Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agabe
addikt
válasz Pityke78 #8530 üzenetére
60W605
100Hz-es panel ami a sharp-tol szarmazik, 400Hz motionflow, wifi, stb. 3D nincs ezert is olcsobb mint azok amikben van, kepe rendben van, az en peldanyomon felhosodes nem nagyon van, banding enyhen eszreveheto ha tudja az ember mit keressen.
Talan alkalmam lesz osszehasonlitani egy 50W828-al, es akkor tudok a ketto kozotti kulonsegrol is irni (mar ha van), de sokkal komolyabb mint a 6-os sorozat tobbi tagja, mert azok belepok, ez meg a 8-asok szintjen mozog, de tenyleges osszevetest csak kesobb tudok (talan)
Mindenestre ha valahol lehetoseged van nezz meg egyet...a szinek, a mozgasmegjelnites, es a funkciok rendben vannak, hangja egész tűrhető tv-hez képest (HM hangrendszert használok filmezéshez ami oersze más szint)
Amit ossze kell vetned mondjuk a 855-el, az szerintem csak a cloding, banding, es a latószög melyiknél mennyivel jobb / rosszabb, az összes többiben hozhatja a 8-as széria szintjét (800 motionflow nem látható különbség 400-hoz képest, a panel meg a 8-asokban is max 100Hz-es)(#8539) baphomet:
Az inhomogen kijelzőt én sem bírom, és nagyon szomorú, hogy még mindig ezzel kuzdenek a gyartok.
Emlkeszem regebbi ccfl-es kozepkategorias samsunggal se volt mar nagy problema ilyen teren most meg megint van a ledeseknel.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz Pityke78 #8544 üzenetére
sztem a topikban csak nekem van ilyenem, es tesztet sem talaltam rola csak a kissebbekrol.
Inkab w8-asokat preferaljak meg ha 55col is a maximum, mert azokat legalabb teszteltek sok helyen.
Lehet meg jobb homogenitasban a w8 altalanossagban, de ezt csak tenyleges osszevetes utan tudnam megmondani.(#8543) lazioforever:
csak uj tv jo? mert ha nem akkor erdemes lenne szetnezni hirdtesekben, es egy alap keszulek helyett inkabb egy 2ev koruli kozepkategoriasat venni akar mas gyartotol is.
Jatekra, konzolra a mostaniak kozul a w6, w7 szeriat ajanljak a jo imput lag miatt, de azok sajna dragabbak, sot w6-osbol talan nincs is itthon 32-es meretu.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz Pityke78 #8736 üzenetére
Sajat talasztalat (par hozzaszolassal korabban tegnap irtam) alapjan a 828/829-es jobb mint a 60W605-os, igaz nalam csak 50" meretben van a 828-asbol, szoval ha eleg erzekeny vagy az altalanosan elofordulo kephibakra, akkor sajna nem ajanlhatom teljesseggel a 60W605-ost (clouding, es banding tekinteteben nem eleg jo most, hogy lattam a 828-ast)
60W855-on filozok az ara miatt, es meg nem is lattam, de a 60" sokkal jobb 50-nel...55-os nem volt itthon, de ha mar lehet akkor 60-asra mennek ha lesz olyan akinek van tapasztala.
Sajna sok keszuleket lattam aruhazakban 60colosok kozott aminek nem csak clouding (pedig aruhazban nehez meglatni a nagyobb hibakat is, szoval biztos nem csekelyek) de vignettalasi problemak is voltak kulonbozo gyartoknal. Azokhoz kepest a 60W605-os is nagyon jo, de otthon lathatok a tokeletlensegek.
Ugy tunik nagyobb meretben erosebb kihivasokkal kuzd a legtobb gyarto meg a kozepkategoriaban is, es nem erdemes csak a tesztekre hagyatkozni.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz Pityke78 #9004 üzenetére
Van még 65"-ban W955 -ös, de az IPS miatt inkább világos környezetbe való, mert a natív kontraszt gyenge.
(#9005) < CyberBob >:
Ja nagyszerű, hogy márkakereskedés dolgozói sem tudják megmondani.
W8-asok 100Hz-es panellal vannak, W7-esekben a kisebbek (50" alatt) tuti 50Hz-esek, az 50"-os már lehet 100Hz-es, de ennek nem kerestem utána.
A képminőség (tesztek szerint is) valóban azonos, bár egy világos boltban ezt nem fogod tudni teljességgel megállapítani[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz Pityke78 #17997 üzenetére
A 855-ös 800hz, míg a többi 1000hz-re van hazudva. En nem lényeg.
De talán fontos lehet, hogy az extra távírányitó csak a 855-öshöz jár!
A tv képe teljesen rendben van, a ledes mozgásjavítás 1-es fokozaton olyan 800-850 soros mozgófelbotást eredményez egy kis interpollációval kiegészítve. De már ehhez a beállításhoz is nővelni kell a háttérvilágítást...
A többi fokozathoz kevés a fényerő, ráadásúl már csak az 5-ös fokotat hoz csak több részletet, de ott már pláne sötét a kép és vibrál is... De amúgy ez a 850 sor körüli érték használható és jónak számít...[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz Pityke78 #18001 üzenetére
A kiállított tv-nél a max fényerőt erőltetik, tehát a ledes mozgásjavítás biztos nincs bekapcsolva... Sem a Samsungnál sem a Sonynál. Ezt külön kell bekapcsolni...
Javaslom nézd meg élőben... A mozgásjavításnál legyen egyedire téve, a folytonosság legyen 3-mas, míg a tisztaság 1-es... A fényerőt emeld meg kb 40-és 50 között.. És nézz jó minőségű teniszt hd felbotásban... Amit látni fogsz, annál többet nem nagyon tud többet az lcd technológia...Janaboy: Alapvetően igen... Egyedül a panel homogenitása lehetne jobb, de nem kritikus... Jó kontraszt, homogén fekete és pontos színek... VA betekintési szöggel persze...
[ Szerkesztve ]
-
Jim-X
őstag
válasz Pityke78 #18787 üzenetére
Gratulalok! Udv a klubban
Akkor ez az ezust keretes?
En megcsinaltam az enyemen a firmware frissitest (65w858C). Ha kicsit visszaolvasol akkor krx21 kollega leirta a beallitasait, szerintem az nagyon jo, en is azzal hajtom
Kabeles UPC-s dolgot nem vagom, de nem auto hangolast valasztottad?
(#18788) Montesantos : Nekem G30-at valtott a Sony es en is megvagyok elegedve az altalanos kepminoseggel. Persze a fekete az mas kategoria a plazman, de elfogadhato ha az ember nem olyan "white-szemu"
Azert ez a 15m-es HDMI sztori erdekes. A pana beeri gyengebb jellel is?Mozgas megjelenitesben mi a tapasztalatod a Panahoz kepest?
Udv,
Jim-X[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
Pityke78
őstag
-
Jim-X
őstag
válasz Pityke78 #18791 üzenetére
Probald ujrainditani a TV-t, lehet csak valami bug...
(#18790) Pityke78 : A sony honlapjan van jo hasznalati, ilyen interaktiv fele Nalam ha valamire ramegyek ahova szoveget kell irni, akkor felugrik egy billentyuzet amin a tavval tudok navigalni (eleg lassu es idegorlo) De van hangfelismereses opcio is, csak ahoz kene a masik tav, ami nem jar hozza alapbol.
Nem jar hozza se 3d szemuveg se tapis taviranyito. Asszem irtak fentebb, hogy a w855C-hez jar egyedul a masik tav. De szemuveg egyikhez se, vedd meg kulon...vicc...
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
Jim-X
őstag
válasz Pityke78 #18794 üzenetére
Most megfogtal, mert a wifi jelszo nalam is szamokbol,kis- es nagybetukbol all es mar nem emlekszem hogyan potyogtem be, de ugy remlik ott is volt kis billentyuzet...
A masik taviranyito nekem is izgatja a fantaziam, de akik eddig probaltak mind azt mondtak, hogy vagtak a sarokba es maradt az eredeti... De sajat tapasztalatom nincs vele(#18795) Montesantos :Azokkal a beallitasokkal amiket krx21 kollega irt, nekem nagyon bejon Semmi szappanopera effekt es a 24p-s anyagok is teljesen jok. Ocsemeknek van egy LG Tv-juk, na azt keptelen vagyok nezni, annyira szar a mozgas megjelenitese. Bar valoszinu csak beallitas kerdese...
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
-
Pityke78
őstag
válasz Pityke78 #18834 üzenetére
Sziasztok!
Valaki le tudná írni, hogy a Sony Editorral történő csatornalista módosításnak mi a menete?
Nekem sajnos valamiért nem jön össze, vagyis az alábbiak jutottam el.........Két folyamatot próbáltam:
Első:
1. Csatornalista exportálás pendriv-ra -> OK, ez megvan
2. Sony Editorral file módosítása -> OK, ez megvan
3. Módosított file felmásolása pendrive-ra -> OK, ez megvan
4. TV-n file importálása pendriv-ról -> NOK, Importálási hibát ír ki, nem frissül a csatornalistaMásodik:
1. Csatornalista exportálás pendriv-ra -> OK, ez megvan
2. Sony Editorral file módosítása -> OK, ez megvan
3. Módosított file lementése a C-meghajtó Sony editor mappába, Editor -> TV (Ctrl+W) -> OK, ez megvan
4. C meghajtóról módosított file felmásolása pendrive-ra -> OK, ez megvan
5. TV-n file importálása pendriv-ról -> NOK, Importálási hibát ír ki, nem frissül a csatornalistaMivel lehet a gond?
Köszi
-
Tegla80
addikt
válasz Pityke78 #18856 üzenetére
Csak megjegyzem,h sztem ennyi ido/energiaraforditas alatt mar a tv tavrecsegovel is reg sorbarakhattad volna oket....
Utana azt lementve egy penre a tv-rol mar van is "biztonsagi mentesed" gond esetere.
Plusz esetleg kapcsold be,h automatan frissitse a tv-n a listat,igy berakva magatol a jovoben erkezo csatikat.(amit olykor frissits ra a penre.....)[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
blakey
titán
válasz Pityke78 #18989 üzenetére
Mit szeretnél ráküldeni? A teljes képernyőt vagy csak bizonyos dolgokat?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Pityke78 #18994 üzenetére
Kábellel megoldható ill. képeket, filmeket streamelni is lehet, pl. ezzel.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
allfinanz
senior tag
válasz Pityke78 #19003 üzenetére
Minden mas USB eszkoz ki legyen huzva! Eloszor exportalj ujra. A szoftverben csak 1 csatornat mozdits at, majd aramtalanitsd a TV-t. Dugd be a pendrive-ot. Digitalis TV-re kapcsolj, majd utana menj az importhoz. Hatha igy jo lesz.
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
zenwalk
senior tag
válasz Pityke78 #19204 üzenetére
Csak akkor kell gmailes fiók, ha le szeretnél tölteni valamit az áruházból (pl.: vlc). Legalábbis én mással még nem találkoztam a fél nap alatt, mióta megvan a TV
Nem tudom nézted-e már ezt a topikot, de lehet van megoldás a digi nézésére.(#19206) Akkor lehet, hogy rossz helyen jársz. A film és album app alapból rajta van a TV-n
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple TV+
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- PlayStation 5
- AliExpress tapasztalatok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Robotporszívók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest