- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
Ez addig, amíg nem kerül közelebb a DSLAM (VDSL2 bővítés), illetve ha nincs más technológia (internet kábltv hálózaton), addig érdemben ez nem lesz jobb sehogya sem. Talán egy normális modemmel ki lehetne préselni plusz még egy megát esetleg másfelet, de ez a max.
Ha ígéret sincs arra, hogy raknak ki közelebb DSLAM-et, akkor marad a mobilnet. Az egyetlen előnye a mostani kapcsolatodnak, hogy korlátlan.
Dchard
-
FőDudu
veterán
Sziasztok!
Van egy DSL 380T modemem ami az alabbiakat produkalja (4-6KM-re a kozponntol):
SNR Margin Upstream dB 10
SNR Margin Downstream dB 8
Line attenuation Downstream dB 51
Line attenuation Upstream dB 28
Data Rate Downstream kbps 3977
Data Rate Upstream kbps 676Mit lehetne itt tenni? A szolgaltato a hazamig kicserelte a kabelt - kisujjnyi vastag keteres kabelen jon melyet az oszloprol lejovo rendezoben sem betuztek, hanem valami speci vizhatlan egyszer hasznalatos cuccal csatlakoztattak a kabelhez. A csatlakozo ugy nez ki mint egy nagy atlatszo muanyag plomba.
Ennel kicsit jobbat tud (3364/824) a szolgaltatotol kapott Gennet Oxygen IAD nevu eszkoz.
A kerdesem arra vonatkozna, hogy veszodjek ezzel, vagy terjek at 3G-re ami stabilan tud 8/2-t a mobilomon barmikor? 40GB-os (ejjel korlatlan) 3G/4G csomag ugyanannyi mint a mostani 4/1-es ADSL.Foleg Skype-ra kellene - ma reggel a net olyan lassu volt, hogy meguntam:
http://www.speedtest.net/my-result/3756716031Elore is koszonom!
-
ssarosi
tag
Ma megjött a Fritz!Box.
Rádugtam a vonalat, beállította automatikusan a VPI/VCI -t, megkérdezte a login nevet és a jelszót, és csatlakozott.
Ezt találtam a menüjében:
A jel zaj viszony letöltés irányba 13 dB, jól értelmezem?
A 360R-nél meg 7,6 dB?
Ez most kicsit más mint a dir-360r vagy nagyon?
Mert nekem ránézésre nagyon.
De lehet hogy rosszul látom. -
dchard
veterán
válasz
ssarosi #2996 üzenetére
Elmúlt héten nyaraltam, most pedig szoftveresen programozható rádióval foglalkozok, így nem sok történt az eszközzel.
A reális megoldás valószínűleg az lesz, hogy szét kell szedni a gyári telekomos firmware-t, aztán megmódosítani úgy, hogy a telnet alapból be legyen kapcsolva, majd a gyárilag elérhető a tool-okkal újracsomizni és feltolni az eszközre mint "frissítést". Nem lesz egyszerű, ugyanakkor azt sem mondanám, hogy lehetetlen. Tény, hogy messze nem olyan egyszerű megtörni ezt, mint a ZTE931 VII ver 2-t.
Dchard
-
ssarosi
tag
Egyre jobban izgat a dolog.
Már odaadták egy kamionosnak a Fritz!Boxot.
Többször említetted, hogy az 1 mega feltöltésem több lesz. Ez az 1 valójában 0,5 Mbit.
Mivel cégekhez kapcsolódok ez sokszor kevés.
Bármilyen is lesz a VDSL megtartom. Ráadásul nálunk speciális kedvezmény van - volt, emiatt 60%-os áron adták eddig, most az új díjszabás miatt még nem tudom mennyi lesz.
VOIP ügyben "valami" előrelépés? -
pszichiater
senior tag
Tudom, tudom, engem is. Sőt, ma már le is vert.
Szóval btel nem hívott. Minek is.... Én viszont hívtam a nettv-t. Csodálatos beszélgetésen vehettem részt. Mikor adta le a megrendelését? Tegnap hajnalban. Mikor? Vasárnapról hétfő virradóra 04h32p-kor. Értem, akkor nézem. Mégegyszer a nevét legyen szíves ( ez utána legalább kétszer ) Sajnos nem látok ilyen megrendelést. Kolléganőjét hívta segítségül-mire ő: ja az két három nap mire látható náluk. Oké akkor felveszik telefonon a megrendelést. Ez sikerült is, csak a végén jött a döbbenet: majd szükség lesz egy tulajdoni lapra, hogy valójában én vagyok-e én, mármint a tuli. Hát őszintén szólva én még ilyet nem is hallottam. ÁSZF szerint ha nem ok, akkor elállhatok ha minden igaz.Ezt a DSL los dolgot meg fogom nézni
pszichiater
-
dchard
veterán
válasz
pszichiater #2993 üzenetére
Tudod jól, hogy ezektől a helyi kábelszolgáltatóktól kiver a víz a sok rossz tapasztalat miatt
Nem lehet valahogy úgy kipróbálni, hogy lemondhasd, ha nem tetszik?
A 321B az én szoftveremmel megy? Ha igen, akkor a webes felületen a Status --> DSL status --> Info gomb kimenetében van LOS (Loss of Sync = szakadás)? Mondjuk ha csak egy pillanatra megy el, akkor a DSL biztosan nem szakad, mert akkor bő egy percig semmi sem működne...
Dchard
-
pszichiater
senior tag
Nem tudok róla hogy folytatták volna a vdsl platformot. Helyi szerelővel mostanában nem beszéltem, ezért tulajdonképpen várakozás van. Biztos ami biztos kértem a jelenlegi szolgáltatómtól ( btel ) egy bemérést, amit holnapra igértek. Továbbra is az a bajom, hogy Telenor PB ( privát bázis ) eldobja a kapcsolatot telefonálás közben, ami roppant zavaró tud lenni. Nem csak a 321b-vel, hanem a gyári t-s 360R modemmel is. VPN-n használva szintén ez a helyzet. Normál netezésnél az ember észre sem veszi, csak egy kicsit bedadog, javítja a hibákat és megy minden tovább, mintha mi sem történt volna. Pedig történt... szakadt..., de csak egy pillanatra.
Ilyenkor visszasírom a "PÁNELT" ott azt hasít a 100-as net ( mint pl a muternál )
Továbbra is hezitálok a kábelnettel ( nálunk ez most nettv-nek hívják ) 60/5-ös csomagot kínálnak 7e Ft-ért. Válaszoktól függően lehet hogy kipróbálom, mert szerintem a kutya nem használja ezt a kostrukciót itt az utcában. Kösz Dchard! Majd hírrel leszek!
pszichiater
-
dchard
veterán
válasz
pszichiater #2981 üzenetére
Nálad ha jól rémlik a csillapítás volt nagy, ezért hacsak nem folytatták a VDSL2 mini DSLAM-ek kirakását, ez a helyzet nem változott, ezért 30-as csomag nem játszik, a 20-as meg annyival fog menni, amennyivel a vonal engedi. Amennyiben nem váltasz VOIP-ra, illetve nem kérsz IPTV-t, akkor továbbra is használhatod a 321B-t az általam írt szoftverrel, és a saját routereddel. Én ezt ajánlom. Némi gyorsulást el tudok képzelni, de hogy 20-szal nem fog menni az is biztos. 14-15 max rémlik, felfelé meg lesz az 1 mega.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
ssarosi #2990 üzenetére
Ez azért érdekes, mert itt a fórumon láttunk már ADSL2+-t menni annex J-vel.
A dolog egyébként úgy működik, hogy sok feltétele van annak, hogy váltani lehessen annex J-re:
1. A DSLAM-en lévő összes eszköznek tudnia kell (modemek, HGW-k stb)
2. A DSLAM kiszolgálási területén nem maradhat sem analóg sem ISDN előfizetés, mert ezek működési tartományának egy részével, vagy egészével interferál az annex J nyilván áthallási zaj szintjén.Tehát nem úgy megy, hogy átnyomom és kész.
J.K.F.-nek igaza van a nyereséggel kapcsolatban. Az annex J-vel a letöltési irány nem gyorsul az annex B-hez képest, ellenben a feltöltés lényegesen, több mint duplájával gyorsulhatna, ergó a mostani max 1 mega helyett mehetne akár 2,5-3megával is a sztori, ami azért sok helyen nem kis különbség.
Dchard
-
ssarosi
tag
Megkérdeztem egy másik netes T-s ismerősöm, valóban marad DSL annex B vivőkiosztású.
Kár, mert ki lehetne használni az 1-138-as vivőket is. Ha voipot adnak szabad az analóg vonal sávszélessége is. Arról nem is beszélve hogy itt a legkisebb a csillapítás, vagyis sok olyan felhasználón lehetne ezzel segíteni, akinek rossz a vonal minősége.http://en.wikipedia.org/wiki/G.992.3_Annex_J
Hiába, ez Magyarország.
-
J.K.F.
csendes tag
válasz
ssarosi #2988 üzenetére
Akkor most ez ki tudná használni az ISDN sávszélességét is, vagy azt abszolút nem használja?
A [#2737] hozzászólásban szereplő kép alapján azt mondanám hogy nem, ez is a 64-es fölötti vivőket használja, vagyis Annex B-s ("... over ISDN") átvitelt. A VoIP-et szerintem két okból ajánlják: egyrészt árukapcsolás (gondolom szeretnének megszabadulni a régi analóg telefonközpontoktól), másrészt tényleg lehet, hogy a DSLAM-ben nincs beépített splitter (különálló splittereket meg valószínűleg nem akarnak használni) csupán kimazsolázza a VoIP bitjeit az adatfolyamból.
Nagy kár, mert SZERINTEM simán plusz 1-1.5Mbit-et jelentene az Annex A használata VDSL-nél a download sávszélességben. Most komolyan, ki a fene használ még 2014-ben ISDN-t, akit meg kéne védeni attól, hogy esetleg az áthallás egy VDSL érpárról egy icipicit zavarja abban a sávban?
-
ssarosi
tag
A külföldi árlistákat olvasgatva talán megvan a különbség.
A CH/A annex A és B-t tud, míg a nemzetközi A,B,J,M-et.
Az utóbbi kettőről még nem hallottam, de google a barátom.
Nálunk nem tudnak VDSL-t adni csak voippal, mert azt mondták hogy olyan a DSLAM.
Ismerősömnél pedig bent volt az annex B szűrő (bent felejtették) és simán ment 30/5-el.
A T-s ismerős szerint nem kell szűrő.
Akkor most ez ki tudná használni az ISDN sávszélességét is, vagy azt abszolút nem használja?
Ki tudja? -
J.K.F.
csendes tag
válasz
ssarosi #2986 üzenetére
Az a fura, hogy a letöltős linkről letöltve mindkét (A/CH és International) firmware-t azoknak nemcsak a nevük egyezik, hanem bitről bitre egyeznek. Persze ettől még lehet eltérés a hardware-ben, amit lekérdezve másként viselkedik az egyiken és másként a másikon. Garmin GPS-nél is volt olyan, hogy ugyanazt a frissítést kellett letölteni 2-3 hasonló típusú vashoz is, de azok másként viselkedtek az egyes hardware-eken (pl. nyilván nem volt barometrikus magasságmérés olyan eszközben, amiben nem volt ilyen szenzor).
A különbség lehet, hogy az lesz, hogy nem tudsz majd "Hungary"-t választani a Regional Settings-ben, csak "Austria" vagy "Switzerland" lesz választható (lásd [ITT], bár ez a 7360-asról szóló leírás). De hogy ennek hol van jelentősége, arra tippelni se nagyon tudok. Pl. gyárilag választható szolgáltatók listájánál vagy a telefonközpont valamilyen ország előhívószámos beállításánál... Majd kiderül, próba szerencse!
-
J.K.F.
csendes tag
válasz
ssarosi #2982 üzenetére
BIZTOS, hogy nem állítható be rajta az angol nyelv is opcióként?
[Itt] 3 féle firmware verzió tölthető le:
* deutsch: az info fájl szerint ez csak német nyelvű, és bár az info fájl nem ír erről, de a fw. neve alapján pedig csak AnnexB-t tud (csak a FRITZ!Box Fon WLAN 7390 típusra telepíthető)
* deutsch_a-ch: az info fájl szerint ez német, angol, francia, olasz és spanyol nyelvű, Annex A és Annex B (csak a FRITZ!Box Fon WLAN 7390 A/CH típusra telepíthető)
* english: az info fájl szerint ez angol, francia, olasz és spanyol nyelvű, Annex A és Annex B (csak a FRITZ!Box Fon WLAN 7390 International Edition típusra telepíthető)Tehát eszerint ami Annex A-t és B-t is tud egyszerre, az mindenképp tud angolul is.
-
ssarosi
tag
Na jól megszívtam a f*szt!
Akitől megvettem a FritzBox 7390-et váltig állította, hogy nemzetközi verzió az, amit árul.
Most meg kiderült, hogy nemzetközi alatt az annex A és B -t értette, a szoftver az német nyelvű.
Németül meg semmit sem tudok.És már postára adta.
Mivel nem küldi el csak "országon" belül, egy ismerősöm a címzett.Ha valakinek kell 100€ fizettem érte, valószínűleg Németországból haza tudom hozatni ingyen, ha nem, az még 10€ plusz. Ezt a pluszt hajlandó vagyok elengedni (buktam), ha valakinek kell a német szoftverrel.
Tulajdonságai: természetesen annex A és B, VDSL2 (17A is), ADSL minden formája, 4 port gigabit switch, az 1-es port wan-ként is használható (de minek?), 2 voip, 2,4 és 5 GHz wifi, NAS 512 MB rammal, telefonközpont (6 gyári hordozható telefont kezel a 2 voipon + az analóg vagy isdn vonalon kívül), üzenetrögzítő, 2 USB 2.0 port 3G modemnek és/vagy merevlemeznek.
Egy magyar leírás róla:
http://www.hwsw.hu/hirek/46942/fritzbox-7390-router-wlan-dect-telefon-nas-usb-internet-teszt-kiprobaltuk.html
-
pszichiater
senior tag
Sziasztok!
Megrendeltem ma a t-től a netmánia M csomagot. Roppant kiváncsi vagyok, hogy egyáltalán szóba jöhet-e ez...Nem az volt dchard hogy itt max a 10/0,9 lehetséges? Azt közölték, hogy egy héten belül keresni fognak. Ja és wifis modemet kapok. Az milyen? Van valakinek? Jelenleg külön van a 321b+router. Kicsit ettől is tartok.
-
ssarosi
tag
válasz
#60252516 #2970 üzenetére
A Fritz!Box közül ami VDSL képes az mind tudja a VDSL2-t, pl.: 3370, 3390, 7390, 7490
A múltkor elszalasztottam az Ebay-on egy 3370-et, 38€ -ért kelt el.
Nagyon sajnáltam, de német nyelvű volt, amivel nem biztos hogy megbirkóztam volna.Ma viszont végre sikerült egy angolul is tudó 7390-et venni 94€-ért.
VDSL2 (17A is) modem, 4 port gigabit switch, 2 voip vezetékes, 2,4 és 5 GHz wifi, 2 usb2, NAS funkciók (512 MB rammal), 3G modem kezelése, és telefonközpontként is funkcionál max. 6 hordozható készülékkel .Ha lett volna angol interfészes 3370 azt vettem volna, mert a többi tulajdonsága nem igazán érdekel.
Érték/ár arányban ez a legjobb vétel szerintem. -
dchard
veterán
válasz
ssarosi #2978 üzenetére
Változni semmi nem változott, óvatosabb becsléseket adok, mert a modemek jellemzően csalnak. Így ha jobb lesz az eredmény akkor örülhetsz, ha meg mégsem jön be, akkor legalább annyit biztosan megy, amennyit mondtam.
Lemérni anélkül nem tudják, hogy ne dugnának fel nálad egy VDSL2 képes eszközt. EZ megtörtént? Nem valószínű. Ergó ők is max a távolságból tudnak tippelni, erről már többször elmondtuk, hogy csúnyán torz képet is mutathat, mert például az áthallási zajt ami elég jelentős, nem veszi figyelembe. Ráadásul napszaktól függően változik, míg a csillapítás ugye nem.
Ha engedik, kösd meg a 30-as csomagot, aztán látni fogod mennyi megy majd belőle. Ha szerencséd van meglesz a 30mega, felfelé az 5megára nagyon kevés esély van, de tény, hogy a sima DSL-en nyújtott max 1 megabitnél én is jóval többre számítok, legalább 2-2,5megára. De azt is látni kell, hogy a VDSL2 nagyobb feltöltésere a magasabb vivőket használja, amik egyre jobban csillapodnak.
Dchard
-
ssarosi
tag
Nem igazán értem, hogy miért változott a becslésed?
A 2904-es hozzászólásomban kérdeztem, hogy a 2842-es hozzászólásomban feltett padlásteres mérésre mi a becslésed. A 2906-os hozzászólásodban - vegyük a pesszimista változatot - 25/2-3 Mbitet tippelsz.
Most a kábelcsere után 2976 hsz. cat6e mérés - pedig egy stabil 20/x lett belőle.
Ennyivel rosszabb ez a mérés hogy kb. 5 Mbit-tel kevesebb lehet belőle?
(Bár nem a letöltés, hanem a feltöltés javulása lenne fontosabb.)
Mert ha igen akkor felteszem a padlástérbe, csak nem értem miért, mert nemigen látok különbséget a két mérés között.Ma "lemérték" a vonalam és "stabil" 30 lett a mérés eredménye.
VDSL folyamatban.Iptv-t majd akkor kérek ha optika lesz, nem bolondultam meg.
Akkor inkább parabola, olcsóbb is és szerintem jobb minőségű.
Ami iptv adásokat eddig láttam (többet is), azok valami katasztrofális képet produkáltak.Más.
Akinek meg lejárt a hűsége - annak újabb negatív lépés a T részéről.
Ha megtartja analóg vonalát - semmiféle kedvezményt nem kap sem dupla, sem tripla csomagban (a telefonra), csak akkor ha voip-ra vált. Olvastam a neten, hogy jövő év végéig mindenkit át akarnak tenni voipra. -
dchard
veterán
válasz
ssarosi #2976 üzenetére
Erre a vonalra 30megás VDSL2-t nem fognak kötni, vagy ha megkötik sem fog sokkal gyorsabban menni. A felső vivőknél már 60dB körüli a csillapítás, ez magasabb frekiken tovább nő, 80dB felett nincs értékelhető SNR, ezért a power control ezeket a vivőket élből lekapcsolja.
Verdict: VDSL2 mellett tartalékkal a 20megás csomag jó eséllyel fog menni ami a mostani 10megáshoz képest dupla sebesség, viszont erősen kérdéses, hogy engedik-e megkötni. IPTV-t semmiképpen sem rendelnék erre a vonalra.
Dchard
-
ssarosi
tag
Na rászántam magam a kábel cserére.
A printer kábelt bennmaradt, megmozdítani sem tudtuk.
Valószínűleg szappanoztuk amikor behúztuk és megszáradt, odatapadt a csőhöz és a többi kábelhez.
Más útvonalon behúztam egy 10 m-es CAT6E SFTP kábelt.Nagyobb változást vártam.
A vivők jobbak, 2 MHz környékén nincs akkora romlás, alatta nincsenek zavarások, a csillapítás is egyenletes lett, a becsült sebesség az első mérésnél kissebb!!!, majd újabb mérésnél nagyobb - na ezt nem nagyon értem.
XDSLInfoval is 0,5-1 Mbit változás van 2 mérés között, pedig csak pár perc az eltérés a mérések között:
Először emeltessek sávszélességet - hogy mennyire becsül jól a program, vagy vágjak bele a VDSL2-be?
Bár ez utóbbi a cél, csak a voip ne lenne. -
dchard
veterán
Semennyiben, mert eddig nem tudtunk erről, de nyilván így még inkább a 360R T1E nyer.
Elsődlegesen az volt a szempont, hogy ugyanaz a chipset van benne, másrészt olcsóbb is volt, meg könnyebben be lehetett szerezni, Nyilván praktikusabb volt firmware-t írni olyan eszközre, amit a szolgáltatók tíz ezrével szórtak ki.
Kifejtenéd ezt az alucap hibát részletesen?
Dchard
-
"A most elérhető legjobb ADSL2+ modem a Dlink 360R T1E fekete színű (!) modeme"
Bár régi a poszt, de muszáj vagyok megkérdezni:
Miért épp a 360R T1E? Miért nem a 321B? Csak mert korábban még az volt.Mekkora szerepet játszik ebben a kijelentésben, hogy a 321B továbbra is időzített HW öregedésben szenved (alucap hibák), illetve inkonzisztens a HW verziók jelenléte a piacon, kereskedőknél (több modem azonos néven fut)?
-
ssarosi
tag
válasz
#60252516 #2970 üzenetére
Ma vettem egy Fritz!Box 3370 ADSL/VDSL2 modem + 4 x 1 Gbit router + NAS + 2,4 vagy 5GHz wifis eszközt.
Írtam az AVM-nek (a gyártója) és tudja a 17A profilt.
Kiváncsi leszek rá mit produkál itthon.
Az ebayen sokat árulnak, de azok nagy részén csak német firmware van.
Létezik nemzetközi verzió is, de az olyan mint a fehér holló.
Az új ára kb. 110€. A többi szerencse kérdése.
Volt egy 7390 is, az már telefonközpont + voip + 2,4 és 5GHz wifi, nem vettem meg 78€-ért, már bánom, mert 3370-et jó ha adnak ennyiért. -
wody21
tag
Köszönöm, korábban visszavettem 100-ra, azóta így van, akkor 1 hét 100, majd 70, majd panaszkodás Trékomnál, hátha...
Így néz ki a Status DSL information
Köszönöm még egyszer a segítséget, Dchard!
-
dchard
veterán
"Nekem, laikusnak úgy tűnik, mintha valami limitelve lenne "gyárilag", és hiába állítok SNR margin értékén, nem változik semmi"
Jól látod a helyzeted, NSR lockod van amit a központi oldalon állítanak. 30-ról mindenesetre sürgősen rakd 70-re a target SNR margin-t. Ha nem lenne lockod, már rég szakadna a vonalad, ráadásul így a DSM sem fogja soha levenni a lockot. Én a helyedben 100-on járatnám a target SNR margint egy hétig és utána próbálkoznék kisebb, mondjuk 70-es értékkel.
Dchard
-
wody21
tag
Kedves Drichard!
Köszönöm szépen a válaszod, én voltam figyelmetlen!
Ma megérkezett a fekete 360R T1E, szépen fel is ment a Te fw-d. Gyári beállításokról (100% Target SNR margin) nincs képkivágás, de hidd el, hogy valamiért SEMMI nem változott a Current Line speed, Relative Capacity résznél, hiába csökkentettem 30%-ra, 2.3dB SNR margin értékig (!!!)... Most is így megy, csatlakozott az internethez, azóta nem dobta el... Nem tudom mit csinálok rosszul.
Tehát itt a kép a 30-asról.
DMT-ről.MOD: Csak csináltam kivágást 100% Target SNR margin mellett is:
Home100
DMT100Kérlek segíts, merre induljak tovább? Nekem, laikusnak úgy tűnik, mintha valami limitelve lenne "gyárilag", és hiába állítok SNR margin értékén, nem változik semmi...
-
dchard
veterán
válasz
WestCoast92 #2962 üzenetére
Igen, a T1-nek van webes felülete, te csinálod rosszul
Valszeg IP beállítási probléma van (nem elég csak bedugni, router mögül sem működik), vagy tűzfalazási gond, vagy nem T1-es modemed van hanem sima 360R (szürke) aminek nincs webes felülete.
Dchard
-
WestCoast92
tag
Sziasztok!
Van egy 360r t1-es modemem, ennek nincs webes felülete vagy csak én csinálok valamit rosszul? Beírom az ip-t és semmi, lehet én vagyok a hülye. -
dchard
veterán
válasz
pszichiater #2959 üzenetére
Természetesen
A csillagok csak annyit jelentenek, hogy az adott HOP (útválasztó) nem válaszol ICMP echo request kérésekre (parasztos nevén ping) biztonsági okokból. Ez teljesen normális. Magát a célt tudod pingelni? Jók az értékek?
Dchard
-
pszichiater
senior tag
Kicsit off, elnézést kérek.
Dc Uram!
Megszakértenéd nekem ezeket?
Bérelt játékszeró tracert teszt oda-vissza.
A "vissza" gyanús-rengeteg a csillag.Útvonal követése a következőhöz: c-31-186-250-224.internap-frankfurt.nfoservers.
com [31.186.250.224]
legfeljebb 30 ugrással:1 2 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 13 ms 13 ms 12 ms core2.businesstelecom.hu [213.181.206.28]
3 15 ms 13 ms 14 ms 178.210.255.22
4 13 ms 13 ms 13 ms rev-79.172.255.169.deninet.hu [79.172.255.169]
5 13 ms 13 ms 12 ms bpt-b4-link.telia.net [62.115.39.121]
6 22 ms 21 ms 21 ms prag-bb1-link.telia.net [80.91.250.68]
7 40 ms 39 ms 40 ms ffm-bb1-link.telia.net [62.115.139.221]
8 42 ms 41 ms 41 ms ffm-b11-link.telia.net [62.115.138.1]
9 41 ms 41 ms 40 ms internap-ic-305857-ffm-b11.c.telia.net [62.115.4
1.206]
10 37 ms 37 ms 36 ms border2.po2-8g-bbnet2.fra002.pnap.net [95.172.67
.66]
11 40 ms 39 ms 40 ms c-31-186-250-224.internap-frankfurt.nfoservers.c
om [31.186.250.224]Az útvonalkövetés elkészült.
C:\>tr 176.241.39.117
NFO win32 trace tool v2.04, copyright (c)2005 Nuclearfallout Enterprises, Inc.
Tracing route to adsl39-117.pool.businesstel.hu [176.241.39.117]
with up to 30 hops:1 0.3 ms 0.3 ms 0.2 ms border2.tenge7-1.nuclearfallout-59.fra002.pnap.net [95.172.68.197]
2 1.0 ms 0.8 ms 0.8 ms core1-0-1-0-0.fra002.pnap.net [95.172.67.67]
3 0.6 ms 0.5 ms 0.9 ms te1-4.ccr01.fra05.atlas.cogentco.com [149.11.106.41]
4 1.2 ms 1.7 ms 1.0 ms te0-11-0-4.ccr42.fra03.atlas.cogentco.com [130.117.3.137]
5 1.0 ms 1.1 ms 1.1 ms be2188.agr21.fra03.atlas.cogentco.com [130.117.48.113]
6 0.7 ms 0.7 ms 0.7 ms telia.fra03.atlas.cogentco.com [130.117.14.90]
7 0.7 ms 0.7 ms 0.8 ms ffm-bb1-link.telia.net [213.155.136.196]
8 18.8 ms 18.9 ms 31.1 ms prag-bb1-link.telia.net [62.115.139.216]
9 27.0 ms 27.2 ms 27.2 ms bpt-b4-link.telia.net [213.155.135.217]
10 21.7 ms 22.7 ms 22.6 ms magyar-ic-151712-bpt-b4.c.telia.net [213.155.129.6]
11 24.2 ms 24.3 ms 22.6 ms 81.183.1.115 [81.183.1.115]
12 22.2 ms 24.3 ms 24.3 ms xe-1-1-0.ic1-vhugo.net.telekom.hu [81.183.0.161]
13 27.5 ms 28.9 ms 27.6 ms 81.183.2.165 [81.183.2.165]
14 * * * Request timed out.
15 * * * Request timed out.
16 * * * Request timed out.
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out. -
wody21
tag
Kérem segítsetek:
D-link 360T modem, V3.00B01T02.EU.20060220 fw, telnet sh majd dmesg parancsra ezt dobja:
Mit rontok el? Hogyan deríthetem ki, hogy melyik fw-t töltsem, illetve egyáltalán azt, hogy lehet-e frissíteni ezt a rakás trágyát?
T-com internet, gyalázatos sebesség, állandó szakadozások 2014 közepén... Segítsetek pls.
-
dchard
veterán
válasz
ssarosi #2951 üzenetére
A leírás alapján szerintem tudja, a kérdés az, hogy ez az Annex A or B azt jelenti, hogy mindkettőt tudja, vagy azt jelenti, hogy adott területtől függ melyik. (értsd: adott országban olyat adnak el ami oda jó). A németeknél Annex B van, szóval ha onnan veszed, az jó lesz, de ha itthon veszed annak is Annex B képesnek kell lennie.
Dchard
-
ssarosi
tag
Na megindult a Telekom a lejtőn.
Megváltoztatták a garantált sebességeket.
Először azt hittem tévedés, de felhívtam az ügyben járatos ismerősömet és ő is megerősítette.
Gondolom nem fejlesztenek (telekom adó), hanem inkább visszavettek a garantált sebességből.pl:
10/0,5 csomagnál a garantált 1/0,2
20/1 csomagnál garantált 1/0,5
30/1 !!!csomagnál garantált 1/1
Sumák módon a feltöltés is lecsökkentették 5-ről 1 Mbitre.Aki még a régi garantált csomagot kapja, a hűségidő lejárta után már rá is ezek a feltételek vonatkoznak.
-
ssarosi
tag
A gyári manual szerint admin/admin.
Leírás: http://www.dlink.com/-/media/Consumer_Products/DSL/DSL%20321B/Manual/DSL321BmanrevzenManual.pdf 60. oldal.
Biztos hogy jól csináltad a resetet? Nyomni kell a reset gombot, bekapcsolni a modemet és legalább 10 másodpercig nyomva tartani.
-
gyu84
tag
Üdv!
Mi az felhasználónév / jelszó páros DSL 321B modemnél? FW: HU_1.00
Az admin/admin , Admin/Admin, root/root, root/admin nem működik
Nem változtattam meg. A modemet már le reseteltem, úgy se fogadta el az admin/admint.
Van valami mód alaphelyzetbe állításhoz? -
ssarosi
tag
Üdv Dchard!
Lassan lesz a VDSL modemből valami, még egy kis türelmet.
Ami érdekelne. Olvastam egy régebbi hozzászólásodban, hogy a T VDSL2 és OFDM modulációt használ.
Egy fórumtárs vett egy modemet ami nem tudja a 17A profilt.Kinéztem magamnak egy Fritzbox 7390 mindenest, ami ugyanazt tudja mint a pórul járt fórumtárs modeme,
"VDSL2 line, standard ITU G.993.2 Annex A or B" kézikönyvből másolva, amiből nem derül ki hogy tudja e a 17A-t vagy sem.Te esetleg nem tudod hogy ez használható itthon?
Nem találom sehol ezt az adatot.Manual itt található: http://en.avm.de/service/manuals/fritzbox/
-
Jakuu
őstag
Az lehetseges, hogy hiaba allitom at akar 300%-ra a Target SNR margint es nem valtozik semmit a Current line speed ?
Elotte is 16380 koruli az ertek es utana is, mikozben a max line ertekem 21000 korul lenne.
-
krypton
senior tag
válasz
SteveBeard #2948 üzenetére
Csak senki nem említette még azért kérdezem.
Elkezdtem tesztelni a kapcsolatot, csináltam pát képet:
DMT
Modem
2,5 óra SNR monitorozásKérhetnék egy kis segítséget a kapcsolat belövésére, mert nem vagyok elégedett a sebességgel? Tudott ez a net 7-8 Mbitet is de most csak ~4,5-et hoz. A vonal földkábelen érkezik.
-
krypton
senior tag
Az teljesen oké hogy a firmware csere után működés közben (van kapcsolat, minden működik) a power led pirosan villog?
-
dchard
veterán
ha a böngészés, torrentezés továbbra is megy, akkor nem szakad meg a netkapcsolatod, kár a modemet újraindítgatni (valójában jobb volna, ha nem tennéd, mert akkor lenne erről az időszakról is mérési adat).
Amit inkább ajánlok, hogy CSAK a routeredet indítsd újra, szerintem itt van a szűk keresztmetszet, mert ha megy a böngészés, akkor az ADSL nem szakadt meg, ez tuti.
Dchard
-
taki01
őstag
dlink dsl 360r t1 után van kötve egy tplink mr3420 router
-
taki01
őstag
-
dchard
veterán
Az US SNR kicsit alacsony, bár szerintem ez csak hibás mérés.
Összességében a vonalad a lehetőségekhez képest jó, kb. 5/0,5-ös csomag, ennek működnie kéne rendesen.
Mivel a mérésben sem jelentékeny mértékű bithibát, sem mást (szakadást sem) látni, így további kérdéseknek van helye:
Pontosan mi történik akkor amikor "megszakad" a neted? Csak a játék dob ki, vagy se böngészni semmit nem tudsz? Meddig marad így ez az állapot? Szolgáltató, csomag, település? Társasház vagy családi? Sokkal több részletre van szükség.
Dchard
-
J.K.F.
csendes tag
válasz
SteveBeard #2934 üzenetére
Ezen egyébként nem látszik semmi extra, csak az, hogy ez idő alatt viszonylagos nyugalom volt a vonalon. A mérés akkor lett volna érdekes, ha hosszabb ideig áll a net és nem tudsz életet lehelni bele. Annyi látszik még, hogy eddigre (este 20:00-kor) már kikapcsolták az MR4 nemzetiségi adást 1188kHz-en (Marcali és Szolnok adók), ami napközben azt a hatalmas csúcsot okozza a 275-ös vivő környékén.
Remélhetőleg a modemcserével megoldódnak a gondjaid. Ha mégsem, akkor nem modemhiba volt az ok, inkább kábel/kötés.
-
MajaG
senior tag
válasz
SteveBeard #2933 üzenetére
Pipáld ki a passtrough üzemmódot, kapcsold ki a dhcp-t. Ennyi. Innentől kezdve áttudsz rajta tárcsázni. Gyári jelszót hagyd ilyenkor benne.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #2933 üzenetére
-
SteveBeard
senior tag
Szia!
Köszönöm a válaszod!Eddig nem volt vonalas telefonom (vonal az igen) most kaptam kölcsön, ha megint hosszabb időre elmegy a net, akkor megnézem.
A kötések szerintem rendben vannak, egy hibát találtak a szerelők, mivel a doboz elég rossz állapotban volt, ezért összesodorták a két vezetéket és szigetelték. Persze ez sem segített utána is elment a net.
Nekem lassulás nem volt csak szimplán nem volt net. Volt olyan, hogy hajnalban jött valahogy rendbe, én nem nyúltam hozzá.
Éjszaka, mikor senki nem használja a netet megcsinálom a tesztet.A Speedportra nem tudsz valami okosságot, hogy csak modemként menjen?
Olvastam valahol, hogy raktak rá valami német firmware-t és azzal teljes körűen lehetett használni.
Persze a mikéntjét nem írták meg, ezért lehet nem is igaz. -
J.K.F.
csendes tag
válasz
SteveBeard #2930 üzenetére
Vonalas telefonod is van az ADSL mellé? Ha van, akkor szakadáskor az ad búgóhangot vagy néma?
Nálam házon belül volt olyan kötéshiba (amit én követtem el), amitől megszakadt vagy nagyon lelassult a net (1-3Mbps). A vonalas telefon ilyenkor nem adott búgóhangot, ha viszont ráhívtam erre a számra, majd 10-15 másodpercnyi kicsöngés után letettem a hívást a net is és a telefonvonal is megjavult. Egy időre. Végül újranyomtam a hibás kötést és azóta minden szép és jó.
A képen látható 2-3 durva minőségromlás (vagy teljes szakadás?) csak 15-30 másodperces. Azokat Te csináltad (pl. kábel kihúzása a modemből) vagy "magától" történt? Ha a szakadás hosszabb ideig fennáll és pl. a modem újraindítása sem segít, esetleg ki lehetne próbálni egy QLN tesztet az xDSLinfo 1.99beta-val 5 másodperces mintavételt beállítva, és össze lehetne hasonlítani az ott látott QLN grafikont pl az előző képeden látható QLN grafikonnal, hogy nincsenek-e benne ahhoz képest fura eltérések (sok zajcsúcs, vagy egységesen több decibeles eltérés minden vivőn). Ha jól emlékszem ez a QLN teszt csak a dchard-féle szoftverrel működött nálam, a gyárival nem.
-
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
Állítólag ma kijavították a hibát... a légkábelben volt szakadás.
Csak azt nem értem, hogy miért volt pár óráig netem, miután bejelentettem a hibát
És ez ismétlődött mindig. Bejelentem... van net, nincs net, megint bejelentem van net, majd megint nincs.
Kíváncsi vagyok ez meddig fog tartani?Közben megjött a VDSL modem-router. Na ez az amit nem fogok tudni használni, mivel egy Speedport w 724v-t kaptam, amiről mindenütt azt olvasom, hogy nem lehet csak modemként használni.
Most így néz ki a helyzet nálam.
-
SteveBeard
senior tag
Szia Dchard!
A hibajelenség a következő:
Néhány naponta teljesen megszűnik a net, ilyenkor több órán keresztül próbál szinkronizálni a modem. Áramtalanítás, újraindítás nem segít. Majd jó pár óra után, bekapcsolt modem mellett egyszer csak újra van net. Kijöttek a szerelők, átnézték a kötéseket, egy helyen találtak is egy régi rosszul kinéző kötést, újrakötötték, majd elmentek. A hiba tegnap újra jelentkezett. Este 10 óra után szűnt meg, éjfélkor értem haza, szokásos rituálé, semmi változás, bekapcsolva hagytam, majd ma reggel 8 után magától helyrejött.
A szerelő azt mondta biztosan modem hiba. Cserélni kell.Várom mi a véleményed erről!
Előre is köszönöm a válaszod!Down Up
G.dmt framing
--stats
Max(Kbps): 15864 1282
Rate (Kbps): 13626 1278
bdslctl: ADSL driver and PHY status
Status: Showtime
Retrain Reason: 8000
Max: Upstream rate = 1282 Kbps, Downstream rate = 15864 Kbps
Path: 0, Upstream rate = 1278 Kbps, Downstream rate = 13626 KbpsLink Power State: L0
Mode: ADSL2+
Trellis: UN /D
N
Line Status: No Defect
Training Status: Showtime
Down Up
SNR (dB): 9.4 10.1
Attn(dB): 23.5 13.2
Pwr(dBm): 18.3 13.3ADSL2 framing
MSGc: 59 11
B: 212 13
M: 1 16
T: 2 11
R: 8 12
S: 0.4990 5.5693
L: 3543 339
D: 64 4Counters
SF: 177557 179945
SFErr: 0 0
RS: 23082442 2067211
RSCorr: 61 0
RSUnCorr: 0 0HEC: 0 0
OCD: 0 0
LCD: 0 0
Total Cells: 92553654 1914981486
Data Cells: 3075322 374161977
Drop Cells: 0
Bit Errors: 0 15441297ES: 0 10730
SES: 0 1201
UAS: 35 478920
AS: 2880INP: 0.57 0.56
PER: 16.21 16.27
delay: 7.98 5.56
OR: 32.06 8.35Bitswap: 63 1
-
-
-
Sziasztok,
Lenne egy fekete dobozos D-link 360R T1E adsl2+-os modemem, ami cikkben leírtak alapján alkalmas (megfelelő bios ic és board id) a firmware frissítésre, viszont mielőtt nekilátnék jó lenne ha az eredeti firmware is meglenne, hogy később vissza lehessen rá tenni ha bármilyen oknál fogva szükséges lenne, viszont sajnos az eredeti firmware linkje már nem él, szóval ha valaki elérhetővé tudná tenni, azt örömmel venném.
Köszönettel; Fenyő
-
Grg
tag
Szia Dchard,
Köszönöm a választ.
Az az érdekes, hogy kezdettől fogva ilyen volt, első nap 7,5, másnap 6,5 és ez maradt is.
Szerencsére sikerült megoldani, és fél napja már a kínált sebességgel megy. (Remélem így is marad...)Most ilyen a kép:
Az érdekelne még, hogy 20/1-es M-csomagot bírná-e a vonal? a Maximum speed alapján kéne ha jól sejtem, de érdekes módon a T-rendszere nem engedi, illetve ha a címemet adom meg akkor igen, ha viszont belépek és váltani akarnék akkor már nem...
( Az ügyintéző amúgy M-csomagot igényelt amikor elmondtuk neki a fentieket, de mondta, hogy majd élesben kiderül, hogy S vagy M )Grg
-
dchard
veterán
Csimborasszója a hibásan működő DSM-nek. A vonalad ugyan hibátlan, mégis meglassították, nem is kicsit (cirka 5 megabittel lassabb annál mint aminek lennie kéne). A folyamat automata, nem tehetsz ellene semmit, reklamálhatsz az ügyfélszolgálaton, akinek fingja nincs hogy mi az a DSM (vagy legalább is úgy fog tenni), csak szajkózzák majd hogy ennyit tud a vonal meg messze vagy a központtól, holott nem (ez a kép az ékes bizonyíték).
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
SteveBeard #2916 üzenetére
Ennyit tud a téma, kizárólag technológia váltással lesz gyorsabb (VDSL2, kábelnet, optika).
Dchard
-
-
gyuszi89
csendes tag
Üdv Dchard!
Egy érdekes dologra lettem figyelmes. A fórumban mindenfele v1.9-ről van szó, kivéve azt az egy bejegyzést amit te írtál, h készül a 2.0 a végleges verzió is, de ezt 2012-12-01-én írtad. Ezután én kipróbáltam h a szerveren van-e magasabb verzió is, és találtam mind2-ből találtam, olyat ami 2.0 és a csomagolt fájl tartalma 20131126-i dátumú ([link] , [link]). A kérdésem az lenne, h ez az új lenne vagy valami más, ha az új akk miért nincs róla szó vagy csak én voltam figyelmetlen?
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv.:Gyuszi -
pruzsi
őstag
Közben sikerült belépni egyenlőre marad a gyári rajta kép Valami oknál fogva lassabb sebességgel szinkronizált össze a modeme a központtal, jelenleg bruttó 14319/1278Kbps (le/fel irány), holott a nettó 20.0/1.0 Mbps sávszél rendelkezésre állna neki. (ehhez bruttó ~23.5/1.25 Mbps kell - de ez meg is volna - lásd "attainable" mezőket
Másik modemmel is próbáltam,20-ról esett le 16-14-12-re ás az maradt,bejelentettem vizsgálják. -
J.K.F.
csendes tag
Ha nem fogadja el a név/jelszó párost akkor valószínűleg még a gyári firmware van a modemen. A DMT nem tud kommunikálni a gyári firmware-rel (még a helyesen megadott, a gyári fw-ben érvényes név/jelszó párossal sem, ahol a felhasználónév "root", a jelszó pedig "admin") ahhoz fel kell raknod dchard firmware-ét.
Az általam írt [xDSLinfo] ellenben szót ért a gyári fw-rel is (az alapértelmezett név/jelszó párosa is ennek megfelelő) és a dchard-féle fw-rel is (ekkor át kell írni a beállításaiban a jelszót "0000"-ra). Ezzel azonban csak lekérdezni tudod a modemet, illetve órákon keresztül monitorozni tudod, hogyan változik a jel/zaj viszony a vonalon (hasonlóan a DMT-hez), modembeállítások módosítására nem alkalmas.
Ha valamit állítgatni is szeretnél a modemben, ahhoz fel kell raknod a dchard-féle firmware-t, és annak webfelületén tudod ezt megtenni.
-
dchard
veterán
válasz
ssarosi #2912 üzenetére
A következőt tudom mondani:
Ha kapok ilyen speedport routert, akkor:
1. Megpróbáljuk kinyitni (telnet, admin felület stb).
2. Illetve a kinyitás után a meglévő diag eszközöket kompatibilissé tenni.Ehhez elsősorban nem pénz kell, hanem egy ilyen eszköz kölcsönbe pár hétre.
FW-t írni nem fogok hozzá pénzért sem, illetve amennyibe kerülne azt nem fizetné meg senki
És igen: az az eszköz amit az utolsó sorban említettél teljesen felejtős.
Dchard
-
ssarosi
tag
Üdv Dchrard.
Bocs hogy nem keresem vissza a régi hozzászólást, amiben a két HGW beszerzéséről és reményeim szerint a 360R-T1 firmware-hoz hasonló jobb firmware írásáról volt szó (egy másik fórumban).
Kérdésem: mennyire aktuális a téma?
Kell e még speedport w724v és zte 931 VII v2.0.
Ha igen, akad e még rajtam kívül valaki aki ezt anyagilag támogatná?
Természetesen nem rád gondoltam, mert amennyi munkába kerül ez neked - a haszon élvezői meg mi vagyunk, mezei userek - még téged kellene dotálni hogy egyáltalán foglalkozol vele.
Bennem fel is merült ez a gondolat az általad írt és többek közt általam is használt firmwareval kapcsolatban.
1.) Akkor a kérdés: szerezzek ilyen HGW-ket?
2.) Ha némi pénzmagba kerül a leendő userek közül van e olyan önként jelentkező akivel osztozhatnék a beszerzés költségén - a várható eredmény érdekében?
Egy új ZTE ZXV10H201L már van, de szerintem ez a felejtős kategória.
-
pruzsi
őstag
Sziasztok!
Ki szerettem volna próbálni dmt-t de nem sikerült követtem a beállításokat de nem sikerült a user és pass írja hibásnak pedig a megfelelőt írtam be neki.
Van e esetleg más progi amivel lehet tesztelni,továbbá van e ötletetek a minden nap 2 mbit sávszélesség csökkenésre 16 ról indultam 14-12 most de fentebb nem megy.Másik modemmel próbáltam,más kábelekkel is,másik hálókártyával is,szolgáltatónál vetettem fel hibajegyet.(DSL-360R T1E) felületbe be tudok lépni ha esetleg ott lehet valami állítani?! -
AstraCDX
senior tag
A héten a gyermekem tesztelgetett néhányszor, akkor még nem volt meg a 10Mbit/s .
Ma csak kíváncsiságból rápróbáltam a tesztre, hogy megvan-e még az SNR lock, és akkor jelentem hibára .
De a vizsgálat eredménye kifogástalan 10Mbit/s sávszélességet mutatott, ami kellemesen meglepett .
Így nem kellet jelentenem .
E szerint az SNR lock ~2 hétig volt a vonalamon .
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
A múltkor a villámcsapás után voltak nálam mindenféle anomáliák, tööbek közt kaptam egy SNR lockot is ~8Mbit/s-re .
Azóta van új routerem, már nem vágja a sávszélességet ~2,5Mbit/s-nél .
Amikor beüzemeltük, (kb 1 hete) még megvolt az SNR lock .
Gondoltam, majd bejelentem hibára miután már az új router konfigurálva megy egy hetet .
De ma néztem a speedtest.net-et, és teljes sebességgel jön a 10Mbit .
Van ilyen, hogy hibabejelentés nélkül újra visszaáll a teljes sávszélesség, eltűnik az SNR lock ?
Ez nekem nagyon szokatlannak tűnik !
Üdv.
Astra
-
-
dchard
veterán
válasz
ssarosi #2902 üzenetére
Pedig máshogy nem fog menni. Ha tudsz, kérj ZTE 931 VII V2-t. Ezt is szoktak adni. Ebből sem fogod kinyerni a voip adatokat, de használható bridge-ként is (VDSL2-n).
A kérdésedre a válasz: nem. Nem azért mert nem lehetséges, egy teszthálózatba illesztve pillanatok alatt elárulja magáról még a PPPoE user nevet és jelszót is. Pusztán nem akarok ebből precedenst teremteni.
Amúgy is: ha kell a gyorsabb net, úgysem lesz választásod.Dchard
-
ssarosi
tag
Üdv Dchard!
Nem tudom bele merjek e vágni a T-Home IP telefonjába (-1000 Ft/hó).
Most is voipot használok, csak nem az övékét (kimenő hívásra).
A gond az, hogy a vezetékes számomat ismeri mindenki.
Ha igen akkor adnak egy SPEEDPORT W724V xart (legalábbis amit eddig olvastam róla).
Mivel a tré nem adja ki az ip telefon felhasználónevet (ez állítólag a telefonszám, a sip szerver neve meg fent van a neten) és a jelszót, kénytelen lennék az ő eszközüket használni. Ezt meg nem akarom.
A 360R modem a Te szoftvereddel + a mikrotik router + a pap2t nekem úgy jó ahogy van.
Olvastam róla hogy talán ki lehet szedni belőle a jelszót.Meg tudnád csinálni ha voipot kérnék?
Természetesen a modemet eljuttatom hozzád - ha kell.
Meg nem ingyen kérném.Sávszélesség emelést még nem kértem, mert nem tudom mi csináljak.
Szereztem ftp cat6e kábelt, a nyomató kábelt talán a következő hétvégén kicserélem.
Vagy jobb lenne sftp a 220V miatt? Ugyanabban a csőben lesz..Köszönettel várom válaszod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Új alternatív firmware D-Link DSL-321B, DSL-320B és 360R T1 ADSL modemekhez
- Építő/felújító topik
- BestBuy topik
- One mobilszolgáltatások
- Motoros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Új, Bontatlan Toshiba 2.5" 1TB Canvio Basics (USB3.0 ~5Gbps) fekete külső winchester
- Üzletből, Macbook Pro Retina 16" 2021,M1 Pro 10mag 32GB RAM/1TB SSD/Metal 16magGPU/Liquid Retina XDR
- Üzletből, Macbook Pro Retina 16" 2021,M1 Pro 10mag 16GB RAM/512 SSD/Metal 16magGPU/Liquid Retina XDR
- Üzletből, garanciával, MacBook Pro Retina Touch Bar 13" Gray, 2018, i7-2,7GHz/16RAM/512GB SSD/magyar
- Kingston Fury Beast DDR4 2x8GB 3200Mhz CL16 RGB
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 Gen2 - i5-1135G7 I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest