Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6201) ΞΔGLΞ válasza sum-blink (#6200) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Igazából, leszűrve amiket (le)írtál, egyszerűen nem egyeznek sehogy sem. Az iphone-t alig 1 napos használat után, konkrétan egy túlhájpolt szarnak nevezed, holott a kis kijelzőn kívül minden másban szinte csak dicséred. Több variáció is eszembe jutott. Az egyik, hogy igazából nem is akartál te váltani, vagy valami hasonlóra számítottál, mint Windows alatt, ezért nem jött be az ios. Ha nagyon lassan tölt a telefon, akkor ott már eleve akkuprobléma van, mert a szoftver itt nem szokott bugos lenni. Egy iphone 5s max feltöltési ideje 20-25%-ról max 3 óra, ugyanez SE-nél 2.

Az Itunes-szal meg az első dolog, hogy simára kell gyalulni a telefont és utána ellenőrizni a töltést (is).
Nem tudom miért lenne komplikált, de legyen az a te esetedben. Amikor az apple telefont én pc-re dugom. még a büdös életben nem fordul elő, hogy kifagyjon pl egy tetves képmásolás közben, vagy megszakadjon a kapcsolat, erre csak a Wiccdóz WP/WM képes Windows alatt, mac osx-en ilyen probléma soha nem volt. Természetesen egy mac osx alatt az apple készülék valóban villámgyorsab(ban) működik, de stabil és gyors, soha nem hagy cserben.

A másik, hogy az elcseszett IMEI szám, alaplapcsere, javítás miatt, mivel így még eladhatatlanabb lett a készüléked, és mivel többször írtad szükséged a van a pénzre, ezért inkább megválsz a valószínű hipp-hopp eladható ájfon-tól és maradsz továbbra is szenvedő WM tulaj. Vagy a fent írtak összessége, de ennyi idő alatt kitesztelni, megszeretni, megutálni egy telefont!rendszert egyszerűen nem lehet. Konkrétan, te vagy az első, aki így jellemezte a apple készülékét windows váltás után, mert eddig bárki, aki leváltotta ios-re, akár droid-ra mind-mind azt ecsetelte, hogy mi a lófaszért nem tette meg már jóval előbb. Nem tudom mennyire van szükséged a pénzre, de biztos nem adnám el, hanem mellette használnám, kiismerném aztán a végén egy jól irányzott karlendítéssel falhozbaxnám 950-est. :)

[ Szerkesztve ]

(#6202) #09819904


#09819904
törölt tag

Én csak azt sajnálom, hogy a Continuumból egy látszat lett, a 3D-s fényképezés elmaradt valahol, a CU frissítés során annyi hiba jött elő, hogy felsorolni is kellemes lenne... Illetve a tárhely beolvasásával is hadilábon áll a rendszer.
Most a Nexuson feldobtam 5 GB zenét egyszerre és látta rendesen. Valamint az alkalmazásokat alaphelyzetbe lehet állítani.

(#6203) sum-blink válasza ΞΔGLΞ (#6201) üzenetére


sum-blink
aktív tag

Hű,ezek szerint nagy alma fan vagy. :) Korán van egy összeszedett válaszhoz még nekem, de megpróbálom... nem kell indulatosan védeni az apple-t. Mindenkinek más jön be,mások az igényei, tapasztalatai.

Igen, minden apple termék SZERINTEM túl van hype-olva. Nem hasonlítanám össze az androiddal, windows-sal így egy az egyben, mert nem lehet, de az is tény, hogy a windows egy labilisabb rendszer az osx-nél. (Gépen is. Dolgoztam mac-en, utáltam, hiába kerül ötször annyiba. Ugyanannyi hülyesége volt,mint egy PC-nek.) Android nagyon változó telefononként, arról nem tudok nyilatkozni.

Túl nagyok voltak az elvárásaim a váltásnál - hehe, szó szerint is,mert azt hittem a képernyő nagyobb lesz. Leegyszerűsítve azt mondhatnám: ugyanannyi bosszúságot okozott NEKEM az 5s (lehet egy 6 vagy 7 nem tenné) SZÁMOMRA, mint a 950, amit már kenek vágok. Akkor nyilván nem tanulok be egy új telefont, csak hogy néha Mario Run-ozzak rajta. A gépelés számomra katasztrófa rajta a Win után, de ennek két oka van: a telefon és a kezem mérete, illetve az, hogy eddig csak Lumiám volt. A 8.1-el a 820-am nagyon szerettem.

Akksinak nincs komoly baja, appal teszteltem vásárlás előtt, tényleg patika új a telefon, egyszerűen mások az igényeim. Az a töltés, amit írtál nekem lassú, a 950 fél óra alatt 10-20%-ról csutkára feltöltődik. Miért két napot adtam neki: sajnos jó árban kell ezt vagy azt a készüléket eladnom, prioritásban most nem a telefon az első és később megbánva egy ütött kopott Lumiát nem vennék újra. Ha tehetném nyilván maradna mindkettő,de nekem már a Win tényleg csuklóból használhatóbb a hülyeségeivel együtt a rutinom miatt.

Utáltam a 950-et, de azt hittem más rendszer Kánaán lesz, hát nem. Ugyanannyi baj van vele, hiába stabilabb, több az app - max más téren. (Méret, böngésző, gépelés, lassú feltöltés.). Téged milyen tulajdonságai húztak fel így a 950-nek?

(#6204) ΞΔGLΞ válasza sum-blink (#6203) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Írtam itt egy elég hosszú szöveget, de sikerült egy olyan kombinációt előhoznom/leütnöm win alatt, összes kijelölése és törlése 1 gombnyomásra, ismétlem 1 gombnyomásra OMG - ilyen is csak win alatt fordulhat elő-, hogy sikerült kitörölni az egészet. :W De azt itt is leírom, ami a töröltben is szerepelt, hogy nem indulatból írtam és. nem vagyok apple fun, de érzelmeket nem tudok generálni egy cset ablakba! :)
Ha lesz kedvem, majd nekiugrok még egyszer...

[ Szerkesztve ]

(#6205) sum-blink válasza ΞΔGLΞ (#6204) üzenetére


sum-blink
aktív tag

Oké, írd be ha gondolod. Ha szoftveres a probléma hátha tudok alternatívákat mondani.

[ Szerkesztve ]

(#6206) ZsoltG60


ZsoltG60
aktív tag

(#6207) Blue Eagle válasza ZsoltG60 (#6206) üzenetére


Blue Eagle
őstag

Bocs, de ennek már nincs sok hírértéke.

(#6208) #09819904 válasza Blue Eagle (#6207) üzenetére


#09819904
törölt tag

"Összességében viszont kevés appot támogatott az oprendszer, ezt az sem tudta ellensúlyozni, hogy az asztali verzióhoz hasonlóan egyedi, csempés elrendezésű kezelőfelületet kapott."

Ahogy a cikkben ennek a mondatnak sem!

(#6209) Cooley18


Cooley18
aktív tag

Igazából ha a Windows 10 for ARM-ből nem lesz semmi, akkor a teljes mobil OS szekciónak annyi...
Azt tudom még esetleg elképzelni, hogy valami speciális üzleti platformot csinál belőle az MS, ha már a BB meghalt.

(#6210) #09819904 válasza Cooley18 (#6209) üzenetére


#09819904
törölt tag

Mára akkora hardware van a telefonba pakolva, hogy már jobban járnának, ha egy normális 64 bites CPU-t csapnának alá, normális videókártyával! Akkor a Continuumnak is lenne értelme. Mert így egy egy Atari cameo az egész.

(#6211) laccy88


laccy88
senior tag


Kezdtem megijedni, hogy új frissítés és nem romlik el semmi.. Hívás közben a távolságérzékelő egyszer csak elfelejtette a feladatát, és a képernyő sötét maradt, hiába nem a fülemen volt. Szerencsére restart megoldotta. Vajon meddig lesz jó 😁

(#6212) turbulencia8 válasza laccy88 (#6211) üzenetére


turbulencia8
őstag

Nem lett stabilabb sajnos az utolso frissitessel sem. Ez verszegeny lenne uzleti platformnak, a BB sem tud talpra allni a gyenge procis, droidos vackaival. Raadasul meg a laptopom is benazik mostanaban W10-zel.

[ Szerkesztve ]

(#6213) Blue Eagle válasza turbulencia8 (#6212) üzenetére


Blue Eagle
őstag

Elvileg csak ezt a három dolgot javították:

-Fixes an issue where VPN profiles appeared to be always on
-Fixes an issue with the Bluetooth Support Service and background services for fitness bands
-Fixes an issue with Caller ID missing in Japan & Denmark

Nem világmegváltó.

(#6214) #09819904 válasza turbulencia8 (#6212) üzenetére


#09819904
törölt tag

A BB rettentően elkurvult. Szép (szerintem) telefonokat adnak ki, de már nincsen Bold és hasonló érzés, mint régen. Amikor volt a Porsche Designból a P9981-esem, azt imádtam. De droidosan sosem tudnék azonosulni a BB-vel, legyen akármilyen jó.

(#6215) #09819904 válasza Blue Eagle (#6213) üzenetére


#09819904
törölt tag

Inkább a desktop insider kapott most rengeteg hibajavítást. De ez most össze is jött nekik. Az előző rossz volt.

Illetve a server kapott most egy insider kiadást.

Mobilra most ígéret van, hogy jobb frissítés érkezik. Csak az a baj, hogy mobilra most egy kukkot se mondanak, hogy mégis mi?

(#6216) sum-blink


sum-blink
aktív tag

Tudtok ajánlani egy edge helyetti böngészőt? Opera mini eltűnt. Edge sokszor ha elmentek képet, csak egy thumbnailt ment el... Illetve a full nézetet adja be sokszor mobil helyett.

[ Szerkesztve ]

(#6217) univerzita válasza sum-blink (#6216) üzenetére


univerzita
addikt

Coc Coc Browser. Surfy Browser

[ Szerkesztve ]

(#6218) sum-blink válasza univerzita (#6217) üzenetére


sum-blink
aktív tag

Köszönöm, kipróbálom.

(#6219) sum-blink válasza univerzita (#6217) üzenetére


sum-blink
aktív tag

Elég gyötrelmesek, szokatlanok. ☹

(#6220) Janó1999


Janó1999
tag

Kedves Fórumtársak,
nem bírtam tovább.
Csütörtökön lecseréltem az utolsó Lumia készülékünket is. Tehetnék egy szomorú szmájlit, de nem lenne helyénvaló, mert gyakorlatilag teljesen más világ a mostani, inkább vigyorognom kellene. A különbséget sajnos fényévszádokban sem lehet kifejezni. Sajnálom ezt a néhány évet amit Lumia baszkódással töltöttem.
Feleslegessé vált néhány alig használt, néhány hónapos, újszerű készülék. Beírhatom ide, vagy inkább ne tegyem?

(#6221) Blue Eagle válasza Janó1999 (#6220) üzenetére


Blue Eagle
őstag

Tedd fel a hardverapróra és aláírásodban hivatkozz erre. A topik szabályzata tiltja a hozzászólásban közzétett termék hirdetését.

[ Szerkesztve ]

(#6222) ΞΔGLΞ válasza Janó1999 (#6220) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Jól tetted! Év végere 1000%, de szerintem már előbb teljesen használhatatlan lesz ez a készülék is.
Csak telefonálni frankó lesz!
Beírhatod, de konkrétan eladhatatlan. Egy ismerősnél kettő is van full top, független, doboz, patikaállapot, a másik hátulján van egy karc, telenoros, de ide is doboz minden és mind a kettőre még van 1 év "garancia", de hát karc az oly mindegy, mert két filléres hátlapról beszélünk, a kijelző része ennek is makulátlan. Ezekre a telefonokra mozo kell, ez direkt így találták ki plusz vevőlehúzásnak.

Az egyik 44.990.-, a másik 40.990- és ugye mobilkereskedésről beszélünk, kíváncsi lennék mennyiért szabadította meg őket az előző tulajtól. Szerintem tízzel kevesebb, különben meg sem éri neki.

----------------

(#6221) Blue Eagle

:)

Ne vegyük már ezt nagy betűs hirdetésnek, inkább örüljön, hogy megszabadult tőle. Kibaszott MS elmehet halál náthás fa...fülébe, oda na! Egy frankó telefonból, mert ez tényleg az a nagy testvérével együtt, konkrétan egy használhatatlan fost csinált.

[ Szerkesztve ]

(#6223) wukodlak


wukodlak
aktív tag

Sziasztok.Egy Lumia 950-ről lenne szó aminek betört az üvege,de a kijelző épp maradt.Az üveget már beszereztem csak senki nem vállalja a cserét,mert csak kijelzővel együtt akarják cserélni,de az meg horribilis összeg.Ha esetleg tudtok valakit azt megköszönném.

Dio3 Battletag:Wukodlak#2377

(#6224) Sztyepadzso válasza wukodlak (#6223) üzenetére


Sztyepadzso
őstag

Erről van egy videó, ruszkik cserélik benne az üveget. Megértem, ha nem akarják a Zsoltik az aluljáróban cserélni, mert ehhez eszköz, tudás és gyakorlat kell. Aztán ha elcseszik, akkor jöhet a teljes panelcsere.

Nekem ugyanígy tört el, vettem egy alaplaphibás telefont kb 24000-ért, és kicseréltem. Lett 2. akkumulátorom, kamerám, hátlapom a kijelző mellé. A maradékot egybeépítettem, lett belőle egy telefonálásra nem alkalmas, de gyereknek zenét, meg FR-nek kipróbálást biztosító 2 . telefon.

[ Szerkesztve ]

(#6225) wukodlak válasza Sztyepadzso (#6224) üzenetére


wukodlak
aktív tag

Akkor ennyi?nem lehet vele mit kezdeni.

Dio3 Battletag:Wukodlak#2377

(#6226) Ance válasza wukodlak (#6225) üzenetére


Ance
őstag

De. Bekormolod és napfogyatkozásnál szuper lesz. :-) Utána kellett volna előtte olvasni, mielőtt megvetted és tudtad volna, hogy egybe kell venni. Már bocs, hogy így leírtam, de ez az igazság.

(#6227) #09819904 válasza wukodlak (#6225) üzenetére


#09819904
törölt tag

Felmászol a YouTubera és vadászol videót! Ha mázlid van, lesz megoldás. Ha nem, akkor pech.

(#6228) ΞΔGLΞ válasza wukodlak (#6225) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Igen, elég körülményes. Én már csináltam ilyet, de még egyszer biztos nem vállalnám be.
Videó megnéz, megállít, szétszed, visszateker, azt kicsavar, azt leszedi, ezt óvatosan kipattintja, újra elindít, majd megállít, kimerevít. Kb ebből állt a csere és több, mint 3 óra szopás volt, pedig a videó 20 perc.

Szóval, nem csodálom, hogy elkérik az árát egy ilyen cserének.

(#6229) Sztyepadzso válasza ΞΔGLΞ (#6228) üzenetére


Sztyepadzso
őstag

Szerintem te a sima képernyőcserés(most csak az a fontos nekünk, bár a videóban minden szart leszednek róla, meg visszaraknak-már ha lehet), szétszed-összerak videót mondod, az 20 perc, szétszedni kb 15, amiből a Mozo hátlap első leszedés kb 10 perc :)

De pl ez: [link] - Autokláv, vákuummal ráhúzás, stb.Na, ez szopás, meg nem otthoni meló.

(#6230) sum-blink válasza Janó1999 (#6220) üzenetére


sum-blink
aktív tag

Mire váltottál?

(#6231) sum-blink


sum-blink
aktív tag

Hogyan lehet tesztelni, hogy a képernyő válaszideje normális-e, ahogy le fel húzom az ujjam?

(#6232) #09819904 válasza sum-blink (#6231) üzenetére


#09819904
törölt tag

Szemmel leginkább is!

(#6233) Spet


Spet
addikt

Na én beszereztem egy 950 dual simet még pár évre, jöhetnek a szidások ;]

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#6234) Amiens válasza Spet (#6233) üzenetére


Amiens
tag

Hisz mindig van remény... :C

iPhone 11 Pro / LG G6 / Lumia 950 / Nokia E72

(#6235) gyurica úr válasza Spet (#6233) üzenetére


gyurica úr
tag

:K

(#6236) Blue Eagle válasza Spet (#6233) üzenetére


Blue Eagle
őstag

Én meg pár hónapja, és? 😁

(#6237) #92673536 válasza Spet (#6233) üzenetére


#92673536
törölt tag

Én egy XL-t akartam, ha találtam volna újonnan... :)

(#6238) Spet válasza #92673536 (#6237) üzenetére


Spet
addikt

Kérdezd Eagle ismerősét hátha van, amitől olcsón szabadulna :DDD

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#6239) sum-blink válasza #09819904 (#6232) üzenetére


sum-blink
aktív tag

Azon kívül?

(#6240) Cooley18


Cooley18
aktív tag

Augusztus végével én is távozom. Ha fasza lesz, Nokia 8, ha nem, S8.

sum-blink: Nagy sebességű kamera. Más lehetőséged erre szerintem nincs.

[ Szerkesztve ]

(#6241) Janó1999 válasza sum-blink (#6230) üzenetére


Janó1999
tag

6S lett. Nem kellett sokat szoknom, mert december óta használok almás tabletet. (akkor állítottam bele a parkettába a Levono windózos táblát)
Az enyém május elejétől van meg, most nejemnek vásároltam egyet a szülinapjára.
Egyszerűen qrvajó. Aki mást mond az nem próbálta, mást nem tudok elképzelni. Csak tátom a számat, hogy mennyire könnyen és jól használható. Kinyílt a világ. A gyári kihangosítóhoz hamarabb kapcsolódik mint ahogy beindul a motor. 950-nél ez 30-500 percig tartott. Sokszor még hazaérve is csak forgolódott. Egyszerűen tudok parkolni. Működik a bankos app. Működik az aktivitásmérő app. Látom a kamerákat. Mindent lejátszik NAS-ról. Folytathatnám de nincs értelme, minden fasza. Nincs játék rajta, abból kinőttem már. Három hét után vettem észre, hogy a négy emil fiók azonnali fogadásra volt állítva. Nagyon nem befolyásolt semmit. Olvastam, hogy a háttérben futó cuccokat nem érdemes kilövögetni, mert az indítás több akkut fogyaszt. Na azóta 8-10 app fut a háttérben, és a böngészőben is ott figyel 30-40 oldal. Ez sem számít. Este 7-8 órakor felteszem a töltőre, mire lefekszem feltölt. Nem hagyom éjszakára feleslegesen a töltőn. Reggel természetesen 100%. Napi használat, emil, sok telefon, és ami kell (játék nulla) késő délutánra nem ritkán 80% fölött van az akku. Eszem megáll. Nincs guglizás, nincs baszkódás, nincs szopatós frissítés,......működés van.
De, hogy mi a gyíktól működik valami ennyire egyszerűen és jól, miközben a másik fénykorában sem tudott harmadannyit sem azt nem értem. Egyszerűen öröm használni. Emil kép küldés 4 méretben. Működik a navi, nem eszi az akkut, és nem izzik a telefon. Van Messenger, hanghívással is. Normális a FB is. A Face Time szenzációs. Nem röcög a videó hívás sem. Egyből és jól megy minden. Szégyen az, hogy az MS gyári appjai sokkal jobban működnek mint a saját készülékén. Pl. OneDrive. Sokkal több a funkció. Az Outlook fiókkal teljesen jól elvan. nem kellett semmit sehová átpakolni.
Tehát nem játszom rajta, csak okostelefonként szeretném használni. Na azt 100%-ban, agygörcs nélkül tudja.
Eddig egy dolog volt amin filóznom kellett. Van 30-40db céges .pdf adatlap a készüléken. Nem nyitotta meg mindet. Nem két perc alatt jöttem rá, hogy jobb ha nincs ékezet a névben. Ennyi volt a tökölés.
Nem tudok rosszat mondani róla. 950 után jobb lett volna egy 6S+, de féltem, hogy zsebbe hordva, előbb utóbb károsodik. 100.0000eM tok van hozzá. Vettem egy amerikai, ütésálló, ilyen-olyan tesztelt és tanusított tokot, gombért. Ugye tudjuk hányféle tok létezik a 950-hez, mondjuk az 1db-on kívül.
Kollégám akkor amikor én vettem vett egy Huawey készüléket. (azt hiszem ha droid irányba mentem volna, én is olyat vettem volna) Tipikus droidos lett azóta. Állandóan basztat valamit. Nincs net, nincs játék. Van RAM, ROM, meg a fülem tudja micsoda, de valamit folyamatosan buzerálni kell. Az enyémen nem.
Nagyon régen volt már ilyen, mert műszaki ember lévén meglehetősen kritikus vagyok mindennel szemben, de a mostanit szeretem. Ez nálam nagy dolog.

(#6242) Janó1999 válasza ΞΔGLΞ (#6222) üzenetére


Janó1999
tag

Jó bizony.

(#6243) Janó1999 válasza Blue Eagle (#6221) üzenetére


Janó1999
tag

OK. Köszi!

(#6244) bnoe válasza Janó1999 (#6243) üzenetére


bnoe
tag

Engem meggyőztél 😀. Köszi

(#6245) sum-blink válasza Janó1999 (#6241) üzenetére


sum-blink
aktív tag

Köszönöm Cooley. Szerintem kézkrémes lett a kijelző, vagy nem tudom mi lehet az oka...

Hát egy iphone 6 lényegesen pozitívabb élmény lehet, mint egy 5s, amire én akartam váltani. De leírtam: túl kicsi volt, nehézkes gépelés, böngészés... Kb 1:1 volt az állás. Persze kérdés ki mire használja. Amiket leírtál sose próbáltam semmilyen platformon. De ha anyagilag tehetném vennék pluszba egy 6-ot, viszont annyit sokallok egy telefonért.

(#6246) ΞΔGLΞ válasza Spet (#6238) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Csak (sima) 950 van neki, az a 2 db, amit írtam is.

(#6248) ΞΔGLΞ válasza #92673536 (#6237) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Na olyat már nem találsz sehol, csak néhány "elvetemültnél", aki elrakta emlékbe, vagy kapott egy újat egy másik készülék helyett, ami javíthatatlan volt. Ide tartozom már én is, szóval...

Nekem van egy originált (bontatlan) dobozú, gyári független. Kb 1 hónapja kaptam, onnan számolva 2 évig még garanciás is, plusz egy szintén originált dokk hozzá. Az ára már most fél millió! És ez csak egyre növekedni fog, amikor végleg megszűnik ez az egész MS fostenger. Utána kivágom az Ebay-re elég durva áron.

(#6249) Spet válasza ΞΔGLΞ (#6248) üzenetére


Spet
addikt

Kerlek linkelj egyet, ami csak megkozeliti azt az arat.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#6250) ΞΔGLΞ válasza Spet (#6249) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nem érted a lényeget, ugye? :DDD Nem baj.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.