- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemusz
addikt
Üdv dchard! Talán emlékszel rám, nekem a ping csökkentése a herótom. Ezzel kapcsolatban kérnék mindenféle/akármilyen fejlesztést az új firmwarebe. Ez így elég tág tudom, de biztos vagyok benne, hogy valami majd eszedbe jut. Egyébként 200-as targettal ugye visszadobott 64-es download Path-be, de azóta 220-at használok és nem dob vissza magasabb path csoportba. Tehát valahol ott 200-220 között lehet a vízválasztó. Köszi.
-
-
-
Sikerült Win 8 alatt beállítani az ip-t, átjárót és a maszkot, és elértem weben a modem admin részét, de nem jó a jelszó. Próbáltam: root/0000, admin/admin, admin/bridge, admin/root, admin/000, root/admin, root/bridge és ezek nagybetűs változatait, amiket a hozzászólásokban találtam.
Enternet volt a net kiépítője, t-home adta a vonalat. Mi lehet a jelszó? Csak egy dmt tesztet akarok csinálni.Ez a felület jön be a 192.168.1.1-re: http://kepfeltoltes.hu/121201/dlink_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
dchard
veterán
válasz
realexecutor #1885 üzenetére
Ez ennyit megy. Mivel a spektrum ép sz SNR margin csökkentést is ellőttük, így nem maradt már semmi.
Hagyd így.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
StSanya #1886 üzenetére
Kb. 50 Forintból javítható. Teteje gondolom végig rajta volt... Nálam ugyanennyit ment fedél nélkül, és semmi baja. Pedig kb. 4-500-szor újra is programoztam rajta a flash-t
Többieknek: a LED nem lesz megoldva, mivel a gyári LED river nem használható forrás híján, ezt szerintem már megbeszéltük. Viszont várok további ötleteket.
Dchard
-
StSanya
senior tag
Ma sajnos le kellett a szolgálatból váltanom a jó kis 321B-met...
((Story)
Szerencsére van egy 360R T1E-m...
-
realexecutor
újonc
-
dchard
veterán
válasz
realexecutor #1883 üzenetére
Uplink irányban kapod a maximumot.
Lefelé szerintem 1-2megát még ki lehet hajtani belőle SNR margin 70%-ra csökkentésével, de vannak nem javítható hibák, úgyhogy mindenképpen frissítened kéne és megcsinálni a vonaldiagnosztikát. Valószínű a lakás/ház kábelezésére is rá fér egy kis ráncfelvarrás. Diagot csináld meg a leírás szerint (frissítés után) és segítünk a továbbiakban.
Dchard
-
realexecutor
újonc
válasz
StSanya #1882 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Csak azért habozok az átállással, mert szolgáltatóé a modem és félek frissíteni, úgy hogy nincs visszaállási lehetőség... bár lehet kutyát se érdekli a szolgáltatónál, hogy mi van a modemmel...
20megás csomagom van (eddig 15megás volt, lejárt hűség és 20as olcsóbb is volt mint eddigi 15, meg 15ös meg is szűnt...). A modem ilyen statisztikákat mond:
[link]Ennyit bír a vonal vagy esetleg DChard féle firmware-el többet is ki lehet sajtolni belőle?
-
StSanya
senior tag
válasz
realexecutor #1880 üzenetére
1., 360R T1 NEM megy az OrbMT-vel (sem a SpeedModem-el), csak a DMT-vel firmware frissítés UTÁN!
(A megkérdezett fórumozónak 360T típusú modemje van, 360T != 360R T1)2., A 360R T1-nek a Dlink nem tette elérhetővé a firmware-ét, így (egyelőre) nem tudsz visszaállni a gyárira, ha megfrissíted a DChard félével. De nem is akarnál visszatérni...
-
dchard
veterán
válasz
realexecutor #1880 üzenetére
360R t1-hez nincs gyári firmware, nem lehet visszaállni rá.
A 360R t1-ből csak az általam írt szoftverrel és a DMT nevű alkalmazással lehet kinyerni adatokat a leírásban szereplő módon.. A korábbi úriember 360T modemhez használta az OrbMT-t.
Dchard
-
realexecutor
újonc
Sziasztok!
360R T1 modemem van. Vonali infokat szeretném megnézni, de valamiért nem megy. Router nélkül modembe van dugva hálókábel, IP címet, alhálózati maszkot meg átjárót átírtam. Modem webes felületére (meg telnettel is) be tudok lépni, de ORBMT-vel nem tudok kisajtolni belőle semmit. Hasonló hibaüzenettel mint ETOM-nak volt. ETOM neked mivel sikerült megoldani? Vagy mit csinálok rosszul?
Másik kérdés, Dchard féle firmware frissítéssel kapcsolatban, az eredeti firmware-t nem találom sehol. Addig nem kezdenék el frissítgetni, amíg nincs meg az eredeti.
Köszi a segítséget!
-
dchard
veterán
Na kedveskéim úgy néz ki, hogy csinálok még egy 2.0-ás végleges verziót a firmware-ből, úgyhogy jöhetnek az ötletek, hogy kinek mi hiányzik belőle.
Ami eddig összeállt:
1. Nyitólapon az ID kijelzési bug javítása (256 felett NA-t ír).
2. Nyitólapon lesz még Delay és INP kijelzés.
3. Próbálom megoldani, hogy az összes fontos adatot le lehessen tölteni egy ZIP fájlban, ez egy régóta várt funkció.
4. Ha minden jól megy lesz benne a BERT teszt mellett egy QLN monitor funkció is amivel nagyobb idősávot is át lehet majd fogni, erre nem vállalok garanciát, illetve a DELT módot is megpróbálom implementálni.Dchard
-
-
Kommy
veterán
Nálunk az S az 2450-be kerül
az M pedig 4690-bekét év hűséggel csak ugye erre rájön még a telefon ami 1150 FT
Tehtá 3600 és 5840Ft-ra jön ki pontosan a csomag ami már azért sok, és bőven elég a 10Mbit-es letöltés (nekem az 5 is leég volt), feltöltés lehetne nagyobb, de többet meg nem nagyon akarok fizetni.
Ráadásul míg nem jelentkezek be addig elérhető az M csomag is, de váltani már nem tudok rá bejelentkezés után. Sőt szomszédunk volt benn neki eddig családija volt és nem engedték neki M csomagra váltani, csak S-re. Sőt most már semmilyet nem tudnak
-
dchard
veterán
Ha van telefonod, akkor az új csomag 1 év hűséggel csak 4890 Forint, nem 6000:
http://www.t-home.hu/lakossagi/internet/dijcsomagok
és ezek a normál árak. Ha van konkurencia akkor meg ugyanez 3150Ft és amennyit most fizetsz, szerintem nálatok is a konkurenciás árak érvényesek. Netmánia S ről ávlthatsz Netmánia M-re hűségidőn belül is még akkor is ha olcsóbb lesz a havidíj. Én megnézném My-thome-ban mi az ami elérhető.
Dchard
-
Kommy
veterán
Nem nyúltam semmihez. Csak felraktam a firmware-t és beállítottam az adsl-t.
20-asra nem akarok váltani mert nem érne annyit jelenleg 3600Ft-ot fizetek a 10-esért a 20-as meg lenne 6000Ft és az azért sok, hogy a feltöltés nőjön csak.
Ráadásul ugya azért vettem a modemet, mert közben szakadt a net és ezt akarom majd kideríteni, de csak akkor tudom, ha senki nincs itthon, nem akarok senkit megfosztani a nettől.
Amúgy egy Pirelli hgw-van használatban, a voip telefon miatt. (igaz használva nincs a telefon), tehát lehet majd marad a D-Link modem a hgw helyett.
Majd csinálok hosszab tesztet is, ami furcsa, hogy láttam az UP-nál 8x-es snr-t is, ami szerintem nem normális.
-
dchard
veterán
válasz
ufocsalad #1868 üzenetére
"Az ~uj fekete 360R-be meg nem látok bele"
Felmegy rá az általam írt firmware, csak nem az kell mint a 321B-hez. Told fel rá és már lehet is diagolni
" Vdsl nekünk meg uj és ebbe sem mélyedtem még el"
Ahogy nézem ADSL-ből is van még mit tanulni
"az ISDN30a profillal 128/128Mbit-el pörögtek"
A név helyesen: Profile 30a.
A Telekom a saját hálózatán Profile 17a-t és talán 8a-t használ.
Dchard
-
ufocsalad
tag
Sejtettem , hogy valami itt Pesten nem kerek.
Az ~uj fekete 360R-be meg nem látok bele (sm50b)
Megkövetem a cellákat/kereteket.
A Vdsl nekünk meg uj és ebbe sem mélyedtem még el
a planet routert meg az Argust összekötöttem brahibol és kiprobáltam néhány profilt
(az ISDN30a profillal 128/128Mbit-el pörögtek ) -
dchard
veterán
válasz
ufocsalad #1866 üzenetére
Amit jó ha tudsz:
Budapesten a legzajosabbak a vonalak és nem csak az áthallási zaj miatt: itt működik a legtöbb AM sávú rádió.
A másik: a döglődő régi 360R modemeknek (szürke) jellemző hibája, hogy egy rettentően zajosnak tűnő spektrumot mutatnak, főleg a közepén, felső harmadában, de ez modem hiba. Ahol szélessávú zajt látsz, és ilyen modem van azonnal legyen gyanús a régi szutyok modem. Meg ha bármi baj van akkor is. A legtöbb esetben a modem a ludas.
A cellák amikről beszélsz az ATM rétegben mennek (Layer 2), mi keretről szoktunk beszélni (Layer 1).
Ha csak kozkásodik a kép, de nem megy el az adás és indu újra a box, szerintem inkább nem javítható bithiba miatt lehet. UGye ilyenkor kéne az ID-t felhúzni az égbe, de ezzel megszivatod a usert, mert a neten meg nagyon megnőne a késleltetés. VDSL2-ben erre találták ki a dual latency módot: az egyes streameket külön tudja kezelni a fizikai rétegben is, és tud nagyobb redundanciát adni az IPTV-nek mellette meg kis késleltetést a netnek. Ilyet az ADSL2+ nem tud.
Dchard
-
ufocsalad
tag
Elég sok beszakadásos kapcsolat van, némelyik több sávon is. Vagy például nagy terjedelemben tarajos/szálkás.
Ha ugrálnak a hasznos cellák az okozhat csomagvesztést, képkockásodást?
mert az szinte követhetetlen mert az ANMS nem rögziti (néha még a szakadást se)
és mindig akkor csinálja amikor nincs ott az ember. -
dchard
veterán
válasz
ufocsalad #1864 üzenetére
A QLN mutatja a "tiszta" zajt. Ezt a vonal inicializálása előtt méri a modem, amikor még "csend" van rajta. Ez is a neve: Quiet Line Noise vagyis csendes vonali zaj. Tehát nincs benne a saját DSL semmilyen szinten, viszont minden más: AM sávú zajok, áthallási zajok, RFI stb. minden más igen. A probléma az, hogy csak a trainelés előtt mér bele a vonalba 1-2 másodperc erejéig, de azt legalább az egész spektrumban.
Például ha a QLN tiszta de mégis beszakadást látunk az SNR/BAT térképeken, akkor tudhatjuk: az érzékelt zavarforrás a traineléskor még nem volt jelen (az SNR és BAT többé kevésbé valós idejű, 1-2 másodpercenként frissül).
Állítólag valahogy rá lehet venni a modemet, hogy folyamatos QLN mérést csináljon, ami egy delta QLN-t előállító szoftverrel komoly fegyver lenne. AKár napokra ott lehet hagyni, és a végén kielemezni, hogy milyen random zajok voltak. Ez a legnagyobb kihyvás amúgy: az időben változó zajok kiszűrése.
Külföldön például régiónként használnak különböző maszkokat, ahol ismert RFI források vannak, és az ismerten rossz vagy periódikusan rossz csatornákat eleve kizárják. Pl. kistérségi AM rádiók.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
ufocsalad #1858 üzenetére
Nem tesztidő kell hozzá, hanem tudni kell pontosan mit jelentenek, nameg az összefüggésüket. Ez olyan mint a csillapítás: a szerelők többsége tudja, hogy mi az, de nem tudja a helyén kezelni: pédlául 30dB-s vonalon láttam már 10megával sem menő DSL-t, meg 15-16megás stabil kapcsolatot is. Mi volt az összefüggés? A zaj, de ezt a szerelő nem tudta, így nem is vizsgálta. Csak annyit tud, hogy ha 30dB vagy nagyobb a DS csillapítás akkor már hűha, pedig ez nemigaz.
VDSL2 modemem van, a British Telecom openreach nevű szolgáltatásként értékesíti ezeket, úgyohgy mindig van az E-bay-en. Én ezért postával együtt fizettem talán 7ezer Forintot. Van neki 2db LAN portja ami jó a diagoláshoz, meg van neki két TTL soros konzol portja is, szóval pont ideális.
Úgy lehet találni, hogy Openreach vagy Huawei HG612 névre rákeresel E-bay-en.
MOD: most elég drága: 40dollárért van, de ez is 9.000 HUF alatti összeg.
Dchard
-
hun005a
tag
Az mitől van hogy 360R T1 összekötöm a számítógéppel és sárga felkiáltójel van valami 169.254.91.5-ös IP cím de betárcsázóval megy a net,most is úgy vagyok
Ja és persze nem is tudok belelépni a modembe. -
dchard
veterán
válasz
ufocsalad #1856 üzenetére
Be kéne szállnom erre a piacra
Nem tudnak sem delta SNR-t, sem delta BAT-ot, sem tartós QLN-t, sokszor még egy rendes frekimenetet sem.
BCM alapú modememkből (pl: 321B, 360R T1E) telneten több infót lehet kiszedni, mint az Argusból, ez elég gáz az áraikat elnézve...
Ja amúgy megsúgom, hogy hozzájutottam a BCM dsldiag alkalmazásához, amiben elég sok mindent lehet mérni, de sajnos az általunk használt platformra nem jó, mert a szerver oldal ami a modemen fut, hiányzik a forráskódokból. Most egy VDSL2 modemre írok szoftvert, abban bennevan, és működik is vele. Az már tényleg professzionális, lehet vele csinálni mindent, még konstelláció monitor is van benne ami elég durva.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
ufocsalad #1851 üzenetére
Dlink 321B az én szoftveremmel + DMT-vel mindenre elég, maximum nem olyan kényelmes, mert kell hozzá laptop meg táp.
Annyit az Argus sem tud, mert nincs benne delta SNR monitor ami azért jó ha van. Érdekes amúgy, hogy több az Argusnál jóval drágább műszerrel is dolgoztam, de maximum a bitallokációs tábla értékeinek a váltázását tudta mutatni a műszer és azt is csak extra licenszdíjért...
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
JamesWagner #1852 üzenetére
Világosan leírtad a leveledben, hogy ez nem a 20megás előfizetéshez tartozó profil és ezt írták vissza?
Hát az apjuk ..szát.
Én visszaírnék valami ilyesmit:
Kedves Péterné!
Önök nem értenek meg engem. Tisztában vagyok az ADSL rendszerek limitációival, ebben az esetben nem erről van szó. Egyértelműen látszik az előfizetői oldalon is, hogy a jelenlegi portbeállításom egyértelműen a régi 15megás családi csomaghoz tartozó értéken áll, és nem a jelenlegi előfizetésemnek megfelelő 20megás Netmánia M csomagén. Kérem, hogy ellenőrizzék a DSLAM portom beállítását, mert biztos vagyok benne, hogy a profilt nem váltották át az új csomagnak megfelelőre.
Biztosan nem hagynám annyiban, gyakoratilag hazudnak és megpróbálnak átverni.
Dchard
-
ufocsalad
tag
válasz
JamesWagner #1852 üzenetére
Ha nem járt le a hüségidőd meghosszabbíthatod a 15megát
a husz gondolom már nem megy el nálad a 15m meg már kivezetett csomag
-
JamesWagner
csendes tag
Íme, a hétfőn küldött, specifikációkkal és adatokkal alátámasztott e-mailemre ez a pofátlan válasz érkezett:
"Kedves *********! Kollégáink megvizsgálták a vonalat és azt
a tájékoztatást adták, hogy a mért
sebesség megfelel a jelenlegi
csomagjának, azonban ha ez így nem
elfogadható az Ön számára, akkor a
csomagváltást tudjuk javasolni a 10 Mbit/ s sebességű csomagra. Megértését köszönjük. Üdvözlettel:
Pósafalvi Péterné"Még meg sem említették hogy foglalkoztak volna a csomag valódi aktiválásáról, kapok amit kapok oszt osszam be.
Szerintetek ezzel lehet mit kezdeni? Vagy jobban járok ha valóban hagyom?
-
dchard
veterán
válasz
JamesWagner #1848 üzenetére
Egész jó. Mehet rá a 70%-os SNR margin, így gyorsulni fog picit amúgy szép a vonal, ezen túl nemigen kell csinálni semmit.
Dchard
-
JamesWagner
csendes tag
Közben sikeresen elkészítettem a spektrumképeket a vonalamról.
Első körben egy kis adat:
Down Up
G.dmt framing
--stats
Max(Kbps): 18524 1295
Rate (Kbps): 17069 1085
bdslctl: ADSL driver and PHY status
Status: Showtime
Retrain Reason: 0
Max: Upstream rate = 1295 Kbps, Downstream rate = 18524 Kbps
Path: 0, Upstream rate = 1085 Kbps, Downstream rate = 17069 KbpsLink Power State: L0
Mode: ADSL2+
Trellis: UN /D
N
Line Status: No Defect
Training Status: Showtime
Down Up
SNR (dB): 9.4 16.0
Attn(dB): 25.0 14.3
Pwr(dBm): 18.8 13.3ADSL2 framing
MSGc: 63 17
B: 248 95
M: 1 2
T: 2 1
R: 6 16
S: 0.4658 5.6026
L: 4379 297
D: 16 2Counters
SF: 5429 5442
SFErr: 1 0
RS: 749228 62088
RSCorr: 11 0
RSUnCorr: 15 0HEC: 1 0
OCD: 0 0
LCD: 0 0
Total Cells: 3506282 730722056
Data Cells: 0 3271931494
Drop Cells: 0
Bit Errors: 0 318576ES: 1 3281
SES: 0 28
UAS: 19 961514
AS: 87INP: 0.08 0.43
PER: 16.07 16.10
delay: 1.86 2.80
OR: 34.34 11.42Bitswap: 15 1
És a spektrumképek:
Vélemény?
-
ufocsalad
tag
sajnos a vdsl feliratu splitterekkel sincs jo tapasztalat, egy kicsit áterszt (főleg isdn-nél
)
-
ufocsalad
tag
válasz
JamesWagner #1831 üzenetére
Melyik ZTE? mert a virágosmintás retikül (H201L) nem vdsl képes
A 931V2 birja a VDSL-t is meg az ADSL-t is -
ufocsalad
tag
A 20megás adsl2+ profil már a központban közvetlenül is bontogat, ami ugye kifele egyre rosszabb.
Egyszer teszek fel én is ilyen kötödobozos képeket, mert ilyen "uj" nekünk nincs
-
dchard
veterán
válasz
StSanya #1837 üzenetére
Az új modemmel 15-16megára lehet számítani. Ha tudsz optimalizálni a lakás vezetékezésén akkor 1-2megával többre, ha az új modemmel tiszta a spekturm nem úgy mint a régivel, akkor gy 70%-os SNR margin is bejátszhat, de csak a csomagváltás után, most semmi értelme.
Dchard
-
MajaG
senior tag
Azt már próbáltam, nem hozott rajta, így visszaraktam a firmwareben lévő 99%-ra.
A gondom az, hogy meg meg áll a net, de akkor ezekszerint a routerem haldoklik, meg azért csinál hibákat is.
ANMS-ben látom.
N15ös profilal, valahogy gyorsabban jöttek az oldalak. Ping ugyanannyi. id 3/3 mindkét profilban. -
JamesWagner
csendes tag
Köszönöm dchard!
Én is ezt sejtettem. A feltöltés irány azonnal szemet szúrt. Annak mindig stabilan kéne mennie. Nálam egyértelműen látszott, hogy valami nincs rendben. De biztos ami biztos, gondoltam megkérdezek egy tapasztalt, hozzáértő személyt is a dologban! Köszönöm a segítséged!
Írtam egy "magyarázó" levelet a T-Com felé az elmúlt 20 percben. Nem szeretem "megmondani" egy szakembernek, mit kéne csinálnia (én is szakember vagyok, én sem szeretem), de sajnos ahogy a példa is látszik, nincs sok választás. Ez az ügy már November eleje óta húzódik. Már kollégát is küldtek ki, hogy rámérjen a vonalra (hasonló értékeket kapott). De senkinek nem tűnik fel a feltöltés irányom, pedig ezt is hangsúlyoztam már többször.
Most kíváncsi leszek mi lesz ebből. Majd megírom a fejleményeket!
-
dchard
veterán
válasz
Ez a 15megás régi családihoz tartozó sebesség, nem váltották át az előfizetést a 20megásra, tisztán látszik.
És tessék, már megint a sötét szöveg, hogy "ennyit bír a vonal", még azt is lsuták megnézni, hogy egyáltalán a port jól be van-e állítva.
Simán meglesz az 1mega felfelé ha beállítják, de lefelé nagyjából itt a vége.
Dchard
-
hun005a
tag
válasz
Egy kicsit még lehet húzni modem finomhangolással az up-on de nem sokat szerintem,azaz észre sem fogod venni.
-
JamesWagner
csendes tag
Üdvözlet kedves fórumtársak!
A fórumot olvasva, illetve több helyről információkat gyűjtve az a tapasztalatom, hogy nem csak nekem nem jön megfelelően a NetMánia M-es csomag (20Mbit) a T-től.
Viszont egy lényeges dolgot észrevettem! Mindenkinek megvan az 1Mbit-es feltöltése! Nekem viszont nem! A kollégák szerint a vonalam nem tud többet. Ezt még meg is érteném a letöltés irányba! Na de a feltöltés irányba még mindig szigorúan a 15Mbit-hez tartozó sávszélességet kapom, ami 0,9Mbit. Elméletileg már él az új csomagom másfél hete, a modemet is többször újraindítottam. Próbáltam már a D-Link 360R fekete módosított firmware-el, és az új ZTE csodával is ami elméletileg VDSL képes.
A következő pár infót osztom meg gyorsan, este pedig részletes statisztikát is teszek fel:
Az ADSL-ről és a vonalról pár statisztika:
Rate (Up/Down) 1085/18590 kbps
Noise Margin (Up/Down) 15.1/8.4 dB
Modulation Type ADSL_2plus
Line Attenuation (Up/Down) 11.4/17.6 dB
Output Power (Up/Down) 12.6/17.7 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Max Rate(Up/Down) 1371/18508 kbps
Interleave depth 2
Annex Type AnnexB
CRC errors 6748Kedves hozzáértők! Tudom, hogy szegényes az adat, amit a rendelkezésre bocsájtottam, ezt a késő esti órákban bepótolom. De a kérdésem előre is: nem lehetséges, hogy még mindig a régi szolgáltatás az aktív?
Válaszokat előre is köszönöm!
James -
dchard
veterán
Ehhez még annyit, hogy nálam egy 12Voltos VDSL2 modem amikor csak 10 Voltot kapott, nekiállt rebootloni, pedig az ampert megkapta amit kért... Ez az ún. dying gasp funkció, így tudja a modem hibás táp vagy áramszünet esetén értesíteni a központot, hogy ő most nem megszakadt, csak elment az áram.
Dchard
-
Nem hinném, hogy bármi gond lehetne belőle, mert a modemben az AC már csak egyenirányítódik, és stabilizálódik. Na most, ha te egyenáramot küldesz bele, akkor feleslegesen csinálod végig ugyanezt, de kárt nem okozol. Akkor lenne gond, ha valahova kellene pontosan 12 V, mert a te 12 V DC-dből már csak cca. 10,5 V marad.
-
szombi
tag
Sziasztok, remélhetőleg jó helyen kérdezek!
Adott egy D-Link DSL-360R "népmodem", és szeretném a router kapcsolóüzemű tápjáról működtetni.
Azonban a modem gyári dugasztápja 12V~/1200mA azaz VÁLTÓÁRAMÚ, és a modemre is rá van írva: AC 12V, 1.2A.
Pár napja próbaképp egy 12V/2A kapcsolóüzemű dugasztápra cseréltem, és azóta semmi változást nem tapasztaltam, minden működik! A fogyasztás a korábbi ~12W helyett 6-7W. Talán azért mert a mezei trafónak jóval nagyobb vesztesége van, az ADSL modem kb. ugyanannyira melegszik mint eddig.Kérdésem: huzamosabb ideig így(egyenáramról működtetve) okozhat-e problémát, van aki már próbálkozott vele?
-
the_one
tag
"Kíváncsi vagyok mennyi lesz a javulás, feltétlen csinálj előtt-utána képeket."
Mindenképpen!
Eredetileg így nézett ki a kötődoboz.Anno 1995-ben szerelték fel. Pár napja csak annyit tettem, hogy kiemeltem az a piros fehér vezetéket a kötőkapocsból és közvetlenül összeforrasztottam a lakásba menő vezetékkel. A sebesség nem lett több, a FEC hibák száma kevesebb lett.
-
dchard
veterán
válasz
the_one #1822 üzenetére
" A T-Com-os kötődobozba, a bejövő légkábelen is van egy ilyen csupasz acélszál, amely gondolom a védőföldelés szerepét tölti be."
Pontosan. Ezt az acélszálat a saját kábeledben lévővel, az árnyékolással és a nem használt érárakkal kell közösíteni a légkábel felüli végén, a másikon meg ugyanezeket földelni.
Kíváncsi vagyok mennyi lesz a javulás, feltétlen csinálj előtt-utána képeket.
Dchard
-
the_one
tag
válasz
Intruder2k5 #1820 üzenetére
-
dchard
veterán
-
válasz
the_one #1819 üzenetére
Szerintem mindegy melyiket használod, de a lényeg, hogy a nem használt érpárokat kösd össze egymással, és az árnyékolással is... Ja bocs, az itt nincs, csak az SFTP-ben!
De inkább várd meg dchard válaszát is, Ő a Szakértő, én csak kontár vagyok... Bár ezen rangom még nem kaptam meg hivatalos formában!
-
the_one
tag
A lakásba bejövő kb. 10 méter hosszú 2 eres telefonkábel cseréjére készülök éppen. Nagy hülyeséget csinálok, ha a CAT5E FTP kábel ereit közösítem a következő módon?
Az egyes érpárok eltérő csavarási sűrűséggel rendelkeznek, ha az elgondolásom hülyeség, akkor melyik érpár a legalkalmasabb az ADSL2+ karakterisztikához? A sűrűbb vagy a ritkább csavarású?
-
-
dchard
veterán
válasz
Intruder2k5 #1814 üzenetére
Ha én törölni tudnék...
Dchard
-
ZoGa49
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #1814 üzenetére
Köszi segítséged! Nem vagyok otthon ezen a fórumon!
-
Mivel dchard nem moderátor, így tuti nem törölt semmit! Ezen kívül a hozzászólásod most is megvan! De különben szerintem választ is kaptál rá!
-
ZoGa49
csendes tag
Kedves Dchard!
Egy kérdésem volt csak regisztráció után.Töröltél,mert nem látom,hozzászólásom és nonstop válaszodat sem??? Talán a Mac-nek köszönhető...?!
Üdv ! -
dchard
veterán
válasz
ufocsalad #1811 üzenetére
A port elég rugalmas, csak a szakadozós problémák jelentős része nem oldható meg azzal, hogy meglassítom a csomagot, mivel nem a kis margin miatt szakadnak. Az, hogy a Telekom ezzel a sablon szöveggel próbál elhajtani ügyfeleket egy másik kérdés. Kedvencem az volt, amikor 5megás csomagja volt a gyereknek 20-30-as marginnal, szakadt és le akarták tenni 2megásba. Megcsinálták és ugyanúgy szakadt, ki gondolta volna... Előre megmondtam, hogy ezzel semmire sem mennek. Aztán kiderült, hogy modemhiba volt. De lehetett volna kötés hiba, kábelezési hiba stb.
A sisu-t nem a DSL miatt hallod az teljesen biztos, nagyon messze van a POTS a DSL aljától. AZ inkább háttérzaj lehet, vagy a készülék vacak, de millió más oka is lehet.
Dchard
-
ufocsalad
tag
Ha tényleg ilyen rugalmas lenne a port, nem lennének bontogatós hibák, hanem csak sebesség panaszos
ügyfelek jelentkeznének.Azt sosem értettem eddig se hogy azért csak belelóghat a beszédsávba a dsl mert csak hallani a sisut.
Ami át-át szokott hallatszani a közeli érpárakra, ezért próbáljuk odébb rakosgatni.
Birom mikor új érpárat kap szegény és rosszabb paramétere lesz mint volt, mindennek ellenére. -
dchard
veterán
válasz
ufocsalad #1803 üzenetére
Egyrészt nem igaz, hogy akinél nem megy a 10 az 1-et kap. Akinél nem megy a tíz, az a tizes profillal kap annyit amennyi kijön a vonalából 10-es marginnal, ami éppen lehet 1 mega is, de azért elég kevés vonal van, amin az 5-6mega legalább ne menne.
A másik kérdésedre a válasz:
Az MSAN portokban az a poén, hogy integrálva van bennük minden, de attól még POTS-t is tudnak. Arról nem beszélve, hogy eddig is azért nem használt a Telekom annex A-t vagy beszédsávot, mert ha egy trözskábelben van csak pár ISDN vagy voiceband előfzető, a többi vonalon meg ebben a sávban adat megy, az áthallási zajt okoz. Szóval amit írsz csak akkor kivitelezhető, ha az összes analóg telefonelőfizetést kivégzetétek adott törzskábelben. Arról nem beszélve, hogy a végberendezést is nézni kell, hogy tudja-e. Telekomos modemek jellemzően csak Annex B-t tudnak frissítés nélkül.
Egyébként időszerű lenne, mert 2-3 megát lehetne tolni ADSL2+-on is ha az analóg telefon és ISDN kompatibilitást végre elfelejtenék és ki lehetne használni rendesen az US sávot...
MOndanám, hogy tőlünk fejlettebb országokban ezt már régen, 2-3 évvel ezelőtt megtették.
Dchard
-
dchard
veterán
Linkek javítva.
Dchard
-
Bálint85
senior tag
dlink 321b modememen 1.01 firmware van.
érdemes frissíteni az 1.03 -ra? miben különbözik tőle? -
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #1804 üzenetére
Az előbb nem igazán jött össze ->[link]
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1802 üzenetére
Sziasztok!
Nekem csak az adsl_360R_T1_ver_1.9.zip verzió van meg.
-
ufocsalad
tag
Sziasztok!
új/ujraszerződő ügyfeleknek megszünt az 5 és 15 mega, ahol épphogy ment az 5 az 1-et kapA 20 megát csak koaxon/optikán lehetne eladni illetve ha 'közelben' van VDSL technika akkor
lehet rézen.
Párdon csak okoskodtam.Másik:
Csodálatos Új portokat kaptunk (MSAN), amihez nem tartozik vonal =szabad a hangsáv.
Felhasználhatjuk a modemeink sávkitolásához? -
Hmm... Nekem is megvolt, talán az utolsó 4-5 verzió egy csomagban, de mivel már 1,5 éve nincs DSL-em, így körülbelül egy 2-3 hónapja töröltem egy takarítás alkalmával! A fene se gondolta, hogy ez még kelleni fog!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 4G-s verzióban is elérhető a Poco M7 Plus
- PlayStation 5
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7320 Detachable Touch 13,3" i5-1140G7 2,6GHz 16GB 256
- KBDFans Tofu 60 Redux, custom, angol feliratozású, PBT kupakos, hot swap, programozható billentyűzet
- Keychron Q0 Plus, kiterjesztett numpad kiosztású, halkított, PBT kupakos makropad billentyűzet
- Samsung Galaxy s24 Dual sim 8/128GB Független
- Keychron Q8 halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet + második csere belső
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest