- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
Pedig volt már itt a fórumon akinek azt mondta az ügyintéző, hogy a 20-as csomaggal csak akkor rakják át VDSL2-re, ha rendel IPTV-t és/vagy 30-as csomagot.
Egyébként nettó baromság mind spektrumgazdálkodási, mind ügyfél elégedettség oldaláról nézve ez a hozzáállás, szóval én sem értem mire jó ez. Az egyetlen magyarázat esetleg a VDSL2 port hiány, de mivel még csak most kezdenek migrálni az ügyfelek, így ezt kevéssé tartom valószínűnek.
Dchard
-
dchard
veterán
Nekem volt szerencsém látni VDSL2-es porton működő ADSL2+ modemet minden további nélkül, műszaki okát sem látom, hogy miért ne menne. Persze létezhet olyan port konfiguráció, amikor egyszerűen letiltják az összes többi (nem VDSL) technológiát, de ez egyszerűen hibás gyakorlat, mivel az összes telekomos hardver kompatibilis visszafelé. A gyártók kínálatában sem láttam még olyan port kártyát, ami a VDSL2 mellett ne tudott volna ADSL2+-t, ADSL2-t, sőt G.DMT-t is.
Dchard
-
dchard
veterán
Ez nem magyarázat a problémára, mert:
1. A szürke 360R C3 pont ugyanúgy nem tud VDSL-t mint a feket 360R, akkor viszont miért működik?
2. És mert a VDSL-re húzott portok is fallback-elnek, ha a kézfogás során érzékelik, hogy a végberendezés nem támogatja a VDSL portokolt. Általában nem elsőre, de egy pár próbálkozás után jellemzően összeállnak 2+-on.Dchard
-
KretaKing
csendes tag
Az normális ha az 5 megás csomagra 3068-at állítanak be? így pont a fele jön ki
Ez a dolog hogy van mostanában? Valami spórolás?
DMT szerint 28%-át használom ki a lehetséges sebességnek, és mindennemű kiszállás nélkül benyögik hogy ennyit tud a vonal? Régen a nettó 5 megabit is megvolt, és most romlott el?
Hetekig nem nyúltam a modemhez, tehát a piszkálgatásra nem foghatják.
Gondolom akkor nem probléma, ha én is csak a felét teljesítem a vállaltnak. -
dchard
veterán
MajaG:
Talán rajtad keresztül ejut az illetékesekhez. Minden vonalbontásnál van okozati kód (cause code), hogy mi volt a feltételezett oka a bontásnak. Ha megszűnik a tápellátás a modem ezt világosan jelzi az alközpontnak, ergó ha a DSM ezt szakadásként figyelembe veszi akkor rosszul van implementálva. A DSM-nek meg kell különböztetnie a különböző típusokat.
A másik, hogy több vonalat láttunk az utóbbi időben amin se ügyfélpanasz, se szakadás se semmi nem volt a DSM mégis lerántott 2-3 megát bármiféle műszakilag megalapozható indok nélkül. Jó volna mostmár tudni, hogy pontosan mit is figyel a DSM, mert hogy nem csak a szakadást az biztos. És az is tuti, hogy valami nagyon nem jól működik, ha hibátlan vonalakat eltekernek.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest