Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  SoundBlaster X-Fi (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#12451) Ramachandra válasza HSM (#12450) üzenetére


Ramachandra
tag

Az XtremeGamer-nél nincs hardveres gyorsítás, ha ez van esetleg teljesen érthető hogy nincs különbség sebességben nélküle. Emiatt mindig is az X-Fi széria fekete báránya marad a teljesen megtévesztő névével. Különbség lehet inkább fejhallgató kérdése, de nem vitatható az alaplapi keshedés is sokat javult az évek alatt.

Nekem az Open AL hangja tetszik jobban pl. Prey alól. Tudja kezelni az EAX 4.0-t is.

हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे हरे

(#12452) Winne válasza HSM (#12450) üzenetére


Winne
nagyúr

Én nem az EAX-ra gondoltam, hanem a két mód közötti hangképre, mert az nálam teljesen más, az entertainment sokkal színesebb, magasabb hangzású alap beállításon is. :K

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#12453) HSM válasza Ramachandra (#12451) üzenetére


HSM
félisten

Neeem.... Nekem Auzen X-fi Prelude van, full-full X-fi csippel, és 64MB X-rammal. ;) Ez elvileg a legtöbb, amit ezek tudnak. :)

Persze, a régebbi, EAX-os játékok esetén nagyon kijön a difi, ezt nem is vitatom, de már nagyon régóta nem ilyenek az "aktuális" játékok. :( Évek óta nem jött ki semmi, ami kamatoztatta volna a Game-módot... Pedig jópár címnél teszteltem, és semmi.

(#12452) Winne: Szerintem ez driver függő is. Nálam az entertainment teljesen "semleges" hangzású, szeretem. De bevallom, játékon kívül másra nem használtam a game módot, mert nem annyira jött be a konzolja. :B
Sajnos most átmenetileg ismét nincs a gépben az X-fi, nem tudom kipróbálni. :(

[ Szerkesztve ]

(#12454) Winne válasza HSM (#12453) üzenetére


Winne
nagyúr

Érdekes lenne pedig ránézned, hogy így hallod-e a különbséget, hogy figyelsz rá, hogy van-e. Prince fórumtárs is elvileg Elite Pro-n van, ahogy én is, tőle is várom, hogy mit ír rá. Nálam teljesen azt adja, ami a nevében is van, az Entertainment játékok alatt már kicsit "csilingelős" volt, bár utoljára már csak BF4 alatt próbáltam már PAX driverrel, amivel már nem kell Game módra se váltanom, mert teljesen jó a hangja, előtte BF3-nál a daniel_k alatt normálisan működő war tapes beállításon csak és kizárólag a Game mód volt a nyerő, frankón a fülemhez állítottam, hogy az ízlésemhez passzoljon és élvezkedtem. :K

Még volt, hogy mondták a fórumon egy pár felvett videó után, hogy szeretik a videóimat megnézni, mert olyan frankó a hang. :C

Szeretem, nagyon nem bántam meg, hogy megvettem, bármennyire is próbáltak lebeszélni róla. :)

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#12455) HSM válasza Winne (#12454) üzenetére


HSM
félisten

Én se adnám el semmi pénzért az Auzenem. De nem az X-fi csip, hanem a szuper hangminőség miatt. Igazából mindent meg tudok csinálni az integrált realtekkel is, de az ASIO kimenet és a hangminőség nagyon hiányzik.

Játék alatt nekem Entertainemnt módban van régóta, teljesen jó volt minden téren, nem vettem észre, hogy csilingelős lett volna. Igaz, nálam minden effekt és javító OFF-on van, nem használom őket. Driver legfrisebb Auzen gyári.
Majd ha visszarakom az X-fit kipróbálom, de az még sajnos nem mostanában lesz.

[ Szerkesztve ]

(#12456) Lord Myn válasza HSM (#12440) üzenetére


Lord Myn
senior tag

Hát rendben, bár még tesztfázisban van a dolog, de eddig hiba nélkül megy az X-Fi-m (máskor ilyen hosszú idő alatt legalább 1-2x újra kellett telepíteni). Szóval a kulcsszó: virtuális memória. Kikapcsoltam az SSD miatt (ne írkáljon rá feleslegesen), meg úgy gondoltam 8 giga RAM mellett, annyira nem szükséges. Jó pár héttel ezelőtt volt 1 program, ami viszont nem indult el, mert kellett neki virtuális memória, akkor az egyik HDD-re csináltam egy fix 4GB-os pagefile-t, na azóta jól üzemel az X-Fi-m is (ismételten kopp-kopp).

"War does not determine who is right - only who is left."

(#12457) Lord Myn válasza HSM (#12453) üzenetére


Lord Myn
senior tag

Én érdekes módon csak akkor vettem észre különbséget az Entertainment meg a Game mód között, amikor 5.1-en használtam az X-Fi-t, a CMSS-3D teljesen más a 2 mód között. Viszont, amióta csak sima sztereó hangszórókat használok, azóta nem hallok szignifikáns különbséget a 2 mód között. Mivel én játszom régebbi játékokkal is, ezért az Entertainment módot nyugdíjaztam szóval Game mód és AC mód között szoktam váltogatni, attól függően, hogy film-játék vagy zenehallgatás-szerkesztés.

Egyébként, ha kevés játék is, de 1-2 még most is profitál az X-Fi hardveres képességeiből, ha OpenAL-t használó játékról van szó. Hallható különbség van a szoftveres és hardveres OpenAL között.

"War does not determine who is right - only who is left."

(#12458) HSM válasza Lord Myn (#12456) üzenetére


HSM
félisten

Ez valóban lehet a kulcs, nekem még a HDD-vel is ki volt kapcsolva a lapozófile. :K Nekem ne lapozgasson. ;] Mindenképpen hasznos infó, köszönjük! :R

(#12457) Lord Myn: Mostani címek között tudnál mondani 1-2-t, ahol érdemes kipróbálnmom a hardveres hangot? Kíváncsi lennék rá majd, ha visszaköltözik az X-fi a gépbe. ;)

[ Szerkesztve ]

(#12459) Lord Myn válasza HSM (#12458) üzenetére


Lord Myn
senior tag

Hát, sajnos, leginkább kisebb, indie címekről beszélhetünk, ilyen pl. a Swapper, de az új Rise of the Triad is szebben szólt X-Fi-n hw-s OpenAL alatt.

Erről panaszkodtam egyébként egyszer valamelyik topikban, hogy a régebbi játékok hangjai sokkal "előbb" volt a mostaniaknál köszönhetően az EAX-nak (főleg a 3.0-4.0-t támogatóknak). Pl. A Mafia, a KotOR, a FEAR vagy a Mass Effect hangjának valami olyan térhangzása volt, hogy eszméletlen, mintha ott lennék. Nagyon sajnálom, hogy az EAX 5.0 nem tudta kiforrni magát, mert amiket specifikációkban tudna még pluszban (PurePath, FlexiFX, MacroFX, stb.), szerintem azzal kenterbe verné, a "spanyolviasz" TrueAudio-t.

"War does not determine who is right - only who is left."

(#12460) LamaCube


LamaCube
addikt

Melyik drivert ajáljátok x-fi extremegamer-hez win7 64bit alá? Ha lehet linkkel. :R

HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

(#12461) HSM válasza Lord Myn (#12459) üzenetére


HSM
félisten

Címeket köszi! :R Nagyjából egyetértek, bár én reménykedem, hogy a TrueAudio valamit talán visszahoz a régi jó EAX hangzásból, vagy akár még annál is többet. Az mindenképpen jó, hogy egy komoly elterjedtségű rendszer lehet pár éven belül, és a windózos támogatása is adott.
Nekem csak az nem tetszett, hogy a marketing úgy harangozta be a TrueAudio-t, mintha akkora nagy újdonság lenne, amikor az X-fi a nagyját tudta már 2005-ben, szintén hardverből....

(#12462) lee56 válasza HSM (#12461) üzenetére


lee56
őstag

Csakhogy nincs mindenkinél X-Fi, és már nem is lesz mert nem gyártják :) , de az újabb meg a többi jóminőségű külső hangkártyával is az a baj ilyen szempontból, hogy sose lesz akkora lefedettség a játékosok között ezekből, hogy megérje erre egy játékfejlesztőnek bármi extra effektet felvenni vagy kreálni. Sajnos a legtöbb embernek elég - és már sok éve is elég volt - az integrált hang, és emiatt volt szerintem (részben) a Vistás hang "reform" is anno. :( A TrueAudió talán többre viheti, bár elég lassu lesz a térhódítása ennek is, ha csak az AMD nextgen APU-iban lesz, meg egy-két új VGA-jában csak..

No Comment

(#12463) PrinceHerceg


PrinceHerceg
őstag

Sziasztok! :)

Elég sok témát érintettünk mostanában, amiből nekem tök új, hogy pl egy mezei X.Gamer nem hárdvörös gyorsító, mert eddig csak az X.Audio-t tudtam kivételnek, (ami tényleg kalap fos, bár még így is jobb az alaplapi hányadékoktól), ellenben minden Fatal1ty-s verzió X-RAM + HA verziós az fix. Nekem is volt nem is 1-db :DDD

Az X-Fi Elite Pro-nál kimondottan a módok között én nem igen vettem észre olyan sok difit, max talán csak az eltolt beállítások okán, a CMSS-3D-nél, de manapság lusta vagyok játszani is, nem hogy módok közt váltogatni, ergo nekem tökély a szórakoztató mód is, mivel csak zenét hallgatok ill filmezünk többségében! :K

Viszont az nem lehet kérdés, hogy anno XP-n, a jó öreg DirectSound3D korában tényleg jobb volt az EAX hangzása is, de szerintem nem olyan gáz a frissebb Windowsokkal sem a dolog, hála az Alchemy-nek, ami szerintem teljesen jól teszi a dolgát, legalább is fülre még mindig pontosabb és közelebbi az eredetihez mint az ASUS Xonar-ok emulációja... ergo játékra jobbak a Creák, illetve Auzenék!

:))

[ Szerkesztve ]

(#12464) Unlimited


Unlimited
aktív tag

Sziasztok!

Feltettem a Win7 64bit változatát. Segítsetek nekem, mi az a driver, ami jó az Extreme Gamer Fatality kártyámhoz, amibe minden földi jó benne van?

Köszönöm a segítséget előre is!

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

(#12465) Lacza_26 válasza PrinceHerceg (#12463) üzenetére


Lacza_26
aktív tag

Szerintem összekeverte az audiot és a
gamert.

(#12466) Ramachandra válasza Lacza_26 (#12465) üzenetére


Ramachandra
tag

Utánanéztem jobban a két kártyát illetően és tényleg az Audio-t utálták a hardveres gyorsítás fizikai hiánya miatt ami a CA0106 és CA0110 chipre épül. A Gamer-nek EMU20K1 chip lapul a hűtőbordája alatt és csak a driverekkel volt baja a hardveres gyorsítással, Vista alól OpenAl-el és egyes nForce chipsetekkel. Lehet ezért beszéltek le róla anno, hogy nem tudja. Elnézést, hogy terjesztem a hülyeséget :W

हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे हरे

(#12467) PrinceHerceg


PrinceHerceg
őstag

Vagy úgy... akkor megnyugodtam! :)

+ Itt a legfrissebb driver by PAX a Fatal1ty-nek.

:K

[ Szerkesztve ]

(#12468) Kr/\toS válasza PrinceHerceg (#12463) üzenetére


Kr/\toS
senior tag

Hát koma rossz a fogalmazás. :) Amit a xonar művel eax emu néven az valami rossz vicc.
Egyébként az alchemys eaxot kicsit keményebbnek érzem mint a directsoundost bár 'kopp-kopp' minden flottul megy win 8.1 alatt. :)

Én semmi pénzért nem dobnám ki az x-fit, a legkomolyabb szoftveres körítést gyártották hozzá idestova 9 éve.
Mégha nem is használja már semmi sem a hardveres részt, a szoftveresen is igen komoly potenciál maradt benne.

(#12469) bitovi válasza PrinceHerceg (#12467) üzenetére


bitovi
tag

kellemes Ünnepeket!

Nem jó a link!

(#12470) PrinceHerceg válasza bitovi (#12469) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

:)) Elnézést, már itt is a pótlás! :))

U.i: a megmódoltatott X-Fi nálam is etalon mindmáig!

(#12471) LamaCube válasza PrinceHerceg (#12470) üzenetére


LamaCube
addikt

Ez jó a sima extremegamerhez is?

HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

(#12472) Darko_addict válasza LamaCube (#12471) üzenetére


Darko_addict
őstag

Igen!

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#12473) Petyyyyy


Petyyyyy
addikt

Na megérkeztem én is most már. Kártya bent, telepítve. Minden flottul ment, Console Launcher is van...csak éppen hang nincs. :( Control Panelen nem lehet váltani sztereóról semmi mást, vezérlőpultban persze lehet.
Win 7x64 van és ezeket tettem fel:

SBXF_PCDRV_LB_2_18_0015_WIN7.exe 46,7mb (Ő lenne a driver)

PID_W7PCAPP_US_2_11_01.exe 4,3mb (Ő a Patch, hogy elinduljon a console launcher)

CSL_PCAPPBETA_LB_2_61_49.exe 61,5mb (Ő a console launcher)

Szerk:Jelszint van, legalább is látszólag. Zenelejátszás közben sys.trayen látszik a hangerő zöld sávjának mozgása.

[ Szerkesztve ]

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#12474) Ranagol_5


Ranagol_5
senior tag

Üdv!

Valakinek van ötlete rá, hogy mit állítsak a sound blaster x-fi extreme-en hogy a basszust ne a center hangszórora nyomja 5.1-ben? Egy genius 5001-em van rákötve.

Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.

(#12475) Petyyyyy válasza Petyyyyy (#12473) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Úgy fest ez megoldva. Az alaplapom PCI slotjai nem hajlandók működni. :W Délután kipróbáltam a kártyát egy másik gépben XP-vel és tökéletesen ment, olyat szól, hogy öröm volt hallgatni.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#12476) Petyyyyy


Petyyyyy
addikt

Csak én megint. A biztonság kedvéért átraktam másik pci slotba a kártyát a saját gépemben, új win 7 x64-gyel hdd-n, de hiába. Ugyanúgy látja a rendszer, de nem szól. Abban reménykedem még, hogy csak a 64 bites rendszerrel nincsenek jóban és valaki segít egy csodadriverrel :D

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#12477) LamaCube válasza Petyyyyy (#12476) üzenetére


LamaCube
addikt

Mielőtt drivert telepítettél teljesen legyalultad a régi drivereket? Letiltottál minden alaplapi hanggal kapcsolatos dolgot? Ajánlom ezt a leírást.

[ Szerkesztve ]

HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

(#12478) Petyyyyy válasza LamaCube (#12477) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Alaplapi hangkártya tiltva, most toltam egy friss installt, de nincs siker. :N Gyári drivert raktam fel neki.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#12479) Petyyyyy


Petyyyyy
addikt

Sikerült egy kis idegesítő csipogást előcsikarni a hangszórókból - kettőből. Most égen-földön kutatom a Daniel K gyártmányú drivert. Ha valaki találkozott vele, legyen szíves írjon! Kis olvasgatás után világossá vált, hogy a gyári driverek nem mennek W7 x64 alatt.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#12480) Darko_addict válasza Petyyyyy (#12479) üzenetére


Darko_addict
őstag

Én nem találtam, minden forrás el volt halva, a linkek nem éltek.

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#12481) Petyyyyy válasza Darko_addict (#12480) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Én viszont azt gyanítom megtaláltam. De csekkoljátok, lehet benéztem.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#12482) bitovi válasza Petyyyyy (#12479) üzenetére


bitovi
tag

Ha lejjebb olvasol egy picivel akkor Princeherceg legutolsó hozzászólásában belinkelte a legújabb PAX drivert!
MIndent automatikusan feltelepít!
Eddig a leírásaidból nem tűnt ki, hogy Te a gyári drivert akartad feltelepíteni "felerőltetni" Win7-re!
Talán ha elsőként leírod pontosan hogy mit mivel szerettél volna akkor megkímélhetted volna magad egy csomó bosszúságtól!

(#12483) Petyyyyy válasza bitovi (#12482) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Lehet igazad van, sőt!
Első körben gyári driver ment fel - nincs hang. W7 reinstall másik vinyóra, aztán kipróbáltam amit Princeherceg linkelt kicsit feljebb - egy csomó tool, de driver nincs! Mellé toltam a gyárit ismét...hátha - szintén nincs hang. Hát itt vagyunk most. Közben történt egy teljesen másik géppel próba - Win XP friss install, gyári driver az X-Fi mellé és "pöccre indult". Most lejött az előbb linkelt - remélhetőleg helyes Daniel K féle - pakk. Kipróbálom azt is amint befejezem a W8 letöltést, ugyanis ez az utolsó ötletem.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#12484) bitovi válasza Petyyyyy (#12483) üzenetére


bitovi
tag

Én csak a PAX drivert használom azt tudom ajánlani WIN7 64 bit-re.

Azért működik XP-n mert ott még támogatott volt!

[ Szerkesztve ]

(#12485) LamaCube válasza Petyyyyy (#12483) üzenetére


LamaCube
addikt

Azt töltötted le, amit pirossal bekereteztem? Szerintem az a driver.

HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

(#12486) bitovi válasza LamaCube (#12485) üzenetére


bitovi
tag

Az a drivere.

(#12487) Winne válasza Petyyyyy (#12479) üzenetére


Winne
nagyúr

Nekem elvileg az egyik régebbi daniel_k megvan otthon. Ha nem találsz és kell, akkor feldobom valahová. ;)

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#12488) Petyyyyy válasza bitovi (#12484) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Hát az XP supportot éreztem is...mint a vaj!
(#12485) LamaCube - Igen azt töltöttem le.
(#12487) Winne - Akkor lehet kereslek majd PM-ben, köszönöm. :)

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#12489) Darko_addict válasza LamaCube (#12485) üzenetére


Darko_addict
őstag

December 15-ei, friss. Előtte nyáron, valamikor június/júliusban publikálta a legutolsót.
Köszi a linket!

Azért, ha valaki talál egy "új" DanielK-t, annak is szívesen fogadnám, fogadnánk a linkjét.

[ Szerkesztve ]

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#12490) LamaCube válasza Petyyyyy (#12488) üzenetére


LamaCube
addikt

És azzal nem működött? Rendesen legyalultál mindent?

HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

(#12491) Petyyyyy válasza LamaCube (#12490) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Van pár HDD-m elfekvőben is itthon, az egyikre toltam fel egy Win7-est ijedtemben majd úgy a PAX, de nem adta magát. :(

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#12492) Darko_addict válasza LamaCube (#12490) üzenetére


Darko_addict
őstag

Mélytisztításra mostanában a [Revo Uninstaller-t] használom, nekem bevált. Utólagosan megkeresi a megmaradt fájlokat és külön lehet törölni! Esetleg egy CCleaner utána, hogy a registry-t is kiürítsd. A progi ingyenes verziója elég funkciószegény, de be lehet szerezni a másikat is, kissé olcsóbban.

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#12493) LamaCube válasza Petyyyyy (#12491) üzenetére


LamaCube
addikt

Hmmm... Már félek előre, mert én is most váltok audigy2-ről egy x-fi extremegamerre csak még nem jött meg. Legfeljebb Winne-től elkérem :K

Darko_addict

Lehet kipróbálom. Mondjuk és your uninstallt szoktam használni, mert az registryből is pucol. Másnem ráeresztem ezt is. :R

[ Szerkesztve ]

HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

(#12494) Darko_addict válasza Darko_addict (#12489) üzenetére


Darko_addict
őstag

U.i.: De az Auzenemmel nem működik. :(((

Szerk.: Én pedig kipróbálom a tiéd. :D

[ Szerkesztve ]

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#12495) bitovi válasza Petyyyyy (#12488) üzenetére


bitovi
tag

Princeherceg Nekem már segített online, csak legyen fent a teamviewer9. Rá tud nézni a gépedre! Keresheted Őt is!

(#12496) Petyyyyy válasza Darko_addict (#12492) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Én is használtam Revo-t. Szerettem is, jól teszi a dolgát, de egyszer nagyon belerondított a rendszerbe. Elkezdett panaszkodni hiányzó dll fileokra meg stb. Azóta kerülöm inkább.
(#12495) bitovi - Nem is tudtam, hogy ilyen erős online support is van. :D

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#12497) Darko_addict válasza Darko_addict (#12494) üzenetére


Darko_addict
őstag

Kellett bolygatnom... Már a régivel sem működik, hoorah a hangkártyám! :D
Valaki csapjon a kezemre.

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#12498) PrinceHerceg válasza bitovi (#12495) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

Na jah, a TeamViewer már nem 1x mentett életet! :C

(#12499) Petyyyyy válasza PrinceHerceg (#12498) üzenetére


Petyyyyy
addikt

És reméljük megment egy újabbat. Ment PM. :)
Daniel pajtás 2.5 pakkja sem segített. :(

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#12500) bitovi válasza PrinceHerceg (#12498) üzenetére


bitovi
tag

:C :C :C :R :R :R

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  SoundBlaster X-Fi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.