Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-04-06 13:26:21

LOGOUT.hu

Kedves Coolpad F1 tulajok!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7201) mexel


mexel
veterán

Türelem :DDD Most kb 3-4 különböző verzióm van kész, azokat kezdem nézegetni hogy melyikből mit hagyjak meg és mit változtassak. Ha az 1db alap kész akkor még szét kell szednem egy-két fájlt és kis módosításokat kell csinálni.

(#7202) janihunk válasza mexel (#7201) üzenetére


janihunk
senior tag

Emui-t is csinálsz? Nagyon bejön a cucc.

Battlefield 3 Origin/Battlelog: janiHUNK464 , Need For Speed World: BRIAN66

(#7203) mexel válasza janihunk (#7202) üzenetére


mexel
veterán

Emui már van :)

(#7204) Hrabci válasza mexel (#7203) üzenetére


Hrabci
csendes tag

:-)

(#7205) viktorhu válasza viktorhu (#7131) üzenetére


viktorhu
veterán

Megvan a táblázat :)

Ráengedtem egy google translate-et, ez alapján az április 30 - július 30 sor a unicom verzió.

[ Szerkesztve ]

(#7206) mexel válasza Hrabci (#7204) üzenetére


mexel
veterán

Na egyre jobb, kíváncsi vagyok mi lesz belőle :) Sajnos a fordításhoz semmi segítséget nem kaptam, a miui fórumra is regisztráltam de eléggé elzárkóztak a dologtól. Mindegy, kis ügyeskedéssel és sok kutakodással sikerült a fordítás nagy része, alig van angol rész, de majd azokat is igyekszem javítani.
A wsm tools-al az a gond, hogy nem valami fényesen működik miui 6-on, sok a panasz. Kipróbáltam, de a támákat nem telepíti. Ha a jó magyar nyelvűvé varázsoloma témákat akkor ha le is töltöm, akkor sem működnek :(
nem egyedi, más is panaszkodik a xiaomi telefonoknál. is
Ha kínai nyelvű marad a téma letöltés akkor simán tölhetővé és használhatóvá lehet tenni. Azt hiszem az utóbbi a jobb :D Jelen esetben legalábbis, szerintem lesz javítás akkor majd pótolom. Biztos sok hiba lesz benne de az egész rom még ilyen szinten van, a xiaomisok is nyűgösködnek. Az apró hibák úgy maradnak amíg nem lesz javítás, nem fogok velük foglalkozni, nem éri meg.
Az Updater funkciót kiszedem, mert szerintem úgysem működne viszont mindig értesítget, és félő hogy ha frissítene sem lenne szerencsés egy xiaomi telefon frissítését feltolni a Coolpadra. Sajnos a telefon infó menüjében ott egy Update gomb, ha arra rámegyünk kiírja hogy hiba, de ennyi. Gondolom ez vállalható. ( kb tízen megint megkérdik majd hogy ez miért rossz :W )
A gyári mailkliensre is panaszkodnak sokan, hogynem szinkronizál mindig és az exchange nem megy. Ennek ellenére lehet hogy nem teszek bele másikat, majd meglátom.
A pin kód hiba biztos megvan, a többit majd a tesztelők megmondják. :) Az értesítő led színe állítható lesz, stb.

(#7207) Robit Sakraf válasza mexel (#7206) üzenetére


Robit Sakraf
tag

Miben látkátok jobbnak a miuit? Az asszony telóján (redmi 1s) miui van. Sokban hasonlít a emuira de nem vettem észre hogy jobb lenne.

(#7208) Hrabci válasza Robit Sakraf (#7207) üzenetére


Hrabci
csendes tag

Hát... nem jobb, csak más, leginkább ízlés alapján. Amúgy pedig apróságok, mint pl. bárhol lefelé húzással jön a noti bar, akksiidőben is mintha jobb lenne némileg a saját használati szokásaim mellett. Amúgy pedig tényleg nagyon hasonlít... :-)

(#7209) janihunk válasza mexel (#7203) üzenetére


janihunk
senior tag

Arra gondoltam hogy azért frissíted majd ha lesz új nem?

Battlefield 3 Origin/Battlelog: janiHUNK464 , Need For Speed World: BRIAN66

(#7210) mexel válasza Robit Sakraf (#7207) üzenetére


mexel
veterán

Nekem nem tetszik annyira a miui, az emui nekem sokkal jobban bejön. A miui kicsit műanyagnak tűnik nekem. Valahogy az emui profibbnak tűnik számomra.

janihunk: úgy biztos nem frissítem mint az oroszok vagy kínaiak, ha kijön valami új, nagyban hirdetik hogy ez és ez változott, közben egy csomó minden nem jó.
Amíg nagy hibát nem találunk nem óhajtom frissíteni.
Pontosabban olyan frissítés lesz hogy cserélek újabb supersut és újabb gapps-ot, de ezért nem lesz érdemes cserélni. Csak azért hogy újabb verziószámot kapjon, nem fogok nekiállni.
Ha nagyon nagy újítás lesz akkor persze igen, ha sikerül. Nem nagyon fogom erőltetni, csak ahogy mondtam, ha valami igen nagy hibája lenne. Ha sikerül még eltüntetek egy ikont, stb, de ezért sem lesz érdemes cserélni.

(#7211) Robit Sakraf válasza mexel (#7210) üzenetére


Robit Sakraf
tag

Az emuit én is nagyon megkedveltem. A kitartó munkádnak hála nem kell kompromisszumokat kötni, minden remekül működik. A témák közül a taste-t használom módosított háttérrel. Nekem bejön :-)

(#7212) Kloss válasza mexel (#7206) üzenetére


Kloss
őstag

Nekem 02.05-van fent, tökéletes. Csak újabb verziókért nem cserélném le, felesleges lenne. Playről is csak akkor frissítem a programokat ha valami tényleg új jelent meg vagy olyan hibát módosítanak, ami nálam is jelentkezik.
A tavalyi romjaidat nem szerette a telóm, de ez hibátlan, köszi! :) :R

[ Szerkesztve ]

(#7213) zoli81 válasza Kloss (#7212) üzenetére


zoli81
csendes tag

Nekem már a dec 16-ai annyira jól működik, hogy jó ideig ez marad. Van az a "ráklikkelek az órára és nem történik semmi" bug, de asszem már túltettem rajta magam. Túlságosan belaktam, a systemben is módosítottam, töröltem néhány huawei-es f*st, nincs nekem időm/kedvem ezeket újra megcsinálni.
Az EMUI3-ról egyébként az a véleményem, hogy egy nagyon szép rom, van benne néhány eleinte nekem szokatlan, de végülis hasznos funkció, pl. jogosultságkezelő. A csilivili és a sok funkció ára a magasabb memóriahasználat (50-100MB), de egy 2 gigás gépen ez nekem nem érezhető. Végülis azért van ram a telefonban, hogy használjuk valamire...
A nekem fontos xposed modulok, pl App Settings, Xposed Additions, DoubleTapToSleep működnek.
Egyszóval örök hála Mexelnek!

(#7214) Bélabá86


Bélabá86
újonc

Orosz barátunk újabb "gyöngyszemei" :)
[MIUI v6 5.2.25.] - Multilangnak "csúfolt"
[MIUI v6 5.2.25.] - Szokásos, 5 nyelvet tartalmazó verzió.

[MIUI 5.2.25 NEW!!!]
- Multilang!!! All lang in screens.
- All fixes from previous ROM
- No carrier name at Lockscreen
- Some translate patches for Calendar
- New Lockscreen with Phone & Camera
- & some plus )))
After first BOOT, please RESTART Phone!!!

Hátha fel tud belőle használni valamit a mester a készülő remekműhöz!! :DD

[ Szerkesztve ]

--- Xiaomi Redmi Note 2 Prime + Xiaomi Mi Pad 2 + Xiaomi Mi Band 1S ---

(#7215) Hrabci válasza Bélabá86 (#7214) üzenetére


Hrabci
csendes tag

Ha jól láttam a vengerszkij pl. hiányzik... ;-) mink nem vagyunk a multi része

(#7216) A Peti


A Peti
csendes tag

Még egy nap és kész az én verzióm is. Már csak apróságok vannak hátra. De hát dolgozni is kell néha... :-D

(#7217) ekrisztian válasza Kloss (#7212) üzenetére


ekrisztian
senior tag

Én meg frissítek, ha kell, ha nem és reménykedek, hogy elromlik.Mert dög unalom, hogy minden jó :DDD

(#7218) Hrabci válasza ekrisztian (#7217) üzenetére


Hrabci
csendes tag

+1. Kell a változás...

[ Szerkesztve ]

(#7219) mexel válasza A Peti (#7216) üzenetére


mexel
veterán

Köszi a választ a privimre. Azt hittem legalább válaszra méltatsz ha valamit kérdezek :(

(#7220) mexel válasza Bélabá86 (#7214) üzenetére


mexel
veterán

A magyar miui fórumon írták hogy az új igazi frissítés pl a xaiaomitól a qrscanner és valami apróság még, de a xiaomis felhasználók is panaszkodnak hogy nagyon nem stabil a rom, sok az app fagyás és leállás :(
Elvileg megvagyok a verziómmal, még apró finomításokazt csinálok és egy két fordítást még javítok cserélek.
Elvileg multit csináltam kb 10-15 nyelvvel, a rootot beépítettem a boot.img-be és a pc is felismeri tökéletesen telefont tehát lehet menteni MTKDT-vel is.
Teljesen alapról építettem fel, nem csak az orosz és kínai dolgokat használtam hanem "eredeti" fájlokat is, de ezeken még kell majd dolgoznom a teszt után is. Próbálom az összes elérhető funkciót berakni a menübe is, ez sem lesz még végleges ( sok kis változtatást szeretnék a menükben de az időigényes lesz), biztos lesznek hibák is mert ahogy írtam a xiaomi telefon tulajoknak sem tökéletes a xiaomi telefonokon. Ez még mindig csak fejlesztői verzió. Most 2-3 napig nem leszek itthon így nem is fogok foglalkozni a dologgal, talán egy "félkész" verziót gyorsan megcsinálok tesztre hogy legyen miből kiindulni. Írok majd az érintetteknek :)
Egyébként a xiaomisok és még jópáran itt a fórumon is eléggé elzárkóztak a segítségnyújtástól amikor egy-két segítséget kértem tőlük hogy gyorsíthasak a munkán és ne kelljen mindent keresgélnem és magamtól rájönni, érdekes hozzáállás :(
Ennek ellenére megoldottam, nem foglalkozok velük. ;] Mondjuk nem vagyok biztos hogy megéri a befektetett munkát egy ilyen gyárilag is félkész rom, ami senkinél sem működik tökéletesen. Sajnos a komoly frissítések után újból szét kell majd szedni és összerakni.

(#7221) Kloss válasza ekrisztian (#7217) üzenetére


Kloss
őstag

Aki kamionozik az amúgy is szeret veszélyesen élni! :D

(#7222) Hrabci válasza mexel (#7220) üzenetére


Hrabci
csendes tag

Nem értem én ezt.... lehet, hogy F1-en jobban működik a miui, mint xiaomin? Kínai, orosz, illetve orosz alapú kínai miui6 verziókat nézek ugyebár jellemzően és már kb. 3-4 hete nem tapasztalok olyat, hogy appok v. funkciók leállnak a telefonon (az orosz gapps v. gps problémáktól eltekintve). A miui fejlesztők mi a tököt bénáznak?!?!? (amúgy meg lehet, hogy pont a fusztráltságuk miatt nem segítenek... ;] )

(#7223) Bélabá86 válasza Hrabci (#7222) üzenetére


Bélabá86
újonc

Egyet értek veled! Jelenleg is a legfrissebb mickvip verziót használom, és én sem tapasztaltam semmi app fagyást, leállást a korábbi verziókon sem. Elég stabilnak is érzem, szóval nem értem Én sem, hogy mire ez a sok panasz a Xiaomi telefonok esetében. A gps-t nem próbáltam, a gapps probléma sem zavar, csak a play-t használom (jelenleg). Mivel Te komolyabb felhasználó vagy természetesen nem vitatkozom azok meglétével!

--- Xiaomi Redmi Note 2 Prime + Xiaomi Mi Pad 2 + Xiaomi Mi Band 1S ---

(#7224) Andoidtibi


Andoidtibi
csendes tag

Sziasztok olyan problémám lenne hogy vissza igazoló sms-t várok de nem kapom meg átraktam a másik foglalatba is a kártyát de ott se át raktam másik telóba ott egyből megkaptam mi lehet a probléma?

(#7225) Fater38


Fater38
csendes tag

Minden frankó az új mexel romban,(02.09.)egy dolgot kivéve és talán ez az amiért nem igen használtam eddig őket,mert ha jól emlékszem az előzővel is ez volt.A 3G foglalatban lévő sim állandóan váltogatja a térerő kijelzést és néha bizony el is dobja a hálózatot,szinte meg sem áll a kijelzése ,ez sajnos akkor sem változik ha átállítom 2g-re.Volt már ilyen problémája valamelyikőtöknek?Esetleg született rá megoldás?Ja Telenoros a kártya,de másik rommal nem csinálja.
Vagy esetleg gyorsabb a mérési ciklusa a többinél.... :F Az egyik pillanatban teljes a térerő utána rögtön nulla,majd megint fent van maximumon utána meg bedob egy x-et és kezdődik elölről.Egyébként nagyon jó a rom :R kár lenne leváltani ezért.

(#7226) ekrisztian válasza Fater38 (#7225) üzenetére


ekrisztian
senior tag

Hi.telenoros vagyok.Nálam ok minden.Nem ugrál semmi.Mióta az új baseband bekerült.

(#7227) ekrisztian válasza Fater38 (#7225) üzenetére


ekrisztian
senior tag

Tedd másik foglalatba.Az megvolt?
Úgy is tud váltani 3g-t szoftverből.

(#7228) Fater38 válasza ekrisztian (#7227) üzenetére


Fater38
csendes tag

Cserével még nem probálkoztam,hisz nem volt rá okom,de holnap kipróbálom.

(#7229) BolintB


BolintB
újonc

Hello!

Egy kérdésem lenne. Mexel féle rommal van a telom , de ikonok méretét nem tudom kicsinyíteni és azt szeretném meg tudni , hogyan tudnám. :( Ebben kéne egy kis segítség.

BB

BB

(#7230) ekrisztian válasza BolintB (#7229) üzenetére


ekrisztian
senior tag

Kezdokepernyon ossze huzod a ket ujjad keresztbe a taccson.
Aztan alul a felbukkano menuben kivalasztod a racs meretet.5x4 vagy 4x4.
Ha meg kisebb ikonok kellenek, akkor sztem az mar lancser csere utan lehetseges.
Vagy lehet van ra app.

[ Szerkesztve ]

(#7231) A Peti


A Peti
csendes tag

Hali!

Itt a legújabb Miui V6, amit összebuheráltam.
A lényeg, hogy a lényeg működik. :D
Ilyen sim pin dolgokat nem néztem. a fordítás kicsit hiányos, de azok nélkül lehet élni.
A root működik, gugli működik, fényképező működik, gps működik, led fény működik.........
Lehet tesztelni. :)

[link]

(#7232) puskas2 válasza A Peti (#7231) üzenetére


puskas2
csendes tag

A hangok beállítása nem működik megfelelően. Csak letölteni lehet, saját hangot tárhelyből nem lehet semminek beállítani, de ez honosítás után nálam is rendszeresen elő jön. Egyszer fagyott, ùjraindult, de valószínűleg user hiba, WSM telepítését valszeg nem szereti a rom.

(#7233) mexel válasza puskas2 (#7232) üzenetére


mexel
veterán

A wsm valahogy nálam sem nagyon ment jól a v6-on. Bele akartam tenni a romba, egy napig bohóckodtam vele aztán hagytam a fenébe, gondoltam ha valakinek kell majd beleteszi magának :)
A fordítás sok mindenek keresztbe tud tenni, pl a témák sem szeretik, én csak kb hét közepe felé leszek kész mert más dolgom alakult :)

A Peti: szívesen próbálnám máris a romodat, sajnos csak hétfő este leszek otthon, addig várnom kell :)

(#7234) csongi


csongi
veterán

Ez a V6. Nyalokas alapokon van?

(#7235) A Peti válasza puskas2 (#7232) üzenetére


A Peti
csendes tag

Köszi az észrevételt, ezt nem is figyeltem. :(((

Kicseréltem a theme managert, most már működik, csak nem lesz félig sem magyar.
Valamiért nem bírja a fordítást.

A wsmtools pedig a gyári romon sem működik, az is lefagy tőle.

(#7236) Hrabci válasza A Peti (#7231) üzenetére


Hrabci
csendes tag

Hi, egy darabig jöttek az ismeretlen hibák a gmail megnyitásakor a google szolgáltatásokra. Most ezt már nem csinálja, viszont nem szinkronizálja le a google fiókból a névjegyeket

(#7237) A Peti válasza Hrabci (#7236) üzenetére


A Peti
csendes tag

Mert nincs benne a szinkronizálás. :) Beleteszem, ha fontos. :)

(#7238) Hrabci válasza A Peti (#7237) üzenetére


Hrabci
csendes tag

Hát... Nekem eléggé az... ;-)

(#7239) A Peti válasza Hrabci (#7238) üzenetére


A Peti
csendes tag

Most nem tudok vele foglalkozni, főzök. :DD

Tedd fel ezt a gapps-t, ezzel működik.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#7240) A Peti


A Peti
csendes tag

Mégsem volt jó az a gapps, meghalt tőle az óra és a naptár.

Feltöltöttem a javított romot, kiszedtem belőle a googlet, mert külön telepítve stabilabb.
Új launchert kapott, frissebbet.
A téma is működik. és érdekes, hogy ezzel sokkal több téma és egyéb elérhető, mint a gyári Xiaomi telón.

v4.4.2_MiuiV6_8297W:
[link]

pa_gapps-modular-pico-4.4.4-20150221-signed:
[link]

Volume fix:
[link]

(#7241) mexel


mexel
veterán

Közben hamarosan küldöm pár embernek én is a tesztverziót, de még nem teszem ki nyilvánosra mert nem vagyok otthon és nem tudom tökéletesen tesztelni.
A rootot mejd cserélem újabbra ( a 2.45 van bent de a napokban frissült 2.46-ra), csak macerás cserélni mert be van építve a boot.img-be de így jobb a frissítés, a gapps működik, beépítve a play, gmail, youtube, szinkronok tökéletesen mennek. ( egyik verzióba a gyári mail helyett berakom a régebbenHrabci által ajánlott szokásos mail-exchange klienst mert a xiaomis visszajelzések szerint a gyári mailkliensen nem jó az exchange)
A fájlok az új frissített verziók, elvileg a 0.27-es frissítések, bár nem sok változás volt.
Külön progival lehet benne állítani az értesítési menüben lévő ikonok helyét.
A téma tökéletesen működik már reg nélkül is, fejhallgató beállítások is jók, de sokat nem tudtam tesztelni itt.
A pc felismeri tökéletesen, mtkdt-vel lehet menteni és visszaállítani is ha gond van.
Ha itt ahol vagyok fel tudom tölteni akkor felteszem a tesztelőknek, elküldöm és ha nincs nagy gond akkor kikerülhet.
Jövő héten otthon leszek és akkor befejezem, sok apró dolog még nincs kész és nincs benne, de otthon végre normálisan ki is tudom próbálni. Már én is kíváncsi vagyok rá :DDD

(#7242) mexel


mexel
veterán

Ha van még kedve tesztelni MIUI V6-ot valakinek írjon, annak küldök linket, 1 hiba már ki is derült hála Bélabának, de az már javítva :) Tesztverzió linket tudok küldeni, még egy-két dolog nem végleges de azért nagyjából működik :)
A végén még megtetszik nekem is, a témák nagyon jók. Jövő héten remélhetőleg kikerül ide is az egyelőre kész verzió. Magyar, root, gapps (youtube, gmail, play - nem backdooros, normálisan működik), témák jól működnek, kerül bele majd sok plusz csengő-ébresztő-stb hang mint az Emui-ba.

(#7243) ekrisztian válasza mexel (#7242) üzenetére


ekrisztian
senior tag

Akkor én meg várom azt :)
6.-án szülinapom lesz úgy is :)
:R

(#7244) A Peti


A Peti
csendes tag

Közben szültem egy újabb verziót...
Már magyar a theme manager is, viszont csak Miui fiókkal lehet letölteni róla.
A gappst már linkeltem, rootolvan nincs, viszont elég csak root jogot adni a superSUnak a
Security centerben és működik.

Cp8297W_MiuiV6_5.2.27:

[link]

(#7245) MatyiDeLudas


MatyiDeLudas
újonc

Sziasztok!

Kellene egy kis segítség, tegnap cserélgettem a romokat a telefonomon (F1), addig addig amíg BootLoop-ba került a telefon valamitől. Recovery-nincs nem jön elő csak fastboot módban hajlandó menni a készülék.

Fastboot-ba gyári downoader-el újra tudom flashelni a telefont, meg is csinálja, ki is írja hogy kész és restart. Aztán újra BootLoop.

SP Flash Tools látja a telefont de flashelés közben kiírja hogy kommunikációs hiba, és leáll.

Ötlet/Javaslat ??????

Segítség plase..........

(#7246) A Peti válasza MatyiDeLudas (#7245) üzenetére


A Peti
csendes tag

Nem tudom ezt hogy csinálod, mert a gyári downloaderrel sikerülnie kéne.

Indítsd el a downloadert, illeszd be a CPB fájlt, várd meg míg kicsomagolja, kapcsold ki a telót, vedd ki az akkut és csatlakoztasd USB-n. Elindul a telepítés, ha kész, jön a vigyorgó fej. kilépés a downloaderből, teló leválaszt USBről, akku vissza, indítás.

Elég sokáig bootol, azt meg kell várni..

[ Szerkesztve ]

(#7247) WOT-H-A-C válasza MatyiDeLudas (#7245) üzenetére


WOT-H-A-C
veterán

Spflashtoolsnal, pedig valószínű driver hiba van! A preloder kapcsolat felépül? Vagy csatlakozik és lecsatlakozik (bim-bam-ol)?

[ Szerkesztve ]

"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."

(#7248) MatyiDeLudas válasza WOT-H-A-C (#7247) üzenetére


MatyiDeLudas
újonc

Szia!

Rádugom Bim bam felismeri, aztán pár másodperc Bim bam és elfelejti. De ez így szerintem normális, nem?

Eszközkezelő:
Portok (COM és LTP)
PreLoader USB VCOM port (com5)

(#7249) WOT-H-A-C válasza MatyiDeLudas (#7248) üzenetére


WOT-H-A-C
veterán

Azért bim-bam ol mert nem tud felépülni a preloader kapcsolat!! Nem megfelelő a Vcom driver!!

"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."

(#7250) MatyiDeLudas válasza A Peti (#7246) üzenetére


MatyiDeLudas
újonc

Szia!

A gyári Downloaderel csak FastBoot-ban lehet flashelni, legalább is a leírás szerint. És aksinak benne kell lennie.

Megpróbáltam ahogy mondtad és úgy nem megy, nem csinál semmit.

Valamit elszúrtam?

Várom a válaszod, és várom az ötleteket.

Előre is köszi mindenkinek. :R :R :R :R :R :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.