Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8611) adster válasza Traxx (#8609) üzenetére


adster
tag

Azóta már én is felnéztem a Facebook-on a honlapjukra, és szomorúan hallom, hogy tényleg csak a Duvel, Kasteel Rouge, meg Florisok vannak. Szóval pont azok, amit egyébként bármelyik Sparban megvehet az ember. Oké, ezek szerint valamivel olcsóbb, de akkor is, ezeket nem tudom mire vélni... Akinek fogalma sincs a sörökről az biztos nem fogja felkeresni ezt a delikáteszt a sörök miatt, akinek meg van, annak ne azokat tegyék már elérhetővé, amit bárhol megkap. Jó, ha van Chimay, meg lesz Rochefort, akkor kicsit pozitívabb a dolog... :)

Na, a gueuze pedig ha minden igaz, egy spontán erjesztésű, "lambic" típusú sör, annak is egy olyan válfaja, ami fiatal és öreg sörök elegyét jelenti. Az oude gueuze ezen belül is az a típus, amit nem édesítenek, tehát ez a hagyományosabb fajta.

Annyira nem vagyok én sem járatos ebben a műfajban, egy-két "sour ale"-t ittam már, gondolom az ízvilága inkább azokhoz húz. És bár nem egy Cantillon, de azért mindenképpen örvendetes, hogy a Tescoban ilyen is fellelhető. Ezen az úton nyugodtan elindulhatnának...

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.