- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 4 – Zöldséges ragu, ami sokféleképpen elkészíthető
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #2933 üzenetére
-
SteveBeard
senior tag
Szia!
Köszönöm a válaszod!Eddig nem volt vonalas telefonom (vonal az igen) most kaptam kölcsön, ha megint hosszabb időre elmegy a net, akkor megnézem.
A kötések szerintem rendben vannak, egy hibát találtak a szerelők, mivel a doboz elég rossz állapotban volt, ezért összesodorták a két vezetéket és szigetelték. Persze ez sem segített utána is elment a net.
Nekem lassulás nem volt csak szimplán nem volt net. Volt olyan, hogy hajnalban jött valahogy rendbe, én nem nyúltam hozzá.
Éjszaka, mikor senki nem használja a netet megcsinálom a tesztet.A Speedportra nem tudsz valami okosságot, hogy csak modemként menjen?
Olvastam valahol, hogy raktak rá valami német firmware-t és azzal teljes körűen lehetett használni.
Persze a mikéntjét nem írták meg, ezért lehet nem is igaz. -
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
Állítólag ma kijavították a hibát... a légkábelben volt szakadás.
Csak azt nem értem, hogy miért volt pár óráig netem, miután bejelentettem a hibát
És ez ismétlődött mindig. Bejelentem... van net, nincs net, megint bejelentem van net, majd megint nincs.
Kíváncsi vagyok ez meddig fog tartani?Közben megjött a VDSL modem-router. Na ez az amit nem fogok tudni használni, mivel egy Speedport w 724v-t kaptam, amiről mindenütt azt olvasom, hogy nem lehet csak modemként használni.
Most így néz ki a helyzet nálam.
-
SteveBeard
senior tag
Szia Dchard!
A hibajelenség a következő:
Néhány naponta teljesen megszűnik a net, ilyenkor több órán keresztül próbál szinkronizálni a modem. Áramtalanítás, újraindítás nem segít. Majd jó pár óra után, bekapcsolt modem mellett egyszer csak újra van net. Kijöttek a szerelők, átnézték a kötéseket, egy helyen találtak is egy régi rosszul kinéző kötést, újrakötötték, majd elmentek. A hiba tegnap újra jelentkezett. Este 10 óra után szűnt meg, éjfélkor értem haza, szokásos rituálé, semmi változás, bekapcsolva hagytam, majd ma reggel 8 után magától helyrejött.
A szerelő azt mondta biztosan modem hiba. Cserélni kell.Várom mi a véleményed erről!
Előre is köszönöm a válaszod!Down Up
G.dmt framing
--stats
Max(Kbps): 15864 1282
Rate (Kbps): 13626 1278
bdslctl: ADSL driver and PHY status
Status: Showtime
Retrain Reason: 8000
Max: Upstream rate = 1282 Kbps, Downstream rate = 15864 Kbps
Path: 0, Upstream rate = 1278 Kbps, Downstream rate = 13626 KbpsLink Power State: L0
Mode: ADSL2+
Trellis: UN /D
N
Line Status: No Defect
Training Status: Showtime
Down Up
SNR (dB): 9.4 10.1
Attn(dB): 23.5 13.2
Pwr(dBm): 18.3 13.3ADSL2 framing
MSGc: 59 11
B: 212 13
M: 1 16
T: 2 11
R: 8 12
S: 0.4990 5.5693
L: 3543 339
D: 64 4Counters
SF: 177557 179945
SFErr: 0 0
RS: 23082442 2067211
RSCorr: 61 0
RSUnCorr: 0 0HEC: 0 0
OCD: 0 0
LCD: 0 0
Total Cells: 92553654 1914981486
Data Cells: 3075322 374161977
Drop Cells: 0
Bit Errors: 0 15441297ES: 0 10730
SES: 0 1201
UAS: 35 478920
AS: 2880INP: 0.57 0.56
PER: 16.21 16.27
delay: 7.98 5.56
OR: 32.06 8.35Bitswap: 63 1
-
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #1804 üzenetére
Az előbb nem igazán jött össze ->[link]
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1802 üzenetére
Sziasztok!
Nekem csak az adsl_360R_T1_ver_1.9.zip verzió van meg.
-
SteveBeard
senior tag
Elég sokat kísérleteztem, mire sikerült valamennyire kiismernem magam ebben a linuxos világban. Volt itt modem újraindítás bőven, mivel másképp nem jött össze, (nem volt netem.) Csak az áramtalanítás segített.
De a lényegen ez nem változtat. Nem nyúltam a routerhez, mivel olyan helyen van, hogy nehéz lenne közvetlenül csatlakozni hozzá. És az új Openwrt-ben már rég nem tudtam hozzáférni routeren keresztül. Megszűnt az ip-aliases lehetőség. Ma csinálta meg nekem Alex. Rögtön rá is néztem a modemre és meglepődve, meg persze örömmel is konstatáltam a pozitív változást. Csak, mint érdekességet említettem.
Egyébként a modem az új helyen, a megfelelő kábelezéssel és Dchard firmware-vel, amit ezúton is köszönök teljesen stabil, nem is emlékszem, hogy mostanában szándékosan ki kellett volna kapcsolnom.
Bocs a hosszú off-ért! -
SteveBeard
senior tag
Szia!
Így igaz,csak ez nem most volt és akkor nem történt semmi változás. Olyan érzésem volt, mintha kaptam volna egy SNR lockot. Úgy emlékszem vissza is állítottam 100%-ra.
Elég sok újraindulás volt akkor, mert épp ismerkedtem az új routeremmel, ezért lehetett a lock
Mintha feloldották volna, vagy nem tudom. Egy biztos, én nem nyúltam hozzá mostanában. -
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
Csak egy érdekesség.
Már régen nem néztem a modemre, nem volt elérhető routeren keresztül, de most úgy alakult, hogy megint sikerült beállítani
Az első egy régebbi, májusi kép, a másodikat ma készítettem. Nem reklamáltam, nem módosítottam csomagot, Ennek ellenére gyorsabb lett a kapcsolatom. -
SteveBeard
senior tag
Szia!
Azért nem írtam kérdést, mert csak azt akartam megmutatni ezzel a képpel, hogy ugyanaz a helyzet nálam is, mint rostironnál . Most váltottam 15 megabites netre és látható a képen mennyit kaptam. Ez stabilan annyi. A váltás óta rendszeresen szakadozik a net, (most is megszakadt miközben írom a hsz-t) de az igazsághoz hozzátartozik, hogy elég nagy a káosz a vezetékezés körül, azt is rendbe kéne tennem, a modem is más helyre került, bár ettől javulni kellett volna, mert 6m-rel lett rövidebb a modem felé a vezeték.
Az SNR lockot én is kiszúrtam
Normális - 3 órás - DMT-vel való mérést nem is tudok végrehajtani, mert olyan földöntúli csipogás jön a gépből, hogy a Csillagok Háborúja film hangmérnöke is megirigyelhetné.
Majd félbe is szakad a mérés.
Ha minden a helyére kerül, majd csinálok egy mérést, ha összejön...
Addig is egy helyzetkép.. -
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1276 üzenetére
Szia!
Kösz a választ!
Átírtam, Neked lett igazad!
Nem találtam leírást, ahol ezt módosították volna és óvatos duhaj vagyok, mivel nem Pesten élek, ahol - kicsit erős túlzással - a sarki közértben is kapsz modemet. Beszereztem egyet tartalékba és így már bátran állítgatom. -
SteveBeard
senior tag
Köszönöm a gyors választ, inkább nem piszkálom.
Az az igazság, hogy a routeren keresztül is szépen el tudom érni a modemet, de ehhez a router ip címét kellett megváltoztatni. Viszont ott rengeteg beállítás az alapértelmezett ip-t használja, ezt mindenütt átírni a megfelelő információ és tudás hiányában nekem elég nehézkes. Egyszerűbb lett volna a modem ip-t megváltoztatni.
Köszi még egyszer! -
SteveBeard
senior tag
Szia!
Azt írod fullos a vonal.
Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy az SNRM értékét érdemes megváltoztatni, vagy úgy jó, ahogy van. [link]
Ha jól értelmezem a hozzászólásokat, akkor feltöltési irányba nem érdemes módosítani csak letöltési irányba.
A másik kérdés: mintha valahol azt olvastam volna, hogy az internethez való csatlakozást a modem is végre tudja hajtani. Ez igaz? Ha igen, van-e jelentősége, hogy ezt a modem vagy a router végzi?Régebben soha nem piszkáltam a modemet, ezért lehet, hogy buták a kérdéseim, bocs....
-
SteveBeard
senior tag
Szia!
Igen, jól látod a Te szoftvered fut, köszönöm!
Miután megírtam a hsz-t megnéztem a modem és DSL uptime-t, majdnem ugyanaz volt. Tehát én is arra a következtetésre jutottam, hogy nem szakadt meg az ADSL kapcsolat. Ami az érdekessége a dolognak, hogy mindig csak estefele csinálja.
Én is úgy látom a routernél kell keresni a hibát.
Köszi a segítséget! -
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
Esténként van egy-két órás időszak, mikor nagyon szakadozik a net.
Sajnos nálunk is mindenki, akkor lóg rajta, ezért mielőtt fölöslegesen letiltanám a családot az esti netezésről megkérdezem, ha csinálok egy ilyen képet az esti időszakról, abból ki tudtok-e következtetni valamit? Valamint jók így a beállítások a teszthez?
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- 3D nyomtatás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX SCAR 15 Gamer notebook - i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB WIN11
- Samsung Galaxy A04S 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest