Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satyricon
addikt
válasz PrinceHerceg #12994 üzenetére
PrinceHerceg, első sorban hozzád szól a kérdésem:
Hamarosan lesz egy saját Auzen X-Fi Prelude karim. Az lenne a kérdésem, hogy mi annak a foglalatnak a neve, ami tudja fogadni a cserélhető opamp-okat? Ha meg lesz a karim, be akarok szerezni ilyen foglalatokat, majd egy haverral kicseréltetem a karin lévő opampokat cserélhető foglalatú opamp-okra. Csak előbb jó lenne tudni, hogy pontosan mi a neve ennek a foglalatnak. Tudsz ebbe segíteni?
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
vakond5
őstag
Sziasztok!
Az X-Fi Titanium kártyám nem vált át fejhallgató profilra, mikor bedugom az előlapi csatiba a fülest. A poén az egészben az, hogy mikor újrahúzom a Windows-t, és állítom be a külön profilt az 5.1-hez és füleshez, akkor még érzékeli ha bedugom, utána pedig már nem. A beállításokat először a Creative Audio Control Panel-en végzem el mindig, utána felteszem a Console Launcher-t, és beállítom a mélyfrekvencia vágását, meg az EQ-t, és kész. Mindkettőben ott a pipa a két lehetőségnél, ami a fülesre vonatkozik.
Van valami ötletetek?
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Satyricon #13004 üzenetére
Szia!
DIP8 adapternek, vagy épp foglalatoknak nevezik őket, vagy van kisebb méretűhöz megfelelő is, ami a "gyári" Creative X-Fi hangkarikon figyel, azok meg a Soic8 foglalatosak.
Plusz én a helyedben a SEBay-on is körbelesnék, ha nem olyan égetően sürgős a bolt, mert bár arra várni kell, de adott esetben sokkal olcsóbb is lehet a végösszeg.
U.i: a kis 8 lábú műveletikkel tényleg rettenet sokat lehet csiszolni a hangon, szóval hajrá. Én pl épp tegnap cseréltem az akítv mélyemben is ki a gyári szutykokat és a különbség elég mellbevágó.
[ Szerkesztve ]
-
vakond5
őstag
válasz vakond5 #13003 üzenetére
Megoldódott a hiba. Gondoltam hogy user error lesz, mert nem létezik hogy a driver telepítésekor még jó, és csak aztán "romlik el". Persze, nem szabad letiltani a "CTXFiHlp.exe" rendszerrel való indulását. Olyan tökéletesen vált át mostmár füles módra, mint a fene.
Gondoltam megosztom, hátha valakinek hasznos lesz!
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
hardverhaver
tag
Sziasztok! Vásárlási tanácsot kérnék.
Van ez: X-Fi XtremeMusic 6500ft-ért
és van ez: X-Fi Xtreme Audio PCI 3000ft-ért.Melyiket egyem meg és használjam? Mi a különbség a két kártya között? Leginkább igényes zenehallgatásra használnám és ami fontos, inkább fejhallgatót használnék hozzá.
A választ tisztelettel, előre is köszönöm! -
PrinceHerceg
őstag
válasz hardverhaver #13008 üzenetére
Szia!
Az Audio-t úgy felejtsd el ahogy van, mert kalap sz##t se ér, a Musichoz képest lévén, hogy nem is valódi X-Fi családtag. Utóbbihoz egyébként aranyozott csatlakozók, DDL & DTS enkóder és minőségibb HW + SW körítés is dukál, szóval hajrá.
[ Szerkesztve ]
-
Bélaaaa
őstag
Szerintetek megéri váltani Zx-re X-Fi Titanium Fatalról?
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
Petyyyyy
addikt
válasz Bélaaaa #13010 üzenetére
Erről kérdezd zack fórumtársat, ő most is egy ilyet használ és egy majd' hasonló kártyáról váltott, mint ami neked van. Asszem neki Xtreme Gamer Fatal1ty Pro-ja volt előtte.
szerk: Most látom pü, megy re-pü.[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
mocsi24
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy Creative SB X-Fi XtremeGamer Fatality Pro hangkártya. Egy 5.1-es hangrendszer ( Genius sw-hf 5005 ) van rákötve, ami a nappaliban szól. Ez tökéletesen teszi a dolgát. Ma vettem egy szintén Genius stereo hangfalpárt, hogy a számítógép közvetlen közelében is tudjam élvezni a hangokat. A problémám az, hogy fogalmam sincs, hova kell bekötnöm a jack dugóját a hangkártyába ( bal oldal legelső? ) csak ott maradt egy szabadon álló aljzat. Mit kell állítanom a programban hogy ne az 5.1 szóljon, hanem a stereó hangfalak? Fejhallgatón nem reagál.
Előre is köszi! Üdv. -
hardverhaver
tag
Még mindig nem sikerült eldöntenem, hogy melyik hangkártyát vegyem meg és használjam.
Az egyik: SB0790 CREATIVE Sound Blaster X-FI Xtreme Audio PCI
A másik: SB0730 Sound Blaster X-Fi XtremeGamer
Esetleg: Sound Blaster X-Fi Xtreme MusikEzer tesztet átfutottam már, de valahogy mégsem tudtam eldönteni. Ami fontos: win8 alatt használnám és szinte csak zenehallgatásra fejhallgatóval.
Szeretném ha minél többen és részletekre is kitérő segítséget adnátok. -
PrinceHerceg
őstag
válasz hardverhaver #13014 üzenetére
Ha a későbbik során tervezel digitális kimenetű felhasználást is akkor az X. Gamer-t vedd, ha nem akkor már korábban megkaptad a választ!
[ Szerkesztve ]
-
Lord Myn
senior tag
válasz hardverhaver #13014 üzenetére
Szia,
Akkor tömören:
1. Xtreme Audio - szoftveres megoldás, nincs rajta DSP, felejtős!!!
3. Xtreme Music - Fullos DSP, ASIO 2.0, EAX 5.0, OpenAL hardveres támogatással, aranyozott csatikkal.
2. Xtreme Gamer - LP-s kártya, az Xtreme Music költséghatékonyabb változata aranyozott csatik nélkül, ha szeretnéd az előlapi panelt használni a házadon, barkácsolás nélkül, ezt válaszd, egyébként meg a Music-ot.Üdv.
"War does not determine who is right - only who is left."
-
hardverhaver
tag
A hangkártya választással kapcsolatban köszönöm mindenkinek a segítségét és tanácsát. Egy utolsó kérdés: most lehetőségem lenne vásárolni 7000ft-ért egy csupasz Sound Blaster X-Fi Elite Pro SB0550-ent.
Ez jobb választás lenne mint a Music, vagy a Game? Mint említettem kizárólag fejhallgatóhoz használnám zenehallgatásra, win8 alatt. -
Lord Myn
senior tag
válasz hardverhaver #13017 üzenetére
Jobb, sőt ennyi pénzért (már ha nincs semmi baja a kártyának) must buy! Jobb DAC van rajta, mint az Xtreme Music-on. Ha valami minőségi fejhallgatód van, életre fog kelni vele a zene!
"War does not determine who is right - only who is left."
-
hardverhaver
tag
válasz Lord Myn #13018 üzenetére
A fejhallgatóval nincs gond, az világbajnok. A hangkártya remélem hibátlan. Még nincs a kezemben. Viszont filmnézésre utána is hagyom az alaplapi optikai kimenetet ami egy Felsőkategóriás Denonra van rákötve, merthogy úgy tudom, hogy optikán keresztül a számítógép hangkártyája semmit nem csinál hanem a végén lévő erősítő DAC-ja végez minden műveletet és feltételezem, hogy a Denonban lévő jobb mint a Sound Blasteré.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz hardverhaver #13017 üzenetére
Azt a karit annyiért ott ne hagyd...
-
hardverhaver
tag
válasz PrinceHerceg #13020 üzenetére
Rajta vagyok az ügyön. Mindenesetre ma vettem egy Gamer verziót. Beraktam a gépbe, Creative oldaláról instal w8 driver, aztán fejes bedug, majd egy kevés kalibrálás amiben meglehetősen elvesztem és végül Flac zene indít. Első levegővételre azt mondom, hogy határozottan szebben szól mint az előző konfig ami abbol állt, hogy az alaplapi optika volt rákötve a Denon erősítőmre és annak a fejhallgatókimenetén hallgattam a muzsikáimat. Feltételezem, hogy a Denon eme kimenete nem az egyik előnye a hifi erősítőmnek, ezért kerestem/keresek egy jó hangkártyát. Ha sikerül megvennem a X-Fi Elite Pro SB0550, akkor természetesen helyet cserél a Gamer kártyával. Kíváncsi leszek arra, hogy vajon mennyivel fog jobban szólni a másik.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz hardverhaver #13021 üzenetére
De az említett Elite Pro-hoz külső egység is jönne? Ezt azért kérdezem, mert csak azon van optikai kimenet, magán a hangkarin nincs.
-
hardverhaver
tag
válasz PrinceHerceg #13022 üzenetére
Sajnos külső egység nem lesz hozzá. De én úgy tudom, hogy optikán keresztül mindegy, hogy milyen eszközt használok hiszen abban az esetben a jel kezeletlenül -direktben- jut át a fogadó erősítőre és az ott fogadó D/A konverter dolgozza fel a jeleket. Nekem a hangkártya csak arra kell, hogy a jó minőségű fejhallgatómmal a számítógépen tudjam hallgatni a zenét. Házimozira pedig továbbra is a Denon erősítőmet használom az alaplapi optikán keresztül. De ha rosszul tudom a dolgot, akkor szívesen meghallgatom a nálamnál okosabb emberek tanácsát.
[ Szerkesztve ]
-
hardverhaver
tag
A mai napon gazdájává váltam egy Sound Blaster X-Fi Elite Pro hangkártyának. Türelmetlenűl várom, hogy este kipróbálhassam.
A külső egység nincs meg hozzá, de szerintem nekem nem is lenne rá szükségem mivel kizárólag fejhallgatóhoz fogom használni. -
hardverhaver
tag
Most nézem, hogy a kártya hátsó részén van egy csatlakozó ami úgy néz ki mint egy flopi tápcsatlakozó. Az mire való? Talán külön tápot kell neki adni?
-
Petyyyyy
addikt
válasz hardverhaver #13025 üzenetére
Pontosan.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Csorbi
addikt
-
TaaT
nagyúr
válasz hardverhaver #13027 üzenetére
Wait, te most egy kislemez meghajtóról beszélsz?
Give them hell Ukraine!
-
zsizsef
senior tag
válasz hardverhaver #13025 üzenetére
Akkor kell, ha van külső konzolod. Egyébként nem.
-
hardverhaver
tag
Sziasztok!
Sikerült a X-Fi Elite Pro hangkártyámat beüzemelni. Kicsit szívatott a win8 és/vagy a Creativ driver, de végül sikerült. Viszont a lejátszóeszközök menüiből eltűntek a részletes Creativ beállítási lehetőségek, pl. nem tudom beállítani, hogy fejhallgatót használok, illetve az egyéb EQ, stb dolgokat nem tudom ki/be kapcsolni. Hogyan tudnám azt visszatelepíteni? Mi a neve a creativ konzoljának? Pusztán azért szeretném feltelepíteni, hogy minden felesleges dolgot kikapcsolhassak ami esetleg ront a hangminőségen.
Előre is köszönöm ha segítséget kapok! -
hardverhaver
tag
Sikerült megoldanom. Minden működik.
-
hardverhaver
tag
Teljesen oda és vissza vagyok ezért a X-Fi Elite Pro hangkártyáért. Eszméletlen szép hangja van, de komolyan! Az a gyanúm, hogy most a fejhallgatóm vált egy picit szűk keresztmetszetté ami egy Superlux HD631. Hajnalig fogom a zenéimet hallgatni.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz hardverhaver #13035 üzenetére
Progik terén csinálhatod azt is, hogy leszeded a legfrissebb gyári drivert és mellé felteszed a legfrissebb PAX csomagot, körítésnek. Így a hang eredeti marad, de a többi segédalkalmazásról sem kell lemondanod.
+ Anno nekem is ez volt a véleményem a hangkarimról, szóval mostmár hallgasd egészséggel őkelmét!
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Bélaaaa #13010 üzenetére
Amivel szerintem a legtöbbet lehet nyerni (legalábbis win7-en) az egy jól beállíott hangkari. Pl. zenelejátszás szárnyakat kap jól belőve. Nálam ami bevált: Foobar2000 player, ASIO output, a kártya pedig Audio Creation módban, 44,1Khz-es Masteren és Bit-matched playback módban.
-
HSM
félisten
válasz zsizsef #13039 üzenetére
A Bit-Matched úgy láttam, magától átállítja a mastert 44,1-re, ha olyat játszom, de jobb a békesség alapon kézzel is belőttem.
Ha 44,1-en van a master, akkor a windóz se fogja 48Khz-es folyamokkal a háttérből bombázni, tehát véletlen se fog 48Khz-en ragadni. Tudtommal kétféle mintavételezésű folyamot nem tud egyszerre bit-matched módban lejátszani.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz PrinceHerceg #13041 üzenetére
Egy rosszul beállított lejátszáshoz képest brutális, de egy amúgy tűrhetően belőtthöz képest is picit hallani véltem a fülesemben.
-
Igaz Mondó
újonc
Sound Blaster X-Fi Titanium HD hangkártyán hogyan lehet működésre bírni a kártyán lévő 3.5mm-es mikrofon bemenetet Windows 8.1 operációs rendszeren?
Feltelepítettem a legújabb meghajtóprogramot, ami kifejezetten a Windows 8.1-re készült.
Rácsatlakoztattam egy Creative-mikrofont a kártyára.
Emeltem a mikrofon szintjét. (bár boost-olni nem tudtam)
A hangkártya érdekesmód az "előlapi" mikrofont (Microphone 2) akarja kezelni alapból, ami ugyanúgy nem reagál csak a mikrofon csatlakozásakor keletkező elektromos interferenciára. De nekem a hátsó, a kártyán lévő kellene (Microphone).
A mikrofont más gépen kipróbáltam, működik.
Sőt az alaplapra integrált hangkártyával is kipróbáltam, ott is működött.
Ez a szinte alapfunkció miért nem működik egy ilyen hangkártyán? Valamit át kell rajta állítani, nade hol?
Jó lenne, ha valaki tudná erre a választ! :-)
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Igaz Mondó #13044 üzenetére
Vezérlőpultban próbáltad a <Hang> menüponton belül a <Felvétel> fülön belőni alapértelmezetnek az említett Creative mikid?
-
Igaz Mondó
újonc
válasz PrinceHerceg #13045 üzenetére
Hello,
Kösz, hogy végre valaki megpróbál segíteni... :-)
Szóval a következőket próbáltam eddig:
Előzmény: van egy régi 3.5mm Jack dugós sztereó Creative mikrofonom és egy USB-s mono.
1.: Gondoltam, hogy megnézem milyen hangja van ennek az éppen olcsónak nem mondható hangkártyának, hamár van rajta egy 3.5mm mikrofon jack csatlakozás... ...nos hiába emeltem a mikrofon hangerejét, semmi... ...kis utánnajárás után rájöttem, hogy a "Microphone" az a hátsó panelre (hangkártya) vonatkozik, a "Microphone 2" pedig az első panelre (ház előlapja)... ...és alapból a "Microphone 2" van beállítva... ...ezt átállítva is ugyanaz volt a szitu.
2.: Gondoltam kipróbálom az alaplapra integrált hangkártyám mikrofon portját (szintén 3.5mm), nos azon működik, igaz nem tökéletesen, de legalább megmozdul a hangerő indikátor a mikrofon mellett, ami a Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD-nál rohadtul nem akar megmozdulni sem... :-)
3.: Írtam a Creative cégnek, folytattunk egy hetes levelezést, végülis segítőkészek, nincs velük gond, de a probléma még jelen pillanatban is fennáll. Javaslatukra leszedtem az összes Creative szoftvert a gépről és a legújabbat feltelepítettem (amit előzőleg a Win8.1 automatikusan is megtett), de semmi változás...
4.: Kipróbáltam az USB-s mikrofont, ami igaz monoban vette fel a hangot, de eléggé tisztán... ...ebben az esetben csak azt nem tudom, hogy valójában hogyan is tette mindezt és hogy melyik hangkártyával??? :-)
5.: Ha egy Sennheiser fejhallgatót (mikrofon nélküli) kötök rá közvetlenül az SB hátsó paneljére, vagy a házam első csatlakozójára, tökéletesen visszaadja a hangot (a fejhallgató jack dugója fekete színű csíkos). A 3.5mm jack Creative mikrofonom jack dugója meg világosabb csikos, talán zöldes, vagy szürkés, vagy pirosas fakult... ...már arra is gondoltam ez a baj... :-)
6.: Sőt már utánnanéztem, hogy 10-20 000 Ft-ért kaphatok-e valami mikrofont, de ott egyértelműen nem is javasolták a jack dugósat a sok zaj miatt, namármost ha meg másfajta mikrofont veszek, akkor nem derül ki, hogy mi a baja a hangkártyámnak... :-)
7.: A Creative cég legutóbbi levelében azt javasolta, amire már én is lassan elszántam magam, szóval a hétvégén ez lesz... ...hogy kiveszem a gépemből a CSBXFITHD-t :-) ...és beleteszem egy másik gépbe, meg egy harmadikba, megnézem mit csinál Windows 7 illetve Windows 8.1 alatt...
8.: Jelenleg egy PCI-E 16x slotban van benne, mivel a videokártya miatt csak olyanba fért már bele... :-) ...bár ez nem okozhat különössebb gondot, hiszen mint írtam is, minden működik tökéletesen... ...csak ugye van pár olyan bogaras fazon, mint én is, akik kiváncsiak egy-egy megvett alkatrész minden egyes kis eldugott lehetőségére... :-)
Talán leírtam mindent, de ha nem, majd folytatom a sort... :-)
Még egyszer kösz a reagálást, legalább reményt adott! :-)
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Igaz Mondó #13046 üzenetére
Ahogy nézegettem külföldi lapokon is sokan próbáltak megoldást keresni erre a problémára, máig sikertelen módon. De ahogy kivettem, előlapira csatlakoztatva sikerült megoldani a dolgot, csak a hátsó részen nem...
Még 1 dolog egyébként eszembe jutott, a FlexiJack menü ponton belül van két lehetőség is, azokat próbáld váltani, hátha feléled a mikid végre.
-
HSM
félisten
válasz Igaz Mondó #13046 üzenetére
A 4. pontra tudok mit írni. A USB-s mikrofon saját "hangkártyaként" funkcionál és rögzít, máshogy nem is menne át USB-n a "hang".
Amúgy most lehet butaságot kérdezek, de jól be van állítva minden? Úgyértem, nincs valaol véletlen némítva a mikrofon, vagy más eszköz van alapértelmezettre állítva? Hiába dugod az X-fire, ha a programod a másik eszköz mikrofon portjáról próbálna felvenni.
(#13043) PrinceHerceg: Sikerült kipróbálni/javulást elérni ezzel a módszerrel?
-
Igaz Mondó
újonc
válasz PrinceHerceg #13047 üzenetére
Először valóban az alaplapi hangkártyám volt csatlakoztatva a számítógép előlapi jack-dugójára, de utánna ezt átkötöttem, így ott is az SB jön, legalábbis fejhallgató működik... ...a mikrofonnal ugyanaz a helyzet mint hátul... :-)
Külföldi oldalakon azt olvashattad, hogy a Fatal1ty kártyának valóban van olyan menüpontja is, hogy FlexiJack... ...de a Creative cég azt írta erre, hogy a HD kártyán nincs szükség ilyesmire... :-)
Létrehoztam ugyan egy "Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD" témát ezzel a problémával kapcsolatban, de azt bezárták, mondván megtaláltam a megfelelő topikot... ...holott a témát azután hoztam létre éppen azért mert több X-Fi-s kártya is van... :-)
Kösz, hogy segíteni próbálsz!
-
Igaz Mondó
újonc
Az USB-s mikrofon működése még mindig nem teljesen tiszta, pedig a hangkártyaprogramozásba régebben elég szépen beleástam magam... (de majd ebbe a témába is beleásom magam :-))
Gondolod, hogy nem próbáltam végignyálazni az összes lehetséges beállítást??? :-) ...egyik előző hozzászólásomban írtam is, hogy az összes Creative szoftvert leszedtem, még a kártya meghajtóprogramját is, majd telepítettem a legújabb illesztőprogramot, ekkor minden alapállopotba ugrott, de változás ezzel a problémával kapcsolatban nem állt be...
A Creative cég pedig nagyon azon a véleményen van, hogy a legutólsó meghajtóprogramjuk Win8.1-es tökéletes, és ez így is van! :-) Tényleg minden király, csak ez a fránya mikrofon... :-)
Kösz, hogy már ketten is próbáltok segíteni! :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest