Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-09-20 15:28:38

LOGOUT.hu

"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9353) Pickit3


Pickit3
aktív tag

Álljunk meg egy ásónyomra! A mikró vagyis a mikrohullámú sütő mikrohullám elvén működik azaz van benne egy magnetron ami mikrohullámú sugárzást állít elő és a mikro belső fém oldala visszaveri, a sűrű rácsos ajtó szétszórja a sugárzást. A mikrohullámú sugárzás, bután mondva:"A víz részecskéket dörzsöli össze." szóval bármibe amibe van nedvesség azt "összedörzsöli" a sugárzás és a súrlódás miatt hő keletkezik/felmelegszik az a valami. A tányér nem tartalmaz vizet (legalábbis nálam :) ) így az a néhány mikró ami a környezetben van az nem melegíti fel a tányért csak a levest ami később átmelegíti a tányért. Így nem értem, hogy melegíti fel néhányotoknál a tányért és az ételt békén hagyja. Ahol a sugárzás kereszteződik ott jobban melegít így fordulhat elő, hogy a leves széle vagy közepe melegebb, mint a másik része. Fizikásként kipróbáltam egy szétgyepált mikróval majdnem mindent (alufóliával megtömés, égő fogpiszkálóval plazma gömb létrehozás vagy a magnetronból épített hegesztő ami viszi a másfeles pálcát :D ) 'cóval étek hozá. :P
A lényeg nem változott, a gázon (indukciós főzőlapon) érdemesebb melegíteni az ételt.
Mellesleg a tehéntej nem fajidegen az ember számára, (körítés nélkül) ajánlott a tehéntej fogyasztása is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.