3 - Thor 5/6/7) lekeresnem, alig 600 csatorna.
- Egy frekvenciát nem tudsz lekeresni, csak a teljes műholdat. De a kereséshez egy jelenleg élő csatorna frekvenciadatait meg kell adnod ( freki, szimbólumsebeség, polaritás, stb.)
- ABC listában jeleníti meg a csatornákat. 3-4 azonos nevű is lesz, mert az adott csatorna több Mo-i, és kelet európai szolgálatatónál is előfordul, de a néven kívül más infó nincs megjelenítve (pl. frekvencia, szolgáltató).
- Az ismert nevűeket végig kattintgatod, amelyiknél bejön az adás, azt beteszed a kedvencek közé.
-A Kedvenc listán állva megpróbálod behívni a csatorna szekesztőt, beadja ismét a teljes listát. A "beszúrás/mozgatás" menüpontban kijelölhetnéd a "kedvenc" csatornáidat, de a kijelöléshez szükséges mező pont eltakarja a kedvenc jelölésed. Célszerű még ez előtt felírni a kedvenc csatornák sorszámait. Néha a jobbra-balra lapozás megakad, van amikor csak egy újraindítás segít.
- Ha sikerült a kedvenceket átmozgatni, jöhet a csatornaszámok átírása. / Oldalbordád azt igényli, hogy ugyanott legyenek ahol az előző TV-n ) Végig kell kattingatnod a csatornaszámot, csatornanevet,stb, különböző virtuális billentyűzeten, ha nem szeretnél változtatni az adott mezőn, akkor meg kell keresned az Entert, nem oda ugrik alapértelmezetten.
- Nagy kérdés, ha a szolgáltató módosít a csatorna kiosztáson évente 2x-3x ( új, megszűnő, másik frekire áthelyezett csatorna) mi fog történni a megszenvedett csatornalistáddal.A ChanSort-ot már ismerem, LG TV-m csatornalistáját azzal kezelem.
Megkerestem a fejlesztőjét a GitHub-on, hogy a TCL-t tervezi-e berakni a támogatott típusok közé. Van már több androidos TV közöttük.
Itt a válasza:
"So far I only received a single TCL channel list in this format and with that little demand it's simply not worth the effort to put dozens of hours of work into it. Especially since there is a free alternative available "made" by TCL (which seems to be a web-based specialized clone of ChanSort)".A webes csatornaszerkesztő jó ideje elérhetetlen.
A csatorna adatbázisát megnéztem egy SQL browserrel, minden adat ott van, ami kell, de én nem értek az SQL-hez. Ez valamilyen SQLite adatbázis.
Lehet megkörnyékezem, valamelyik SQL-es kollégát, hátha a bejglikóma alatt tudna valamit kezdeni vele.Bocs a hosszú szösszenetért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Nintendo Switch
- LEGO klub
- Béta iOS-t használók topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS notebook topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest