Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Attól, hogy olvasol jót és rosszat nem merül fel benned, hogy esetleg sok a ferdítés, "user error"? Én is sok rosszat olvastam róla, mégis megvettem és 1,5 éve semmi gondom.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
TCr
veterán
Ez a sok rossz inkább az első szériákra lehett jellemző és valószínűleg a hangadóknak volt túl nagy hangjuk, szájhagyomány útján keményen elterjedt, (moderálva)
Nyilván nem tökéletes a rendszer (bármennyire is hihetetlen, nálam az), de sokkal nagyobb ennek a dolognak a füstje, mint a lángja.
[ Módosította: Mate ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
blakey
titán
Az UMS-t kár használni amikor ott van az SMB vagy NFS és olyan programok amik kezelik, de természetes használhatod, látni fogja az UMS-t.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Semmit nem kell letöltened, ha megy az UMS akkor Discover gombra (vagy home gomb és Videók) feljön alul a menü és a Videók alatt meg kell jelenjen a hálózati DLNA szerver.
-
Fuvaros
senior tag
Elolvasva írásod, jót kuncogtam, arra gondolva, feleségválasztásnál biztos nem fogsz (vagy múltidő) ilyen körültekintően ill igényesen eljárni...
Én csak egy cserét csináltam, LG képe csíkos volt, visszavitettem, Sony kpi márkabolt odanéz, kipróbál és hozták a 8505 3 nap múlva, természetesen kp fizetés kiszállításkor, de feltétel, hogy gyári csomagolás legyen, semmi újracsomagolás.
Felhívom mások figyelmét is, sose vegyen boltban (vagy netről) már kibontott tvt, az biztos egy már visszavitt darab, ami valakinek már nem tetszett, vagy szervizelt gondolom.
Inkább fizessetek többet egy tvért, mint szarakodjatok hónapokig a spórolás miatt.
Más: nem várható el egy tvtől a hifi hang, arra erősítő és komolyabb hangfalak kellenek.
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
vlevi
nagyúr
Érdekes amit írsz a kontúrokról, nekem semmi ilyen problémám nincs vele.
Én ezt úgy nézem meg, hogy a YT-on van fell millió darab 4k teszt videó, amiben vízszintes, függőleges, meg sakktáblás 1-1 pixeles vonalak vannak, nálam alapbeállítással is egyforma szélességűek a fekete és a fehér vonalak.
Nem is állítgattam eddig sokat a TV képén, talán annyit, hogy a színhőmérsékletet a normál-ról a meleg-re állítottam, nagyon minimális a különbség a kettő között, de valahogy mégis kellemesebb a szememnek.
Ja, és tényleg összemegy a sok nézéstől, mostmár egyáltalán nem nagy az 55"Abban kérnék egy kis segítséget, hogy HDR demóanyagot (amitől tényleg hű meg vááá, aztak....) honnan tudok letölteni? Sok oldalt találtam, de hiába ki van írva a videó sarkába, hogy HDR, de nem az. Nagyrészük sima 8 bites, YT-on is megtalálható videó. A YT-on sem találok olyat, ami tényleg HDR-ben jelenne meg. Még letöltve sem. Az "eredeti minőség" letöltésekor sem 10 bites.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
Tudnál esetleg képet készíteni, hogy miről is van szó pontosan?
Jobban belegondolva, nálam a "reality creation" bekapcsolása, illetve manuálisan maximumra húzása okozott hamis, nem létező kontúrokat, ezeket főleg PS4 játék közben láthattam.
Ez a funkció nálam ki van kapcsolva.
Tégy egy próbát vele.[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
HDR esetén, ha jól emlékezem mindkettő maxra áll.
Nem is értem, hogy ilyen apró blődséget hogyan tudnak gyártók elkövetni, hogy a tévé nem jelzi ki, ha HDR tartalmat kap, ugyanúgy, mint amikor natív 1080p, vagy 3160p jelet érzékel, egyből felugrik az infó sáv.
Elférne itt egy HDR felirat is, szerintem.A fényerő-kontraszt párostól függetlenül úgy tudod leellenőrizni, hogy HDR-e vagy sem a kapott kép, hogy bemész a videóbeállításokba, ha az "Automatikus" és a "HDR10" opciók oda-vissza váltogatása közben nem változik a kép, akkor az valódi HDR.
Ha az "Automatikus"-ról "HDR10"-re váltásnál túlszaturált képet kapsz, akkor SDR képre erőlteti rá a tévé a HDR-t, ez nem valódi HDR kép.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
hunaqua
addikt
Ezek szerint jóval nagyobb fényereje van az XE90-nek mint a 85-nek.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
blakey
titán
Igen.
-
vlevi
nagyúr
55xe8505-n belenéztem. Azon kívül, hogy őrületes száguldás, ahol egyik piros lámpától a másikig 15-20mph-val átcammog, mi a kérdés?
Én annyit vettem észre, hogy a zebrán keresztben átmenő emberek szellemképesek. De ez nem a videó anyagban van benne, mert, ha megállítom, akkor nem látom őket szellemképesnek. Ha azonban megy a videó, akkor az pár pixel eltolással duplán van meg a kép. Ezt mondjuk már többször megfigyeltem, más videóanyagoknál is, és nem csak ennél a TV-nél, hanem a korábbi Samunál is, hogy a horizontális mozgások megjelenítése nem az igazi. Eléggé szét tud pl. esni a kép, amikor egy filmben a tájkép nagytotálban horizontálisan svenkel (vagyis, amikor a kamerával körbenéznek).
Próbáltam most is motionflow, film üzemmód, reality creation, ésatöbbi limlomot állítani, nem igazán találtam rá ellenszert.
-
vlevi
nagyúr
Én akadást nem vettem észre.
Akadozásnak millió okat lehet, hálózai problémától kezdve olyan is, hogy az Android megint összef*sta magát.
(Tegnap néztem volna egy mkv-t, a gyári lejátszó nem tudta lejátszani, a VLC is csak erősen szaggatva. Utána viszont semmi nem játszott le semmilyen videót. Még a YT is csak egy hibakódot írt ki). Újraindítottam a TV-t, és láss skodát, mégiscsak le tudja játszani azt a videót, amit negyedórája még nem...)
Ekkora hulladékot, mint ami itt van, hát, legrosszabb win95 időket idézi... TV-nek a szoftveres részével még sosem volt gondom, de ez a droid, ezen a sony tv-n, hát, legszívesebben kihajítanám, és tennék rá W10-et
Nem tudom, ki a bűnös, a google-e, vagy a sony, de volt már jónéhány droidos eszközöm, telefon, tablet, amlogic tv box, sőt a rockchipes mk808 még mindíg meg van, de mindegyiken sokkal stabilabban fut a droid, mint ezen. Be is b***na, ha a telefonon minden 10-20. hívásra azt mondaná, hogy most nem tudja fogadni, mert rosszkedve van...
-
Joshi
titán
A v6.5629-os firmware hozta el sok-sok Sony modellnek a Dolby Vision támogatást. Persze csak Netflix-ről működik, mert HDMI-n keresztül csak néhány lejátszó mint pl Oppo 203-ról megy a Dolby Vision.
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0630
senior tag
Én az XH90 és a XH95 között agyaltam, végül a 90-es lett.
Sok helyen azt mondták kb egyforma a két tv annyi, hogy. 95-ben jobb a képfeldolgozó proci, meg a fényerő magasabb, ami a HDR-nél lehet fontos.
Nálam végül a hdmi 2.1 volt a döntő, a ps5 miatt.
XBOX SERIES X ID:Bkrisz90 + iPhone 14 ProMax + iPad 10
-
salapp
addikt
Van beárazás topik. 49-es méretben a felsőbb kategóriás márkás lcd-ket nem nagyon keresik (esetleg hardcore-abb gamer, aki monitornak keres valami az újaknál olcsóbb, de jó minőséget) mert aki már ennyit költ, inkább 55-ös és feletti átlót keres, használtan is erre lehet számítani.
Jó tévé, szerintem talán 160 körül lenne érdemes elkezdeni hirdetni, a fennmaradó (Sony?) gari sokat segíthet a gyorsabb eladásban.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Rogiii
aktív tag
Én tartom magam ahhoz amit írtam. Ár/érték arányban szerintem verhetetlen a z Xh90 sorozat.
Volt lehetőségem a hétvégén az egyik barátomnál élőben megnézni otthoni körülmények között egy A80j oledet és egyből beleszerettem a képébe. Eddig csak bolti körülmények között láttam Oled tv-t és az teljesen más. Annyival nem ad többet az Xh90, mint amekkora ugrás egy oled képminőségben, de ez is saját szubjektív vélemény. Ott el is döntöttem, hogy kerül amibe kerül váltani fogok egy olyan kijelzőre. Ezért eladó most a tv.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
RÁK_
tag
Szia!
A szivárványos visszaverődés akkor látszik, ha élesen belevilágít valami a képernyőbe (ami amúgy sem túl jó, ha éppen nézed ) Nálam pl. ha a plafonon a csillár fel van kapcsolva nincs semmi gond, de ha a kanapé mögötti kislámpa ég, ami pont beletükröződik a képernyőbe, akkor van, látszik. Illetve nappal sem látom, ha nincs behúzva a függöny. A nap egyébként nem süt rá a tévére. A feketével nincs bajom, szerintem jó, ha a bloomingot keresem akkor megtalálom, ha csak nézem a filmet és a filmre figyelek akkor nem veszem észre. 65XH9505 -
Talala
senior tag
Szia.
Szüleimnél volt hasonló digis hálózat fejlesztés után. 2 tv, egyik kevesebb csatornát talált mint a másik.
Coax elosztóval, erősítővel volt a gond. 2 volt beiktatva, felcseréltem őket. Erősítő ment oda ahol messzebb van a tv a digis eszköztől.
Remélem tudtam segíteni. -
-
kissdani
senior tag
-
kissdani
senior tag
Akkor esik szét a kép ha media card kódolja a diitális adást, a Diginél ez nem így van.
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest