Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17951) proci985


proci985
MODERÁTOR

Stigbergets Trouble Sleep imperial stout

Fekete test mokka habbal. Kave, csokolade, porkolt malata, komlo, melasz, porkolt cukor.

Gyakorlatilag egy UK imperial stout, sved edessegkent. Egyszerre edes es savanyu, kb mintha egy Buxton imperial stoutot valaki megkuldott volna melasszal.

Ajanlott. Elsore inkabb volt fura, mint jo, ujrakostolva viszont egyertelmuen jo cucc. A komlo igy kb ket honaposan is csip, tippre valahol fel ev korul lenne teljesen egyensulyban. Cserebe reszletgazdag mar most is.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#17952) kökény


kökény
aktív tag

Tegnap beültünk Debrecenbe a Stay nevezetű sörözőbe. Csapon magyar craftsörök, First-nek pilse meg ideho sessionje aztán Jam72,Hajdú Serház Kelet ipa-ja. Lényeg a lényeg, hogy a pils és a Jam oké a többi felejtős. Ez a hajdúsági különösképpen moslék volt :-(

(#17953) boci001


boci001
csendes tag

Benéztem ma kedvenc francia italkereskedésembe.

(#17954) L4D1K válasza mekker (#17949) üzenetére


L4D1K
őstag

Valóban drága a pohár, szerencsére nekem van még tavalyrol.

Nem lenne semmi gond egyébként vele, ha csak premier sörök lennének.

# ANTAL Tuning #

(#17955) mekker válasza L4D1K (#17954) üzenetére


mekker
őstag

Újra lenéztem a biztonság kedvéért. Volt pár sör, ami megmentette számomra a rendezvényt, de sok újat nem tudtam kipróbálni.
Idén ami megmaradt: Ugar Earl Grey, Thomas Menner doppelbock (azt hiszem).
Tavalyról a Kapucinus standot hiányoltam, és a stoutokat.

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#17956) animatrix11


animatrix11
őstag

Sziasztok!

Most nem azért, de a meggyes sört ki találta ki? Akármilyen márkából vettem egyet, hogy kipróbáljam, Első korty után az egészet sugárban köptem ki (első sör az este) :DDD. Nemrég kaptam ajándékba egy kézműves sörválogatást, nem tudtam, hogy van benne meggyes, üveges volt, kibontottam, és a fele kihabzott, utána a másik fele akkor amikor próbáltam belőle inni :C szerintem emberi fogyasztásra alkalmatlan.

Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.

(#17957) animatrix11


animatrix11
őstag

Egyik kedves haverom elvitt előszór a a Legenda sörözőbe, majd egy Cseh sörözőbe a belvárosban, sikerült olyan minőségi söröket kóstolni, hogy azok a sörök után egy bármilyen hajnekken, steffül vagy bármi amit csapolt sörként mérnek egy átlagos pubban, alkoholmentesnek tűnt ízre, bátran ajánlom bárkinek :K

Esetleg tudja valaki hogy lengyel sört lehet kapni itthon?

[ Szerkesztve ]

Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.

(#17958) Dr.Zoo válasza animatrix11 (#17957) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Tesco.
A legtöbb DeHelder Lengyelországban készült.

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#17959) animatrix11 válasza Dr.Zoo (#17958) üzenetére


animatrix11
őstag


Egyik legjobb barna sör amit ittam, a másikból, a poháron lévő márkából megkóstoltam a világosat, szintén az egyik legjobb, ilyet keresek, de sehol nincs.
A madaras teszkóban, találtam mindenfélét, Chang-ot is amit Thaiföldön volt szerencsém inni és nagyon jó és kb a világ minden részéről van ott sör, le a kalappal, de fent említett sehol nincs (Tyskie, Ksiazece).

[ Szerkesztve ]

Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.

(#17960) looser válasza animatrix11 (#17959) üzenetére


looser
addikt

A Bohémia sörszalonba érdemes bekukkantani. Nem túl nagy a választék (kb. 30-40 fajta sör), de csehekkel nem nagyon lehet mellényúlni, ha szeretni a jó lágert az ember :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#17961) [CsuCsu] válasza animatrix11 (#17956) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

A meggyes sort minden bizonnyal a belgak talaltak ki. Attol, hogy kifogtal egy rosszat, nem lesz fogyasztasra alkalmatlan a kategoria. Vannak kivaloak, sot. De azokat nem fogod megtalalni ilyen mindenfele tescos valogatasokban.

(#17962) animatrix11 válasza [CsuCsu] (#17961) üzenetére


animatrix11
őstag

Soproni vagy hasonló volt az egyik, másik kézműves, szintén magyar, lehet, hogy a Belga jó, de a magyarok inkább ne erőltessék

Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.

(#17963) Dilikutya válasza animatrix11 (#17962) üzenetére


Dilikutya
félisten

Soproni...

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#17964) L4D1K válasza animatrix11 (#17962) üzenetére


L4D1K
őstag

Lindemans - Kriek-re keress rá. Sztem elég jó pedig én sem vagyok nagy meggyes. Illetve Mort Subite - Lambic Kriek-re.

# ANTAL Tuning #

(#17965) L4D1K válasza mekker (#17955) üzenetére


L4D1K
őstag

Nálam a Reketye - 99 Hop Cones megmentette az estét 😅

Zichovec Stout (Cocoa) rendben volt. Het Uiltje - Raptor szintén. Siren - Broken Dream Breakfast-től többet vártam.

MONYO ba barley wine (tenessy és rum?) nagyon ízlett, csak nem 33 fokban, tűző napon.

# ANTAL Tuning #

(#17966) [CsuCsu] válasza L4D1K (#17964) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Mort Subite es Lindemans Kriek eleg lagymatag. Utobbitol az Oude Kriek Cuvée René az oke. De ha az ember errefele keresgel, akkor az elerhetobb belgak kozul a 3 Fonteinen Oude Kriek es a Cantillon Kriek 100% Lambic a kiprobalando.

(#17967) proci985 válasza [CsuCsu] (#17966) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

viszont a Lindemans oude krieket lehet jellemzoen kapni folyamatosan Budapesten pl a Belgaban, Cantillont es 3Fet jellemzoen rendelni kell kulfoldrol. meg arban se egy kategoria. jo nem ugyanaz a kategoria, de en oude soroket nem ismeroknek kb semelyik Cantillont nem mernem ajanlani a savassaguk miatt. 3 Fonteinen meg oude viszonylatban sem olcso (marmint talca borsodit kapsz egyetlen 0,375 arabol a kriekjuknek).

mondjuk soproni meggy utan en eloszor a delerium red - kastel rouge - liefman rose fele indulnek elso korben. utolso tokeletes nyari ivosor. a masik ketto is az lenne, ha nem lennenek erosek.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#17968) [CsuCsu] válasza proci985 (#17967) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

A 3F es a Cantillon tenyleg nem olcso. De lambic-ot lambic-kal illik hasonlitani szerintem (persze specialis kiadasokrol ertelmetlen beszelni). Es en ezzel ugy vagyok, hogy a lambic alapbol egy draga kategoria, tehat aki ebbe az iranyba mozgolodik, annak ezt el kell fogadnia.

Az olcsobbak elegge kompromisszumosak, abbol eredoen, hogy mire van szukseg a teljes erteku gyumolcsos lambic elkeszitesehez. Sporolnak a gyumolcson, a hordon es legfokeppen idon, celzott blending nincsen. Minden ami jova teszi ezt a sorstilust kimarad, es csak egy felutas valamit kap az ember, ami nem tul elvezheto (legalabbis szamomra). Kabe mint egy egyeves whiskey - olcso, de sok ertelme nincsen.

Abban egyetertek, hogy Soproni meggy utan valoban a Delirium Red / Kasteel Rouge fele erdemes indulni. Barmifele lambic / sour eleg nagy ugras.

[ Szerkesztve ]

(#17969) Dilikutya válasza [CsuCsu] (#17968) üzenetére


Dilikutya
félisten

Jó, a Soproni Meggy Ale még a kommersz Mort Subite (ami amúgy nem rossz szerintem) vagy a Belle Vue (emlékeim szerint ez túl édes meggyesnek) kategóriájával sem versenyez, de ettől függetlenül sem egy jó ízélmény. De ennyi pénzért ez van, a békésszentandrásiak meggyes lágere már drágább, legalábbis bárhol, de a főzde kocsmájában 300 Ft környékén van a korsó.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#17970) L4D1K válasza [CsuCsu] (#17966) üzenetére


L4D1K
őstag

Direkt írtam egyszerűbb és itthon ismertebb, ezáltal könnyebben beszerezhető söröket. Rendelés helyet sokkal egyszerűbb már kiugrani Brüsszelbe, ha Cantillon kell.

# ANTAL Tuning #

(#17971) Jhonny06 válasza animatrix11 (#17956) üzenetére


Jhonny06
veterán

A Delirium Red-et ajánlom. Az átlag meggyes sörökkel tényleg nem érdemes foglalkozni amúgy.

(#17972) [CsuCsu] válasza L4D1K (#17970) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Szerintem ezek az 'egyszerubb' lambic-ok nem jok arra, hogy megkedveltessek az emberrel a stilust. Baratnom is utalta oket, amig nem adtam neki egy 3F-t. A lambic egy ilyen kategoria, az olcso darabok nem reprezentativak, ezert en alapbol nem ajanlanam oket senkinek kezdesnek. Kezdjen az ember egy ertelmes darabbal, aztan el lehet donteni, mennyi kompromisszumot erdemes kotni. Legalabbis ez az en filozofiam (nemcsak sor teren).

[ Szerkesztve ]

(#17973) tomazin válasza [CsuCsu] (#17966) üzenetére


tomazin
veterán

Azert egy cantallion krieket beajanlani, mikor sopronitol indultunk...mindemellett az egesz csaladom majdnem sikerult azzal meg a gueuzzel meggyoznom,h a belga sort tobbet ne akarjanak. (Szerintem is borzaszto)

(#17974) [CsuCsu] válasza tomazin (#17973) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

A kommentem a Lindemans es Mort Subite ajanlasra reagalt, amik lambic-ok. Es ha mar egyszer lambic, akkor szerintem legyen rendes, mert egy masszivan leolcsositott darabbal nem hiszem, hogy be lehet mutatni a stilust. Amugy 3F-t probalnek eloszor, a Cantillon valoban tul savas.

De azt is leirtam, hogy lambic-ot alapbol nem ajanlanek egy Soproni utan. Eloszor probalnam a Delirium / Kasteel vonalat, azutan pedig esetleg valami lagyabb American Wild Ale-t.

(#17975) jsk


jsk
Topikgazda

Akit érdekel és hajlandó sok pénzt elkölteni sörre, akkor most kapható Finback Multicolor (februári főzet) és Double Something Citra (áprilisi főzet) a Csakában. 3600 Ft/doboz.

Holnaptól érdemes figyelni a Beerselection oldalát, érkezett nekik Pipeworks, Crooked Stave, Finback is, ha jól láttam. Sajnos beugró volt az eladó, így nem nézhettem meg részletesen.

(#17976) [CsuCsu] válasza jsk (#17975) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Februari NEIPA-ert szerintem kicsit sok az a 3600Ft, az mar elegge leketyegett. 2 honap max (de inkabb 1), utana felejtos.

(#17977) jsk válasza [CsuCsu] (#17976) üzenetére


jsk
Topikgazda

Valóban drága, de azért a felejtős erős szó rá. Simán iható még szerintem. Valószínűleg kevés topiclakó van, aki frissen ivott amerikai NE ipát😀

(#17978) proci985 válasza tomazin (#17973) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

nalunk a rodenbach alexander 2016al volt meg ugyanez az elmeny egy kulonosen pajtaszagu batchel (normal esetben nem kell fel orat szelloztetni egy kehelyben, annak az se volt teljesen eleg). meg ugy is, hogy a csaladban valamennyire nyitottak vagyunk, belga apatsagiakat szereti mindenki.

a tobbi uveg egyebkent jo volt az alexanderbol, jellemzoen nyar elejen szoktam venni 1-2 uveggel mert egyebkent finom es hangulatos.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#17979) tomazin válasza [CsuCsu] (#17974) üzenetére


tomazin
veterán

bocs, ha esetleg kicsit erősre sikerült a tegnapi hsz. de sajnos a cantallion annyira rossz élmény volt, hogy triggerelt.

(#17980) Dilikutya válasza [CsuCsu] (#17972) üzenetére


Dilikutya
félisten

Hát persze. A kezdő kóstoló rögtön a 30+ dolláros Cantillonnal kezdje, ha akar egy meggyes sört inni. Azért az aranyos, hogy minden témában van egy nagyságrendekkel drágább alternatívád.
Meg hogy az 1+ hónapos NEIPA már ihatatlan. Valaki beleolvas a topikba, a kedve is elmegy a sörözéstől, és marad a kommersz nagyüzemi vonalon, ott nincsenek irreális árak, meg iható a sör egy hónapon túl is. Pedig ugye a valóság nem ez, de a hozzászólásaidból mindig ez jön le.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#17981) jsk


jsk
Topikgazda

Szeretném, ha a SörcsaPH! nem válna egy átlagos PH fórumtémává, ahol az adott topic megmondó emberei uralnák a beszélgetést. Itt el kell férjen olyan is, aki az olcsóbb sörök közt szeretné megtalálni a neki valót, és az is aki egy vagyont szeretne rákölteni. Azonban az ajánlásoknál mindenki vegye figyelembe, hogy ezt a fórumot elsősorban magyar fogyasztók látogatják. Elsősorban olyan ajánlásokat szeretnének, ami egyszerűen-egyszerűbben elérhetőek Magyarországon boltban, és még a megfizethetőség határain belül vannak. Természetesen lehet ajánlani-bemutatni azontúl drágább, nehezen beszerezhető darabokat is, hátha megjön az olvasó kedve hozzá.

Nem a sör teszi az embert!

[ Szerkesztve ]

(#17982) [CsuCsu] válasza Dilikutya (#17980) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Az a Cantillon £7-10 lesz. Es megintcsak lambic-rol beszeltunk, nem csupan meggyes sorrol, es annak lett ajanlva, aki gyumolcsos lambic vonalra szeretne menni, mivel az olcso tomeg lambic egyszeruen keptelen visszaadni a stilust. Es nem is napi fogyasztasnak ajanlottam, hanem kiindulo pontnak. Olvass feljebb, hogy mit ajanlottam meggyes sorbol kezdesnek. Nem Cantillon, nem is lambic. Es kaphato a SPAR-ban. Nagyon tetszik, ahogy mindig sikerul kiragadni a lenyeget a hozzaszolasaimbol.

A NEIPA normalis esetben pedig nem lesz 'ihatatlan' 2 honap utan, viszont ami miatt erne talan 3600Ft-ot, mar kimegy belole a legtobb esetben. Es en ezt irtam. Viszont vannak fozetek, amik tenyleg total szetesnek 1-2 honap utan. A Cloudwater csucs NEIPA-ja, a Chubbles, kicsivel 1 honap utan atfordul valami voroshagyma izu okadekka. Ha abbol indulok ki, hogy a Finback hasonlo stilust kovet, egy februari fozetet senkinek nem tudnek jo szivvel ajanlani 3600Ft-ert, mert az mar zsakbamacska.

[ Szerkesztve ]

(#17983) proci985 válasza [CsuCsu] (#17982) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

wylam neipaknal egyebkent hasonlo, ket hetesen zsenialis a moob it, negy hetesen mar "csak" remek. probaltam a stone collabokat is (wylam, cloudwater, magic rock, BBN...), azok 5-6 het korul mar csak okesak voltak.

egyebkent valamennyire ez ipaknal is igy van, a 4 honapos Toppling Goliath pseudoSuejabol mindket dobozom fureszporizu volt, ilyen 6-8 euros aron. ami fureszporon neha atjott, hogy mi miatt volt akkoriban ratebeer top sor (meg az untappd ternyerese elott), de mar nem volt jo.

ipabol egyebkent van ami kibirja tenyleg az evet es nem tunik el belole a komlo (pl brewdog jackhammer), de mikro szinten nem veletlenul az a velekedes, hogy (ne)ipabol annyit kell rendelni / venni, amit az adott hetvegen meg tudsz inni.

---

egyebkent a delerium red / kasteel rouge / lindemans rose mellett meg ott a timmermans kriek (NEM oude, az allitolag meg a cantillonnal geuzejenel is savasabb). kb tudja a delerium leanseget csak nem rug be tole az ember ket uveg utan a melegben, es az is megall 2 eur alatt, meg persze kicsit kevesbe szeles a teste. barati korben 30 fokban az egyik kedvenc grillezos sorunk.

Dilikutya: gyumolcsos sorbol azert a delerium vagy a kasteel annyira nem draga es mindkjettot szoktam latni Budapesten kb mindenfele.

neipat meg en se mernek venni 4 honaposan 10 euros aron. sajnos.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#17984) Dorian válasza jsk (#17981) üzenetére


Dorian
félisten

Lájk!

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#17985) mekker válasza L4D1K (#17965) üzenetére


mekker
őstag

A Reketyét lehet megkóstolom a héten.
First Tropical IPÁ-t kóstolta valaki? Nem voltam elragadtatva eddig a dobozos söreiktől, de ez ízlett.

A másik fontos tapasztalatom az volt, hogy mostantól kétszer is megnézem a lejárati dátumokat. Mango Bay, Bigfoot Brand Ale is tök más volt csapon, pedig mindkettőből hűtött, lejárati dátumon belüli üveget vettem anno. A mango bayre talán rosszul emlékszem, de a csapos lájtosabbnak tűnt, kb mint egy üdítő. A Bigfootos viszont biztosan az élete legvégét járta.

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#17986) jsk válasza mekker (#17985) üzenetére


jsk
Topikgazda

A Mango Bay az egyik kedvencem csapról. Nekem épp az a tapasztalatom, hogy üvegesben halványabb, mind kinézetre, mind ízre vonatkozóan.

(#17987) jupp008 válasza divot (#17909) üzenetére


jupp008
senior tag

Tegnap bementem a Lidl -be, hátha van még a Hoptop Ceylon Buddy teás dupla IPA -ból ... de sajna egy darabot sem láttam. Pedig az összes közül amit vettem a "nagy sör árusításos héten" ez volt az egyik legjobb, az összes többi inkább felejthető kategória.

(#17988) kökény válasza mekker (#17985) üzenetére


kökény
aktív tag

First sima IPA-ját kóstoltam, nem egy nagy szám. :(

(#17989) proci985 válasza mekker (#17985) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

en tavaly bpbwn, teljesen jo volt, bar semmi vilagmegvaltas. de a magyar craft ipa mezonyben elvonalas.

Dilikutya: annyiert az teljesen jol van arazva, ha tudja a csapolt szintet akkor ar/ertekben kb az elmezonyben van annyiert ipakent. lager/pilsner vonalat Magyarorszagon nem vagom, hogy hol kezdodik a siman jo elkortyolgatni szint, ami nalam untappd 4,0 kornyeke, viszont ipakent 700/0,5re az kifejezetten jo ar.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#17990) Dilikutya válasza kökény (#17988) üzenetére


Dilikutya
félisten

Nem is kerül annyiba, mint egy nagy szám IPA. 700Ft/0,5l áron a dobozos olcsónak mondható.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#17991) kökény válasza Dilikutya (#17990) üzenetére


kökény
aktív tag

Nem értem mit akartál írni, mindig jössz ezzel a 700/fél literes árral és ha még így is lenne, ha olcsó akkor lehet xar?Na mind1...
Proci: First éllovas? ne már.
Egyébként minél több ipa-t kóstolok meg, rá kell jöjjek nem egyszerű műfaj ez, kevés az igazán finom (számomra).

[ Szerkesztve ]

(#17992) proci985 válasza kökény (#17991) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

nem a first ellovas, hanem a first tropical ipaja sikerult jol, ami a magyar mezonyben mar kiemelkedonek szamit. a sima ipajuk egyebkent hajszalnyival jobb a soproni ipanal.

kb ket kezemen meg tudom szamolni, hogy hany magyar olyan IPAt ittam, amire 4.0 folott adtam untappden igy a kb 6-7 ev alatt amiota barati kor attert a craft vonalra. ennek egy resze csak csapon volt (tantorgo paripa, talan a tavoli galaxis volt uvegben is), egy reszet egyszer sikerult csak jol lefozni (jonny b good, no hop limit) es a fele ennek a duplajaban-triplajaban ment arban (liquid cocaine, no hop limit, gray joy).

en ugy 250+ fele ipat kostoltam, tenyleg eleg valtozatos a stilus.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#17993) jsk válasza kökény (#17991) üzenetére


jsk
Topikgazda

A First India Pale Ale nem rossz szerintem, főleg ha az eredeti áron tudnád megvenni. 500 Ft környékén indított, amikor még az volt bevallottan a céljuk, hogy ár/érték arányban a legjobb főzde legyen Magyarországon. Ez lett volna a magyar Punk IPA.

(#17994) kökény válasza jsk (#17993) üzenetére


kökény
aktív tag

Visszanéztem,h mit írtam róla, se nem jó, se nem rossz, ezt tartom most is, de nézd meg pölö a színét milyen már mondjuk a Távoli Galaxishoz képest, dicséretes, hogy ár/érték bajnokok szeretnének lenni, de ez a minőségben is meglátszik, akár csak a magyar versenytársakkal összehasonlítva is.

[ Szerkesztve ]

(#17995) kökény válasza proci985 (#17992) üzenetére


kökény
aktív tag

10 legjobbat meg tudnád nevezni a 250-ből :R Kíváncsiságból kérdezem.

(#17996) [CsuCsu] válasza proci985 (#17992) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Nekem a Greyjoy izlik az elerhetobbek kozul, de az is 900Ft/0.33cl, es a minoseg is valtozo. A BYM stabilan hozza az untappd 4.0-t nalam, de az sem olcso, es nem elerheto mindenhol. A Mad Scientist Blurry Face az jo volt meg. A tobbit nem igazan ismerem, illetve nem hagytak mely nyomot. Nem tudom mi az oka, hogy ennyire keves a jo, talan az arerzekeny piac nagy szerepet jatszik, ugyanis nem lehet mindent rogyasig tolni komloval, kulonben 2000 alatt nem jonne ki egy uveg. Bar szerintem az elesztobol es malatabol sem a megfelelot hasznalja a tobbseg az izek alapjan, de ennek is lehet az ar az oka.

Ja , es nekem is lecsuszott eddig olyan 350 IPA :)

[ Szerkesztve ]

(#17997) kökény válasza [CsuCsu] (#17996) üzenetére


kökény
aktív tag

Nyilván többet kellet írjál, mint Proci :D de úgyis az én epénis@em a legnagyobb. ;]

(#17998) [CsuCsu] válasza kökény (#17997) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Egy Hop City alatt lekostolok 50 fele IPA-t... nem olyan nehez vagy nagy szam ezt osszehozni. E-p*niszt pedig feher balnaban merik (beszerezhetetlen hype sorok), nem IPA-ban ;] De azokat itt meg sem emlitem altalaban, mert heccelesen kivul nincs ertelme.

[ Szerkesztve ]

(#17999) Dilikutya válasza [CsuCsu] (#17996) üzenetére


Dilikutya
félisten

Blurry Face... :O Olyan kár, hogy üvegesen nem lesz többet, az zseniális volt.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#18000) proci985 válasza kökény (#17995) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

nagyon szubjektiv lista, ezek a sajat kedvenceim / aranymerceim. ivosorok jellemzoen elerhetoek huzamosabb ideig, az evmegjeloles adott fozetre vonatkozik.
ballast point sculpin (ivosor)
stigbergets muddle (2016)
omnipollo / amun veil (2017 / 2019, tap / can)
omnipollo nebuchadnezzar (ivosor, het eve ezzel kezdtunk iipakat / dipakat inni es mindig ugyanolyan jo)
omnipollo fatamorgana (2017 alpha batch, tap)
oppigårds thurbo double (ivosor)
lervig supersonic (2017)
northern monk i like to moob it moob it (2017 "Swedish edition, frissen a fozdebol" kb masfel hetesen)
cloudwater aw18 (2018, doboz, frissen a fozdebol)
founders dark penance (2015)

ertelemszeruleg skandinav tulsuly. ket hetnel frissebb NEIPA nagyon ritkan jon UKbol (USAbol meg foleg), skandinavok meg inkabb dupla vonalon jok. egyebkent pl a sculpin, a neb es a thurbo double nincs 3 euro, szoval ezek nem feltetlenul dragak vagy kulonlegesek. a fatamorgana elso fozete volt ebbol mazli de abbol az uveg is hajszal hijan ugyanolyan jo.

a harom ivosor meg mindig ugyanolyan jo, eveken keresztul, stabilan es elerhetoen.

[CsuCsu]: az szep :R

tetejeben nalatok az angol fozdek is jobban elerhetoek. magyarokat nagyon nem szoktam ujrakostolni.

egyebkent ja, bizonyos dolgokhoz tenyleg mazli kell.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.