Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  SoundBlaster X-Fi (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#11451) cskamacska válasza PrinceHerceg (#11450) üzenetére


cskamacska
addikt

Csöppet elborult áron. :P

Egyébként meglepő mód a sima Extreme Audio szökevény hangchippel, de a régi középkatnál jobb DAC-al(a jó öreg CS 4398-al) szerelt Soundblaster Z/Zx hangkártyákat szeretik az emberek, szubjektív beszámolók alapján még az Auzentech Prelude és Forte kártyákról váltva is érezhető javulás. :Y
Mondjuk ez poén, mert anno pont hogy az szintén CS4398-al szerelt Elite Pro-ról váltottak az emberek Auzen kártyákra, és azokat is jobban szerették. Arról nem is beszélve, hogy a csóri Xonar D1/DX kártyák is CS 4398-al vannak szerelve, de mégsem voltak soha a "nagy" kártyákkal együtt említve. :))

Persze nem kizárt, hogy a Creative végre sikeresen összehozott egy rendes környezetet a csodadac köré, ami a régi kártyák fölé emeli az újakat, de akkor is érdekes ez a hurráoptimizmus. Tán a páraelszívó golyócskák helyére kis kokót mellékeltek a Z kártyáknál? :DDD

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#11452) PuMbA válasza PrinceHerceg (#11447) üzenetére


PuMbA
titán

Az a probléma, hogy több részletet tuti, hogy nem hallasz ki, mert bármilyen szoftveres hangmódosítás ront a felvételen. A crystalizer tudod mit csinál? Felnyomja a magasakat meg a mélyeket. Ezt hívják úgy, hogy álrészletesség. Megkapod azokat a részleteket, amit nem kéne hallanod. Bármilyen DSP effektet rányomsz valamire, akkor lesznek pl. számolási/kerekítési hibák. Erre szokták azt mondani, hogy a stúdióban is mindent ésszel kell csinálni.

[ Szerkesztve ]

(#11453) Sanyaaa26


Sanyaaa26
senior tag

Sziasztok! A fenti hozzászólásomhoz kapcsolódik ez is, X-fi kategóriában van még egy hangkártya:

[link]

Ez mennyiben más a HD től?

[ Szerkesztve ]

(#11454) PrinceHerceg válasza Sanyaaa26 (#11453) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

Szia Sanyaaa26!

Lényegében a belseje kicsit olcsóbb alkatrészeket rejt, amitől talán kicsit a HD mögött marad a jelenlegi új kiszemelt USB-s 5.1 Pro versenyző, lévén hogy az X-Fi HD-t audiofüleknek ajánlja a gyártó, míg az utóbbit kivétel nélkül minden felhasználói rétegnek az árcédula alapján, kb ennyi!

Más téma about Z-series:

Én személy szerint elég cikinek érzem a gyártó részéről azt a piszok húzást hogy a kezdeti Niki FG-s kapokat amiknek ténylegesen van hatása a hangminőségre méghozzá jó irányba most nagyon úgy tűnik hogy visszaállította a régi szarokra vagyis a G-LUXON és társai párosra, legalább is a Z, Zx karik esetében! :F

Csak Én érzek itt egy kis beetetést a kezdeti hullám elindítása végett, aztán már a szart is eltudják majd adni a népnek, ugyan is nem ez volt az első lépésük ezen a pályán?!

:(((

[ Szerkesztve ]

(#11455) PrinceHerceg


PrinceHerceg
őstag

Amúgy érthető a hangváltozás, ugyan is már másabb OPA-k csücsülnek az újakon, ami alapjaiban változtatja meg a hang karakterisztikáját, plusz az említett DAC is tud még valamit nyújtani mind a mai napig!

1 valami már most biztos mégpedig az hogy ismét jól forgatják a lapokat a gyártónál, ahogy szokták...

:C

[ Szerkesztve ]

(#11456) lee56 válasza PrinceHerceg (#11454) üzenetére


lee56
őstag

Én már azt mondom nem meglepő, a játékbizniszben megy a DLC-zés, hardvereknél meg mára már mondhatni standard lett az átcimkézés, gondolj csak a videókártyákra. Aztán X-FI-nél is volt ugye, hogy a kategória legalja (az XtremeAudio) teljesen más felépítésű, szóval valahogy várható volt, ezt a parasztvakító marketinget folytatják majd, végülis amég beválik, miért is ne tennék..

No Comment

(#11457) cskamacska válasza lee56 (#11456) üzenetére


cskamacska
addikt

Ugye azt nem felejtettük el, hogy Recon3D néven gyakorlatilag az Extreme Audio 2011-es felcsicsásított változatát árulják középkategóriás gamer hangkártyaként? ;] A kondenzátorok olcsóbbra cserélése a legkisebb bűnük. :U

Viszont az nekem szembeszökő változás, hogy mintha lényegesen kisebb lenne a hírverés a Creative kártyák körül. Az odáig rendben van hogy a hangkártyákkal sem foglalkoznak már annyira, és tán a Creative-nak sincs annyi pénze reklámra mint régen, de a Z kártyákat majdhogynem titokban adták ki, szinte nincs egy épkézláb leírás róluk, pedig a sima Z már hónapok óta kint a piacon.

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#11458) Sanyaaa26 válasza PrinceHerceg (#11455) üzenetére


Sanyaaa26
senior tag

Köszönöm válaszod, jövő hónapban tervezek valami igényesebb fülest is, zenére, ill játékra.
Elég kényes a fülem :)

Ezek között hezitálok:

sennheiser 518, 598

Va ezekkel valakinek tapasztalata? Vagy ezzel a kártyával felejtős?

(#11459) PuMbA válasza Sanyaaa26 (#11458) üzenetére


PuMbA
titán

Áh, Shure SRH840 milliószor jobban megéri, mint az 598. 519 helyett pedig van Shure SRH440 vagy a kettő között Audio Technica M50. Hallgasd meg őket mielőtt veszel.

[ Szerkesztve ]

(#11460) Sanyaaa26 válasza PuMbA (#11459) üzenetére


Sanyaaa26
senior tag

Szia, Shure SRH840 -et nézegettem, igen tetszetős minőségi darabnak tűnik tényleg.
Csupa jókat írnak róla

(#11461) Satyricon válasza Sanyaaa26 (#11460) üzenetére


Satyricon
addikt

Hali

Nekem 440-em van és nagyon szeretem! 22-24k-t simán megér!

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#11462) lee56 válasza cskamacska (#11457) üzenetére


lee56
őstag

Recon3D az meg mi, már el is felejtettem ;] Alábbhagyott a lendületük az biztos, mondjuk ehhez nem kicsit hozzájárult az is, hogy egyre jobbak lettek az integrált hangcuccok. Na meg a Win Vistától kezdve az EAX is kissé elértéktelenedett, amit addig nyomattak reklámszerűen.

No Comment

(#11463) Kr/\toS válasza lee56 (#11462) üzenetére


Kr/\toS
senior tag

Nem értéktelenedett az el.
Felhígult a piac és elenyésző lett a dedikált kártyák aránya, vele egyetemben emelkedett a "rakás szar" és az "igénytelen fércmunka" hangzású játékok aránya. Persze meglátásom szerint a Creative maga is tehet jócskán arról hogy kicsúszott a kezükből a piac.

Nekem nagyon hiányzik például. A Quake4/Fear-t a mai napig előveszem a hangzás miatt.

(#11464) PrinceHerceg válasza Kr/\toS (#11463) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

Hát ez bizony így igaz...

:((

(#11465) yesman válasza Sanyaaa26 (#11423) üzenetére


yesman
csendes tag

Szia!
Csak ajánlani tudom, nagyon szép hangja van. Nekem megvolt előtte a sima SB X-Fi is, de ez körökkel jobb. Nagyon tiszta és erős hangzása van. Az előző is tetszett de ég és föld a különbség a két kártya között. Bátran merem ajánlani. Mondjuk mindeképpen érdemes valami erősítőre rádugni, mert pusztán a hangkártya szerintem zenehallgatásra kevés. Én erősítő nélkül csak filmeket nézek vele. A fülhallgatót bármilyen magas minőségben érdemes megvenni hozzá. Nekem Sennheiser HD-555-tel tökéletes. Persze jó lenne egy még jobb hozzá, de hát ez is nagyon klassz.
Win7 alatt a telepítés annyiból macerás, hogy az oprendszer felismeri és nem engedi a gyári drivert feltenni. Amikor bedugod az usb-t, ezért gyorsan a telepítés előtt le kell törölni a win7 driverét. Utána tökéletesen működik.

Sok sikert!

[ Szerkesztve ]

(#11466) yesman válasza Sanyaaa26 (#11453) üzenetére


yesman
csendes tag

Fele annyiba kerül és fele olyan szépen szól.

(#11467) Sanyaaa26 válasza yesman (#11465) üzenetére


Sanyaaa26
senior tag

Szia, köszi a választ, eddig is vártam a kártyát, de most egyenesen remegek, hogy mikor jön már meg :))
Most egy usb-s logitech füles van, az alaplapihoz képest nagyon jó, de még ez is fényévekre van....

(#11468) yesman válasza Sanyaaa26 (#11467) üzenetére


yesman
csendes tag

Na, kár izgulni tovább. Legfeljebb a telepítésnél lehet izzadni, de szólj, ha nem megy. Amikor én is megrendeltem persze kicsit bizonytalan voltam.
Én még a hozzáadott enviroment beállításokat szoktam azért használni. Pl. a chrystal beállításoknál a hangszíneket lehet belőni, ha esetleg nem szól jól meg a térhatást is kicsit megnöveltem.

[ Szerkesztve ]

(#11469) lee56 válasza Kr/\toS (#11463) üzenetére


lee56
őstag

Ok-okozat viszony azért ebben fennáll szerintem. Sajnos erre ment az ipar, nem csak a creative tehet róla, persze egyetértek csinálhatták volna jobban is a dolgokat. :)

No Comment

(#11470) JaniACE válasza Satyricon (#11425) üzenetére


JaniACE
tag

1. Igen. :)
AudioCreationMode a kulcsszó. Te akarod hallani, vagy a túloldal? Aux1-4 illetve insert effektekkel lehet módosítani bármelyik csatornát.

2. A legtisztább eredményt szintúgy az audiocreationmode alatt éred el. A felvételi forrás a whatUhear legyen.

Vegyél naptárt: www.kalendart.hu ! Vegyél vetőmagot: www.kertimag.hu ! Vegyél pellet(!) www.rencom.hu ! Vegyél levegőt: sziv.benntart.kipu.fog ! :)

(#11471) JaniACE válasza PuMbA (#11452) üzenetére


JaniACE
tag

Na állj.
'bármilyen szoftveres hangmódosítás ront a felvételen.' Ennél nagyobb félremagyarázást/ferdítést rég olvastam. A ront != megváltoztat ! A mérték és az igény már más kérdés.

'több részletet tuti, hogy nem hallasz ki.' Pont a 'felnyomja a magasakat meg a mélyeket.' miatt hallhat meg olyat, ami felett a veszteséges tömörítés miatt esetleg elsikkadna a füle. Ál-,vagy nem álrészletesség, az EQ pont ezt a célt (is) szolgálja. Jó kezekben a felvételi és a lejátszási környezet közötti akusztikus eltérések kiegyenlítésére való. Ennek a szoftveres megvalósítása a krisztalizer (dinamikus eq+kompresszor).
'Megkapod azokat a részleteket, amit nem kéne hallanod.' Vagy azt, amit a mérnökeik szerint halhattál volna. A jó kezeket automatizálták több-kevesebb sikerrel. Persze szärból nem lehet aranyat csinálni. De azt egy szóval sem mondta senki, hogy a 192/24 hiperszuperminőségű pcm 1:1 tömörítésű hangfájlból méghiperszuperebbet csinál. Egyszerűen nem arra való.

'Bármilyen DSP effektet rányomsz valamire, akkor lesznek pl. számolási/kerekítési hibák' Ezt lehet minimalizálni azzal, ha a kimeneten nagyobb a részletesség. Nem véletlen a 24+bit/192kHz mintavételezés, ott már félrekerekíthet, ha az abból származó hibát kihallod, denevér vagy, vagy nem sikerült jól beállítani :DDD

'a stúdióban is mindent ésszel kell csinálni.' Maximálisan egyetértek.

Vegyél naptárt: www.kalendart.hu ! Vegyél vetőmagot: www.kertimag.hu ! Vegyél pellet(!) www.rencom.hu ! Vegyél levegőt: sziv.benntart.kipu.fog ! :)

(#11472) PuMbA válasza JaniACE (#11471) üzenetére


PuMbA
titán

A bármilyen az tényleg túlzás, de nagy részben igen és mivel itt kommersz hangkártyák szoftveréről beszélünk, ezek nem a minőség csúcsai - egyébként szoftveres upsample-t én is használok :) A veszteséges tömörítés nem módosítja a frekvenciákat így nem tudom, hogy hogy sikkad el valami felett a füled :) Ha a felvétel rossz, akkor

"Ezt lehet minimalizálni azzal, ha a kimeneten nagyobb a részletesség. Nem véletlen a 24+bit/192kHz mintavételezés, ott már félrekerekíthet, ha az abból származó hibát kihallod, denevér vagy, vagy nem sikerült jól beállítani" Így van :K Lusta vagyok mindent leírni és nem akarok sokat magyarázni.

[ Szerkesztve ]

(#11473) JaniACE válasza PuMbA (#11472) üzenetére


JaniACE
tag

Hogy is működik ez a veszteséges tömörítés?
Ugyi az emberi hallás amolyan csálé harang-görbe formával ábrázolható az x=freki f(x)=dB függvényen, bizonyos frekvenciájú szinusz jelet csak bizonyos hangnyomás felett hallhatunk. Erősen egyénfüggő ez a tulajdonság. De az ideális felvétel akarva akaratlanul is tartalmaz olyan frekvenciájú összetevőt, ami ennél a hangnyomásküszöbnél alacsonyabb, és foglalja a helyet. Na ezt dobják ki/halkítják tovább a veszteséges tömörítésnél. Minél szélesebb/halkítottabb ez a frekitartomány, annál veszteségesebb.
Itt jön a képbe a kristályosító, ha dobták a frekitartományok jeleit, nincs esélye, ha csak halkították már van.

Vegyél naptárt: www.kalendart.hu ! Vegyél vetőmagot: www.kertimag.hu ! Vegyél pellet(!) www.rencom.hu ! Vegyél levegőt: sziv.benntart.kipu.fog ! :)

(#11474) PuMbA válasza JaniACE (#11473) üzenetére


PuMbA
titán

Tudomásom szerint nem halkítanak csak kidobják :)

(#11475) Perzeusz válasza Kr/\toS (#11463) üzenetére


Perzeusz
tag

Azt mondod, hogy a régebbi játékoknak jobb hangjuk volt? Lehet, bár én nem vettem észre. Speciel a régebbi játékok közelebb állnak hozzám, talán azért, mert akkor még volt időm játszani velük :)
Most, hogy új hangfalat/hangkártyát vettem, kipróbáltam a Dead Space 2-t pl., hát az nagyon durván tolta az effekteket a fejemre :) Lehet, én is leporolom a Quake 4-et... kíváncsiságból

[ Szerkesztve ]

2 db WD Red 2TB eladó

(#11476) soulflytribe


soulflytribe
csendes tag

Sziasztok!
Nagyon nagy problémám van!
Van egy Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro 7.1 hangkártyám
Egy fx 8350/ 8gb ddr3/ asrock fatal1ty 990fy alaplapos windows 8as gépbe.
A következő történik gondol egyet felcseréli a csatornákat de össze vissza, szóval pl mélyet a jobb bal elsővel
vagy esetleg elmegy a mély, vagy a magas... ha módot váltok megjavul (entertainment, audio creation, game)
Youtubnál google chromeba nincs mély, explorerbe ok.
Ja és totál rendszertelenül csinálja, összefüggésbe nem hozható semmivel!
Vadi új a kártya, kicseréltettem már egyszer, mert az előző is ezt csinálta, gondoltam rossz de ez is.. Könyörgöm segítsen valaki! olyan kellemes szép hangja van egyébként a kártyának.... :(

(#11477) PrinceHerceg válasza soulflytribe (#11476) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

Milyen driverrel jött elő ez a gond Nálad?

(#11478) PuMbA válasza soulflytribe (#11476) üzenetére


PuMbA
titán

Creative driver le, ez fel.

(#11479) Satyricon válasza soulflytribe (#11476) üzenetére


Satyricon
addikt

OFF: Jó a neved soulflytribe! ;] \m/

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#11480) adam520


adam520
tag

Jó nektek, hogy nem tűnik el a hangkártya a hang vezérlőből, windows boot után.
Annyi embernek van ilyen problémája. BASSZUS nekem párhónapja ez játssza néhány naponta.
PAX driverek is voltak fent, most az új Creative SBXF_PCDRV_L11_2_18_0015A.exe.

:F

Dr.Adam520

(#11481) PuMbA válasza adam520 (#11480) üzenetére


PuMbA
titán

Amit nem rég linkeltem azzal valaki írta, hogy nem tűnik el :)

[ Szerkesztve ]

(#11482) Sanyaaa26 válasza yesman (#11468) üzenetére


Sanyaaa26
senior tag

Szia, ma megjött a cucc, azt kell mondjam ég és föld a különbség :)
És ez még csak a sima, logitech füles.

(#11483) yesman válasza Sanyaaa26 (#11482) üzenetére


yesman
csendes tag

Mondtam én. Sikerült a telepítés is? Az entertainment consolon még lehet finomítani bőven. A hangminőséget pedig érdemes 24 bitre és 96000 Hz-re állítani a vezérlőpulton. Én a THX surroundot 68%-ra, a speakert 78%-ra állítottam a mély basszusokért. Smart volume 55%. Crystalizer alapon 2%, ha kell ez jobb mint egy equalizer.

(#11484) PrinceHerceg


PrinceHerceg
őstag

Úgy úgy...

;]

(#11485) yesman


yesman
csendes tag

Amikor először néztem egy filmet vele fülessel, komolyan kapkodtam a fejem. Mintha az események közepébe kerültem volna.
Bsplayerrel, ctrl +p és a kimeneti eszköznél direct sound:speaker usb Soundblaster.
Nekem így szól a legjobban.

[ Szerkesztve ]

(#11486) PuMbA válasza yesman (#11483) üzenetére


PuMbA
titán

Smart volume az egy kompresszor, csak akkor van értelme, ha este hallgatsz valamit hangfalon vagy nem akarod zavarni a másikat :) Azért ilyeneket tegyünk hozzá, mert a végén csodálkozás lehet, hogy miért olyan hangos a beszéd, mint egy robbanás.

[ Szerkesztve ]

(#11487) yesman válasza PuMbA (#11486) üzenetére


yesman
csendes tag

Persze én is tudom. Filmeknél nekem ezzel a beállítással szól a legjobban. Zenénél meg mindegy. Maradhat így nem kell állítgatni. Dialog plust kikapcsolom. Elég sokat kísérletezgettem a beállításokkal. Gondoltam, hátha másnak egy kis segítség lehet. Persze ahány fül és berendezés, annyiféle beállítás létezik.

[ Szerkesztve ]

(#11488) adam520 válasza PuMbA (#11481) üzenetére


adam520
tag

Kössz! Ki fogom próbálni. :K

Dr.Adam520

(#11489) soulflytribe válasza PrinceHerceg (#11477) üzenetére


soulflytribe
csendes tag

Szia! a legutóbbi win8hoz javasolt beta driver, valamint a legfrissebb beta console launcher van fent,
innen szedtem le őket:

[link]

(#11490) soulflytribe válasza PuMbA (#11478) üzenetére


soulflytribe
csendes tag

Köszönöm!
Most ezt megpróbálom! majd írok :)

(#11491) soulflytribe válasza PuMbA (#11478) üzenetére


soulflytribe
csendes tag

Hali!
Ezt feltelepítem de azt írja ki hogy nem támogatott a hangkártyám, telepítésnél a felsorolásban sem láttam mondjuk a fatal1tyseket.

(#11492) PrinceHerceg válasza soulflytribe (#11491) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

Szia!

Javaslom hogy próbáld meg ezt a megoldást, ugyan is ahogy nézem felélesztették poraiból a szervereket!

:DD végre... :DD

[ Szerkesztve ]

(#11493) soulflytribe válasza PrinceHerceg (#11492) üzenetére


soulflytribe
csendes tag

na ezt most megnézem.. most leszedtem a legfelsőt, legutóbbit :) majd írok :)
Előre is nagyon nagyon köszönöm a segítséged! :)

(#11494) Sanyaaa26 válasza yesman (#11483) üzenetére


Sanyaaa26
senior tag

Üdv, hál isten gond nélkül fel ment a gyári driverr, épp próbálgatom az általad írt beállításokat.

(#11495) soulflytribe válasza PrinceHerceg (#11492) üzenetére


soulflytribe
csendes tag

leszedtem a legújababt, felraktam, de drivert nem telepít hozzá, vagy én nem tudom. ugyanazt írja ki, ami ebben a csomagban van driver, azt pedig hiába rakom fel, nem történik semmi. Ha a windowsal kerestetem ebben a mappában a drivert, talál el is kezdi telepíteni, de hibába ütközik. Nemtom mit csináljak :D

(#11496) soulflytribe válasza PrinceHerceg (#11492) üzenetére


soulflytribe
csendes tag

na most sikerült, csak speciális rendszer indítással kellett telepítenem... :D tesztelés alatt, majd írok meggyógyult-e :) Milló köszönet ennek a fórumnak és főleg neked!!! eddig még mindenben segítettetek, köszönöööm!!! :) :C :C

(#11497) PrinceHerceg válasza soulflytribe (#11496) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

És eztán is fogunk...

:))

(#11498) PrinceHerceg


PrinceHerceg
őstag

Sziasztok!

Meg kell mondjam Nekem nagyon bejövős ez az új verziós P.A.X csomag, és bár nem tudom hogy csak a nem béta verziós driver végett, de ismét szebb lett a hangkép!

Ha mátrix buhera ha nem, Engem bizony nem is érdekel mert a végeredmény tényleg remekel...

:C

[ Szerkesztve ]

(#11499) PuMbA válasza soulflytribe (#11491) üzenetére


PuMbA
titán

Ja, mert Win8-ra nem tudsz olyan driver feltenni, ami nincs aláírva :) De már rájöttél, ahogy látom :)

(#11500) soulflytribe


soulflytribe
csendes tag

Na... hamar véget ért a teszt időszak, sajnos ugyanaz van most is, annyi hogy most csak az történik hogy a jobb bal első hangszórók elhalkulnak, a mély 3szor olyan hangos lesz, és center szól, jobb bal hátsók pedig el is némulnak... megint csak spontán, gondol egyet... időhöz nincs köze, hangerőhöz nincs köze, programhoz nincs köze. Ha állítok módot, álltalában entertainmenten van, átállítom gamerre és vissza megjavul ma 2 órán át nem volt gond, aztán megint gondol egyet... na most az egészbe egy nagyon nagy gond van. Szoktam házibulikat is tartani, elég brutális hangcuccom van, valós 600 watt zenekari méllyel, és amikor gondol egyett.. mindha belönének a szobába ágyúval, alapból is már elég hangosan halgatok zenét.... de erre tényleg nem lehet felkészülni... itt megmozdul mindenm ablakok, monitor pcház.... közel is van a mélyláda..
egy biztos, az erősítőknek nincs hibája, próbáltam más géppel más hangkártyával.
Igazából azért vettem ezt a soundblaster xifi extreme gamer fatal1ty pro 7.1et mert az alaplapom (Asrock 990Fx Fatal1ty) egyrészt megy hozzá másrészt az istenért se tudttam hangot kicsikarni az integrált realtekes szarjából.... ezért le is tiltottam azt biosba. SOS vlaki segítsen mert már megőrülök! :D mert amikor szól a hangkártya, tényleg feláll a farkam olyan szép hangja van..... :DD

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  SoundBlaster X-Fi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.