Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fripi9608
csendes tag
Ma válaszolt a PR Telecom a levelemre:
"Társaságunkhoz beérkezett kérdésére az alábbi választ küldjük.
A GINOP-3.4.1 pályázati kiírás keretében - ami 2016-ban történt – Kovácsvágás település szélessávú lefedésére elnyert támogatás révén kell megoldani a települések széles sávú lefedésének lefedési és elérési hálózati fejlesztéseit. A pályázat keretében zajló projekt első lépésben a településeken belüli lefedési feladatokat hajtotta végre a nyertes pályázó, ezek mind elkészültek. A települések elérési hálózati fejlesztései jelenleg is zajlanak. A megvalósítást számos tényező hátráltatta, úgy mint:
• a pályázat elnyerése óta végbement jelentős munkaerőhiány alakult ki,
• eszközök és anyagok szállítási határidejének meghosszabbodása,
• kivitelezési költségek, illetve eszköz és anyag jelentős áremelkedése, (forint árfolyam ugrás)
• áramszolgáltatók részéről megváltozott üzletpolitika miatt a szükséges oszlop bérleti szerződések és hozzá szükséges tervezési és kivitelezési munkák időbeli elhúzódása (ez nem PR-Telecom oldali feladat), ráadásul itt az érvényes NMHH engedély is lejárt, az elhúzódó hozzájárulás elmaradása miatt
• Pénzügyminisztérium és a Magyar Fejlesztési Bank oldali ügymenet akadozása társaságunk számára a projekt finanszírozását jelentős mértékben megnehezíti és a támogatási összegek folyósításának hiányában, nem tudjuk garantálni a megadott határidők pontos betartását.
A fenti tényezők hatására a projekt befejezési határidő több esetben is módosításra került a Pénzügyminisztériummal, és jelen esetben is folyamatban van egy módosítási eljárás.
Megértését megköszönve ! "
Pár év és lesz gyors net
-
KROK640
nagyúr
válasz
Lajosnagy17 #4293 üzenetére
És szerintem nem is nagyon lesz most a vírus miatt
-
Totya16
újonc
Hali!
Én is Tiszaföldvári vagyok, elég sok helyen van már kiépítve a hálózat, bár a város egyes részein sajnos még kábelek sincsenek, kötöződobozok, oszlopok stb., nekem 2020 dec. 31. határidőt írtak a T-től, sajnos nem lett belőle semmi.
Remélem a már kiépített hálózatot akarják beüzemelni ezzel, vagy még az is jó lenne ha begyorsítanák a kiépítést.
-
user12
őstag
válasz
Akosman #4294 üzenetére
Ezt a kérelmet a T adta be.
A PR az eon infrastruktúrát használja, ha a túlnyomórészt villanypóznákon (is) látsz mozgolódást, új kötődobozokat, újonnan kihúzott optikai kábelt, stb, akkor ő is fejleszt valamit.
Telekomnál árulkodó jel a telefonpóznákon megjelenő szürke és fekete kötődobozok T logóval. -
user12
őstag
-
madagaszkar
tag
válasz
bizmark6 #4274 üzenetére
Üdv!
Nálam 2017. novemberében lett behúzva az egész községben az optika, elosztók a dobozokban bekötve, csak rá kellene csatlakozni. Na azóta semmi! A szolgáltató honlapján elérhető szórólap szerint, nálunk elérhető az optikai szolgáltatásuk. A valóságban azonban mégsem. Nem is hirdettek, szóró lapokat nem osztogattak, személyes érdeklődésemre az volt a válaszuk, hogy még nem elérhető a szolgáltatásuk az én községemben.
Ennek már több mint 3 éve!! Szamosnet Kft. Fehérgyarmati járás. Még szerencse, hogy a Telekom közben 2 éve fejlesztett ADSL-ről VDSL2-re, így bondinggal elérhető a 100/30-as sebesség, a korábbi 14/1 helyett. -
the.odzsy
aktív tag
válasz
bizmark6 #4281 üzenetére
Kösz! Elméletileg akkor lesz másik kettő is. Egy Invitel és egy Oroscom.
Kíváncsi leszek az Oroscom mennyiért adja majd a szolgáltatást. Mert az Invitel az 6100 Ft-ért adja a tv. internet, telefon kombót.
Nálunk nem lesz egyelőre konkurenciája, úgy hogy ha tudsz már valamit, légy szíves értesíts! -
bizmark6
tag
válasz
the.odzsy #4275 üzenetére
Van,kettő is.Van az invitel,valami kábeles 10/2 kb 6000ft,Illetve Kitnet (mikrós net)ez van nekem is,33/6 4200ft.De sokat szakadozik,esőben lassú,vasárnaponként kb fél napra megszűnik.Hiába írok a szolgáltatónak,vagy hívom,valami hülye indokkal magyarázzák.Sőt ha kedvük van még önkényesen lassítják (elméletileg) a "korlátlan" netet.Alig várom,hogy megszabaduljak tőlük.
-
trec12
addikt
Vas megye Inviteles területeiről - első sorban Sárvár, Celldömölk - tud valaki valamit Digi fejlesztésről? Mobil megy régebb óta - meg most már ott is kérhető bárkinek, nem kell hozzá sem meglévő Invitel sem Digi műholdas előfizetés sem
- de optika egyelőre sehol..
-
KROK640
nagyúr
válasz
zsida.kornel #4244 üzenetére
nyilván késnek a vírus miatt
Itt is húzogattak kábeleket még tavaly nyáron, azóta sincs semmi. -
the.odzsy
aktív tag
Ez van. Régebben izgatott a dolog, de most már tojok rájuk. Gyerekkoromban még vonalas telefon sem volt felénk, na meg csak fekete- fehér tv hétfői adásszünettel. Megvoltunk nélkülük, és most is el vagyok a jelenlegi helyzettel.
Ha valami érdemleges történik majd jelentkezem. -
Diák66
őstag
válasz
the.odzsy #4275 üzenetére
Hát ha már ki van húzva az optika, az jó jel. Amúgy az engedélyeztetések, határozatok stb.... ami ennyi ideig elhúzza a dolgot. Borzalmasan lassúak itthon a hatóságok. Na meg hát ahol nem épült még semmi.....nálunk se történt semmi, de két hónapon belül meg kellene lennie. Nem lesz meg, 1000%. Annyi ember keze alatt meg kell fordulnia a papíroknak (és ugye jóvá kell hagyni.... ha valami változik, újra kezdeni az egészet...) hogy majdnem hogy lehetetlen idehaza bármit is kihúzni, lefektetni. Meg hát ugye az anyagi vonzata a dolgoknak.....
-
bizmark6
tag
válasz
the.odzsy #4272 üzenetére
Hát,nem akarlak elszomorítani.Nálunk (sarkadi járás,mezőgyán)szintén invitel,de az oroskom épít( vagy nem) [link] .Annyi a haladás,hogy oszlop megvan,optikai kábel ki van húzva,2020 tavaszán készült,azóta semmi.Közben a digi átvette az invitel hálózatát,amire szintén húztak optikát(dátum ua.)Tehát van két hálózat,szolgáltató semmi.Alszanak.
-
e90lci
senior tag
válasz
Sirandrish #4271 üzenetére
Itt 4-5 évig már biztos nem,utána meg már egyáltalán nem lesz pénz rá.Főleg itt kiesünk mindentől senkinek nem érdeke.Van max 500/22 Telekom (annyiért amennyiért máshol a 2000/1000),már ahol,többi meg mehet az istenhez panaszra.Ennyit a nagy fejlesztésekről.De azért még mindig szerencsés helyzetben vagyunk,van ahol még normális mobil net sincs.Vissza a kőkorba ha így haladunk.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
blessbygod #4269 üzenetére
Nálunk szintén Invitel SZIP 2020. dec 29. befejezéssel, [itt] ami még most is szerepel az Invitel oldalán.
Viszont a kapcsolatfelvétel során kiderült, hogy ezt visszaadták, és az Oroscom nyerte második körben. [itt]
Nem értem az egészet, de lényeg, hogy a mezőkovácsházi térségben itt nálunk (Kaszaper), megkezdték az oszlopok leállítását, gerinc vezeték egy részének kiépítését. Jobban örültem volna az Invitelnek, de ez van, legalább lecserélődik a régi elavult koax hálózat. Nem tudni hogy alakul az ár majd, de meglátjuk. Február 28-ra szól a projekt vége. -
Sirandrish
legenda
válasz
Lajosnagy17 #4270 üzenetére
Tiszalökről mikor olvashatok már ilyet? 2040ben?
-
Lajosnagy17
senior tag
Öskü település FTTH hálózat építése (T.sz.: OSK_FTTH_01) előzetes bejelentés nyilvántartásba vétele
DIGI
-
blessbygod
csendes tag
válasz
placeboHUN1 #4263 üzenetére
Nálunk 2018 decembere volt a határidő. Azóta minden év szeptemberében +1 évvel eltolják (és átírják a honlapjukon is a dátumot). Most már 2021 december szerepel a határidőnél. Szomorú, hogy semminek nincs következménye.
-
Ic3man
tag
válasz
djzotya1983 #4208 üzenetére
Neked már az új Sagemcom F@st 5670 modemet adták?
Közvetlenül a gépbe dugtad a modemet vagy router is van közötte?
Szóval, hogy néz ki a hálózatod!? -
the.odzsy
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #4265 üzenetére
Kösz!
-
Lajosnagy17
senior tag
-
GURUlok
újonc
Az szép. Meg az is, ahogyan ezt az egészet kommunikálták (sehogy), a honlapjukon továbbra is ott figyelnek a (többségében már lejárt) határidők.
Ott is átadják a hálózatot, ahol már valamit megcsináltak? Mint korábban írtam nálunk áprilisban felrakták a dobozokat, és azóta csend. Persze a pályázati oldalakon sem derül ki semmi, annyit meg tudtam nézni, hogy ezután felvették a támogatási pénz 90%-át. Aztán leléptek. Mondjuk nem biztos, hogy ezzel rosszul járunk, de hogy így mire lesz kész... -
the.odzsy
aktív tag
Halló!
Van valaki Öcsödről? Melyik szolgáltató épít hálózatot? Az oszlopok már le vannak állítva és rajtuk a doboztartó konzol. Épp ma jártam arra. Meg láttam Rákócziújfalun már kiépítették az optikát, ott ki szolgáltat? -
mufuee
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #4258 üzenetére
Azért az szép hogy 4 évig semmit nem csinálnak és akkor azt mondják hogy bocs de kiszállunk. Ha rajtam múlna keményen megködbérezném. Na mindegy.
Kiváncsi vagyok melyik cég tud erre 30mbit feletti mikros netet, mert a Technotel max 10et. A legjobb hogy a szomszéd faluba mobilos térerő sincs szinte 🤔 -
Lajosnagy17
senior tag
válasz
torokgabor #4253 üzenetére
Én beszéltem a polgármesterrel, Októberben adták be a környező településekkel a terveket a Telekomnak.
Nincs további hírem azóta.
Írtam a Telekom fórumra ott nem hallottak róla, hogy Keszthely és környéke tervezve lenne 2021-re.
-
mufuee
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #4256 üzenetére
Arról esetleg info hogy ki vette át ha átvette egyáltalán valaki?
-
balika21
tag
Sziasztok,
Pápa mellett mi a helyzet, most hogy elkezdik a M83-ast építeni, nem hallani változásról? Konkrétan Takácsi érdekelne.
köszönöm, ha van infótok.
-
mufuee
csendes tag
Sziasztok.
Hát edig bizakodva olvastam hogy hol merre milyen ütemben haladnak, folyamatosan nyomoztam hogy nálunk mi a helyzet (Balatonfüred járásban, Pécsely Vászoly viszonylatban)
Pr Telekom nyert, első határidő 2018 december... Azóta csak hitegetés ment. Mint megtudtam a Pécsely Vászoly közötti gerinc sincs még kész. Senki nem tud semmit, se polgármester se ügyfélszolgálat senki.
Pr oldalan büszkén fenn hogy itt bizony lesz szip-i szuper internet.
Írtam KIFÜ-nek amire ma jött a válasz és a fekete leves.
A PR 2020ban visszalépett. 😠
Helyette van Telenor SZIP 9000/hó 30Gb vagy állítsuk szerint mikrohullámú ami tud 30Mbit felett.
Na mondom ha ez így van gyorsan írok is a szolgáltatómak hogy ha ez lehet miért nem azt fizetem 😁
A válasz, max 10MBit/sec le havi 6000 ért 😣😣😣
Köszönjük szépen, nesze neked SZIP meg digitális oktatás meg a digitális jólét.
Bocsi hogy ezt ide biggyesztettem csak ki kellett írnom magamból.
Azért ha tud valaki valamit az érintett területről, ossza már meg velem.
Köszi
Pacsi mindenkinek -
torokgabor
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #4250 üzenetére
Kedves Lajos,
Nagyon köszönöm. Van is kontakt az MVM-hez, de ahogy írod, semmit nem csinálnak. Telekom áprilisban annyit írt, hogy keressem meg a jegyzőt, polgármestert, s kérjenek igényt.. A műszaki osztálynak írtam, válasz nem jött írásban, szóban annyi, hogy én gyűjtsek aláírást. Siralmas az egész Önkormányzat, de a T is, meg a többiek. Znet ígérte, hogy 2020-ban meg lesznek az optikával, de a tervezésig jutottak.
Marad akkor egyelőre a Telenor Hipernet Home, amit 4 éve használunk, de jó lenne a munkához egy stabilabb rendszer. Ára nem rossz 5.300 Ft-ért tévével együtt, megakadás nem volt, de akkor is a vezetékes az vezetékes.
Köszi szépen! -
Diák66
őstag
válasz
Lajosnagy17 #4250 üzenetére
A Metalcom Győr környékén optokázik, a kisebb falvakban, illetve Pannonhalmán. Legutóbb ezeket láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
lo "Kezdődhet az internet fejlesztés! Minimum 30 megabitet mindenkinek!" című bejegyzésben beszámoltam arról,...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest