Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10806) Rotburg válasza somasz (#10766) üzenetére


Rotburg
csendes tag

Szia!

Bár már kaptál választ, azért megpróbálok segíteni én is.
Én a fél BIAB módszerben találtam meg a nekem tetsző technológiát.
Zsákban cefrézek, majd egy mozdulattal átemelem a szűrő lemezre.
Abban látom az előnyét, hogy nem kell vacakolni a magok kiszedésével
a főzőedényből, ott már melegedhet is a máslóvíz.
A komlóforralás utolsó 10 percében mehet bele egy kis moszat (összeszedi az üledéket).
Majd megvárom míg befejezi a lé a bugyogást, és örvényt hozok létre (jól megkeverni).
Kis idő múltan, gyönyörűen leereszthető az oldalcsapon, még alárakok egy konyhai
szűrőt, de inkább csak a tuti kedvéért. Az edényben marad kb 6-7 deciliter sötétbarna
pelyhesre összeállt trutyi (komló, fehérje, malátapor).
Hideg komlózásnál próbáltam teafilterbe helyezni, de most már csak beleszórom.
Palackozáshoz átfejtem az élesztőről, egy másik edénybe, ekkor kapja meg a cukrot is.
Így nekem egész tiszta sört sikerül palackoznom.
Mindenkivel elmosatom az üveget fogyasztás után, akkor nem szárad bele az élesztő.
Aztán már csak Star-San-ös öblítés, persze ha lerakodott élesztő is van az üvegben,
akkor sajna üvegmosó használata elkerülhetetlen. Új üvegek, ismerős kocsmából hétfőn,
hipós áztatás, címke is lejön, belsejének kis kefélés. Nagyon jól jön le a címke a sopronisokról,
de ők zöldek, ha erre is kényes vagy akkor keress mást. Kerüld a búzasöröseket, mert nehéz kimosni belőlük a letapadt élesztőt.

Jó főzést :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.