Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-04-06 13:26:21

LOGOUT.hu

Kedves Coolpad F1 tulajok!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7551) nixit válasza mexel (#7546) üzenetére


nixit
csendes tag

Köszönöm előre is! Ha lehet és nem nagy munka esetleg lehetne egy néma vagy egy hangos verzió :) Én inkább hang nélkül kattingatnék :) Köszi előre is ha megnéznéd szívesen használnám úgy! Sd kártyás problémát olvastam és arra emlékeztem is, de szerencsére nekem tökéletesen ment SD-re :)

(#7552) mexel


mexel
veterán

Megnéztem kicsit a kamerát. Csináltam egy olyan zip verziót ami tartalmazza az SD kártya fixálást is, ez emui-hoz készült mert abban nincs benne ( miui-hoz nem kell, oda a sima lesz jó)
A kettő utolsó verziós EMUI 3 romot is cserélem, mert a romba fogom berakni az sd fix részt ( 1 sor változás van, az kimaradt a romból)

A sima SD_fix.zip nem tartalmaz viszont 2 sort ami az emui-ban van, nem tudom az nem fog-e hibát okozni ha azzal teszi fel valaki a kamerát! (az sd fix.zip felülírja az eredeti fájlt)

A kamerába megcsináltam hogy az éjszakai mód is menjen ( nincs vaku, hosszú záridővel)

Van egy néma mód, amikor a kamera klikk hang felül lesz írva egy néma hangfájllal, viszont a zoom és hasonló hangok kapcsolhatóak ki-be. ( ha ezt teszed fel akkor nem lehet bekapcsolni a klikk hangot, mert törlődik! )
A BE-BE feliratozást nem tudom hogy megoldom-e a hangnál, mert nem a fordítás rossz, hanem valamiért nem tudja kikapcsolni a hangot. Mindenesetre megnézem még.
Még csinálgatom, majd megírom mi a végeredmény. Elvileg már kész, de még próbálok variálni rajta.

(#7553) mexel


mexel
veterán

Na itt a kettő féle kamera:
Az egyikben nincs klikk hang, de akkor a gyári Emui kamerában sincs! A camera_click.ogg hangfájlt cseréli egy üresre! Utána csak manuálisan pl totalcommanderrel lehet visszamásolni a fájlt.
A többi hang ( zoom, videó stb) az ki és bekapcsolható annak ellenére hogy csak BE felirat van, de az ikonokból látszik melyik van kikapcsolva.

A másikban megmarad a klikk hang ( ennél manuálisan el lehet tünteni, pl Totalcommanderben átnevezni a system/medie/audio/ui mappában a camera_click.ogg fájlt camera_click.ogg.bak-ra és akkor nem lesz hang, utána ugyanígy visszaállítható - újraindítás kell!)

Mindkettőbe beleintegráltam az SD-fix-et, azaz nem kell külön telepíteni, így már lehet az sd-kártyára is menteni a képet!
Ezen kívül mindkettő ugyanaz , a kamerába még belekerült a szuper éjszakai mód, a galériából kivettem a weibot és a magic menüt mert sok minden nem működött, a kamerából kivettem a radír módot mert nem működött, de benne maradt egy "QuickMark" menüpont, ezt nem tudtam hirtelenjében kivenni, és ettől leáll a kamera ha megnyomjuk. Tehát ne nyomjuk meg. Majd átírom a nyelvben hogy "Ne nyomd meg", vagy valami rövidebbre mert csak 10 karakter látszik.
SZERK: Illetve átírtam gyorsan, a "Ne nyomd!!"-ra. Pontosabban "Nem jó!"-ra mert az első verziót nem írta végig - nem látszott csak az eleje, most újból megcsinálom, az van odaírva:" Nem jó!". Már kb 3/4 órája írom ezt a hsz-t. :(

A videó indításának is van egy idióta hangja, ezt is kivettem a no klikk-ből. Kb ennyi. Majd kirakom a blogra is.
Ezekben benne van az sd fix mellett az a 2 sor is ami az EMUI-ba kell, nem tudom ez más romon okoz-e valamit, pl miui-n. Esetleg oda csinálhatok egy sd fix nélkülit is ha van rá igény.
Majd a 02.09KV-ba és a másik emui rom-ba berakom az sd-fixet és felrakom a blogra azt is.

Ez az a kamera+SD-fix ami nem távolítja el a hangot.

Ez pedig az a kamera+sd-fix ami kiveszi a klikk és videó hangot a rendszerből.

[ Szerkesztve ]

(#7554) mexel


mexel
veterán

Na máris változás, eszembe jutott valami és gyorsan új linket adok:

Abban a verzióban ami törli a kamera klikk és a videó record hangot, beleraktam az üres "néma" fájlok mellé az eredeti hangot is, úgy hogy: camera_klikk.ogg.bak és Videorecored.ogg.bak.
Ezek is bekerülnek a system/media/audio/ui mappába, és ha szükség van rájuk csak át kell nevezni ezeket ( törölni a .bak-ot) Utána újból van hang. Így nem vesznek el véglegesen a hangok, illetve egyszerűbb visszaállítani.

Itt az új kamera aminek nincs hangja.
A régi fentebbi linket nem él.

[ Szerkesztve ]

(#7555) Balazs66


Balazs66
csendes tag

Próbálta már valaki a WLAN Direct-et? Egy TV-re szeretnék fotót küldeni, de sajnos nem működik. A két készülék látja egymást, össze is kapcsolódik, de adatot már nem tudok átküldeni.

(#7556) erik88 válasza Balazs66 (#7555) üzenetére


erik88
aktív tag

Szerintem nem mukodik :) vagy mindketten elcsesztunk valamit

(#7557) Balazs66 válasza erik88 (#7556) üzenetére


Balazs66
csendes tag

Sajnálom, mert ez egy tök jó funkció lenne. A sógorom Samuján pl. tökéletesen működik.

(#7558) ekrisztian válasza Balazs66 (#7555) üzenetére


ekrisztian
senior tag

Szia!
Panasonic saját és Samusung saját appjával megy, video és kép is.
És egyéb más ilyen dnla nas stb appal is ment.
De a wifi direct-el csak eddig fájlokat küldtem másik telefonra, Samsungra.
Más hardverre nem próbáltam.
:R

(#7559) Bernyó84 válasza Balazs66 (#7555) üzenetére


Bernyó84
aktív tag

Én a Leak17-es AOSP romot használom. iMediaShare-t a Play-ről töltöttem. Képek, videók, minden működik.

Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB

(#7560) Balazs66 válasza ekrisztian (#7558) üzenetére


Balazs66
csendes tag

Mexel 12.17-es romját használom, és azon sajna nem megy.

(#7561) Balazs66 válasza Bernyó84 (#7559) üzenetére


Balazs66
csendes tag

EMUI-t használok. Saját szoftverrel nem megy?

(#7562) bacsikacs


bacsikacs
csendes tag

Szóval valamelyik nap kértem segítséget a Lengyel Play kártyával kapcsolatban,ma jöttem haza és igaza volt ekrisztiánnak.A lengyel barátommal megoldottuk a problémát a Rom természetesen tökéletesen kezeli mid a két kártyát..A kutya ott volt elásva,hogy A PLAY szolgáltatónak nincs mindenhol lefedettsége ezért a teló ha talál jobb jelet átvált arra.Ugyan kiírja,hogy roaming,de ugyanolyan feltételek vannak mintha a PLAY hálózaton lennék.A szolgáltató így oldotta meg a lefedettség hiányát,megy a net tökéletesen működik,mid a két kártya.
Csak még annyit összehasonlításként ez a legolcsóbb feltöltőkártya 15 zloty volt a szám 5 zloty-val feltötve 100 mega nettel.Hálózaton belül korlátlan beszélgetés és sms jár hozzá.Most töltöttem rá 10 zlotyt (itthonról neten keresztül)kaptam ajándék 500 mega netet.két hónap alatt kell elhasználni utána megint tenni kell rá minimum 5 zlotyt.de még utánna is 2 hónapig elérhető a szám.Azért ezek elég jó feltételek.
Még egyszer köszönöm azoknak akik ötleteket adtak. :R

(#7563) Bernyó84 válasza Balazs66 (#7561) üzenetére


Bernyó84
aktív tag

Én az AOSP KK Leak.17-es szoftverében nem találtam saját szoftvert ami erre alkalmas lenne...

Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB

(#7564) Turbobacsi


Turbobacsi
senior tag

használ valaki a telefonjával "okos" órát? A specifikációk szerint a teló tudja a BT4.0-t ([link]
Viszont tapasztalatom szerint "meglehetősen" gyorsan merül a teló a folyamatos BT használattal, vagy ez így természetes? Eddig abszolút nem használtam a BT-t, most meg napközben folyamatosan megy. (+ a mobilnet is ugye) A BT4 lényege meg az alacsony energiafelhasználás.
Ilyen órát használok: [link]

[ Szerkesztve ]

"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"

(#7565) csongi válasza Turbobacsi (#7564) üzenetére


csongi
veterán

Én BT fülest használok, és megy a mobil net wifi minden.A legjobban kijelző meríti. A BT sett hamarabb merül le mint a telefon, pedig van hívásom rendesen és beszélgetés időbe. Mellette megy a zene is. Estére 15-20% merültségig jutok el,

(#7566) -PLevi- válasza -PLevi- (#7550) üzenetére


-PLevi-
senior tag

Jelenleg ott tartok, hogy felraktam a drivereket (USB, ADB, VCOM), és rootoltam VRoot-tal, (ami egyébként egyből frissítette magát iRoot-ra).

MTK Droid Tools-ban az alábbi hibát kapom. Ahogy látható, a kis négyzet sárga színű. A hiba a ROOT gomb megnyomása után jelentkezik. USB hibakeresés be van kapcsolva.

Scatter-t már megcsináltam, már csak menteni kellene.

(#7567) Turbobacsi válasza csongi (#7565) üzenetére


Turbobacsi
senior tag

milyen droid rendszert használsz?

"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"

(#7568) pècsimunkás válasza csongi (#7565) üzenetére


pècsimunkás
addikt

Én is sokat használom BT headsettel, szinte észre sem veszi a telefon , sőt már ki sem kapcsolom soha a BT-t . A ZTE v970-nél még mutatta az akumlátor használati diagram ,h be van kapcsolva a BT, még ha nem is volt használatban-szóval erősen merítette a telefont , de ennél a telefonnál semmi. Így csak a headsettet vagy a kis hangfalamat kapcsolgatom ki-be...

567) Turbobacsi : Én 4.2.2 Jonzalovo-t .

[ Szerkesztve ]

Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!

(#7569) csongi válasza Turbobacsi (#7567) üzenetére


csongi
veterán

Mexel kangvip.

Valaki mondja meg hogyan lehet a bejövő hívásokhoz beírni előre meghatározott szöveget? amit lehet választani az nekem nem jó, de mire beírnám amit szeretnék megszakad a hívás.
Előre is köszi.
Emiui 3

(#7570) -PLevi- válasza -PLevi- (#7566) üzenetére


-PLevi-
senior tag

Úgy néz ki sikerült megoldani minimális utánajárással. Rákeresve az "error file adbd not install" hibaüzenetre Google barátunk mindjárt az első helyen kidobja a megoldást rejtő topikot.

Eszerint az adbd Insecure nevű app-ra lesz szükség. Play-en fizetős, de xda-ról ingyenesen beszerezhető, egyenesen a fejlesztőtől!

Az alkalmazás használatához természetesen root jog, bekapcsolt USB hibakeresés és megfelelően telepített ADB driver szükséges!

Az alkalmazásban az "Enable insecure adbd" menüpontot kell engedélyezni. Én biztos ami biztos ezután lefuttattam még egyszer az ABD driver telepítőjét, de ez valószínűleg nem szükséges, ha már korábban megtörtént.

Ennek a rövid módszernek a segítségével sikerült "átváltoztatni" az MTKDT sárga jelölőnégyzetét zöldre, és a backup is rendben lezajlott.

Remélem nem csak nekem, hanem másnak is segít a fenti metódus. :)

A topikban keresve láttam, hogy mexel fórumtárs is bajlódott ugyanezen problémával, szóval talán nem egyedi.

[ Szerkesztve ]

(#7571) -PLevi- válasza -PLevi- (#7570) üzenetére


-PLevi-
senior tag

TWRP-t is sikeresen felraktam Mobileuncle Tools-ból, majd nyomtam egy backupot, végül felraktam az összefoglalóban is szereplő AOSP V4 KK laek.17-et. Ez is rendben lezajlott.

Elkezdtem belakni a ROM-ot, nagyon tetszik (imádom az AOSP kinézetet, eddig az az abszolút kedvencem), bár nincs meg benne néhány, számomra evidensnek tűnő beállítási lehetőség. Oké, nem egy CyanogenMod, de akkor is. :D Ilyen például, hogy a gyorskapcsolók fixek, tehát se hozzáadni/eltávolítani, se sorrendet változtatni nem lehet. A másik a hangerőpanel kiterjesztés lehetőségének hiánya. Apróságok, de bosszantóak.

Viszont egy nagyon nagy problémám van vele. Ugyanaz, mint a 015-től való megválás fő oka. Helyenként borzasztóan mikrolagos a rendszer. Ilyen alkalmazások tipikusan a Play Store és a Shazam. Eddig ezeket néztem.
Ezt úgy kell elképzelni, hogy scrollozásnál mindig (de tényleg mindig) akadozik a görgetés, nem is kicsit. Számomra ez azért rettentő furcsa, mert maga a rendszer maga smooth, akárcsak a gyári volt.

Egyedi ez a probléma, vagy másnál is jelentkezik/jelentkezett? Mi rá a megoldás? :R
Nem hinném, hogy egy sima görgetésnek ki kellene fognia 1-2 Cortex-A7 magon... :O

(#7572) Turbobacsi válasza -PLevi- (#7571) üzenetére


Turbobacsi
senior tag

én ezt a romot a közelségérzékelő probléma miatt dobtam

"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"

(#7573) unskillful


unskillful
tag

Kijött a gyári CoolUi 6.0 a 8297W (tehát a WCDMA) készülékre. Töltöm lefelé, és kipróbálom. Ha kell valakinek akkor felrakom Drive-ra. Ez a hivatalos, tehát CPB formátumban van, YGDP Tools-al, vagy Coolpad Download Assistant-al kell telepíteni. A TD-SCDMA verzióra már korábban megjelent, és az arról "portolt" romok kifejezetten jók voltak. Csak Kínai és Angol nyelv van benne.

The Devil whispered in my ear: your not strong enough to withstand the storm. Today I whispered to the Devil's ear... I am the storm

(#7574) csongi válasza unskillful (#7573) üzenetére


csongi
veterán

Ez már lilopop?

(#7575) unskillful válasza csongi (#7574) üzenetére


unskillful
tag

Nem. Az majd csak júliusban jön. Ez 4.4.2-es. Csak az Ui az "új"

[ Szerkesztve ]

The Devil whispered in my ear: your not strong enough to withstand the storm. Today I whispered to the Devil's ear... I am the storm

(#7576) csongi válasza unskillful (#7575) üzenetére


csongi
veterán

Köszi :)
Ez a Emiui annyira bejött hogy nincs kedvem cserélni :)

(#7577) A Peti


A Peti
csendes tag

Próbálkoztam már a 6.0 fordításával, de elakadtam, mert már a zenelejátszót sem tudtam visszacsomagolni, így dobtam a témát.

(#7578) zoli81 válasza -PLevi- (#7571) üzenetére


zoli81
csendes tag

A görgetés még egy pc-n is kifog ha szarul van optimalizálva.

(#7579) Fater38 válasza unskillful (#7573) üzenetére


Fater38
csendes tag

Szívesen kipróbálnám,ha felteszed megköszönöm,de az eredeti forrás is megfelel. :R Találtam egy kigyomlált verziót,de a Play nem jó természetesen.

[ Szerkesztve ]

(#7580) puskas2


puskas2
csendes tag

Ha valakit érdekel, mickvip megtisztelt minket azzal, hogy a miui romját magyar nyelven is használhatjuk mától. :C

(#7581) A Peti válasza puskas2 (#7580) üzenetére


A Peti
csendes tag

??? Hol látsz te olyat??

(#7582) puskas2 válasza A Peti (#7581) üzenetére


puskas2
csendes tag

Töltsd le a legfrissebbet (negyedik havi) és benne a magyar nyelv. Nincs feltüntetve a leírásban, de benne van.Ezt használom jelenleg is.

[ Szerkesztve ]

(#7583) turai_


turai_
tag

XS is kiadta a sajatjat egy ideje, nincs benne magyar, viszont minden megy benne (a SIM2-t nem tudom tesztelni). Kevesbe ganyolt, stabil es van OTA is.

[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*

(#7584) Balazs66 válasza Bernyó84 (#7559) üzenetére


Balazs66
csendes tag

EMUI-n is tökéletesen működik az iMediaShare. THX :R

(#7585) Hrabci válasza puskas2 (#7580) üzenetére


Hrabci
csendes tag

Tuti, hogy mexel verziójából vagánykodik. Az új rádiót pl. nem tudta lefordítani, így a régi van a verziójában... :-)

(#7586) -PLevi- válasza Turbobacsi (#7572) üzenetére


-PLevi-
senior tag

Azóta adódtak vele más gondjaim is. Néha eldobta a hálózatot, pedig térerő volt, a SIM is csak fél éves, tehát az sem lehet probléma. Mondjuk egy repülőgép üzemmód be-ki megoldotta. A másik pedig hogy nem képes megjegyezni a hívószámkijelzés beállítást. Ugye a hálózati alapértelmezés a default. Eddig stimmel, csak ez nálam egyenlő az elrejtéssel. Semmi gond, átállítom megjelenítésre. Az a baj, hogy csak a következő újraindításig vagy repülőgép üzemmódig, azaz a hálózat bontásáig jegyzi meg, utána visszaáll alapértelmezettre, a családtagok és barátok pedig panaszkodnak. :D Sokadszor, mert ez tipikusan az a beállítás, amit gyakran elfelejtek új ROM telepítése után, mert annyira el van dugva, pedig mindig módszeresen végigzongorázom a beállításokat. :DDD

Nem gáz, annyi ROM van erre a telóra, legalább szűkült a lista. :D Most szerintem feldobok egy hatos MIUI-t és meglesem milyen. :)

szerk.:
(#7580) puskas2 és (#7583) turai_
Ezek hol találhatóak meg? Needrom-on?

[ Szerkesztve ]

(#7587) A Peti


A Peti
csendes tag

Azért alakul ez..... :))

[ Szerkesztve ]

(#7588) unskillful válasza A Peti (#7587) üzenetére


unskillful
tag

Ez CoolUi 6-os? Azért ha sikerülne belőle egy magyar verzió, az érdekelne ;)

The Devil whispered in my ear: your not strong enough to withstand the storm. Today I whispered to the Devil's ear... I am the storm

(#7589) Hrabci válasza A Peti (#7587) üzenetére


Hrabci
csendes tag

Hajrá! :-) azt meg tudod csinálni, hogy lehessen méretezni a widgeteket? Roppant fusztráló, hogy pl. egy email v. Gmail widget csak a 3x3as méretben hajlandó megjelenni és hiába húzogatnám ... :-)

Ezt meg úgy általában az érdeklődőknek: a legújabb, áprilisi 6os miuiban műkszik a 2es sim pinnel. :-)

(#7590) A Peti válasza unskillful (#7588) üzenetére


A Peti
csendes tag

Igen, az.
Elkezdtem fordítani, mert nekem bejön. :D
De még sok idő mire végzek.

(#7591) A Peti válasza Hrabci (#7589) üzenetére


A Peti
csendes tag

Biztos megoldható, de egyszerre nem tudok mindennel foglalkozni. :Y

(#7592) turai_ válasza -PLevi- (#7586) üzenetére


turai_
tag

Itt.
Ami fontos, hogy barmilyen gapps-ot nem szabad feltenni, mert OTA fail lesz az eredmenye. Atalakitottam egyet, feldobom majd holnap valamikor.
Van benne par cucc, ami kinai, de engem nem zavar.

[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*

(#7593) -PLevi- válasza turai_ (#7592) üzenetére


-PLevi-
senior tag

Köszi!
Közben tegnap este már feltettem a mexel által csiszolgatott 03.06-ot, egyelőre az ismerkedés és a belakás folyik. Nagyon tetszik a rendszer, remélem sikerül megbarátkoznunk. :)

Ami feltűnt most hirtelen, hogy kb. 150MB-tal karcsúbb az általad linkelt verzió. Előbb-utóbb biztos felrakom, de most még pár napig marad a mostani.

(#7594) unskillful


unskillful
tag

Én is csináltam egy multilanguage verziót a legújabb XS féle változatból. Még tesztelem, illetve megpróbálom bele integrálni a Gapps-ot és a Root-ot. Ha kész lesz és stabil, akkor megosztom.

@turai: Mit takar az, hogy nem mindegy hogy milyen gapps-ot használok az OTA miatt? Ha leírod, hogy melyikkel marad meg az OTA, akkor azt tenném bele.

The Devil whispered in my ear: your not strong enough to withstand the storm. Today I whispered to the Devil's ear... I am the storm

(#7595) turai_ válasza unskillful (#7594) üzenetére


turai_
tag

Az vagta szet nalam, hogy atirt par XML-t es torolt a /system/app-bol egy apk-t. Mindjart feldobom a berheltet, csak lassu a feltoltesem.

[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*

(#7596) turai_


turai_
tag

Gapps
Azt hiszem Merzad keszitette.
Eszembe jutott, hogy az XML-t azt mas modositotta, csak APK-t torolt, annyit modositottam az update-scripten, hogy hagyja. Jo volt arra kelni, hogy nincs ebreszto, mert a recoveryben var a telefon (auto updatet kapcsoljatok ki!)...

XS-nel meg amire figyelni kell, hogy a MiThemes modul instabilla teszi a mindent, volt itt minden, bootloop, systemui crash, anyamkinja.

[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*

(#7597) mexel


mexel
veterán

Milyen gappsal van gond? Mibe kellene?

(#7598) csudri


csudri
őstag

Sziasztok. Úgy tudom OTG még mindig nincs, így az Xbox gamepad nem játszik, valami egyéb bluetooth gamepaddel próbálta már valaki a telefont? Elvileg bármelyikkel működnie kellene?

(#7599) szamoki


szamoki
tag

Sziasztok!

Próbálta már valaki [ilyen OTG-s pendrive-al] a telefonját?
Nekem nem akarja látni sehogy sem.

(#7600) Cyborg válasza szamoki (#7599) üzenetére


Cyborg
őstag

Nem a témához tartozik, de egy sebesség tesztet nem tudnál csinálni, mit tud a pendrive?
Ezzel mondjuk.

Köszi előre is!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.