- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
válasz
dredjudge84 #41299 üzenetére
A 7€ csomagban az is ingyenes...
-
Yager01
senior tag
Pont most nézem, hogy ott egyszerűbb az up/Down a csomagok között. Van ZEN de nem használom, valamiért jobban preferálom a REVO-t és talán szívesebben váltanék fentebb de a 2500 Ft-os csomag a free-hez képest csak a korlátlan váltást adja... Lehet a ZEN lesz a megoldás. Árfolyamot tekintve WISE-ZEN-REVO...? Közel azonos ?
-
Yager01
senior tag
Nincs Valami aktuális akció amivel fenteb lehet menni ingyenes csomagról? Nem találok semmit . Váltani akarok nagyobb összeget HUF -EUR-ra és jó lenne az ingyenes váltás.
-
Faby
senior tag
Készpénz felvételhez info:
Tegnap vettem fel 35 ezer forintot, egymás mellett volt CIB és OTP automata.
Először CIBet próbáltam, a 35 ezer Ft-ra 700 Ft díjat akart felszámolni (ez 2%, vagy valami fix díj+ valami %), így töröltem, és megpróbáltam a másik ATM-et.Az OTP automata plusz díj nélkül kiadta a 35 ezret.
Szóval érdemesebb OTP-től felvenni.
Standard, ingyenes csomag, a 75 ezres kereten belül. -
avl
senior tag
válasz
zerodot #41288 üzenetére
ha jol ertem, akkor Premium kell a limit nelküli valtashoz
annak havi dija 7 font (€ is ?), break fee 14 font (€ is ?), azaz 21 font
free plan-hez kepest igy szamolok
HUF HUF/€ kapott €
2055200 406 5041.069 free-ben 350e dijmentes, felette 0.5% levonassal
2055200 406 5062.069 Platinumbankülönbseg: 21 €
azaz kb. 2.055m HUF felett eri meg a Platinum
-
attiati
veterán
Kaptam egy kisebb összeget huf-ban 10 napja kb.
Most az az üzenet jött, hogy "lejárt" a fizetés.
Egyenlegben sem látom.El kellett volna fogadnom valahol a jóváírást?
-
donat_sz
senior tag
Hogy megy most a csomag váltás? Rákerestem de nem dobott kellő infót erre itt a kereső sajna.
Jelenleg ingyenes csomagom van, deviza váltás miatt ideiglenesen felváltanék, majd utána vissza az ingyenesre. Milyen kötöttségek vannak most, hogy érdemes ezt most legjobban csinálni? Ha felváltok prémium csomagra, mikor tudok utána visszaváltani ingyenesre, hogy éri meg leginkább ezt most csinálni?Korábbról mintha azt olvastam, hogy prémiumra feliratkozás után pár héttel (?) érdemes visszaváltani, de ekkora van büntetés, de pontos részletekre nem emlékszem.
-
mauimagic
senior tag
Valutaváltásnál limit ordert adtam meg, ezt hogyan tudom módosítani/törölni?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
tibcsi5 #41283 üzenetére
Kedden este utaltam forintot magyarországi forint számlára Revolutról, szerdán reggel megérkezett.
Ha neked most ilyen sokat kell várni, akkor biztos változó, hogy éppen melyik partnerükön keresztül teljesítik az utalásokat. Nekem szerencsém volt, neked nem annyira. Esetleg függhet az összeg nagyságától is a választásuk (én csak pár száz forintot utaltam most).
-
tibcsi5
csendes tag
Nektek is 3-4 nap mostanában az utalás magyar számlára?
-
törölt tag
válasz
zerodot #41278 üzenetére
25 db euróig? Az nem sok
Az elsőt használtam. Elvileg helyes (visszaigazolták később). Rendben el is ment. Most már ezt is tudjuk...Sima belföldi számlaszámot kaptam, gondolom nem kérnek ibant belföldi utaláshoz... vagy ritka... de eredetileg nem utalás volt megbeszélve...
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Ereshkigal #41280 üzenetére
Bank(kártya) specifikus dolog lehet, Unicredit nem jó neki, Gránit igen.
Mégsem. 10k átment, 200k már nem megy. Szal az ellenőrzésnél hal meg. Vajon kijavítják hamar?
Na, befejeztem. -
Ereshkigal
őstag
Üdv!
Feltöltésnél a proxy errorral mit lehet kezdeni?
Ha már droidon nem megy, gondoltam bepróbálkozom a webes felülettel, de nem bírja betölteni a topup oldalt.
Hmm, betöltötte, de itt is beszarik. -
zerodot
aktív tag
válasz
#01110937 #41276 üzenetére
2-98 között lehet, mivel a mod97 eredményét a legvégén még ki kell vonni 98-ból és az lesz a checksum.
Van jópár IBAN kalkulátor, próbálj ki párat és látni fogod, hogy ugyanazt az eredményt kapod. Remélhetőleg
Ezeknek működniük kell:
https://www.iban.hu/calculate-iban
https://www.ibancalculator.com/bic_und_iban.html
https://net.cib.hu/internetbank/iban_kalkulator (egy bank csak nem rak fel hibás kalkulátort...)
Ha az első két számjegyet rosszul számolná ki, akkor az érvénytelen IBAN-t eredményezne és a bankod elutasítaná az utalást.Érdekesség: ha az ő kalkulátoruk hibája miatt pénzt veszítenél, 25 EUR-ig kárpótolnak
https://www.ibancalculator.com/guarantee.html -
zerodot
aktív tag
válasz
UberMutant #41273 üzenetére
Ez nem pontos, az ellenőrző összeg számítása ennél több lépésből áll.
[pdf] -
törölt tag
válasz
UberMutant #41273 üzenetére
0-96 között lehet csak? Az azért fura, mert nekem van 98-as (ez jött ki az Unicredit számlára, generáláskor) és Gránitra meg 97 van, és az helyes azt múltkor leteszteltem, az saját számla.
lehet csak túl gondolom... majd akkor kiderül... csak jobb lett volna, ha nem csúszik át jövő hétre... (több nap mire megérkezik ugye).
A számlaszám az helyes, másoltam úgy generálta le és néztem vissza...
Nem sajátomra akarok utalni... akkor kérdés sem lenne...Akkor egy ilyen iban generátorban mindenki "vakon" megbízik? első 2 jegyet illetően? vagy csak gyakran használjátok erre?
-
UberMutant
őstag
válasz
fant0mi #41274 üzenetére
na ja, mert a számlaszám első oktetjének első 3 jegye a bank azonosító
pl 117 OTPAz első 3 számjegy: a számlavezető bankod hivatalos azonosító száma, bankkódja, amelyet a Magyar Nemzeti Bank határoz meg. Ez alapján tehát a bankot lehet beazonosítani. Az OTP számlaszám például 117-tel kezdődik, a K&H 104, az Erste pedig 116-os azonosítóval kezdődik. A Sberbank bankkódja 141.
A következő 4 számjegy: ez az úgynevezett fiókazonosító. Ez jelöli a számlavezető bank központi fiókját vagy azt a fiókot, ahol a számlát létrehozták.
A nyolcadik számjegy: az ellenőrző szám. Ha utalásnál elrontottuk volna a bankszámla számát, az ebből a számból és egy ellenőrző algoritmusból kiderül.
A következő 9-től 16-ig, vagy 24-ig tartó számjegyek: ezek szolgálnak az ügyfélazonosításra, a bankszámla tulajdonosához tartoznak. Ennek generálása bankonként változó eljárással történik. Ezek a számok is árulkodnak, mivel a bank ebből megtudhatja, hogy milyen típusú számláról van szó, lakossági, esetleg vállalati számla, de kiderül az is, hogy milyen pénznemben vezetik az adott számlát. A 16. vagy 24. számjegyek szintén ellenőrző számok.
https://bank360.hu/blog/bankszamlaszam-minden-tudnivalo
-
UberMutant
őstag
válasz
#01110937 #41272 üzenetére
figyi, fogod a 16 vagy 24 jegyű számlaszámot és elosztod 97-tel (modulo 97 matematikai neve)
az osztás utáni maradék 00-96 közötti szám az ellenőrző szám HUxxnyilván két különböző számlaszámnak jó eséllye különböző az osztás utáni maradéka.
mivel az iban tartalmazza az eredeti számlaszámot, ha az helyes, akkor a HUxx minden esetben ugyanaz kell legyen.
a számlaszámod az ibanban meg csak felismered.
-
törölt tag
válasz
UberMutant #41271 üzenetére
Értem. köszi, ez hasznos.
Tehát akkor igaz az, hogy lehet egy bankhoz tartozó de különböző bankszámla egyedi kezdetű? Vagyis nem bankonként van kiosztva így egy bank de két ügyfélszámla esetén is más és más az első 2 számjegy (HU után). Akkor az normális.
Az ellenőrzés egyébként jónak találta. Generálás után megnéztem.
Csak azt gondoltam az első kettő bankonként van kiosztva talán. -
UberMutant
őstag
válasz
#01110937 #41270 üzenetére
nézz meg egy számlaszámot és a hozzá tartozó iban-t
láthatod, hogy az iban tartalmazza a számlaszámot.
az első 2 betű és szám pedg egy ellenőrzőszám, ami egy osztás utanáni maradékot tartalmaz.a generátor nem csinál mást, mint kiszámolja a maradékot.
egyébként, ezzel ellenőrizni is lehet, hisz, ha az első két számjegy nem jó, akkor nem fogdaja el érvényesnek a bank. ugyanígy, jó ellenőrő szám esetén az elírt későbbi jegyek is kiszűrhetők.
nincs ebben mágia.
elírás esetén nem fogadja el
-
törölt tag
Ez az iban generátor ez 100%-os? Ha azzal generálok egy iban-t, meglévő belföldi számlából, akkor biztos jó helyre megy? Ilyenkor gondolom ugyan úgy fontos adat a számla tulajdonos neve. Tehát ha totálisan más vmi nem jó akkor visszapattan, vagy eleve el sem küldik jól értem?
-
g0dl
addikt
Próbáltam ma feltölteni bankkártyáról, és azt mondja, hogy
"HUF pénznemben nem adhatsz hozzá pénzt ... egyelőre"Más is tapasztal ilyet? Természetesen már elég sokszor töltöttem fel HUF-ban.
Szerk: gyorsítótár törlése segített. Csúnya hiba.
-
peetie1
aktív tag
válasz
Yellow73_a #41266 üzenetére
Kedvencek ( csillag jobb felül) és ott megbízások. Legalábbis nálam.
-
Yellow73_a
tag
Sziasztok. Hol találom meg a Revolut appban a korábban kiadott, de még nem teljesült limitáras átváltási megbízásokat? Lehet ezeket módosítani, vagy törölni? Köszi.
-
viktorhu
veterán
válasz
zsamiatt #41262 üzenetére
A booking.com által terhelt pénznemet nem változtatja meg, hogy a paypalt közbeiktatod - azzal csak a paypal és a revolut közötti tranzakciót szabályozod, és a plusz egy tényező beiktatásával plusz egy kockázatot is beviszel a rendszerbe - mint ahogy most pl. nem látni, hogy a booking.com (szállás) terhelt duplán vagy a paypal.
-
zsamiatt
őstag
azért mert nem tudtam a booking mibe akarja terhelni. Számomra nem volt egyértelmű. Írt eurot és forintot is. És mivel volt még eurom 385-t ezért szerettem volna, hogy ezt terhelje és ne váltson. Plusz ha vált már akkor átlépem az ingyenes keretet. Paypalnal meg tudom, hogy lehet állítani, hogy mibe terheljen. Hozzá teszem szerintem nem a paypal hibája ez kivételesen hanem a bookingon van szerintem vlamai elprogramozva. Nemrég fizettem aliexpressen is paypallal minden gond nélkül. Visszont itt az volt a furcsa, hogy a paypallel mikor fizettem le is vonta, de utána olyan mintha a bookingon nem jelent volna meg, hogy lezárult sikerrel a tranzakció. És ahogy ott mentem tovább újra átadta a levonást.
-
zsamiatt
őstag
mai napi revoult, paypal, booking csoda. Foglaltam szállás bookingon. Paypalal fizetve. Na mondom átváltom euroba az összeget előre úgy jobban jövök ki. Meg volt is valamennyi a számlán.
Fizetés paypal euro kiválaszt tök franko egyből le is vonta. Befejeztem a bookingon a foglalást erre újra levonta a paypal az euro. Illetve mivel nem volt rajta elég fedezet euroban ezért a Ft számlát terhelte meg. Persze erre már rászámítottak váltási költséget(revolut). Mielőtt még elkezdhettem volna reklamálni, a paypal törölte az első tranzakciót. Az euro vissza került a számlára, a ft-s számlán konvertál összeg meg rajta maradt. Vagy is jól beszívtam. Hiába írtam a revonak, hogy nézzék meg mi történt és tegyék át a levonást az euros számlára, kb elküldtek a faszba. -
mecsek20
tag
Nekem is jött ilyen push üzenet tegnap. Nem hasznaltam a kartyat. Valami rendszrhiba lehet
-
Sátán44
addikt
Más is kapott ilyet? 9 hónapja használom ezzel a kártyával. [kép]
-
Blackmate
őstag
Beszéltem, de 3 óra és kb 6 supportos után feladtam. Pattogtattak a top-up és a card payment csapat között. A rövid story:
14:09-kor feltöltöttem a HUF zsebet.
14:14-kor vásároltam egyet HUF-fal és az EUR-ból vonta le, mivel állításuk szerint a 14:09-es feltöltés még nem zárult le és nem volt elég fedezet a forint számlán.
A vicc, hogy az app a fenti időbélyegeket mutatja, sőt a feltöltésről letöltött statement is.
A vásárlás statementjében meg még nincs pontos időpont se, csak a ma nap, mivel az még pending transaction.
Próbáltam kihúzni belőlük valami infót, hogy oke, akkor az app-nak nem hihetek, akkor mégis mennyi időt kell várnom, hogy használhassam a feltöltött zsetont. Az egyik supportos mondott 1,5 órátNo ez van, ezt benyeltem, tanulópénznek jó volt, deviza zsebek deaktiválva, ha forinttal akarok fizetni.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest