Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zorromoto
senior tag
Sziasztok !
Pipa vagyok nem kicsit!! Vettem egy KDL40WE660BAEP tipusu tv-t.
Miért okoz neki gondot egy sima MPG-4 H.264 AAC kódolású videó?
A legujjabb firmware van rajta. Az 5 éves phillipsem mindet megeszik ez meg 2017-es modell.
Mi lehet a megoldás? 2017-ben ne hogy már konvertálgassak....
-
mexel
veterán
válasz zorromoto #35655 üzenetére
Én ezért akartam mindenképpen droidosat, mert még nem hallottam olyan szimpla beépített lejátszóról bármelyik tv-ben ami mindenevő lenne. Én idáig egy WD külsőt használtm, full hd-ig mindent vitt. Droidoson viszont sok lejátszót lehet feltenni ízlés szerint, kodekekkel is és az egy átlag felhasználó igényeinek elég kell legyen, mindent le kell játszon.
-
blakey
titán
válasz Gsx-rr #35650 üzenetére
IP Control is ki van kapcsolva?
(#35660) zorromoto
A Sony ezen modellje minden csak nem Smart, 2015 óta a Sonynál azok a modellek a Smartok amik droidosak, azok viszont gyakorlatilag mindent visznek, a többi nem droidos tv ahhoz képest buta. Ha online rendelted akkor még elállhatsz a vásárlástól.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mexel
veterán
Androidos tv-n olyasmi fordul elő, hogy elindítok egy felvételt, majd a felvételek közözz el is kezdem nézni pár perc múlva, miközben a felvétel megy. Néha megáll a lejátszás, lefagy. Akkor ki kell lépni belőle majd úgy lehet foglytatni. Lehet ez azért van mert az USB3-as pen egy USB 2-es kábelen csatlakozik a tv-hez ideiglenesen.
Másnak szokott ilyen előfordulni, vagy ez inkább az usb2 kábel hibája lesz?
Most letesztelem hogy bedugom közvetlenül a tv-be, de azért megkérdem hogy ez általános-e. -
blakey
titán
Nem találkoztam ilyennel 15 hónap alatt.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
PandaMonium
őstag
Android TV-n be tudom valahogy állítani, hogy amikor bekapcsolom a TV-t ne ugyanonnan folytassa, mint ahol ki lett kapcsolva? Pl. YouTube-ozok a TV-n és megunom, kikapcsolom. Másnap mikor visszakapcsolom a TV-t azt szeretném, hogy a főmenü fogadjon és ne az a YouTube videó amit legutóbb néztem. Nem szeretném mindig kikapcsolás előtt manuálisan bezárni az összes alkalmazást.
What I cannot create, I do not understand
-
zorromoto
senior tag
válasz blakey #35661 üzenetére
Sajnos az a baj hogy a mai nap nap vagyok a 15. napon. 2 hete vettem mert akciós volt, elmentünk nyaralni,és a tegnapi nap amikor nézegettünk volna videókat akkor jött hogy gyakorlatilag az 50%-át nem olvassa a pedrive-n lévő dolgoknak.
Természetesen reggel ezt jeleztem is az extrem-digitalnak hogy szeretnék típust váltani ,de jöttek a hivatalos 14 napos dumával.
Most nagyon pipa vagyok az említett dolgok miatt,és nem tudom elfogadni azt hogy ez egy ilyen készülék ,ráadásúl a pprospektusban is benne van hogy milyen formátumokat kezel,és közben meg lóxart.Nem tudom hogyan lehetne kicsréltetni..
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Van egy kártya a tv-hez, a regisztrációhoz. Érdemes regisztrálniasony-nál a tv-t? Milyen valós előnyökkel jár ha jár? Olvastam ami a marketing szöveg, de azon kívül van valami haszna vagy semmi értelme?
-
blakey
titán
Szerintem az SSD nem jó megoldás.
-
blakey
titán
Az SSD nem folyamatos írásra van tervezve. Mi a bajod a 2,5"-os HDD-vel? Hangtalan és évekig jó lesz, enyém 6 éves és köszöni szépen jól van. Esetleg vegyél egy 128 GB-os pendrive-ot.
-
mexel
veterán
válasz blakey #35671 üzenetére
Ez az ssd dolog eléggé túl van lihegve szerintem. Nem azért van hogy kímélve legyen, hanem hogy használjuk. Sokkal többet bír mit amennyire féltik. Ez egy régi 32gb-os usb-s ami másra nem nagyon használható, viszont felvételre éppen jó és elég lenne. Pendrive-nál gyorsabb, 32gb muszáj a sonynak és nem lesz hangja. Ha pár éven belül megáll akkor álljon, akkor csere.
Ha viszont egy új ssd-t tennék rá akkor is bírná addig amíg a tv, pc-kben rendszerlemezként sokkal több adat megy rá szerintem.
Fentebbi kérdésem a Sony reggel kapcsolatban?[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Kipróbáltam közben pár launchert, de a tv sajaát áruházából letölthető TVLaunchert találom talán legegyszerűbbnek, azt hiszem ugyanaz amit ajánlottál. Sajnos a többi macerás, ebben viszont állítólag vannak reklámok. ( még nem láttam) Itt hozzá lehet adni a külső progikat, és a Discover gomb alkalmazások menüjéhez rendeltem így onnan elérhetőek a böngészők pl.
Arra nem találok megoldást hogy a rádugott pendrive-ot egyszerűen eltávolítsam, muszáj végigjárni a droidos beállításokat -
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Valamiért el kezdtek pixelesedni, szétesni a UPC-s tévécsatornák a TV-n, olyan, mintha gyenge lenne a jel.
Valahol meg lehet nézni a TV-n, hogy milyen az adott csatorna jelerőssége?Amúgy a TV egy KDL-W857C
Köszi
-
Pityke78
őstag
válasz ArthurShelby #35675 üzenetére
Köszi, megvan!!!
Megnéztem pár csatornát és olyan 30-60 között van a jelszínt, ami ha jól gondolom nem túl acélos.
Ilyen esetben a szolgáltatónak kell szólnom, vagy tudok én valamit csinálni?
csatlakozókat megnéztem, azok elvileg rendben vannak. -
ArthurShelby
addikt
válasz Pityke78 #35676 üzenetére
A 30 az kevés, azért esik szét, 60 meg tökéletes. Viszont ez nem normális, hogy ennyire ingadozik a jelszint (%). Szerintem 4, max 6-nál többet nem szabadna ingadoznia.
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Pityke78
őstag
válasz ArthurShelby #35677 üzenetére
Viszont az az érdekes, hogy amelyik csatornánál 60 a jelszint, ott is szétesik a kép.
Vagyis jelszintben van releváns különbség, de minőségben nincs, mindegyik szétesik időnként. -
ArthurShelby
addikt
válasz Pityke78 #35678 üzenetére
Amikor szétesik, utána nem ugrik le a jelszint (60-ról). Én azt vettem észre anno, hogy a jelszint mérés kis késésben van az adáshoz képest.
Melyik szolgáltatónál vagy? UPC?
Nálam mikor ilyen gond volt újra kábeleztem a lakást (nálam falban megy a vezeték) jobb minőségű koax-szal (az alacsony jelszint miatt). Aztán útközben találtam egy régi elosztót is. Most 60 fele van a jelszint, és tökéletes a kép (anno 37 körül volt). Ha jól emlékszem 40 feletti jelszint már oké volt.
Egyébként ez egy hasznos cikk. [link]
"A folyamatos hibajavításnak köszönhetően a minőségromlás csak később, viszont hirtelen jelentkezik."
"A kép tiszta marad, még akkor is, ha a jelminőség kicsit rosszabb. A hibajavítási küszöb fölött a kép hirtelen töredezetté válik (Cliff Effect), majd eltűnik." (9. oldal)[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
törölt tag
Sziasztok!!
KDLHX-750 em van, és szeretném a HDMI színkezelést állítani (fekete szín) hol tudom ezt megtenni? Sehol nem találom..
-
blakey
titán
válasz ArthurShelby #35681 üzenetére
Itt sokat olvashatsz róla.
[ Szerkesztve ]
-
Haja
tag
válasz Piftuka #35637 üzenetére
Hali!
Úgy néz ki nem fog kiderülni, hogy mennyibe kerülne a javítás, mert azt mondták a szervizben, hogy nem javítják. Mert nem lehet cserélni a panelt. Mert annyiba kerülne, mint a TV. He? Akkor mégis, hogy a fészkes fenében jön össze a bolti ár? Max a TV-t cserélnék, új árban. Hát azért khm, nehogy már. Tudom, hogy ez ellen nem lehet tenni semmit, de elmehetnek a pékbe. Nem szerviz persze, hanem a TV gyártók.
Üdv!
H(#35687) TCr : igen köszi, erről volt szó
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
https://prohardver.hu/tema/sony_lcd_led_tv/hsz_35635-35635.html
Lakásbiztosítás esetleg?
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
PandaMonium
őstag
-
mexel
veterán
Próbaképpen kikapcsoltam a TV-n a "távoli indítás" lehetőséget, elvileg erre írják hogy ne lehessen külső eszközről készenléti módban indítani. Ennek ellenére a telefonos távirányító simán indítja. Tudja valaki pontosan mitjelent akkor ez a menüpont? Vagy simán bug?
( azt is letesztelem mejd így hogy elveszíti-e a színprofil beállításokat)[ Szerkesztve ]
-
afiaf
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni Sony LED TV kalibrálása kapcsán.
Pár hete használok egy Sony Bravia KD-49XE9005 modellt, de eddig még nem sikerült eltalálnom az ideális beállításokat.
Panasonic plazma után használom, szóval lehet, hogy egyelőre csak szokatlan a dolog, de egy ideális bekalibrálásnak, illetve hasznos tippeknek nagyon örülnék.
Előre is köszi!
-
blakey
titán
Az IP Control be van kapcsolva és az "erősebb", arra reagál, tehát IP alapján kapcsolja be.
-
blakey
titán
Akkor valamit elfeletettél kikapcsolni, nekem nem kapcsolja be. Lehet, hogy BT-on keresztül kapcsolja be. Nekem az ki van kapcsolva.
Konkrétan nem a színprofilokat felejti el hanem a profilokba kiválasztott hőmérsékletet, hideggel indít.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mexel
veterán
Na hazaértem, és mivel már régen láttam a saját tv-met, gondoltam megnézem a Sony után. Akkor amikor a Sony-t néztem és állítgattam úgy voltam vele hogy nagyon jó a képe, valószínűleg az itthoni már nyomába sem érhet hiszen egy kb 8 éves és csak HD Ready tv. Most viszont amikor bekapcsoltam rájöttem hogy nem cserélném el képét ( a tudását igen) egy olyan 4K-s csodára, sajnos a fene egye meg hogy még egy ilyen régi plazma is jobb mint egy új blépő szintű 4K tv
A fekete fekete, főleg az LCD-hez képest ( igaz csak este vagy kis fénynél, nappal változik a helyzet, de általában sötétben tv-zek), pedig nem egy csúcsmodell Samsung volt 8 éve sem, és a betekintési szög hibátlan. Kb 3,5-4m-ről nézem és itt a felbontás különbséget is csak sejtem. Pedig ahogy a Sony tv-t állítgattam már úgy voltam vele hogy bizony le kell majd cserélni ezt a régi darabot, de kiderült hogy mégsem.
Egy olyan droidos box kellene hozzá amiben van jó DVB-C tuner is és máris tuti lenne a dolog. -
zorromoto
senior tag
válasz #46372352 #35683 üzenetére
Már túl is adtam rajta. Hála istennek!!!.
Nagyon nagy csalódás volt számomra ez a model.
Nem vagyok márka bu.i ,de ez nagyon nem volt renben.Ma beújjítottam egy LG-t. mit ne mondjak köröket ver rá minden tekintetben , kivéve a design mert az szebb volt a Sony-ban de ennyi.Most is azt vallom hogy az eddigi legszebb képe a Philipsem-nek van csak nem egy speed bajnok.
Azért köszi a biztatást!
-
Boxi88
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest